- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
edeleny
őstag
Olvasgatom a topic-ot.
Azt kérdezném, hanyan használjátok az uj Mantle drivert?
Tavaly ősszel vettem a HD7850-em.
Afterburnerrel tuningolva, a sima driverrel tökéletesen ment, és szépen is lehetett húzni. (1150/1350-en használtam....)Feltettem a Mantle drivert, és csak a bajom van vele.
Gyakorlatilag tuningolni még az CCC-ből sem lehet. Abban az egy játékban is fagy amit játszom, és a böngészők is csak szenvednek.
Megpróbáltam lemérni mit tud, de a fenn lévő 3 darab 3DMark mind belefagy.Van valami trükk??
(feltettem egy zsír uj win8-at azzal is ezt csinálja)
-
edeleny
őstag
Próbálta már valaki 7850-el a 14.1 beta drivert!
Feltettem, mert jókat hallottam róla! (mantle)
Ha fut az MSIAfterburner, akkor vagy azonnal fagy, vagy a magórajelet nem emeli fel. 300 MHz-ról csak 450 MHz-ra viszi, tesztek játékok alatt.Off.
Szépen be tud égni az LCD is!! Igaz extrém. két évig 24/24-be mentek, és szépen látszott a beégés. Egyes , egyébként változó feliratokat szépen el lehetett olvasni!! -
edeleny
őstag
Van egy érdekes jelenség.
Van egy Gigabyte HD7850-em.
Tuningolgattam, az MSIAfterrel. Nagy nehezen eljutottam oda, hogy 1.175 V-on, 1150 Mhz mag, és 1300 Mhz memóval ment stabilan.Na de kicseszett velem az MSI! December 14.-én lejárt az After valamilye, és ujra kellett telepíteni. Azóta szinte nem tudok játszani, mert az atimkg folyton kifagy. Ha leuninstalálom, akkor is olyan mintha megtartaná a beállításokat. Ami még érdekesebb, hogy hiába nyomok resetet, Nem az eredeti beállításokra áll vissza, hanem 1065 magórajelre (975 lenne a gyári)
Ez miért van? -
edeleny
őstag
HD7850-nek kb mennyi feszt lehet adni.?
Most 1.185 V-nál járok.
-
edeleny
őstag
válasz
kovsol #38799 üzenetére
Kicsit ironikusan próbáltam írni, hogy ez van , nem tudok mit csinálni!
Volt erről szó a múlt héten, csak nem találtam született e rá megoldás!
Bizony jó , hogy lekapcsol, sokszor néznek úgy filmet a gyerekek, hogy a PC a háttértár. (a fene se győzné vinyóval) Igy alig pár wattal elvan a masina.
Egy valamit nem értek!!
Írjátok, hogy tuningal használjátok 7/24-ben!
Akkor folyamatosan terhelve van a VGA kártya, folyamatosan játszotok, dolgoztok rajta?Nekem épp az tetszik a dologban, hogy hiába tuningolom, írom fel az órajeleket, a feszt, igazából csak akkor megy ezeken az értékeken, ha játszom.
Sima mezei netezés, filmnézés, és egyéb ilyen alkalmazásoknál meg se mozdul 300 Mhz-ról!! -
edeleny
őstag
Most nézegettem.
Amikor kikapcsol a monitor, leáll a kártya.
Viszont valamiért percenként feléled 2-3 másodpercre.Lentebb már volt erről szó, de nem találtam született e rá megoldás?
-
edeleny
őstag
válasz
Tommee #38713 üzenetére
HA rájövök hogy lehet így feltölteni, felteszem én is, a 3DMark Scor-at.
Hd7850, FX8320 (4,6 Ghz)
Kb ugyan azokat a pontokat kaptam. GPU fesz 1,175V GPU 1110 Mhz!
Ami kérdés.
Az alaphoz képest (975 Mhz) ez kb 5 fps emelést jelent!
Kérdés, megéri e ez ahercehurca?
Ahol beszaggat alapon, ott be fog húzva is!!! -
edeleny
őstag
Emelném én a feszt, de az Afterburner csinál hülyeségeket.
Nem nagyon enged hozzáférni a fesz emeléshez.
1.075-ről, felküldtem 1.1 V-ra, 1050Mhz-n stabil, és semmivel nem melegebb, de nem tudom tovább húzni.Ha beklikkelem, hogy specifikációk kívüli órajelek, visszaveszi a feszt alapra, ha nincs beklikkelve, akkor 1050 a vége.
Csak viszonyításként, valami tesztprogram értéket tudtok mondani, alapon mennyit kap egy HD7850-en?
3DMark Vantage van fenn 22000 körül kap így.
-
edeleny
őstag
válasz
Tommee #38665 üzenetére
Ez mindenképp jó hír a számomra!
Egyrészt hogy nem a hőmérséklet lövi le, másrészt hogy van akinek sikerült húzni. tehát csak türelem, és elszántság kérdése.
Most én is az Afterburnert használom.
A ventiket az Afterburner vezérli. Alapon 29-30°C-nál 20%. Játék közben 53°C körül 55%-on tartja meg, 80°C-ra irtam neki a 100%-ot, de akkor laposítok a görbén.Ha emelem az alapfeszt, akkor az befolyással van a RAM sebességre is.
Ha elmozdítom az 1200-ról rögtön hibázik. 1250-nél fél perc után lefagy, kilép, kékhalál.Még egy kérdés, melyik BIOS van rajta neked?
-
edeleny
őstag
válasz
Algotis #38618 üzenetére
Akkor neked is Giga Kártyád van!
Szerinted!
Van a kártya végén egy rács, amin keresztül elméletileg kifújja a meleg levegőt. Távozik ott valami? Mert nem olyan a hűtés kialakítása!Mennyi lehet a max GPU hőmérséklet. Most játék alatt kb. 55-60°C, de iszonyat hangos a venti, meddig engedhetem feljebb? (ráadásul valamivel berezonál)
1025 Mhz a GPU, 1050-nél becsíkozódott Civilization5-ben. Ennyi! Melegíteni nem akarom, a proci így is nagyon meleg, és így hogy bekeveri a meleget............
-
edeleny
őstag
válasz
Steve198310 #38616 üzenetére
1.075 V az alapfesze.
13.9 a driver verzió.A legrosszabb, hogy ahány drivert teszek fel annyiféle CatalystC. C. megy fel. Egy másik vinyón ugyan ezen a gépen van még egy op. Oda a legfrissebb bétát tettem fel, a CC-ban nincs Overdrive fül!
-
edeleny
őstag
Használ valaki Gigabyte HD7850-et?
A kártya OC-s, gyárilag 975 Mhz-n fut. Itt nincs is semmi gondja.
Az 1000-t már épp hogy elviszi, felett meg nem jó!
A RAM sebessége 1200 Mhz, ettől semmivel sem tud többet!Most én fogtam ki egy antituning kártyát, vagy ez normális? Feszt nem emeltem még, semmihez nem nyúltam, csak az órajelekhez.
A Catalyst-ban van olyan hogy Teljesítmény, amit +20%-ig lehet húzni, az mi lenne?
A kártya egyébként nem meleg kb 60°C (vagy meleg? az előző 95°C-nál érezte jól magát)Egy kis off. Hatalmas csalódás ez nekem. Anno a Crysis 1-el játszottam, most feltettem a fiamnak a 3-at. Gyakorlatilag Full grafiga. Hááát, nem estem hanyatt a látványtól, alig változott!!
(#38611) szumo ott ezt nem tudják.
-
edeleny
őstag
Apropó HDMI!
A'la natúr monitorom van, érdemes a monitorkábelt HDMI-re cserélni? (van valahol egy elfekvőben)
-
edeleny
őstag
Lehet hogy unalémas vagyok, de még ismerkedem a kártyával.
Van benne ilyen funkció:
Gyorsított videó átalakítás.
Engedélyeztem, de ezt hogy lehet használni? -
edeleny
őstag
válasz
Steve198310 #38474 üzenetére
-
edeleny
őstag
A kártya még alig 24 órája van gépben! Szal a jó működésről még nincsenek megfelelő infóim. Idáig hozza az elvárásokat!
Alaplapi BIOS-t már sokat frissítettem, többféle módon is. TV kártya Eprom csere, firmware cserék, konkrétan VGA-t még nem csináltam. Mivel az előző kari cirka 5 éves így bizton állíthatom, hogy az elmúlt pár nap kivételével, az elmúlt 4 évben nem foglalkoztam VGA húzással!
Meg is változott azóta sok minden!
(a CPU tuningnál is meg kellett tanulnom újra "járni")Mivel lehetne megnézni, hogy amikor lekapcsol a monitor, le áll e a kártya. Elvileg az órajeleket szépen vissza veszi! (meglepetésre a RAM-t is)
-
edeleny
őstag
Soha nem frissítettem még VGA BIOS-t, azt se tudom hogy kell.
A kártyán jelenleg nem a legfrissebb BIOS van, érdemes feltenni az ujjat??
-
edeleny
őstag
válasz
CoolBoy323 #38432 üzenetére
Picit, talán mintha látszana némi különbség!
3D Mark Vantage:
Performance: 3300 vs 22 000
High (1920x1080) 2100 vs 13 000
Csöppet mintha mutatkozna!
-
edeleny
őstag
Hali.
Akkor mostantól én is klubtag lettem: Giga 7850 OC.Tehát ahogy nem javasoltátok:
Kártya ki (HD3850), kártya be (HD7850). WIn felállt valami iszonyat felbontásban, új driver fel, és műxik!Kártya egyenlőre halk, és hűvös.
Ami zavar, hogy a gyári Gigás szoftver, és az Aida is hibásan jelzi a venti fordulatát. (ettől még az MSi szoftvere is jobb)Délután ráeresztek egy 3DMarkot, majd meglátom mennyivel gyorsabb mint a 4 generációval előbbi kártya.
-
edeleny
őstag
Hali.
Holnap vagy holnapután megjön a HD3850 leváltására a HD7850.
A cserét hogy csináljam?
Kártya csere, - uj driverek, vagy még a régi kártyával minden ATI uninstall, majd csere, és uj driverek?
Anno az X800-at cseréltem HD3850-re de már nem emlékszem hogyan! Arra emlékszem hogy nem kellett a Win-t újratenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest