- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
kovsol #40202 üzenetére
Persze,csak érdekesnek találtam,hogy fele akkora proci terheléssel is ugyan úgy hajtotta a VGA-t az FX.
Az nem igazán VGA limit. Ez a jelenség jelentkezik általában minden AMD GCN kártyánál. Pont ezt néztem meg én is. BF4-ben ha ablakba tettem 1024-be akkor a VGA 50-60%-on ment csak az i5-el is meg az FX-el is. Teljes képernyőn meg 100%-on.
De ez itt tényleg off.
-
miresz
veterán
válasz
kovsol #40200 üzenetére
Aha. De ahogy nézegettem a 3Dmark listát a topicjában ott sem sokkal jobb a helyzet. Na mindegy majd kiderül,hogy mit mutat majd a 4670K.
Míg volt itt nálam egy lap,addig tesztelgettem vele egy kicsit,de elégé vegyes a kép. Pl. BF4 multi alatt ki volt akadva mind a 4 mag,mig a 8320 magjai ~ 60-70%-on mentek"csak". De volt olyan game is,amiben jóval jobb volt az i5.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #40023 üzenetére
Hogy ? W-ot tud, az kevésbé számít, annak valamiből ki is kell jönnie. Mondjuk a gyártó szerint 20A-t ad le, 18-nak meg elég kell lennie, de ezek szerint más difi van, ennyire részletesen már nem vagyok tájékozott tápok terén.
Az Aurum egészen más kategória.PLackó16: Hát, bios érdekes lenne (mondjuk én pl. MSI lapoknál láttam olyan érdekességeket, hogy nem csodálkoznék rajta), de ha másik táppal OK a cucc, akkor mégiscsak a táp lesz a hunyó. Azért még mindig megpróbálhatod máshonnan átvinni a kieg. kábelt. Amúgy a kábelek OK-k? Mert ha pl. az átalakító rossz, hasonló hibát kaphatsz.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kovsol #39917 üzenetére
Ez tény,de ezzel eggyüt kell élni.Pl a Skyrim hónapokig játszhatatlan volt cf-el.Bezzeg most mintha taknyon csúszna.Megjelenés után kb. 3-4 hónap mire kialakul normálisan a játék.Nagyobb gáz,hogy itt a 2 kari a gépben,de a mezei ETS2 persze cseszik támogatni a CF/SLI rendszereket,pedig elég izgin megfekteti a vga-t,húzott 7970 kell a teljes pompához,olyan jól sikerült össze rakni a játék motorját.
=HG= : No problem
ricshard444 : Mármint az ETS2 ben?
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol #39902 üzenetére
Érdekes. Tényleg ki kell próbálni. Mert a tesztek azért nem hoznak ilyen szörnyű képet.
Ps4-en én is gondolkodtam. A probléma, hogy ott is ugyanúgy lenne input lag-em a Tv-n, mint most PC-ről. Így kb ugyanott lennék. =/ 130ms valós késleltetés azért csöppet sok.
Ezért fogok külön 24-es monitort venni dVGA-t vezetékes bill-t és egeret meg sok hosszabbító kábelt. : ) Mikor ezt mind összeadtam árban, akkor gondoltam rá, hogy ennyiből PS4-et is vehetnék. Milyen állat lenne stb... Aztán rájöttem hogy azt is csak a meglévő TV-re tudnám kötni... Ahol a jelenlegi probléma is az input lag nem szűnne meg. -
Dany007
veterán
válasz
kovsol #39889 üzenetére
Szal akkor azt mondod, hogy FC3-ban és C3-ban tapasztaltál micro lag-et ? : o Érdekes.
No igen. Hobbival nincs gond. Nekem is volt drága hobbim. De évek óta csak azt hallom amit itt is most a fórumban. Pár játékban megvan a 160-170-190%-os teljesítmény CF esetén. Ezt rendben is van.
De itt van pl Cseneles tapasztalata. Ghost meg a black flag szarul ment vele... Pedig mindegyik új játék, támogatnia kéne a CF-et. Itt is látszik, hogy lutri az egész.
Persze érdekességnek mindenképpen jó. -
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol #39862 üzenetére
Vagy akinek nincs ideje multizni és csak az élvezeti faktor kedvéért játszana egy jó kis "piffpuffos" játékkal, nem pedig verseny szempontjából.
Sajnos Q3 óta csak a TDU-val tudtam multizni. Egyszerűen nem kötnek le. Egyik se. Ja, meg próbáltam Crysis első részét. Ótvar gagyi és unalmas volt. De tény, hogy ezek meg is voltak eredetiben.
De még ha le is kötne, időm akkor se lenne egybefüggő. Ugye ha felébred a gyerek az éjszaka közepén és be kell menni hozzá, multi közben nem nyomhatok egy esc-et és tűnhetek el egy fél órára... Gondolom a többiek a serveren nem várnának rám... : )
Kedvelem az ilyen Cod MW szerű modern fps-eket. Bár állítólag a BF single nem sikerült valami jóra, viszont szép a grafikája és ezért már megéri a végigjátszást. Nálam.
Szóval ha meglesz végre az én vga-m is - v.színű 270x - akkor szépen kezdem az elejéről kb MW3-tól BF4-ig, Ghostig mindent ami az elmúlt 3-4 évben kimaradt. -
mrhitoshi
veterán
válasz
kovsol #39783 üzenetére
Ekkora CPU gyilkos a BF4 ?
És mi van a ~10%-os CPU teher átvétellel Dx11.1 alatt ?
Illetve arról lehet valamit már tudni, hogy a Mantle mekkora valós teljesítmény növekedést idéz elő BF4-ben ?Illetve ezt most vagy elfelejtettem, vagy nem tudok róla: Mantle alatt a GPU áttud venni terhet a CPU-ról, vagy csak alkalmazhatatlan grafikai effektek fognak megjelenni BF4-ben. Az világos, hogy teljesítménynövekedés lesz.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
kovsol #39778 üzenetére
Na mind1 majd meglátjuk. Egyébként április-májusban hol volt még a bf4(gépigénye), hogy ezt tudhassam?
Egyébként valamennyire azért tuningolható, vagy ez teljesen antituning összeállítás?
Egyébként ha nem hajtja ki 100%-ra 1680-ban az olyan, mintha 1920-ban játszanék nem?(FPS szempontjából) -
Milka 78
nagyúr
válasz
kovsol #39759 üzenetére
Na ezért vadászok használt Twin Turbo II-est.Az a fájdalmas,hogy a gpu nem megy 70 fok fölé ês a mem. vezérlő is megáll 68 fok körül.Bárhonnan is nézem,ezek a hőfokok rendben vannak,de egy idő után elkezd szemetelni játékok alatt.Ha rácsavarok még hűtést,akkor megjavul.Ebből a ram sünik hiányára tudok csak gondolni,bàr lehet hiába vergődök,mert a VTX álltalában 1650-1680-on elfekszik.
-
haddent
addikt
válasz
kovsol #39759 üzenetére
Tejóég az a Sapphire 1 7870?Olyan VRM hűtést HD7970 -en sem láttam még
Nagyon brutál
Ja hogy bal oldalt van a VRM és a ramokon van akkora borda mint egy állat. Hát akkor sem rosszkovsol ez már magyarázat arra, hogy miért ilyen brutál
Azért vicces, hogy 7950 -jükön sincs ilyen hűtés
-
-
edeleny
őstag
válasz
kovsol #38799 üzenetére
Kicsit ironikusan próbáltam írni, hogy ez van , nem tudok mit csinálni!
Volt erről szó a múlt héten, csak nem találtam született e rá megoldás!
Bizony jó , hogy lekapcsol, sokszor néznek úgy filmet a gyerekek, hogy a PC a háttértár. (a fene se győzné vinyóval) Igy alig pár wattal elvan a masina.
Egy valamit nem értek!!
Írjátok, hogy tuningal használjátok 7/24-ben!
Akkor folyamatosan terhelve van a VGA kártya, folyamatosan játszotok, dolgoztok rajta?Nekem épp az tetszik a dologban, hogy hiába tuningolom, írom fel az órajeleket, a feszt, igazából csak akkor megy ezeken az értékeken, ha játszom.
Sima mezei netezés, filmnézés, és egyéb ilyen alkalmazásoknál meg se mozdul 300 Mhz-ról!! -
Dany007
veterán
válasz
kovsol #38096 üzenetére
Világos, én is ezt mondtam, hogy inkább hangszigetelni kéne, mint mindent passzívban. De csak mert úgy olcsóbb.
Persze ha meglehet oldani, mint nálad, az a legjobb. De gondolom az úgy már nem két fillér. Se a táp, se a spéci vízhűtésNekem jelenleg 6db venti van a gépben úgy, hogy VGA-m még nincs. 4db Swif2 hűti a házat, meg a Deepcool a procit, plusz a táp 12cm-ese. A procié 900-on pörög idle, a házhűtők meg szintén 900 környékén. 1,5 méterre van tőlem a gép, kapott 5cm szigetelést (nem kifejezetten hangszig. anyagból, de így is sokat számít).
Nem tudom mihez tudnám viszonyítani a hangját. Most este hogy már mindenki alszik, itt van előttem az asztalon a telefon és a vibramotor - ha kapok egy e-mailt - olyan hangosan rezeg a többi hanghoz képest hogy majd megijedek tőle... A HDD kattogása idegesít nagyon, na azt azért hallani. De ahhoz képest a ventiknek nincs hangja, szinte nulla. Persze hozzá kell tenni, hogy ezek a Swif2-k ugyan halkak mint az állat, de levegőt se nagyon nyomnak... -
Dany007
veterán
válasz
kovsol #37983 üzenetére
Hadd tegyem fel én is ugyanezt a kérdést.
Nekem egy régebbi Seasonic HT500-as tápom van, és asszem csak 1db 6 pines csati van rajta. Meg persze az 5800k.
Viszont lazán elvitt egy 9800gtx+-t OC-zva. Az is 2db 6pines csatiból evett. Átalakítóval oldottam meg a másik csatit.@mikka07: Na, ez jó hír. Írhatnál fps eredményeket is.
-
mikka07
tag
válasz
kovsol #37979 üzenetére
Kösz a választ
erre én is gondoltam csak nem voltam biztos benne. Kiprobáltam a cod ghosts update1-el+ramfix-el 4gb rammal high beállításokkal fhd felbontáson 2*élsimitással szépen viszi és most már hogy rátelepitettem az update1-et lehet állitani 4gb-ram mellet a textura bállításokat is medium-nál magassabbra. Kiprobáltam a battlefield4-et is az is szépen megy szerintem nem sokkal szebb mint az uj cod . Ma kétszer is hozta a hibát egyszer olyat is csinált hogy játék közbe kikapcsolt monitor és csak egy reset segített.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #37738 üzenetére
Kb.
Olyat mar lattam, hogy keves volt/kifogyott a 2gb ram, de jellemzoen 5760x1080ban olyan beallitasokkal, amik egy 78x0an meg boven jatszhatatlanok lennenek. Pl Stalker CoP ultran mar csak AA nelkul volt hajlando elindulni, de sunshaftban ugy is kb 40-45fpsem volt 99%on porgo gpukkal. masik a Far Cry 3 volt szinten ultran, de annak meg kellett par ora amig kifogyott a memoria.
meg Bioshock 3 volt gyanus 5760x1080 ultran, de az meg lehet durvan procilimitesnek tunt 48:9hez passzolo FoV mellett es jatszhatatlanul lassu volt.
-
válasz
kovsol #37696 üzenetére
Direkt leírtam, mielőtt ezzel jönne valaki, hogy fénykép készítésekor lemegy a százalék picit. Ha gondolod csak a te kedvedért csinálok képet, hogy 99%. Ennyire azért nincs kicentizve a procilimit, főleg nem ilyen kicsi pályán. Hozzáteszem, nagyobb pályákon alig van különbség. 10-15 fps minuszba, mondjuk egy Caspian Border 64 fővel, vagy akár valamilyen Back to Karkand pályán.
-
Kroni1
veterán
válasz
kovsol #37636 üzenetére
igen, én is ezt akartam írni, a DP fejlettebb mint a HDMI, nagyobb sávszélességgel bír, és gyakorlatilag bármilyen adatot tud továbbítani.
Wiki: "DisplayPort is primarily used to connect a video source to a display device such as a computer monitor, though it can also be used to transmit audio, USB, and other forms of data."
De akkor ezek szerint a HD7000 sorozatban nincs "már" audió támogatás DP-n? Mert külföldi fórumon azt olvastam az HD5000-ben volt. Ahogy írtad, a HD3800 sorozatban pedig a DVI is audio-s volt, volt is olyan kártyám!
-
-
r00r1
aktív tag
válasz
kovsol #37214 üzenetére
OEM Lenovo 1155 H61-es lap, nem hiszem, hogy volt valaha topicja
már van kép (alaplapon), rá van dugva a vidkari a tápra, viszont még mindig nem látja, pedig innen szedtem le: http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?architecture=&manufacturer=Asus&model=HD+7850&interface=&memType=&memSize=2048 és a legfelsőt, a 015.025-öt -
Steve198310
őstag
-
chosa921
tag
válasz
kovsol #36680 üzenetére
Ez idő alatt a következőket követtem el :
hoztam egy öreg crt monitort amivel szép lett a kép, szóval nem a vga-nak van a baja ( megnyugodtam ) akkor pedig a TV-mnek lesz vga portjával valami, vagy a kábel a szar, lehet megvan törve vagy valami azért csinálhatja ezt, lehet egy egyszerű vga kábel csere megoldaná a problémámat -
chosa921
tag
-
kona005
senior tag
válasz
kovsol #36521 üzenetére
Lehetséges, én sem pont XFX-et akartam venni de nem bántam meg! Most ráraktam TV-re így FHD-ba is max 69 fokra ment fel BF3 alatt
mindezt 54%-os ventivel kb 2100rpm, de viszont semmi hangja nincs a gépnek szerintem a gyári AMD cpu hűtő hangosabb mint a vga. De viszont nagyobb felbontáson már általába 99% a gpu kihasználtság néha azonban így is beeseik 70% köré de azért nem olyan vészes mint monitoron, kell egy maásik cpu+lap nincs mese.Egy GTX 480 után ez is felüdülés nekem -
HSM
félisten
válasz
kovsol #36498 üzenetére
Itt kicsit összekeverted az energiatakarékos működést az állítható feszültség kérdésével. De amúgy értem, mire gondolsz. Mondjuk nekem az üres fogyin megtakarított 3-5W nem elég meggyőző a BIOS-tákolásra.
Mert ugye az 1.0 user nem biztos, hogy BIOS-mókolással akar szenvedni, esetleg garit veszteni.Pl. a VTX/PC 7870 XT-n csak egy BIOS van, nem is kettő, mint a Sapphire-on, szóval egy elrontott kísérlet sokszoros szívás....
-
kona005
senior tag
válasz
kovsol #36485 üzenetére
Igen, TDM-es mappokon azért megvan a 60fps álltalábanott se mindegyiken sajnos de mondjuk egy 64es conquest largeon már nem igazán
Most realizálódott bennem hogy már igen kevéske ez a proci
Csak attól félek hogy ha veszek egy komoly hűtőt és a procim meg mondjuk nem nagyon tuning barát akkor meg kidobott pénz az egész.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #36457 üzenetére
Azért nem biztos, hogy jó ez a tanács, mert 1Ghz-hez marhára nem lesz elég az a feszültség, ami most van. Lényegesen több fog kelleni, legalább 20-30%-al nőne úgy a GPU hőtermelése szükségszerűen, és akkor már hiába veszed vissza a ventit a jelenelgi beállítás 1300RPM-jére (!!!!!!!!!!!!!!!!) már kurvára nem hűtené meg értelmes hőfokra, az 100%. Az az alig 10% sebesség szerintem nem ér ennyit különben sem.
Amúgy CoolBoy323-nál az a fő probléma (privát beszélgetésünk alapján, remélem nem haragszik meg, ha leírom), hogy hangosnak találja a kártyát, ha 1300RPM környékénél feljebb megy, 2000-nél már üvöltő szélzajról beszél. Két dolog lehet. Vagy CoolBoy nagyon jó hallású és érzékeny a zajra, vagy valamiért az Ő Sapphire XT-je azonos fordulaton nagyobb szélzajt produkál, mint amik nálam (nálunk) jártak.
(#36456) CoolBoy323: Én azt tanácsoltam, hogy addig ne töltsd be a profilt, amíg csak netezel, csak játék előtt, így addig a lehető legoptimálisabb lesz üresjáratban a fogyasztás. Ellenben, ha már játszottál, akkor mivel már nem tudod a fixált feszültséget kikapcsolni, így vagy újra kell indítani, ami nem ér annyit szvsz, vagy jobban jársz, ha hagyod a csökkentett feszültséges profilt. Ugyanis ha visszaállítod a gyári 1,2V körüli feszt, csak nő az üresjárati fogyi, mertt a fixált fesz miatt többet kap.
Persze, lehet nem fogalmaztam elég egyértelműen, vagy elbeszéltünk egymás mellett, de erre gondoltam. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
kovsol #36453 üzenetére
Csak játékokhoz használom ezt a profilt, netezésre alapra visszarakom. (HSM mester tanácsa volt
)
A 71 fok az valóban nem sok, pl 69 foknál a venti 2080rpm-en pörög... na ez már sok, üvölt mint egy állat
és 1,233V-on...kép, még az első mérésekről: (a min. hő nem releváns, rövid ideig mértem csak!!)
-
CoolBoy323
nagyúr
-
-
válasz
kovsol #36329 üzenetére
Hogy érzitek, a 2GB elég a maxhoz?(fps-től függetlenül)
Szóval vannak késöbb kirajzolódó dolgok, vagy hirtelen fps esések mondjuk távcsőnénél stb?
Páran írták, hogy nem elég a 2GB, de, hogy ezt mire alapozzákHa a remek MSI programra, vagy GPU-Z-re akkor csak gratulálni tudok nekik.
-
Gainka
őstag
-
Repsol600
addikt
-
Steve198310
őstag
válasz
kovsol #36006 üzenetére
nem csak majdnem
kevés a meló erre sajnos meg közben suliba jártam (felnőtt képzés) aztán amit eltüzeltünk ablak kereteket meg az itthon felleltem rossz tápok,trafók stb azokat elvittem egy vasas ismerősnek aztán őmeg ugye adott érte némi zsetont.
mindenki abból gazdálkodik amiből tud. Nekem akkor az volt
Tervben van egy SSD + egy kis RAM meg még egy winyó mert elfogytamja meg lehet karácsonyra jó lenne egy i5 3770 is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest