- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz
MCGaiwer #23546 üzenetére
Ez általában ilyen. Nekem eddig bármilyen drága kártyám volt, nem volt hozzá semmi extra, ez inkább a verziótól függ. Pl. az XFX 4870 XXX-hez volt minden szar, pedig még a 7870 árát se közelítette meg. Gondolom manapság is vannak ilyen verziók, bár engem nem nagyon izgat.
-
Jhonny06
veterán
válasz
gyuribácsi88 #23487 üzenetére
Dettó. Tuti nem venném át a kártyát bontottan, ki tudja, hogy mit babráltak vele.. minimum kérnék egy másikat, de inkább otthagynám a boltot. Ahol ilyet megcsinálnak, az nem százas. Egyébként a kupon érdekel a legkevésbé, max. lelkiismeret furdalás nélkül letöltöm a játékot, sokkal inkább a gondolat, hogy babráltak vele.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Trebron09 #23475 üzenetére
Mindenképp írj, vagy inkább hívd fel őket. Egyébként azt szokták mondani, hogy a futár előtt bontsd fel és ha nincs valami rendben, akkor ne vedd át. Persze ezt a gyakorlatban elég nehéz kivitelezni, senki nem fogja elkezdeni felbontani 5 percen keresztül, amíg a futár ott áll és néz..
Pont azért, mert utólag elég nehéz bizonyítani bármit is, ezzel az erővel azt is mondhatod, hogy nem volt benne a VGA, közben pedig eladod.
(Ők is ezt fogják mondani, hogy ezért van kitalálva ez a 'szabály'.)
-
Jhonny06
veterán
válasz
BomiBoogie #23444 üzenetére
Nem, mehet egyből megfelelő ajánlat esetén.
-
Jhonny06
veterán
Akit esetleg érdekelne egy 1 hónapos Giga 7870 OC, az keressen meg (nem hirdetés
).
-
Jhonny06
veterán
válasz
mrhitoshi #21901 üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom. Közbe visszaállítottam a proci szorzóját kicsit, mert szerintem nem volt stabil, amiatt volt az fps drop, most már sokkal jobban tűnik. Azért kicsit szomorú vagyok, hogy high-on ennyire elbánik a kártyával, pedig minden létező extrát levettem róla. Mondjuk a látvány pazar, tehát nem is csodálkozom.
-
Jhonny06
veterán
Na kikapcsoltam a vsync-et, ez zavart be, bár így se tökéletes. Crysis 1 feeling.
-
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<- #21880 üzenetére
És mennyivel megy maga a játék?
-
Jhonny06
veterán
Brutál gyatrán fut a Crysis, minden high (de AA, meg amit lehetett kikapcsoltam) és 1680X1050-be épp, hogy megvan a 30 FPS. 4,2-re húzott proci. Ezt azért nem gondoltam volna 7870-el. Van valami új driver hozzá? Olyan random FPS dropok vannak benne, hogy csak nézek. De ez így játszhatatlan, érezni, hogy lassú a játék. Legalább még kéne 10 fps, most játsszak mediumon?
-
Jhonny06
veterán
válasz
- = Zk = - #20660 üzenetére
Az tuti valami bug (vagy hardveres és a szenzor mér szarul), 20 alatt nem lehet (de még 30 alatt se mondanám), hacsak nem kint a hóban netezel.
-
Jhonny06
veterán
válasz
V.Dave #20615 üzenetére
Normális hűtővel egyébként semmi extra, pár fokkal jobban megizzasztja, mint a többi tesztprogram, de nálam ez ilyen 4-5 fok volt, az semmi (persze ha alapból szar a hűtőd és 80 fokon jár, akkor már én se kapcsolnám be).
Alapvetően az a baj vele, hogy a VRAM-ot nem is izzasztja meg annyira, amennyire kéne, tehát simán lefuthat hiba nélkül a teszt, még ha instabil a beállítás, akkor is.
A hűtőt tesztelni mondjuk jó, de rendes tesztelésnél tényleg nincs értelme, azóta én is rákerestem és vannak jobb programok erre, vagy játék.
-
Jhonny06
veterán
BF3-ban a Strike at Karkand mapon jól lehet stabilitást tesztelni, nálam szépen befagyott úgy, hogy már napok óta játszottam más pályákon a stabilnak hitt beállításokkal és semmi fagyás nem volt
-
Jhonny06
veterán
válasz
seederking #20482 üzenetére
Ilyen nekem is volt egyszer BF3 alatt, de a hang is elment meg minden, totál nem reagált a játék. Ha probléma lenne a kártyával, akkor az gyakorlatilag állandóan jelentkezne, szóval nem hibás. Gyakorlatilag bármi lehetett, bug vagy driver hiba, nem aggódnék miatta.
-
Jhonny06
veterán
válasz
GergoHD #20431 üzenetére
A Gigabyte 7870 OC-t ajánlom.
Én se értek nagyon a CPU tuninghoz, egyszerűen a szorzót (ugye szorzózár-mentes) 33-ról 37-re emeltem, ennyit alapfeszen is simán bír. Később majd többet, csak veszek hozzá egy normális hűtőt.
Ha találsz egy ilyet a BIOS-ban, akkor a legfelső értéket 34-ről (ugye a tied 3,4GHz-es) mondjuk 37-38 ra emeld és kész. Itt a képen 24 van, de az nem tévesszen meg, csak egy példa.
-
Jhonny06
veterán
Mondtam már, hogy ez a Catalyst egy rakás szar? Most nem tudom, hogy összeakad-e más programmal, de visszaállítja magát a magasabb órajelre, amiről direkt levettem, hogy nem crasheljen a játék.. AfterBurner elindítása után a +20% teljesítményt is visszaállítja 0-ra, stb.
-
Jhonny06
veterán
Ahogy nézem, olyan 1200/5400 körül van a vége alapfeszen, 1250 gpu-n és 1400 memón is fagy, szinte egyből.
-
Jhonny06
veterán
válasz
kockaharcos #19938 üzenetére
Pont, hogy nekem ott általában nem pörög maxon a GPU, a FurMark viszont teljesen leterheli.
kovsol: Külföldi fórumokon pont, hogy azt írják, hogy a furmark a legbrutálisabb benchmark. Meg ha láthatóan leterheli, akkor miért ne lenne jó? Ez a lényeg, nem? Most BF3-at néztem, nincsenek kimaxolva a beállítások, meg csak 1680X1050-es a monitorom, gondolom ezért. Multiba is megvan a 140+ FPS.
Amúgy ugrál a terheltségi szint nyilván, de nincs állandóan 99%-on, csak ezt akartam mondani. Egyébként már sok órát játszottam és nem volt gond vele, csak kíváncsi voltam.
-
Jhonny06
veterán
Egy 15 perces FurMark mennyire mondható hitelesnek stabilitás szempontjából? Most kíváncsiságból lefuttattam, 1200 gpu, 1300 memó, szépen ment. 58 fok max, kb. 50 %-os venti. Mindez alapfeszen. Kíváncsi vagyok, hogy a memó még mennyit bírna, 1450-en gondolom már nem menne el.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Apollo_21 #19935 üzenetére
Egyékbént az Afterburner-be is van ilyen beállítás, bár az CPU usage-et nem mutat asszem, de minden mást igen. Beállítások alatt a monitoring fül, majd ott a legördülő listából jelöld ki azt, amit szeretnél látni és pipáld be alul a "show in on-screen display"-t. Mindegyikre külön kell, majd ha jó, akkor meg fog jelenni melletük, hogy "OSD".
-
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<- #19906 üzenetére
Az van fent, sose szoktam a beta-kat próbálgatni. Remélem csak random dolog, mert elég sokat játszottam mostanában és semmi probléma nem volt. Gondolom ha baj lenne a kártyával, akkor az rögtön kijött volna a vásárlás után.
-
Jhonny06
veterán
Most kaptam egy fekete képernyőt BF3 közben, remélem ez nem az, mert eddig nem volt vele probléma..
Mi a pontos jelenség amúgy? Nálam a hang is elment, de a játék elvileg futott a task manager szerint, tehát nem fagyás.
-
Jhonny06
veterán
válasz
janes1976 #19355 üzenetére
Tuninggal minden mindennel együtt már necces, de még elég. Én mondjuk a jövőre tekintettel vennék legalább egy 600-asat, tápot később macerás cserélni.
Szerk.: Jó, ez a táp mondjuk baromi jó, tehát biztos nem lesz vele problémád.
Egy mezei 500-asra mást mondtam volna, de ez nagyon rendben van.
-
Jhonny06
veterán
Hát, 1200 core, 1300 memóval se akar ez feljebb menni (a teszt szépen lefutott, nem tudom, hogy játék alatt stabil-e). Szerintem procilimites a dolog, most az alap 3,3-ról feltoltam 3,7-re, de gyári hűtő van rajta (folyamatban az új..), így nem nagyon akarom erőltetni. Most olvasom, hogy a Catalyst-on belül kéne valami csúszkát állítani?
Én azt hittem, hogy az Afterburner-be, ezért nem megy feljebb?
-
Jhonny06
veterán
válasz
belinho #19281 üzenetére
Világos. Az a baj a 660Ti-vel, hogy gyengén kezeli az AA-t, csak ez a tesztekből nem derül ki, mert általában nem használják. Emellé társítod a gyors procit és a legalacsonyabb FPS értékek is túl magasak lesznek. Eredmény: [link] Na, a nagy fícsörként bemutatott adaptive v-sync kvázi egy hibát próbál elfedni.
-
Jhonny06
veterán
válasz
- = Zk = - #19279 üzenetére
Marketing. Ha NVIDIA-t akarsz, akkor 670-et vegyél, ne 660Ti-t.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Blaise #19268 üzenetére
Te irkálsz olyanokat, amiből arra lehet következtetni, nem én.
Alapból nem értem, hogy miért jössz ide és ajánlgatok a másik kártyát, ez nem az a topic.
Sehol nem kapsz 660Ti-t 1-2 ezerrel drágábban, legalább 10k a különbség (pl. ahol én vettem) (most nem használt kártyákról beszélgetünk remélem). Arról nem is szólva, hogy a 660Ti eléggé lemarad pár dologban a 7870-hez képest (DirectC, OpenCL, dupla pontosságú lebegőpontos számítások). Úgy jelenleg ez a helyzet.
-
Jhonny06
veterán
válasz
janes1976 #19236 üzenetére
Ár/érték arányban a 7870 jobban megéri, de ha van rá pénzed, akkor persze, jobb a 7950.
Szerintem nem feltétlenül éri meg a különbözetet, de te tudod, hogy mennyire szereted kimaxolni a játékokat, meg ilyesmi. Még 1080p fölött is szépen visz mindent, ahogy nézem. Meg sokkal időállóbb, egy darabig biztos nem kell majd lecserélni.
-
Jhonny06
veterán
válasz
- = Zk = - #19180 üzenetére
fszom
Milyen alternatíva után nézel? 660Ti?
-
Jhonny06
veterán
válasz
Montesantos #19153 üzenetére
Sapphire?
-
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<- #19076 üzenetére
Igen; ennyi pénzért szerintem kiváló VGA-t kaptam.
janes1976: 30 idle, 54 volt a max játék közben.
Majd nyáron térjünk vissza rá.
-
Jhonny06
veterán
válasz
V.Dave #19069 üzenetére
Ennyit kaptam performance módban. Semmi nincs húzva (proci, ram, vga). A Crysis 3-al rendesen elbánt, ugye a fraps alapértelmezetten 60 fps-nél maxol, lejjebb se ment erről az értékről. Persze csak 1680-ba játszom, de nem nagy a különbség az 1080p-hez képest. Minden high, full aniso, AA kilőve. Majd kipróbálom very high-on is, bár semmit nem szoktam maxon játszani, egy bizonyos beállítás fölött már nem szebb látványosan és csak zabálja az erőforrást.
-
Jhonny06
veterán
Na megvettem a Giga 7870 OC-t, remélem nem lesz vele probléma. Este tolok egy kis Crysis 3-at, aztán jelentkezem. Köszi mindenkinek a segítséget, jól jött.
-
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<- #19001 üzenetére
Most rákeresve konkrétan 1 Gigát találtam, de ott is zavaros volt amit írt a srác, bezavarhatott az integrált VGA. Szóval ez jónak tűnik.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Rendeltem egy 7870-et, holnap venném át (Sapphire), de csak most futottam bele különböző fórumokon ezekbe a black death problémákba, eddig nem is tudtam róla. Ez a pontos típus, vajon érinti?
11199-16-20G
Azt írták, hogy csak a Sapphire-nál vannak ilyen gondok. Esetleg érdemes lenne más márkát választani? Ezek jöhetnek még számításba, a HIS-ről egybehangzóan rossz véleményeket olvastam, így azt hagynám, az ASUS-ról nem tudok semmit. Látható, hogy itt 2 másik Sapphire is van, tehát nem olyanok, amit fentebb írtam (viszont ott van közte a 03-20G, ami elvileg érintve van a meghibásodásban):
- VGA HIS 7870 IceQ Turbo 2GB GDDR5 (H787QT2G2M): 57.990,-
- VGA ASUS ATi Radeon HD7870 2Gb (HD7870/DC2-2GD5): 52.990,-
- VGA GIGABYTE ATi Radeon HD7870 2Gb OC (GV-R787OC-2GD): 58.990,-
- VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ (11199-00-20G): 55.990,-
- VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ OC (11199-03-20G): 57.990,-
- VGA HIS 7870 Fan 2GB GDDR5 (H787F2G2M): 54.500,-Sorry, ha már lerágott csont, de nagyon nem vagyok képben és nem akarok szart venni. A fenti Sapphire "biztosabb" helyről jönne (gari, bolt, stb.), mint ebben a listában levő kártyák, így azt preferálom, de csak ha hibátlan. Se időm, se kedvem nincs gariztatni, mindenképp hibátlan kártyát szeretnék.
Ugyan azt lehet olvasni, hogy javították, de utánanézve ennek (11199-16-20G) még mindig írnak olyanokat, hogy crashel és nem, nem más a hiba, konkrétan ez a jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen házat vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hegesztés topic
- Nyaralás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- EAFC 25
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest