Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
katt777 #51972 üzenetére
Nem igazán értem miért user errorozol, mert bár nem vitatom, hogy biztos értesz hozzá, de ZC témában nem tudtál újat mondani. Egyedül a PCI-E energiagazdálkodás kikapcsolására nem emlékeztem, de azon is túl voltam már jópár évvel ezelőtt.
Sőt, igazából ha visszagondolok és visszalapozok az egész ZC problémakört az elsők között kezdtem itt feszegetni a topicban és én írtam le jópár nyűgjét itt először. A windows tray-re csukódó progikat, popup-okat, folyamatosan újrainduló ventiket, stb...
De ha mondod a (kerülő AB-s) megoldást akkor meghajolok és elismerem a user errort. (Bár akkor sem szívesen, mert nem hiszem, hogy ha mezei user lennék és egy driver installban kimerülne a tudásom akkor ne várhatnám el az AMD-től, hogy ne haljon le napi 25x a monitor standby-ban. Ez elég alap lenne akkor is, ha vmi AB-s vagy egyéb trükkel kiküszöbölhető az egész.)
Na a lényeg: figyelek, hogy állítsam be az AB-t. Bár - ezt is írtam - én is csak kínomban kapcsoltam ki AB-ben a low level hw controlt az utóbbi 2-3 hétben, előtte évekig azzal használtam. Szóval nem biztos, hogy olyat írsz, amit ne használtam volna előtte.
(Előtte meg Rivatuner, unlocked módban, jóval előtte meg Ati Tray Tools amivel szintén a driveres 2D/3D kontrolt kerültem meg, mivel - szintén írtam - szar volt az AMD multimonitoros frekiállítós megoldása. Most, hogy beugrott, az is olyan téma volt amit magam oldottam meg mert itt a fórumon csak nézett mindenki. (HTPC vonalon más topicból a 24p mizériákat már inkább nem is említem
)
szerk: Egy pontosítás: a pár verzióval ezelőtti AB nem tudott feszt állítani a kártyán ezért CCC-ből oldottam meg. Aztán viszont végül is feszemelés nélkül használtam, szóval maradt az AB használat végül.
Na de elég a nosztalgiázásból. Sok hülyeség eszembe jutott, ami nagyon nem mezei user kategória és többnyire egyedül sikerült megoldani.
Tényleg várom az AB-s pontos howto-t, hátha mégis kimaradt valami az életemből.Örök hálám fog üldözni, ha ezt a szart sikerül megjavítani.
-
sb
veterán
válasz
katt777 #51958 üzenetére
Persze, Abunak nem mindig van igaza, de szvsz itt azért tényleg van anomália a 3rd party cuccok és az AMD driverei között. Vannak érdekes dolgok.. ahogy maga a ZC is egy fos megvalósítás sw-sen.
Az elején kb soha nem működött. Emlékszem kb. 2 éve volt, hogy Win7 alatt mp másodpercenként állt le és indult el a kártya: órajelek ugráltak, venti leállt, elindult. Azt hittem ott leheli ki a lelkét a kártya amikor észrevettem, hogy ezt játssza.Aztán valamelyest normalizálódott. Kivágva a tray-en lévő progikat, amire allergiás volt el lehetett érni, hogy kb 1-2 percenként indult csak el.
Később valamit faragtak az sw-s részen is meg Win8 alatt is változott, mert most már alig kapcsol be, jöhet kb bármi. De a standby bug megmaradt.A bios-t végignéztem, tudom, hol szokott lenni, nem először csinálom.
De nincs.
Többi gyártónál is inkább a finomságokkal volt bajom mindig, nem nagy hibákkal. NV-n 24p bugok, De az AMD-n is volt. Intelen is volt standby bug (ott nem kapcsolt ki a monitor), DXVA problémák, meg a kedvencem, a 16-235, "limited range" kimenet videóknál. Arra is rákeres az ember neten, kb. 3 generáció óta visszatérő probléma.
AMD-n a ram órajel mizéria fogott meg régen, a többmonitoros használatnál is feltolta maxra, ill. váltogatott le-fel. Régebbi kártyákon meg ráadásul a képernyő is berándult a ram órajel váltásoknál.Most "fast startup" kikapcsolva a Win8.1-ben, azóta (2 napja) nincs standy bug-om, mindig visszatér a kép.
Lehet, hogy ez lesz a kulcs? -
sb
veterán
válasz
katt777 #51944 üzenetére
Régebben én is AB-vel nyomtam, de mióta problémák vannak és Abu is szajkózza, hogy a PowerPlay-be csak bezavarhat 3rd party cucc azóta próbáltam minimalizálni.
Egyébként elképzelhető, hogy a ZC probléma előfordulására hatással van, de a fene se tudja. most pl. minden szart letiltottam az AB-ben mégis 10-ből 8-szor nem jön vissza a kép.
szerk: BIOS-ban nem látok PCI-E energiagazdálkodást. Win8.1 power options-ben letiltottam, de nem használ.
Ritkán mondok ilyet és nem is vagyok egyik oldal felé sem függő. Mindig az volt ami jobb, ill. mindkét oldalon vannak driver hibák is. De azért ez k* régóta fennálló és igencsak bosszantó hiba. A végén tényleg eladom a p*csába az összes GCN-t minden gépből a családban.
-
sb
veterán
válasz
Steve198310 #51928 üzenetére
Hát ezzel nem nagyon vagyok előrébb.
Főleg, ha a venti se áll le, vagyis gyk a ZC sem megy akkor nálad. PEdig MSI-n is láttam, hogy voltak problémák. Bár lehet, hogy 7xxx-el, nem 270-el.katt777, AB-t is szedtem már le én is próbaképp. Ill. futott úgy, hogy minden hw control/monitor-t kikapcsoltam. Nem segített.
-
sb
veterán
válasz
proci985 #51918 üzenetére
Win7 alatt is megvolt, csak ritkábban.
Ott egy ideig - kb. 2-3 hétig - a driver install után nem volt gond. Majd előjött. Ilyenkor újraraktam a drivert (akár ugyanazt) és megint jó volt. Plussz csak néha jött elő.
Win8.1 alatt van, hogy 20-ból 19-szer ezt csinálja. És pl. a tegnapi 14.9 install után azonnal kezdte.
Steve198310, ??
katt777, Köszi a jó tanácsot.
Már gondolkodom rajta. Ha lesz 960 vagy vmi használható alternatíva lehet, hogy az lesz belőle.
A PCI-E energiagazdálkodást jó, hogy mondod. Kipróbálom. Anno régebben Win alól és bios-ból is próbáltam tiltani, de nem működött. Viszont azóta lapot cseréltem Intel DH67GD-ről Asrock Z77 Pro4-M-re. Megnézem, hátha...hackeeeee, Ezt is olvastam, HDMI-n is kipróbáltam. Kb. 2 napig jó volt, utána ugyanaz.
Igaz csak úgy próbáltam, hogy HDMI->DVI átalakító+DVI kábel a monitorig, de ez gondolom mindegy mivel a vga-n a HDMI csatit használom.Ezt a Win8 fast startup kikapcsolást még kipróbálom, mert úgy tűnt mintha ezzel 2-3 napig hibátlan lett volna, ma kapcsoltam újra vissza. Lehet, hogy jót tesz neki a service restart.
-
sb
veterán
válasz
jety91 #49879 üzenetére
A leírt zero core hibától kezdek megőrülni.
Van valami normális és végleges megoldás erre? esetleg úgy is, hogy normálisan működjön?1. A korábban tray tool-t nem próbáltam, de amennyire észrevettem Win8 alatt már jóval érzéketlenebb a ZC és nem jön vissza minden tray-en történő változásra. Nem is biztos, hogy működne.
2. Driver csere nekem nem oldja meg a problémát, egy ideig nincs gond, majd 1-2 hét után visszatér a probléma.
3. Azt vettem észre, mintha a normál restart javítaná a helyzetet. Ha kikapcsolom a Win8 "fast boot" öszvér indítású opcióját akkor kevésbé jön elő. Lehet, hogy az amd external events szervíz ilyen jellegű újra nem indulása okozhatja?Sapphire 7850 1GB-ot ill. Sapphire 7750 1GB-on is előjön a probléma.
Egyéb ötlet? -
sb
veterán
Nálam is megy szépen. Még háttérbe sem kell minden app-ot tenni. Persze úgy biztosabb.
Win8 óta percenként sem ébred fel a kártya, amit Win7 alatt még megtett.Persze csak jó driverrel és azon belül is meg tud hülyülni.
13.8beta-val abszolút nem ment.
13.6beta2-vel tökéletesen ment, majd meghülyült (standby-ba ment majd nem jött vissza. Vagy visszajött egy explorer restart után, aztán meg nem ment), de driver reinstall után újra tökéletes.Az biztos, hogy kell hozzá némi mák. Az első drivereknél 12.3-4-5 nagyon sok a fentiekhez hasonló probléma volt vele. Mostanában szerencsére kevés ilyen van.
-
sb
veterán
Nekem az egyik, talán 13.6beta valamelyikből a CCC nem indult. Sem amikor először raktam fel, sem amikor a vacak 13.8beta után tértem vissza.
Safe móde-ban kézzel kellett helyretenni.
Azért előfordulnak sajnos még ilyen bakik.(Hogy a 13.8 és régebbi driverek ZC problémáiról ne is beszéljünk...)
A CAP a másik kedvencem. Most csak egymásra installálom őket a default könyvtárba és rendben, de anno előző Win-el saját könyvtárba raktam és megpróbáltam uninstallálni mielőtt felraktam az újat. Próbálkoztam vele mindenféle trükkel vagy 10-15x, de kékhalál volt a vége. Úgyhogy mentek egymásra... (És persze mindegyikkel ez volt).
Azóta meg sem próbáltam, hogy maga az uninstall volt-e a gondja vagy a másik könyvtár azt így nem tudom, de elég gáz. -
sb
veterán
Nem kapcsolgatja be, ha nincs aktív ablak, amire érzékeny lehet... főleg ami használ gpu-t, pl. egy flasht tartalmazó böngésző.
Változott valami oprendszer szinten is, mert Win7 alatt bekapcsolgatta nekem is a ventit kb. 1 percenként (majd utána azonnal újra ZC-ba visszament) azután is, hogy letiltottam minden vackot, ami ennél sűrűbben felébresztette (pl. Speedfan, vagy Afterburner ikonban megjelenő hőmérsékletek, popup ablakok, stb...), de Win8 alatt az Afterburner szerint simán kikapcsol és konstans úgy marad. nagy ritkán néha látni, hogy feléled, de csak esetenként, mondjuk 10-15 perces periódusokban kb...
És ez igaz futó (és otthagyott ablakú) TotalCMD, uTorrent, stb... esetén is.
Otthagyott böngészőre is lemegy néha ZC-ba, ahogy írtam, de 90%-ban inkább nem. Azt érdemes tálcára lecsukni. -
-
sb
veterán
Akkor ez úgy látom más jellegű BS hiba, mint a klasszikus monitor standby-Zero Core és többé nem kapcsol vissza a monitor hiba.
Közben nálam megoldódott egy driver újrainstallal.
Pontosabban a 13.6 beta2 szarozott. Felraktam a 13.8 beta-t, azzal visszajött standby-ból, de onnantól kezdve folyamatosan ugrált 2D/3D órajel között a kártya. Aztán visszatettem a 13.6 beta2-őt és újra minden jó lett. Van Zero Core, standby után visszajön a kép és marad 2D-ben az órajel, csak akkor vált fel 3D-re, ha kell.Anno 7770-en és 12.8-as Catalyst előtt volt ezzel rengeteg szívásom. Ott is 3-4 driver kellett hozzá mire rendesen ment, de úgy látszik ettől nem tudnak megszabadulni.
(Ott is hasonló tünetek voltak: összevissza váltogatott órajelek, vissza nem kapcsoló monitor...) -
sb
veterán
válasz
proci985 #34288 üzenetére
Mit jelent, hogy ki van ütve? Nem használod?
Kikapcsolni tudtommal nem lehet, csak ha a monitor standby-ba küldését kikapcsolom. Azt meg nem szeretném...Amúgy meg k*vára idegesít, hogy nem lehet megcsinálni rendesen ezt a szar ZC-t.
Mg maga a mód is ahogy előjön... mondom, 3 hónapig semmi hiba nem volt és ehhez képest már ma is volt 2 black screen amikor itt hagytam 10 percre a gépet, lement standby-ba a monitor és nem jött vissza a kép utána.És az is biztos, hogy vmi sw-s bug, mert a háttérben minden megy. Ilyenkor kikapcsolom a gépet a gombbal és normálisan leáll a Windows. Egy esetben még a kép is megjelent a shutting down felirattal a gomb megnyomása után kis idővel... vicc.
-
sb
veterán
válasz
Steve198310 #34222 üzenetére
Látom téma volt a Zero Core és black screen.
Engem is érdekelne kinél hogy jön elő, mert lassan agybajt kapok tőle. Anno volt vele gondom, aztán hónapokig semmi. Újra előjött, utána megint semmi. Most kb. 3 hónapja nem jött elő egyszer sem, 1 hét szabadság után visszatérve tegnap óta, kb. 1.5 nap alatt összesen 8-9 alkalommal sikerült belefutnom. Gyakorlatilag amikor lement ZC-ba talán 1, max 2 esetben ébredt fel, az összes többi esetben beszart.
Nyilván 1 hét gép nem használat alatt semmi nem változott, nemhogy a driver...
WTF?!?!?!?!?!?!?!
Egyébként Sapphire 7850 1GB-ról van szó.
-
sb
veterán
válasz
Tomix24 #13691 üzenetére
Ez teljesen igaz-
Az összes, egyébként vga igényesnek tartott játék cpu igényes. Vagy ha úgy tetszik, akkor cpu igénye IS.Vagyis két lehetősége van az embernek gyengébb procival:
1. Gyengébb vga. Így nagy felbontáson szar átlag és szar minimum fps.
2. Űberbrutál vga: Nagy felbontáson jó átlag fps, de ugyanolyan szar min fps.A játékélményben a min fps lesz a meghatározó, mert ha vmi történés lesz egyből beesik és anyázhat az ember.
Vagyis jó proci kell ez, az alap. Utána pedig vagy jó vga vagy egy közepes vga+visszavett grafika és ugyanúgy meglesz a gyors futás.Kivéve, ha elég a 20-25fps is valakinek a csúcs vga és a kimaxolt grafika látványa mellett.
És ez így van kb. 8-10 éve.
-
sb
veterán
válasz
Chapel #13470 üzenetére
Így már érthető, ha saját fan profil van, hogy miért nem megy 20% fölé.
Sok a tartalék a kártyában és szerintem jól tették, hogy a hűtést is ehhez mérték.
Így jól jár az is aki tuningol és az is aki halk vga-t akar.Nekem Sapphire 7850 1GB-on is hasonlóak a hőfokok, venti %-ok. Alapon asszem 10%-on megy, terhelve pedig 20-30% között de még így is hangtalan.
Alapfesz 1.075V, 860MHz.
Alapfeszes tuninggal 1100MHz.
Feszemeléssel tuninggal pedig 1.175-1.2000V körül 1200MHz.Ezeken a beállításokon Heaven alatt a komplett konfig fogyasztás kb. úgy alakul, hogy 140-145W / 155-160W / 195-205W.
Látszik, hogy mennyire megugrik az alaphoz képest. Ez a melegedésben már rendesen odatesz neki.
(Mondjuk nekem a +9%-ért +25% fogyasztást konfig szinten nem is ér meg a dolog így ment vissza alapfeszes tuningra. Ill. még menne alulfeszelésbe is, ha működne a dolog.)
Így marad a 20-30% közötti fordulatszám. -
sb
veterán
válasz
Speed® #13341 üzenetére
Vagy a GTX460-at is alul lehet feszelni és órajelezni.
Nekem is az volt, pl. Portal 2-ben meg hasonlókban a 150-200fps helyett vissza lehetett venni 2D feszre és 4-500 körüli órajelre. Máris annyit fogyasztott, mint egy 7770 és a 60-120fps úgy is megvolt.Ilyen szempontból jó lenne egy értelmes throttling-os megoldás.
-
sb
veterán
válasz
menyoronc #12488 üzenetére
Valószínűleg megy az MSI Afterburner-ed ami felébreszti.
Ha kilövöd és máshogy nézed meg (pl. a ventijét fizikailag) akkor látod majd, hogy nem indul el.Sajnos a Zero Core ilyen... bármi felébreszti szinte. Kerülni kell a vga-t használó programokat. Lehetőleg aktív ablak ne legyen a képernyőn ill. ne legyen egyéb aktivitás sem: felbukkanó tooltip-ek, ikonban mutatott hőmérsékletek, stb...
-
sb
veterán
Sapphire 7850 1GB
ASIC: 84.6%
Nem teszteltem még mennyire stabil, de default 1.075V-on eddig 1100-on lefutott jó párszor a Heaven. 1.175V-on 1200-on. -
sb
veterán
válasz
Dark KillerX #11955 üzenetére
Én is megnéztem, de sokat nem állítgattam még.
Nálam 1680, 7850 1GB-on, 1000/1300-on (proci i5-2500 alapon):High, SSAO, AA off: 40-50 fps. 2xAA: 30-35fps, 4xAA: 15-20fps. Persze nálam a ram limitáló tényező jócskán. Mondjuk AA off mellett is olyan volt, mintha lenne rajta AA. Szépnek tűnt, pedig elég érzékeny vagyok rá.
Ahogy néztem High és Ultra között kb. semmi különbség fps-ben.
Viszont a látványtól nem vagyok elragadtatva. DX9-ben nem néztem a topicban lévő shotok alapján sok különbség nincs, csak fps-ben.
Meg önmagában sem volt annyira áll-leejtős az első pár képsor, ami alapján ennek így kéne futnia. De mondjuk rossznak se mondanám.
-
sb
veterán
válasz
DroiDMester #11980 üzenetére
Mondjuk a szétcsúszásnak sok köze nincs az fps számhoz. Inkább tartalomfüggő. gyors váltásoknál, pl. villódzó fényeknél kis fps-en is zavaró lehet a vsync off.
Az más kérdés, hogy a bekapcsolása meg mindig lassulással jár. Az input lagra gyakorolt hatása meg még rosszabb.
Amikor megy 60fps-el a kép és mégis azt érzi az ember az egéren, hogy késik az irányítás.
-
sb
veterán
válasz
Dark KillerX #11953 üzenetére
Felbontás?
-
sb
veterán
válasz
csucsbicep #11891 üzenetére
Nálam nem megy a profilozás exe-nként.
-
sb
veterán
válasz
kovsol #11535 üzenetére
Szerintem nem olyan rossz, hogy megálltak. Látvány így is van a konzolokhoz képest és jó, hogy nem kell 100k-s kártya, hanem 30-50k-s kártyákkal is high-on lehet nyomni. Plussz a gép is elvan 200W-ból, nem 3-400-ból. Hűtéssel, zajjal sem kell szórakozni.
Inkább jobb játékok kellenének mint szebbek.
-
sb
veterán
válasz
DeathAdder #11513 üzenetére
És vajon a kiírt szám az jó adat?
Mintha olvastam volna, hogy nem mindig reális, mert nem lehet normálisan mérni.
Talán Abu írta... -
sb
veterán
válasz
Repsol600 #11494 üzenetére
Ez biztos? Mármint, hogy lekapcsol a vga?
Én még nem próbáltam, de amennyire tudom csak Virtu-val megy együtt a vga+igp és olyankor nincs lekapcsolgatás.
De még nem próbáltam és nem is ástam bele magam szóval lehet, hogy rosszul tudom. Inkább kérdezem, hogy milyen beállítással és környezetben megy ez az egész.
Köszi! -
sb
veterán
válasz
szmegma #11443 üzenetére
Csatlakozom.
Múlt hét óta van 7850-em, előtte 7770-el volt némi dolgom családi gépben, de úgy tűnik az érdemi dolgokkal kapcsolatban így is kevesebb info jött a topicból, mint amit eddig tudtam. ZC, alulfeszelés, stb...A gamekről és benchmarkokról viszont sokat megtudtam.
Kicsit meg is rémültem mert eddig úgy voltam vele, hogy az előző GTX460-amon is szinte minden futott (igaz csak 1680-ban AA-val használtam, és az esetek 10%-ában csak high-very high-ban ultramaxmaxmax helyett), elég lesz a 7770 is, ami kb. ugyanazt tudja, csak kisebb fogyasztással. Ráadásul ki nem állhatom a 30 körüli fps-t, inkább 40-60.
De már megnyugodtam mióta a 7770-es gépre is felraktam az AC3-at és - szintén 1680-ban elég jól indult, 50fps körül.
-
sb
veterán
Alapon elég egy normális, erős 12V-os ágú tápból egy 300-350W körüli is egy i5+7850 kombóhoz.
Szerintem 200W körül ez megáll. Még nem sokat mértem, de pl. Heavenben 150-160W-ot eszik i5-2500-al. Itt persze a proci nincs kihajtva mellette, de azzal együtt sem hiszem, hogy 200-220W fölé menne.Persze tuning mellé kell a táp, 4GHz felett, húzott 7850-el, esetleg feszemelés mellett +100-150W is simán összejöhet.
-
sb
veterán
válasz
seederking #11316 üzenetére
Értem. Közben leírta asdxv is, hogy erről van szó.
Ezzel az a gond, hogy egyrészt a monitor kikapcsolás ugye nem megy automatikusan, másrészt pedig a ZeroCore sem működik. Azért nem kattog, mert le sem áll a ventilátor, így el sem indul újra.És megszenvedtem 7770 alatt mire rájöttem milyen progikra érzékeny, ha használni akarja az ember, akkor ezeket kell megkeresni.
-
sb
veterán
válasz
lowzor #11310 üzenetére
A hangot nyilván nem progi okozza, hanem fizikailag ilyen hangja van az induló ventinek.
De ez típusfüggő, ahogy írtam pl. az Asus 7770 amúgy hangtalan ventije is kihallatszott indulgatásnál.A folyamatos leállás-felkapcsolgatás viszont sajnos sw bug, amivel nem tudnak és nem is fognak semmit kezdeni. Ebben a formában az egész ZC elég halott dolog. Ha nem figyel rá az ember és vmi progi felébresztgeti a vga-t akkor ez van. A fogyasztásban mindenképp meglátszik, rosszabb esetben meg a venti is hallatszik. Ha nem az elején, sztem egy idő után akkor is fog, mert megviseli a folytonos indulgatás.
A gar viszont már önmagában elég a cseréhez. -
sb
veterán
válasz
lowzor #11303 üzenetére
A folyamatos leállás-felpörgés szerintem egyik vga-n sem hangtalan, a 7870-en sem lesz az.
Amúgy meg nem mindegy a hangtól függetlenül sem, nem hiszem, hogy jót tesz a cuccnak, a ventiknek fizikailag biztos nem. Plussz a fogyasztás is szarabb. Fel-le kapcsolgatva többet eszik, hogy simán idle-ben, szóval nemhogy a ZC hozna a fogyasztáson, de még ront is.
Ehhez nem kártyacsere lesz a megoldás, hanem meg kell keresni melyik progi okozza nálad és ki kell iktatni. Szerintem más megoldás nem nagyon van.
-
sb
veterán
válasz
lowzor #11291 üzenetére
Ja, hogy ennyi.
Viszont ezt a köv. 7xxx vga is csinálni fogja szvsz.
Nálam a 7770-nél tapasztaltam, hogy fel-le kapcsolgat, volt olyan, hogy kb. 5mp-enként kapcsolt be-ki és ezzel kattogott.A ZC elég érzékeny bármilyen aktivitásra, így ez szerintem csak sw-sen kiküszöbölhető probléma.
Pl. a Speedfan, vagy Afterburner a fentiek szerint be-ki kapcsolgatja a ZC-t. Ezek mellett nem működik rendesen sajnos. De bármi más, egy aktív böngésző, stb is megfogja, akkor nem is aktiválódik a ZC.
A legszarabb a Speedfan volt. Ez volt, ami 5mp-enként élesztette fel a vga-t. Akkor is, ha a tálcán a hőmérséklet-kijelzés le volt tiltva. Az Afterburner kb. percenként ébreszti fel.Seederking, mi ez az energia séma módosítás? A ZC komplett letiltására gondolsz a win energiabeállításokkal?
-
sb
veterán
A feszállítás legújabb eredményei Sapphire 7850 1GB-on.
AB-ben sehogy nem megy a feszállítás.
Trixx-ben már működik újrainstallálva a következőképpen:
1. 3D overvolt megy úgy, hogy 2D-t is átállítja. Tehát az alap 1.075V-ot felnyomom pl. 1.150V-ra akkor 3D-ben és 2D-ben is ennyin megy a kártya. Undervolt nem megy, 1.075V-nál kevesebbet nem ad 3D-ben.
2. 2D undervolt megy, ha az alap 0.825V-on leveszem 0.800V-ra akkor 2D-ben ennyit kap a kártya, 3D-ben pedig az alap 1.075V-ot. Váltogat szépen a kettő között.CCC Overdrive-ban is sikerült feszt állítani. Ott külön megy a 2D/3D fesz állítás, de sajnos ott sem megy 3D-ben az undervolt. Amit beállítok (2D-ben bármilyen fesz, 3D-ben csak nagyobb fesz) aközött szépen váltogat.
Valószínűleg ez a 3D minimum fesz biosban van beállítva.
Emlékeztetőül:
Asus GPU Tweak-ben hiába állítgattam a feszt, nem történt semmi nagyrészt. Egyszer állt be fix 1.000V-ra a kártya 2D/3D-ben is akárhova húztam a csúszkát.Ha valaki ráismer vagy tud jó/jobb megoldást azt várnám továbbra is.
A célom épp a 3D (és esetleg 2D is, de az már nem releváns annyira) undervolt lenne. -
sb
veterán
válasz
Attix82 #11033 üzenetére
Az a gond, hogy nincs egyenletes skálázódás a sebességben ill. be-becsúszik 1-2 szarul megírt, vagy optimalizált játék is.
Maxon, fullhd-n egy erőmű kell mindenhez, míg pl. nálam 1680-ban és nem very high-on, hanem 1-2 dolgot visszavéve high-ra a játékok 95%-a lazán futott a GTX460/7770-en is. (A 60-70%-a meg teljesen maxon)Pedig ezek a vga-k kb. már a benchmark grafikonokon sincsenek rajta annyira az alján vannak a teljesítménypalettának.
Én asszem maradok a középkategóriánál, mert nagy részben elég, a maradék 5-10%-nyi játékhoz meg még +2 kártya kéne kb.
Vagy az se lenne elég, mert egyszerűen szarul van megírva. Irreális.
-
sb
veterán
válasz
csucsbicep #10960 üzenetére
Mikre gondolsz pontosan?
-
sb
veterán
Sapphire 7850 1GB-on lehet feszt állítani?
Nekem nem jött össze.
- Afterburnerben a két dll-lel és unlockolva sem jelenik meg.
- Trixxben semmi.
- Asus GPU Toolban van fesz, de nem csinál semmit. Ill. egyszer átugrott fix 1V-ra a default 0.825V/1.075V-ról, de gyanítom ez csak valami fix órajeles beállítás volt. Egyébként bárhova húzom a csúszkát semmi nem változik.Bios editorral?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- SzoftverPremium.hu
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged