- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Pont az AB-re (és társaira) értettem a user errort.
"Mezei user"-rel kapcsolatban csak egyetérteni tudok, tényleg úgy kellene működnie, hogy feltelepíted, aztán no problemo. De az nV kategória.
ATT-hoz volt saját topicom a saját cikkemhez, amely alapján kismillióan belőtték a VGA-jukat, de persze az sem rossz, ha magad kísérletezed ki, csak hosszabb.Ha AB nálad nem működne rendben, te lennél az első, és akkor is arra tippelnék, hogy a sok segédprogram vagy több beállítás miatt vmi megkeveredett a rendszerben, és mindenképpen célszerű lenne egy tiszta (friss OS és csak driver) teszt.
Gondolom, ha ennyire utánajártál, azzal azért tisztában vagy, hogy ha beállítottál mindent AB-ben, akkor utána CCC-ben már ne piszkálj semmiféle 3D beállítást.
Mondjuk, régi AMD-sként annyit csak megtanult már az ember, hogy kerülő utakra lehet szükség az optimális működéshez, én legalábbis HD3870 óta csak ezt látom.
CCC-ből hogy a f.szban állítottál feszt?Na, talán tudok segíteni, nálam ezek a beállítások biztosítják a zökkenő- és ugrálásmentes, stabil működést:
A rendszer MINDIG (net, hardveres videó lejátszás stb.) ezzel az alap profillal működik gyári min. feszen, kiküszöbölve bármiféle ingadozást (órajel, fesz), ért. szerűen auto betöltéssel:
Amiről beszéltem, a kézi vezérlés szükségszerű, de előnyös. Régebbi v. kevésbé igényes alkalmazásokhoz van low3d profilom (takarékos és hűvös):
Gyári órajel-beállítások -0.144V-tal gyári fesz alatt:
És ez az ésszerű (GPU ÉS RAM) túlhajtás (még mindig 0.04V-tal gyári alapfesz alatt), ha éppen szükséges lenne magasabb min FPS-hez:
Az adott játékhoz szükségeset aktiválom (vagy hagyom "2D"-ben, amelyben szükségtelen több).
Értelemszerűen neked a saját feszekhez és órajelekhez kell alkalmaznod, a teljesség kedvéért írtam le így összetetten a megoldást.
aginor: Support, vagy a fenti megoldást tesztelheted. Azért nagy gáznak kell lenni, ha XT-n rendben működik, egy szimpla 270X-en meg nem.
frozzyZTE: Gyártó oldaláról driver, de reffel is elsősorban csak drivert telepíteni eszközkezelőből, semmi CCC és egyéb. Ha valamit eloptimalizáltak CCC-ből (profilok, csalások), akkor driverrel jó lesz. Vagy legalább kiderül, hogy tényleg a driver szar. Esetleg Mantle-ben sincs meg a támogatásod, ha ennyire a procihoz lassul a cucc, mert nálam még úgy sem nagyon esik 40 alá, mmiközben a VGA-d alig gyengébb az enyémnél.
Jut eszembe a 120FPS-ről: gondolom, nem maxigrafikával tolod. Ha relatíve gyenge a proci, és magasabbra teszed az összetettséget, könnyen nőhet az FPS-szám.makoss: Most akkor melyik? 14.9 zűrös, 14.8-as "APU" elég jó volt, 14.9b1-et még csak most próbálgatom.
noby: Egy használt 7870(XT).
Olvass vissza, mennyi probléma van bármelyik 270(X)-szel, és mennyi az előbbivel.
-
proci985
MODERÁTOR
tobbmonitoros hasznalatnal teljesen normalis a memoriak maxon porgetese. nekem 6+megapixeles desktopom van ami eleg magas vramterhelest jelent uresben is.
ez a fast startup felvetese erdekes, elvileg ha hibernalasbol nem jon vissza a kartya akkor ez megmagyarazza. mondjuk sleeppel nincs ilyen baj.
--
btw, 3rd party cuccok siman tudnak vicces dolgokat osszehozni. foleg, ha az user tuningol meg nekiall esz nelkul feszt optimalizalni. "dehat furmark alatt stabil", ja csak orajelvaltaskor / terhelesvaltaskor meg eldobja magat.
-
katt777
félisten
Abu, minden tiszteletem ellenére, a hsz-aiból ítélve szart sem ért a "3rd party" programokhoz, szajkózni viszont tudja, milyen jó a driver. Pplayjel az van, ami írtam: vagy van, de viszi a feszt, vagy kézzel kell váltani. Semmi egyéb gondot nem láttam (leszámítva némelyik verzió használhatatlanságát legalábbis tahitis kártyákon). Ha valamelyikkel nem működne, vannak alternatívák is, az viszont több topicban is simán lejön, hogy az órajel- és fesz. ugrálás garantáltan pár hónap alatt hazavágja legalább a VRM-eket. De használjon mindenki csak AMD drivert!
AB-ben nem letiltani kell, hanem engedélyezni, ezt már annyiX írtam!!! Low-level driver vezérlés, meg minden egyéb, végezze az AB, és rendben lesz.
Biosban alaplapi (onboard) beállításoknál, esetleg CPU-settings-nél szokott lenni.
nV-val anno BS hiba volt sokaknak, nálam még ez sem jött elő, mert nem a driver okozta, hanem a "zóccsó" alkatrészekkel szerelt kártyák (kevés volt nekik a ref. fesz.). Azért nV (nem sokkal) később driverből javította. Mantle ellen meg optimalizálták a DX kódot mindenben 7-8% sebességnövekedést elérve, szóval azért sok minden nem szól az AMD mellett (PhysX és CUDA sem
). A baromerős energiatakarékos új kártyáikat meg nem is említem. Ja, késő, már említettem.
Bőven megérik az AMD-fan tesztekben kierőlködött "felárat".
frozzyZTE: Mi is a konkrét problémád BF4-gyel?
Nekem annyi, hogy látszólag (választhatatlanul) Mantle-ben fut az új driverekkel, mert pont olyan hibákat csinál, anno pedig DX-ben tökéletesen szaladt.
Minden szoftver "as is", röviden fordítva "kapd be". Sem a gyártónál, sem a driverírónál, sem a hardverkészítőnél nem reklamálhatsz. Vagyis hát reklamálhatsz, csak nem érdekli őket, a pénzedet meg már megkapták (próbáld meg visszakérni a BF4 árát
). Nézd meg, hány éve szórakozik az AMD a vásárlóival, és még mindig veszik a kártyáit, mert elég balekot győznek meg a marketingeseik.
AMD-vel ez van. Én csak a rendkívül kedvező ár/érték arány, illetve a beteszteltség miatt vettem ezt a karit (használtan), és az összes eddigi AMD kártyám közül ezzel tapasztaltam a legkevesebb hibát. Mivel írtam soxor, ezzel mennyit és mit, elképzelheted a régebbieket.
-
katt777
félisten
Hát én pont AB-re teszek minden vezérlést.
proci985: Hol szarna be a CF, ha nem AMD lapon?
Anno úgy gondolták, így majd cserélnek a felhasználók újabbra. Én is ezt tettem, csak az már természetesen Intel volt. Senki ne mondja, hogy engem nem lehet meggyőzni.
Zsébernardo: AB-rel v. GPU tweakkel fixálva a profilokatnincsenek ilyen ugrálások (mert persze a szar böngészőknek kell ám az órajel-emelés). Egyébként ezek az állandó órajelb.sztatások elég szépen ki tudják nyírni a kártyát, de főleg a VRM-eket (nem egy ilyenről olvashattunk már), már csak ezért is inkább a fix, vagy letiltod a gyorsítást (de még a hülye Office is használja). Egyébként roppant érdekes, hogy amikor "2D"-be fixálom a GPU órajelet, és azzal fut böngészőben a "gyorsított" megjelenés, nincsen semmiféle akadás (de még a TV-tunernek sem engedem az UVD-s gyári profilt
), azaz semmi szükség rá azon kívül, hogy hamarabb használódjon el a VGA és kelljen cserélni.
argentin27: Nálam az AMD Accelerated Video Transcoding telepítése okozott nem pontosan ilyen, de hasonló hibát hónapokon keresztül, csak a 14.8-as meghajtó oldotta meg.
-
Steve198310
őstag
Ez elég keszekusza. Na akkor végül is nem emlékszem de biztos volt sőt 100% volt olyan akinek nem ment R9 el sem.
A HD szériával nálam is voltak gondok. Meg állt és kb. 45-50 másodperc múlva újra be indult a venti és ment vagy 20 másodpercig. Legutóbb volt valami gondom a 14.7 el. A 14.8 van fent de ez faxa repeszt rendesen. Főleg ki lett küszöbölve ez a winfos 7 kék halálos baromsága azóta heppy van -
HSM
félisten
A CAP-ot sose tettem fel, azokkal mindig is voltak bajok.
Most nem halok bele, ha egy héttel később lesz gyorsabb 1%-al az adott játék, mikor kijön a rendes komplett driver az adott CAP-al.
Nekem a ZC, mikor először lett 7000-es kártyám, remekül ment 13.4-el... A többivel nem nagyon próbálgattam, de a 13.8 v2-vel is remekül müxik, nincs vele semmi bajom.... A 13.8 v1 nekem kimaradt, a betákat azért csak érzéssel telepítgetem, jobban szeretem a véglegeseket, pláne az olyan bétákat kerülöm nagyon, mint a 13.8, ami egy nagyobb újítás (itt pl. a frame pacing megjelenése) első kiadása...
-
jediweb
aktív tag
Hali
Nekem 3 hónapig állt majd a képernyőpihentető bekapcsolása után, hiába indítottam akár újra nem volt
video output a monitoron . többszöri újraindításra jó lett 1 hétig, majd ismét, de akkkor már semmi kép.
Megmozgattam a videó csatlakozásokat + táp csatikat is és jó lett...
Igaz szállítva volt rendesen dobozba, de lehet megrázkódott azt nem tom a Black screen hogy viselkedik minden újraindításnál visszajön a kép?
Vedd ki a kártyát, esetleg tisztítsd meg a csatikat rajta ( mindet) és próbáld ki lehet akár jó is lesz ... -
kovsol
titán
Én majd veszek egy konzolt, a mostani gépem meg akkor megmarad RTS és MMO hoz, PC -n ezeket játszom főleg. Minden másra nekem jó lesz a konzol, xbox360 al is sokáig elvoltam egy laptop társaságában. BF3 -t is toltam rajta, én a sok év alatt fps gamet is megtanultam rajta játszani.
Én TV -t használok mégis 2GB -os kártyám van és azt is ajánlok másnak is. Mondjuk 32" felett már nem tolnám rajta. Ekkora monitor is van még. Na meg az se mind1 milyen TV, mert nagyon sok alkalmatlan játékra.
-
akár még jó is lehet, de nem megyünk vele semmire. azt mutatja, hogy jelenleg mennyi videomemóriát foglal a játék - de az nem derül ki, hogy pl. az 1800MB-ból mennyit lehetne szó nélkül kidobni, ill. hogy ha csak 1GB VRAM lenne, akkor az eldobott 800MB belejátszana-e a teljesítménybe. a játékok nem menedzselik a videomemóriát - csak töltik, és ha betelik, akkor valamilyen algoritmus alapján a WDDM (vagy a driver) kidobálja azt, ami legkevésbé valószínű, hogy fog még kelleni.
-
lowzor
veterán
A többin kártyán hangtalan az indulás. Legalábbis nincs ilyen döglődő winyó hangja. Nem hinném, hogy progi okozná. Ha szoftveres bug lenne, akkor már javították volna az újabb Catalystnál. Amúgy nem csak emiatt lesz kártyacsere, hanem a gari miatt is. Nyugodtabban használom úgy, hogy van rá 3 év kisker. Meg eladni is könnyebb lesz majd valamikor.
(#11308) GeneraL_XTX:
Ez komoly?
Én ég és föld különbséget éreztem tuninggal a 6870 után.
-
lowzor
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest