- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Akinek van ilyen rövid nyákos Sapphire 7870-e attól kérdezném, hogy mennyire szokott felmelegedni játék közben és ehhez mennyire pörgeti a ventilátort?
65 fokig melegszik az új cod alatt a venti meg 58%-on megy aminek már van hangja!Válaszokat előre is köszönöm!
-
korcsi
veterán
Mostanában senki nem vesz 7870-et?
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
PandaMonium #26251 üzenetére
Fiúk! A GPU-nak semmi köze a BS-hez, a megfelelő alkatrészekkel (kondenzátorok) szerelve, egy Nvidia kártyából is ki lehet hozni a hibát!
A felmerülő problémák fele hisztéria volt.
Off Off öö Uff
-
korcsi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #26090 üzenetére
Attól csinálja a csíkozást.
( #26093 ) gyuribácsi88: Inkább kölcsön még rá, és a szerelésért is vállalja a felelőséget. -
korcsi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #25620 üzenetére
72 vagy 75Hz-es monitor driver?
-
korcsi
veterán
Hát hogyne, a ferde kondenzátorban megszédülnek az elektronok
A gyártó meg nem jött rá erre...Gyuribácsi: Lehet, hogy már gond már a Sapphire-al csak tudod milyenek az emberek, meghallja, hogy lehet ilyen baja és lett is, aztán driver frissítéstől elmúlik, meg a többi érdekes történet...
-
korcsi
veterán
válasz
BomiBoogie #25055 üzenetére
Sok mindent megbélyegeztek már, de mi ennél azért intelligensebbek vagyunk, nem?
-
korcsi
veterán
Mikor jár le a Sapphire embargó?
-
korcsi
veterán
válasz
->Raizen<- #24766 üzenetére
De akkor már nem is BS
-
korcsi
veterán
válasz
Peti1978 #24752 üzenetére
"Elolvastam az összes hozzászólást."
Nem hiszem én azt...
BS 7870-re lett elismerve, aztán hogy mi az igazság, illetve mit tett hozzá a user ész azt nem tudni.
Talán már nem parás, de sokan úgyis azt fogják mondani változtasd meg a rendelésed, mennyivel drágább ugyanez mondjuk ASUS-ba?
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
Ó, és mind a háromnak Asus van...
-
korcsi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #24613 üzenetére
Szaffi flex-el mi a baj?
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
zserbox #23787 üzenetére
(#23786 ) Hoorus: 7850?
Pontos infó BS elöfordulásról a linkben:
"
SAPPHIRE Technology has confirmed that a technical issue has
been identified in two models of its HD 7870 series graphics
cards, specifically SKU numbers 11199-16 and 11199-19 that
were manufactured before Jan 23 2013 and before serial
number A130300061911.
"
Amúgy igen, ASUS az ajánlott. -
korcsi
veterán
válasz
Crydan #23177 üzenetére
Fekete kép, hang beakad ventilátorok felpörögnek? Ha igen akkor sincs gond, mert alapórajelen jó. Ha nem akkor simán antituning a kártyád.
(#23178) fenergie84: nem feltétlenül, az órajel emelése elősegíti a jelenség megjelenését, előfordulhat, hogy a kártya tuning potenciálját ez korlátozza.
-
korcsi
veterán
válasz
kockaharcos #23105 üzenetére
Kérdésre kérdéssel?
A tuningra nincs garancia...
Ha a 7870-hez kell egy 4,2-es ivy akkor egy 7970-hez 6 gigahertz feletti szükségeltetik? -
korcsi
veterán
válasz
->Raizen<- #21803 üzenetére
Több gpu-hoz?
-
korcsi
veterán
válasz
papírzacsi #21221 üzenetére
Most mondjam, hgy megmondtam?
A lényeg, hogy minden rendben, maradjon is így.
-
korcsi
veterán
válasz
->Raizen<- #21172 üzenetére
De hát nem is referencia nyákos, ennyi erővel az NV 660Ti is lehet BS-es...
Darky: azért írtam at NV-t
Meg a telóm is BS-el...
-
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #19044 üzenetére
Kizárt dolog, mert nem tudom.
(#19055) tthomasso: Nekem is csak tuning hatására jött ki.
-
korcsi
veterán
válasz
janes1976 #19022 üzenetére
Most ide írod, hogy "mostaniakkal" amire reagáltam ott meg maximum gondoltad, hogy arra gondolsz. Amúgy meg aki ide jár, és olvasni tud, de egyebet nem, azoknak az első bármilyen okból előforduló fagyi után BS-es a kártyája, volt akinek driver csere megoldotta stb...
(#19022) janes1976: Senki ne vegyen most Sapphire 7870-est. Nem erről beszéltünk!
-
korcsi
veterán
válasz
janes1976 #19013 üzenetére
"Sapphireből van a legtöbb, gyakorlatilag majdnem mindegyik ilyen. " Azért ezt te sem gondolhatod komolyan! Szerény véleményem szerint ez BAROMSÁG!Az meg se fordult a fejedben, hogy akinek nincs vele gondja az nem ír ide, esetleg az is előfordulhat, hogy nem is jár a PH-ra még olvasni se.
6%-ról beszélünk (16-ból 1) a többi az a hype ami kialakult körülötte, véleményem, hogy javarészt csak a Sapphire 7870 OC érintett a többi meg olyan meggondolatlan (gondolkodni nem képes) felhasználóktól jött össze akiknél mindegy volt mi történt, fekete képernyő=BS.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
Gtaati #18993 üzenetére
Nem válasz, csak mellényomtam!
Valaki világosítson már fel, tudomásom szerint a 7870 BS az AMD által tervezett PCB-s kártyákat érintheti. Jhonny06 kérdezte és janes1976 válaszolt neki, hogy az pont érintett, de én ezt nem értem, hisz az említett kártya nem referencia nyákos.
Itt kifejti valaki: "As said in a previous thread @kikerumbo, yours is faulty for different reasons and not a factory/hardware issue within the card, so guys, do not alarm with this SKU 1119916-XX as it´s been checked and have not the factory issue of the 1119903-XX"
18995: ment privi
-
korcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #18856 üzenetére
"Állítólag" milyen "sérülés"?
Sondi1986: Ez egy AMD által javított kártya. "Some of these small capacitors at the back of the GPU were
the source of the problem. Above you can see our card that
was corrected thanks to AMD." -
korcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #18852 üzenetére
Végülis. A lényeg, hogy nincs látható nyoma, hogy jó e vagy nem a kártya.
-
korcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #18850 üzenetére
Ha ugyanarra gondolunk akkor nem.
-
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #16771 üzenetére
-
korcsi
veterán
válasz
->Raizen<- #16425 üzenetére
Logikus...
És ha 7930-nak hívnák?
Nálam 3,39 eurót ír?
-
korcsi
veterán
válasz
Sgt. Chris #16420 üzenetére
Véleményem szerint, a Tahiti LE-nek a 256 bites memóriabusz és a 2GB memória ellenére is a 79x0 topikban lenne a helye, mert a kártya tulajdonságait meghatározó GPU a csonkítások ellenére azzal egyezik meg.
Nem válasz akart lenni!
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #15773 üzenetére
-
korcsi
veterán
Nem tudom mennyire érint minket:
-
korcsi
veterán
Vett már valaki sima Powecolor 7870-et.
Csak érdekel, mert itt a fórumon azt "beszéltük"
, hogy olyan a hűtője mint a PCS+-nak pedig nekem nem annak tűnik.
-
korcsi
veterán
válasz
Malibutomi #15249 üzenetére
Post fx AA van benne, azért nem láttál, kapcsold ki az élsimítást, és vedd le low-ra a post fx-et akkor fogsz recét látni.
-
korcsi
veterán
BS mentes BUÉK-et mindenkinek!
-
korcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #14883 üzenetére
Hang beakadt, ventilátorok felpörögtek?
-
korcsi
veterán
Az amd audio eszközzel nekem is volt bajom (vezérlőpult hang eszköz 3 perc alatt nyílt meg), éppen ezért le is van tiltva, és bejött a BLACK SCREEN (1. fekete kép, 2. hang beakad, 3. ventilátorok felpörögnek)
Lehet más fagyás is, nálam is volt eleinte probléma nem jött vissza alvásból és hasonlók, lehet az AMD audio eszköz miatt volt, de amit elvileg BS-nek hívunk az a gyenge kerámia kondenzátorok miatt van és a fent leírt tünetekkel jár.
Amúgy nincs realtek hangom, csak creative.
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #14260 üzenetére
Nem mentek, csak CCC tuning volt.
Most alapon van, ha esemény van írom majd.(#14272) Sgt. Chris: még az sem kell hozzá, calayst-ből is meg lehet ejteni ezt.
-
korcsi
veterán
Na, bajött az első "black screen"-em 3 hét után, portal2-vel kép fekete, hang beakad, ventik felpörögnek
1150/1350-re húzva a kártya, most visszarakom alapra, ha úgyis produkálja, akkor gubanc van. -
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #14184 üzenetére
Köszönjük az információt!
Mellesleg nem én találtam ki. "A bordát eltávolítva elénk tárul a GPU, valamint feltűnik a NYÁK-ot beborító fémlap, amely a memóriák, valamint a tápellátást biztosító áramkör hűtéséért felel."
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #14176 üzenetére
"Amúgy nem gond hogy nincs hűtés a DrMOS(Fet) -eken mert ezek nem melegedős fajták a ref karikon is ilyenek vannak és azokon sincsenek hűtve"
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #14045 üzenetére
CRU-val csinálsz egy saját felbontást (újraindítás kell utána), majd GPU skálázással átméretezed a monitorod felbontására.
A cru kicsit megkeveri a rendszert, nálam legalábbis utána csak sima PNP monitornak látta a kijelzöt.
-
korcsi
veterán
válasz
MZsoltee #13932 üzenetére
Asic quality milyen értékű?
-
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #13926 üzenetére
Az egy másik kérdés
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #13914 üzenetére
EMBER! Nem kételkedtem!
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #13910 üzenetére
Tudsz te ha akarsz, az hogy kötekedek nem ok nélkül van, legalább vigyáz valaki, nehogy sok legyen a sületlenség.
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #13908 üzenetére
A gyártó se tudja mit gyárt, de te igen...Tudom-tudom tesztelted...
-
korcsi
veterán
Külön GPU-t és memóriát tesztelni, 1200/1450 megcélozható alapfeszültségen, persze nem biztos, hogy menni fog, állítólag ha 1400 alatt megy csak a memória akkor Elpida gyártmány, Hynix többet is mehet.
Feszültséghez, meg hőmérséklet függvényében lehet nyúlni, mértékéről nem tudok nyilatkozni, én az alapfeszültséges tuning híve vagyok.
Gratula a cucchoz, sok sikert!
"de egy egészséges 10% feletti tuning nem lenne ellenemre" neked nem, csak a kártyának
(#13901) SabreNem lehet, hogy az IGP "látszik"? Hol látszik ez amúgy?
(#13902) asdxv: akkor hajrá!
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #13879 üzenetére
Tahiti LE-be nem 1536 számoló aktív?Jah, butított.Mit nem "teszteltél"?
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #13875 üzenetére
"De még merem azt mondani hogy a jelenleg leg olcsóbb 7870 PowerColor is jobban teljesít mind tuning mind hűtés ügyileg "
Púderkolorról volt szó.
Amúgy meg, ha nem érdekel, hogy mit írok (mert hogy nem olvastad el rendesen az biztos) akkor nem kell reflektálni, mert csak az derül ki, hogy nem tudod miről beszél a másik.
-
korcsi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest