- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
h-yle
addikt
válasz
tailor74 #38975 üzenetére
Az előd ami visszament gariba hűtés hibás volt, semmi hasonlót nem produkált.
Ki tudom próbálni másik gépben legkorábban vas. este (barátnőm öccse akkor jön meg a nyaralásból...), kb. erre jutottam én is.Azt hittem már véget érrt a VGAtortúra, de akkor úgy tűnik csak most kezdődik.
-
YAKEN
aktív tag
-
Daffchy
őstag
válasz
tailor74 #38161 üzenetére
Köszi szépen, video alapján jó lehet.
Bár ez az ár...Ennyiért nyilván nem vennék rá blokkot, a dupláját sem éri már a kártya.
Nem szívesen cserélném le (gari is van még rá bőven), de ha nem tudom levizezni az lesz a vége.Esetleg más alternatívát nem tudtok mondani?
Ez jó lehet? 53,5 mm a lyuktávolság, elvileg annyi a kártyának is.
-
Raggie
őstag
válasz
tailor74 #37768 üzenetére
Hát én nemrég vettem egyet és véleményem szerint fHD-ban még évekig elég lesz!
Persze csak ha a 40-60 fps elég és nem a 144 HZ-es monitort kell meghajtani.
Mondjuk én előbb váltanék egy jó IPS-es 2560*1440-es monitorra mint egy TN-paneles fHD 144Hz-es csodára... És szerintem még az 1440p-re is elég lesz egy megráncigált r9 290 vapor minimális kompromisszumokkal pár évig! -
colossal89
tag
válasz
tailor74 #37714 üzenetére
Ezzel nem is lenne gond hogy vissza viszi, habár nem tudom YAKEN nél másik driverel jó volt e. De nálam speciel, amiről írtam ITT előző driverrel nem volt ilyen gondom. Ha tesztelik szervizben ráraknak egy kiherélt 14.12 omega drivert és nem is dobálja a BS-t nagy eséllyel, csak az az új játék optimalizációkat nem tartalmazza, amit játékos gépen nem releváns már használni.
-
N@idia
őstag
-
N@idia
őstag
válasz
tailor74 #37675 üzenetére
Az a baj, hogy ezeket a jobb hűtésű kártyákat itt aprón alig találni most 1 Gigabyte van fent vagy kettő, ha nem lesz jó akkor max tovább adom veszteni valóm nem sok van, de relatíve jó áron kapnám meg 75 nem rossz egy 290X OEM kártyáért úgy hogy beszámítják 40-ért a mostanit
-
Habugi
addikt
válasz
tailor74 #37082 üzenetére
Mások örülnek ha 1080p-ben VH beállításokkal nem esnek ki a vramból..
Annyi lett volna csak, hogy ha már 1080p-s kijelző és VSR mert szereted, akkor egy-két beállításból lejjebb venni és hopp máris megvan a 60+ 1440p..
Egyébként új TR.., szóval mint "zöld játék".., valami roppant fontos dolog biztos rommá van Tesszelálva (felhők, város alatti óceán, napfény.., sosem lehet tudni éppen mi
), szóval érdemes lehet Crimson TR profilban beállítani hogy max 16x-os Tess..
Látványban semmit sem vesztesz cserébe nyersz némi FPS-t..
-
törölt tag
válasz
tailor74 #36712 üzenetére
Jól van na. Tudom nem volt szép húzás de legalább jót röhögött mindenki.
Mindenre ami egy kicsit is bántó AMD-re nézve rögtön rámondjátok, hogy troll legyen az egy tag vagy hìr. Egyébként meg sokat javultam már hála a hüllônek.
Sôt egyszer megfenyegetett, hogy ha nem veszek Radeont nem ülhetek be a tankjába.
Talán a következô csúcs Radeonnál váltok én is ha elveri a pacalt.
-
LLKobe
veterán
válasz
tailor74 #36712 üzenetére
Az enyém még soha nem volt melegebb 76 foknál, és ahhoz is 5 óra witcher3 kellett..
+1, bár nekem MSI-m van. Most csináltam egy tesztet, 3 óra Witcher 3, csuma grafika, vsync off, max 76 fok volt. És ezt mindig hangsúlyozom, nekem egy 2 házventis mATX házam van.
Csináltam egy tesztet levett oldallappal is, úgy max 73 fok. -
-
mackosajt
addikt
válasz
tailor74 #35981 üzenetére
Gelid-hez van venti is, vezérlőm meg van szabad csatornával, meg Y kábelem is van még vagy 2-3, ha kéne.
A morpeheus és peter 2-t néztem, de mindegyik 20+ és még venti is kell rájuk.
Ez a bajom, meg az, hogy "fillérb@szó" tudok lenni.Közben a 2 EK blokk licitje lejárt.
Ügyesek a srácok, mert mindkettő használt, többször szétszedett, takarított blokk volt.
Postával olyan 32-33-nál álltak meg... kösz, annyiért majdnem Merlin is elküldi, és legalább 0 perces, gap paddal, mindennel. -
pcsabat
őstag
válasz
tailor74 #35611 üzenetére
ezt gondolom én is, az enyém sem produkál extrém hőmérsékleteket. ASIC qualitiy 71%, szóval ez sem egy csúcsragadozó. Sőt, még tuningolnám is, de megáll a 1075 mhz-n, afelett már hibázik, feszt meg ezeken a csuda gigákon nem lehet állítani. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy a ház szellőzése jó (2x12 centis venti elöl befúj, felül, oldalt és hátul 2-2 db 12 és 14 centis ki, alul pedig szintén egy 14 centis be még - Xigmatek Pantheon vityillóban).
-
D4ni
őstag
válasz
tailor74 #35600 üzenetére
A dobozán 1.0 van. A fene se tudja, lehet 290 a rosszabb széria hűtésben, de ez sok gyártónál így volt.
Hűtésnek, még azon gondolkodtam,hogy szerzek valami szobai normál ventilátort aztán valahogy ráeszkábálom a gépház oldalára
http://www.sharkoon.com/product/1678/Rex8Val#gallery
Egy ilyen házba van pakolva
-
Tomdriver
őstag
válasz
tailor74 #35600 üzenetére
Elég jól szellőzőnek tűnik az a ház, nagy tér van a kártya körül alul és felül is, azért az is keményen közrejátszik, hogy nem melegszik szerintem, ráadásul az alsó ventik pont alá fújnak.
Erről jut eszembe, hogy múltkor tettem egy próbát: egy nagy asztali ventit tettem a gép elé, a működő front ventikkel szemben, gondolva az javít a hűtés hatékonyságán ha már plusz légáramot biztosítok nekik - hát nem!
A rendszer hőmérséklete 1-2 fokot emelkedett inkább, lehet megtört a levegő a ház ventiken amitől nem tudták rendesen kifejteni hatásukat - nem tudom, mindenesetre tanulságos volt. -
afelaldozhat
tag
-
Edina8802
csendes újonc
válasz
tailor74 #33703 üzenetére
Általánosságban fogalmaztam.Nem először kerül szóba ebben a topikban a blacpate.Azért szerepe.Van aki jónak tarja van aki nem.Gondolom itt azért nincs köztünk mérnök,hogy reálisan megítélése a bacplatet fontosságát,de valamiért oda kell rá szólni ezért vagy azért.Így bizonytalan voltam,de most hogy bejött a képbe a bacplate még jobban megzavart,hogy melyiket vegyem.Vagy ezt olvasni róla vagy azt..
-
Edina8802
csendes újonc
válasz
tailor74 #33698 üzenetére
ünnep ide ünnep oda ez a hírtelen áremelés megint csak a közvetlen rivális Gtx 970 malmára hajtja a vizet.A legyengébb 970vs390 közt 20százalékkal olcsóbb a 970 és kB játékok alatt ennyivel is gyorsabb.szóval hogy is van ez? Ezzel az árazással a 390van hátrányba hozva a 970pedig helyzetbe.390 és 380x között gondolkodom.De türelmem és a tárcám véges. A. 390 Nitrora elkél a blacpate.Azért annak q kártyának súlya van azt a súlyt ugye húzza a gravitáció.Valahogy merevítős kell
Ki kell valahogy egyensúlyozni a kártyát.Nem értem miért kell burkoltan barmoknak nézni a Shappire mérnökeit,hogy biztos poénból dobtak rá egy bacplatet -
törölt tag
válasz
tailor74 #33625 üzenetére
"Az eddigi vélemények alapján jobban igényli a penge házhűtést, mint a sapphire."
Konkrétan le kell venni a ház oldalát. Ez a legjobb megoldás én 72 fok felett nem láttam a hőmérőt és 65 felett is ritkán a Nitro-t.
Nyitott ház feleslegessé tesz egy-két ház ventilátort. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tailor74 #33330 üzenetére
Ez szerepel a 390x Trix adatlapján:
Intelligent Fan Control II
Intelligent fan control allows one or more fans to be stopped for lower noise when the card is under light load and automaticaly restarted when the card temperature rises
Épp most nézem, hogy a 390x-ből is csináltak Backplate-es verziót.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
tailor74 #33296 üzenetére
szerintem mennek a ventik 2Dben is, 1200es fordulaton. de kussban van.
ekkor 27%os fordulatot ir a gpuZ. 60% fölött én még nem láttam. valahol van egy video, ahol nézik, mennyire hangos kézzel állított fordulatszámmal, szinte nincs is difi náluk az 2D idle, és a 60% fordulatszám között. nálam azért van, de még mindig aránylag csöndes. 60% fölött a videon rohadt hangos, és én még olyan hurrikánt nem hallottam -
Milka 78
nagyúr
válasz
tailor74 #33213 üzenetére
Visszafelé nem akartam már lépdelni.A volt karim jó eresztés volt,ha még össze is jön a gari akkor valószínű a csere is 290xdc2oc lett volna az meg nekem nem jó.Igazából ez már a második KO hawaii-om,már nem nagyon volt kedvem egy 3.-hoz.
A vga-t még csak csak lenyeltem,de a kompket gép vásárlás az telibevert.Persze vehettem vona használt deszkát,de a történtek után inkább nem próbálkoznék és Ivy-ba már nem akartam lapátolni a pénzt.Inkább előre menekültem így a Haswell/Devil kettősét átugorvan inkább Skylake lett belőle.
Ott már tiszteletbeli taggá avanzsáltamBiztos szokni kell majd a dolgokat,mert ugye 10 év után azért már minden rezdülését ismered az AMD kariknak.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
tailor74 #33117 üzenetére
Már vissza van rakva rá a gyári.Gép indul,semmi sípolás,majd elkezd melegedni a kari gondolom,mert egyszer csak 100%-ra gyorsul a hűtés.Persze a monitort nem kapcsolja be.
Nem tudom,hogy IGP alatt lehet e ezért dobtam be a kérdést.Teknikai problémája nincs,mert itt a pendrive,rajta a gyári és az IGP is üzemel.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
tailor74 #32768 üzenetére
Így maradt, ahogy volt:
Javult a helyzet, de azért nem mondanám még mindig jónak, mert azért fel-felkúszott 1 óra Witcher 3 közben 74-75fokra a GPU és 60% körülre a ventifordulat. Így már összességében nem mondanám, hogy halk volt a gép (de nem is volt annyira vészes, mint előtte, amikor 85%-on tekert a VGA hűtése).
Úgy látszik hangszigetelés=rossz hűtési teljesítmény, be kell látni, ilyen nagy teljesítményű cuccoknál nem megy víz nélkül a hűvös üzem és a hangtalanság. Egy NZXT H440-es házban is ki lett próbálva, ott se volt jobb a helyzet.
Mondjuk ennek a háznak a Tri-X 290 jobban feküdt, nálam mindig a 3 ventis megoldások válnak be jobban. 290-ből is a 2 ventis Asusok rosszabbak voltak, a 3 ventis Tri-X már fasza volt, 970-nél az Asus black ugyancsak nem szerepelt fényesen míg a 3 ventis G1-el nem volt baj.
-
kp59
aktív tag
-
oliba
őstag
válasz
tailor74 #32657 üzenetére
Lehet akár annyival is több, ha BIOS-ból már alapból ki van tolva a TDP limit és a tuningolhatóság miatt egy kis plusz fesszel is meg van kínálva. Amúgy jah, ökörség ilyeneket komolyan venni, kb úgy, mint a hivatalos tápajánlásokat is.
Most utánaszámolva Trémárk alatt 350W volt az össz fogyasztás, pedig szét volt már feszelve a kártya és ebbe még proci, memória és egyéb apróságok is benne vannak
-
kp59
aktív tag
válasz
tailor74 #32657 üzenetére
Van, aki ez alapján dönt vásárláskor, aztán kellemetlen meglepetés érheti.
Nagyon jól beszélsz csak sajnos az emberek többsége nem tudja személyesen kipróbálni azt amit venni szeretne ezért marad mások véleménye meg a gyártók specifikációja.
Mivel kiderült hogy már semmi sem igaz amit leírnak így legjobb lesz ha én is majd saját magam kipróbálom aztán az lesz számomra az igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest