Hirdetés
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- uleFone Power
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gróf...
aktív tag
Pánikra semmi ok! Most majd aztán...
-
nyulnyulu
senior tag
A fontos a szándék😂
-
nyulnyulu
senior tag
elméletileg biossal javítja az amd az órajek problémát
https://pcworld.hu/pcwpro/javitja-a-ryzen-3000-processzorok-orajel-gondjait-az-amd-267930.html?fbclid=IwAR1cIHAMVHVTMYq4sgB54II2t6AyrhyVt--0UO0pO8ZkuNOMlKk_Q9iB6MI -
válasz
Locutus
üzenetére
Neked es Thrawn-nak is koszonom, helyretettetek bennem a dolgokat

lattam a hajszaritos videot. viszont nalam instabil volt levegovel, most vizzel viszont nem az...
meg nem dugtam a borda ala a vrm kor meresere belott homero szenzorat, de hetvegen megteszem, es latni fogom vegre, hany fokon jarnak 1.47en. ( ez is furva, b450ben 1.45el stabil volt, itt random ujraindulgat )
Szerk : Foglalt nev : godlikeban 4133c16 nem volt gond 1.0.0.3abb-vel. regi biossal el sem indult nalam a b-die ramokkal, kiirta, hogy dram error XD
-
Hubba12
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
"ui: mennyi a max safe vcore 1.33/1.35 nem sok 24/7-re?
"
Allcore tuning esetén:
[Itt megtudsz mindent
] -
Szeszkazán
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ha a mV-ba állítod all core OC-t a biosban a külön OC rész alatt , ahol a PBO is van , akkor idle vissza veszi a feszt. Ha nem ebben az almenübe csinálod akkor nem.
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok...a kérdésem az lenne, hogy ha a szorzót fix-re lövöm be,pl:44@1.33Vcore(3800X) akkor hogyan lehet azt megoldani,hogy visszavegye idle a frekit és a vcore-t is?
Anno a 2700x esetében működött....
Köszi..
ui: mennyi a max safe vcore 1.33/1.35 nem sok 24/7-re?

-
Na ezaz, olvasd el pontosan.
Azt irja az összefoglalóban: "T-topology/4 DIMM max: Wiring is about equal for both DIMMs on a channel. Will give best results when 4 sticks are needed, but a higher penalty for 2 sticks."
Itt az előző hozzászólásokban ennek pont az ellenkezője hangzott el, mint alapigazság, persze mielőtt ki lett szerkesztve

Ráadásul nem is a DIMM modulok számától indult a story, hanem a SR/DR-ból, aminek meg semmi jelentősége ebben a topológia témában.
Ezért írtam én is, hogy mindenki hall valamit, aztán mindenki továbbadja valahogy, és máris fénysebességgel terjed a fasság, ahogy Hadházi is megmondta

-
Thrawn
félisten
válasz
Locutus
üzenetére
Miért nem hívod egyszerűen memóriatuningnak?
A rank a memóriachipek szervezésének módját jelöli: [link] A dual-rank szervezésű modulok esetenként gyorsabbak lehetnek azonos frekvencián, viszont elérhető maximális órajelben általában elmaradnak.
RECSKA: az, hogy kétoldalas még nem jelent semmit, attól az még lehet single-rank modul. A rank nem azt jelzi, hogy a PCB egyik vagy mindkét oldalán vannak memóriachipek, mert tudniillik van quad-rank modul is és az ugye elég furán nézne ki ha négy oldalon is lennének rajta chipek

-
mielott lementettem, meg olvashato volt XD
de ez igy tenyleg fosh...
Szerintem azert sem szerencses nagyon megtuningolni egy 2 oldalas ramot, mert a ramchipek egymast melegitik. Persze ez nem zarja ki, hogy nem lehet huzni oket, de pl az e-die micron nagyon haklis a homersekletre...
-
Nincs olyan lista vagy nem lehetne létrehozni, ahol a bevált, stabil ram időzítések össze lennének gyűjtve, amik kézzel lettek beállítva/kitapasztalva? MIndezt olyan nyelven, amit a bios is ért, mert nem minden esetben egyezik a bios és a dram calc.
-
Ez a t-topology vs daisy chain téma is szerintem egy humbuk, amit csak felkapott a net, aztán azóta mindenki úgy terjeszti ahogy hallotta.
De keresztbe hosszába cáfolják egymás állításait az eredményeikkel, szóval egyikről sem lehet igazán biztosan kijelenteni semmit.Az én asrockom is állítólag t-topology, aztán mégsincs semmi baja DualRank tuninggal. A CB-s eredmények szerint is pont annyit érnek el, mint bármely más lappal.
-
válasz
Foglalt név
üzenetére
milyen alaplapban is van?
T-topology vagy daisy chain?tegnap azert neztem egyet, hogy az asrock egy flagshipje t-topology... persze single ranknal nem hatrany, de dualnal nagyon az...
szerk : a V1 a jobb chipekhez van, a V2 az atlagosokhoz... Ezekbol lehet finom mixeket kesziteni XD
-
válasz
Archttila
üzenetére
Az importálással a te kited konkrét késleltetéseit kapja meg kiindulási adatként a calculator. A V1 meg a V2, azok meg ilyen hasraütés szerű általános adatok, amik a calculator készítője szerint jók kéne legyenek.
Hozzáteszem, nekem is a V1 értékekkel megy, mert ezt valaki kipróbálta másik fórumon, és ugyanilyen kittel, és ment neki, szóval első körben olyat akartam, ami legalább valakinél bizonyított már. -
válasz
Foglalt név
üzenetére
Geardown enabled, powerdown disabled? Feszültséget is beállítottad?
Ryzen calculator szerint csinálod az időzítéseket? V1, V2, vagy importált html alapján? -
nyulnyulu
senior tag
Nekem is gyári hűtővel 45 idle-70 aida64 stress en,játékok alatt 65 környéke,szutyok alu hűtő
-
Zoo123
senior tag
Processzor: Ryzen 3600, PBO enabled, 1,33-1,35V-on 4100-ra boostol 1 pillanatra, de jellemzően 3950 MHz-en van a teszt során, környezeti hőmérséklet: 28 C* gépházon belül kicsit több.
AIDA 64 rendszerstabilitásteszt. CPU Package power átlag 70W.Tegnap összehasonlitottam az alábbi 3 processzorhűtőt:
-Gyári Wraith stealth (sima alu bordácska, nincs réz betét!): pillanatok alatt felszalad 90 fok fölé, teszt megszakítva.
-Arctic Cooling Alpine 12, gyári paszta AC MX2 (510g, passzív borda, TDP max 47W), megtámogatva 1db 120x120x25-ös Gelid ventivel 1500 rpm: hőfok: 87-88 C*
-Gelid Phantom 2db 120x120x25 Gelid ventilátor 1100 rpm, hőfok: 77-78 C*
A hűtőborda mindhárom esetben kb kézmeleg.
Összehasonliásképpen:
Far Cry 5 (2560x1440 Ultra) alatt jellemzően 3950-4050 MHz között 1,33V -on 67-71 fokos úgy hogy egy GTX 1080 TI fűti a ház belsejét. A Wraith Stealth hűtő itt is leszerepel mert az 80 fokos és 3925 MHz-et tart. -
wwenigma
Jómunkásember
-
válasz
snecy20
üzenetére
Milyen intelen, milyen rammal, milyen beállításokkal?
Amúgy érdekes dolog ez. Néhány esetben én is azt veszem észre a Windowson, hogy mintha nem reagálna olyan gördülékenyen. De szerintem ez aligha tudható be a ram késleltetésnek, mert akkor az fps, frametime, meg egyéb tesztprogramok eredményei sem lennének rendben. Szerintem kizárt, hogy ram késleltetéstben 40vs70ms-ot meg tudj érezni ténylegesen.
-
jokeph
nagyúr
válasz
snecy20
üzenetére
Érdekes téma ez...

Az "öreg" hathengeresem így muzsikál (HT OFF, kézi OC, all-core turbo freki 3,9 GHZ), jelenleg is erről pötyögök:
Pedig, csak 3,9-en megy, olcsó kínai Q67-es lapban, 1866 CL13 REG ECC DDR3-as ramokkal, M2-es SSD-vel (Kingston A1000 240 GB NVMe x2 pci-e 3.0).
A fogyasztás kivételével (Idle 80W) nincs értelme ezt a gépet lecserélnem még egy R5 2600-ra sem...

Mindezektől függetlenül, a játékom jobban megy az R5 3600X-el, azaz nagyobb a min. FPS-em, még úgy is hogy a RyZen mellett egy belépőszintű RX 550 VGA van, az öreg XEON mellett meg egy R9 380-as.

Majd ha lesz több időm, bedobom a RyZen mellé az RX480-at.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
snecy20
nagyúr
Én úgy érzem hogy Intelen reszponzívabb volt a rendszer, aminek a hátterében a memóriát, és a késleltetést vélem felfedezni, hiszen CPU oldalról a 8/16 megvan, valamint szintén 3000MB/s feletti m.2-n használtan mindkét platformon az oprendszert., viszont ilyen téren úgy gondolom nem mindegy hogy a RAM tud-e 40ms vagy az alatti késleltetést, vagy csak 65-70-80-at. Ugyanaz a RAM-kit is gyengébb értékeket mutat Ryzen-en mint AMD-n, és itt nem a memória írás értékre gondolok, mert az eleve felezett.
-
jokeph
nagyúr
válasz
snecy20
üzenetére
Tudtommal, jól tudod.

Annyi az érdekesség, hogy a Core VID és a VCore ugyan a fix beállítás miatt nem változik, de ettől függetlenül a fogyasztás ugyanúgy teljesítmény függvényében fog változni.
Én is fellöktem fix 4,4-re, de letettem róla, mert igazából ami pluszt hozott, az betudható mérési hibaszázaléknak is (játékban elért FPS-ekre levetítve, szigorúan, mivel nem benchelésre használom a gépet, így engem csak az érdekel, hogy a játék alatt mit virít).
Annyit már kitapasztaltam, hogy aki OC-zni akar, keményen, az vegyen Intelt (van Intel CPU-s konfigom, több is, pl. XEON.ból: X3360-s775, X5677-s1366 és E5-1650v2-s2011v1), minden másra jó a RyZen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(na, ezért majd biztos jön az áldás).RAM kérdés:
Érdekes, de nem érzem gyakorlatban (böngészés, multimédia, játék) a "felezett" írási sebességet, sem a relatív magas késleltetést.

Az s1366-os gép triple-channel, az s2011-es gép pedig quad-channel módban hajtja a DDR3-as ramokat, elképesztő értékekkel, legalábbis AIDA-ban.

-
-
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Szia!
Ryzen 5 3400G még nem Zen2, hanem Zen+ 12nm-en, bőven jó hozzá a B350 lap, csak frissíts bioszt, Illetve előtte nézd meg a lapod gyári oldalán, hogy fogadja e egyáltalán a 3400G-t.
A kérdés nem is ebbe a topikba való, hanem ide.
-
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy lecserélem az 1600X-et és az RX580-am egy 3400G-re, mivel amúgy is keveset játszom.
Viszont nem tudom mit tegyek alaplap téren. Most egy B350-em van, abba tegyem a 3400G-t vagy vegyek egy B450-et, esetleg várjak amíg lesz majd B550 valamikor jövőre kb.
Milyen különbségek lehetnek közöttük az adott procival? -
jokeph
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
+1.
Ezt meg tudom erősíteni... egyszálas terhelésnél közel 1,5Volt-ra felmegy a Vcore, vele együtt a turbo is felmegy 4,4-re, többnyire 1 magon, de sokszor előfordul, hogy egyszerre 2-3 magon is (3600X), majd többszálas terhelésnél lemegy 1,4 körülre, masszív terhelésen 1,4 Volt alá (HWINFO és CoreTemp alapján).
Az Alpenföhn Matterhorn Black REV C hűtővel terhelésen azért jobb a helyzet a gyári hűtőnél, meg persze jóval csendesebb is, jelenleg a TT Litepower PSU ventije a leghangosabb - igaz egyelőre csak az asztalon van összerakva, így nincs zajcsillapítás.
A sok HSZ-en keresztül tárgyalt hőátadási/hőtehetetlenségi problémával úgy gondolom, együtt kell élni, erre talán még a direct-die hűtés sem jelentene igazi megolást (meg hát a mezei user amúgy sem fogja otthon megskalpolni a CPU-t).
Az idle állapotot egyszerűen megoldottam, azaz játék kivételével minden esetben az összes mag maximum 2200 MHZ-en megy, ehhez az értékhez 0,9x Volt VID és Vcore tartozik, gyakorlatban 40 fok alatt mennek a magok, csendben.
Ehhez a WINDOWS kiegyensúlyozott energiasémájában átállítottam a processzor teljesítmény maximumát 50%-ra.
Viszont, ha játékot indítok, a CPU azonnal felugrik 3,8-ra, illetve tolja neki a turbo-t, ez nálam (az SC2 nem használ masszív multi-threadet) 4,3-4,4 közötti értékeket takar, és megáll a korábbi 60 fok helyett 50 fokon.

ALT-TAB bill. kombóval az asztalra való kilépésnél ismét érvényesül a kiegyensúlyozott energiaséma 50 %-os CPU teljesítmény maximuma, és fix 2200 MHZ-en jár mind a 6 mag, visszaesik a hőfok is 40 fok alá, és a VID valamint a Vcore is 0,9 Volt magasságába. -
válasz
Foglalt név
üzenetére
hat, valamit rosszul cainalsz, majd ha felebredtem utannaolvasom.
b-dieok nalam igaz single rank, de mint a kisangyal ugy mentek 4166c16-4333c17-et... igaz fesz ment melle XD
amugy 3733-3800 fole rammal nem kell menni.
amit eszrevettem :
- xmp bugos
- auton kell hagyni az idoziteseket
- minden mast be kell allitani
- elindul, es kezzel kell konfolni a szokasos idoziteseket. amirol az ember nem tudja mi, azt az idoziteseknel auton kell hagyninekem a kukaba valo b450 pro4 pl jobban kezelte valamiert a ramokat, mint most a 5x annyiba kerulo x570em. XD
-
sittes79
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Cső,
Nekem taichi van x570, hát van gondom nem mondom, ha nem lenne macera mennék vissza a búspi***ba intelre. Értem én hogy akar az amd, meg ügyesek meg minden, tényleg öreg vagyok szóval van már talán türelem is, de most kijött a 2.0 bios frissítés, hát rosszabb lett mint volt.
Szeretek bios-al babrálni meg csöcsörészni a géppel, de azért ennyire nem. Konkrétan minden auto-n xmp beállítva, erre hol elindul a gép hol nem, értem én, hogy adjak neki manual feszültséget, de na már 1.4-nél járok meg adtam voc,vddg,vddp minden, de most konkrétan hang problémáim lettek windows-ban, mondjuk ez már lehet k. windows update sara. Na mindegy én nem vagyok happy eddig. És procit még nem is babráltam, idle cpu hőfok ugrál 35-50 között úgy, hogy windows asztal van egyedül, sb-chipset hőfok idle 60 fok, súlyos gém-pl control- 3 óra után max 64 az mondjuk nem rossz.
-
Malibutomi
nagyúr
“AMD is pleased with the strong momentum of 3rd Gen AMD Ryzen™ processors in the PC enthusiast and gaming communities. We closely monitor community feedback on our products and understand that some 3rd gen AMD Ryzen users are reporting boost clock speeds below the expected processor boost frequency. While processor boost frequency is dependent on many variables, including workload, system design, and cooling solution, we have closely reviewed the feedback from our customers and have identified an issue in our firmware that reduces boost frequency in some situations. We are in the process of preparing a BIOS update for our motherboard partners that addresses that issue and includes additional boost performance optimizations. We will provide an update on September 10 to the community regarding the availability of the BIOS"
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Foglalt név
üzenetére
Binnelés miatt és azon a feszultségen - mivel allcore nagy terhelesre optimalizalsz - nem is fog tobbet menni illetve szerencséd van mert ugye 1-2 mag/CCD-nek kell tudnia azt az órajelet. Ha nem OC-zel akkor walts a ryzen balanced / windows balanced profil kozott, annyi a kulonbseg hogy elozo 1 utobbi 15ms-onként valt C-stat-et és utobbit kepesek erzekelni is a mérőkék.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
snecy20
üzenetére
Egyébként azt elolvastátok ami a feszultségekkel kapcsolatban irva volt? Kevés thread és áramfelvételnél 1,5V normalis, nagy áramfelvetelnel és full terhelésnél van az elméleti 1,325V-os cucc...
Foglalt név: jol veszem le hogy alapon mukodik rendesen csak a memoriad tuningpotencialjaval nem vagy kibekulve illetve keptelen vagy modositani rajta default XMP érték fölé?
-
Walter_White
senior tag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
-
mozso
senior tag
Picit játszottam én is. 3900X + Asus ROG VIII Hero X570
30.9 celsius fokos vízzel indulva mindkét esetben.
2db Cinebench R20 full CPU teszt egymás után, gyári PBO, amit az alaplap ad:
első run 7171
második run 7207
vízhőfok 30.9 -> 34.32db Cinebench R20 full CPU teszt egymás után, de Vcore offset -0.05V:
első run 7277
második run 7322
vízhőfok 30.9 -> 32.7Csomo hőmérséklet alacsonyabb (kivéve az alaplap, mert az nem hül ki olyan gyorsan), all core frekvencia pedig kb 50MHz-el magasabb a negatív offsettel.
Nekem ez továbbra is olyan hatást kelt, hogy az alaplapgyártók túltolják a gyári feszültségeket (mert ezt szokták meg az évek alatt), de a Ryzen 3000 család picit más.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
Kezdjük a memóval. Milyen típus pontosan? XMP-vel működnie kell, próbáltad?
-
Foglalt név
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Ok, kérdezek.
MSI alaplap, ramok elvileg b-die, itt a try-it funkcióval kísérleteztem, fölé tudok menni a 3200-nak, de az említett időzítésekkel, már 16-al sem bootol be gép, bios reset gomb nincs rajta, a jumperrel szerencsétlenkedés miatt pár próbálkozás után feladtam (a dram calc-os értékek közül még a safe-el sem volt boot képes a gép).
Ez elkeserít, ami viszont bosszant az a CPU. Hogy a viharba lehet itt a frekit beállítani?!
Az msi biosban van egyszer a settings alatt egy AMD overclocking rész. Na, itt beállítok bármit, aztán a proci megy 4200-on ettől függetlenül. Ha az OC alatti részen beállítok egy fix szorzó, akkor meg megy 4200-on. Próbáltam a PBO-t ki be kapcsolni, konkrétan semmi nem változott. Ehhez jön még, hogy van ez csoda szoftver a Dragon Center, ha ott a silent profil be van állítva, akkor beáll 2800-ra a proci és köszihello. Az R20 közben büszkén írja, hogy 4.4 és kapok ugyanúgy 3530 pont körül, mint előtte.
Olyan érzésem van, mint ha egy 2 éves játékát kaptam volna meg, amin van egy csomó gomb, tekerő, kallantyú és egyik sem csinál semmit
3abb-s bios, mert gondolom ez számíthat. -
snecy20
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Olvastam már ennél magasabb hőmérsékletről is, úgyhogy lehet sajnos.
Feljebb kell tolni a chipset ventit, vezérelhető, bár ~2500 rpm felett már idegesítő a hangja.holczy
Engem hótt nem érdekel mit megy a proci default, nem azért vettem. Nem is érint ez a része, hogy mennyire boostol.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
"A b-die ramok 3200 helyett elindulnak 18-20-20-42-ön"
Bocs, de vmit nem jól csinálsz. Ha segítség kell, miért nem kérdezel? -
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
Bocsi, lejárt az szerkesztés. Felraktam 1.4V-ra és 4300-ra, így bebootolt és megy 4200-on fixen
Ez egy rossz vicc. -
snecy20
nagyúr
válasz
Hubba12
üzenetére
Az MX4-es újrapasztázás nekem nem hozott változást., viszont ahogy tesztelgettem az jött ki, hogy 4300-ról 4400-ra elég meredeken emelkedik a feszültségigény, így inkább előbbin fogom használni. Így 1.3V alatt nem gond a hűthetőség., játékok alatt 45-60, teljes terhelésen 75 fok körül tetőzik, ami tolerálható érték részemről.
holczy
Részemről nem, mert most itt végig az all-core OC-ról beszélünk, ami teljesen elkülönítendő a default boost képességektől. Mint írtam, szárazon, BIOS reset-et nyomva, PBO-val nekem is megáll olyan 4225-4250 körül az órajel.
-
Foglalt név
addikt
Vagyok annyira hülye, hogy megint időt pazaroltam arra, amire ez nem való.
A b-die ramok 3200 helyett elindulnak 18-20-20-42-ön
1.35V-al még a 4300 se bootol be.
Gyakorlatilag azzal járok legjobban, ha berakom autora, aztán úgy tekintek rá, mint egy laptopra
-
fudi2002
nagyúr
Nem tudom, hogy volt-e.
Ámdé azt izente.. -
-Gabesz-
senior tag
Ha már úgyis a hőfokokról és a hűthetőségről volt szó, valaki aki ért hozzá, meg a fizikához is
elmagyarázhatná hogy mi az oka, hogy a ryzen kap mondjuk 1,4 ,vagy akár 1,5v-ot is és kevesebbet fogyaszt (és melegszik), mint mondjuk egy intel, ami kap mondjuk 1,2-1,3v között max. Azonos magszám mellett természetesen. (pl. 8 mag) -
Archttila
veterán
Mondjuk hatalmas pofon az Asusnak amiert az AI Tweaker fulon bealitott vCore feszt a rendszer nem veszi vissza, igy azt mindenkepp az AMD overclock menuben kell mv-ba megadni.
-
-
Archttila
veterán
Persze minden normalis volt, csak hirtelen dobtam egy parat amikor meglattam

Tesztelgetem meg a 4GHz-et mert a korabban fixnek hitt 1.100-1.150 nem bizonyult stabilnak, igy most kicsit feljebb lepve az 1.180 van teszteles alatt. 50-55C
Neztem a 4300-at is de 1.360-nal elhanyta magat

-
Archttila
veterán
Nah akkor legyen egy hulye kerdes is

Szoval az elobb mikozben piszkaltam a BIOS-t veletlenul 400MHz-et adtam meg 4000 helyett, 1200mv vCore mellett.
(all core 4GHz minimum feszt teszteltem csak kozben orditott a gyerek)
Szerintetek ilyenkor karosodhat a CPU, marmint nyilvan nem
de azert erdekelne a ti velemenyetek is
400MHz 1.2v vCore (boot time = 3 perc
) -
snecy20
nagyúr
Szerintem 4.5-öt nem is fog soha tudni a 3600X., nekem sem tudja a 3700X, de stabilan még a 4450-et sem. A 4400Mhz a teteje, de azt minden körülmények között. Nagy meglepetés nincs ezen a téren, mert a 3800X már tudja a 4.5-öt all-core szerencsés esetben, de pont így vannak binnelve is.
Ami a default PBO-s órajeleket illetve, ott az nálam megáll 4250 körül, de ez BIOS függő. -
-
wwenigma
Jómunkásember
Ertsd mar meg hogy tartja azokat az órajeleket amiket beallitasz neki ha manualisan allitod be. Annyi a nagy cseszett homorseklet problema hogy magasabb az uzemi es gyorsabban éri el, ez nem megérteni... Ecsém...
De előfordulhat hogy tévedek, snecy20 tartja a 4,4GHz-et terhelés alatt a procid?Locutus: korrekt. Inkabb azt latom hogy mindenre kiterjedoen fogalmaznak, tulsagosan is és ez zavaró.

System design - alaplapba égetett PPT/TDC/EDC értékek mert nem csak a procinak van maximum megadva hanem az alaplapnak is van specifikacioja erre
Cooling solution - ha nem hutod rendesen (pl fanless rendszer) throttlingolni fog, mellécsomagolt huto is kepes hozni gyari orajeleket.
Workload - egy vs többszálas terhelés, természetesen más és ezt azért hagytam utoljára mert ha az első kettő a megfelelőnél jobb akkor mind az egy mind az allcore boost frekvencia lehetsokkalmagasabb a PBO miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED TV 55CS6LA
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"

(all core 4GHz minimum feszt teszteltem csak kozben orditott a gyerek)