- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
-
seederking
őstag
Nekem is ugyan ez a problémám 7870 dualx-el.
49-51%-nál rezonál a műanyag.De ez általában csak akkor van ha órákig nyüstölöm.+ ha manuálisan veszem föl erre a tartományra.Viszont van mikor olyan kedve van hogy manuálisan sem hallatja a hangját.
Érdeklődtem még régebben,hogy csere lehetséges-e de nem igazán voltak vevők rá.+ én sem eröltettem a dolgot mert nem mindannapos jelenség.Egyszer lefagyott játék közben.Gondoltam Bs-es és küldhetem vissza így legalább a venti gondom is megoldódik,de azóta sem csinálta.+ közvetlen előtte raktam bele egy ősrégi 5.1 hangkártyát és lehet az is kiválthatta a fagyást mivel ha már csak a jack dugót megmozdítottam benne megfagyott a winDe kaptam egy jó tanácsot : Alkoholos tisztítóval megtisztítottam a hangkártya pci foglalatát és megoldódott.
Szóval én sem tudom mitévő legyek ezzel a problemmel.Gondolom ha Bs-es lenne akkor rendszeresen előjönne a hiba nem pedig 6 hónap alatt 1x.?
Csavarozgatni én nem merem a gari miatt.Nem néztem meg hogy látszana-e ha piszkálom de azt is eltudom képzelni,hogy van valami fröccsentett cuccos a csavaron ami elkúródik ha hozzá nyúlok.
Volt valaki akinek zörgött és csak meg kellett húznia a hűtőt rajta?Ez a verzsön :
Hol van itt egyáltalán a csavar amit meg kell/lehet húzni?
-
proci985
MODERÁTOR
7850 cf első tapasztalatok, eyefinityvel is nézve.
ha megy a CF, márpedig általában megy, akkor 7970 GHZ edition körül teljesít alapórajelen is. egy kártyával viszont biztos nem lesz skálázódásbeli problémád, plusz ugye több vram.
microstutter problémásabb inkább (bár nekem ez Far Cry 3ban volt feltűnő, de az csinálta egy kártyával is), elvileg júniusi driverrel javítják.
-
Anaren91
senior tag
7950 egyértelműen. Az egy kártyás konfigokkal nincs annyi gond mint a CF el és mivel a videó memória nem adódik össze még az is kevesebb lenne mint 1 7950 el és teljesítménybe is elenyésző lenne a kül sőt talán még a 7950 erősebb is lenne.
Vegyél nyugodtan egy 7950 et és sok fejfájástól kíméled meg magad -
lowzor
veterán
Ha eladnád, akkor cseréltesd, mert egy újért többet kapsz, meg a vevőnek nem okoz majd bosszúságot a zörgés. Ha megtartod, akkor nem ajánlom a visszaküldést, mert az új példányok többsége antituning. Amúgy ha csak a műanyag rezonál, akkor elég rajta meghúzni a csavarokat. Írj privit Droidmesternek, ő tud segíteni ebben.
Sokan cseréltették már zörgés miatt, simán kicserélik -
-
->Raizen<-
veterán
Nekem 3,2-es a procim de 4 szál terhelésekor felugrik 3,4-re 2 szál terhelésekor az a két mag felmegy 3,6 ghz-re. A TDP határain belül dinamikus az órajel vezérlés. A manuális tuningnál ugye érdemes offolni a turbót és úgy tuningolni. A szorzót lehet rendesen k-s prociknál emelni.
-
mrhitoshi
veterán
A GPU gyorsított videó szerkesztő/vágó programokat kellene nyomatni a gyártóknak. Egy gyors GPU oda vissza veri ilyen téren a legjobb processzorokat is.
Én mondjuk azért is nem váltottam még processzort, mert játékoknál ugye ha van is eltérés, az még nem akkora, hogy megérje lecserélni számomra. A másik meg, hogy konvertálás terén még mindig jó eredményt produkál a Deneb architektúra. Amennyit én konvertálok, ahhoz nem kell egy i7-es proci.
Bár most nálam a szűk keresztmetszet a rendszerben a HDD, minden tekintetben. Kevés az 500GB, és lassú is.
Pont ezért tervezek egy szervert is felállítani itthonra, úgy érzem, kicsit várhat magára a CPU csere. -
TTomax
félisten
Azért ne adjatok ám nagyon erre a tesztre a 7970-em 1125-ön 85-120fps produkál ultrán 4xMSAA ...én azt nem hinném hogy a multi ne menne 60fpsel egy huzott 7870-en 1920X1080ban...
(#7527) Alpachino
Erröl beszélek... stimmel az... a post processt vedd le ha gondolod,csak mossa a képetA HBAO is izlés kiérdése... máris megvan a 60+ fps ultrán 4XMSAAval,amit valljuk be a BF3ban nem nagyon lehet bekapcsolni...
-
Játék függő, ha a GPU folyamatosan 99.% on jár(csak akkor látod ha folyamatosan kint van OSD -n) akkor nem kell izgulnod még elég a CPU -d de mint mondtam nem mindegy milyen játék pl nálam a Borderlands2 full max beállítások mellett és 4200.MHz en ketyegő i7.es procival is CPU limites mert a GPU csak 95-97.% on jár! Az előbb belinkelt Warfighter az pedig szépen terheli az i7 HT szálait is, ha csak a 4.fizikai mag járna akkor 60.% körül lenne nálam is a CPU használat!
******************************************************************************************
#7290 Winne hát így az 5.pálya környékén már van némi viszonyítás alapom eddig nagyon bejövős! -
lowzor
veterán
Az a neved BF3-ban, hogy [HTS]G1PPO? Mert akkor láttalak
"(#6793) BalaNce87"
A távolban lévő objektumok grafikai részletességét lehet vele szabályozni. Eléggé hatással van a teljesítményre, mert többet kell számolnia a VGA-nak, ha a távolban lévő cuccokkal is foglalkozik. Ha mediumra leviszed, akkor elég sok FPS-t nyersz és nem is zavaró. Low-ra ne tedd, mert úgy már zavaró.
-
Winne
nagyúr
8/8 igen, sokat még nem tudok mesélni, ma raktam össze. Egy pár tesztet futtattam heavenben, meg most nyomtam 3-4 dirt2 karikát, nemsokára meg felkukkantok BF3-ra egy tesztre.
Íme, akit érdekel: (sorban: 7850_def, cf_def, cf_1100/4800, cf_1100/5800)
Az eredmények abszolut finomításra szorulnak, ez egy nagyjából eredmény egy szétgyalázott win7-en alapfeszen. A Dirt2 73-76%-ban pörgeti csak a kártyákat, ellenben a menüben 98%, Heaven is 97-99%.
BF3-ról beszámolok később, ha érdekel, egy 860-al összevetjük mindjárt.
-
kovsol
titán
A kérdés az, hogy van-e olyan játék amiben játszol és számítana az a kb+50-100Mhz ? Arra gondolok, hogy 75 helyett akarsz 80fps -t elérni, vagy 35 helyett 40 ? Az előbbinek nincs értelme. Én most visszavettem inkább 1125/1400Mhz 1,138V beállításra (ez a gyári alap fesz nálam). 7870 szintet hozza már itt és így is hozza az elvárt értékeket. Guild Wars2 ahol kellene talán még egy minimális többlet, de így is hozza még a 40-45fps körüli értékeket amivel már játszható egy mmo.
-
sakal83
addikt
Nem éri meg. Én próbáltam, nincs 20% közöttük. Egy hd7850 1150-et menni szokott, a hd7870 pedig kb 1200 esetleg 1250-et megy, már mértem a különbséget is.
CHIPman i3+hd7850.
A procit meg majd kicseréled, sokszor van már i5 2x00 30k-ért az aprón
-
Alpachino
veterán
-
Gippo
senior tag
-
kovsol
titán
meg igazából 1.1 2.0 3.0 kb észrevehetetlen eltérést hoz x16 al.
nagyon elégedett vagyok a kártyával, így tuninggal a minimum fps van ahol jóformán duplájára nőtt a 6850 hez képest, meg annak is örülök, hogy úgy fest én még a korai darabok közüli kártyát kaptam és nem ezeket az új "olcsósított" kártyákból
-
ADAM1337
nagyúr
asus gputweak progija akkor szart se ér mert a kezdeti állapotot mutatja.
Gondolom ha terhelve lenne a vga és úgy indítanám el akkor már jót mutatna, aham bingo: [link]
Azt hittem realtime monitoroz de akkor nem, pedig jól fest a program gpuz meg afterburner egybe gyúrva. -
Speed®
titán
Nekem is csörög 50-60%ig, de odáig nem kell felpörögnie szerencsére ;p
Tojok rá, kitesztelgetem, aztán elkussoltatom egy fél kilós alutepsivel#6168 seederking
Nem plafon..ref. fesszel megy ennyit. Nyugodtan használom 24/7 így
Kb. 15 éve tuningolgatok hasonló hozzáállással, nem volt még gondom.. -
kovsol
titán
Pick Pack Pont rendelés elég sok helyen már elterjedt, én sokszor rendelek úgy, legalább nem kell várni a futárt. Meg esetleg ha van olyan üzlet hálózat aminek van vidéken is boltja akkor a boltba is lehet rendeltetni. Meg van ahol már adnak háztól-házig garanciát is, így ha gond van a postát se a vevőnek kell állnia.
-
mrhitoshi
veterán
A teszt alapján valami nem stimmel ez tuti.
A Mirror's Edge régebbi játék, szerintem ott még nincs optimalizált Physx.Amúgy nekem nincsen CPU problémám.
BF3 multiját kipróbáltam, de idegesítően béna vagyok.
FPS-el nem volt probléma, de vagy nagyon távol áll tőlem a multi, vagy csak nem is akartam játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest