Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alpi.
addikt
Tegnap óta Amd-vel tartják a ram [órajel wr] -t !
6054.4 Mhz. Nem manapság volt Amd-vel wr ! :)https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
-
mozso
senior tag
Hogyan lehet véglegesen kikapcsolni a G.Skill RGB ramok ledes fényorgiáját? Nem akarok semmi RGB fényt, Asus ROG VIII Hero lapban vannak.
-
nagyúr
-
Winne
nagyúr
Urak eközött a két lap között melyik a jobb 3600 alá?
Egy nagy sebességű ssd lenne bele meg nem lenne hátrány, ha az xFi Elite Pro belemenne, vha jelenleg 2060, ram valszeg vmi 3200-as lenne.Más 5let? Nem kell extra dolgokra, csak bírja jól, a mostani configom is pofátlanul jól vizsgázott az évek alatt megbízhatóságból.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
( V )
veterán
válasz fudi2002 #8013 üzenetére
Szia, szintén zenész: MAX lap + 3600 + 7C02v33 as BIOS és fekete péter hideg induláskor ahogy leírtad. Pár napos a konfig, nincs tuning, csak a RAM-ot állítottam be hogy 3200-on menjen.
Kérdésem hogy a linkelt BIOS a legfrissebb hivatalos ami működik és megoldja a problémát (és nem szül újakat )? Elég csak azt felrakni?* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *
-
Raidon
őstag
Asus B450F Gaming-et vettem igaz hogy 2700X alá de ennél többet max ha keményen megrángatod a bajszát max akkor. Szerintem
Ramnak allitottam be profilt azon kívül auto-n van minden gyári hűtőhöz képest nem túl meleg.
[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
gabro0
őstag
Lehet nem egy dologról beszélünk, de nekem az a gondom, hogy két monitorom van. Mondjuk úgy, egy elődleges és egy másodlagos, amit csak akkor kapcsolok be, ha kell. Ez eddig oké, de ha belépek az UEFI menübe, akkor a másodlagos monitoron jön be, ami nem túl kényelmes. A Windows persze az elsődlegesen..
Tudom videokártya függő melyik az elsődleges port, de az előző lapomban ugyanezzel a kártyával jól működött. Ezt a megoldást találtam neten, de megmondom őszintén nem igazán értem. Tud valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Szórakoztam a cpuval én is elég sokat és arra jutottam, hogy nem nagyon lehet befolyásolni a PBO-t, mindenesetben Cinebench-el teszteltem, hogy mennyire boosoljon és max 4024MHz-re sikerült belőni úgy, hogy már vagy 80-90w-ot evett a cpu. Nagyon sok beállítás van amivel elvileg rá lehet kényszeríteni a pbo-t magasabb órajelre, de egyik se művelt csodát.
Ennek fényében én maradok az ózsdi megoldásnál fix 42-es szorzó 1.38-as fesszel(offset), így 70-75 fokon meg lehet tartani bench alatt, ami játékoknál úgy is kevesebb lesz, természetesen szinte hangtalan hűtéssel.
Majd ha lesz kedvem, akkor talán a rammal is szórakozok kicsit, idáig csak annyit próbáltam, hogy felraktam 3400MHz-re, de be sem bootolt a cucc, SK Hyinx chipes.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Tegnap az új COD:MW 2019-cel jatszottam pár órát, meg tudja izzasztani a procit de mondhatni hiba nelkul allta a sarat a proci mindent fullra állitva (kivéve RTX a 1070 miatt), egyedul az eszméletlen page file hasznalat okozott "problémát" az átvezető cutscene-nél amikor 1-2mp-re beesett az fps ami nem problema.
Csak 2000ms-ra volt allitva a monitorozas de szepen latszik hogy megy ahogy kell. BIOS-ban PPT/cTDP ertekek vannak megemelve és XFR/PBO enabledre téve.
Még itthon van a 2x8GB 3000-es G.Skill memoria, gondolkodom hogy inkabb visszaveszem frekit és megnezem 32GB-tal hogy muzsikal...Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
elder troll
senior tag
válasz SzlobiG #8618 üzenetére
Rendes hűtővel szerintem is a fix szorzó a legjobb megoldás, úgy biztosan tartja egy szálon (meg a maradék 11-en) a 4200 mhz-et. Engem az alapbeállításnál az zavart, hogy a hőfok miatt beállt 3875 mhz-re 1,3V mellett, amikor a kitesztelt 4000 mhz mellé elég volt a 1,25V. Offset-tel ekkora különbséget nem lehet ellensúlyozni.
Ramokhoz használd a Ryzen DRAM Calculator nevű programocskát, ezzel a hynix mfr 2400c17 ramjaim 3200c16-on tudom hajtani egész estés (8-9 óra) memtest stabilitás mellett.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A gaming pro az felszereltsegben alatta van a Tomahawknak, viszont az X470 meg tobb pcie lane-el gazdalkodik. VRM amugy jobb a B450 Tomahawkon, de gond nelkul megloki a 3900xet a gaming pro is....
Igazabol mindegy melyiket veszed, amelyik szimpatikus. Tomahawk van sok ismerosomnek, es itt a forumon is, talan a legjobban ajanlott lap ( szerintem pl az!)
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
fasyrt
őstag
Bezzeg, amikor meg mindenki a mistralba jart vasarolni...
(#8607) fudi2002
Lehet. Most talaltam meg ezt. Megprobalom majd az utmutatojukkal es ajanlasaikkal, hatha megis en vagyok a helikopter. -
M0ng00se
őstag
Hello.
B450-ben lehet állítani az FCLK-t? Nekem sehogy sem sikerült, hozzátapadt a ram sebességéhez.V6
-
Winne
nagyúr
Több pcie lane előnye mi lehet? Több vga?
Aminek örülnék, ha olyan lapot találnék, amibe jó még az xFi Elite Pro, csak nem vagyok benne biztos uaz -e a pci port, mint ami ezeken van.
@(#8628) SECTORnooB Na látod pont erre gondoltam én is. Normálisan hajtsa ki a procit és ne dögöljön meg hamar, kb ennyit tudjon.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
-
vtomi2
őstag
válasz SECTORnooB #8628 üzenetére
X470 tud csak kezelni sata + nvmi (pcie3 x4), vagy 2 nvme (pcie3 x4) ssd-t
-
gidalight
tag
-
Dragon3000
veterán
Több nvme ssd, vagy több sata-s eszköz használata, több x1-nél gyorsabb pci-e slot, így van rá esély, hogy van egy x8, ha kell valamilyen plusz kártyának ekkora sávszél...... M2-k használata mellett is kihasználható az összes sata csatlakozás, ha nvme ssd van bennük.....
-
nagyúr
Ez is csak féligazság.
Van amelyik X470-es lap pl. Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, itt a második M2-es slothoz pl. 4 db pci-e 2.0-ás sávot ad.(#8636) gidalight: és ez biztos ?
M2_1-es slothoz javarészt a CPU adja a szükséges 4 sávot (pci-e 3.0/4.0)
M2_2-es slothoz meg a chipset, hogy mit tilt le ennek fejében igencsak a drótozástól függ, laponként/chipsetenként lehet más és más.
pl.: Asrock B450 Pro 4-nél az M2_2-es slot-ba M2 SATA vagy NVMe SSD is mehet és 3.0-ás 2 sávval, ennek fejében a 6 sata portból 2 tiltódik.
X370-es Crosshair VI Extreme lapnál mindkét M2-es csatira 3.0-ás 4 sáv megy, és a chipset által adott 8! sata portból egyet sem tilt le, itt az M2_2 használata esetén a 2. fizikailag x16-os slotot tiltja pl. (ez bekötésre x8-as), azaz nem lesz multi-GPU-ra lehetőség.Szóval, arra akartam ezekkel a példákkal rávilágítani, hogy M2 és SATA tárolók (és egyéb pcie x1/x4/x16 os eszközök) együttes használata esetén kifejezetten ajánlott a kiszemelt alaplap gyártói oldalának a felkeresése, még hanyattesés előtt.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
szasanyi
félisten
válasz SECTORnooB #8628 üzenetére
És melyik az amelyiken Intel LAN, ésnem olcsó, régi Realtek AUDIO van? Nekem a Tomahawkkal pont ez a bajom, hogy jó és olcsó lapnak van titulálva, holott nem olcsó (közel 40k) és a leggyatrább LAN és AUDIO van rajta. ASUS-ra meg sokan panaszkodnak. Gigabyte gyenge VRM-ben.
Akkor melyik B450 jó igazán? -
gabro0
őstag
válasz szasanyi #8640 üzenetére
Nincs, az összes kompromisszumos én is végigjártam ezt. Én is szerettem volna Intel LAN-t meg komolyabb hangkeltőt, de beláttam, hogy egészerűen nincs B450 alapon. Persze mindemellett alapvető elvárásom volt a normális VRM.
Így lett a MSI B450M Mortar Max, ezzel kb. a VRM-en kívül mindent el kellett dobnom
Pl. egy Asus Prime X570-Pro árkülönbözetéből kijön egy komolyabb hangmotyó és egy Intel vezérlő is és később sincs vele gond. -
fudi2002
veterán
Hadd kérdezzek: megy a varia a lan vezérlőn.
Mit tud az intel, hogy ilyen jó? Realtekek voltak, gigabiten használom, semmi bajom velük.
A hang az érthető, Sb Z megoldotta nálam.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nagyúr
válasz fudi2002 #8644 üzenetére
+1, én se értem ezt a lan mizériát. Mindkettőt használom, én nem látok difit sima felhsználás, sőt játék közben sem.
Hang: nem vagyunk egyformák, én 2.1-es mezei hangcuccon nem hallom hogy RLT 892 vagy 1220 szól...
Ha lenne pci portom, a mai napig is az SB 128 PCI-t használnám.
Gondolom, ha DAC-ra van kiküldve, és az ember studió minőségű hangrendszerrel bír, akkor van jelentősége (kétlem, hogy az userek többsége így használná a PC-je hangkártyáját).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hokuszpk
nagyúr
válasz fudi2002 #8644 üzenetére
"Mit tud az intel, hogy ilyen jó?"
gyorsabb es kevesbe terheli a cput. bar nemtom egy 6 - 8 magos procin mennyit hevit az, hogy a realtek az egyik magon 2% -al nagyobb teljesitmenyt elvisz. Otthonra teljesen jo a gigabites realtek, oly mindegy, hogy a nas 85MB/s vagy 90MB/s kommunikal a masineriaval.
ami meg a hangot illeti, szvsz aki megelegszik az alaplapival, az menjen el a fuleszetre es kerjen fulmosast. meg az 1220 mellett is.
tenyleg van olyan alaplap, amin nincs semmilyen hangkelto szutyok ?[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
fudi2002
veterán
válasz hokuszpk #8648 üzenetére
Értem Szóval értelmetlen rejszolni a lanon továbbra is..
Azért a hangkaris véleményedbe kombináld bele, hogy egy átlagos hangszórónál nincsenek nagy különbségek.Amúgy átvitel, fostos atom procis ubuntu szerver, samba másolás 100-110mbyte/s.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz fudi2002 #8649 üzenetére
"Azért a hangkaris véleményedbe kombináld bele, hogy egy átlagos
hangszórónál nincsenek nagy különbségek."sajna en meg a Hi-Fi magazinon nottem fel, mondjuk annyira azert nem voltam vajtfulu ; de van itthon korabeli erosito, meg egy par Videoton [DC2050e] plusz egy par jobbfele Sony hangfal szinten abbol a korbol.
azert ezen a motyon az alaplapit azonnal kiszurom meg en is.
ha lenne isa slot, a mainapig a Gravist hasznalnam"Amúgy átvitel, fostos atom procis ubuntu szerver, samba másolás 100-110mbyte/s. "
tippre egy jobbfele switched van, nem egy atlagos soho valami, lehet birna tobbet a nas, csak a switch...
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft