-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jani04
aktív tag
válasz
Runner_fxr #37064 üzenetére
Én pontosan ezt teszem míg"elül a vihar".Aztán döntök.
-
mackosajt
addikt
válasz
Runner_fxr #37059 üzenetére
10-20 hozzaszolassal korábban azt írtad, nem sokkal probalkoztal. Én nem néztem, nem számoltam mennyivel.
Nem is érdekel különösen, te pénzed, te dolgod.A hőmérséklet meg tudtommal csak a linkelt eszközzel mérhető brokkoli esetén. Szóval ghoula nem véletlen tette oda a smiley-t.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Runner_fxr #37062 üzenetére
Azt nem ajánlanám, gyengébb, 3.5gb ram,kicsi sávszél,gyenge tejesítmény dx 12 alatt.Ez a kártya a 980-at veri dx12 alatt, de te tudod.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Runner_fxr #37059 üzenetére
Mit vettél helyette ha nem titok? Amúgy furcsa, mert fps ingadozással én se találkoztam se 290 se 390-es kártyáknál. Volt olyan játék ami jol ment velük, volt olyan ami nem (ebből sajnos jóval több volt) de mindegyik játék hozott egy konstans szintet, nem ingadozott feltűnően
-
Ghoula
senior tag
válasz
Runner_fxr #37049 üzenetére
Azért majd írd meg,brokkolival milyen hőmérsékleteket produkál a VRM furmark alatt.
-
Habugi
addikt
válasz
Ez esetben elkéstem, mission failed, a kazán (ha már brokkolizunk
) mentőakció kudarcba fulladt..
Nem szentírás de egyre többen vallják hogy a brokkoliknak kevesebb CPU lóerő szükségeltetik, ez is inkább softveres okokra vezethető vissza sem mint hardveres de nyilatkozni azt nem tudok ez ügyben, húsimádó vagyok..
Nagyon meglepne ha a
nonK / K3.2 / 4.7 ilyen kontrasztokat eredményezne, a játékok nagy többsége a mai napig is előbb ütközik VGA sem mint CPU limitbe.., elvileg.Mindegy,
remélem több szerencsével járszmegúszod lap/cpu csere nélkül.(#37053) Raggie:
Valóban, elég hülyén fogalmaztam..
-
Raggie
őstag
válasz
Hát ha a proci volt kevés hiába lesz hasonló teljesítményű zöld kártyád annak is kevés lesz!
Azért eladás előtt megnzézhetted volna játékok alatt a kihasználtsági százalékokat.
(proci, vga, ram kihasználtsági % azokban a pillanatokban amikor leugrik az FPS)
Ezek tudatában jobban meg lehet mondani, hogy mi volt a bibi. -
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36962 üzenetére
Csináltam három videót azon a részen, ahol TTomax fórumtárs átrombolt a TX SLI-vel, 1130/1700 (így vagy úgy ennyit az összes Grenada tud..), alapfesz, 50% TDP..
Többször írtad hogy kültéren nem ritkán 20-30fps-re bezuhan nálad, számomra teljesen érthetetlen..
A textúra minden esetben maradt maxon, VeryHigh / High Preset között váltogattam a különböző felbontásokon, MotionBlur/DoF (PostProcess) nálam nem pálya, szóval azok ki voltak kapcsolva..
1080p, VeryHigh: [link]
1440p, VeryHigh: [link]
1440p, High: [link]
Itt végül elfelejtettem kilőni a DoF-ot/PostP..A softveres multicore 60fps felvétel lecsípett 5-7 Fpst, szóval annyit mindháromhoz hozzá lehet adni..
Bármit csináltam egyébként az anyaggal, a YT valamiért szétbarmolja a bitrátát, hiába csinálom úgy ahogyan a nagykönyvben megvan írva, szóval alkalmanként olvashatatlan az OSD mert szétesik az egész..
A helyzetet az sem segíti hogy 1440p-ben össze is ment, persze hogy nem növeltem a méretét mert bíztam benne hogy olvasható marad.. és a YT nem kontárkodik bele.Ahogyan az korábban is írtam/javasoltam, a 1080p VeryHigh vs. 1440p High nagyjából egy kutya, ritkán vagy egyáltalán nem esik 70FPS alá, kültéren sem.
1440p VeryHigh már más tészta.., viszont 50alá így sem esik soha, a videón ugyan látni egy-két alkalommal de rászámolandó amennyit írtam.Ez a második pálya vége, szóval elég hamar eljutsz idáig, könnyebben kitesztelheted mi is okozza a problémát nálad.
-
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36952 üzenetére
Nem tudom, a távgyógyításnak/elemzésnek is megvannak a maga határai..
Alapórajelre teszem a 390X-et, felpöccintem 1440p-re és High presetbe csapom akkor mindenhol 75+, még az elemzett részen is, most érted, ha már bűvészkedést említettél idáig igazán eljuthattál volna.
Az egészet túlspirázod, látom már tervezel brokkolit venni..A C3 egyébként pont az a játék ahol Medium-Veryhigh között tized akkora látvány előrelépés van mint a játékok nagy többségében, ellenben pénzben..
(#36959) laci.csabi:
Már egy évvel a platformváltás előtt is tudtam hogy ezen a részen kivérzik egy húzott i5, a magyar egy gazdag nyelv de ennek ellenére nehéz lenne elég érzékletesen megfogalmaznom mennyire nem érdekelt amikor úgy döntöttem i5-re váltok..
-
ricinus13
senior tag
válasz
Runner_fxr #36953 üzenetére
Hát szerintem aki egy-két ilyen játék miatt hagyja ott a PC-t a rengeteg előnyével és szépségével, annak eleve nem is kellett volna egy ilyen gépet összerakni. Igen, van sok bugos optimalizálatlan lagtenger, de több ezer-tízezer olyan játék van ami pöccre indul mindenféle mókolás nélkül, ami meg nem azt hagyni kell, vagy tényleg foglalkozni vele 1-2 órát. De ha valakinek a felskálázott 900p a fétise medium grafikán, 30fps-sel, 18-20k-s játék árakkal akkor vegyen konzolt.
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #36953 üzenetére
Teljesen igazad van. És miért nincs a konzolon bill + egér támogatás? Levédte a Microsoft?
-
válasz
Runner_fxr #36952 üzenetére
Nem csodálom amúgy, hogy ennyien elpártolnak a pc-től, ez a fajta bűvészkedés, sok száz ezres gépekkel, sokaknál kiveri a biztosítékot.
Nem azért a 20 fillérért, de egy 130-140k-s vga-nál, 60k-s procinál stb az ember elvárná, hogy összerakom, feltelepítem, elindítom és működik. Pláne egy 3 évvel ez előtt megjelent játéknál, nem kéne ilyen problémának lennie. Nálam a konzol nem alternatíva, de ha lenne bill + egér támogatása, már tuti, hogy régen azon tolnám a játékokat.
-
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36950 üzenetére
Ott valami egyéb probléma van akkor, VeryHigh presettel & élsimítással még 280X-el sem esett 40FPS alá..
OSD-t figyeld hátha kiderül valami..
-
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36943 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Runner_fxr #36941 üzenetére
Szvsz hagyd a fenébe egyelőre.
Valami bottleneck mindig lesz a rendszerben. A kérdés, hogy van-e elég fpsed. Ha van, nincs miről beszélni. Ha nincs és az upgrade javíthatna, akkor attól függ
.
Pl a Supreme Commander: Forged Alliance volt ilyen. Talán még két generáció, és egy szénnéhúzott proci elég lesz neki nagyobb pályákra is, 10 évvel a megjelenése után
.
Crysis3 amikor kijött talán a nordicHW fogta az akkori legbikább húzott i7 + quad Titan kombo gépet, és azzal se volt meg a 60 fps. A 7850 OC CFem ami akkoriban elég jónak számított (értsd kb a csúcs 1GPUs rendszerek körül volt) tudott 30-35 fpst AA nélkül.
Ami a jó benne, hogy gyakorlatilag az alap egy serious game, a német hadsereg a Cryenginet kiképzési feladatokra is használja (legalábbis 2-3 éve ahogy hallottam biztosan). Emiatt pl az UI eszméletlenül jól működik pl többkijelzős setupokkal. Nem maga a látvány, az immerzió ami ütős, legalábbis három éve amikor kitoltam hatalmas élmény volt.
Na ehhez képest a 60 fps nagyon szép
. Főleg, hogy ahogy néztem az említett CFnél a 390X kb 60%al volt általában erősebb pure gpulimittel.
TTomax: szép. egyébként ez az a rész.
-
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36940 üzenetére
A Crysis3 (annak is ez a pályrésze) nagyjából a kivétel erősíti a szabályt esete, messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni belőle.
Nem tudom i7-el hogyan szalad itt, mit produkál mellette a VGA, az elmúlt másfél évben cirka féltucat fórumtárs ígérte meg hogy felveszi, azóta is ezen dolgoznak..
Az biztos hogy csak emiatt nem éri meg, GTA V tud még helyenként hasonlót produkálni, alkalmanként ("belvárosban") a Fallout 4.Korábban már leírtam a véleményemet az ajánlós topicokról, nem feszegetném újra.
Teljesen jó a 6500as, CPU limitet vagy ahhoz közeli helyzetet magas(abb) órajeles RAM-okkal is lehet valamennyire kompenzálni. A legtöbb játékban szerintem csontra kihajtod a kártyát, DX12 is a kapuban, szóval no problemo..Aztán ahogy írtam is, próbáld ki 1440p-ben, mulatságosan hathat de ahol 1080p-ben CPU limited van ott 1440p-ben esélyesen nem lesz és mivel a kártya is ki tudja pörögni magát az FPS is megmarad, stabilabb lesz, egy-két beállítást visszaveszel és sokkal szebben fog futni.
-
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36932 üzenetére
Nem igazán graf beállítás függő, csináltam két képet (1080p VeryHigh MSAA):
Szóval.., a 4.7-es 6600K megrottyan
, elég keményen, egyszerűen elfogy a 4mag/szál ereje ebben a játékban/ezen a részen. A 390X pedig fuldoklik, GPU Usage folyamatosan ugrál le a béke feneke alá, PP ugyan ki van kapcsolva így az órajel stabil de ha nem így lenne azt is látható lenne, hogy az órajel folyamatosan szintén a béke segge alá esik..
Mivel ugye a proci folyamatosan el van foglalva azzal, hogy számolja a Germán tehenészlányok legvadabb álmait is megszégyenítő mennyiségű fű lengedezését, nincs "ideje" foglalkozni a kártyával, nincs meló, leesik az órajel/usage..Olyan "trükkhöz" lehet folyamodni, miszerint a felbontást pl VSR-el 1440p-re emeled, emellett pedig egy-két beállítást leveszel VeryHigh-ról Highra.
FXAA-val így nálam fixen 70FPS fölött marad még ezen a részen is, CPU terhelés esik cirka ~10%-ot, a GPU pedig szépen marad kiakadva 100%-on, máris nem fuldoklik szerencsétlen.Azért elmorzsoltam most pár könnycseppet, visszanézve hogy a 8szálas Vishera mennyivel jobban viselte ezt a környezetet, nyilván "csak" egy 280X-et kellett hajtania de akkor is..
-
Tomdriver
őstag
válasz
Runner_fxr #36931 üzenetére
Nálam 3 db van belőle, jók minden téren.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Runner_fxr #36932 üzenetére
A játék elején (a második map emlékeim szerint a vonatokkal) a többi pályához képest nagyon rosszul fut. Lehet AA nélkül nézték.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Runner_fxr #36925 üzenetére
Szép monitor, nálam is egy ilyen teljesít szolgálatot. Minden téren kielégítő.
-
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36922 üzenetére
"Messze", mondjuk engem a Vsync nem fenyeget, 72Hz-en megy a kijelző és szeretem ha van ~80FPS, a képtörés pedig vagy nem zavar már vagy valami történt az érzékelésemmel mert nem látom, illetve alig-alig, elvétve.
Az viszont zsivány hogy végre tudod Resetelni, abban Malibutominak egyébként igaza van, hogy driver szinten sosem lesz elvárható a kikapcsolt Powerplay mellett fellépő órajel stabilitás.
Mindentől függetlenül nálam marad ez a metotika, játék közben ne spóroljon hanem pörögjön csak..
-
colossal89
tag
válasz
Runner_fxr #36875 üzenetére
Én nekem 55 re van állítva mert 59-58-57 csíkozódott a kép, mint amikor a 60hz monitoron 250fps el megy valami, csak sokkal kevésbé észrevehető 59-58-57. Én nekem is volt, hogy ugrált az fps vsync el ezért kikapcsoltam mindenben és 55 re állítottam a megcélzott képkocka számot így nincsen ugrálás nincsen vízszintes képcsúszás. Csak pozitívumait tapasztaltam eddig ennek a beállítás módnak a vsync el szemben ahol ugyan azon az fps el még lassabbnak is tűnik a játék, de ez azért van mert a vsync növeli az egér késleltetést "ms" a szinkron miatt, így lassabban reagál ugyan azon képkocka szám mellet a képmozgás, mint a "megcélzott képkocka szám" beállítással.
-
oliba
őstag
válasz
Runner_fxr #36875 üzenetére
Ked dolgot tanacsolok inkabb. Vegyel egy minimum 120Hz-es monitort, vagy szokd meg, hog, szetesik a kepernyo
59 FPS is lagolni fog, mert nincs szinkronban a kepfrissitessel. Azert megprobalhatod, hatha tetszeni fog neked
-
oliba
őstag
válasz
Runner_fxr #36871 üzenetére
Frtc 60-nal is szetesik a kepernyo, mert a monitor nem 60Hz-en megy, hanem 59,8Hz korul. Pontosan nem tudom
-
ricinus13
senior tag
válasz
Runner_fxr #36871 üzenetére
Az az FRTC a Global-ban bal felül be tudod állítani minden játékra de az egyes játékokra kattinva is tudod külön-külön állítani.
-
pcsabat
őstag
válasz
Runner_fxr #36844 üzenetére
processzort tuningolhatod azért, egészséges keretek között, ameddig bírja. Baj nem származhat belőle, ha a rendszer stabil. De sok játékot kipróbálva én arra jutottam, hogy ezekkel a szoftveres baromságokkal nagyon sok mindent én a fotelből kezdeni nem tudok. Ilyen trükkök léteznek mint amit fentebb írtam/írtak. Például ablakban futtatás, vsync kikapcs és driverben beállítani a monitor képfrissítési rátájának megfelelő "megcélzott" fps számot stb. Nem értem miért fordul elő sokszor az, hogy nem megye fel a GPU órajel maximumra és leesik az fps szám, ha a vsync be van kapcsolva, játéka válogatja ezt is. Kikapcsol vsnyc elég sok mindent megold, az tény
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr #36835 üzenetére
Próbáld meg, kikapcsolod a v-sync-et és a crimsonban beállítod a FRTC-t 60-ra, vagy amennyire szeretnéd, bár 60Hz-es monitoron célszerű 60-ra.
-
pcsabat
őstag
válasz
előfordulnak ilyenek. Nálam pl. a Crysis 2 nem hajlandó normálisan futni vsync-el, csak ha ablakban futtatom, egyébként 400-500 mhz GPU órajelen megy a játék ami 40-45 FPS körüli értéket produkál, ablakban tökéletesen fut. A Far Cry Primal is tud érdekességeket produkálni, bár ez még friss játék, valószínűleg patchekkel megoldják. Kb. játékóránként 5 percre leesik az fps szám 45 körülire, úgy hogy a GPU nem jár maximum órajelen, nem hinném hogy processzor limit lenne, mert a CPU is 30% körül dolgozik - gondolom a napszakok változása okozhatja, így figyeltem meg -, de ha kikapcsolom a vsnyc-et, akkor ilyenkor is tartja szépen a 60 fps-t. Ezek szoftveres problémák jellemzően, szerintem orvosolhatóak, driverekkel és patchekkel.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
A New Order nekem is elég gyengén futott 290X-en. Nem vagyok benne biztos, de talán van benne egy-két nV effekt (godray?), ezek kikapcsolásával elég sok fps-t lehet nyerni. De maga a motor sem az igazi PC-n.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Runner_fxr #36817 üzenetére
Házas topikban jellemzően csak 20-25k alatti kategóriában van tapasztalatuk, ami ide kevés. Jellemzően a topikban csak a videokártya többet eszik, mint egy komplett i5+970 konfig, az meg, hogy mondjuk egy 750Ti+i3 / 960+i5 kombónak mennyire elég az adott ház nekünk kb semmit nem jelent.
fő kérdés, hogy érzed-e, hogy valami lassú. ilyen szempontból kb én vagyok a topik extremitása az alapon járú i7-3820 + 290CF kombóval, igaz én meg jellemzően 5760x1080ra használom (vagy kb úgyismindegy).
-
laci.csabi
tag
válasz
Runner_fxr #36817 üzenetére
A ramok nem igazán kereszmetszet játékok alatt én méregette külnböző órajeleken beálítások alatt single- dual chanelben de nem igazán látzott mérvadó külöbség hozzá teszem gyorsan játék alatt inkább a méretre érzékenyek. Ahogy néztem ez ddr4 alatt sem változott.
-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36810 üzenetére
Én nem hinném hogy cserélnék a helyedben, ha csak nincs valami nagyon prociigényes játék amihez kell. Amúgy mennyibe lenne a csere? Mert 20-30k-t nem érne, a legtöbb játékban nem sok különbséget látnál szerintem. De mint mondtam nagyon alkalmazás függő.
A k-s proci nagyobb órajeléből többet profitálnál, de ott is kérdés hogy mibe fájna a proci plusz lap csere.
-
colossal89
tag
válasz
Runner_fxr #36810 üzenetére
A 6500 at 6700 ra megérné lecserélni, ha közel azonos árban vannak, néhány plusz fps-t lehetne nyerni vele, az egy szál intenzív játékokban pl Arma3(sz@r motor miatt). A másik pedig a több szálas futtatás kihasználása pl Cryengine-el Crysis 3 ban azonos órajelen 4 szálon 50fps ill 8 szálon 70 fps is beállhat egyes jeleneteknél (nem huzamosan) Eget rengető különbség viszont nem lenne, ha az egész játék időt tekintjük. 6600k-t csak a gép megbontása miatt nem ajánlanám, és az esetleges plusz költségek miatt. Kicsit előre ugorva az időben, DX11 játékok még fognak jönni egy darabig a nagyobb gyártóktól, majd csak a kisebb budget cégek maradnak anyagi okok miatt tovább a DX11 nél. Ezért is időtállóság miatt jobb lenne a 6700 az esetlegesen megjelenő 8 szálból profitáló DX11 es játékok miatt. Ellenben DX12 alatt majdhogynem 0% közelébe konvergál a 6500 vs 6700 ami az fpseket illeti, a kisebb cpu terhelések miatt. Ez a véleményem / tapasztalatom, lehet más másként gondolja.
-
colossal89
tag
válasz
Runner_fxr #36798 üzenetére
Azért az durva, hogy a 290 em hozta a 390X-ed teljesítményét ugyan azon az órajelen, minimum fps ben pedig még 9 fps el többet is Heaven alatt. És fire strike alatt is hozta, adatlapomon van a pontszám és az fps-ek. Illik megemlítenem, hogy ízekre szétszedet agyon moddolt bios lapul rajta.
Minden esetre érdekességnek jó.
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr #36802 üzenetére
Mondjuk a procim max 50% on volt a combinated teszten lehet ott max 4 szálat használ?
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr #36800 üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36774 üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36774 üzenetére
Este én is futtatok egyet ugyanezekkel a beállításokkal most már kíváncsi vagyok
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Runner_fxr #36758 üzenetére
nezz firestrikeot inkabb, a 06 tiz eves
.
baritz1995: hangos lesz es meleg, ha megall 85 fok alatt az mar jo ertek.
-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36754 üzenetére
Valszeg a "cicergés" volt az. Az normálisnak mondható.
-
válasz
Runner_fxr #36745 üzenetére
Hihetetlen, előbb működött az átnevezéses verzió. Most már az istennek se.
proci985: Ok, megpróbálom. Ez valóban működik, köszi.
Érdekes egy játék ez, pedig régebben néztem kikapcsolt vsync-el is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Runner_fxr #36745 üzenetére
annal a jateknal kapcsold ki a vsyncet, mashogy (automatikusan) szinkronizal a motor. emiatt is szokott furcsan futni.
-
oliba
őstag
válasz
Runner_fxr #36741 üzenetére
Személyes kis tapasztalatom nagy általánosságban, hogy ha a vsync be van/volt kapcsolva, akkor a gpu kihasználtság le/fel ugrált 0-ról 100%-ra, míg az egész játék még darabos is volt és az FPS is sokszor benézett még 50 alá is. Vsync nélkül folyamatos gpu kihasználtság és FPS sem megy le 60FPS közelébe sem + a microlag is jelentősen csökkent. Például Evil Within-nél míg nem kapcsolom ki a vsync-et steam indítási parancsnál, addig a játék siralmasan fut. Nem értem
-
törölt tag
válasz
ez inkább játékkal kapcsolatos, viszont a topikja halott, de találtam egy ilyet.
win10 esetén láttam win7 kompatibilitás beállítást, és még fájlátnevezést is találtam, de a linkelt oldalon vannak képek. nem olvastam végig, de itt már pozitív visszajelzések voltak. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
utolso patch fent van?
ugyanazt az enginet hasznalja amit a Rage, az meg elegge katasztrofalisan futott ha eppen nem volt kedve (videokartyatol, drivertol es a csillagok allasatol is fuggott a dolog).
-
válasz
Runner_fxr #36740 üzenetére
Wolfeinstein alatt, Afterburnerben visszanézve azt látom, hogy folyamatosan le föl ugrál a gpu használat 0-100% között. Ez mitől lehet?
-
deadwing
addikt
válasz
Runner_fxr #36722 üzenetére
És még jobb lenne, ha oldalra 18-as ventit/ventiket tennél
Őt tudom ajánlani. Igaz nekem radiátoron van, legkisebb fordulaton, de nagyon csendes. 3 állású kapcsoló van rajta.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36709 üzenetére
Az alaplapról tudod szabályozni a ventiket,így tudod redukálni a hangot,vagy előlapi panelt veszel.Hozzáteszem a helyedben vettem volna mindenhova egy Xilence Red Wing-et.Full alapszintű venti,viszont a célnak megfelel és ezeket hangtalanra szabályoztam volna.
Én is használok olcsó Artic F12 és F12 pro-t,ami egy 1000ft-os tucat termék és minden csak nem a ventik csúcsa,de olcsó és a rosszul szellőző,plexis CM N200-omban rendbe tett mindent és egy előlapi panellal vezérelve síri csend van benne,pedig 5 venti van/volt benne. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Runner_fxr #36692 üzenetére
R2 jo bar szerintem ha belefer a keretbe akkor R5.
Zalmant nagyon szeretik hazas topikban, de a hazas topik "listam szerintje jol teljesit" kb fele GPUfogyasztassal mer ahhoz kepest ami nekunk relevans a Hawaii topikban.
-
laci.csabi
tag
válasz
Runner_fxr #36694 üzenetére
Örülök, hogy nagyjából javult a helyzeted.
A jó öreg "kihajcsa". Általánoságban elég, de van olyan helyzet mikor még egy 4,7 ghz huzott proci is limites. Nagyon program függő.
-
LLKobe
veterán
válasz
Igen, pontosan arra a házra gondoltam
Gyárilag beépített ventiszabályzó van benne, nekem volt, nagyon minőségi cucc.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Egy witcher 3-al meg tudnád nézni? Szerintem itt full hd-ban is maxon pörögne a vga.
Más: az elmúlt 2 nap elbizonytalanított, azzal kapcsolatosan hogy kell-e nekem r9 390 egy nzxt s340-be
-
válasz
Nekem 8db ventim van , de a vizhutes pumpaja a leghangosabb a gepben ,meg a VGA ventik. . Ha jo minosegu ventiket veszel (itt nagyon segitokeszek : [link] )5nek nem fogod hallani a hangjat ,max full terhelesnel.
-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36680 üzenetére
Örülök hogy sikerült
Nem tudom melyik elmeroggyant ajánlotta ezt a házat 16K-ért, ahogy írod is látszik hogy egy gyenge minőségű fröccsöntött sz*r.
Ha egyszer elhatározod magad hogy lecseréled akkor rendes minőségűt vegyél, ennyiért (vagy minimálisan többért) már minőségi cuccot lehet kapni (pl. Fractal Design), beépített porszűrőkkel, és akár ventiszabályzóval együtt, amit gyerekjáték szerelni. És nem utolsó sorban a hűtésben is sokkal jobb. (Pl. a táp mellé szerelhető ventivel sokat nyernél, mert az telibefújná a VGA-t.) -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Hát sikerült annyi javulást elérned mint nekem, ez jó. Mondjuk nekem az a ventifordulat nagyon szúrja a szemem, nálam 60% körül tekert és nekem már az is baromi hangos volt.
Gondolom fullHD-n játszol, ott még nem is teker állandóan maxin a vga játék mellett.Nekem az tette be a kaput amikor 1440p-re váltottam ott meg folyamatosan fűtött a vga
-
Tomdriver
őstag
válasz
Javaslom csinálj egy ventiprofilt is a kártyához, emeld annyira a fordulatot hogy a VRM 90 fok alatt maradjon. Persze ha nem zavar a zaj.
Bár ha Furmarknál volt annyi, játékok alatt nem lesz. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Esetleg probalhatod alulra a tap ele rakni a befujo ventit ha van ott hely. Akkor kozvetlen kapja a vga a levegot. Amugy grat, jatekok alatt igy szerintem max 75 fok lesz, vagy annyi sem.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Na gratula, az oldalsó venti sokat fog segíteni, bár szerintem ha lenne alsó az mégjobb lenne. Örülök hogy megoldódott
-
valenc
tag
válasz
Runner_fxr #36665 üzenetére
Proci az más a procid tdp-je 65w...Ha ez a helyzet amit írtál és a házat is most vetted akkor feleslegesek a ventik.... Itt írták hogy hányat vegyél a házadba összesen fér 5 de abból 2 a tetőre ami nem sokat segítene tehát marad 3,abból azt mondtad van 2. 1 meg szerintem sokat nem segítene. Ha nem akarsz házat cserélni akkor ne szenvedj vegyél egy 980-at és örülni fogsz mert az furmark alatt se lesz 80 fokos.
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr #36649 üzenetére
Én a 15.12-est használom, nem tapasztaltam vele semmi problémát, így amíg nem játszom újabb játékokkal nem is tervezem cserét, egyenlőre a dying light eléggé leköt ott meg hozza amit kell neki
de ha FC Prima-al és új játékokkal játszol szerintem érdemes a legújabbat felrakni
-
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36592 üzenetére
Teljesen megértem miért ment fel a pumpa csak szerintem így utólag láthatod hogy se értelme se oka nem nagyon volt, csak hátráltatott. ~15fokot esett a hőmérséklet ahogy levetted az oldalát.., innentől ez nem pasztázási vagy érintkezési hiba, sokkal inkább ház szellőzés, bent ragad a meleg.
Nyilván szereted/megszoktad már azt a házat de elmondásod alapján, jelenlegi formájában/ventikkel alkalmatlan a VGA-d használatára, sajnos teljesen mindegy hol mit írnak / állítanak róla.
Egy "jól szellőző" ház manapság onnan indul, hogy elbírnak hasonló kártyákkal, egyébként azért se hervadj el nagyon amiért a PCX egyelőre elutasít, abban egy 980 sem érezné túlságosan komfortosan magát..Tegyél be pár ventit (3-4db), legyen légmozgás de csodát ne várj, az se nagy kaland ha nem segítenek túl sokat, egy új, alapból sokkal jobban szellőző házban is hasznukat fogod venni.
A ház egyébként sem olyan dolog, amit alsónadrágszerűen cserélget az ember, a magam részéről speciel egy 280X kedvéért cseréltem le egy 10éves TT házat ~2éve, nagyon megérte, a 390X TriX-et is simán "kezeli".Ilyen kaliberű VGA mellé nem szabad a házon fukarkodni, akkor sem ha már hozzánőtt az emberhez.
Mindegy, azért szurkolok neked hogy az a pár extra venti kézzelfogható tartósan jó eredményt hozzon.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Runner_fxr #36649 üzenetére
Én nem mennék bele ilyenekbe, én is vettem hozzá plusz ventit, már a gyári feszt is lejjebb vittem, nem segített. Összesen volt a házamban 4db 14cm-es és egy 12cm-es venti és xart se ért.... (MSI 390)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Runner_fxr #36585 üzenetére
nem mindenki, nagyon nem mindenki......
csak nem túl észrevehető, mert az ember inkább nem ír semmi negatívat ide, mert rögtön kapja az ívet.
De nekem is ez volt vele a problémám (jóval acélosabb házban) és még nem egy kollégának. Ha rajtam múlna az MSi 390 már rég nem lenne a nagyon ajánlott márkák között, inkább csak a "házhűtéstől függ, nagyon kényes" kategóriába sorolnám az Asus-ok mellé.
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr #36637 üzenetére
Az a baj, hogy nekem igaz egy codegen q3340-es házban ha fent volt a oldala a gtx 960 is lekapcsolt játék alatt néha fél óra után is igaz nyáron, levettem az oldalát nem volt gond a tuningal sem. Szóval váltottam házat ás most az MSI 390 nonX nem megy 70 fok fölé egy Kolink Aviator házban csak ha megfogom a plexit érzem, hogy meleg. Ezen kívül semmi, furmark is megáll 83-4 fok körül oldallappal. de ha kikapcsolom a ventiket és csak a hátsó megy akkor itt is vannak gondok, tehát kell a jó szellőzés, viszont ha megvan, szerintem nem lehet gond! Bár nem lehet minden kártya egyforma, plusz a tied X-es.
-
LLKobe
veterán
válasz
Engem az nem vigasztal, hogy 60-70%-on okés, legyen okés 100%-on is.
Hát ez az, hogy amit a furmark csinál 100% címszóval, meg amikor játék közben látod hogy 100%-on megy a GPU, az marhára nem ugyanaz.
Furmark alatt a memória vezérlő, a GPU, és minden részegység is maximális terhelést kap, ami nem életszerű.Én nem is tolom rá a furmarkot, mert a kis mATX házamnak elolvadna az oldala. Az előző VGA-mra rátoltam (GTX670) és belenyalt a 90 fokba is. Játék alatt viszont a 75-öt sem érte el soha, pedig 3 évig hajtottam.
Procira se azért tolod a linx-et hogy megnézd mennyire lehet felfűteni max., hanem hogy megnézd stabil-e a tuning, mert sokkal egyszerűbb így, mint keríteni egy real life alkalmazást ami nagyon prociigényes.
Summárum: én a helyedben vagy vennék még legalább 3db 12 centis jó ventit, (2 elöl tolja be, egy a táp mellé beszívóra, egy hátra, és egy a tetejébe) vagy egy új házat vennék. Az utóbbi nyilván költségesebb, de hosszú távon jobb megoldás.
Nekem pl úgy van a házamban, hogy csináltam SK 3k-ból egy kétállású ventiszabályzót, 5 vagy 12v-ra kapcsol.
2D-ben 5v-on mennek a házventik, nincs hangja a gépnek, VGA-n meg állnak a ventik. 3D-ben átklikkelem 12v-ra, úgy már van szélzaj szépen, de tolják is a levegőt keményen.
Így kaptam egy alapon csendes gépet, ami viszont terhelés alatt sem forr fel. És mint mondtam nekem 2db házventim van összesen, ennyi fér bele. -
pcsabat
őstag
válasz
Runner_fxr #36639 üzenetére
90-95 fokos VRM-el nyugodtan játszhatsz még, nem lesz baja a kártyának. 100+ elvileg már nem olyan egészséges hosszú távon, de ezt is bírnia kellene ideig-óráig.
Ventiket meg tegyél oda ahova tudsz még, hidd el, nagyon-nagyon sokat számít. Pár ezer forintos beruházás, meglepően jobb hőmérsékleteket eredményezhet. Nálam az egyik leggyengébb hűtésűnek mondott Gigabyte fut és nagyon szépen megy jó házhűtéssel - de van is 7 db házhűtő betuszkolva a pantheon-ba. -
-
ricinus13
senior tag
válasz
Nem nagyon ismerem ezt a házat de ahogy látom alulra is be tudsz rakni egy ventit. Próbáld meg hogy onnan fújjon a kártyára.
-
mackosajt
addikt
válasz
Ez alapján én nem mondanám nagyon ajánlottnak.
Idézet a cikkből:
"a 100-as listámon az N300 egy erős középmezőnyben elhelyezkedő 59. helyett fogott. Ez becsülendő és azt kell mondjam, akit nem érdekel a kábel menedzsment, nem zavarja hogy itt ott zörög a házikó, soha nem néz bele a ház belsejébe, webshop-ban rakatja összes a szomszédnak, aki nem ért hozzá, még jó is lehet. Sajnos nekünk, azoknak akik értenek hozzá és igényesnek valljuk magunkat, nekünk akik szeretnénk a lehető legjobb házban tudni a szuper jó kedves alkatrészeinket, mi kérem szépen jobb, minőségibb, szellősebb, nagyobb tudású, tágasabb, könnyebben szerelhetőbb, vastagabb anyagból elkészített, stabilabb, több szolgáltatással rendelkező, halkabb, rezonancia csillapításokkal rendelkező, nem utolsó sorban még megfizethető és jó ár / értékű házat keresünk." -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36625 üzenetére
Furmark szeru terhelest jatek alatt sosem fog kapni a VGA. Szoval meg tuninggal sem fog annyit fogyasztani normal hasznalat mellett.
Ha teszel ventit en ugy raknam hogy egyet alulra a tap melle, hogy befele hozza a friss levegot, egyet meg a haz tetejebe hogy kivigye. De ki kell probalni hogy jobb, minden haz mas.Elallni el tudnal a vasarlastol, de akkor meg 30 napjuk van hogy visszaadjaka penzed, addig se penz se kartya sajnos.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Ha mindenképpen megtartod, akkor szerintem inkább cserélj házat. Összekókányolva tudnád megcsinálni. 2 darab ventilátor fentre szerintem nem sokat érne. Szóval a Zalman Z9 például jó árban van és jól szellőzik, szerintem érdemes lehet elgondolkodni a cserén.
-
LLKobe
veterán
válasz
Az a 80 fok is összejött 5 perc alatt és max 20 percig ment a teszt..
Hidd már el hogy a furmark-nak semmi értelme. Azt arra találták ki, hogy minden komponensét egyszerre 100%-on hajtsa a VGA-nak, ilyen terhelést játék alatt sose fog kapni. Így egyszerűen semmire nem jó, max másik furmarkhoz viszonyításnak, de real life tapasztalatot nem tudsz levonni belőle.
Kapd elő a Witcher 3-at, és azzal tesztelj vsync nélkül.
Jelenleg 2 db venti van a házban, amit gyárilag adtak hozzá, szerintem 120-as. Egy elöl fúj, egy hátul szív.
Az elég baj
Ezzel a hűtéssel egy közepes VGA-t még le tudsz hűteni, de ezt tuti nem, ahogy a példa is mutatja. Ha teszel még bele ventit, figyelj a fordulatszámra és a légszállításra, hogy ne a leggyengébbet vedd.
Még átgondolom mi legyen, 2 ventin nem múlik, megnézem mit mutat úgy.
Ha rendes ventikkel béleled ki valszeg nem lesz utána gondod, de ezzel a házzal nincs tapasztalatom.
A legjobb megoldás még mindig egy rendes ház lenne... -
válasz
ez csúcsérték, nem átlag. játékok alatt nézted? metro 2033 last light jó lesz csúcsterhelésnek, jellemzőnek meg ilyen gta 5, witcher 3.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36615 üzenetére
Porszivot nem kell, csak legyen egy kis legmozgas, mert most a sajat leveben fo a kartya. Nekem a hazban minden venti minimumra van tekerve, ahol meg nem is hallhato, es jatekok alatt 70 korul van a vga.
A levett oldallappal 80 fok furmark azt mutatja hogy a kartya hutese okes. Egy rendes hazban, ventikkel lenne mondjuk 76 furmark alatt/74-75 jatek alatt.Ha gariba adnad kiprobaljak egy tesztpadones visszakapod hogy jo.
Vagy elallsz a veteltol, vagy veszel kb. 3000ft-ert ket ventit, meg elrendezed a kabeleket valamennyire a hazban es akkor lesz legmozgas. -
Raggie
őstag
válasz
Nem kell gariztatni, mert a magyar törvények szerint az online rendelt terméket a vásárlást követő 14 napon belül indoklás nélkül is visszaviheted és vissza kell venniük! FYI
szerk: megelőztek.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Élsz a 14 napos elállási jogoddal, kérdés nélkül vissza kell hogy vegyék.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36594 üzenetére
Az a baj a kartya hutese hiaba jo, ha a meleg bent marad a hazban, mert nincs venti ami kivigye. Az autok sem mukodnek a hutoradiator nelkul.
Kicsi a haz, es ha csak a gyari venti van az keves.
Kellene elore, es az aljaba beszivo - felulre hatra meg kifele fyjo venti (mivel az oldallap ugye kiesett). Ennyit kellene megtenni es maris jo hofokokat kapnal. -
mackosajt
addikt
válasz
Ne haragudj meg, de nem működik?
Ad képet?
Lekapcsolt esetleg a teszt alatt?Csak meleg, ami a házad miatt van.
Ezeknek a 90 fok nudli.Szóval működik.
-
LLKobe
veterán
válasz
Sztem a házad lehet a ludas. Ahogy néztem képeken, a VGA-val egy szinten lévő ventit eléggé kitakarja a hdd tároló rész. Bár nekem nem X-em van, de az én pici Silverstone TJ08-E házamban ennél sokkal jobbak a hőfokok. Ez a VGA brutál sokat eszik, így brutálul melegszik is, és ha a házad szellőzése nem jó, akkor bent reked a rohadt sok meleg.
Én a helyedben lőnék apróról egy jó házat, lehet hogy 15-20k, de egy 100+k-s VGA mellé szerintem megéri, és a ház nem kopik el, egy jót használni tudsz akármeddig.
Én továbbra sem bántam meg a 390-et, jövőállóbb darabnak érzem mint a 970, ahol már most is simán elfogy a 3,5GB Vram bizonyos játékoknál. De a 4 GB is, ezért nem jött szóba a 980 se, na meg az ára miatt.
A 980 ti oké, de annyi pénzt sose adnék ki érte.Ha veszel egy nvidiát mivel az sokkal kevesebbet eszik, messze nem fog ennyire melegedni, de sztem a rendszerhez kell a házat igazítani és nem fordítva.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Az N300 gyengén szellőző ház,vga terén,de lehet javítani rajta.
Ugye ennek érdekes módon elől,bal oldalt is van 2 ventilátor.Oda tessék 2x12cm-et bepréselni befújóra.Az előlap elé szintén befújó 12cm-es (egyről tudok,de ha lehet inkább 2 is mehet be.Hátul értelem szerűen 12cm kifelé és a tetőbe is 2x12cm kifelé. -
valenc
tag
válasz
Runner_fxr #36592 üzenetére
Kevés hozzá a házad valószínűleg. Sajnos fűtenek rendesen. Ha nem akarsz szenvedni vele vidd vissza és vegyél egy 970/980-at azokban biztos nem fogsz csalódni jóval kevesebb hőt termelnek.
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr #36582 üzenetére
Venti az oldalán szív vagy fúj?
-
valenc
tag
válasz
A gpu-d tényleg meleg de én se adnám még fel. Próbáld meg amit javasoltak hátha. De ezt mondjuk sejthetted ezek a kártyák azért rendesen fűtenek sajnos.
Speed(R) : Köszi kipróbálom ht off-al hátha. Ha úgyse jó lesz@rom és veszek egy 6600k rommá húzom és azzal már csak jó lesz -
Habugi
addikt
válasz
Oldallapot levenni azért kéne, hogy könnyebben kiderülhessen miszerint adott kártyával van valami vagy a házad szellőzése elégtelen.
Érdemes lenne picit megnyugodnod, a dühroham nem barátod, nyilván belátod hogy nem kenyérpirítót vettél amit hazaviszel bedugsz aztán jól van..
Nagyon melegszik nálad igen, minimális hajlandóságot azért mutathatnál hogy kiderítsd miért. -
Speed®
titán
válasz
N300 plexis vagy ventis oldal? Ha utóbbi, tegyél egy kifelé dolgozót oda, segít.
Elölről meg minél több friss levegőt tolj a kártyára, akár homemade fanductal..
Tényleg meg kell válogatni, mibe kerül..amúgy levett oldallappal hogy alakul..?valenc
IPC szinten sajnos gyenge így is, ha nincs kihasználva a sok mag, az szívás.
BF4 viszont elvileg szereti a 4+ témát is, HT ellenben bekavarhat. Próbáld ki..
Igazából játékra még mindig áll, 4 bika mag kell, aztán megy szépen minden. -
valenc
tag
válasz
Nekem custom hűtővel 75 fok a gpu az egyik vrm nekem is ilyen meleg szerintem ez nem sok ráadásul nekem kb 2x-er akkora házam van mint neked.
-
válasz
Runner_fxr #36570 üzenetére
Sajnos nekem is tuzforro az MSI , az egyetlen dolog ami segit rajta, ha a hazad oldalara teszel egy SZIVO ventit ,ami egykettore kitolja a meleget a kartyarol, ezzel nyerni fogsz legalabb 10-15 fokot ,mindenkeppen probald ki.
-
Speed®
titán
válasz
Runner_fxr #36574 üzenetére
Persze, hogy van valami vele..300W felett kajál ez alatt a "teszt" alatt.
Miért ne pörögne? Crimson tud érdekes dolgokat..fordulatot csekkold.
Környezet/szellőzés rendben van? Az is sokat számít ezen a szinten. -
Speed®
titán
válasz
Esetleg ha nem powervirus "tesztet" futtatnál..? Valley/XHD pl. nekem bevált.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ott valami nem okes, ennyire nem szabadna melegednie. Ventik mennek rendesen?
De tenyleg nezd meg jatekkal, vagy Valley-Heaven alatt mit mutat.
Ha a ventik porognek, de nem hut rendesen, akkor lehet a hutes nem jol van rajta, sajna megesik.
-
Xmister
senior tag
válasz
Mi lenne, ha játék alatt próbálnád ki? Vagy furmarkozni vetted? Miért 3 hónapos drivert tettél fel? Milyen házba tetted?
Mennyire hangos? Ha nincs hangja, lehet nem pörögnek rendesen a ventik. -
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36561 üzenetére
Passz, nem furmarkolok, szerintem semmi értelme. Játékok közül eddig a Witcher 3 tolta neki a legdurvábban, max grafon az alatt volt 76 fok, egyszer egy pillanatra a 78-ba is belenyalt, mondjuk akkor be volt durrantva a radiátor, és volt vagy 30 fok a szobában.
De pl. Egy teljesen kimaxolt Fallout 4 alatt csak 65-67 fok.
Ja, és persze 3D-ben szigorúan 1060 MHz-en hajtom
-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36558 üzenetére
Terhelve nekem a 390 (non x) eddig max 76 fok körül volt, de ez a max, terhelve átlag 72 szokott lenni. Idle nagyon változó, 40 és 58 között, utóbbit játékból kilépve láttam, de mivel 60 fok alatt megállnak rajta a ventik, gondolom lassabban hűl vissza.
Valamint nekem elég kicsi mATX házam van, egy nagyobb ATX-ben azért jobban jár a levegő.
-
sas55
aktív tag
válasz
Runner_fxr #36558 üzenetére
ház függő is milyen számaid vannak?
-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36556 üzenetére
Hát ja, 2,5 slot magas, és jó széles is
-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr #36554 üzenetére
Nekem is volt matrica az MSI hűtőjén
-
válasz
Runner_fxr #36550 üzenetére
mistral valaki?
-
Raggie
őstag
válasz
Bakker ez ultragáz. Ilyenről még nem is hallottam.
Mindenesetre én is figyelni fogok nagyon ha majd veszem a kártyám. (remélhetőleg pár hét múlva) -
Tomdriver
őstag
válasz
Benne van a pakliban.
Javaslom nézz meg pár unboxing videót, biztosan van fent yt-n a márkáról, bár abból is csak az a valós ahol a srác a kamera előtt tépi le a ragszalagot, és nem egy utólag felvett videó, amikor már bontott csomit nyitogat.
-
Raggie
őstag
válasz
Runner_fxr #36513 üzenetére
Hardveraprón elég régóta van új garis MSI R9 390X 124 ezerért...
-
CptAdamica
veterán
válasz
Runner_fxr #36492 üzenetére
Egyikkel se lett volna problémád, nekem a DC2 van, eddig teljesen elégedett vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest