Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
veterán
válasz perfegor17 #8802 üzenetére
Lent van 2 gomb amin kék nyilak vannak. Ha azokból az éppen elérhető baloldalsóra nyomsz, akkor több infót fog mutatni. Ezt addig lehet csinálni ameddig egy képernyőre ki nem írja az összes adatot. Majd a mellette lévő másik gombbal pedig össze lehet húzni megint keskenyre.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
veterán
Sziasztok!
Egy AsRock X570 Pro4-be (ez elvileg T-topology lap, tehat 4 memoriamodul hasznalata sem okoz gondot) szeretnek belepakolni egy 3600-at vagy 3600X-et egyelore 64GB memoria tarsasagaban. (Eredetikeg 2700X-ben gondolkoztam).
Azert gondoltam X570-re, mert szuksegem van ket nagy sebessegu M.2 portra, es ezt meg csak akkor tudom elerni, ha 3xxx CPU-t rakok bele: az ekkor kepbe kerulo plusz PCIe sinek okan.
Ha jol lattam, sem jatekok, sem pedig szintetikus tesztek eseten nincs szamottevo kulonbseg a 3600 es a 3600X kozott, igy ha nem szeretnek tuningolni, akkor a sima is boven eleg, ugye?
Koszi!
Udv. core2
-
szasanyi
félisten
válasz Neil Watts #8805 üzenetére
Az X nem éri meg a +10k-s felárat.
-
veterán
-
Puma K
veterán
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
Akinek Asus Prime X570-P-je van, vagy hasonló kialakítású lapja (pl Asus TUF, AsRock, stb), azok éreznek bármilyen hátrányt, akár OC-val is abból, hogy egy nagyobb VGA a chipset ventijét pont telibe kitakarja? Csak emiatt hajlok a drágább Giga X570 AORUS ELITE felé, illetve felmerült még bennem a még drágább, de wifi-s/BT-s MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI is, bár mindenki azt mondja X570-ből MSI-t neeee!
Szerintetek?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz gaben88 #8809 üzenetére
Nem az MSI volt ami rettentő csúfosan szerepelt a VRM teszten?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
addikt
válasz gaben88 #8809 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez gondot okozna, én pl passzívra is raktam már 75fokig a chipset/motherboard(73 fok felé nem ment még). Én 1.33v mellett 4ghz-n hajtok 2600-at. A vga-m totál betakarja az asrock x570 steel legend ventijét. Msi-t meg x570-ből tényleg ne, inkább vegyél 10ezer körül egy normálisabb pcie wifi-t.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #8741 üzenetére
Jelentem nem lettem meggyőzve. Nem boostol magasabbra, ráadásul nem tartja ki a boostot. Megy vissza az ABBA...
Ccx oc amúgy aranyos cucc benne, a cppc meg fura. B450en nem műxik elvileg, de ha kikapcsolom a 2. Ccdre dobja a terhelést, ami ugy nagyonmax 4400. Bekapcsolva sem gyönyör. Mintha direkt kerülné az erősebb magokat. A bios és boot jobb lett viszont. Új smu van benne amúgy 54es asszem.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Trakk77
csendes tag
Sziasztok!
Ryzen 5 3600 processzort néztem ki az új gépembe.
Egyenlőre nem tuningolnám, de később amit lehet, kifacsarnék belőle, persze nem szállnék el a körítéssel.
Alaplappal nem szeretnék túllőni a szükségesen. Vcore táblázat alapján 3600 tuninghoz, ha jól látom elég lenne egy MSI B450 Tomahawk [Max], vagy még a Asus ROG Strix X470-F Gaming szimpatikus a 450-es lapok közül.
Asrock X570 Phantom Gaming 4 fölé semmiképpen sem mennék árban, - erről a lapról mi a vélemény (szükséges lehet 3600 tuninghoz? Nagyobb procit nem tennék bele)?
Táp egy szürke terület nekem. Vajon egy ilyen táp: CHIEFTEC GPS-600A8 600W elég lehet proci tuninhoz+GTX1660, vagy később RX 5700 videokártya mellé?[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz Trakk77 #8813 üzenetére
A táp bőven elég, az már más kérdés hogy elég gyenge minőség. Ajánlott valami gold minősítésű táp.
Nekem is 3600 van PBO-val allcore felmegy 4195mhz-re +rx 5700. Egy cm mwe 550 bronze táppal.
Egyébként bőven elég az msi tomahawk.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
chopin42
addikt
Üdv! Igazából tavasszal cserélnék processzort, vagy akár később. Jelenleg egy allcore oc 3.7 1600on ücsörgök, és teljesen elégedett vagyok vele, de nem akarnám megvárni, míg teljesen elavul. Viszont kicsit kuponozgattam alzán, és most kihozható a ryzen 3600 61k alatt, a 2700x pedig 58k alatt, ráadásul utóbbihoz jár a plusz játék is, így elképzelhető, hogy beerőszakolom a keretbe... Akiknél jártak/járnak az említett procik, mekkora előrelépést éreznék a mostaniról bármelyikkel, illetve gyakorlati felhasználás esetén melyik proci a jobb játékra, ár-érték arányban? Az, hogy egy szálban jobb a 3600 érezhető? Tuning is lenne. Köszönöm, és elnézést ha ez itt off, de úgy gondoltam, itt több a tapasztalat
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
szasanyi
félisten
válasz Neil Watts #8807 üzenetére
Ki kell próbálni (ha már úgyis meg van). A stock hűtőnél bitosan jobb, de hogy elég-e... ezek elég forrófejű procik, nem könnyű hűteni.
-
dkess
őstag
válasz gaben88 #8822 üzenetére
Apró pontosítás MSI X570 témakörben. VRM tekintetében ellenjavalltak ezek: MPG X570 Gaming Edge WiFi / MPG X570 Gaming Plus / X570-A Pro . Valamint ezeknél nem sokkal jobb az általad említett X570 Gaming Pro Carbon WiFi ...
Gyakorlatilag minden más MSI X570 -en "bitang" VRM van ...
-
gaben88
őstag
válasz Create. #8825 üzenetére
Egyébként kifizetem a 70k-t (kb 80k a tető, amit lapra szánok, de nyilván jobb, ha valami olcsóbb...) a Giga Aorus Elite-ért (bár a Giga dizájnja nem annyira begyere), de igazából nem tudom mivel lenne, nekem az jobb, sőt VRM hőfokokban a már itt is sokat linkelt YT tesztben pedig még rosszabb is, mint a Prime-P. Egyedül, ahogy írtam is a chipset ventijének elhelyezése zavart, nehogy abból baj legyen, de úgy látom, kár ezen parázni.
És igen, az MSI ebben az árkategóriában offos, ez így helyes valóban!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Atish19
őstag
MSI-nél elérhető az 1.0.0.4 stabil. Vegyétek-vigyétek :)
Galaxy A55 Navy Blue 256GB eladó. Bontatlan. Gyártói garis.
-
szasanyi
félisten
válasz gaben88 #8827 üzenetére
Sajnos az ár nem véletlen. Jó a VRM az Elite-en de itt kábé vége is. PCIe 4.0 nem tudom fontos-e, esetleg az lehet még előny- viszont ha nincs kihasználva akkor tényleg nem jobb mint egy sokkal olcsóbb B450. És ugrott a Gigabyte szinte egyedi DualBIOS-a is, valamint a DebugLED-ek szintén (nem tudom ezzel mennyit spóroltak de szvsz ez szégyen 2019 végén) és az olcsóbb hangkelső került rá (nem tudom ez mennyire fontos).
Nagyon gáz, hogy az olcsó X570 lap nem 40 k alatt hanem 70k alatt van. -
fasyrt
őstag
válasz gaben88 #8827 üzenetére
Én úgy voltam vele, hogy megvettem a legolcsóbb ajánlott b450-es lapot és kész. (22k, msi bazooka plus)
Más dolga úgy sincs mint a procit tápolni és az alkatrészeket összefogni.
Elvből nem vagyok hajlandó többet adni egy lapért mint egy prociért, felejtsenek el, tróger banda. -
fudi2002
veterán
Rakjátok fel, lehet Ti másra juttok mint én. Amúgy fura, mer yt videjót láttam az este ahol abba vs 1.0.0.4 ahol látszik is hogy játék alatt kevesebb a freki, de az fps meg kb +5-10%. Magok kihasználtsága jobb vol az új alatt, nem malmozott 3 mag mint abba alatt. Viszont ezt nem teszteltem. Nézzetek rá sztem, hátha.
[link] meg is van.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
( V )
veterán
válasz Atish19 #8837 üzenetére
Akartam is mondani hogy a hivatalos oldalon (B450 max) még semmi...
[ Szerkesztve ]
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *
-
Léc
tag
Belépek én is a Ryzenesek csapatába
Megy még bele a régi gépből
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz Red
AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G[ Szerkesztve ]
Ryzen 7900X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G, Corsair 32GB KIT DDR5 6200MHz CL36 Vengeance Black, ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI , iPhone XR 64GB, Playstation 5 Digital Edition (https://www.twitch.tv/hangyapajesz)
-
weri
senior tag
Welcome to the jungle, we've got fun and games
We got everything you want honey, we know the names
We are the people that can find whatever you may need
If you got the money, honey we got your diseaseNem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
csucsbicep
nagyúr
3600 melle azt terveztem, hogy egy B450 Toma Maxot veszek.
De nem talalok hozza normalis aron belso hangkarit. Kepe jott meg a CH VI Hero es az MSi B450 Carbon lap is. Arban kb ugyanazok. Hero nagyon tetszik csak X370 es nem sok jokat olvasni az asus supportrol. Kicsit tanacstalan vagyok ezugyben.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz csucsbicep #8841 üzenetére
X-Fi Titanium , ha megvan még rohadt gyorsan lecsapnek rá. [link] Ebayrol parezerrel drágábban lenne meg.
Alaplapihoz meg egy optikai kivezetés alirol és úgy az is jó :)
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
arnoldito
senior tag
Miért mit olvastál? Többen használunk itt C6H én személy szerint Extremet és teljesen jól teszi a dolgát.
-
L4mie
veterán
tegnap léptem be a klubba XHair VI Heroval, szeptemberi bios (ABBA) van hozzá, pucéran kapott egy bios frissítést és pöccre indult.
RAM beállításokkal még kell mókolnom mert "XMP" alatt random fagy, bár már kaptam tippet, hogy emeljem a feszültséget mert az Gskill RGB-snek kell a "lámpák" miatt. meg majd calculatort is adok neki, csak időm legyenDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
szasanyi
félisten
Carbonnal elégedett leszel, ha nincsenek audiófil elvárásaid. Én zenét is hallgattam egy LD HP800PRO-n szóval tényleg jó. Nyilván nem lesz olyan mint amit linkeltek, na de az használtan is +10k lenne a lap ára mellé.
-
nagyúr
válasz arnoldito #8845 üzenetére
Na, ezt majd én is meglesem hétvégén.
Akkor építem át az R5 3600X-et az Asus ROG Crosshair VI Extreme-be.
Egyelőre ott járok, hogy az R3 2200 G-vel legfrissítettem a BIOS-t.Most nézem, neked is R5 3600X van.
Az mitől lehetett, hogy nem tudtam a frissítést megcsinálni a BIOS-ban lévő segédprogival ? Háromszorra is instant fagyás lett a vége... CMOS_CLR kellett mindahányszor (jó hogy van ilyen gomb is az I/O panelon.
Aztán BIOS FLASHBACK-el elsőre sikerült.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz arnoldito #8849 üzenetére
Ez az első, hogy nem akart sikeredni.
Pedig Slot1 óta tolom a BIOS frissítéseket, ahol a lap tudta, ott a BIOS segédprogijával, ahol nem, ott meg dos-t indítva a megfelelő segédprogival parancssorból.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft