- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSlyTR
senior tag
válasz
RVR400 #58297 üzenetére
Elég az 2 évnek is. A 3 év az opcionális extra felárért. Ha már külföldre kell küldeni, akkor szerintem tök mind1 merre megy.
Ráadásul ezeknél még a szerződés is pénzbe kerül, legalábbis régen úgy volt. Már majd 10 éve akartam tőlük venni és már majdnem fizettem is volna, de valami általános szerződési díjat is felszámoltak, 20 eurót asszem. Hagytam őket inkább, vásároltam máshol, de azok is szemetek voltak, mikor garanciális javítás volt. Kb ez eddigi legrosszabb ilyen tapasztalatom. Inkább 5ször küldöm el a telefont kínába, mint egy ilyen boltba belefussak. (ez nem a pixmánia volt, hanem egy mp3 lejátszókkal foglalkozó üzlet, és ez nagyon off) -
pinterto
tag
Nem találok egyértelmű infot arról, hogy a Zopo 980+ Octa Core melyik 3G frenkvenciákat támogatja. Valahol 850/2100, és van 900/2100 is.
Valaki tudja? -
Swami
senior tag
Hátha van olyan, akinek WIKO telója van. Véleményre lennék kíváncsi:
WIKO Stairway, WIKO Cink Peax 2. Köszi! -
b0bcat
addikt
válasz
Mobildeck #58287 üzenetére
Folyamatos nyomkodás - pláne játék - mellett szinte minden készülék aránylag gyorsan lemerül. Ha telefonnak használod, akkor meg több napot is kibír ugyanaz a készülék.
Nekem most Haier W910-em van, ami nem egy akku bajnok, de nekem így is 2-2,5 napot bír. A Huawei 2-7 napot bírt attól függően, hogy mennyit neteztem rajta. De ha folyamatosan neteztem, akkor pár óra után (4-5?) nullára tudtam meríteni.
Szóval erősen használatfüggő a kérdés. Ugyanaz az akkuidő az egyik júzernek elég, a másiknak meg elfogadhatatlan. Nyilván jobb a nagyobb akku, de érzésem szerint ez is kissé túl van lihegve, mint a RAM-kérdés is.
U.i.: Nem létezik szabványosított "normál használat". Ami az egyiknek normál, az a másiknak már extrém.
-
mekker
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan kínai telefont mondani, amire lesz 4.4+ android és megy rá XDA-n/máshol a modoloás? Azt olvastam, hogy az MTK telefonok ilyen szempontból eléggé reménytelenek. -
Mobildeck
tag
visszatérve az akksi időre, a zopo998nak a maga 2400mAh akksija, vajon mennyit bírhat, normal használat mellett?
-
Guvasi
csendes tag
Sziasztok,
A concorde smartphone 6500-as telefonra jó a Star u650 (custom) romjai? Vagy ez nem kompatibilis? (Elvileg a concorde 5700-as-ra mehet a star-n9589 romja)
http://www.needrom.com/phone-roms/star/u650/
Miui vag cyanogenmod lesz erre? Illetve valamelyik romhoz lehet kernel patch-et csinálni vagy API szinten támogatja a kétirányú hívásrögzítást az alábbi szerint?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1441643
köszönöm
-
válasz
CoolBoy323 #58282 üzenetére
Akkor a masik rombol csak a boot es system-et tedd fel.
-
válasz
CoolBoy323 #58271 üzenetére
Na szóval kezdem elveszteni a fonalat.
A fénykép az most az jelenti, hogy a telefon annak rendje és módja szerint üzemel, és csak recovery-ben vacakol?
Háttér:
boot.img - kernel+ramdisk - ebben vannak a működéshez szükséges modulok.
uboot : ebben van az lcd és kamera driver
recovery - kernel + recovery ramdiskA boot.img és a recovery.img épülhet azonos kernelre (lásd a jó kis recoveryfromboot.p peccset, ami a boot.img-ből generálja vissza a telefonra a gyári recovery-t
)
Ha a telefon normál módban (tehát simán elindítva) rendben működik, de recovery-be lépve szétesett a kép, akkor val'szeg ( p>0,5) a recovery-ben érdemes kicsrélni a kernelt a működő boot.img kernelére. -
Thrawn
félisten
válasz
Atomgeszi #58272 üzenetére
A G4-et gyűrheted nyugodtan egész nap, ki fogja bírni estig
-
mtibi55
tag
Sziasztok!
Megtudná mondani valaki hogy ezeknél az androidos telefonoknál hogy lehet sms hangot állítani? A menüben csak olyan lehetőséget találtam hogy "figyelmeztető hangok" ezzel meg az a gondom hogy mindenre ezt használja úgy mint sms, wifi hálózat találat, alkalmazások is ezen a hangon jeleznek.Már unom hogy állandóan nézegetni kell hogy sms-em jött-e vagy csak valamelyik alkalmazásnak van közlendője. -
TKey7
csendes tag
Egy kis érdekesség
A gyártója sajnos nem ismert (ZLR??)..
Viszont a kijelző méret sokaknak tetszetős lehet (4,3"), figyelembe véve, hogy nem olyan gyenge a hardver mögötte (MT6582), és meg van az 1 GB RAM..
-
BullZeye
veterán
Ha Gravity Box-nál hiába állítom az automatikus fényerőt, mert automatikusan visszaállítja az eredeti értékre, akkor még mivel lehetne tweakelni? Az a bajom, hogy sötétben nem veszi le teljesen a fényerőt, és fényben pedig nem húzza maxra. Valamint folyton változik normál fényben ha picit is beárnyékolódik, pedig nekem tökéletesen elég lenne ha min-közép-max lenne csak 3 eshetőség....
-
andyTM
őstag
válasz
CoolBoy323 #58271 üzenetére
"Lehet valami új kernelem/romom van, és az kavar be?"
- a kernelben vannak integrálva a meghajtó driverek, hogy a rom tudja kezelni a hardvereket; ezért írták az lcd-t, hogy egy bizonyos típusszámúnál működik az a bizonyos rom; ha ezt vesszük alapul, akkor simán elképzelhető, hogy maga az lcd meghajtó rész rosszul/hibásan van megadva a telepítendő romban, de remélhetőleg cappa kijavít, ha valamit rosszul fogalmaztam.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
KurtCobain #58228 üzenetére
Nekem egész nap menne a mobilnet, és reggel 6-tól olyan késő délutánig jó lenne,ha nem kéne attól paráznom,hogy lemerül.. Net, email , messenger főként. Játszani nem szoktam, videók azért néha-néha.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #58268 üzenetére
felraktam valami Sony-s romot, és a logo-t lecserélte, de a többi maradt (a piros vonalak
)
Szóval valami van, de mégsem az igazi
Ha FT-al rakom fel a romot, akkor az sem hiszem, h jó lesz... azok a romok miért lennének mások, mint a recoverysek
Lehet valami új kernelem/romom van, és az kavar be?@Cappa72: mit értesz normál mód alatt?
-
andyTM
őstag
válasz
- mégiscsak marad a flashtool; ezek szerint mégsem mindegy, hogy milyen az lcd...., vagy kernel hiba, vagy...
-
válasz
Nem megfelelo kernel a recovery-ben.
Ha nornal modnal is rossz a kep akkir pedig uboot nem-megfeleloseg is lehet. -
andyTM
őstag
válasz
CoolBoy323 #58265 üzenetére
- attól nem lesz tégla..; mutasd mit szeretnél rátukmálni
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
andyTM #58264 üzenetére
miért hiába?
amúgy nem csinál semmit az a kódez amit linkeltél nem CWM-es
írtam, h a flashtooltól tartok, nehogy tégla legyen...
szerk: de ha valamit elk.r a flashtool, pl nem is rávaló a rom, akkor lehet papírnehezék, és ha ez történne, engem kinyír az asszony
DRX 4-eset akarnám feltolni amúgy...
-
andyTM
őstag
válasz
CoolBoy323 #58263 üzenetére
- mondanám, hogy üsd be: * # * # 114 # * # * , de hiába
-
andyTM
őstag
válasz
CoolBoy323 #58253 üzenetére
- a needrom-ról raknál rá másikat?; mert, ha jól értelmezem, akkor nem mind1, hogy milyen az lcd!
-
hochman
csendes tag
válasz
cappa72 #58248 üzenetére
Az MTKtools tényleg régebbi volt, de már késő, mert nem ismeri fel a telefont.
Frissítettem a flashtoolt is, de mindig valami DRAM hibát magyarázott.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2447431
Ezen a linken leírtak alapján dolgoztam, de teljesen reménytelen. Mindent letöltöttem, de semmi. Esetleg van még valami ötlete valakinek?
-
han_lev
senior tag
Valami gondom van a gps-el. No1 S6. Letöltöttem egy gps tesztert, egy holdat látott hosszas keresgéles után, azt is elvesztette. Olvastam hogy szokott ilyen lenni. Lehet orvosolni?
-
CoolBoy323
nagyúr
Mi lehet a gond??
A szitu: Feiteng H9500 telefon, CWM rajta, de semmilyen romot nem tudok rárakni, mert a bootanimáció csak piros csík lesz, és bootlopValaki látott már ilyet?
Vagy próbálkozzak flashtool-al? Bár félek, h azzal téglásítom asszonypajtás telóját
-
yanesz
tag
válasz
cappa72 #58250 üzenetére
Az sp flash toolsnál van ez a rész:
A recovery lecseréléséhez csak a recovery.img kell, a rendszer lecseréléséhez rendszerint a system.img, a ROM info-hoz pedig a preloader, a pds_bl és a pro_info fájlok / partíciók (csak ez a három).
Most akkor nekem melyiket kell?Mind ki van pipálva.
-
yanesz
tag
gt99-es telefonra felraktam egy rom-ot,minden oké,de ezt szeretném felrakni rá:
Latest Firmware 0802 for Cubot GT99 MTK6589 Quad Core Smart PhoneCsakhogy ez rar-os kiterjesztésű fájl és nem látja recovery-be a telefon.Ha átírom zip-re akkor tudom recoveryből telepíteni?
-
válasz
hochman #58226 üzenetére
Milyen verziójú MTKDroidTools volt ez?
Csak a 2.8.4b-től felfelé (és a b-t is beleértve) tud csinálni scatter-t az MTKDroidTools.
Próbáld ki!
(Haier w718+ tapasztalat)Please check the scatter file name you load is legal" (a fájl neve: MT6572_Android_scatter_emmc.txt)
Ez a flashtool kezeli az mt6572/6582-t is. Flashtool for MT6572/6582(#58229) RVR400
Hááát jaffás fájlrendszert utoljára Alcatel 819d-nél láttam (hál'Istennek), ebben nincs tapasztalatom. (akkor még tapasztalat híján flesseltem ezerrel...)
De az is lehet, hogy preloader kiütése van, és nem jóval flesseled vissza. Persze ez most így csak amolyan vaksötétben tapogató világtalan megjegyzése...
Amit első körben tudnék javasolni, hogy a recovery legyen fent. Ha az elindul (mivel függetlenek szoktak lenni a boot.img és a recovery.img), akkor azt jelenti, hogy a preloader/dsp_bl lenni nem sérült. Onnan meg csak-csak feléleszthető. Tehát nem tudni, a recovery működik-e. -
GeriCool
aktív tag
válasz
konigjanos #58245 üzenetére
Sajna azt nem írtam, hogy kintről nekem nem játszik. Itthoni vásárlás, gari + számla csak. Pedig vonzó a kínai piac. Eredetileg egy Concorde 5000-t néztem ki. Csak gondoltam, hogy 60k ár helyett nagyot lehetne fogni. Gondolom ahhoz képest azért sok kompromisszummal.
-
RVR400
veterán
válasz
gipsztigris #58240 üzenetére
Cirka 170%-os áron azért elvárható.
-
GeriCool
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek a MyAudio Q404 készüléke mennyire vállalható 35k-s áron? Nagyon gáz. Köszi előre is! -
gipsztigris
addikt
válasz
tibcsiworld #58234 üzenetére
Semmi extra! 25-28 ezer környékén.Az LG G2 agyontapossa.
-
Joshi
titán
Létezik 4"-os kijelzővel valami kínai(korea?) csoda ami ajánlott kategória?
-
overland
aktív tag
Sziasztok, vennék egy 4.5" körüli 1gb-4gb telót.
Egy W100-al mellényúlnék esetleg? ( s7562 után gondolom nem)
akár itthonról is ha valaki esetleg azért adná el csak, mert nagyobbat szeretne...
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
gipsztigris #58202 üzenetére
Ez már milyen számot dobhat ki antutu-n!
-
Ramon97
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni nemrég vásároltam egy kínai dual-simes mobilt ( htc copy star butterfly S5 ) a telefonra custom romot raktam de a Htc logó után nem megy tovább csak feketén világít a kijelző a rendszerbe belép amit felraktam mert hallotam a rendszer bekapcsoláskori hangját esetleg tudna valaki segíteni hogy most mit tegyek -
RVR400
veterán
válasz
cappa72 #58215 üzenetére
Jut eszembe, lenne egy kérdésem a Mesterhez. Van egy Note2 klón (MTK6515) telefon. Van mentés róla MTK Droid Tools-szal, át is van alakítva SPFlash-esre, de yaffs fájlrendszer a cache, a data és a system is. Jelen pillanatban a telefon féltégla (flash-elni tudom SPFlashTools-szal, de így nem jó), és jó lenne életre kelteni. Van valami megoldás?
-
-
hochman
csendes tag
válasz
cappa72 #58220 üzenetére
A MTKtools nem csinált scatter fájlt (Lehetséges ez?
). Csatolva van a fájlok listája.
Másik (visszajelzések alapján működő) fájlnál pedig azt írja ki, hogy: "Error: Initialize scatter file falied. Please check the scatter file name you load is legal" (a fájl neve: MT6572_Android_scatter_emmc.txt). Bocs hogy béna vagyok, de nem akarom még feladni a harcot.
-
RVR400
veterán
-
Mobildeck
tag
válasz
gipsztigris #58211 üzenetére
az egeszen korrektnek tunik, bar ahogyan eddig hallottam ezek a keszulekek nem nagyon kapnak frissitest, tehat marad az ami rajta van gyarilag, ami mostanaban a 4.2 vagy 4.3
-
Zeki
nagyúr
válasz
feltamadas #58216 üzenetére
Passz.
Keress rá erre a szép ipegtop márkára valami külföldi (orosz) fórumon.Kínában BÁRKI össze tud dobatni egy húdefaszamindjártbecsinálokazörömtől telefont. Már amit az adatok mutatnak.
Aztán kézbeveszed, és kiderül hogy
- a kamera fos
- a gps fos
- akku fos
- nincs optimalizálva a cucc, laggol, lefagy, kilép, összeomlik.
- kurvára ideges leszel, hogy pénzt adtál ezért a szarért, és most mijafaszt csinálj.
- jössz majd ide tanácsokat kérni, aztán ha semmi sem használ, adod el másnak (hátha jön egy balek), vagy küldheted ki kínába javításra.Ha biztosra akarsz menni, maradj a márkásabb telefonoknál, és ne verjen hevesebben a szíved, mert megláttál egy adatokban (külsőben) zsírfasza telefont, ami jobbnak tűnik. Mert csak tűnik.
-
gipsztigris
addikt
-
válasz
hochman #58218 üzenetére
Ha van mtkdroidtools-os mentés, akkor ne aggódj, biztos vissza lehet állítani.
Lehet, hogy csak a boot.img patch fektette meg a rendszert.
A zip amit csinált az nem telepíthető zip, hanem abban vannak a rendszerfájlok tömörítve (gyakorlatilag szinte az egész ROM).
Ne a netről szedett scatter-rel próbálhozz. Abban a zip-ben amit mentett, abban benne van minden a felélesztéshez.
Ha flashtool-lal visszarakod _csak a boot.img-t_, akkor lehet, hogy elindul.Flashtool használata sasa311 jóvoltából
Neked értelem szerűen _csak_ a boot legyen bepipálva -
hochman
csendes tag
válasz
cappa72 #58215 üzenetére
Az android (system) recovery: 3e. Ebbe úgy lépek be, hogy hangerő le + power gomb. Ilyeneket végigpróbáltam, hogy wipe data/factory reset és wipe cache partition. Végigmegy, de ennyi. Próbáltam updatelni SD kártyáról egy zip-ben levő rendszert (amit a MTKtools csinált nekem az eredeti rendszerről), de egyből ignored. Valami patch successful üzenet volt, akkor ezek szerint én vagyok a ludas. A Smart Phone Flash Tool-ban már ott elakadok, hogy Scatter-loading (egy netről szedett, elvileg gyári scattert tennék bele). A kiolvasás az mi és hogyan...?
-
Upo
addikt
ez ugye nem átverés?[link]
-
válasz
hochman #58210 üzenetére
Ha az android recovery-t, ami <3e> jelölésű, abból nem fogsz tudni telepíteni csak gyári frissítést ami zip formátumú.
Viszont arra alkalmas, hogy factory resetet csinálj - ha nem félted az adataidat (telefonkönyv, sms, ilyenenk). Ettől megjavul_hat_.Ha van factory mode rajta (általában hangerő le + power gomb), akkor abban lehet root jogot szerezni és belenézni a 'zagyába neki.
Ha mtkdroidtools-os mentést csináltál és utána szállt ell, akkor valamit lehet hogy sikerült módosíttatni vele a mentésen kívül.
Nem kérdezgetett olyanokat, hogy csináljon-e recovery-t, vagy patch-elje a boot.img-t?
Ez is lehetséges ok.Az a baja, hogy ha aksi nélkül csatlakoztatom a géphez, akkor olyat csinál, mintha kihúznám és utána bedugnám a kábelt (windows7 hang jelzi és az eszközkezelő is mutatja, hogy hol van hol nincs), de hozzá sem nyúlok. Driver fel van hozzá téve és el is fogadja a windows
Ez ilyen. Így működik. Ha akku nélkül nem építi fel a preloader kapcsolatot, akkor "leold" a kapcsolat. Ha flashtool-lal pl. kiolvasást csinálsz, akkor a kapcsolat felépül és ha dolga van, akkor fenn is marad.szerk.: Ha már kiolvasás: ha kipróbálod a kiolvasást, akkor látni fogod hogy működik-e, szerintem érdemes.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Armagedown #58208 üzenetére
ZTE, Lenovo.
Ezeknek vannak olcsóbb modelljeik.
A nonamekkel ne foglalkozz. -
hpeti2
aktív tag
válasz
gipsztigris #58200 üzenetére
Aztán majd jönnek a kis kimutatások, hogy az emberek 5.5-6 collos telefont akarnak. Azt veszik a legtöbben. Pedig csak 5 coll alatt már ki se adnak erősebb mobilokat, ezért nincs is alternatívája a péklapátoknak... szvsz
-
gipsztigris
addikt
-
hochman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy i9502 klón (mtk5672) telefonom. Szerettem volna rátenni egy másik romot, de valami balul sülhetett el. Az a baja, hogy ha aksi nélkül csatlakoztatom a géphez, akkor olyat csinál, mintha kihúznám és utána bedugnám a kábelt (windows7 hang jelzi és az eszközkezelő is mutatja, hogy hol van hol nincs), de hozzá sem nyúlok. Driver fel van hozzá téve és el is fogadja a windows.
Kezdeti lépésként csináltam a gyári ROM-ról egy mentést (MTKtools-szal), újraindítottam a telefont és azóta boot loop és ugyan az a gond, mint aksi nélkül. Magyarul a gép nem éri el sehogy se a telefont. Neten mindent végignéztem, de semmi. Másik gépen próbálva ugyanez.
Az android recovery-t elérem, resetelek mindent, próbálnék ROM-ot feltenni, de "installation ignored".
Van valakinek valami ötlete? Én már tanácstalan vagyok -
Armagedown
őstag
Szerintetek melyik a legolcsóbb mobil amit megéri megvenni ?
-
Mobildeck
tag
válasz
gipsztigris #58202 üzenetére
ez nagyon baráti, a 2000mah akksi vajon mennyit bír?
-
SSlyTR
senior tag
válasz
PirosHello #58199 üzenetére
tömeget mérjetek, az szerintem mérvadóbb
Lehet, hogy van benne "üres" hely, vagy másképpen van elrendezve.
Ha meg vagy elégedve az akku teljesítményével, akkor szerintem tök mindegy mi van ráírva. -
gipsztigris
addikt
válasz
BullZeye #58201 üzenetére
Már most is van 260-ért Zopo ZP980+....és az már majdnem 200 körül van.
-
BullZeye
veterán
Akik tavaly is követték árakat, mennyire esélyes, hogy $200 körülire menjen a mostani 8magos 330 dolláros telefonok ára?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Futás, futópályák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest