- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
Szutyok kínai a gyári venti az összes kártyán, viszont ez a legegyszerűbb. Régit lecsavarod, újat felteszed és kész. Tudsz rá tenni minőségi ventilátort is, csak be kell férnie a régi helyére. Átalakítót kell venni, hogy legyen szabályozva, meg valami maszek megoldással felfogatni.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Imurai #38335 üzenetére
Sapphire talán a legcsendesebb és leghatékonyabb, meg a PowerColor is jól sikerült. MSI-vel elég vegyesek a tapasztalatok, de egy jó szellőzésű házban az is elvan, Asus Strix úgyszintén. Előbbiről találsz több véleményt is, ha rákeresel itt a fórumon, utóbbiról pedig Erdei88 kolléga tud részletesebben nyilatkozni, ha olvassa a fórumot.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
steeweegee #38128 üzenetére
Ha ezeket a hőfokokat tartja hosszabb terhelésen is, akkor ez még nem vészes. Baja nem lesz tőle, de a házat befűti rendesen.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
->Raizen<- #38087 üzenetére
Ha teljesítményben nem is (nem sokkal), de hőtermelésben remélhetőleg jobb lesz a Polaris. Gigabyte-ot jobb, hogy kihagytad.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
zovifapp111 #38053 üzenetére
Elég sokan panaszkodnak most erre a problémára, megszaporodtak a miner-ek. Már kezdtem azt hinni, hogy valami driver hiba.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Fitzgerald #38037 üzenetére
Szia!
A ház aljára kellene ventilátor helyet fabrikálni, akár kettőt is ha van elég hely. A házat pedig 1-2 cm-rel megemelni, hogy a légáramlás biztosított legyen. Így biztosan jelentősen csökkenne a hőmérséklet. A ház elején hány ventilátor van? A HDD férőhelyek nem gátolják a légáramlást?
Szerk.: Ja látom, hogy a táp kábeleitől alulról se kapna sok levegőt a kártya.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
teko99 #37990 üzenetére
Szia!
Tedd fel a legfrissebb Crimson whql driver-t, és csökkentsd az Over Drive-ban a memória órajelét 100MHz-el. Ha megszűnik a fekete képernyő, akkor a kártya hibás. Így tudod ideiglenesen használni, komolyabb teljesítmény csökkenés nélkül, de véglegesen csak garanciálisan tudod megoldani a problémát.
Ui.: Bocs, ha volt már ez a tipp.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #37959 üzenetére
Hőfokok és GPU kihasználtság hogy alakul amikor 40%-on megy a ventilátor? Nem lehet, hogy valami használja a kártyát?
-
-
CsonkaImo
addikt
Mármint, hogy Asus DC2-ről mire lenne érdemes váltani ezen a szérián belül? Vagy nagyobb kártyát szeretnél? A kártyát itt be tudod áraztatni, ha meg nagyobb kártyát szeretnél, azt itt tudod megérdeklődni. Egyébként ha nyersz a lottón, akkor az egész gépet cseréld!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
dobobazsy #37542 üzenetére
Ha jól olvastam, akkor nincs fizikai BIOS kapcsoló a kártyán, így biztos valami MSI app segítségével lehet váltani. Ciripelés nem hiszem, hogy mérséklődni fog. Erre alapozni nem érdemes szerintem. Ha van lehetőséged, akkor állj el a vásárlástól, különben bánni fogod. Egyébként terhelés alatt folyamatosan ciripel?
-
CsonkaImo
addikt
Ez egyértelműen GPU hiba. Vagy nem bírja a gyári órajelét (új driverek alatt jobb a kihasználtság, így nem elegek a gyári értékek), vagy valóban döglődik. Mindkét esetben garanciális a hiba, úgy hogy nyugodtan visszaküldheted.
Más: Ma reggel, gépindításnál kicsit megemelkedett a pulzusom.
Tegnap szórakoztam egy kicsit az órajelekkel, Sapphire TriXX-szel. Majd mindent visszaraktam default-ra. Nem is volt semmi gond. Mikor ma kapcsoltam be a gépet, Windows betöltő logó után fekete kép. BIOS-ban és csökkentett módban nem volt hiba, viszont a Windows-ig nem tudtam eljutni. Azt hittem megdöglött a kártya, de IGP-re kötve DDU-val leszedtem a drivert, meg a TriXX-et is letöröltem. Friss driver felment és szerencsére megoldotta a problémát. Ilyen még nem volt velem. Már a kártyára sincs garancia, szóval megszívtam volna, ha valóban komolyabb a baj.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #37391 üzenetére
Strix-ből csak 3 ventis van 390/X-re.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ericdrawen74 #37318 üzenetére
290/390/X-eknél csak így lehet állítani. Hogy mi az oka azt nem tudom, de elég béna megoldás. Bár az alapfeszültséggel amúgy se mennél sokra. Ha tuningolni szeretnél, kell valami OC Utility: MSI Afterburner, Sapphire Trixx stb.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
valenc #37315 üzenetére
Az Asus-on ha jól tudom matricázva van a csavar, ha az sérült vagy hiányzik, akkor nem foglalkoznak vele. Ha nem lenne maricás, és a csavarok nincsenek elnyírva, akkor mindenképp érdemes lett volna visszaküldeni, mert nem is biztos, hogy a hűtő csere okozta a problémát.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #37206 üzenetére
Nem design ventilátorok az biztos, viszont minden más téren kiemelkedőek. A terméktámogatás (CPU hűtéseknél, új socket esetén ingyen biztosítanak felfogatást) és a 6 év garancia sem mellékes. Vannak fekete industrial ventilátorok is, csak darabja 10k.
Ha új gépet fogok építeni, más ventilátort biztos nem használok majd.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
szuwise #37177 üzenetére
Kezdésként minden beállítás rakj high-ra (advanced graphics-nál minden off), msaa off, msaa reflection off, fxaa on, shadow amd chs. Így 80 körül lesz a minimum fps. A többit már tudod finomhangolni. A lényeg, hogy a grass quality-t és a tessellation-t ne rakd high-nál feljebb, mert ez a két beállítás fogja legjobban az fps-t.
Szerk.: Ja meg msaa-t se kapcsolj ha stabilan 60 fps felett szeretnéd tartani. Beállítások módosítása után célszerű újraindítani a játékot.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
bajnokpityu #37123 üzenetére
A kártya hűtésétől is függ, hogy mennyire melegszik majd ahogy közeledik a nyár. 90°C fölé szerintem nem fog menni, ami még bőven elfogadható 390/X-nél, főleg egyenletes/fix terhelésen.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
bajnokpityu #37120 üzenetére
Folyamatos üzem alatt azt érted, hogy 24/7 terhelés alatt van a kártya? Mert akkor 90-100°C sem vészes, az ingadozó hőmérséklet sokkal károsabb mint a fix magas.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
laci.csabi #37092 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
válasz
laci.csabi #37092 üzenetére
CPU, GPU tuning volt? Órajelek?
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
anddroid8205 #36976 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #36967 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #36965 üzenetére
Hol találom ezt a beállítást?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #36963 üzenetére
Ez a Power Efficiency valami új opció?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Runner_fxr #36835 üzenetére
A New Order nekem is elég gyengén futott 290X-en. Nem vagyok benne biztos, de talán van benne egy-két nV effekt (godray?), ezek kikapcsolásával elég sok fps-t lehet nyerni. De maga a motor sem az igazi PC-n.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
edem20 #36687 üzenetére
Hello!
"Melyik tápegységet vegyem?", topikban kérdezd meg mit ajánlanak ehhez a pároshoz. Összefoglalót olvasd majd el.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Runner_fxr #36495 üzenetére
Elég vegyesek a tapasztalatok. A DCII alul méretezett a 390-hez. A Strix már nem rossz, de nincs akkora hűtése mint a Sapphire Nitro-nak vagy az MSI Gaming-nek, így ezeknél biztosan hangosabb.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Furbee #36265 üzenetére
Hardver csere esetén én is mindig új Windows-t teszek fel, viszont ha valami oknál fogva neked ez most nem opció, akkor DDU-val csökkentett módban le tudod pucolni az nV drivert. Régi kártyával csökkentett módban elindítod a DDU-t, kiválasztod az unistall & shut down/turn off opciót, Radeon beteszed, normál módban driver fel és újraindít.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #36257 üzenetére
Ha nem zúgnak a ventilátorok, akkor bőven jó a 80°C körüli hőmérséklet egy 390/X-nél. Nincs ebben semmi durva. Egyéni profillal biztos lehetne pár fokot nyerni, minimális zajnövekedéssel.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Istyu74 #36230 üzenetére
AMD CrossFire™ Compatibility Chart. Ha jól értelmezem a táblázatokat, akkor nem.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Bratilla95 #35966 üzenetére
Grat! Tegyen jó szolgálatot!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
anddroid8205 #35957 üzenetére
A VaporX nagyon jó, a TriX jó, Asus és Gigabyte elég gyenge. i5-ből szorzózár menteset vennék.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
LLKobe #35789 üzenetére
Mióta Xbox 360-ról visszatértem PC-re, ezek a Radeonok fordultak meg nálam egymást követően: 7850, 7970, R9 290X. Kb. 4 év alatt, jó pár cím és több ezer játékóra után azt tudom mondani, hogy különösebb problémával még nem találkoztam driverek terén AMD oldalon. Persze nem mondom, hogy minden meghajtó tökéletes, de a folytonos szívástól nagyon messze van. Próbáld ki a 390-et, aztán ha nem tetszik 14 munkanapod van az elállásra.
-
CsonkaImo
addikt
Az MSI Afterburner elég, a többit le is törölheted. Power limitet told ki teljesen, GPU órajelet állítsd 1100Mhz-re. Nézd meg bechmark-okkal illetve játékokkal, hogy hibázik e. Ha igen, adj neki +20-25mV feszt, ha nem akkor 20Mhz-enként tesztelgesd amíg hibázik, aztán finoman mindig adj neki feszt +(10-20mV). +75-100mV fölé nem érdemes menni, mert eléggé melegedni fog és zajos lesz. 1200Mhz-et nagyon ritkán viszik, 1140-1160 körül megállnak.
Szerk.: Memória órajelre dobhatsz +100Mhz-et, bár túl sok jelentősége nem lesz. Inkább a GPU órajel a meghatározó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest