Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Igen, még idozitesekkel lehet esetleg jatszani de egyelore szerintem hasznald es nezzuk meg mit tud
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
L4mie
veterán
Na itt is egy memóri magyarázat magyarul.
RP's LairDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Dyde
aktív tag
Van amúgy itthon egy G.SKILL Trident Z (2x8GB) 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR memória kitem, ezzel jobban járnék mint amit használok most (Patriot Viper Steel (2x8GB) 3733MHz PVS416G373C7K - 17-21-21-41)? Csak azért vettem a Vipert mert azt láttam hogy a 3733 cl17 a sweet spot, de ahogy nézem ez komplikáltabb ennél...
-
Whysperer
addikt
Pont L4mie megelőzött
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Pro!Petya
addikt
Annyival kiegészíteném hogy lehetőleg kiolvasáskor más program ne használja az SMbus-t (pl asus aura , etc..) mert az problémához vezethet! Átírt SPD-t nem kellemes utána visszaégetni Elvileg a TB figyelmeztet ha más is van rajta, de biztos ami biztos.
+ a videóba mehetett volna még hogy javaslott utána a beépített memtest futtatása legalább 1200%-on.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
érdekes dolog jutott eszembe, valószínű nemleges a válasz.
Ven két problémám a mostani konfigommal.
első: Freesync (Gsync) ha 2 nél több kijelző van a gépen (nem a kártyán) akkor egyszerűen nem működik....ilyenkor kihúzom az egyik kijelzőt a 3 ból és megy, nem segít az alaplapi portra kötés se.másik: VGA "idle" teljesítmény és fogyasztás 2+ kiejlző esetén a VGA nem fog úgy idle be állni mint, ha csak egy kijelző lenne...folyamatosan emelt órajelen hajtja a GPU-t és a RAM-ot is...igencsak bosszantó mert növeli a hőt és a fogyasztást, zajjal és pénzvesztéssel jár. (GTX-ekről és korábbi radeonokról van tapasztalatom)
Ezt jelenleg ki tudom kerülni úgy, hogy két kijelzőt alaplapi portra kötök....amin meg mondjuk játszok megy a VGA-ról.
Igen ám, de egy 36-7-8-900 as Ryzen esetén hiába lesz kimenet az alaplapon....nem lehet majd használni mivel nincs GPU a prociban.....Jól gondolom?
Van itt olyan aki mondjuk 2070(S) essetleg 5700(XT)-t használ 3 kiejlzővel? RTX nél illetve Navinál fenn áll a fenti két probléma?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
huh wow , akkor ez megoldódott....ahogy nézem a táblázatot GTX-en is, csak lemaradtam róla
Na akkor már csak majd a freesyncet kell megnézni, de lehet az is megoldódott már (*schawo meg is erősítette)
akkor tesztre fel, fogyasztásmérőt izzítom este!Nem is offolok tovább, nem kell aggódni működik-e majd az alaplapi kijelző port az új ryzenek alatt...nyilván nem mert csak a G-seknél fog működik
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
warcat
veterán
Iponon megjelent a 3900x. Drága bár nem scalper szintű ár, 193.5k
Boltban holnapi átvételt ígérnek, szállítás hétfőn/-től.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Sirandrish
legenda
-
Puma K
veterán
Sietnek eléggé, de most kell ütni a vasat amíg meleg
Forrás: [link]
2020
Zen 3 desktop : Ryzen 4000 - Vermeer (7nm+)
Zen 3 server : Epyc - Milan (7nm+)
2021 ?
Zen 4 desktop : Ryzen 5000
Zen 4 server : Epyc - Genoa
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Whysperer
addikt
Sokan ezért szokták a Syncek helyett beállítani Windowsba asszem MSI afterburnerrel,hogy FIX 70 FPS vagy amikor a monitord
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Puma K
veterán
válasz Whysperer #3477 üzenetére
Korábban találtam egy mérést-összehasonlítást lehet techspot.com-on volt... hogy az FPS limitálást minden körülmény között az MSI Afterburner+RTSS-ben érdemes beállítani, mert az adott játékban beállított limit (már ahol ez elérhető) rosszabb eredményeket ad minimum és átlag FPS szempontjából mint az MSI AB+RTSS-el beállított.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
jovás
aktív tag
válasz subaruwrc #3483 üzenetére
Közönöm.
Egyébként egy ilyen
mezei ram, persze 2 db, de ilyen beállításokkal is ment, csak nem volt teljesen stabil, most viszont ilyen beállításokkal stabil, csak gondoltam lehetne jobb is.Nagyon meglepődtem hogy mennyire lehet húzni ezt a fajtát, de bevált.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
-
-FreaK-
veterán
A Battlenonse YT csatorna volt az szerintem, legalább is ő is csinált ilyen mérést, talán ebben a videóban.
-
palfitom
félisten
OK, értem. Viszont sokan ennek a feléért is összetennék a két kezüket...
Nézd meg Erdei kollégát a Raven topikban, 2400G-t cserélte 3400G-re, és a 3200-as(!) ramjai 2600 fölött nem működnek, pedig előtte 2933-on stabil volt...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
wwenigma
Jómunkásember
Sokat nem fog dobni, ez inkabb finomhangolas. Illetve 3,9-en megy a procid, ha nem turbózik magasabbra mert pl. all core fix frekin vagy akkor ez a teteje.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
L4mie
veterán
válasz Whysperer #3477 üzenetére
ezzel az a baj, hogy akkor a syncnek semmi értelme
általában olyan játékkal játszom aminél van értelme, amúgy OW-ben meg D3-ban is megvan a stabil max, ott nem is zavaró.
Na de este lesz itt tesztelés, annak fényében meg majd jöhet leendő új konfigba esetleg új VGA. úgy is jönnek az AMD hez a custom Navik[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Sirandrish
legenda
Én örülök hogy végre megy az enyém 3333at, erre 2400as ramokat futtatnak 3400on....
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
palfitom
félisten
válasz Sirandrish #3495 üzenetére
Na, igen.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
gaborw
tag
3000 szériànàl rengeteget javitottak a memória vezérlőn. R7 1800X mellett a ramjaim (CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2B3200C16R) 29XX mhz-nél nem mentek többet. R7 3800X-el simàn 3200mhz-en mennek. Ma gondoltam kivàncdisàgból beàllítom 3400mhz-re. Betonstabil. Azt hiszem ràfekszek a finomhangolàsra. Mit lehet kihozni belőle. Esetleg valakinek ugyanezek a ramokkal tapasztalatok?
-
nagyúr
Nekem G.Skill Trident Z RGB 3200 CL16 van, 2*8-as KIT, az X470-es Giga Aorus Gaming 7 Wifi lapban megnéztem őket bios frissítés után (BIOS frissítő CPU: R3 1300X), szépen mentek XMP-ből betöltve CL16-18-18... CR1-en, 3200-on.
Holnap, ha igaz megjön az R5 3600X, kíváncsi vagyok, amellett mit virítanak majd.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Yettel topik
- Szólánc.
- Újra nagy divat Európában az online vásárlás, hála a Temunak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen