- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
-
HSM
félisten
válasz
miresz #22382 üzenetére
Nem, a krízist +20%-al játszom, alulfeszelt, OC-zott Tahiti-LE-vel, már nincs meg a sima 7870-em. Csak anno mértem vele egy kombustort, és kíváncsi voltam, azoknál a kariknál mennyire szól bele a powertune, mert nálam mondjuk fix 925Mhz a powertune állásának függvényében lehet 89 és 73 is, és erre már csak az új karival jöttem rá...
(Ez -5% illetve +3%) Majd írok erről a cikkemben, ami már majdnem kész is.
(#22379) maxxxboy: Köszi az infót! Érdekes, hogy nálad Kombustorban nincs változás, míg miresz-nél Crysis-ben is...
-
=HG=
addikt
válasz
miresz #22195 üzenetére
Igen ! Ha ez lesz a tendencia, hogy több szálra írják a játékokat, intel fanok elkezdenek majd sírdogálni..
Márpedig egyenlőre magasabb frekvencián járó procik nem igazán lesznek,mert ahhoz gyártástechnológiában újabb előrelépést kéne tenni, ami nem megy egyik napról a másikra..Így marad a több mag, több szál.
Ha gépigényesebb játékok születnek, kénytelenek a programozók a több szálra optimalizálni... -
- = Zk = -
félisten
válasz
miresz #19191 üzenetére
már nincs, szűz oprendszer
(#19192) Jhonny06
nem tudok mit tenni. bennelehet az is apakliban, hoyg az alaplap... de az nem generál BS-t, gondolom.igen, a Ti.. azt javasolják. de a pénzemhez a sima 660 lenne a nyerő. max később abból kettő. mert ugye a CF az SLi, de dupla póver
-
Speed®
titán
válasz
miresz #18697 üzenetére
7850ek közt nem sok BSesről hallottam..leginkább a 7870et érinti. A legtöbb 7850 Sapphire igencsak jól állja az OCt és jó a hűtése..feltéve, ha nem fut bele az ember egy berregő burkolatos darabba. Szóval részemről ajánlom, főleg, ha új motyó, gari van. Kis szerencsével 1200/5200on elég durcás kis kártyák.minőségi csere
Dictator^
nVre nem sok ajánlást fogsz itt kapni..van ott is előny, de 660TI alá nem mennék..
Persze ha árban ugyanúgy jönnél ki, akkor a 660 sem rossz..de OCval gyengébb. -
Dictator^
veterán
válasz
miresz #18697 üzenetére
Fasza, annó a 6870 is a blackscreen hiba miatt lett, mert a fő célpont a 6850 volt
Mármint azért lett a 6850 ötletből 6870, mert sok volt a 6850 között a blackscreenes.Tudom ATi topic, és a régi 9600XT óta atim van, GeForce 3 Ti 200 után döntöttem, esetleg megéri még a GeForceok között is szétnézni?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
miresz #18640 üzenetére
Nem neked írtam amúgy nem értem miért vetted magadra de ha már a gagyizásról van szó én az asrock lapot nem tartom semmibe ha hozzám vágnák se kéne.
A procidról már nem is beszélve. Gondolom nem fázol mellette pláne oc alatt amikor 200w felett bekajál igp sincs benne lassú is cölöpverőnek lenne jó max stb stb.
A "legrosszabb ár érték arányú" procim leiskolázza a csodádat. [link]
-
soultrapp
senior tag
-
marcusa
addikt
válasz
miresz #16095 üzenetére
Ez azért nem így van... azért mert Asbee-é ennyit bírt, ez még nem általános. Van AMD-ből is ami alig megy alap órajel felett, és 660ti-ből is van akinek 1200 fölött megy a GPU, enyém mondjuk sima 660, de ez is megy 980 helyett 1160-on stabilan játék alatt 1190-en pedig 3DMark alatt.
-
soultrapp
senior tag
-
soultrapp
senior tag
válasz
miresz #16012 üzenetére
azt én értem,de valamiért nem teljes a kép hdmi-vel.
kettő is van rajta,de egyikkel sem teljes a kép és nem tudom miért.Amúgy is jó lenne azzal összekötni,mert ha a tv-t rákötöm dvi-hdmivel akkor meg most is full csíkos a kép.
Tehát ötlet van a hdmi-vel miért nem egész a kép?
-
-
lowzor
veterán
válasz
miresz #15848 üzenetére
Most látom, hogy van egy új széria, ami ugyanúgy néz ki, mint a régi, csak átcímkézték Dual X-re. A kép akkor is rossz az iponnál, mert nem ilyen rajta a matrica
Meg az SKU-ja sem biztos, hogy ez.
(#15853) GeneraL_XTX:
Csökkentsd le a feszt, aztán ha úgy nem csinálja, akkor a táp.
-
GergoHD
tag
válasz
miresz #15746 üzenetére
Köszi a választ
Hát igazából a lehetőségem meglenne húzni mert van egy CoolerMaster Hyper 212Plus cpu hűtőm csak az a probléma hogy nem értek a tuningoláshoz főleg a processzoréhoz meg nem is merek hozzányulni nehogy valami galiba legyen. Ha tudnál linkelni valami leírást ahol szájbarágósan leírják mit hogy kell azt nagyon megköszönném. -
válasz
miresz #15517 üzenetére
pedig pont az a lényege a keplernek, amit nem látsz annak. adott egy konzervatív, potenciális jövőbeli irányokat nagy ívben lesz**ó architektúra, ami a jelenben hatékony - ehhez hozzátéve az nVidia marketingjét (ahogy Kroni1 is írta), bizony nagy ász lett belőle. rég volt már 2012 március, amikor azzal volt tele a sajtó, hogy a 680 olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, és még gyorsabb is, mint a 7970?
és erre még rátettek egy lapáttal azzal, hogy a 7970 GHz startjakor elhitették, hogy a 680 még annál is gyorsabb - pedig az már végképp nonszensz volt.
lehet, hogy 1-2 év múlva a 680 (vagy főleg a 660Ti) minden második játékkal csukalni fog (bár a 9600GT-ről is azt mondták sokan, és az sem lett úgy) - ha valaki ettől tart, akkor valóban vegyen inkább radeont. here and now, a keplerrel nincs komolyabb gond.@Tomix24: felesleges elkezdeni a keresztesháborút. senki nem mondta, hogy ár/teljesítményben nem jobb a piros oldal (az ár/érték már más kérdés, de az sokkal szubjektívebb), és a professzionális felhasználás sem került szóba. egy csomó dologra jobb a GCN - de az emberek nagy része ezeket a kártyákat játékra veszi.
a 384-bites kepler kapcsán meg milyen ábrándozásról beszélsz? új generáció fog kijönni mindkét oldalon, ami a jelenlegi finomítása lesz. nem tudom, lesz-e 384-es kepler, de simán benne van a pakliban. szóval mi a probléma? -
Kroni1
veterán
válasz
miresz #15517 üzenetére
Az az érdekes, hogy az nV még így is bőven képes tartani a részesedési versenyt, és uralja a piacot, hogy egy "némileg gyengébb" arhitektúrára épülő cuccait enyhén rosszabb ár/érték mutatóval lehet megvásárolni. Ez köszönhető szerintem a technikai megoldások mellett többek közt az nV PR gépezetének, a gyártókról a fejekben megragadt korábbi képzeteknek, az elégedett márkahű vásárlók és fanboy-ok táborának.
Volt idő amikor az AMD sokkal jobb processzort csinált mint az Intel, mégis utóbbi adott el többet a konkurens generációból.
-
válasz
miresz #15498 üzenetére
ez ugyanolyan elfogult a másik irányban, mint azt írni, hogy a GTX 660 Ti a boostos 7950-nel van egy szinten. technikailag valóban a 7870 ellenfele a legagyásított GK104, viszont egyes játékokban azzal küzd, másokban meg a 7950-nel. ha reális akarsz lenni, akkor bizony a kettő között van, és ennek nem az nvidia gonoszsága az oka, hanem az, hogy a kepler a jelenleg elérhető játékmixben jobban kihasználja a tranzisztorait, mint a gcn.
a nagy architektúrás lemaradás meg egy ígéretes nyári start után megmaradt mítosznak. a dirt showdownon az pipa, abban tényleg sokkal jobb a tahiti / pitcairn duo (és személyes véleményem szerint a legérdekesebb engine dolgozik alatta, ami az elmúlt években megjelent), viszont a többi gcn-friendly-nek beharangozott game-nél igencsak megnéznék egy 384-bites keplert - lenne nagy csodálkozás, azt hiszem.
-
szasanyi
félisten
válasz
miresz #15498 üzenetére
Mint mondtam: ez semmit sem jelent (pontosabban ezzel szemben a GCN nem előny) ha ez markánsan nem mutatkozik meg játékok alatt, márpedig én nem látom! GTX670 esetében biztosan nem, de l láttam több olyan tesztet, ahol a GTX660-Ti ugyanazt hozta mint egy HD7950 - sem a jóval nagyobb sávszél, sem a GCN, sem a 3GB VRAM nem jelentett előnyt sebességben. Nyilván nem sok ilyen játék van de már az is szégyen, hogy van egy is!
Sztem egyszerűen olyan nagy az NV lobbi, hogy nem fogja engedni érvényesülni - a saját kárára nyilván nem, márpedig az esetben ugye elkerülhetetlen lenne - és elterjedni a GCN-t és annak előnyeit.
Ti. akkor nem adnák el pölö a GTX670-eket ~100k és a 660-Ti kártyákat ~80k áron az tuti. És én sem örülök ennek, ne hidd! Azt hittem ilyen téren (is) javulni fog a helyzet és vettem is egy HD7950-et.
De nekem úgy tűnik, továbbra is ott tartunk nagyjából, mint a konzoloknál: meg kell nézni milyen játékot akarsz, mert a többség csak az egyiken fog jól futni... vagy azon sem, különböző anomáliák miatt, miközben a konzolnál legalább az exclusive címekkel tutira nincs gond!
Van itthon egy PS3 és éppen ezekmiatt azon morfondírozok, vegyek-e egyáltalán dVGA-t. Mert igazából nem érik az árukat és ezek az anomáliák nem, hogy csökkennének hanem még nőhetnek.Gabás: talán mert minden fontos technológiai paraméterében felülmúlja?
Éppen most mondtam.
-
-
válasz
miresz #15332 üzenetére
Eső után köpönyeg............. mivel nem vagy képes belátni hogy egy 3.éves i5-760 ami újonan 25.e ért meglehet venni jobban teljesít mint a te FX -ed 40.e ért
Mi lenne ha egyszer belátnád hogy te is tévedhetsz
Ha meg ilyen fos az FX hogy egy VGA drivertől függ a teljesítménye, akkor én még az íróasztalom lába alá se tenném támasztéknak, mert véletlenül felteszem a gépre a 12.11 -es béta drivert és felborul az íróasztal.......
Inkább valld be hogy igazam van nincs ebben semmi szégyellni való.....
u.i. : hol is írtam én olyasmit hogy az én procim a legjobb itt a fórumon mert én pont az ellenkezőjét írtam hogy már kezdem gyengének érezni.......
De most már tényleg fejezzük be az OFF -okat
-
válasz
miresz #15303 üzenetére
Épp ez az, azt írtam hogy már sajnos kevés a i7-860@4200.MHz
No és akkor engedd meg hogy pár teszt képedet be linkeljek
DIRT-3, 80.% GPU használat gratula =>
BFBC2 Multi ablakos mód 94.% ha jól látom
Sajnos nem nagyon látok tőled több játék tesztet, az én h.sz eimre nyugodtan rá kereshetsz van rengeteg játéktesztem linkelve és megnézheted a gpu kihasználtságot nálam nem látsz ilyen 80.% okat sehol és megintcsak ->
és egy kis friss teszt HD5850, i5-760.al
3D11 i5-760@4000.MHz ALULFESZELVE a cpu
neked mennyi Physics pontod volt 4300.Mhz -en 6730 nekem 4000 -en 7142
neked mennyi Physics pontod volt 4500.Mhz -en 7214 nekem 4400 -on 7785 szóval nekem a kis 3.éves fos i5-760 -am 4000.MHz en teljesít úgy mint a te híres FX -ed szénné tuningolva és ugye az i5 csak 4.mag nem 8.henger mint az FX
És hogy tovább fokozzam egy teszt i7-860@4200.MHz -en
Physics: 9445 szóval nincs miről beszélni egy 4.magos 3.éves i5 is jobb a FX -től!
De tudom megint azt válaszolod hogy kamuzok
Ja igen az i5 .ről a 2.Valid 4000.MHz és a 4400.MHz még mielőtt kitalálod hogy csalok!
-
kovsol
titán
-
kockaharcos
senior tag
-
kockaharcos
senior tag
válasz
miresz #15313 üzenetére
Végül is, nem mondtam hogy rossz, csak azt hogy nem jó
A minap bf multiplayereztünk, és bekeveredett egy magyar srác, aki látta,hogy honfitársai is játszanak, ezért feltett egy kérdést a chatbe, miért csak 50-60%-on megy a Gpu kihasználtsága
Kérdeztük milyen procija van, FX-8120, bement a 7950/70 topicba, és 10/10 azt írta neki(csak írtam egy számot)hogy vegyen intelt,hogy kihajtsa a 7950-et.
Én elhiszem,hogy jó játékra, egy bizonyos szintig. Az amd oldalán találsz teszteket, 7970-el, milyen cpu-val van hajtva? 3960X
-
válasz
miresz #15297 üzenetére
Értem egyből be is fostál ha már valós dolgokról van szó.............
Ha lenne 7950 -ed kíváncsi lennék tőled egy FC3 -tesztre mert a FX -ed(etek) nem képes kihajtani (játszható beállításon) a 7950 -et 1100/1500 az hótt ziher, de inkább hadjuk a témát mert látom ma is van aki kötekedős kedvében van........
-
-
-
kittl1120
csendes tag
-
válasz
miresz #14744 üzenetére
Volt nálad a sima(amit rendelt) Turbó is? csak mert hülyeséget ne írjál ha még nem tesztelted, a sima turbó vagyis amit eredetileg rendelt az igaz hogy ronda (bár valóságban sokkal másabb mint képeken) de halkabb és jobban is hűt
Szóval én NAGYON NEM örülnék ha a sima Turbót rendelem és küldenek egy Turbó-X et
-
->Raizen<-
veterán
válasz
miresz #14659 üzenetére
Igen akkor még próbálkozhatna 2 modul letiltásával és downclock-al valamint alulfeszeléssel is a processzornál.
Csak hogy ki lehessen zárni azt akkor hogy esetleg az alaplap miatt sz@rik a gépe.
Tc ad 1,4v felett is a procinak gondolom.Képeket nézegetve nem nagy szám az alaplap de támogatja a processzort 140w tdp-ig meg a legújabb fx-eket is.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
miresz #14649 üzenetére
Így van én sem sz@rom a pénzt keményen megdolgoztam azért amim van és ráadásul a vrm-en nincs borda a kártyámon azt a huzatot kapja amit a windforce kelt. Apollo_21 akinek asus van panaszkodott ma hogy 90 fok fölé megy a vrm neki. És be is kakál a kártya alatta játékok alatt nem szóval én a furmarkos témát hanyagolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged