- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
válasz
Dany007 #50773 üzenetére
Azt sem értem miért van itt mindenki befeszülve, 280 asus vga-m van, hangszigetelt házba, OC-zva, 80-90 fok, még nem szállt el, ha elszáll meg ott a gari, ha valaki aggódik vegyen újat 65 ezer
ha akarnám még oldalra, meg fentre tennék be ventit (van pár swif 2 tartalékba ) de ha nem bírja az a gyártó baja, gari van így minek strapáljak még 2 ventit, amire kevesebb a gari .Asus- MSI v giga, aki ezt vesz tuti nem lő mellé .
-
-
vick33
tag
válasz
Dany007 #50747 üzenetére
Nem akarom őket védeni, mert pénzt fizettem a kártyáért. Lehet kicsit kevesebbet, mint mondjuk egy MSI-ért, de nem volt ráírva a dobozra, hogy nyomokban vacakot tartalmazhat:-) Visszaviszem a boltba és meglátom mi lesz. Igazából nem attól tartok, hogy nem cserélik ki, csak attól, hogy rengeteget ülnek rajta és ha nem a kártyával volt a baj akkor kapok visszakapom, vagy kapok egy másikat ami ugyanezt tudja. És hátha csak, be kell pipálni valamit és minden szép és jó lesz:-)
Mindegy most kiszedtem és délután viszem vissza, ha valaki nem tud meggyőzni, hogy mégis én csinálok valamit rosszul:-) -
Gstyler
senior tag
válasz
Dany007 #46922 üzenetére
Igen a 7950-en gondolkodtam én is, de az azért egy 20-25 rongyos váltás lenne.
2gigás ASUS DCII 7850-öm van és kb 5-8e lenne a váltás.Az előbb linkelt teszt alapján a sima 270 is 20%-al többet tud,.Hha kicsit megrángatom, akkor még jobb is lehet. Persze tudom, h ebből nem lesz 7950, de annyi lóvém most sajnos nincs.
Hmmm
-
DanielLong
senior tag
válasz
Dany007 #46795 üzenetére
100foknál van, mint kiderült a furmark képből. Jelenleg 91 fokot ért el játék közben a 18 fokos szobában nyitott házban. Zárt házban nyáron ez könnyen lehet 100fok, szóval nem jó a dolog. Valószínű, hogy a kártya meglátogatja majd a szervizt.
Zsohi: De nem akarok 4k-t befektetni egy hűtésbe, ha a gyárival is teljesen jól kéne működnie
-
DanielLong
senior tag
válasz
Dany007 #46728 üzenetére
Nem volt, természetesen a garanciáját nem szeretném elveszíteni. Jól érted, újra lett pasztázva és nem változtak a hőmérsékletes dolgok. Hajlanék afelé, hogy a dióda rossz, mert a hűtő feltapad a gpu-ra, ez jól érezhető, egyedül csak a nyák hátoldalán tapasztalható meleg érdekes... Egyébként, ha megnézitek a furmarkos képet, a hőmérséklet függvény jellege nagyon furcsa, 53-54 fok környékén hirtelen nő a meredeksége, eddig még sosem tapasztaltam ilyet.
-
törölt tag
válasz
Dany007 #46714 üzenetére
Nekem pedig totálisan úgy tűnik, hogy alábbi bejegyzés pontosan erre utal. Különösebben nem bosszant, csak már kezdem magam hülyén érezni, hogy én próbálok segíteni az egész helyzeten, és lassan olyanokkal kell vitáznom, akik nem is érintettek az ügyben. Szóval végülis jobb, ha én ebben nem veszek részt. Majd a vevő kitalálja, hogy mit akar, rossz a kártya, jó a kártya, és intézünk valamit.
Privátban. -
törölt tag
válasz
Dany007 #46695 üzenetére
Oké, nekem az volt furcsa, hogy belépek a topikba (eredetileg azért, mert a kollégának szerettem volna annyiban segíteni, hogy keresek egy ugyanilyen kártyával rendelkező tulajt, hogy nézze már meg nála mit ír a furmark), és csupa ilyeneket olvasok, hogy túl lett hajtva/feszelve/stb.
-
törölt tag
válasz
Dany007 #46690 üzenetére
Ha a hűtéssel valóban gond van, akkor a furmarknak le kéne farcolnia, vagy hibáknak megjelennie, vagy lekapcsolnia a drivernek, vagy valami. Ha ilyen megtörténik, akkor azt lehet is azonnal gariztatni. Ha ilyen nem történik, akkor abban talán józan paraszti ésszel, meg occam beretvája alapján kijelenthető, hogy nagy valószínűséggel a kiirt érték hibás, nem a kártya, vagy a tesztprogramok nem jól kezelik a kártya biosát, vagy valami.
Ehhez képest itt bemondásra megy a túl lett hajtva, meg szedd le a hűtőt, meg pasztázgatás, meg a stb. A kedves vevő meg majd x nap pörgés után felkeres, hogy vegyem már vissza az addigra széttúrt, gariztathatatlan kártyát, mert az rossz, és hogy én ilyen meg ilyen vagyok, mert rossz kártyát adtam el
Reggel kipróbáltam a furmarkot az én kártyámon, -1% ír a venti fordulatszámára -
válasz
Dany007 #45780 üzenetére
Szia kolléga!
Te a sima 270 bios-át linkelted , ő pedig a 270x-ét kérte ,nem?....Egyébként meg tök mindegy ,lehet bios-t cserélni a kártyán ,garanciába semmit nem jelent...
Gondoljunk bele... a "képugrálás hibát" is bios frissítéssel orvosolta a gyártó ,hogy másképp csinálta volna... -
Gaboman
nagyúr
válasz
Dany007 #45662 üzenetére
Azért írtam azt amit, a 7850 igencsak alacsony gyári órajeleken fut, 1050Mhzen már 22%os órajelemelést kap.
Ez 1000Mhznél is már 16% és azért írtam hogy ott max 5-10% között lehet a difi.
Az enyém ilyen órajeleken amin most megy egy alap 7870et tud kb.
1200/1450en közel sem egy alap 7870 teljesítményét hozná a 7850.
Ugyanazon személyek mérései:
7850 1200/1350 C3 WTTJ map 41.8FPS
7870 1000/1200 35.8FPS. -
Apollo_21
addikt
válasz
Dany007 #45596 üzenetére
Azért fix55% fordulat mert nyáron belenyaldos a vrm a 90be is..nemmondom h fölötte is volt már, nem emlékszek de lehet... mint régen írtam furmark és hasonló progik is lekapcsolnak szinte azonnal(1-2perc) mert a vrm elmegy 90fölé holott a gpu még simán elvan 70en...erre aztmondták mikor kérdeztem a boltba h bocsi de nincs hibája a vga-nak, ilyen terhelés sose lesz..és h nemajánlatos furmarkolni csak saját felelősségre.
A Peter-t mint hűtési megoldás csak arra vetettem fel h nem kis + pénz volt anno a dcuII hűtés miatt a kari...
Oké h nem a gpu rész a ludas hanem a csak bordázott felületi vrm, csak nem 65ér vettem volna anno hanem mondjuk 50-1-2ezerért vmit ami akár hangosabb vagy nemekkora istenes márka mint az Asus. -
Apollo_21
addikt
válasz
Dany007 #45593 üzenetére
Tény h vannak fura kiírások..de nemakarok 2hőfokot nézni... rémálmaim vannak lassan ezzel kapcsolatba 55% fixre bevan lőve a fordulat, felette már zavar engem.
De hátradőlök h jajjdejó 60nál járunk nekem nelegyen a vrm 75-80...állandóan az van bennem h azért akad meg mert túlmelegedett..amit valszeg én reagálok túl de nem azért volt +lóvé a dcuII h ennyit tudjon.
Semmi "mókolás" nem hoz javulást..állandóan megvan ez a 8-10fok különbség.Eladom és veszek egy club3d-t érted..ésakkor értem miért tré
Valamilyen szinten nyavajgás mer alaptalan aggódás, de akkor vettem volna vmi olcsóbbat és rádobok egy Petert hűtésnek és nyugodtan alszom. Ilyenre álmomban nemgondoltam. -
szasanyi
félisten
válasz
Dany007 #45537 üzenetére
Nem csak a Titanfall, hanem meglévő játékokat is említenek. FC3, F1, stb. ahol kevés a 2GB VRAM - persze kérdés, hogy ez csak maximális részletesség esetén jelentkezik-e, mert oda mag a GPU úgyis kevés.
Sajnos az árkülönbözet nem olyan csekély, hogy ne kelljen vele foglalkozni... 56k vs 64k uo. típus esetén, amit linkeltem is. Úgy tűnik ebben is ez a legjobb kártya
Egyébként ez egy eshetőleges dolog lenne, mivel MSI GTX 770 Gaming-et szeretnék, ha lenne normálisabb áron. Persze ott is csak 2GB VRAM van ráadásul ~90k árért.Természetesen nagyon nem azonos a két teljesítménykategória, csak nem vagyok biztos az idő- és ár állóságában ezért nem akarok annyi pénzt kiadni.
-
-
Kephamos
addikt
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Dany007 #45255 üzenetére
I7-es konfig.
Bár régebbi proci.
3 Ghz alapból magonként, de van valami turbó, azzal 3,6.
ha érzi, hogy kell
8 Gbyte Ddr3 ram, 1333 Mhz-n.
Meg Gigabyte 7870 Oc version(#45256) GeneraL_XTX:
Én is úgy vettem észre, hogy gyengébb a Mantle-val...
Bár csak pár percig teszteltem... -
GeneraL_XTX
veterán
-
RMZ250
senior tag
válasz
Dany007 #45102 üzenetére
Pont ez az, a FC2-t pont ezé szartam le. A 3 nem csőjáték, oda mész ahova akarsz akkor amikor akarod. Persze a sztori miatt csinálni kell a feladatokat meg mondja, hogy mit kéne csinálni. Lehet rambózni, de ha akarom akkor egyetlen lövés nélkül lopakodva lekéselem az egész tábort. Régebben elkezdtem játszani a virágbolti verziót de nem nagyon tudtam mikor mit kell tenni mire valók az állatbőrök meg a növényekkel mit kell csinálni, mik ezek a tetoválások meg minden szóval túl bonyolultnak tűnt és nem tetszett. Viszont így magyarul óriási élmény volt nekem a játék, ráadásul kétféle befejezése van
Többféle kivégzési mód van benne ha az ellen mögé lopózkodsz Szóval nagyon változatos. Úgy voltam vele mint az első résszel, hogy ha elkezdtem akkor alig bírtam felkelni a gép mellől. Egyszónak is száz a vége: KÚRVA JÓ játék
Még annyi, hogy szerintem ez ugyan az mint a Crysis 1 csak mindenféle higtech nélkül. Itt is teljesen körbejárhatom a táborokat megtervezhetem a rajtaütést, fényképezővel megjelölhetem a célpontokat stb.stb.
Faszák a fegyók is van íj is amit a vége felé nagyon megszerettem.A topiktól meg bocs az offért
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Dany007 #45066 üzenetére
Én is próbáltam húzni a kártyát 1200/1500 MHZ a benchmarkok lefutottak, de a játék már kifagyott. Azt néztem benchmarkok alapján, hogy kb ~6-7% teljesítmény növekedést lehet elérni. Crysis alatt (ameddig nem fagyott ki), kb 2-4 FPS többletem lett. Én visszatettem alap órajelre és inkább visszavettem egy kicsit a grafikát, nekem így is megfelel. Néztem még GTX760 eredményeket, de az sem erősebb annyival, hogy pl. egyel jobb beállítással lehessen játszani.
-
Steve198310
őstag
válasz
Dany007 #45066 üzenetére
Csumi kolléga!
Erről beszéltem egy pár napja. Tőbben megvoltak indulva jaj de jó megy 1180Mhz és mit jelent a gyári 1100 hoz. semmit. 1-2 FPS + zabál meg elkezd melegedni és nem csinál semmit sem. Igaz Én is ki próbáltam meg is hajtottam tesztekben ide egy pár pont oda egy pár pont de FPS csak 2-4 FPS növekedés. Hát nem nyerünk semmit
(#45051) bundaska : Mindenképp kell a BF4? Ha nem akkor a Vapor-x nagyon bejött. Én pl azt ajánlom. De ugyanannyiba kerül egy Asus is
-
Steve198310
őstag
válasz
Dany007 #44988 üzenetére
Csumi
Úgy látom nem csak én olvasok hanem mások is. Nem csak a katódsugárcsövesnél van ez. CRT ide vagy TFT meg az LCD abba is bele ég. Mozgóképre találták fel és a TV monitort is. Volt nálam pár hete egy Csamcsung 22" LCD igaz csöves nem LED-es pár éves (2010) modell volt. Már ő sem az igazi.
De tényleg OFF mert nem ide tartozik csak tanakodtak milyen monitort vegyenek
(#44996) Dany007"Az aki azt irta hogy nem hagyja kikapcsolni a monitort"
De a Plasma működése merőben más. Nem 40-80W-ott zabál hanem 200- felfele(#44985) bundaska:Ha Sapphire akkor ez vagy a Toxic
-
Alister71
nagyúr
válasz
Dany007 #44814 üzenetére
Elárulom neked. A Crysis 3 az elején a BF4-hez képest kissé el volt rontva jajj, nem így akartam magam kifejezni, dehát ez csak egy fórum
. Majd jöttek sorjában a javítások, minden héten egy új. Ekkor vettem hozzá egy kulcsot az apróból 3000-ért. És igen, megint le lehet hurrogni, hogy eredeti játékot veszek, de az Originről letöltött verzió szépen befrissítette magát és helyretette a játékot. CPU használat terén is.
-
szallasi007
őstag
válasz
Dany007 #44750 üzenetére
Szia,
Nem védeni akarom a gonosz eladókat (mert vannak bőven), de mondjuk én mikor megvettem az ASUS TOP-ot akkor konkrétan 62-67 k közötti áron találtam csak boltokban illetve találtam volna. Felhívtam őket hogy akkor megyek a kártyáért a boltba de sehol nem volt vagy már nem annyiért! Akkor néztem meg ph-n és 55-ért tudtam megvenni. Szóval szerintem ez tényleg attól függ kitől tudod megvenni és hogy mennyire sürgős az adott cucc.
-
aginor
veterán
válasz
Dany007 #44744 üzenetére
Háááát, én most átnéztem 1-2 tesztet, de nekem nem az jött le, hogy annyival gyorsabb lenne, amennyivel töbet eszik és melegszik. Valószínüleg a 256bit fogja vissza. Ha dobsz rá egy normálisabb hűtőt, akkor az +10-15k, akkor voszont 65k-ba van meg. Ennél szerintem jobb vétel a 270X és pláne a sima 270 (legalábbis nekem szimpatikusabbak). Nyilván nem rossz kártyák ezek a Tahiti magos jószágok, de csak annak akinél a hátrányai nem számítanak.
-
-
asus1
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #44562 üzenetére
Sajnos az ilyen teljesítményű kártyáknál már elvész 5-7%, ha nem 2x16 PCIe sávod van, tehát az SLI (adott esetben CF) kihasználásához LGA2011 platformban kell gondolkodni, esetleg használt X79/X58 is megteszi. De minenképpen min. 8+8 sáv, a 16+4 szart sem ér, ami a legtöbb lapon van.
-
asus1
aktív tag
válasz
Dany007 #44556 üzenetére
Hát azért egy kicsivel jobb nála.
Valamiben az i7 valamiben az i5, de amúgy sem alapórajelen használom.
Igen ám csak tegyük fel, hogy 770 SLI vagy egy 780 mondjuk ha már az sli jött szóba.
Na most a 780 sokkal többe kerül, mint egy 770 és nem dupla erős, viszont kettő darab 770 kijön egy 780 árából ami viszont erősebb mint egy darab 780(max pár ezerrel kerülne többe az SLI) -
zodo
nagyúr
válasz
Dany007 #44532 üzenetére
Egyáltalán nem a terheltsége(ik) miatt kérdem pláne nem a vga esetében csak hát ha tudna pl a proci feljebb is szaladgálni (önerőből) ill. a vga is akkor nem értem miért nem azokat az értékeket látom viszont.
270x kapcsán ok hogy alapértelmezett az 1080Mhz de ne már hogy csak az Gaming App segítségével lehet szabályozni.Szerk:
Nyilván feljebb húzhatnám ccc-ben is de úgy gondolom ha tudja alapból ezeket a feltüntetett értékeket akkor ezeket terheltség függvényében (önállóan) változtatja.
Ha viszont húzni szeretném, na majd akkor kell csak noszogatnom a csúszkákat de lehet rosszul gondolom. -
Zsohi
őstag
válasz
Dany007 #44532 üzenetére
Nálam a Far Cry 3 egyszerűen kisimult, miután a gyáriról felrántottam 4,2Ghz-re a 3570k-t mikor még a 7950-em volt. Illetve, még a BF3 multiban hozott változást, szintén jelentősen javult a játékélmény, de a számok nem változtak igazán. Szóval a szemedre hagyatkozz ne a számokra.
(#44533) ALONSO11: Akkor elsőként megpróbálkoznék a vírusirtó lekapcsolásával-> daemon tools törlése, ha van-> játék újratelepítése.
-
kovsol
titán
válasz
Dany007 #44466 üzenetére
Valóban amihez kevés az 1-2 szálra írt játékok főleg, de attól, hogy nem a proci hibája attól még ugyan úgy szarul fut alacsony órajelen, főleg multiban. Általad felsoroltakon kívül: pl BF3 ban se elég. 80-90% -ra is bemegy több pályán multiban. Vagy GW2, ami kihasználja a 4 magot és mégis vannak olyan WvW vagy PvP csaták ahol játszhatatlanul cpu limites tud lenni. Vagy a Hitman absolution is tud cpu limites lenni.
De nagyon tudok örülni, hogy a linkelt tesztben single playerben nagyon jól hasítanak a procik, de én az esetek kb 85%-ában multizok.(#44467) asdxv a te 2400-as procid tuti selejt volt, a korábbi hsz-ekből leszűrve, de az én procim is az.
-
Flashget
félisten
válasz
Dany007 #44421 üzenetére
szerintem sem éri meg a használtat venni ha csak ennyi a különbség.
ezen kívűl néha szükség van az IGPU-ra mint most nekem, hogy a kártyát eladtam az új csak a hét második felére lesz meg. És van mikor ezek az IGPU-k nem működnek vagy hibásan miközben maga a procinak nincs baja az egyébb használathoz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest