Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- MWC 2026: Úgy kell ide az aktív hűtés, mint kígyónak a sportcipő
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az oké, de ez akkor is nevetségesen kicsi, nem értem miért spóroltak ezen.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Amit írtál, az akkor csak személyes vélemény? Mert úgy van leírva, mintha igazság lenne.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Üdv! Ez a megállapítás honnan jön?:
"pár darabot teszteknek a gyártásból, ha azokkal nincs gond, akkor nem veszik észre"
Gyárlátogatás? -
rumkola
nagyúr
válasz
Fruityloops
üzenetére
Max 5% tuningról beszélnek a nagy szakértők neked. Cserébe menj ide menj oda, állj el tőle, biost basztasd stb. azt lehet nem is lesz stabil.
A kommentjeidből látszik, hogy te csak használni akarod a géped normálisan.
Szerintem engedd el, és élvezd a cuccot. Mindig mindennél van jobb, ilyen alapon eljutsz oda, hogy cserélgethetsz folyamatosan. -
rumkola
nagyúr
válasz
Fruityloops
üzenetére
Ha boltban vetted akkor igazábol 2600-ost kaptál, csak a neve maradt 1600.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Barcelona95
üzenetére
Nekem rossz ram beállításoknál volt ilyenem pár éve, nem normális a dolog.
-
rumkola
nagyúr
Üdv! Ha valakinek lenne kedve egy procicseréhez, 5800X-et 3900X-re cserélek. Privizz.
-
rumkola
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Most nekem single rank memók vannak bent dual channelben, de az itt írtak hatására hétfő este megnézem ugyan ilyen dual rank modulokkal, kíváncsi vagyok.

A 2 modul ellen a 4 modul mind single rank semennyit nem hozott 1440-ben, R3600 AC OC 4300Mhz-n RTX2070 mellett. Most megnézem ezt a dual rank hülyeséget, gyanítom, hogy itt sem lesz semmi különbség.
-
rumkola
nagyúr
válasz
üzenetére
új storemi:
2TB HDD + 256GB SSD van összehúzva nálam
- a 2 drive-ot nem adja össze, hanem az SSD-t láthatatlanná teszi
- nincs ramcache opció
- nincs ikon az értesítési területen, nem látni hogy elindul/aktív, automatikusan driverként települ és minden indításnál a storemi ahci driver töltődik be
- diskbenchmarkban már nem lesznek ilyen értékek hiába nyomsz 10x a benchre, intelligens cacheként használja az SSD-t (amit láthatatlanná tett), amit sokszor indítasz, megnyitsz azt begyorsítja
- érzésre gyorsabban tölt be már 2x-3x indított alkalmazásokat, mint a ramcache-es előző verzió
- a leírását elfelejtették frissíteni, még mindig csak ryzen 3xxx és 570-es alaplapot ír használhatónak -
rumkola
nagyúr
válasz
üzenetére
ahogy nézem sehogy, szét kell bontanunk és uninstallálni...
"What happens if I try to install the new StoreMI over the original StoreMI?
If the system has the original StoreMI, the new StoreMI will decline to install to avoid system and storage conflict. " -
-
rumkola
nagyúr
Emlékszem rád, még mindig nagy vagy
.
Az 1.29-1.35 az a BIOS default volt nálam, nem all core tuning.Viszont érdekes dolog:
1.00V 4.0Ghz a párhuzamos tesztekben néha-néha akadozás
1.05V 4.1Ghz és nincs "dadogás" vagy ilyesmi mint fentebbAzt hiszem itt a vége, nem lehet lejjebb menni, de azért ez akkor is nagyon durva a gyári defaultokhoz képest. Konkrétan nincs értelme a PB/PBO/XFR apámfasza együttesnek.
Az AMD szinte maga alatt vágja a fát az X-es procikkal. A 2xxx sorozatnál volt értelme, de itt olyan mint valami hülyegyerektuning. :D -
rumkola
nagyúr
válasz
Albigator
üzenetére
Közben leállt a gép 4050Mhz 1.0 V-vel.

Spotify+Aida stress+Doom eternal vagy AC Odyssey megy egyszerre, vagy aida stess+final fantasy bench+Doom egyszerre plusz ezek közben alt+tabbal fórum. Szintetikus nem érdekel.
1.29 - 1.35-öt a BIOS és a hwinfo mutatott,. Mi az az RP Lair?Most 4Ghz 1.0V teszt megy.
-
rumkola
nagyúr
Én azt gyanítom, hogy csak a Ryzen Master mutatja az igazat, a többi szoftver nem tudja a valós értékeket kiolvasni. Viszont ha ez igaz, akkor az AC rettenet durva a gyári alap beállításokhoz képest. Utóbbival jobb a teljesítmény, nyertem full extrém terhelés alatt 30!!!!!
fokot, fogyasztásban pedig ki sem tudom számolni, hogy mennyit (1.0V vs 1.35V)szerk: nem 40 hanem 30 fokot, de akkor is NA
-
rumkola
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jaja néztem, csodálatos!
Most 4050Mhz 1.00V-nél járok. 4giga alá nem megyek RTX 2070-el 2K-ban.
Ha ez ki van tesztelve, akkor jön a maximum megtalálása 1.35V-vel.
Nagyon sokat fejlődött a Ryzen, csak az AMD hülye. Így szétfeszelni valamit...
-
rumkola
nagyúr
All core tuningnál minden monitorozó progi fixnek mutatja a feszt és a Mhz-t. A Ryzen Master pedig terhelés függvényében váltakozó fezst és Mhz-t mutat. mMost ez mi? Melyik a valós? Ha bios-bn állítgatok és a ryzen masterben tök máést állítok be akkor melyik az aktív? Melyik ír felül melyiket? Nekem ez nem tiszta.

-
rumkola
nagyúr
Beraktam egy új, 2013-as 3600-ot.
1.15V AC 4200Mhz tegnap egész nap jó volt, ma megpróbálok lejjebb menni a fesszel. Alapból 1.29V volt az alaplap által adogatott fesz. A hűtőm egy nagyon szar TX3 EVO, de így is nyertem 15 fokot terhelés alatt. IDLE 35-45. -
rumkola
nagyúr
válasz
Beba Snake
üzenetére
-
rumkola
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
hát passz, én nem mondanék le a magasabb egy szálas boost-ról, és a fesz auto visszavételről
vagy ez utóbbi működik normálisan? -
-
-
rumkola
nagyúr
-
rumkola
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
senki nem tudja
-
rumkola
nagyúr
válasz
turistakolbi
üzenetére
-
rumkola
nagyúr
válasz
turistakolbi
üzenetére
Üdv! Az hogy lehet, hogy PBO +200Mhz (bár ez utóbbi nem tudom mit jelent), mégis majd 1Ghz-el kevesebbet megy a procid terhelve, mint gyárilag kellene? Ennek mi értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Formula-1
- OLED monitor topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Mikrotik routerek
- Motoros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Filmvilág
- MWC 2026: Úgy kell ide az aktív hűtés, mint kígyónak a sportcipő
- További aktív témák...
- Eladó 2db Pixel 7 obszidián 128/8
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest