- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Edina8802 #33704 üzenetére
backplatenkent valtozo.
a backplatek egy resze a legaramlas blokkolasan kivul semmit nem csinal. pl az Asus 290x Matrix backplateje csak a kinezet miatt van fent.
a VTX3D 290x X-Edition backplateje reszt vesz a hutesben.
az EK custom backplatek szinten. forumon egyebkent akad jopar mernok.
merevites nem csak ezen mulik, a kartya osszeszerelese tobb dologtol fugg. pl megintcsak az Asus Matrix joval kevesbe volt massziv megoldas az X-Editionnal (ilyen ket kartyam van itthon), cserebe sokkal gyorsabb volt atszerelni vizre.
---
btw 4Kban a 290x befogta a 980at, a 290x CF es a 980 SLI kb egyforman megy. a felbontas noveleset az AMDk jobban birjak (foleg a 970nel).
a 290x Matrix Platinum elott 970 G1em volt (vegul nem 970el lett multigpum)
-
válasz
Edina8802 #33701 üzenetére
Nekem a backplate-es 390 van, előtte ami tönkre ment, az nem az volt. Abban egyet értek, hogy a merevítésben van szerepe, de hőfokokban nincs különbség, tehát hűtésben semmi jelentősége.
Azt nem tudom ki nézte baromnak a mérnököket, ezt a mondatod nem igazán értem.
Szerintem pár nap múlva rendeződnek az árak, gondolom az egyik nagykerből kifogyott, a következő meg ennyivel drágábban hozza nekik.
-
válasz
Edina8802 #33681 üzenetére
Szia!
Úgy néz ki, hogy volt áremelkedés rendesen. Eddigi évek tapasztalata alapján talán karácsony előtt megy majd vissza az ár normális szintre, természetesen az akkor " akciós" ár lesz.
Szétnéztem,jelenleg boltban a pc-x-nél a legolcsóbb a kinézett kártya.
Ha viszont nem ragaszkodsz a bolthoz, nézz szét nála,stabil, megbízható, sok esetben rugalmasabb a garival, mint sok bolt, és sokan vásárolnak tőle itt .
A honlapján az általad keresett kártya jelenleg 105k. De ugye ide nem lehet apró hirdetést belinkelni, neked kell megkeresned a honlapján. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Edina8802 #33640 üzenetére
Azt vedd figyelemben,hogy ezt a statisztikát az olyanok rontják mint én is.Pl nálam a második Asus Ref.290/290x hal meg ugyan úgy...hozzáteszem mindkettőt meghajtottam rendesen,kapták az ívet.E szerint Asus Ref.290/290x-et nem szabad venni,pedig semmi baja sincs.
A másik,hogy népkártya,sok az eladott belőle.Nitro-t sokáig nem is lehetett kapni,olyan hiánycikk volt.Amiből sok megy el arányában több is lesz a hibás példány.
Persze bele lehet futni hibás darabba,de nem kell ezt túlgondolni.Simán jók ezek a kártyák hosszútávra is.Ui:Szerinte a legegyszerűbb ha csinálsz telóval a házról egy képet,majd ide feltöltöd (levett oldallappal,hogy lássuk hova milyen ventit lehet berakni és ha nem gond az oldal lap is legyen meg a képen.
-
odorgg
addikt
válasz
Edina8802 #33640 üzenetére
Még mindig nem tudjuk, milyen gépházba megy a VGA. Ha már itt tartunk, menyi ház venti van, és hol vannak elhelyezve? Fontos a ház megfelelő szellőztetése 200W feletti VGA esetén különösen.
Hibás termék mindenből előfordul. Ha mindenki hibátlan cuccokat gyártana, nem lenne szükség garanciára.
Ettől függetlenül, a Nitro, és a Gaming, jól meg tervezett kártyák. Csak biztosítani kell a feltételeket a megfelelő működéshez. -
odorgg
addikt
válasz
Edina8802 #33618 üzenetére
Légy szíves, töltsd ki az adatlapod, a cuccok résznél! (Ház, lap,táp,CPU,hűtő,stb)
Ha van, vagy megoldható normális ház hűtés, akkor én az MSI-t ajánlanám, a +1év gari miatt. -
válasz
Az általad leírt két márka a leginkább ajánlott a 390-ek közül.
Szerintem alkatrész minőségben nem igen lehet különbség, mindkettő halk, és hűvös a megfelelő környezetben.
Azért megpróbálom összefoglalni neked.
msi: 2,5 slotos hűtőborda, de csak 2 venti, igaz 10 cm-esek. 3 év garancia. Az eddigi vélemények alapján jobban igényli a penge házhűtést, mint a sapphire.sapphire: 2 slotos borda méret, tehát kicsit vékonyabb a borda, viszont 3 db 9 cm-es venti van rajta, kevésbé érzékeny a házhűtésre, de 2 év garit adnak rá, nem 3-at.
Hőmérsékletekben egyformák, talán a sapphire kicsit hűvösebb, hangerőben mindkettő jó, nem zavaró.
Igazából szerintem itt a szimpátia az, ami döntő lehet, illetve, hogy mennyi időre tervezel a kártyával.
Ha kb. 1 évre, akkor mindegy, de ha 2- 2,5 évre, akkor az msi a jobb, mert használtan is garival tudod eladni.
Viszont a sapphire jelenleg kb. 8-10 ezerrel olcsóbb, mint az msi.Tehát rajtad áll a döntés.
-
Patrick
addikt
válasz
Nekem egy hete jött meg a nitro.
Baromi nagy, batár nehéz és a 3 venti szépen hűti a kártyát + a vrm-eket is. Nem hangos. Azért nem vettem MSI-t, mert picit drágább volt, valahol meg kell szabni az ár végét, persze +1 év gari, de nekem nem gáz a 2. Jó pár driver még és még jobb lesz a kari.
Szóval Sapphire-t vettem, nem bántam meg.
Ui: Egyébként egyikkel sem lősz mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Energiaital topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest