- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
válasz
pcsabat #40442 üzenetére
Helló!
Nekem pont egy ilyen vga-m van. Hát maga a kártya nem rossz és tuningólhatósága is elég jó, de ez ugye chip függő h épp milyen került rá.... Nálam 1100/1600Mhz-n megy -30mv-al. A gyári hűtését közepesnek mondanám, és azon is sok múlik, hogy milyen házba kerül, milyen a szellőzése, oldala fent van-e stb. Mivel én nem szeretem ha netán ordít a gép, így én lecseréltem egy Raijintek Morpheusra az egész hűtést.
Remélem kicsit tudtam segíteni!
-
Televan74
nagyúr
válasz
pcsabat #37138 üzenetére
Mindegyik gyártónál vannak jobb és rosszabb termékek.Asus 290 DC2 OC nem volt meleg,hangja sem volt és hibamentes volt.Sapphire Tri-X hangos volt.Vapor-X egy állom,bár ott meg a rákerült chipek minősége nem volt mindegyiknél kifogástalan.MSI kártyáknál is ki lehet fogni nagyon jót és nagyon pocsékat is.Giga 290 -s kártya is terhelés alatt nekem hangos volt. Nem szabad általánosítani..Volt nálam az elmúlt éven jó pár 290 és 290X,sőt még 390 -es Nitro is.A 390 Nitro ami nálam járt elsőre,VRM -je melegedett,vissza is küldtem 14 naposba, a második Nitromon érdekes már nem volt semmi probléma.
-
Tomdriver
őstag
válasz
pcsabat #36905 üzenetére
AB-vel valami nem ok (4.2.0), nálam sosem jelentkezett korábban olyen random fagyás amire mások panaszkodtak, majd végleg megváltak miatta AB-től, de most igen.
Kitesztelt órajelen egyszer megy ua. game órák hosszat, másik alkalommal meg kétpercenként eldobja magát.Azért gondolom, hogy AB, mert ilyenkor (most már másodszor), ha újrarakom megy egy darabig minden szépen és jól akár egy hétig is.
-
Habugi
addikt
válasz
pcsabat #36905 üzenetére
& ll-kobe
Nem tudom srácok, az a baj egy ponton túl megáll a tudományom, ennyire nem értek hozzá..
Csinálhatok vele bármit a felsoroltak közül, bekapcsolt PowerEfficiency mellett teljesen jól érzi magát 300Mhz-en, egy pillanatra ugyan felugrott 533-ra de szerintem teljesen normális.
Az órajel egyáltalán nem ragad be, pedig a tegnapi teszt erejére létrehozott/mentett profillal még ki is húztam alóluk egy pillanatra a Powerplayt majd vissza..
A CPU az dolgozott rendesen, softveres felvétel 4szállal+4K video.., mindegy, betegszabadság szóval van időm marhulni ilyesmivel.
Szerk.:
FB ezen a gépen az életben nem fog megnyílni szóval az nem véletlenül maradt ki..
-
-
Habugi
addikt
válasz
pcsabat #36563 üzenetére
Nem kell újra raknod a drivert, az ULPS ill. az extended overlocking csak "mutatóba" van kipipálva, a Powerplay kikapcsolásához nem szükségesek.
Egészen más apropóból készítettem azt a shotot, csak mostanság ha szóba kerül a Powerplay vagy hogy valakit zavar hogy ugrál az órajel akkor ezt szúrom be, mert sokan nem találják meg hol van.Szóval az extend & ULPS elől vedd ki a pipát, Ok & Restart és úgy próbáld meg Resetelni, működnie kell.
Az elmúlt ~3hónapban ha 200x nem nyomtam meg a Resetet akkor egyszer sem és kivétel nélkül mindig visszaállt.
Félreérthető a kép.., többet nem fogom ebből az apropóból használni..
-
Nelman
tag
válasz
pcsabat #36192 üzenetére
Mégsem bírja a kis öreg. Az előtte lévő ASUS HD7870 DCUII-vel simán ment. 4690K proci húzva 4.5GHz-en és 2400MHz tuning ramokkal, még hangja sem volt. R9 390-nél már megállt a tudomány.
valószínűleg a melegedés miatt resetel, mivel nem mindjárt dobja el az ampert, hanem 10 perc játék után, persze minden ultrán kell legyen.
-
Nelman
tag
válasz
pcsabat #36190 üzenetére
Offolhatod, csak a tapasztalatomat szerettem volna megosztani. Tápot nem illik kicentizni, mivel minden egyes fejlesztéskor nem szeretnénk lecserélni és megnehezíteni a büdzsét ~+30 ezerrel. Én azért választottam 750W gold hatásfokút, mert gondolok a jövőre is. Árban meg az a pár ezer forint egy 650 és e között nem számottevő. A kérdéses Thermaltake egy "TR2 550W" jelzésű táp ami még nem ebbe a konstrukcióba lett tervezve, de kövezzetek meg érte, hogy anno ezt választottam és egészen eddig tökéletes volt. Azóta már 4x cseréltem ki a konfigot és ez volt a gyenge pontja a gépemnek. Bevállaltam a VGA-t előbb, hátha elbírja, de fordítva is csinálhattam volna, hogy előbb tápot veszek. Csodát nem vártam tőle és nem akarok rémisztgetni senkit, de nem elterjedt, hogy mindenkinek platinum 500w-os tápja van ezért írtam, amit írtam.
Kalkulátorra meg ne kattintson akit nem érdekel
-
Nelman
tag
válasz
pcsabat #36185 üzenetére
Kinek mi és mennyit ér meg az elég szubjektív úgy gondolom.
Az XFX tápok 30-tól kezdődnek a minőségi tápegységek terén. Nem gondolom, hogy egy 18-20 ezres nekem a maga 1-2 év garijával megfelelne, de ez is szubjektív dolog. Az alább említett thermaltake táp 8 éves jelenleg és mai napig tökéletesen teszi a dolgát egy új gépben.
Szerintem ezekhez a kártyákhoz egy erősebb gép való, amik valószínűleg némi tuningot is kapnak ennek megfelelően. Így egy játékos gép manapság kell, hogy rendelkezzem minimum egy 600W bronze hatékonyságú táppal, de ez is csak az én véleményem. Olvastam valamelyik tesztben, hogy egy platina 520w-os FSP táppal tesztelték az r9 390-et. Nem csuklott meg tőle, így valószínű, hogy egy gold és egy bronz sem tesz így. Azonban minden a valóságban dől el. Én annak a híve vagyok, hogy ha nagyobbat, erősebbet, drágábbat veszek, akkor baj nem érhet. -
-
Habugi
addikt
válasz
pcsabat #35892 üzenetére
(#35893) Raggie:
"Ha egyszerre raktad fel mind a két "gányolt" ventit a linkelt fotódon, akkor azok pont a két VRM-re ráfújnak, tehát akkor egyszerre hűtötted le az 1-es és a 2-es VRM-et is. Ez csak azért lényeges, mert pont arra nem mérvadó, hogy melyik melyik
."
Aucs, azért ez nem volt egy nehéz logikai feladvány szerintem..
Szóval.., azért kellett gányolnom rajta hogy telibe kapja / ezért kellett megdönteni, adja magát miszerint ezt megelőzőleg ez az állítás nem volt igaz, ily módon nem fújt le róla túl sokat, miközben a VRM1 fölött látványosan kifejtette hatását a másik.
Megdöntöttem/gányoltam azt az egyet, mindjárt látványosabb lett az eredmény, kiadta a kontrasztot kvázi pontosan látszott melyik a VRM2. Így rendben vagyunk?Esetleg rosszul/félreérthetően fogalmaztam a kép függvényében, itt látható a mutatvány, kiemelve:[link]
-
Habugi
addikt
válasz
pcsabat #35889 üzenetére
Ez egyéni becsípődés, semmi több!
A hűtetlen vRamos 280X-em mellé rendszeresítettem két éve, nagyon megkedveltem hogy lefúj bő 15-20fokot a VRMek-ről.
Szóval nem, egyáltalán nem kell, pusztán praktika kattantaknak, semmi több.
Ezért vettem backplate nélküli kártyát, csak hogy érezd a problémám súlyát..Kvázi az hogy valamire azt mondom melegszik, jelen esetben ugye a VRM2, az csak annyit jelentett hogy OC mellett 70fok fölé megy, ami nekem sok, főleg annak tudatában ha közben ez a randaság adott esetben a fiókban van/lenne ahelyett hogy használnám..
-
Apone33
őstag
válasz
pcsabat #35540 üzenetére
Az hogy meleg és hangos az nem zavar. A teljesítménye nem kisebb mint a többié? Csak azért kérdem mert a fogyasztása is kisebb mint a sapphire-é. Sapphire-ból csak a 390 van raktáron az x még nincs. Holnapra kell egy kártya így még nem tudom hogy melyik legyen. A giga-t 2 hetesen árulják garral 110k-ért.
-
Raggie
őstag
válasz
pcsabat #35221 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen Straight Power E9-es a táp, én is nagyon jó véleménnyel vagyok róla eddig, ezért is sajnáltam volna leváltani.A két tápcsatit most is a két külön ágról kötöm bele a kártyába, mert úgy atomstabil feszültségeket ad!
Rendben én is az MSI-t néztem ki elsőre de most még egy XFX R9 390-essel szemezek, erről nincs tapasztalat esetleg?
-
Bossp
addikt
válasz
pcsabat #34860 üzenetére
Az én hülyeségem volt! Vissza kapcsoltam az autot. Most látom hoyg csak 60 C felett kapcsolnak be a ventit így jóval halkabb is a rendszer. Bár a Witcherben így +10 C 68-nál állt meg és a másik beállítással sem volt egyeltalán hangos. Na de nembaj legalább LoLozás közben egyeltalán nem süvít ott a 45 C-t sem éri el. Most Idl-ben 34 C és szépen pihennek a ventik.
Nyugodtan rakjátok fel a Crimsont! -
Bossp
addikt
válasz
pcsabat #34860 üzenetére
Afterburnerben belőttem a User Defined-ot így szépen felpörög, Witcher 3 100%-on pörgeti és csak 56 C-ig ment fel. Viszont ha Vissza állítom autora ismét nem kapcsol be a frnya venti. -.- Most szedtem le a legújabb Crimsont
. (A házam nekem is eléggé jól szellőzik!) így idlben 31 C. de 40 %-on pörög a venti.
-
robyg
senior tag
válasz
pcsabat #34717 üzenetére
Hello.
A hátoldalán a 2.5 cm elég. Ha bemész a weblapjukra ott van róla rajz.
A négy slot szerintem kevés lesz az ötödikbe bele fog lógni egy kicsit.
Sajna én külföldön vagyok majd csak egy hét múlva megyek haza. Ha tudsz várni akkor megmérem neked.
Arra emlékszem,hogy vgám hossza a hűtővel 30.5cm ,
talán a 31cm még befér de az necces. Nálam a vga vége meg a vinyóbox között 0.5cm hely maradt.Berakok neked egy képet hátha tudok addig is segíteni,hogy látsd a viszonyokat.
-
Lemaitre
tag
válasz
pcsabat #34442 üzenetére
Gigabyte R9 390 8GB GDDR5 GV-R939G1 GAMING-8GD nekem is ez van és szerintem nem annyira rossz
70%-ra beállítva a ventiket 80 fok alatt tudják nálam tartani a hőmérsékletet és ezt még észre se veszem mivel a többi venti hangosabb nála a gépemben. Tuningot nem nagyon próbáltam mivel ehhez nem nagyon értek de nekem 1075 mhz-nél 3dmark firestrike ban voltak bugok de csak a core clock-ot állítottam a többihez nem nyúltam viszont 1060 mhz-en tökéletesen lefutott. (igaz ez teljesen lényegtelen de rohadt jól mutat plexis házban)
-
GeneraL_XTX
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Túra és kirándulás topic
- YouTube
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest