- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #33951 üzenetére
Számolj utána, még úgy is kijön... Az 1600 az 1500-hoz képest +6%, azaz az én 44,4 FPS-em *1,06=~47,1, ami már mérési hibahatáron belül van a 47,7FPS-hez képest, amit írtál.
Esetleg, ha gondolod, tolj egyet te is +20% power, 1200/1500-on, és 1100/1500-on, akkor tutira látjuk majd, mi a pálya, és megvan 3 perc alatt a teszt.(#33950) aleister: Inkább anyagi okai vannak. A 256biten is rakhattak volna rá gyorsabb memóriamodulokat, pl. 1,5Ghz-eseket gyárilag, de többet fogyaszt, jobban melegszik és drágább jóval. A 384bitnek meg azért nem lett volna értelme, mert az mégjobban drágít, sokkal bonyolultabb (drágább) NYÁK kell hozzá, és több memóriamodul. Sajnos a Pitcairn árkategóriájában ezek fontos tényezők, úgyhogy érthető a vállalt kompromisszum.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #33944 üzenetére
Annál inkább igazolod, hogy a memória volt már szűkös abban a tesztben nálam 1200/1500-on.
Számolj utána, ha gondolod.
Sajnos az enyémen ennyit bírt a memória stabilan, 1600-on már volt, ami hibázott, így nem erőltettem a tuningját.(#33945) juve600: Ez egészen biztos?
Bár végülis nem elképzelhetetlen, ahogy számolom, egy alapórajeles 7850-hez képest....
-
katt777
félisten
-
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
Attix82 #33178 üzenetére
Köszi, azt hittem valami bios bug!
Kipróbáltam több bios-t a karin, 0.28-0.32, de az órajel továbbra is ugrál!Az a legjobb az egészben, hogy az összes bios ugyanazt csinálja a karimon, hiába a +20%-os power limit, ha 925-ről akár 930-ra teszem az órajelet, akkor is levált 925-re.
-
belinho
senior tag
válasz
Attix82 #33168 üzenetére
Nálam is visszaáll ha csak a catalyst-ból piszkálom, viszont Afterburner-rel beállítok egy profilt 1000/1500mhz 1.025v, ilyenkor jól is mutatja a terhelt értéket, aztán mikor kilövöm az Afterburnert, mert már nem játszok, akkor az órajel visszamegy 300/150-re és a fesznek is vissza kéne állnia 0.797v-ra viszont beragad 1.149v-ra.
Be van lőve a force constant, de ha kilövöm az afterburnert, akkor vissza kéne állnia alapra mindennek.
Ha be van kapcsolva, akkor tökéletesen mutatja, amit beállítok, azzal nincs baj. -
PandaMonium
őstag
válasz
Attix82 #33049 üzenetére
Én pontosan fordítva váltottam, HD7870XT -ről GTX660 -ra, mert hiányzott a CUDA, ráadásul amikkel én játszom ott a zöldek vezetnek (Dark Souls-ban HD7870XT -vel volt vagy 23fps-em, GTX660-al szinte mindig 50+
). De tény és való, hogy erősebb kártya a 7870XT, játék válogatja, hogy melyik oldalon fut jobban.
-
plekk
tag
válasz
Attix82 #18401 üzenetére
Nálam is minden maxon FullHD ban egyedül a Vsync volt kikapcsolva meg az MSAA volt 4x esre véve. +HDAO
JA és hozzá kell tennem hogy én nem pont azon a helyszínen voltam hanem Citra templománál az úton de tulajdonképpen az is nagyon hasonlít arra a részre ahol te futkároztál
Nem tudom ez mennyiben változtat a dolgon. -
plekk
tag
válasz
Attix82 #18396 üzenetére
Megnéztem HD7870-el alap órajelen és memórián 1000/4800-on az fps-t FC3-ban. Minden maxon csak az MSAA volt 4X + HDAO tehát elvileg ugyanazon beállításokkal mint te. Átlagban 29-35 között ingadozott.
Tuningolva: Alapfesz: 1150/5800
Átlagban 36-40 között volt.Viszont MSAA nélkül simán 60 körül járt az FPS.
És megmondom őszintén én nem is használok a játékban MSAA-t mert akárhogy is nézem nem veszek észre különbséget.
Távoli villanyvezetékeknél láttam talán egy kis bolyhosodást MSAA nélkül de ennyi az meg aztán bőven belefér.Legalábbis nekem.
-
Tomix24
addikt
válasz
Attix82 #18220 üzenetére
Ami biztos , látszik hogy a srác a 12.11-es megjelenése után közvetlenül mért, ahogy itt is
Azóta van már új CAP(élsimítás sebességének javítására) , meg a 4.-ik update FC3-főjátékhoz, mert nem jó a HDOA kihasználtság, stb stb. Szarul van megírva szerencsétlen. Válassz már elkészült progit összehasonlításra. -
-
Alpachino
veterán
válasz
Attix82 #18025 üzenetére
De ugyan abban a konfiga, környezetbe kellene, mert így mindig lesznek akadékoskodó emberek, amit ez esetben valahol meg is értek.....
De szerintem nagy meglepetés nem lesz a házi tesztek után sem, vagy is a 7870 a 660 és a 7950 között végez valahol, játékoktól függően.
-
Alpachino
veterán
válasz
Attix82 #18018 üzenetére
De ez így nem igazán jó nekünk, vagy is 7870 tulajoknak, mivel a mi karinkat kihagytad a képből
még összehasonlítási alapnak sem jó, mivel nem kapunk képet a 660 és a 7950-en keresztül, pl. a 7870-ről
Pedig ha ebbe a topicba linkelsz teszteket, akkor ez jogos igény részünkről, tehát keríts valahonnan egy 7870-et gyorsan
-
Alpachino
veterán
válasz
Attix82 #18014 üzenetére
Most egyet nem értek és kérlek ne értsd félre....de.... GTX660-al teszteltél és 7950-el holnap....akkor mit keresnek ezek a tesztek a 7850/70-es topicban ???
Min. a 7950-es topicba kellett volna belinkelni őket, (persze a 660 topic mellett), de ott nem látom
Mi a szándék, vagy összehasonlítási alap ?
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
Attix82 #15423 üzenetére
Persze.
Minden venti felpörög rendesen, a hangszókon hallom is ahogy a Win7 betölt. (amikor bejön a felhasználói fiók választás, ott ugye jön az ismerős hang)
Táp is van rajta. mindkét 6pines tápcsati rá van kötve. Az FSP ráadásul egyedüli 12V-os ággal fut, szal kakaó az van rendesen.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Attix82 #15254 üzenetére
Annyira nem jár távol az igazságtól az ab osd része ami mutatja a vram használatot. Hitman absolution chinatown pálya mindent maxon 8x msaa és pálya betöltése után berángatott párszor csúnyán mire elkezdett folyamatosan menni. Crysis 2 mindent csutkán szintén zenész. Max payne 3 nál feleződik harmadolódik az fps 8x msaa-val. Mivel én sem látom a különbséget full hd-ban a 4x meg a 8x msaa között többnyire 4x-es élsimításon hagyom van olyan amikor megelégszem az fx aa-val is.
-
Pala
veterán
válasz
Attix82 #12351 üzenetére
Ott sincs nagy eltérés közöttük, de függ attól is, milyen környezetben tesztelnek (mármint a játékon belül).
Egyébként az ilyen grafikonoknál sokkal többet jelent az, hogyha látja az ember futni a játékot. Én láttam 7950-en, és abszolút korrektül futott Full HD-ban maxon, csak az MSAA-t kell eltüntetni róla.
-
-
Alpachino
veterán
válasz
Attix82 #12303 üzenetére
Nem kell azt olyan tragikusan felfogni, játszani biztosan tudunk vele, legfeljebb nem 8xAA-val csak 2x-el, vagy anélkül.....
A tök full. gaffért, meg fizessen az 100K fölötti VGA-val, akinek ilyen igénye van.....kb. ennyi.
Nézd meg a FC3-at, a 7970, 680 tulajok jobban panaszkodnak, hogy 8xAA-val, meg HDAO-val DX11-ben játszhatatlan a gém, de ha ezt kikapcsolják, akkor pl. már egy 7870-el is tökéletesen játszható és kb. fele ennyibe kerül.
-
Prof
addikt
válasz
Attix82 #11398 üzenetére
Senki nem mondta, hogy a max grafikán kell tolni olyan grafikai effektekkel, amik megesznek bármilyen hardvert reggelire. Amúgy meg a VGA gyártók szponzorálják a játékot.
Majd karácsony után amikor mindeki megvette hozzá az új VGA-t kijönnek a patchel + csoda driverrel amivel sokat gyorsul majd -
sb
veterán
válasz
Attix82 #11033 üzenetére
Az a gond, hogy nincs egyenletes skálázódás a sebességben ill. be-becsúszik 1-2 szarul megírt, vagy optimalizált játék is.
Maxon, fullhd-n egy erőmű kell mindenhez, míg pl. nálam 1680-ban és nem very high-on, hanem 1-2 dolgot visszavéve high-ra a játékok 95%-a lazán futott a GTX460/7770-en is. (A 60-70%-a meg teljesen maxon)Pedig ezek a vga-k kb. már a benchmark grafikonokon sincsenek rajta annyira az alján vannak a teljesítménypalettának.
Én asszem maradok a középkategóriánál, mert nagy részben elég, a maradék 5-10%-nyi játékhoz meg még +2 kártya kéne kb.
Vagy az se lenne elég, mert egyszerűen szarul van megírva. Irreális.
-
válasz
Attix82 #8063 üzenetére
Nem tudom! megmondom őszintén én NEM játszom semilyen MULTI -val!
De 5870 nél ugye 256.bit a memó sávszél, és az fps -ed nem az miatt esett be 15.re hanem az 1g vRam végett! Szóval 5870 hez inkább ne hasonlítsd a gtx660 -at!
Valamint én azt tapasztaltam ha egy adott játék 70.% felett tekeri a CPU magjait akkor már nem képes a VGA -t 100.% on kihajtani! Azt nem tudom miért van ez így de szinte mindég így van, ha olyan beállításokkal tesztelek! pedig ugye ott van még a CPU nak +~30.% és mégse viszi 100.% on a GPU -t!
-
válasz
Attix82 #8061 üzenetére
Nem látom milyen VGA és a GPU órajelét sem sőtt a CPU kihasználtságot se monitorozod!
ha így csinálnál képernyőmentést ahogy én
Hogy látszódjon a CPU kihasználtság is(legalább) meg ha elárulnád milyen VGA(mivel az adatlapodon GTX660 szerepel, ha azzal készült a kép akkor nem tartom kizártnak hogy elfogyott a VGA -nak a 192.Bit es sávszéle)
-
Gippo
senior tag
válasz
Attix82 #7523 üzenetére
Én csak azon imádkozom, hogy a battlefield 4 (tudom... hol van az még...) ne legyen zsebbe nyúlós pc ügyileg... Bár egy procit én mindenképp váltok a közeljövőben - intelre - mert egyszerűen már most limitel 1-2 helyzetben...
A warfighter - nem játszottam még az eddigi MOH játékokkal - kissé codos lett, főleg a multi, ahogy nézem a videókon. Épp a battlefieldbe menekültem a cod agyatlan gyilkolás elől, tehát lehet ki is hagyom a megvételét...
(#7526) Attix82: Igen, sajnos ez egy ilyen bicikli... Régen emlékszem, hogy voltak olyan játéknevek, amiket olyan géppel tudtál futtatni, aminél meg se fordult volna a fejedben, hogy tud olyan grafikát. Régen valahogy összehoztak a profi optimalizációt... mostanában azért kissé szenvednek vele... de lehet ennek üzleti oka is van.
-
Winne
nagyúr
válasz
Attix82 #6582 üzenetére
Ezzel is tisztában vagyok, de itt arról van szó, hogy egy bolt meg akarja-e tartani a vásárlóit, vagy leszarja és aztán egyszer csak lesnek, hogy nincs menekvés a csődtől. Ez olyanokat is elért már, akik sosem gondolták, hogy ebbe a helyzetbe kerülnek, általánosságban írom, nem erre a helyzetre. 4 ezer forint megér nekik annyit, hogy legközelebb már ne ott vásároljak? Ez az elégedett vásárló története. Sokan járnak kisebb boltokba, hiába drágább ott a cucc, de tudják, hogy ott azt kapják, amit szeretnének és ahol a vásárló az első, hiszen a bolt a vásárlókból él, abból kapnak fizetést.
Maradjunk abban, hogy lehetne megoldást találni erre nagyon könnyen, csak egy kis rugalmasságot igényelne a dolog, de itt még csak nem is hajlanak erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged