- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
GeneraL_XTX #37060 üzenetére
Meg nem vettem, de elkepzelheto, hogy egy 970 lesz az utod.
-
válasz
Habugi #37052 üzenetére
Azért köszi a segítséget, de nekem ez a vga most nem jött be. Biztos lehetett volna még ezzel tovább próbálkozni, hogy miért nem úgy megy ahogy kéne, de se kedvem, se időm nincs most erre.
Hogy a proci órajel különbség mennyire szól bele, fene tudja, egyik teszt azt mutatja sokat számít, másik teszt meg az ellenkezőjét.Remélem megúszom lap, proci csere nélkül, de ha nem akkor tanulópénznek jó volt, hogy ezentúl csak tuningos procit veszek.
Ghoula: Mindenképp megírom.
mackosajt: Legalább 6-7 játékkal kipróbáltam, mennyivel kellett volna még? 20-25? Nincs időm egész nap a gépet nyomni.
Szóval értem én a viccet csak nem szeretem.Szerintem a fő különbség az lehet kettőnk közt, meg valószínű még jó pár fan között, hogy nekem abszolút semmilyen érzelmi kötődésem nincs egyik gyártóhoz se. Pont leszar@m, hogy amd, intel, geforce, radeon van ráírva valamire, azt veszem amelyik jobban működik, jobb az ár/értéke. Ha holnap az amd piacra dob egy olyan cpu-t ami jobb mint az intel, ár/értékben is, akkor fogom és lecserélem az inteles cuccot amd-re, semmilyen kötődésem nincs és soha nem is volt.
-
-
válasz
Habugi #37036 üzenetére
Nem csak a C3-ban tapasztaltam az ingadozó fps-t, tulajdonképpen az összes játékban ugrált 60-30 között bizonyos részeken, tényleg nagyon zavaróan. Lehet, hogy a procim kevés neki, nálam egy 3,2Ghz-en járó 6500 hajtotta, te meg egy 4,7Ghz-en járó 6600K-val hajtod, azért az sem mindegy. Ez mondjuk nem a kártya hibája, ez tény. Ha nálam is úgy ment volna mint nálad, akkor nyilván nem problémázok. Egyébként már eladtam a kártyát, ki fogok próbálni egy brokkolit.
Ha azzal is ingadozik, akkor meg ki fogom cserélni a procit lapot, stb.
A kártya biztos, hogy szuper, itt szoftveres gondok lehetnek, vagy csak kevés neki a procim. -
válasz
Habugi #36960 üzenetére
A 1440p-t már nem volt időm kipróbálni, mert el kellett jönnöm otthonról, de holnap még azt kipróbálom.
Egyébként nem csak a c3 miatt tervezek brokkolit venni.Amióta megvan ingadozik az fps, kíváncsi vagyok a másik oldalra is.
Utána tudok tényleges, konkrét véleményt formálni. AMD eddig nem annyira győzött meg, meglátjuk Nvidia tud e valami változást hozni.
-
válasz
ricinus13 #36956 üzenetére
Én azért építettem a pc-t mert próbáltam egy aranyközéputat a pc-s jobb grafika és a konzol között. De kezdem azt érezni, hogy 1 milla körül kéne pc-t építeni ahhoz, hogy azt a szintű folyamatosságot elérjem fullgraffal mint konzolon mediumon, ez viszont baromira aránytalan. Nem éri meg.
-
válasz
ricinus13 #36956 üzenetére
Szerintem kicsit félreértettél. Én mindig is pc-s voltam, ezt a platformot kedveltem. Volt idő amikor az új hardver megoldotta a problémákat, de manapság sokkal mostohább a helyzet. Biztos van több ezer szépen futó pc-s játék valahol, de amiket én az utóbbi időben kipróbáltam, kivétel nélkül mind produkálta a zavaró fps ingadozást. Ezt részben megoldottam segítőkész fórumtársak segítségével, de amint egy megoldódik, már jön is a következő probléma, csupán erre akartam utalni. Ez a fajta szenvedés konzolon nincs. Nem pc-s konzolos vitát akarok szítani, de ami igaz az igaz. PC-n rengeteg a szívás. Konzolon meg meg kell elégedni a szerényebb grafikával. És ha lenne bill + egér konzolon, nekem az bőven elég lenne. Kicsit szerényebb grafika, cserébe nyugalom és játékélmény.
-
válasz
#02119936 #36954 üzenetére
Sokat gondolkodtam amúgy én is rajta. Nem lehet olyan bonyolult megcsinálni. Egyszerűen valamilyen okból nem akarják megcsinálni. Anno volt x360-am. Nagyon szerettem, jó kis gép volt, bár az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy néha azon is leesett az fps, jócskán 30 alá, de ezek csak ritka pillanatok voltak, 90-95%-ban a játékok gyönyörűen szaladtak. Csak az a gond, hogy nekem a kedvencem az fps, és ezt kontrollerrel nem tudom olyan élvezettel játszani, lehet én vagyok az öreg már hozzá, de számomra a bill és egér ami ehhez a játékstílushoz passzol. Ezért nincs jelenleg ps4-em, ha lenne bill ás egér támogatása, nem is lett volna kérdés, hogy most min játszanék. Hiába gyengébb mint a csúcs pc és kicsit rondábbak a játékok, ha a csúcs pc-n azt a folyamatosságot akarom mint ps-en, akkor ugyan úgy le kell butítani medium-high.ra az újabb játékokat. Nem trollkodni akarok, de ez úgy kikívánkozott.
-
válasz
Runner_fxr #36952 üzenetére
Nem csodálom amúgy, hogy ennyien elpártolnak a pc-től, ez a fajta bűvészkedés, sok száz ezres gépekkel, sokaknál kiveri a biztosítékot.
Nem azért a 20 fillérért, de egy 130-140k-s vga-nál, 60k-s procinál stb az ember elvárná, hogy összerakom, feltelepítem, elindítom és működik. Pláne egy 3 évvel ez előtt megjelent játéknál, nem kéne ilyen problémának lennie. Nálam a konzol nem alternatíva, de ha lenne bill + egér támogatása, már tuti, hogy régen azon tolnám a játékokat.
-
válasz
Habugi #36951 üzenetére
Majd holnap megnézem, ma már nem leszek otthon, 30fps alá azért nem kéne mennie. De mi egyéb probléma lehet?
Legújabb driver is fent van. Egyébként nyílt területeken is van ahol 60fps, és olyanokat csinál, hogy bezuhan 30-ra, néhány esetben 25-28-ra is, majd gyorsan vissza 60-ra és ahogy mozogsz, ez váltakozik bizonyos részeken. Baromi idegesítő, így még rosszabb mintha folyamatos 30 lenne. Ez így kb játszhatatlan kategória egyelőre. Az is lehet, hogy ezért nem jön be a játék, mert elvonja a figyelmem a játék élményről ez a váltakozó fps ingadozás.Ez valami amd driver probléma, vagy ez nvidiára is ugyan úgy jellemező?
-
válasz
proci985 #36945 üzenetére
60fps csak épületeken belül van meg, szabadban 25-30-ra is lemegy, amit már kevésnek érzek. Az a furcsa, hogy teljesen mindegy neki, hogy a legnagyobb élsimítást rátolom, vagy teljesen kikapcsolom, ugyan úgy leesik az fps a nagyobb területeken. Ebből józan paraszti ésszel arra következtetnék, hogy nem a vga a kevés neki hanem a proci.
De mint említetted, ezek a játékok meghaladják a korukat, bár grafikailag itt annyira nem érzem indokoltnak, de nyilván van még mit számolnia a programnak.
Az biztos, hogy ha vennék 110k-ért egy procit és nem lenne érdemi változás, elég ideges lennék.Egyelőre hagyom akkor a dolgot.
Habugi: Köszi, kipróbálom.
-
válasz
Habugi #36942 üzenetére
Az a baj, hogy a monitorom max 1080p-t tud. Direkt nem vettem nagyobb felbontásút, mert nem akartam, hogy kevés legyen a hardver.
Így is kicsit magasabb az órajele a ramoknak 2400Mhz. De a b150-es lapban ez úgy is 2133-on megy, a 3000-es ram is, szóval ezt nem annyira értem, hogy miért lenne jobb.
Azért összességében nem érzem én se lassúnak ezt a procit, csak van néhány furcsa anomália egy-két játékban.
Az osd-t pontosan hol lehet bekapcsolni?
-
-
válasz
Habugi #36936 üzenetére
Szóval akkor ez az a játék ahova 6700K proci kéne?
Én egyébként még itt nem tartok, a legelejétől kezdve már nem megy jól a game.Az egy dolog, hogy véleményem szerint ez a játék unalmas, grafikalilag sem látom azt a csudát ami indokolná ezt a bődületes hardver igényt. Vannak ennél szebb, vagy legalább ilyen szép játékok alacsonyabb gépigénnyel. Nyilván nem ronda, de itt szándékos leterhelésről van szó, az majdnem biztos.
Anno a crysis 1-nél érthető volt, hogy minden akkori csúcs gépet megfogott, de itt nem igazán értem. Igazából nem annyira érdekel, mert nem tetszik a játék túlzottan. Ehhez biztos nem fogok venni 110k-ért i7-es procit.Egyébként amikor elkezdtem a gépet építeni, az volt a cél, hogy olyan proci kerüljön bele, ami meg tud hajtani egy ilyen szintű vga-t, még a 6500-nál gyengébb procikra is ezt mondták, hogy okés lesz, de biztosra akartam menni. Ezek szerint nem optimális egy 6500-as 390x mellé?
-
Néztem youtube-on crysis 3 videókat, 390-es vga-n fullhd-ben meg se moccan az fps 60-ról, nekem meg csúnyán leesik.
-
válasz
CptAdamica #36930 üzenetére
Én is nagyon szeretem, jó cucc.
Nálatok, hogy megy a crysis 3? Nagy tereken nekem nagyon leesik az fps. Épületeken belül fix 60, de amint egy nagyobb területre érek, 25-30. Akkor is ha kikapcsolom a vsync-et, ha leveszem az élsimítást teljesen. Fullhd-ben very high beállítás. A gpu Mhz-et belőttem fixen 1100-ra. Az meg sem moccan, de a gpu használat elég szépen ugrál.
Amúgy nem vagyok elájulva ettől a játéktól, a wolfenstein például sokkal jobb. -
A monitort nem rég vettem az új géphez. Nagyon fasza, AMVA+ paneles. [link]
Ezt biztos, hogy nem fogom most rögtön lecserélni, majd talán pár év múlva.De azt sem szeretném megszokni, hogy szétesik a kép.
Egyébként vsync-el nem csúszik szét a kép. És Habugi által javasolt megoldással, a kártya is max mhz-en pörög játékok alatt, szépen visz mindent bekapcsolt vsync-el is.
Habugi: Nekem sajnos csak 60Hz-es, lehet jobb lett volna magasabb Hz-en működő monitort vennem, bár erre nem gondoltam akkor, hogy ez ilyen problémákat okozhat. Ha jól értem, akkor egy 120Hz-es monitornak nem is kell vsync?
60fps-től, vsync-el nekem teljesen okés a kép, folyamatos, nem esik szét, 60 alatt viszont egyből észre veszem, hogy nem olyan folyamatos a játék. -
-
-
-
-
válasz
ricinus13 #36872 üzenetére
Sok változást nem vettem észre. Bizonyos részeken 30 van ahol kicsit 30 alá is esik az fps, átlag 45 körül. Jó nagy terek vannak a serious sam 3-ban az igaz, és ha elszabadul a pokol akkor 30 fps, néhol kicsit 30 alá is megy. Nem gondoltam volna hogy ez a játék megfogja a gépem maxon.
-
válasz
Bratilla95 #36842 üzenetére
Ezt az FRTC-t pontosan hol állítom be? Az odáig megvan, hogy belépek a radeon szoftver beállításokba, de azon belül hol? Köszi!
Találtam egy olyan beállítást, hogy játékok, azon belül a megcélzott képkockasebesség vezérlés, beállítottam a csúszkával 60-ra.pcsabat: Azért összességében meg vagyok elégedve a rendszerrel, de tényleg van pár idegesítő hiba, amit mi biztos nem fogunk otthonról megoldani, vagy javítják később patch formájában, vagy majd az újabb még erősebb hardverek megoldják nyers erőből.
-
válasz
CsonkaImo #36836 üzenetére
Na majd megnézem, mindent maxra húztam, csak vsync off, így stabilan 60.
pcsabat: Akkor gondolom ezeknek egy tuningolt cpu-val sem oldódnának meg? Én is arra gondolok, hogy ez szoftveres, nem a hardver a kevés.
Serious sam 3 azért annyira nem hú de nagy szám grafika, hogy indokolt legyen a kevés fps.
Bratilla95: Köszi, este majd megnézem.
-
-
válasz
proci985 #36824 üzenetére
Ami még feltűnt, hogy a vsync-re elég sok játék érzékeny. Ha azt bekapcsolom simán lemegy 30-ra vagy az alá az fps. Kikapcsolva sokkal gyorsabb. Nem tudom ez változna e egy tuningos procival?
Picit zavar, mert látszik a képen ha ki van kapcsolva a vsync. Jobban tetszik ha be van kapcsolva, csak akkor meg belassul. Most raktam fel a soma nevű játékot, minden maxon, vsync-el 30fps, vsync nélkül stabil 60. -
válasz
proci985 #36824 üzenetére
Azért még ebbe az alap házba is kordában lehet tartani a hőmérsékletét, csak kellett jó pár venti. A héten még megcsinálom a plexibe a 18-as ventinek a helyet.
Akkor már szerintem egész jó lesz.
Az igazat megvallva, nem érzem lassúnak. Egyedül a crysis 3-nál kell levenni az msaa 8-at 4-re, hogy stabilan meglegyen az 50-60fps. Amúgy minden fullon és nincs gond. Szóval nem indokolt, még meggondolom. Per pillanat fullhd mellé szerintem nem indokolt a skylake k-s proci, de ez persze változhat.
Most megjelenő új asrock lap viszont felkeltette az érdeklődésem. [link]
Ha nem lesz irreális ára, akkor lehet benevezek egy ilyenre, aztán adok a 6500-nak. -
Köszi a választ mindenkinek. A gépajánlós topikba ajánlotték egyébként, hogy elég a 6500, mert annyi pluszt játékokban nem hoz a K, hogy megérje a magasabb árat.
Bár már fenntartással kezelem ezt is, mert a házzal rendesen befürödtem.
Viszont akkor ha jól olvasom ez nagyjából meg is állja a helyét.
Ha jól számolom a 6600K proci kb 10k-val több, egy z170-es lap is legalább plusz 10-15k, kell egy jó léghűtés is, ami még 10k. Durván 30-35k többlet. Ezért is vetettem el. Illetve a 2400-as ramokat is cserélnem kéne 3000-es re legalább, ott is lenne egy 10-15k többlet. Az már 50 körül lenne. És akkor az sem kizárt, hogy a Cooler master 550-es tápot is cserélném nagyobbra, mert ha még a proci is húzva lenne, akkor már lehet meggyűlne a baja a r9 390x-el. Ez azért nem kevés plusz néhány fps-ért. -
-
válasz
Bratilla95 #36803 üzenetére
AMD procik sajnos gyengébben muzsikálnak mint az Intel és ezt most nem csak ezen tesztek kapcsán írom, hanem konkrét játékokban is kevesebb az fps. Ezért vettem i5-öst.
colossal89: Ez valóban szép teljesítmény, bár nem tudom mennyire pontos ezeknek a teszteknek a pontszáma. Egy kis órajel emelést még merek eszközölni, de ilyen kártya bios buherálásba már nem mennék bele.
Szerintetek van értelme K-s procit venni? Gondolkozom rajta, hogy lecserélem egy 6600K-ra. De az is eszembe jutott, hogy veszek egy i7 6700-at, kb azonos áron lenne a csere, ha beleszámítom, hogy 6600k-hoz kell lapot és ramot is cserélnem. Hozna játékok alatt plusz fps-t vagy nem lenne érezhető 6500-hoz képest?
-
válasz
Bratilla95 #36801 üzenetére
Gondolom a procid miatt kevesebb a pont, meg azért ezek a tesztek sem olyan nagyon pontosak. Ad egy tájékoztató képet a géped sebességéről.
-
Fire Strike 1.1
[link] -
-
-
-
-
Futtattam egy 3dmark 06-ot és azt vettem észre, hogy a vga időnként fura hangokat ad. Nem ventilátor zaj, hanem olyasmi mintha egy hdd felpörögne, csak éppen nincs hdd a gépemben.
Illetve elég alacsony pontszám lett, 27500 körül. -
válasz
Runner_fxr #36745 üzenetére
Hihetetlen, előbb működött az átnevezéses verzió. Most már az istennek se.
proci985: Ok, megpróbálom. Ez valóban működik, köszi.
Érdekes egy játék ez, pedig régebben néztem kikapcsolt vsync-el is.
-
válasz
proci985 #36742 üzenetére
Fent van igen, de ugyan olyan gyengén fut. Rage-hez nem volt szerencsém, de azt hallottam, hogy nagyon gyengén muzsikált.
Ad-m: Köszi, ez az átnevezés segített, szépen fut. Viszont rátettem a magyarosítást amihez vissza kellett nevezni 64-re majd újra 32-re, utána már nem működött, ugyan olyan lassan fut. Újra telepítem a játékot, hátha működni fog megint.
Végre egy jópofa játék, erre így elcseszik, hogy bűvészkedni kell vele, hogy normálisan menjen.
oliba: Én a vsync-et nem szeretem kikapcsolni mert fura lesz a kép, amikor mozgatom kicsit csíkozódik.
-
válasz
Runner_fxr #36740 üzenetére
Wolfeinstein alatt, Afterburnerben visszanézve azt látom, hogy folyamatosan le föl ugrál a gpu használat 0-100% között. Ez mitől lehet?
-
válasz
deadwing #36723 üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik. kap egy ilyet a vga mellé.
Nagyon szépen viszi a játékokat, Alien isolation maxon, beszarás hogy néz ki.
Egyedül a wolfenstein new orderrel van gondba. Pedig baromira tetszik az a játék, de akármit csinálok 25-30 fps és olyan darabos az egész játék. Pedig eldöcögött az integrált grafikával is, annak a játéknak repülnie kéne 120fps-el legalább.
-
válasz
Milka 78 #36720 üzenetére
Az igazat megvallva annyira nem hangos, bár ez szubjektív, hogy kinek mi a hangos.
Nem akartam a legolcsóbbat, de túl drágát se. Nyilván ha utánajárok, rendelek webshopból akkor találok olcsóbbat, de nekem gyorsba kellett. Tökéletesen működnek. Szerintem nem zajosak. Elég nekem az ha a vga hűtést szabályzom.Összehasonlítás képen egy átlag laptop jóval zajosabb mint a gépem most ennyi ventivel.
-
válasz
abridabri #36695 üzenetére
Szerintem nem vettem rossz ventiket, de voltak ilyen 5-8k-ért/db. Annyit azért nem akartam már adni érte, akkor már inkább házat cserélnék. Egyébként ezeknek sem vészes a hangjuk, nem sokkal lett hangosabb a gép, és így is nagyon sokat segített a hő elvezetésében.
DeckardCain: Mindenképpen megnézem. Pár játékot ráeresztettem, de kb max 73 fokot mértem.
Tegnap még úgy voltam vele, hogy nem kell, de mára megbékéltem vele. Kordában lehet azért tartani a hőmérsékletét. Azért is örülök neki mert alternatíva csak jóval drágábban lett volna.
ll-kobe: Lehet jövő hónapban átköltözök egy új házba, még meglátom mennyi javulást hoz még egy venti a jobb oldalra, a vga mellé.
laci.csabi: Egyébként teljesen meg vagyok elégedve vele, jó kis proci ez a 6500-as, itt aztán melegedési gond nincs.
proci985: R5 Titanium eléggé tetszik, még meggondolom.
-
Egyébként megéri egy K-s proci a 390-es vga mellé? Gondolom a 6500-as alapon azért kihajtja.
-
válasz
ricinus13 #36681 üzenetére
Szerintem még egy oldalsó lenne az igazi, a vga oldalára. Ami valószínűleg szívni fog, de majd kipróbálom úgy is hogy fúj, meglátom melyikkel lesz jobb eredmény. Ehhez ki kell fúrni a ház oldalát, majd jövő héten megcsinálom a melóhelyen.
Malibutomi: Próbáltam játékkal, 73 fokig ment. persze ez még változhat, attól függ milyen játék.
Tomdriver: Ventiprofilt mindenképp csinálok, az nekem sem tetszik, hogy 60 foknál indul a hűtése a vga-nak. Alapon, amikor nincs terhelve a vga 35-37 fok és természetesen nem pörög a venti rajta.
GeneraL_XTX: Fullhd igen, de játékok alatt szerintem nem pörög annyira, egyébként meg az 5db ventinek is van azért hangja.
És kap még egy 6.-at is. Szóval itt a vga már nem sokat oszt vagy szoroz.
ll-kobe: Én zalmann-t akartam egyébként, de lebeszéltek róla. Egyelőre marad ez a ház, most így nagyjából okés, meglátjuk mit javít még egy oldalsó venti, aztán a következő gépfejlesztésnél kap egy új házat az tuti. De annak már jobban utána fogok nézni.
Ilyesmi házra gondoltál? [link]
Nem tűnik rossznak.edem20: Szerintem attól függ, hogy minőségi e? Nekem az 550-es Cooler master gond nélkül viszi, 750-nek bőven elégnek kéne lennie. Mondjuk nekem a procim kis fogyasztású, és nincs is tuningolva.
-
válasz
laci.csabi #36667 üzenetére
Abszolút nem 20-ad rangú szempont volt nálam a hűtés, épp ezért kérdeztem itt a fórumon vásárlás előtt, arról nem tehetek, hogy akik ajánlották a házat, nem voltak körültekintőek. 970, 390 és 390x vga valamelyike volt betervezve, így is kérdeztem.
Persze én is jobban utána nézhettem volna, ez is igaz.Habugi: Vettem 3db 120mm-es ventit, 2db coolink swif2-1201-est és egy Artic F12-őt. 7k volt a 3db. Illetve még 500ft-ért egy elosztót a ventikhez, amit a tápra tudtam dugni. Úgy terveztem, hogy kettőt beteszek felülre szívni, de csak az egyiket tudtam beszerelni, mert a másik a memóriáktól nem fért oda. Micsoda tervezés.
Illetve a harmadikat meg előre akartam volna betenni, hogy fújjon. Ehhez le kellett volna vennem az előlapot, ami szintén nem sikerült, mert úgy éreztem ezt el fogom törni ha feszegetem. Csavaroknak nyoma sincs, minden szegecselve van, vicc.
Végül úgy csináltam, hogy kettő fúj baloldalról, egy szív felül, és maradt a gyárilag beépített elöl fúj, hátul szív. Tehát most 5db 120mm-es ház venti van. Egyébként amit bal oldalra raktam, alig tudtam becsavarni egyik oldalt, a másik oldalához hozzá se fértem, ott gyors kötöző rögzíti mind a két venti egyik oldalát. Ez is egy vicc.
Sikerült jócskán lejjebb faragni a hőmérsékletből. Nagyon meglepődtem az eredményen.
Fél órája megy a furmark, 79-80 fok körül ugrál a gpu hőmérséklete, vga venti 75-79% körül forog.
A vrm1-es hőmérséklet 92 fok.
Gyakorlatilag elértem azt a hőmérsékletet amit tegnap csak az oldallap levételével sikerült. Szóval siker. Köszi a türelmet és segítséget. Úgy néz ki akkor még is marad a vga.
Még annyit fogok csinálni, hogy kifúrom a plexit, és kap még egy ventit a vga mellé, ami szívni fog.
De ez már így használható.
Viszont ez a ház tényleg baromi rossz választás volt. A szerelése borzalmas, a kábelekkel megszenvedtem mire nagyjából elrendeztem valahogy, így is messze van a tökéletestől, de kb rend van benne.40 perc furmark és stabil 79-80 fok, ez már egész jó.
Most langyos a ház teteje, tegnap dőlt ki a meleg, hihetetlen a változás. -
válasz
GeneraL_XTX #36650 üzenetére
Okulva a történtekből, azért veszek pár ventit. Ha cserélek is vga-t, akkor is jól fognak jönni.
Aztán majd kiderül. A végösszegen ez már nem oszt vagy szoroz.Habugi: Persze igazad van, felesleges idegeskedni, higgadtan kell vele foglalkozni, ha nem megy, vissza lehet vinni, el lehet állni a vásárlástól is. Persze nem ez a cél, de majd kiderül mit tudok kihozni belőle.
Annyira dicsérték az msi 390-est hogy így meg úgy ez a legjobb, fel sem merült bennem, hogy akár a 80 fokot is el fogom érni. Egy szaros gyári hűtővel van a gépembe egy 6500-as proci, akármilyen tesztprogramot ráeresztek alig éri el a 60 fokot. De inkább 60 alatt. Ebből is gondoltam, hogy nem egy rossz ház ez.
Aztán amikor a vga elindult nyíl egyenesen a 90 fok irányába, majd azt is túlléptem, csak az jutott eszembe, hogy ez most valami vicc?
Én hiszek a tapasztaltabbaknak, ezért is írok ide, de az számomra fura, hogy az állítólagos legjobb 390 ennyire melegszik. Ha ez igaz és a 390-ek közte ez még jó hűtésnek számít akkor milyen a rossz (asus, gigabyte)? Az kb ki is kapcsolt volna. Használni sem tudnám.
Nyilván a házam szellőzése sem tökéletes, de a fentiekből azt szűrtem le, hogy ez inkább hitvita, hogy melyik gyártótól veszek 390-est mint hogy tényleges különbség. Vagy egyszerűen kifogtam egy jobban melegedő példányt.
Én nem akartam a házon fukarkodni, de túl sokat sem szándékoztam rá költeni. Most raktam össze 1 hónapja egy új konfigot, a házat is akkor vettem. Monitort is kellett vennem, mindent, 400k körül járok. A gép ajánlós topik ajánlására vettem az n300-at. 16k-volt. Nyilván nem akarom most már is kicserélni. Így is volt gondom memóriával, alaplappal, voltak plusz költségeim, elég volt. Ha ebben a házban nem tudom normális hőmérsékletre visszaszorítani a 390x-et akkor sajnos mennie kell és jön egy kisebb fogyasztású helyette. Minden esetre köszönöm neked is a tanácsokat, hasznos volt, és ma veszek is pár ventit, aztán este írok tapasztalatokat.Bratilla95: Köszi. Akkor egyelőre hagyom azt én is.
-
válasz
ricinus13 #36641 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy alulra nem, de majd utána nézek.
pcsabat: Köszi. Igyekszem pár ventit betenni. Egyébként az nem lehet, hogy valami mégsem okés teljesen a vga hűtésével? Nem illeszkedik jól a hűtő vagy valami gyártási hiba a chip-ben?
ll-kobe: Köszi a tanácsokat, igyekszem valamit tenni a hűtés érdekében.
Egyébként nem tudom, hogy a hd4850 mennyire számít melegedősnek, de abból egy gagyi referencia 1 slotos megoldásom volt. Furmark alatt 75-80 fok volt maximum, ha nagyon beporosodott a hűtő akkor felment 100 fokra is, de kiporszívóztam időnként és ismét 75 körülire beállt. Nyilván nem lehet egy 390-es hez hasonlítani, de úgy emlékszem a hd4850 is melegedős fajta volt, pláne a gagyi hűtéssel.
Bratilla95: Köszi, megpróbálok javítani a hűtésen. Aztán meglátjuk. Egyébként melyik crimson drivert érdemes feltenni? Csak azért tettem fel egyel régebbit mert a legújabb non whql valami telepítési hibával kilépett.
GeneraL_XTX: Gondolkodtam az asus-on is, de msi-t többen ajánlották. Egyébként házventiből mik az ajánlott típusok?
-
-
-
válasz
velizare #36627 üzenetére
Direkt azért teszteltem, hogy megnézzem mi a max. Játékokból még csak a wolfenstein new ordert próbáltam, fullhd ultra garfika. kb 10-15 perc játék után itt valóban nem melegedett annyira levett oldallappal.
Viszont 25-30fps volt egy i5 6500-as proci mellett, amit kissé keveseltem, bár gondolom nem túl jól optimalizált a játék.
Ma este lesz időm megnézem még pár játékkal.ll-kobe: Persze, érthető, hogy az egy 100%-os terhelés a vga-nak, ami játékok alatt nem igazán jön össze, de épp ezért tesztprogram, hogy megfingassa a hardvert. Procit is úgy szokás tesztelni, hogy valami tesztprogrammal megpörgeted 100%-on, nem? Persze játékokkal játszunk nem tesztprogramokkal, de ha a teszten elhasal, az nem túl jó.
Engem az nem vigasztal, hogy 60-70%-on okés, legyen okés 100%-on is. Bár lehet csak az én elvárásaim túl nagyok.san01: Ezt a házat itt ajánlották a gépajánlós topikban, tesztet is olvastam róla, a jobban szellőző házak közé tartozik. valószínű nem 2 ventivel, az lehet, de az tuti, hogy nem fogom most emiatt lecserélni. Nem egy olyan rossz ház ez, meg nem szeretnék egy hatalmas nagy házat. Ennél kisebb házakba is raknak komoly hardvereket. Kap még pár ventit, aztán meglátjuk.
-
válasz
ricinus13 #36616 üzenetére
Legrosszabb esetben ez lesz, ha semmiféle kompromisszumra nem hajlandóak. De ezt még átgondolom.
Malibutomi: Levett oldallappal is az a 80 fok is összejött 5 perc alatt és max 20 percig ment a teszt.. Ha tovább hajtanám lehet melegebb is lenne, bár eléggé beállt erre a hőfokra.
Viszont a vrm 1-es hőmérséklet ekkor is 95 fok körül van. Az nagyon soknak tűnik még így is. Annak mennyinek kéne lennie?
Zárt házban 105 fokos is volt.Jelenleg 2 db venti van a házban, amit gyárilag adtak hozzá, szerintem 120-as. Egy elöl fúj, egy hátul szív.
Veszek 2db-ot felülre, úgy emlékszem oda is 120-as megy. De akkor már lehet az oldallapon a plexibe is kéne lukakat furkálni még egy ventinek.
Szívem szerint inkább kicserélném a vga-t egy másikra, de épp erre gondoltam, hogy tesztpadon nyilván nem fog kritikusan melegedni aztán kapom is vissza hogy jó. Ha meg elállok a vásárlástól vagy veszek másikat, csak jóval drágábban van alternatíva. 980ti biztos nagyon jó, de több mint 200k, annyit biztos nem adok vga-ért, már ez is húzós összeg volt akciósan is. Még átgondolom mi legyen, 2 ventin nem múlik, megnézem mit mutat úgy.cain69: 424W? Ajjaj.
Akkor a táppal is gondom lehet majd, egy G550M-es Cooler master hajtja. Bár idáig vitte gond nélkül. Abba már bele sem merek gondolni, hogy mi lenne ha tuningolnám kicsit. Hát ezekkel a fogyasztásokkal én tényleg nem számoltam.
-
válasz
mackosajt #36607 üzenetére
Te se haragudj meg, de nem óhajtok egy porszívót csinálni a házamból, hogy talán akkor jó lesz.
Az ismerősömnek zárt házban sem ment még 80 fokig se, az is elképzelhető, hogy a kártya sem úgy hűt ahogy kéne.Köszi a választ mindenkinek! Még átgondolom, meg ez a pcx is kérdéses, hogy mit szól ehhez az egészhez. Mert bár forrón, de valóban működik és így nehéz lesz a gariztatás.
-
válasz
valenc #36593 üzenetére
Azzal tisztában voltam, hogy ez egy nagyobb fogyasztású kártya, de olyan jókat olvastam az msi hűtéséről, hogy bíztam benne. A házam bár nem nagy, azért egy jól szellőző típus. Sajnos valóban kevés neki, úgy tűnik. Ide egy nagy ház kell, sok ventivel, vagy vízhűtéssel. Ezzel én nem számoltam. Meg az is lehet, hogy kifogtam egy jobban melegedő darabot. Ebből valószínű tényleg gtx lesz. Pedig tetszett ez a 8gb ram, meg maga a kártya is gyönyörű darab, viszont nem fogok ezért házat cserélni, meg hűtést mókolni.
Ennyi pénzért elvárnám, hogy beteszem és működjön. Sajnos ez nem ilyen egyszerű itt. -
válasz
Habugi #36586 üzenetére
Lehet kissé túlzottan felkaptam a vizet, de sokat szívtam már ezzel a géppel vga nélkül is. Most meg még ez is. És azért itt nem kevés pénz ment el..
Na de, levettem az oldallapot és valóban jócskán lejjebb mentek a hőmérsékletek. Most már 80 foknál megáll a furmark is, előbb még 94 volt.
Sajnos ez a plexis oldallapos verzió, amibe nincs gyárilag furat, bár nem nagy dolog 4 lukat fúrni egy ventinek ami szív kifelé. levett oldallappal biztos nem akarom használni, bármi beleeshet, portól sem védett.
Nem tudom, de nem vagyok benne biztos, hogy akarom ezt a kártyát továbbra is. -
válasz
valenc #36583 üzenetére
Én azért vettem meg ezt a kártyát mert mindenki dícsérte az msi 390-et, hogy 75 fok fölé nem megy. Erre én kapásból feltolom 90 fölé. A walley is 15 perc alatt 87-re vitte. Mi lesz itt nyáron? Visszaviszem holnap, nincs kedvem kísérletezgetni. Még az is lehet inkább egy kisebb fogyasztású gtx 970 vagy 980 lesz belőle.
Speed(R): Plexis változat, és rajta is van. Gondoltam rá hogy leveszem, de az nekem nem pálya hogy levett oldallappal tudjam csak használni, különben felforr.
-
-
-
na elkezdtem tesztelni a 390x-et. Felraktam a 15.12-es crimson drivert. Elindítottam egy furmark tesztet.
Pár perc alatt a hőmérséklete 87 fokig felment, az aida 64 szerint a gpu vrm1 99 fok. A gpu vrm 2 meg csak 48 fok. Én nem tudom, hogy ezek a hőmérsékletek mennyire megbízhatóak, de nekem ez igen csak forrónak tűnik. vagy nem mér jól valami, vagy ez a kártya melegszik mint a franc. pedig az msi-ről jókat mondott mindenki.Jelenleg is fut a furmark. 92 foknál járunk 15 perc után, ez valami vicc? 94 és csak melegszik, na szerintem ezt ki is kapcsolom. Megy vissza.
-
-
-
Na elhoztam a kártyát. A doboz nem volt leragasztva, de maga a kártya bontatlannak tűnt. Fólia rajta volt, minden porvédő a csatlakozókon, és semmi nyom, hogy ez valaha is használva volt. Szóval idáig minden okés.
A videókon és képeken is látszott, hogy ez nem egy kis darab kártya, de élőbe, ez valami brutál darab. -
válasz
Tomdriver #36551 üzenetére
Már tegnap megnéztem pár videót.
Elvileg fólia is van a kártyán. Azt meg használat előtt mindenképpen le kell venni, mert a hűtőre rá van ragasztva, ahol a venti szívja a levegőt. Azt azért nem nagyon rakod vissza úgy, hogy ne látsszon rajta hogy már le lett egyszer véve.
Ha az nincs rajta, el se hozom. Elvileg ma már átvehetem a kártyát, nemsokára elmegyek érte, aztán kiderül.Raggie: Persze ez egyáltalán nem biztos, nyilván nem mindenki ekkora köcsög, a pcx-ről nem feltételezek rosszat, de miután kaptam ezt az infot, azért résen leszek.
cain69: Nem, de anno az aztán egy hírhedt bolt volt, azt tudom.
Soha nem is vettem ott semmit épp a rossz híre miatt.
-
válasz
Raggie #36549 üzenetére
Egy ismerősöm azt mondta, hogy némely bolt ilyen formában szórja ki a már visszavitt, valamilyen kis problémával rendelkező darabokat, hátha a másik hülyének nem tűnik fel, pl cicereg vagy melegszik ilyesmi. Nyilván nem mindenki méregeti le tesztprogramokkal meg figyel hőmérsékletet, csak beteszi és játszik.
Remélem az enyém nem egy ilyen darab lesz, mert akkor nagy balhé lesz. Vagy már el se hozom ha ki volt bontva. -
-
-
-
válasz
Runner_fxr #36501 üzenetére
Vagy ez: Nitro
-
-
-
Sziasztok! Ez ajánlott verzió? Asus Strix 390
Esetleg inkább ez? Asus DC2 390
MSI gaming-et akartam, de most abból nem találtam készleten.
-
válasz
proci985 #36066 üzenetére
A fogyasztás annyira soha nem érdekelt, bár nyilván jobb ha kevesebbet eszik, nem melegszik annyira.
A több memória idővel biztos, hogy számítani fog.
Köszi az infokat.pcsabat: Még anno egy vagyonért vettem a 8800GTX-et, de az is biztos, hogy abban az időben nagy durranás volt.
-
válasz
LLKobe #36064 üzenetére
Elképzelhető, hogy rosszul mértek. Ilyen órajel leeséssel még nem találkoztam régebben, vagy csak nem figyeltem.
Az igazat megvallva én soha nem tettem le a voksom egyik gyártónál se, ár/érték alapján döntöttem mindig.
Volt amikor geforce, volt amikor radeon kártyám volt. Mindegyikkel meg voltam elégedve. Persze volt egy két rossz vételem, anno még a geforce fx-et nagyon hamar lecseréltem 9600xt-re, de ez már több mint 10 éve volt.Viszont arra is emlékszem mennyire szerettem a 8800gtx-et. Most eléggé kiegyenlítődöttnek látom a két gyártót, ezért nehéz a döntés.
-
-
-
-
Még egy kérdésem lenne. DVI, HDMI vagy DP portal érdemes összekötni a monitorral? Fullhd 27"-es monitorom van és minden csatlakozási lehetőség adott.
-
Köszi a választ mindenkinek! Most már biztos, hogy a 390 mellett döntök.
Még annyit kérdeznék, hogy mennyire zajosak ezek a kártyák? Pl az MSI? A nagyobb melegedés nyilván izmosabb hűtést is kíván, de azt azért nem szeretném ha egy porszívó hangjával vetekedne terhelés alatt. -
-
-
válasz
hackeeeee #36009 üzenetére
Sziasztok. Tervezek venni egy R9 390-es vga-t. Msi gaming kiadasban. Regebben sok Radeon kartyam volt. Mindig meg voltam elegedve. Gtx 970-nel elvileg erosebb, ezert jobb vetelnek tartom. Van valami negativum ezekkel a 390-es kartyakkal kapcsolatban? Volt aki azt mondta hogy ilyen mikro laggolas erezheto. Nem tudom ez mennyire valos dolog.
Bocs, nem valasz akart lenni, hanem uj hsz, de felrenyomtam a telon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest