- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
zolee0307 #38885 üzenetére
És hol nézted a csipek típusát? Mert ha pl. CPU-Z-ben, akkor ott tud olyan lenni, hogy pl. slot1 Samsung, slot2 Hynix, slot3 Samsung, slot4 Hynix. Ebben az esetben első ránézésre úgy tűnhet, összekeveredtek, de valójában ekkor raktad őket be megfelelően dual-channelbe, és egyforma csipesek a kitek, mivel akkor egy kit van az 1/3-as slotban, a másik pedig a 2/4-esben.
-
palfitom
félisten
-
MaddeNNNN
addikt
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
zolee0307 #38871 üzenetére
3600 mellett használtam két különböző kitet(4*8GB), egyik crucial ballistix 3200MHz volt a másik kingston hyperx predator 3333MHz, minden gond nélkül mentek 3333MHz-en a kingston xmp profiljával, persze ettől még nem biztos, hogy nálad is ment volna. Jelenleg 5700x mellett van két ugyanolyan ballistix kit (4*8GB) és gond nélkül üzemel ez is 3200MHz-en.
-
petakpa1
őstag
válasz
zolee0307 #38868 üzenetére
Egy próbát megér, hogy dual channel összetartozó slotokba teszed az egyforma modulokat.
Tehát a pl
- a két hynix chipes modul az A1-B1 slotokba és
- a két samsung chipes modul az A2-B2 slotokba.Ezen kívül megpróbálhatod azt is, hogy modulok feszültségén emelsz egy kicsit és/vagy az időzítéseikből visszaveszel kicsit, de a 3200 MHz-et megtartod.
Illetve a BIOS-ban a memóriavezárló feszültségét is meg lehet próbálni emelni kicsit hátha segít. Az sajnos fejből, nem megy, hogy pontosan mi ennek a neve az Asus UEFI-kben.
-
-
fanti
addikt
válasz
zolee0307 #37290 üzenetére
Szerintem 6 magról 6 magra ne válts!
Vagy 3800X 100k, vagy 5800X 140k
De nem tudom, milyen VGA-d van, mert ha RTX 3070 alatti cucc, akkor fölösleges a váltás.
Amúgy meg a 3800X vs. 5800X esetében sem fogsz hasraesni attól, hogy egy RTX 3090 1080p-ben is csak ennyit profitál a ZEN3-ból.
És ugye 1440p-ben ez a difi kevesebb mint felére esik le, 4K-ban meg elolvad teljesen... -
-
Alpi.
addikt
válasz
zolee0307 #31069 üzenetére
Naja, ismerve a zen2 alapvető tulajdonságait, hogy mennyire keményen skáláz játékokban a 4-4.2 fölötti cpu frekiknél, ha nem XT hanem egy 3600 a teszt zen2 alanya kb. pont ezt mutatná. Így talán még beszédesebb. Bár most, hogy annyi egy 3600, mint egy 3600XT... Ezt még mindig nem hevertem ki... És azért elégedetlenkedtem korábban, hogy az Intel cpuknak semmit nem esik az áruk idővel.. Mindig van rosszabb. Most ez 1.5x annyi lett, lol
@Medvetojás : A fentebb említett idióta helyzet miatt én 5600X-et vennék. Ha kapok persze.. De az épp aktuális árazás sokkal jobb ajánlattá emelte az egyébként eddig drágának gondolt Zen3-ast..
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
zolee0307 #30759 üzenetére
Igen, bocsi félre ment.
Vissza terve a kerdesre, nem tudom melyiket vegyem, elegge szoros, viszont lassan meg kene rendelnem.
Msi tetszik, viszont kicsit puritanabb, de olcsóbb. Asus teren vannak ketsegeim a korabbi 4xx-as lapok miatt, Gigatol meg alapbol, de tegnap lattam egyet es nagyon megtetszett!
Egyenlore 3600x(t) menne ala, kesobb 5600(x) 2*16gb ballistix tarsasagaban.
-
Alpi.
addikt
válasz
zolee0307 #23296 üzenetére
"Mintha kicsit jobba boostolna a cpu, illetve a max hőfok is visszább esett."
Addig menj, amíg nem kezd csökkenni a teljesítmény, de ne csak all-core cinebench-el teszteld, mert kevesebb magon előbb eldobhat, mint ilyen all-core terhelés mellett. Több típusú tesztnek vesd alá mindig, akkor nem futsz lyukra ! -
válasz
zolee0307 #14037 üzenetére
Szerintem nem...
reszterhelesen dob sokat, legalabbis nalam. Nelkule 4100at se eri nagyon el nalam a 3600 jatek alatt, pboval meg 4175-4300 kozott valtozik.
De ez mind csak terhelesfuggo. nalam pl pbo nelkul az avx load 3900 ala bukik. PBOval meg 3925-4000...
de nem fog a sima 3600 4400on menni, csak azert mert ralovi a +200MHzet. legalabbis az enyem nem XD
-
zolee1984
senior tag
válasz
zolee0307 #13647 üzenetére
Manuálisan át tudod rakni 1t-re és máris ugyanazt kapod
Elvileg 2t-vel kicsit lassabb viszont saját tapasztalat alapján magasabb órajel elérhető elméletileg, ami némileg ellensúlyozza a hejzetet. Ez még ddr3 tapasztalat, ami lehet ddr4-re már nem érvényes. Valaki javítson ki nyugodtan ha tévedek!!! -
gaben88
őstag
válasz
zolee0307 #13255 üzenetére
Legegyszerübb, szerintem(!), ha Ryzen Masterben beállítod pl PBO mellett a Peaks Core(S) Voltage-ot a kívánt értékre és akkor a pillanatnyi killengések se lesznek meg. De amúgy nem kell vele foglalkozni, ez ilyen, nincs vele baj.
Legújabb chipset driver legyen fent az AMD oldaláról! -
-
jokeph
nagyúr
válasz
zolee0307 #13016 üzenetére
Üdv !
Ha ennyi a difi csak, és nincs kedved vacakolni valamint számít a némileg nagyobb egymagos és valamivel nagyobb többmagos teljesítmény akkor megéri.
3600 sima is felhozható többnyire erre a szintre, de erre sosem volt garancia.A fogyasztása meg kb. ugyanott lesz, ha sikerül felpofozni 3600X szintre.
Amikor én vettem a 3600X-et 80k-ért, akkor a 3600 volt 65-70k között. Én úgy voltam vele, hogy megéri nekem a fent említettek okán, kiváltképp az egymagos teljesítmény miatt és mert nem kell vacakolni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- MIUI / HyperOS topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest