- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViSAS
senior tag
Nyilván azért a legnépszerűbb kártya mára, mert egy használhatatlan f*s.
Félreértés ne essék, pártatlan vagyok, mindkét oldalban látok előnyöket, csupán ez tény (lásd pl. Steam felmérés). Én is használtam pár hónapig (most 380X-en vagyok), semmi baj nincs vele, tehát tapasztalatból beszélek. A driver remekül kezeli. 3,5GB-ba (tippem szerint) a gyakran változó tartalmakat írja, míg a maradék fél GB-ba a vélhetőleg ritkábban változó / fix adatokat mozgatja át, amivel várhatóan kevés az olvasási művelet.
-
ViSAS
senior tag
válasz
CptAdamica #35795 üzenetére
Hagyjuk már ezt a 3,5gb vram dolgot. Nem, 4 van. Nem ez az első kártya, ami így működik az nVidianál, mégse lett ennyire felfújva és a tulajok se érzik játék közben, szépen lekezeli a driver. Maximum benchmarkok grafikonjaival mutatható ki memória miatti lag spike.
(#35789) ll-kobe: Annyival egészíteném ki az érveléseidet, hogy a 390 a jobb DX12 támogatottság miatt időtállóbb döntés.
-
ViSAS
senior tag
válasz
pidzse4 #35741 üzenetére
Full HD-ban még jó hogy tudja a 60Hz-et. 4K-ban már más kérdés a 60Hz elérése.
Az nVidia 900-as szériája HDMI 2.0-val van szerelve, ami képes 4K 60Hz-es módra, persze a céleszköznek is - tehát a TV-nek vagy a monitornak - rendelkeznie kell HDMI 2.0 csatlakozóval, máskülönben nem valósul meg.
Az AMD-nek egyelőre HDMI 1.4 csatlakozóval van szerelve a legújabb szériája, az nem képes 4K 60Hz-es módra, csak a DisplayPort-ja.Itt megtaláljátok a HDMI verziók közötti különbségeket.
-
ViSAS
senior tag
Egyre többször kerül szóba a MODBIOS...tehát most tényleg: adott egy 290X. Ráteszi a felhasználó a módosított 390X BIOS-t és lényegében teljesen ugyanazt a kártyát kapja, semmi eltéréssel, ugyanazokkal a fícsörökkel és matt ugyanazt a teljesítményt fogja nyújtani mint egy 390X?
-
ViSAS
senior tag
-
ViSAS
senior tag
-
ViSAS
senior tag
válasz
Old FatBoy #31237 üzenetére
Az a proci biztos, hogy nem hajtja ki a kártyát, így nem csoda hogy nem magasabb a fogyasztás.
-
ViSAS
senior tag
válasz
Malibutomi #31219 üzenetére
Ez csak Win10 alatt jön elő? Csak mert azt külön kiemelted.
-
ViSAS
senior tag
válasz
darealkilla #31209 üzenetére
Így már érthető, köszönöm. 1-2 hónap és csatlakozok a 390 tulajok táborába.
-
ViSAS
senior tag
válasz
darealkilla #31201 üzenetére
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
Idle állapotban 60°C nem sok egy kicsit?Legalábbis (#31197) Malibutomi kolléga elmondása szerint az övé 40°C alatt van olyankor. Maximumot illetően pedig úgy látom 70-75°C-al kell számolni, ez egész korrekt ekkora TDP-vel.
MSI-t elég durva felárral adják, ~133 ezerért találtam iPon-on.Máshol nem láttam készleten. Azért ez elég meredek a Sapphire ~110 ezres árával szemben.
A venti cserét hogy érted? Egyszerűen lehúzod a NYÁKról a gyárit és a gyári helyére fér egy 12cm-es? A gyári mekkora?
-
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
Egy 390-en gondolkodok a GTX 970 ellen. Először úgy volt, hogy utóbbira fektetnék be, de piszkálja a fantáziám az, hogy ebben dupla annyi VRAM van, aminek ráadásul sebességbeli problémája sincs az utolsó fél GB-tal, mégis ugyanolyan áron adják őket. Ez fontos nekem, mert így sokkal időtállóbb lenne a 390, később kell új kártyát vennem, már amennyiben a 2-3 év garin túl se mondja be az unalmast. Sebességben nem találtam eltérést, talán a 390 javára egy picit (cáfoljatok meg ha másképp látjátok), a fogyasztás viszont sokkal nagyobb a GTX 970-el ellentétben...de a dupla VRAM miatt bevállalnám.
Eddig a Gigabyte és a Sapphire verzióit néztem. Utóbbi drágább 5 ezerrel és csak 2 év gari van rá, de 3 ventillátor pörög rajta. Előbbire 3 év gari van, de csak 2 ventillátorral.
Ti melyik verziót választanátok / használjátok? Továbbá a jelenlegi 390 tulajokhoz szólván: terhelés nélkül / terhelés alatt (úgy, hogy a CPU ki is hajtja a kártyát) milyen hőmérsékleti értékeket kaptok? Cicergés nem hallatszik a kártyából?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Xbox Classic / Xbox 360
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest