- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
LamaCube #43105 üzenetére
Az a nagy csend őrület! Persze lehet törekedni hogy ne legyen hangos a pc,és boldog elégedettséggel nyugtázod magadnak hogy milyen halk gépet hozál össze, és akkor a (panel) szomszéd elkezd mondjuk porszívózni, vagy bekapcsolja a mosógépét, vagy csak épp jót dug a feleségével... lőttek a családi csendnek!
-
törölt tag
válasz
LamaCube #42064 üzenetére
#42064) LamaCube , #42063) Womb
Pont ez az! Annyira beharangozzák,hogy pont ezzel veszik el a kedvem. Ugyan ez ment annak idején a bulldózer CPU-k megjelenésénél. Teszt hegyeket lehetett olvasni róla, hogy majd így meg úgy elveri az intelt... Jók ezek az AMD karik, nincs velük baj,az hogy besikerül hibás darab/széria,hát nah... melyik gyártónál nem fordul elő... Sajnos driver téren egyszerűen "borzalmas" a piros oldal. Nvidia ha nem lenne olyan drága, jobb lenne. Persze ez szigorúan magányvélemény!!!
Semmilyen vitát nem akarok ezzel nyitni! -
-
Devid_81
félisten
válasz
LamaCube #40906 üzenetére
En a 12 (ha jol remlik 12-es) es betat dobtam fel ebbol, amit eszrevettem megint stabil a kartya 1200-on, viszont alapjaban veve nem tapasztaltam FPS valtozast 8-rol upgrade-elve.
Meg a hivatalos 13.12-ot nem raktam fel, lehet leszedem gyors, meg is nezem van-e barmi valtozas.szerk: nem lassu a geped kicsit, procid 3.4mhz-en?
-
Dany007
veterán
válasz
LamaCube #40855 üzenetére
Ez amúgy egy k...va nagy ötlet!
Gondoltam is rá pár héttel ezelőtt de sehol se találtam eladót! Lehet megpróbálom és a hangkártyát odébb tolom picit.@jozsi252: Annyira nem sürgős a dolog. Mostmár valószínű csak jövő évben rendelem meg. PCX-től rendelek mindenképpen mert a kinézett monitortípus csak náluk kapható. Kéthelyről meg nem akarok rendelni ha egymód van rá.
Én kimértem PS-ben. Beraktam egy Asus felülnézeti képét, beállítottam méretarányosra, majd ugyanezt a hangkártyával is és egymás mellé raktam a kettőt. : ) Most hasra ütve a hangkártya olyan 12x6cm felületű a VGA meg 27x11cm kb. (most nincs kedvem megnézni a pontos értékeket). Szóval elég szépen eltörpül majd mellette.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
katt777
félisten
válasz
LamaCube #39643 üzenetére
Nyilván nem játszanék 15 FPS-szel, nem?
Figyelembe veszem. Legalább 30FPS-em MINDENBEN megvan, egyedül Last Light-ból kell lekapcsolni a PhysX-et, ergo még VGA-ból sem feltétlenül kell HD7870XT-nél erősebb. Hangsúlyoznám a kihangsúlyozott "SINGLE" módot, amelyről szó volt (+ full HD), a multi egészen más tészta, ráadásul erősen játékfüggő is.
Dany007: Semmi gond azzal, és mint említettem, ha 4GHz-re leveszem a procit, akkor is megvan a kihajtás.
Nemrég pl. Jewel of Nile-t toltam maxigrafikán 30+ FPS-szel (természetesen 100% GPU-kihasználtsággal), 1100/1700MHz-en, azaz komoly VGA-tuninggal, és az 1. CPU-mag dolgozott 50% körül, a másik 3 14-18%-on, de még C3 is elvan 70-80% körüli CPU kihasználtsággal (30-45FPS), azaz tuningolni sem kell az 5800-at. Ha butítasz a grafikán, akkor persze szükség lehet tuningra, vagy ha feltétlenül 60Hz-re vágysz, de amelyik játék 30-40FPS-t tud maxigrafikán, az 1.5X erősebb karival sem fogja tudni.
6800K-t én mondjuk 4.8GHz-re tudtam túlhajtani, a RAM-ok időzítésének javításával meg nyertem még 7% sebességet, szóval ez a proci sztem elég sokáig ki fog szolgálni.
Egyébként ez az XT kb. a 7950 szintjét hozza (vagy még jobbat, tájékozódtam anno), úgyhogy sztem nem kell aggódnod emiatt. A netes teszteket meg illik erős fenntartással kezelni, ha itt visszakeresel, én elég sok sajátot linkeltem be.Ha be tudsz szerezni egy HD7870XT-t, az nyerő. Egyébként még a 2GB RAM sem fogyott el semmiben, hiába a maximális grafikai beállítások.
-
Fisherhun
tag
válasz
LamaCube #38753 üzenetére
Hát lehet.
7870 em volt előtte és le is durrantottam utána mindent .
De asszem megbántam ezt a cserét :S
Amúgy ha most ledurrantanám rendszert az se oldaná meg mert crogenrs kollégának is ilyen hibája van :S
Pont ezzel a karival :/
Lassan ott vagyok h átpártolok az nvidiához :/
Eddig nagyon jók voltak a HD szériák de most úgy érzem hogy ez a r9 es széria egy nagy bukta :/ -
Devid_81
félisten
válasz
LamaCube #38707 üzenetére
Akkora aramerosseghez kellene vagy 1cm x 1cm atmeroju vezeto anyag
Nah jo annyi lehet nem, de azert kellene rendesen cucc...mondjuk vannak ott amperek rendesen igy is...kozel 1/3-ada annak amit irtal...
Kivancsi lennek hany laba a GPU-nak van arra csak, hogy az aramot adja a cuccnak...ambar az sem kizart, hogy az osszesen kapja, csak ugyesen megoldva-elosztva -
Devid_81
félisten
válasz
LamaCube #38705 üzenetére
Nalam a vrm-et vagy nem olvassa ki rendesen semmi, vagy erdekes dolgokat csinal.
60-70 fokon megy es neha, kb 3-4 percenkent vagy egy tuske, amikor ilyen 130 fokos...nahmarmost ez digit vrm, ha jol sejtem, ami epp tuleli azt, ha nem is hosszutavon...de, hogy egyaltalan valos-e azt nem tudom -
Hegyirabló
veterán
-
-
Repsol600
addikt
válasz
LamaCube #38509 üzenetére
Előbb szerintem GPU-t tuningold. Egyébként memóriát 1350 fölé nem érdemes húzni, mert elenyésző amit hoz. Heaven, vagy Valley bench-et engedj rá ha bírja 10-15 percig akkor jöhet valami game. Én BF 3 Gulf of Oman pályán szoktam ez terhel a legjobban BF 3-ban. De jó még Far cry 3, Crysis 3 stb...
-
válasz
LamaCube #38058 üzenetére
Ja tényleg
Csak nem írtad át a profilodon. Hát nem tudom, én az elején megnéztem, hogy kihajtja-e a prockó, sajnos csalódnom kellett. Annyira azért nem erősek, mint amennyire betitulálja őket a nép, de játékra bőven megfelel egy i5. Viszont, hogy a procilimitet megszüntessem feltettem a grafikát maximumra és így is bőven lehet vele játszani. Kis mapokon 100 alá nem megy az fps, de inkább 120-140 között van, nagyobb mapokon meg 80 alá nemigen megy, csak ha ilyen nagy füst van, de akkor iszonyatosan. Ez érdekes, hogy több játékban előfordul, és régóta fenn álló probléma. Azt hittem ezt már rég kiheverte a PC, de úgy látszik ez még így marad egy darabig. Még anno a NFSU2-ben volt ez rohadt zavaró, de ott betudtam a játék motorjának, hisz még az i5+4850-et is megakasztotta, ha éppen égettem a gumikat. 7870-el nem próbáltam, de ott lehet, hogy a nyers erő győzne már.
-
válasz
LamaCube #38055 üzenetére
De mi a rákért toljátok 7870-el mediumon? Ráadásul i5 3.4GHz-en nem tudja kihajtani mediumon azt a kártyát. Még ultrán is van, hogy beletörik a bicskája, de ez már baromi ritka. Élsimítással meg nincs olyan helyzet, de azt már én is aláírom, hogy oda a 7870 kevés. Viszont mediumon... Majd amúgy ha figyelsz rá, akkor fog feltűnni ez a framerate drop. Pl. mikor rádrobbantják a tankot, és a füstöt mutatja a killcam, akkor baromira észrevenni.
-
szumo
senior tag
-
R3laX
addikt
válasz
LamaCube #37823 üzenetére
Én 1680-ban nyomom Ultrán(ennyit tud a monitor) 2x-es antival. Mértem FPS-t 60+ playerrel kb 1 kör felét, 65FPS átlag. Amúgy közben felraktam a Beta1-et, de már csak 5300-at ad 3DMark2013-ban
... Pedig a kártya ugyanannyin megy.. Úgyhogy vissza Beta 8... Ma amúgy nem dobott ki még 1x se a BF.
-
Iceman9918
csendes tag
válasz
LamaCube #37653 üzenetére
Crysis 3 alatt tesztelgettem!
sajnos a ventik 70%-on kell porogjenek ahoz hogy 75-78 fokon maradjon a gpu!Olvastam 1 cikket par napja az xt-k alulfeszeleserol itt ph forumon ha jol emlekszem csak mivel en soha nem csinaltam meg olyat vagy mas OC-t igy nem nagyon merek nekifogni!
-
válasz
LamaCube #37621 üzenetére
Fel. A legfőbb változás, hogy nincsen crash a pálya töltés végén. 7870 hmm, akkor kb. 1 szinten lehet a kettő.
Mediumon szinte végig 60-at kapok (vagy 59-et
), High-on is többnyire, csak vannak helyzetek mikor jön pár effekt - pl. zoom de nem jöttem rá miért - akkor esik 50 köré.
mobal,
-
Devid_81
félisten
válasz
LamaCube #37487 üzenetére
Ott a window 8 / 8.1 / 7 / 64 bites-es resznel kattintgatok ra erosen...de mind hiaba
Nekem meg "csak" a beta 1 van es a krajsziszem mindig ugyan ott fagy le, betolti a kovetkezo palyat, nyomok entert es sotet marad a kep...kiprobaltam mindenfele tuning nelkul, de ugyan az...de mondjuk olyan sokat nem sirok a crysis miatt, nem nagyon erdekel, csak szep tech demot dobtak ossze szvsz. -
nanus
senior tag
-
Pocok256
veterán
válasz
LamaCube #37380 üzenetére
De itt nem pörög folyamat csak ha terhelést kap. Játék vagy Aida stress test alatt.
Igen elvitte haverom egy ismerőshöz akitől vette nála ment 2 órán át az Aida stress test és ott jól viselkedett. Aztán mikor hazakerült akkor megint jó volt egy ideig aztán újra Aida stress test alatt 1-2 perc alatt 90 fok és ledobta az ékszíjat.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
LamaCube #36799 üzenetére
"Az AMD a Mantle API-t novemberben fogja hivatalosan bemutatni, és ekkor kerül be a rendszer a Catalyst driverekbe is (egyelőre csak Windows operációs rendszeren), vagyis épp időben, ugyanis a Battlefield 4 decembertől kezdve kezeli. A Mantle-t minden GCN architektúrára épülő Radeon támogatja, így nem szükséges hozzá a legújabb hardver." via
-
HSM
félisten
válasz
LamaCube #34677 üzenetére
Utóbbira tippelek... Mint láthatod, nálam is volt fenn néhány, sőt, még 13.1 is, és ahogy írtad... Letöltöttem a frisebbet, telepítettem, és kész is volt, működött hibátlanul.
Halkan megjegyzem, régebben valamiért próbáltam valami driver-takarítót, és utána teljesen belegabalyodott az Ati driver a rendszerebe, csak a rwindóz újratelepítés segített rajta.
Akkor írták is, hogy jobb megbízni a saját telepítőjében, az jó munkát végez, és tényleg.
-
HSM
félisten
válasz
LamaCube #34673 üzenetére
Én azért tuti, hogy feltennék egy újabb drivert. Alapvetően egyetértek veled, hogy ami jó, azt nem feltétlen kell megjavítani, de ugyanakkor ha nem próbálod ki sose az újat, annak is megvannak a maga hátrányai. Ami van nálad driver ősrégi, azóta sokkal gyorsabbak vannak, rengeteg kijavított hibával.
Ugyan BF3-at én éppen nem játszom, de nekem jól működött a 13.4 is, a 13.6 Beta2 is, meg most a 13.8 beta v2 is jónak tűnik az elmúlt egy hét alapján, nincs vele gondom a 7970-en, mondjuk a 13.8v2-t csak a CF frame pacing kipróbálása miatt tettem fel.
MSI Afterburnerből nálam a 3.0.0 beta 14 van, tökéletesen működik az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged