- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KYZRR
őstag
válasz
Kratos2598 #42816 üzenetére
Atikmdag Patcherrel elvileg menni fog ott is a 75hz, amennyiben az lesz a hiba forrása, bár kétlem.
Egy próbát megér.
-
KYZRR
őstag
válasz
ricsi8800gt #42777 üzenetére
Volt, illetve jelenleg is van 3db-om
-
KYZRR
őstag
válasz
morgonc83 #42600 üzenetére
Nem azt mondom hogy tul jo, hanem azt, hogy pocsekolas..
Amit meg tudsz oldani ~70W-bol azt felesleges 200-bol megtenni.A 280 kb a 1050 alatt van teljesitmenyben.
Ahogy kollega emlitette, a 280 saccper 200W-ot fogyaszt, ellenben a 1050-el, ami MAX 70.
Erre akartam kilyukadni, hogy az egesz VGA eszik annyit, mint kb 2x a teljes masina.
-
KYZRR
őstag
válasz
morgonc83 #42592 üzenetére
Ebben az esetben add el a kapott VGA-t, és vegyél egy 1030-at, "netezős" gépbe több nem kell, ha meg játékra ütnéd fel a fejed, 1080p low 60fps-t még ki tudsz belőle csikarni...
Szerk.: A drágább lehetőség pedig az, hogy aprón lesel valamilyen 500w környéki tápot, 6-9k között kapni minőségi darabokat is, FSP, csifi, akár egy Corsair CX szériát is ki lehet fogni ezért a pénzért.
-
KYZRR
őstag
válasz
Synthwave #42358 üzenetére
Üdvözlet
TLDR: Sokat eszik, de van benne pówer, 30k-ért simán vállalható.
Hoszabban:
A mai játékokat 1080p med-high között vállalható sebességgel tudja futtatni, én mondjuk nagyon elfogult vagyok ezzel a szériával, mondhatni az utolsó széria, amit értelmesnek gondolok AMD részről.
Ha nem zavar a fogyasztás és a hang, akkor mehet a ref, szépen próbáld meg alulfeszelni.
Itt van egy egyedi ventiprofil, amit használtam, kicsit hangos, nem nem 95°c a GPU, hanem 83-87 között megállt mindig...
-
KYZRR
őstag
válasz
ricsi8800gt #41560 üzenetére
Mivel pasztáztad újra?
-
KYZRR
őstag
válasz
ricsi8800gt #41558 üzenetére
Igen, felpassziv a cucc.
-
KYZRR
őstag
válasz
Speed® #41529 üzenetére
Nyugi, Lightningokon már lassan nem is tudom, melyik driver óta nem lehet szabályozni a középső, sárga ventiket..
Ha befagyott idle órajelekre a kari, akkor win+ctrl+shift+b, de asszem csak win 8.1-től van ez a kombó..Apropó, ha wattman alatt átállítod az összes órajelet, illetve feszültséget, mivel jutalmaz a masina?
Ha csak egy statet írtam át, akkor arra sosem lépett fel a vga, ha az összeset, akkor bsod volt a jutalmam.. -
KYZRR
őstag
válasz
korcsi #41525 üzenetére
Emlékeim szerint a default offsetet csak számolgatva lehetett adni/elvonni, bár kopottas nagyon az emlékezetem ilyen téren.
Bér ezek szerint te már egy újabb, egyszerűbb verziót használhattál..Manapság RAM időzítés átírogatáson kívül nem sokat ügyködöm BIOS mod terén...
-
-
KYZRR
őstag
válasz
norbert1998 #41435 üzenetére
-
KYZRR
őstag
Szabadni szabad, kérdés, hogy tudod-e hűteni a VRM-et, illetve egyáltalán van-e rá moddolt BIOS, ha nem, akkor remélem tudsz hexadecimálisan olvasni, mert akkor neked kell turkálnod a BIOS-ban.
Szvsz 1500mem elég egy 390-nek, 16db GDDR5 chipnek kellemes étvágya van, nézd meg úgy, hogy ugrál-e úgy is a core.
-
KYZRR
őstag
Sziasztok !
290x Lightning tulajokat kérdezném, hogy akiknek garis még a kártyájuk, tudnak-e segiteni abban, hogy az én kártyámat küldi be?
Szegény pára hdmi alzatja elszállt amikor elpukkant a dell 2212-esem...
És ugye az új monitoron a freesync csak hdmi-vel megy... -
KYZRR
őstag
Azért +85 1130-ra, mert mem OC-hoz is kell emelni a core feszkón, hogy stabil legyen, ha visszavenném 1250-re a RAM órajelét (vagy talán 1400-ra is mehetne) akkor +0 elég lehetne ~1150 környékéig.
Csak a játék, amivel játszom, elég érősen sávszéligényes (RB6:Siege), az 1600-Mhzes RAM kellemes 20fps növekedést ad mind minimum és avg értékekben. -
KYZRR
őstag
válasz
Habugi #40654 üzenetére
ReLive Wattmanjában ha átállítottam az egyik szintnél az órajelet, sosem kapcsolt fel arra a szintre.
Ez akkor lett igazan vicces, ha az 1. Szint kivételével mindegyik szinten emeltem, és 300MHz-en ragadt a kártya.
Ha átírom mindet, akkor bsod-val jutalmaz a renszer.
És ez már a 3. Kártya ami ezt csinálta a ReLive-el. Előzők 290 Gaming illetve 290 vapor x volt.Elfogadta a feszkót, alap idle fesz valami .971-.980v körül alakul.
Érdekes moson gpu megállt 78-80 fok körül, vrm szintúgy.
Ma futtatok vele egy valleyt, és mutatom majd a részletes logot..Btw, 24/7-re 1130/1600-on megy +85mw-tal.
-
KYZRR
őstag
válasz
norbert1998 #39854 üzenetére
Mennyi plusz feszültséget adtál neki?
-
KYZRR
őstag
válasz
colossal89 #39381 üzenetére
Megvan, jól el volt rejtve az Afterburnerben... Most +25-on egyelőre stabil.
Köszönöm urak a segítséget!
-
KYZRR
őstag
válasz
GeneraL_XTX #39349 üzenetére
Számítana a RAM órajelnek a GPU feszültsége?
-
KYZRR
őstag
Sziasztok!
Tulajdonosa lettem egy MSI 290 Gaming v2 típusú kártyának.
Az lehetséges lenne, hogy egy teljesen antituning példányt fogtam ki? A mem 1270Mhz felett néha fekete képernyővel ajándékoz meg, ha pedig 1300-ra állítom, insta fagyás+bs. Catalystból ez csak a beállítás után pár perccel következik be.
Hynix chipes a cucc, szóval csak emiatt állok értetlenül a dolog előtt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged