- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
milszab
senior tag
7850-em hdmi kimenetére kötök egy kijelzőt és szaggat rajta a játék. Fele annyi fps-el megy kb. Itt lehet valamit állítani vagy azon alapban ilyen. Dvi kimeneten jó, csak ugye sima vga bemenet vagy csak az eszközön így a kép kicsit vibrál. Van még rajta ez a Mini dp azzal kéne esetleg összekötnöm? Mármint olyan kábel hogy mini dp meg hdmi?
-
milszab
senior tag
Felraktam 13.9-es catalyst-ot és csökkentek az fps értékek kicsit a 13.1-hez képest! Ezt csak úgy érdekesség képen írtam le.
-
milszab
senior tag
Ha az alsó pci Express helyre rakom a karit, ami 2.0-ás, akkor érezni fogok sebességben különbséget? Csak mer nézegetek hangkarit és úgy férnék el normálisan...
-
milszab
senior tag
válasz
Anaren91 #25550 üzenetére
Hát nálam a kártya venti vezérlés nem engedi olyan 65fölé már, de sokszor csak ilyen 55fokos. Ugye függ a házad szellőzésétől is. Én most raktam plusz 1 ventit a tetejére, meg lesz 1 az alján is ami közvetlen rányomja a levegőt a kártyára. Meg ugye alapban van elől+hátul egy 12-es.
-
milszab
senior tag
válasz
Anaren91 #25509 üzenetére
Lock Framerate néven fut a játékban a V-sync. Én ha kikapcsolom akkor nem olyan szép folyamatos a kép, igaz az fps 100körül van olyankor. Nálam az van hogy néha elég durván leesik az fps úgy 30 környékére és picit meg is akad. Amúgy fix 75-ön megy. De gondolom majd 1 Update segíteni fog rajta.
-
milszab
senior tag
Nálam is a procit csak 1600-nak mutatja a 3,9helyett valamiért! ez az eredmény született! Az utolsó teszt megfingatta elég jól. Ott szaggatott rendesen.
-
milszab
senior tag
Nálam valamiért nem dobja ki így külön az eredményeket...
-
milszab
senior tag
Ha játék közben néha pattog a hang az mitől lehet? Gondolom a hangkártyához lehet köze nem? Külön pci-os van benne amúgy.
-
milszab
senior tag
Az alaplapi videokártyához képest gyorsít valamit a gépen ha berakok 1 külön vga-t? Inkább netezés van a gépen meg 1-2 netes játék. Amúgy ez egy Core2duo gép. Bocsi hogy ide írok de talán ti jobban képben vagytok.
-
milszab
senior tag
2D-ben próbáltátok lejjebb vinni az értékeket? Ha igen mennyire sikerült?
-
milszab
senior tag
Nah úgy néz ki nálam 1150/1300 a vége 1,21V-on.
-
milszab
senior tag
-
milszab
senior tag
Az 1 dolog hogy mennyi a kártya hőfoka max terhelésnél, a lényeg hogy milyen ventifordulat mellett és milyen hangosan. Mer én is tudok csinálni max terhelésnél 30fokot is ha maxra teszem a ventiket.
Amúgy a V-sync-et ha bekapcsoltam a dirt2-őben, akkor az fps úgy felére(60) esett és hiába tolom fel a gput nem megy feljebb! No nem mintha nem futna jól, csak próbálgattam!
-
milszab
senior tag
válasz
BRIKLY #16063 üzenetére
Lehet jobb ha felül van a táp amúgy. Kis levegőt szív is ki a házból, rásígítve a hátsó ventinek! Nem szív be annyi port, meg szerintem több levegőt is tud beszívni. Havernak alsó tápos van és nagyobbak is a hőfokok.
Gazsi00
Próbáltam ezt a GPU Tweek-et, de aztán leszedtem. De ennek ellenére a ccc-ben ugyanúgy túl lehet tolni az értékeket. Próáltam 1200/1300-at de kifagyot a gép mint a szar.Tuningnál azt a teljesítmény csúszkát is kne huzigálni mi?
-
milszab
senior tag
Ha beraknék a ház aljába egy 12-es ventit, ami ugye közvetlen neki tolná a kártyának a hideget, érne valamit? Csak mer nincsen nekem ilyen hely, de lehet csinálni ha megérné!
Valakinek esetleg nincs így megcsinálva háza? Amúgy elöl-hátul van 12-es ventim. Mer vagy ez a megoldás, vagy pedig a gyári hűtőre rakni 2*92-es ventit. Ez mind a 2megoldás azér olcsóbb lenne mint 1 komplett vga hűtő!
Amúgy dúrva, hogy raktam a gépbe 1 hangkarit és midjárt 5fokkal megnyomta a hőfokot.
-
milszab
senior tag
A GPU Tweak mellett a ccc is fennt van nektek vagy azt le kell szedni? Ugye a ccc 1050ig engedi a gput. Van akkor különbség mondjuk 1200on az 1050-hez képest, hogy érdemes vele szórakozni? A ramok húzása is fontos? Vagyis szerepet játszik a sebességben?
-
milszab
senior tag
válasz
lowzor #15620 üzenetére
Nálam úgy 35%-os fordulatnál kezd el jönni a hangja. 50-nél már elég hangos. De persze nem mintha dfelmenne ennyire alapjáraton. Tuningnál már előfordulhat! Azon gondolkoztam ha felfogatnék rá 2*92mm-es 1100-as fordulatú ventit jobb lenne-e valamennyivel. Hogy több levegőt szállítana az egyszer 100.
-
milszab
senior tag
válasz
kovsol #15267 üzenetére
Hát a 4870-esem kicsivel többet vette, de kb 3játék volt ami alatt már picit lehetett hallani! És iylenkor már 80fok körül volt. Szerintem itt a venti vezérlés van nagyon eltúlozva. Ahogy észrevettem ilyen 60fok körül próbálja tartani. Mikor nyomok egy Alt+tab-ot, 60-67körül van a hőfok. De alapjáraton frankó. Szobahőmérsékletnél 4fokkal melegebb csak mindig.
-
milszab
senior tag
Dirt 3-nál miért látom úgy mintha nem lenne folyamatos a kép? Monitorom miatt lehet? Mer az fps megvan bőven.
-
milszab
senior tag
Hitman Absolution Benchmark:
I5 3550 3.9Ghz - Sapphire 7850(alap beállítások)MSA off : High 54-85-67 - Ultra 46-124-58
MSA2x : High 44-140-52 - Ultra 39-103-46
MSA4x : High 35-52-42 - Ultra 30-47-37
MSA8x : High 23-83-28 - Ultra 21-44-26Remélem majd jön ki hozzá magyarítás, mer ez így nem 1szerű az biztos.
-
milszab
senior tag
válasz
csucsbicep #10763 üzenetére
Eddig a Sapphire-t istenítetted nagyon aztán most mégis csak Asust vettél?
Amúgy nálam 12.10-es kékhalálozott minden kikapcsolásnál, most a 12.8-al nyomulok.asdxv:
Próbáltam ha ccc-ben a "teljesítmény vezérlő beállítások" dolgot lehúzom teljesen akkor nem csinálta, de ilyenkor mintha nem adná le azt a teljesítményt a kártya. Bár én csak gta4 alatt próbáltam. Fps megvolt de nem volt folyamatos a kép vagy nem tom hogy mondjam.
-
milszab
senior tag
válasz
Repsol600 #10657 üzenetére
Nem akartam újrakenni, csak szétkaptam a hűtését és így muszáj volt.
Én alaplapra dugtam rá ventijét, így igazándiból fix 1300-on megy és tökéletes játék alatt is!
Amúgy ez a 7000-es széria úgyanúgy melegszik? Cak mer havernak 7770-ese van és alapban 36 fokos, ugye én 7850-esem meg 28. Lehet azon pasztázás segítene...?! A hűtése amúgy ugyanez a 2ventis megoldás...
-
milszab
senior tag
válasz
DeathAdder #10568 üzenetére
Nálam a 12.10-es kékhalálozott szinte minden újra, vagy leállításnál. Legalább is úgy tűnik hogy az volt a ludas, mer mióta visszaraktam 12.8-ast semmi baja.
-
milszab
senior tag
Nem virtu hanem úgy alapban.450/1200-ra felugrik.
Youtubnál hova jobb egér? A videóra? Mer azon nekem nem csinál semmit. Meg mindegyiknél külön rákeéne vagy mi?
-
milszab
senior tag
Azt nem lehet beállítani ha, nézek 1 videót ne kapcsoljón rá a videókártya? Ne hogy már ne legyen elég a 300/150 a megjelenítéshez...
-
milszab
senior tag
És honnét veszed hogy nem megy? Fogyasztásmérővel lemérted? Csak mer nálam kb 10wattal foyaszt ilyenkor kevesebbet, ahhoz képest mintha csak simán kikapcsolnám a monitort.
Nemrég járt nálam egy 7770-es, azon is elindultak a ventik néha de 7850-emhez képest sokkal tovább álltak és alig hogy csak 2mp-re indultak be. Jah és semmi hangjuk nem volt. Amúgy konkrétan vapor-x-es!
-
milszab
senior tag
Milyen progival lehet biost cserélni a kártyán?
-
milszab
senior tag
válasz
BalaNce87 #5309 üzenetére
Engem az nem is érdekelne hogy megállnak-e a ventik, vagy bekapcsol-e a zerocore, mer ez kb 10watt minusz, csak ne kerregne. Mer én használom ezt a monitorkikapcsolásos dolgot. Igaz most árvariáltam és fix fordulaton mennek a ventik, de jobb lenen ha a kártya kezelné inkább...
-
milszab
senior tag
válasz
synthattik #5190 üzenetére
1általán nem hangosabb! Max melegebb a kártya! Nekem 4870-esem volt előtte ref hűtés, és talán 1 játéknál kezdtem el hallani a hangját!
Amúgy valamelyik nep megpróbáltam lekapcsoltam ventiket 7850-esemen. Igaz csak alap helyzetben néztem, olyan 10percig ment a gép és 32fok-ig ment csak fel. Most így ventikkel 28... Terhelve mondjuk biztos nagyobb lenne a különbség. Bár ha levenném az egész müanyag keretet róla, biztos jobb lenne, csak ahhoz meg le kell venni a hűtőbordát is, és nem akarom újrapasztázni! 1. lehet nem lesz olyan jó, 2.szerintem garivesztéssel is járna!
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4771 üzenetére
Hagyjuk...
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4739 üzenetére
Hát én nem körülírom henem mondom konkrétan hogy a ventivel van a baj! Ennél többet minek kell tudni? Csinálni úgysem tudsz vele semmit, mer gondolom nem állsz neki szétszedni!
És zerocore állapotban meg zörög a tiéd?
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4734 üzenetére
Én tudom! Maga a ventillátor zörög rajta! A belsejében valami! Szóval lehet más márkánál semmi ilyen nem is tapasztalható! Az a baj hogy mikor megáll ZeroCore állapotban, újra felpörögnek valamiért. Nah most ez vagy hiba, vagy direkt így csinálták meg, csak akkor normális ventiket raktak volna rá...
De pl. ugyanezt a jelenséget elő lehet vele akkor is hozna ha ccc-ben manuálisan feltolod 100-ra a ventiket és leokézod! Akkor is ugyanúgy zörög mielőtt felpörögnének...
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4654 üzenetére
Ott van párral feljebb, meg a konfig az adatlapomon van...
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4650 üzenetére
Hát nem nagyon.
Valami ott nagyon sokat zabál!
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4645 üzenetére
Nálam monitor nélkül 65w, monitorral 90w, játék közben 165w. Azért ezelőtti konfigom alapba evett 180körül, a játéról ne is beszéljünk!
(E8400, hd4870)
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4622 üzenetére
Ez a max beállítása a monitoromnak! Gondolod ha lehetne, nem maxra húznám?
Amúgy valamilyen szinten jobb is, mer kicsivel több fps-t kapok mint pl. 1900 akármennyin!
-
milszab
senior tag
-
milszab
senior tag
Nah én így oldottam meg a ZeroCore venti zörgést! Zavart hogy nem tudom kikapcsoltatni a monitort auto-n úgy hogy ne zörögne a venti. Így most esélye sincs mert megy folyamatosan, igaz 1600-as fordulat a minimum de így sem hallani 1általán! Gondolkodtam hogy teszek rá külön egy 100mm-es ventit, aminek 1000rp lenen csak a forulata, de nem akartam megbontani a cuccot! Ha majd esetleg változatatnak ezen a ZeroCore-on akkor visszaállítom az eredeti állapotba.
Jah amúgy passzívan nem próbálta valaki??? Kíváncsi lennék úgy mennyire melegszik... Mer most nekem így alapban 30fok!
-
milszab
senior tag
Szétkaptam ma a gépet, és gondoltam megnézem miért zörög a ventilátor, vagyis ad ilyen kattogó hangot mikor zerocore állapotban van. Itt a videó is róla hogy mi is a helyzet. Maga a ventilátorok belselye zörög szóval ez van...
Ez csak akkor lenne jó, ha meg sem állnának csak mondjuk5%on mennének olyankor folyamatosan.
[link]A másik meg hogy a Virtut próbálgattam és egész jó. Mármint úgy hogy csak alaplapra van rádugva monitor! Ugyanazokat az fps értékeket hozza és megy is rendesen a játék. Nálam most ez azért jó, mer így visszatehetem a régi monitoromat amin csak vga csatlakozó van és most játék alatt sem fog így csíkozni meg vibrálni a kép...
-
milszab
senior tag
válasz
DroiDMester #3779 üzenetére
Tehát akkor csak terhelésnél van neki jelentősége! Idle állapotban nem fog ettől kevesebbet fogyasztani.
Tempileul:
Nekem az van fennt és tökéletesen működik. Bár az előzővel se volt semmi gondom! Kicsit reménykedtem hogy megoldja azt a dolgot hogy ha a monitort sima vga kábellel kötöm össze akkor játék alatt ilyen csíkos meg villog a kép, de sajna nem! Szal muszáj lesz vennem új monitort.
Csak 1szerűen nem tudom eldönteni milyet érdemes...
Dare2Live
Igen sajnos ez a kattogás elég idegesítő, csak nem tudom miért csinálja. Mer ha a venti adná ki, akkor a gép bekapcsolásánál is kattanna, de olyankor meg semmi. Viszont új driver se oldotta meg, ha 1általán az meg tudná oldani! De én ahogy néztem fogyasztásmérővel, olyan 20watt-al eszik kevesebbet mikor így leáll, szóval nem nagy a különbség. Csak én monitor kikapcsolást beszoktam mindig állítani, de sajna most a kattogás miatt nekem kell kapcsolgatnom. Inkább csinálnák meg úgy hogy vegye le a teljesítményt minimálisra, de a ventik is forogjanak olyan 5 vagy 10%-on. Mer ugye alapban 20% a min. amin tud menni és tényleg nem lehet őket hallani.
-
milszab
senior tag
válasz
DroiDMester #3773 üzenetére
"Teljesítmény vezérő beállítások" ezzel mit lehet állítani?
-
milszab
senior tag
-
milszab
senior tag
Most nézem ezt a vidót és basszus az enyém is ezt csinálja. Én eddig azt hittem vinyómmal van valami. Akkor mégis csak leakar állni vagy le is áll ha kilövöm a monitort. De éjjel kicsit idegesítő ha mondjuk úgyhagyom menni a gépet. Viszont ha alaplapi monitort használom, nem vettem észre hogy megállt volna...
-
milszab
senior tag
Próbálgatom azt a dolgot, hogy cpu vga-ja menjen mikor csak böngészek, és játéknál kapcsoljon át a rendes vga-ra, de nem igazán jön össze. így váltogatni tudom őket de aztán ennyi. Meg ha átváltok cpu vga-ra, a másikat nem lehet lekapcsolni, vagy ilyesmi?
-
milszab
senior tag
Játék alatti vibrálás megoldódott monitorcserével, vagyis hogy dvi-dvi kábellel van összekötve. Még szerencse volt 1 ilyen monitorom is...
-
milszab
senior tag
7850-esemen vibrált meg villogott a kép, és ugye visszavittem hogy cserélik. Végül is megnézték 1 újabb fajta lapban és azon meg nem csinálta. Most akkor ez mi? Lehet vissza pénz és nem tudom akkor milyet fogok venni, mer muszáj lesz valami.
-
milszab
senior tag
-
milszab
senior tag
válasz
csucsbicep #2229 üzenetére
Értem.
Elvileg holnap jön meg a cserekártyám, remélem ezzel már nem lesz baj.
-
milszab
senior tag
Új driver-nél az egész gépet újra szoktam rakni, de most volt nemrég és nemigazán van kedvem hozzá.
NAh most nem elég esetleg csak a drivert?
-
milszab
senior tag
Én visszaküldtem a karit és cserélik. Remélem tudják helyette a nem OC-s változatot hozni...
Pl. Gta4-ben mikor a házamban vagyok és a fal felé fordulok, akkor nagyon lehet látni hogy villog szinte az egész monitor, és ilyen vízszintes csíkok is vannak.
-
milszab
senior tag
Raktam fel játékot és valami nem oké. Így vízszintesen csíkozva vibrál a kép. Halványan, de látni...
Próbáltam hogy futtattam furmark-ot és azzal is pár másodperc után elkezdi csinálni. Ahogy bezárom a progit abbahagyja. Szal terhelés alatt vannak gondok vele.
Az a baj videót meg képet is hiába csinálok róla, nem lehet látni. Vagy lehet csak jobb kamera kéne.
-
milszab
senior tag
Noss, bennt van a cucc. Semmi hangja. Bár mikor telepítettem gépet kis morgó hangot lehett hallani, de mikor felment a catalyst, el is hallgatott. Gondolom ilyenkor nagyobb sebességen ment azért volt ez.32 fokos a gpu nálam alapon.
"teljesítmésny vezérlő beállítások", ezzel kell valamit kezdeni? vagy mire jó?
-
milszab
senior tag
Véletkenul Oc-s változatot hoztak nekem. Szerintetek hagyjam vagy cseréljem alapra. Mer írtátok, hogy nem lehet ezeket húzni alapban Catalyst-al vagy mi...?!
-
milszab
senior tag
válasz
csucsbicep #1776 üzenetére
És ennél is villanik 1et a kép mikot átvált? Mer 4870-esemnél igen és elég idegesítő szokott lenni. Amúgy nem lehet beállítani hogy csak játéknál ugorjon fel, kis youtub-os videóknál ne?
-
milszab
senior tag
Elég meggyőző ez a PowerColor PCS+ HD 7850-es is. És csak 1 venti van rajta...
-
milszab
senior tag
Én is várakozok rá ezerrel. Talán hét közepén megérkezik...
-
milszab
senior tag
válasz
KaiotEch #1614 üzenetére
Igen, de közben megnéztem hogy tényleg neked van igazad, mer ez így jött ki. A 70-esnek van az az igazi olyan hűtője mint enyémnek, de lehet azért, mivel ez is 70-es.
Valaki nem tudna felrakni 7850-esről egy everst képet, ahol mutat több hőfokot is? Mer a gpu nem minden...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Íme az új Android Auto!
- Óra topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest