Hirdetés
- iPhone topik
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet05
aktív tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ezért írtam az előző hsz-ekben, hogy a választás szabadsága. Már az előző Ally-nál is adott volt, és itt is ez van: [link]
-
Idővel erre is telepíthető lesz hivatalson és szerintem egy no brainer move lesz, legalábbis én biztos SteamOS-t használnék rajta. Vagy lehet akár Dual Boot is ha esetleg valaki olyan multis játékkal akar játszani ami anticheat miatt nem megy linuxon. Nálam például Windows 10 és SteamOS dual boot volt SD-n, ha codozni akartam átmentem 10-re, a többi story játék meg ment Linux-on.
-
peet05
aktív tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
A Steam Deck-re optimalizált OS-t kapsz, és arra külön optimalizált játékokat, azért tudja gyengébb hardverrel hozni azt a teljesítményt.
Ally-nál, Win alatt natív teljesítményt kell "kiizzadni". A többi lehetőséget régebbi hsz-ben leírtam.#98 ddekany - itt elsősorban a hordozhatóságon van a hangsúly, hogy egy kb. 800g-os készüléken játszol, akár AAA játékokat, lokálisan futtatva, nem felhő alapú megoldással, bárhol. 7-8-as méretben azért nem néz ki olyan rosszul a low graf. sem, de szerencsére ezekkel az igp-kel már mehetsz feljebb felbontásban, részletességben.
Ha üzleti, modern igp-vel szerelt notira gondolsz, akkor ja, de ott nem hiszem, hogy kapsz annyi szabad kezet a beállítások terén (pl.10-30W, stb.), mert nem az a céltartomány.
#101 kgiga - emulator-ral is megoldható, ha ráfekszenek. De itt szerintem a crossplatform a hívószó.
Azért annyira most már nincs konzol only, előbb-utóbb megjelenik itt is, ott is. -
kgiga
csendes tag
Azért nagyon meglepődnék ha egyszercsak a PC-ken megjelennének a natív xbox játékok telepithetokkent… Azáltal, hogy xbox néven PC-t adnak ki, nekem egy uzenet értékű kioldalazást jelent a konzolok mogul. Amivel nincs bajom, csak ne veszitse el az erteket az eddig ebbe a platformba fektetett penzunk. Azokat a konzolokat amik generaciorol generaciora rebootoljak a felhasználók jatekkonyvtarat meg a piac megbunteti ha akarja.
-
kgiga
csendes tag
ARM-en fogunk játszani még hordozhatobban mint eddig: https://www.windowslatest.com/2025/10/21/windows-11-on-arm-is-finally-ready-for-gaming-with-avx-avx2-support-now-rolling-out/
-
ddekany
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Azért elég vad üzenet, hogy ez AAA-s címekre lenne jó... amik látványról meg "immersion"-ról szólnak elég erősen. És akkor fogsz egy erősebb IGP szintjén álló valamit, és egérmoziban ~720p low nyomod a Cyberpunk 2077-et meg hasonlókat a vonaton. Talán nem ezekre a fajta játékokra ideális ez sem. Vaaagy... akkor minden modern IGP-s új notebook is AAA gamer cucc, csak kellően kicsi monitort kell rá tenni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Baltazár123
üzenetére
Mindösszesen az ára miatt írtam ezt, aki csak indie címeket akar játszani az nyilván inkább egy Steam Deck-et fog vásárolni mivel az megérősebb, aki meg AAA címeket akar nyomatni az marad ennél meg a többinél (nem tudom ma a Steam Deck hardvere AAA címeknél mennyire elég, nem néztem benchmarkokat már egy ideje). Én meg lennék az, aki AAA címeknél is az SD-t választaná kompromisszumokkal (2022-es MW2-őt például ezen vittem ki, arra még elég volt).
Egyébként én egy régi 775-ös konfigot váltottam ki egy SD-vel, egy ideig működött is csak aztán ugye monitorra kötve pár játéknál kevésnek bizonyult a teljesítménye így váltottam asztalira. Utána vissza vettem még egyszer viszont akkor már tényleg csak kéziként volt használva (ott elég is volt csak aztán ráuntam).
-
ddekany
nagyúr
válasz
Baltazár123
üzenetére
De mit csinálnál rajta, amire nem jó egy még hordozhatóbb Android telefon vagy tablet?
-
Baltazár123
őstag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
előrendelésben eladták az összeset amit az első csomagban gyártanak
hogy utána mi lesz, jó kérdés, de érted, ez egy teljes értékű PC is, ergó akinek nincsene extrém igényei csak kell egy gép, annak ez minden igényt lefed. Pont most sz.rakodott az asztali gépem, a win11 25h2 kinyuvasztotta úgy, hogy nem tudtam sehogyan se újra indítani. Újra kellett húznom, de ahhoz először telepítőt kellett készítenem. A nejem laptopján csináltam meg, de elég jól jött volna most egy rog x, illetve utazásokhoz is jól jön. Még győzködöm magam, de az ára valóban súlyos. Ha szelidülne valamennyit, akkor vennék is egyet azonnal, így most várok egy ideig.
Mindenki a játékon pörög, közben mintha nem jutna el a tudatig, hogy ez egy teljes értékű pc, abból se a legszaharabb. A zemberek egy része, mint én is, nem a játékot tekinti a fő célnak, hanem egy hordozható pc, ami nem laptop, hanem annál praktikusabb sok esetben és persze jól jön, ha néha el tudok rajta indítani gámát is.
-
Gondolom vinni fogják mint a cukrot, ja nem.
-
peet05
aktív tag
Igen, sajnos egyelőre csak az Xbox Play Anywhere, illetve Xbox Cloud Gaming áll rendelkezésre.
Bízom benne, hogy a közeljövőben lesz natív támogatás is.#90 KISDUCK - ETA Prime kísérletezett vele (YT), amikor kijött a ROG Flow Z13. Persze, pontos képet ott még nem kaptál, de kísérletnek nem volt rossz.
-
ddekany
nagyúr
25W-ra korlátozva Z1 Extreme 43 FPS, Z2 Extreme 47 FPS, AI Max 385 69 FPS: YouTube
Persze az AI Max 385-os handheld alapból 45W-ra van korlátozva akkun, 60W-ra töltőn. De ez az igazán érdekes értesülés, hogy 25W korláttal is hoz +50%-ot a dupla memória sávszélesség.Mondjuk jó lenne többféle játékban látni ezt, nehogy az legyen, hogy a Max-os konfigban valamiért agresszívabb az FSR, vagy hasonló kavarás.
-
-=MrLF=-
senior tag
Jó ez a [GPD WIN5], a Z2 Extreme-re dupláz rá teljesítményben az Al Max 385-el,
de a dupla árat is elkérik érte. (a fenti oldalon 385/395-re is 45W-75W írnak) -
kgiga
csendes tag
En nem értem miféle xbox konzol az olyan, ami nem futtat natív xbox-os játékokat. Nekunk nagyon sok vasarolt jatekunk van, de azok nem telepithetoek, csak a cross platform címek. Miért kell az ilyen gépeket xbox-nak hivni??? Csupan azert kap xbox nevet mert a gep bebootolasa utan elindul a PC-s xbox app? Vegyek meg mindet ujra Steam-en, (mert ugye az xbox store-ban levo nem jo ra), hogy az xbox kézikonzolon futtathassam? Milyen uzletpolitika ez?
-
peet05
aktív tag
válasz
Corleone33
üzenetére
Azért annyira nem többszörös az, de abban igazad van, hogy nem olcsó mulatság.
Ha többre vágysz, ott a GPD WIN5, ami laptop 4060-4070 teljesítménynek felel meg - szoftveresen nem tudom, hogy hogyan oldják meg a fogyasztást, kíváncsi leszek, hogy mit tud 17-25W-ból kihozni.Nem, nem kell szenvedni a Win-nel, mert alapból az Xbox felületre lépsz be. A Windows választható az app switcher-rel.
Pont az üzemidő, amiben a Z2 Extreme jobb, mint a Z1 Extreme, így a 80Wh akkuból többet tudsz kihozni (17 vs. 25W - de még ennél is jobban testreszabható). Itt most elsősorban AAA játékokról beszélek (2-2,5 óra), mert pl. Hades 2 az előző Ally-X-en is ment 4+órát.A megcélzott közönség az, aki többre vágyik, mint egy Switch vagy Steam Deck. Nem csak teljesítményben, sokkal univerzálisabb azoknál, és most már nem vagy "rákényszerítve" a Windowsra - mondjuk eddig sem, mert leírom még egyszer, ott a SteamOS (egyelőre még beta, de nem mókolt, hivatalos), vagy Bazzite, ha Linux-ot szeretnél.
Ha akarod, külső VGA-val dokkolod, és kész az asztali setup, de leválasztva ott a handheld (persze, az USB4 miatt limitálva leszel, de, mint lehetőség ott van). Windows-on belül alkalmazhatsz mag-letiltást, így létrehozva 4/8, 6/12-es setup--ot is, hogy még tovább növeld az üzemidőt. A többit a #37-ben leírtam - ha érdekel, visszaolvasol, és még ennél többet lehet vele "alkotni".Az előző Ally-X tapasztalatát írom le, nekem többet adott, mint vártam. Az új verzió úgy érzem, hogy rátesz egy lapáttal, nem csak hardver, szoftver terén is.
Halkan hozzátenném, hogy szerintem ezek előkészületek a GTA6-ra, értve ezt úgy, hogy konzol szinten ezzel az új Ally-val, már megjelenés napján játszható lesz handheld-en. Nem véletlenül jön a Sony sem a saját kézikonzoljával. Persze, lehet, hogy csak túlgondolom, és többet látok bele, mint kellene.
-
Corleone33
senior tag
A PSP, a Nintendo DS és társai az akkori pénz értékével számítva se kerültek 1000 dollár körül

Ekkora összeg kifizetésénél én azért egy picit komolyabb teljesítményt várnék el, ha a SteamDeck-el akarnak rivalizálni, ebben az árkategóriàban nem igazán működik szerintem az az érv hogy a nyers teljesítmény nem szempont.
-
Corleone33
senior tag
Magyarán vehetsz egy kézikonzolt a SteamDeck árának a többszöröséért...hogy aztán ugyanúgy ne tudj legújabb játékokat max grafikàn futtatni, de cserébe szenvedj a Windowssal és, ha jól sejtem, rosszabb üzemidővel is .
Biztos bennem van a hiba, de ennek ki is a megcélzott közönsége? Aki ebben a pixisben mozog, az valószínűleg úgyis tud a SteamDeckről (vagy már van nekik egy), aki meg nem, annak ez pokoli drága belépőár
-
törölt tag
nem is tudom. milyen lehet fix 30 fps egy ilyen gépen?
-
KISDUCK
addikt
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Valamelyik launchert próbáltam, de az epic games hol működött, hol nem. Egy offline játékot nem tudtam mindig azonnal indítani úgy hogy feladtam az ilyen jellegű kíserletezést.
-
peet05
aktív tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Öö..de hiszen ez az, handheld-re kihegyezett fogyasztással, modernebb procival/igp-vel:
"In addition to the hardware changes, the other big improvement of the ROG Xbox Ally X is the integration of the Xbox software. The handheld launches into the new full-screen mode by default, which is supposed to improve the handling."Alap: [link] , App Switcher: [link] , Compact Gamebar: [link]
-
GhostVector
junior tag
Kiskoromban tamagocsi volt a menő, de kipróbálnék egy ilyet.
-
Solten
őstag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Nagyon nagy durranas lehetett volna egy Series S-szintu handheld, dokkoloval. Igazi ongol volt ezt kihagyni szvsz.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Ha nem félsz a 3rd party kliensektől, akkor a Heroic-ot tudom ajánlani Epic launcher helyett. Kezeli az Epic, meg a GOG store-os játékokat is. A Heroicon belül is elérhetőek a különféle wine/proton kompatibilitási beállítások, de azt is megcsinálhatod, hogy a letöltött játékokat egyből hozzálinkeli a Steam könyvtáradhoz is, aztán akkor a steames protonnal fut.
Van még ugyenilyen alternatív launchernek a Lutris is. Egyszer régen próbáltam valamivel, akkor működött. -
Carlos Padre
veterán
válasz
macilacipaci
üzenetére
Azt gondolom, hogy ha a MS meg tudta volna oldani, hogy a Series S rendszerchipjet handheldben hasznalhato fogyasztassal ujraterveztessek akkor akar nagy durranas is lehetett volna a teljes xbox library futtatasaval. De lathatoan a MS sem hisz a sikereben es nincsennek abban a helyzetben, hogy megreckirozzanak egy ekkora soha meg nem terulo befektetest.
-
Baltazár123
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Azt csak megemlítem, de gondolom, hogy tudod, hogy csak a pc anywhere játékok játszhatóak ezen a game passból, nem a teljes xboxos game pass lista. Igaz, a jobb játékok már play anywhere kategóriájúak.
-
macilacipaci
tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Nekem Xbox Series S van otthon és igen én használom is a 4K TV-N. Van hozzá Game Pass Ultimate előfizetésem. Napi 2x1 óra ingázok munkába. Oda gondoltam jó lehetne handheld. A telefon Google Pixel 8 Pro nem játékra való, hanem kamerára. Csak gondoltam akkor már otthon is lehetne használni az Ally, de igen lehet mégsem én vagyok ennek a célközönsége.
-
Neurotoxin
őstag
Köszönöm a részletes válaszodat, sima ROG Ally sem volt még a kezemben, de vonz ez a hordozható vonal. Van egy XSX-em, de elég ritkán játszok rajta, mert elég keveset vagyok otthon, este pedig már munka után inkább elalszok a TV előtt. Valami kiegészítő eszköz jól jönne, vonz egy kicsit a Switch 2 is, de még nem döntöttem el, hogy mit is válasszak.
@macilacipaci: Nézd, ez alapvetően egy handheld (nyeleskonzol
) eszköz, nem tudom, hogy mennyire releváns irodai PC-nek vagy desktop gamer PC-nek használni. -
Baltazár123
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
https://www.reddit.com/r/ROGAlly/comments/1hh5unc/looking_for_a_docking_station_for_asus_rog_ally/
redditen van több thread is, ahol beszélnek erről, dockolt módban van aki használja 120hz-en, nyilván nem játék alatt
de egyébként meglepően erős a vas, ahogy a teszteket nézem és optimalizált windows fut rajta. Illetve nyitva van a lehetőség más oprendszerre , steamos mondjuk. Mondjuk akik összehasonlították, azt mondják, hogy a windows handheld mód összemérhető teljesítményben a steamos-el, szóval lehet, hogy nem is kell vele foglalkozni. A steam telepíthető úgy is, mint sima win 11 app.peet05: a z2 extreme tesztekre kíváncsi leszek, van már fent pár, csak nem átfogó és nehéz összehasonlítani. A passmark szintetikus teszje még csak a z1-t mutatja. Nem lesz ez rossz teljesítményben egy olyan embernek, aki csak játszogat.
-
peet05
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
A #37-ben leírtam, hogy mit szoktam csinálni/mit csináltam az Ally-X-el. Bőven használható a mindennapokban, mindenre - persze, játék kompromisszumos, mert egy igp-ről beszélünk, de mégis futtatom a CP2077-et, nem kaputelefonos minőségben, kihasználva az FSR/AFMF adta lehetőségeket, mindezt 17-25W-ból, nem dokkolt állapotban, performance módban, és mindezt alig hallhatóan teszi.
Perpill nem tudom, hogy hol tart a SteamOS fejlesztés a nem Steam Deck handheldekre, de van már beta verzió, ki lehet próbálni, ha valakit a Win rendszer riaszt el. Vagy ott a Bazzite, mint másik Linux opció.
Ami az új verziónál fontos még - ROG Xbox Ally X -, hogy, akárcsak a Steam Deck-nél, mint "Decken Remek", itt is választhatod, hogy handheldre optimalizált pakkot töltsön le/használjon, és akkor játék konzol optimalizált verziót kapsz.
Itt ugye alapból, bekapcsolás után az X-Box app-ba lép be (természetesen választható, hogy Win belépés legyen - vagy menet közben, mint opció), így bizonyos háttérfolyamatok nem töltődnek be, ami megint a játékok futtatására van hatással.Drága, igen, réteg termék, igen, de mint univerzális eszköz, és, hogy mit kapsz a pénzedért, nem gondolom rossz opciónak.
-
macilacipaci
tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Jó lenne ha valaki majd tesztelné ezeket asztali PC módban, mert potyára kiadni értük 3-400 ezer ft kellemetlen lenne.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
-
gliskard
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Nem az a kérdés, hogy windows a fontos, vagy máriózni akar-e valaki, hanem hogy ezek teljes értékű, hordozható PC-k. Elég egy ilyen gépet megvenni és lefed minden igényt, otthonit és utazósat is. Sőt, utazás közben praktikusabb, mint egy laptop. Játékra is alkalmas, de nem csak arra és ez a lényeg valahol.
Értem és jogos. De ez egy elég szűk kör igényére ad megoldást.
-
macilacipaci
tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Hmm még meglátom. Igen dokkolóval lenne, de az 1.4-ből szerintem már nem lesz sehogyse 2. Karácsonyig van idő lamentálni.
-
Baltazár123
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Nekem (még) nincs ilyenem, de úgy olvastam, hogy a sima usb-c-n hdmi 1.4-t tud, szóval kell hozzá egy hdmi 2.0 dokkoló. Az mondjuk a perifériák miatt is hasznos lehet, ha utazáshoz kéne, de akárcsak otthoni használathoz. 20-25e-től a csillagos ég az ára egy ilyen dokkolónak
-
macilacipaci
tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
" fő különbség az, hogy a Ryzen Z2 Extreme a csúcskategóriás rendszerekhez készült, erősebb Zen 5 CPU-val és RDNA 3.5 GPU-val, míg a Z2 A egy költséghatékony megoldás a tartós kézi eszközökhöz, régebbi Zen 2 CPU-val és kevésbé erős RDNA 2 GPU-val. A Z2 Extreme-et magasabb TDP-tartományra is tervezték (\(15-30 W\) szemben a Z2 A \(6-20 W\)-jával). "
Na most én az olcsóbbra gondoltam, ami csak RDNA 2. Elvileg 4K 240Hz DP-n? De a TV HDMI 2.0 4K60Hz. Az úgy menne? Igen a laptopom csak Intel Core i5-8250u, azt az UHD-nak hazudott 620 csak HDMI 1.4, ezért csak 4K30Hz tud. Igen Nvidia GT 1030 nekem is van a régi gépbe, az is tud 4k60hz, csak a W11 PC-be nem vittem át. Youtube 4K60HZ még a GTX 1650 is izzasztja, a GT 1030-nak már lehet sok lett volna az a terhelés. -
Neurotoxin
őstag
Értem, de ha csak "stressz teszt"-et csinálnak, pont nem derül ki az egyszerű halandónak, hogy használható-e az eszköz a mindennapokban vagy sem.
@macilacipaci: (Ez a név
) "4k30hz tud csak, pedig Windows 11" Semmi köze hozzá, ha nem tudja a videokártya, akkor nem fog menni 60 Hz-en. Eleve rossz a marketing, amit ráírnak az eszközre. Tudni tudja a 4K-t, de az, hogy kifolyik a szemed 30 Hz-en, a marketingest nem érdekli. Ezért én már rá se merném írni, hogy 4K, csak ha minimum 60 Hz-en tudja. A céges desktopomba ezért kértem egy GT 1030-at, mert az alaplapi kártya sem tudta. -
macilacipaci
tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
4k60hz tudja Tv-n? Nekem a laptopom 4k30hz tud csak, pedig Windows 11. Azért vettem PC GTX 1650-el, az már tudja a 4k60hz HDMIn.
-
Baltazár123
őstag
Nem az a kérdés, hogy windows a fontos, vagy máriózni akar-e valaki, hanem hogy ezek teljes értékű, hordozható PC-k. Elég egy ilyen gépet megvenni és lefed minden igényt, otthonit és utazósat is. Sőt, utazás közben praktikusabb, mint egy laptop. Játékra is alkalmas, de nem csak arra és ez a lényeg valahol.
Ismerősnek a korábbi verziója van meg és nyaralásra ezt vitte. Szállodában, de minden bérelt airbnb lakásban is van TV. A hordozható billentyűzetet elfelejtette elvinni, de a szálloda adott neki egyet
Mondjuk nem halt volna bele abba se, ha vesz helyben egy olcsó billentyűzetet és kész egy komplett PC. Én is vettem már egeret Prágában, mert itthon hagytam és kellett. Ennyi, persze az ára húzós még így is, de ha meg azt nézi az ember, hogy asztali gép, elfogadható teljesítménnyel, hordozható és ha nem kell gépelni, akkor praktikusabb, mint egy laptop. A szálláshelyen meg komplett PC-vé lehet alakítani. Ezek mellett játszani is lehet rajta, de nem csak azt, akinek a játékra ez elég, az kap mellé egy teljes értékű PC-t. Ezzel együtt se a legjobb az ár/érték, de ezek a cuccok még viszonylag nem régóta vannak a piacon, szerintem szelidülnek majd az árak idővel.
Én is szemezek vele, de még nem szántam rá magam a vásárlásra, viszont sok érv szól mellette és nekem kisebb rész játékra kéne, nagyobb rész minden másra, amit PC-vel csinálok. -
Ez úgy lett volna király, ha a cucc a valódi Xbox OS-re bootol be választhatóan, és az Xbox portokat futtatja nem pedig a PC portokat.. A teljesítmény valahol a Series S és a Series X között van félúton.
-
gliskard
senior tag
ez lemaradt:
Az ÁR a harmadik tényező és jelenleg a x86 handheld 'mini PC'-k drágák a többi opcióhoz viszonyítva.
Switch 2 – $450
PS 5 digital – $500
PS 5 Pro digital – $750
ROG XBOX Ally – $600
ROG XBOX Ally X – $1000
A fentiek és az ár miatt réteg termék a handheld 'mini PC'... Ahhoz, hogy ez változzon lényegesen olcsóbb ár kell, kb a Switch2 450 dolláros ára illetve olyan szög egyszerű működés mint a Switch esetében. Ez persze azoknak nem lesz jó, akiknek a Windows a fontos... -
gliskard
senior tag
Egyébként szerintem azért nem adnak el annyira sokat belőle évről évre, mert még nem volt akkora teljesítmény ugrás, hogy annak akinek van nagyon megérje váltani. Szerintem az eladások nagy része friss emberek bevonzása a piacra.
DS, PSP és a Switch1 esetében is látszott, hogy nem feltétlenül a nyers teljesítmény az elsődleges a handheld-ek esetében, fontosabb a usability / user experience és a játék felhozatal. A játék felhozatal megoldott mind a Steam Deck, mind a többi MS Windows-t futtató handheld esetében. A usability / user experience már felemás... Valve elég jól megugrotta ezt a feladatot, a többiek esetében viszont Windows fut a gépen és pont a Windows az ami egy szűk rétegnek pozitív, de az átlag gémereknek viszont negatívum. Egy átlag felhasználók és átlag gémerek egyszerűen használható megoldást akarnak és nem akarnak Windows-zal szüttyögni. Persze van egy réteg akinek ez előnyt jelent. Csak nem kell azt gondolni, hogy mindenki más is ilyen. A nyugati lakosság nagyon kis része olyan, mint a PH! fórumozók. A lenti képen a LvL 3-ba tartozik szinte minden PH! fórumozó... Viszont az átlag felhasználók és az átlag gémerek inkább a LvL2 és a többi...
-
ddekany
nagyúr
Ez a 18W-os performance mód, ez ütne minibe (hogy a mini ITX-et ne is említsem). Mert ez hűthetőségeben N100 szint, miközben sebességben egy más kategória. Hogy mennyibe fáj ezeket gyártani, azt nem tudom, de a handheldhez képest akku, kijelző, meg a kontroller rész oda nem kellene.
-
Carlos Padre
veterán
Nem akartam en lenni az, aki ezt igy leirja (ertheto okokbol
), de a MS megint a hype train utan vetette magat a sinekre.
De ha valaki arra gondolna, hogy ez az Xboxrol megmenteserol szol az nem is tevedhetne nagyobbat, ez arrol szol, hogy megakadalyozzak a SteamOS megerosodeset barmi aron. -
kovsol
titán
Nintendo hívők nem értem mit erőlködnek itt. Attól, hogy valaki mást vesz nekik nem lesz rossz álmuk remélem.
El kellene fogadni, hogy valaki nem azzal a pár méregdrága játékkal akar játszani ultra low grafikán ami arra kijön, és néha napján esetleg játékon kívül is használná valamire a gépet.
Nem mellesleg a Nintendo ergonómiából elégtelenre vizsgázott már megint.Hogy legyen On is.
Z2 Extrém előnye ott jön ki, hogy a 17W módban hozza az Z1 extrém Turbó módos teljesítményét. Peak performance nem lett jelentősen több, de annak aki főleg lefolytval használja a gépet aksiról jelentős előrelépés ez.
Egyébként szerintem azért nem adnak el annyira sokat belőle évről évre, mert még nem volt akkora teljesítmény ugrás, hogy annak akinek van nagyon megérje váltani. Szerintem az eladások nagy része friss emberek bevonzása a piacra. -
Chiller
őstag
Önmagában állva a 2millió darab csak egy szám.
Tegyük mellé, hogy gaming laptopból eszerint 15mrd $ folyt be összesen 2024-ben. (darabszámot sehol nem találtam) Azt hiszem nyugodtan vehetünk egy ~1500$-os átlagárat, tehát a matek szerint kb 10 millió új gaming laptop megy el évente. Így már az a 2 millió igencsak szép, nem mondanám annyira kis eladási volumennek.

-
gliskard
senior tag
A Valve, Asus, MSI, Lenovo, Zotac, Microsoft etc. nem olvas, hiszen akkor nem csinálnak ekkora butaságot.
Sőtt, bővíti mindegyik a kínálatot a nem létező piacnak. Lol.
Lenovo, Asus, MSI és a kínai kis cégek összelegóztak a piacon elérhető alkatrészekből egy-egy konzolnak látszó x86-os kézi számítógépet. A nagyoknál (mint az Asus, Lenovo, stb.) ez inkább egy első körös befektetés amivel piacra léptek és elkezdtek brand-et építeni és csak halkan imádkoztak azért, hogy kijöjjenek 0-ra vagy valami profitot is tudjanak felmutatni.
A fentiek miatt valószínűleg az R&D költségeket minimalizálták és kompromisszumokat kötöttek a végfelhasználói ár csökkentésének érdekében. Mivel nincs nagy volumen ezért nem tudnak érdemben alkudozni a beszállítókkal sem, tehát szűkösek a lehetőségek. Továbbá az R&D, gyártás, logisztikai költségek mellé még jön a marketing költség illetve a csapatra vetített overhead/rezsi költség is. Ehhez a belső költséghez még hozzá adódik a vám, forgalmi adó és a kiskereskedelmi árrés is ami meghatározza egy-egy országra vetített kiskereskedelmi árat. Na erre kéne még egy kicsit rápakolni, hogy profit is legyen. Ezt a profitot sok 'extra esemény' tudja csökkenti (pl. Trump adminisztráció vámjai, visszaküldött készülékek (ebből elég sok volt a hírek szerint), stb.
Ezek alapján nem gondolom, hogy a The Verge cikkében megfogalmazott elemzés téves lenne, illetve ők nem azt mondták, hogy a gyártók butaságot csinálnak, hanem megbízták az IDC-t a kézi PC-eladások 2022 és 2024 közötti időszakának elemzésével, valamint az idei eladások megbecslésével és ezt a kutatást elemezték.
A kutatások alapján a Steam Deck, a Lenovo Legion Go, az Asus ROG Ally és az MSI Claw együttes eladása eddig körülbelül 6 millió volt amiből 45-52% a Steam Deck volt. 2025-re valamivel 2 millió alatt várható a teljes eladott darabszám, valószínűleg ebből is elvisz a Steam Deck legalább 35%-40%-ot... Ez alapján az x86-os hordozható kézi PC piac nem tűnik könnyű pénznek. Sőt valószínűleg nem is az, de látnak benne fantáziát és ezért invesztálnak a piacra lépésre és az ott maradásra.
A fenti 6+2 millió eladott darab 4 év alatt értendő (ha idén összejön a közel 2 millió), ehhez képest a Nintendo a Switch2-ből az első két hónapban adott el 6 millió darabot.
Nem buták a cégek, de az sem biztos, hogy szemmel látható nyereséget tudnak realizálni a viszonylag kis eladási volumen miatt. Inkább reménykednek, hogy bővülni fog a vásárló bázis illetve az MS is belép ebbe a szegmensbe az AMD-vel terveztetett megoldással és erősen optimalizált OS-sel. Ha ez megtörténik, akkor a már bejáratott brand-ek jóval többet fognak érni és megtérülhet a befektetés. -
Chiller
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Mondjuk az ARM-os dolgokat nem nagyon keverném ide...

Legalább, amíg nem megoldott a jelenleg csak steamen található kb 130.000 PC játéknak legalább 50%-ának rendes futtatása.Addig ez a steel nomad eredmény kb annyit se ér, mint egy Antutu benchmark.
-
.LnB
titán
Nyeles konzol
omg.
Jó, így hónapok, talán évek múltánis, de végre valaki felhívja a figyelmemet arra, hogy rosszul írom. Én nem fogok mentegetődzni, valamiért ez égett be, folyamatosan ezt használtam eddig.szerk.: *Bakker, miért nem kamuztam azt, hogy csak azt az "L" betűt ütöttem félre..
-
peet05
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Van ott natív is, de a többi fícsörrel' is tesztelve van (ezt csak azért lőttem, hogy ne csüggedj annyira) a csatornán, kb. így lesz teljes a kép.
-
Necroman_Mk2
őstag
Mondjuk a Switch-nek volt pár konkurencia nélküli éve, amikor gyakorlatilag egyeduralkodó volt a handheld gaming piacán. Max egy gamepaddal összekötött mobil volt azzal összevethető, de hát az olyan is.
A handheld gaming PC piaca még nagyon friss, a Steam Deck 1 is csak 3,5 éves. Hosszabb távú kövekeztetés én még nem vonnék le.#39 Silenzio Van forrásod erre a 8 millióra? Mert a Wikipedia is max. 4 millióról írt, igaz, ez még februári adat.
-
peet05
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Azért nem olyan vészes a helyzet.
ETA Prime YT. -
Neurotoxin
őstag
"Gépünk egyébként viszonylag könnyen nyitható is, a felső, középső csavar egy „popup screw”, tehát kitekerve kicsit meg is emeli a burkolatot, innen indulva aztán egy bankkártya szélével, gitárpengetővel már lehet tovább haladni óvatosan." Tehát a maradék négy csavarhely a burkolaton csak dísz? Azért az FPS tesztben a The Dark Ages nagyon harmatosan muzsikált
A grafikonokon a 'Turbo min' és 'Performance min' csíkok nem 'max'-ok akarnak lenni
Valaki homályosítson fel!Egyébként köszönöm a tesztet!
-
Silenzio
addikt
"Az előző generációhoz képest az előrelépés nem jelentős, de azért észlelhető, teszttől függően 10-20%-os gyorsulást is tapasztalhattunk 3D-ben."
Veszem észre, volt Lenovo Legion Góm, 3700 pontot tudtam belőle kisajtolni Time Spy-ban max TDP-vel. Ehhez képest elenyésző a fejlődés. A Strix Halo a valódi utód (a már itt is tesztelt Radeon 8060S IGP). Szerintem ennek a gépnek 380 ropiért semmiféle létjogosultsága nincs úgy, hogy 6-700-ért elérhető egy forintokra bontva arányaiban sokkal erősebb gép, összehasonlíthatatanul olcsóbban meg ott vannak az alig lassabb elődök.
#34.LnB:
Te tényleg csak féligazságokig látsz, vagy idejársz trollkodni? A Switch nem azért megy nagyot, mert olyan hű de picsa jó az ökoszisztéma, vagy mert az volt legelőször, hanem mert a Nintendo 2 évente kiad egy semmilyen más platformon nem elérhető remekművet, amitől mindenkinek elszáll az agya. 5 éve el se tudtam volna képzelni az életemet a PS4 Próm nélkül, de már másfél éve eladtam, mert minden cím, ami valaha is érdekelt már rég kijött PC-re. A handheldeknél a magas ár miatt problémás a belépési küszöb, de a Steam Deck még így sem szégyenkezhet a 8 milliós eladásaival. A Nintendónak semmilyen más plafrormja nincs a címeire, így nem csoda a 150 millás eladás. -
"Ott a The Verge cikk, de én olvastam szerintem már máshol is, hogy ez a handled piac nem számottevő."
A Valve, Asus, MSI, Lenovo, Zotac, Microsoft etc. nem olvas, hiszen akkor nem csinálnak ekkora butaságot.
Sőtt, bővíti mindegyik a kínálatot a nem létező piacnak. Lol.
"Mondjuk azon nem kell meglepődni, ha egy tech dolgokkal foglalkozó Youtube csatorna foglalkozik ezekkel is. "
Ha nem generál nézettséget, nem fogják csinálni. Pontosan tudják melyik téma mennyire kurens. Bár lehet ezt is jobban tudja pl a The Verge.
-
peet05
aktív tag
Evezős csónakból is többet adnak el, de még mindig univerzálisabb egy vitorláshajó, ha már ennyire a számok tengerében akarunk elveszni.
Ezért írtam, hogy más a célközönség. Akinek elég a Mario, ott Switch, akinek több kell, itt az Ally.
Ally-X tulajként egy CP2077 után, monitorra rákötve, Amuse-ban képet generálva, a másik tabon YT-ot hallgatva, közben Excel-ben matatva geek leszek, háevvan'. -
kgiga
csendes tag
Ezen lehet GamePass előfizetés nélkül online játszani?
-
.LnB
titán
Jaja, univerzálisabb, erősebb, bármire is használható, azért is kel el belőle kétszer annyi mint Swith-ből..
Ja nem.
Pár geek számára újdonság, megveszik, kipróbálják, tök jó. A valódi vásárlóréteg meg vagy mobilon játszik ha a "handled" szempont, vagy Switch-en. És ezt az eladási statisztikák szépen alá is támasztják. -
.LnB
titán
Ez mind igaz. Ahogy igaz volt a VR mániára is. Sőt azokra még külön játékokat is fejlesztettek!
(Mondjuk azon nem kell meglepődni, ha egy tech dolgokkal foglalkozó Youtube csatorna foglalkozik ezekkel is. Ez inkább természetes mint, hogy reprezentatívan kifejezné a keresletet a termékre.)
Ott a The Verge cikk, de én olvastam szerintem már máshol is, hogy ez a handled piac nem számottevő.#29affli
Háromszor vettem és adtam el Switch-et, nekem nem kell bemutatni.
-
Alogonomus
őstag
Nem is csak hogy nem lett igazán acélos az IGP teljesítménye, de egy passzív hűtésű Snapdragon 8 Elite is elér Steel Nomad Light alatt nagyjából 2700-as eredményt, míg egy gaming célra optimalizált, kis ventilátorral is hűtött Red Magic 10 Pro esetén közel juthat a 3000-es határhoz is. A lassan már egy éve piacon levő 8-16 watt közötti fogyasztású Snapdragon 8 Elite 2700-3000-es eredményének fényében ez a 3200-3400-as teljesítmény egy 15-55 watt közötti fogyasztású, és ahhoz igazodva már dupla ventilátoros hűtést igénylő Z2 Extreme APU-tól nem nagy gurítás. Főleg, hogy lassan érkezik is az újabb és gyorsabb generáció a 8-16 wattos mobilos fogyasztási keretű Snapdragon/Exynos/Dimensity lapkákból.
Egy 700 grammos handheld konzoltól lényegesen komolyabb teljesítményt várna el a felhasználó, mint amit egy 250 grammos mobiltelefontól is megkap. -
affli
tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Létezik több féle dokkoló is, akár a gyári charger dock, ami hdmi-t használ.
Szerk.: Legalábbis a normál rog ally esetében, biztos az xbox rog ally-hoz is lesznek lehetőségek.#27 Van a családban switch is, muteromnál sikeres is! Már aki szereti mariot, donkey kongot és társait. Metroid Dread az egyik legjobb metroidvania, de az exkluzív címeken kívül nem tudom, csak azért mert rá van írva hogy nintendo?
Annyiszor volt már, de a feketefehér crt tévék, atari 2600asok és szomszéd kiscsávó c64-e időszakban álmunk volt egy rog ally féle gép.. Oszt pont le..tojom a piacot, mert most "minden létező" géppel tudok kézben játszani

-
Én egészen biztos vagyok benne, hogy van sikere ezeknek a termékeknek, különben nem jönne a 3. generáció Ally és a 2. gen Le.Go és Steam Deck.
Vagy ott az MSI, aki több gen. Intel bukdácsolás után most AMD-s handheldel próbálkozik.Egyre több YT csatorna specializálódik x86 handheldekre. Nexus Gamers, Linusék is foglalkoznak a témákkal, mert van rá igény.
Ez nekem nem azt sugalja hogy Switch kell kizárólag a piacra. -
.LnB
titán
Ez a handled pc piac a következő "VR headset lufi". Annyira érződik az erőlködés. Lassan már több termék van mint vásárló.
Próbálnak loholni a Switch sikere után. Csak éppen azt nem tudja egyik cég sem megfogni, amiért a Switch sikeres, és azt a közönséget, akik körében sikeres a Switch. De persze ha bárki felhozza az eladási számokat, akkor jön a duma, hogy a Switch nem is handled PC, ezért nem kell összehasonlítani! 
Ahogy gliskard is írta. Ez egy szemmel alig látható piac. Valószínűleg az intelligens hajvasalók piacával versenyehez méretileg. Feltéve ha létezik már intelligens hajvasaló.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen drágák ezek egyébként. Nem semmi.
-
-
KISDUCK
addikt
Minden egyéni igény kérdése.
Nekem Steam Deck van dokkolóval. Laptop cseréről lemondtam idén és úgy voltam vele, hogy kipróbálom a Decket, a steam os és az optimalizált játékok miatt, meg az extra mobilitás miatt. Bevallom hogy nagyon keveset használom a decket, de nem bántam meg, viszont kellemetlen fekve játszani, mert úgy zsibbadnak az ujjaim.
Megoldható más áruházban lévő játékok telepítése, de nem probléma mentes. Volt ami epicen volt meg, de inkább megvettem steamre, mert agyf@szt kaptam a problémáktól amit az epic kliens okozott linxuon.
Az extra mobilitás azért volt lényeges nekem, mert most nyáron bevállaltam egy 160km-es tekerést és lényeges volt számomra, hogy legyen szórakoztató elektronikám, mert egy 1 hetes pihenőt töltöttem a célállomáson. Ülés alatt egy bringás táskába befért a motyó.
Nem lehet minden igényt leszűkíteni PC-re vagy mini itx pc-re, vannak olyan igények ahol ezek a gépek a legjobbak.A teszthez:
Azért jó lett volna egy üzemidő teszt 1-2 játékkal illetve teljesítmény(fps)/fogyasztás teszt (teljes fogyasztás és soc fogyasztásra lebontva) 720p- min/max és 1080p min/max beállításokkal. -
peet05
aktív tag
Amit még ki lehetett volna próbálni, az az AFMF 2.1, hogyan muzsikál az új vassal.
-
Sinesol
veterán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ha már ott a monitor, lehet alatta egy itx gép, ha már a hely számít és akkor már nem kell olyan sok kompromisszumot kötni.
-
affli
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
BT billentyűzet egér kombóval megoldható, illetve usb hubbal, vagy usb hub-os monitorral, ami tápot is ad az usb-n keresztül (usb-c displayport).
-
Nem kevés rá a két USB? Ha mondjuk külső monitorra csatlakoztatnám, plusz táp is kellene, plusz billentyűzet plusz egér?
-
ddekany
nagyúr
Végre itt lett volna lehetőség normális RAM-ot is mellé tenni 256 bittel...
Ha azt mondjuk, hogy 35W a keret (vagy 18W a takarékosabb módban), kíváncsi lennék mennyivel jönne ki jobban. Mert ha kevesebbet várakozik a GPU a RAM-ra, akkor az több Watt fogyasztás, akkor meg azért kell fékeznie, hogy a 35W-ot ne lépje túl átlagban.
-
Medocsabi
addikt
Tehát jobban járunk egy gamer notebookkal mint ezzel. Világos.
-
Sinesol
veterán
Hát, valahogy ez sem tud lazba hozni, nem latom eselyet, hogy Switch 2 melle ilyen is legyen.
-
Asshya
csendes tag
Remélem holnapra meglesz,bár vannak fenntartásaim,de kipróbáljuk mit tud.
-
MzperX07
tag
,,A két Hall-effektes joy,..."
Ez biztos? Sehol sem találok erről infót, csak még régebben volt valami reddites MSI-ROG érvelés, hogy az új ROG végül szimpla analóg joy-al jön. -
affli
tag
A számok ellenére én csak ajánlani tudom ezeket a kütyüket. Majdnem mindegy melyik gyártó, én ex pécésként anno az asszimetrikus elrendezés és a windows miatt döntöttem az ally mellett a steam deck ellenében. a switch a zárt ökoszisztémája miatt szóba sem jöhetett. Egyébként ez a cucc is inkább "handheld PC" kategória, hiába hívják xbox allynak..
A cikkben említett módon használva az allyt asztali gépként, egy szál usb kábellel, elég ütős.. [kép]

-
gliskard
senior tag
válasz
hohohohóó...
üzenetére
Nintendo próbálkozott a Switch 1-gyel, és jól látszott, hogy milyen problémát jelent a fejlesztők oldaláról amikor nagy a szakadék az aktuális konzol generációk telejsítménye között.
PSP/NDS szerű megoldásnál olyan nagy lenne a kompromisszum, hogy csak nagyon kevesen kezdenének fejleszteni rá, mert portolni nem lehetne.
Játékok nélkül pedig nincs eladás sem... -
gliskard
senior tag
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
Siker relatív...
The Verge még februárban megpróbált kicsit utána járni a "kézi számítógép" szegmensnek.
Röviden – Steam Deck jobban fogy mint az összes többi együttvéve, de még így is kicsit a piac, hogy az Intel vagy az AMD magától elkezdjen specifikusan ide tervezet chip-eket készíteni...
Valószínűleg az MS támogatása és pénze kell az előre lépéshez, ami az XBOX konzolok (valószínű) beszántása miatt egyre valószínűbb. MS/XBOX események abba az irányba mutatnak, hogy az MS nem akar nagyobb összeget invesztálni a "klasszikus" konzol szegmensbe.
Viszont a gaming továbbra is fontos az MS-nek, mert $75.4 milliárdot elköltött az Activision Blizzard-ra és ennyi pénzt nem fog leírni (ezzel összemérhető az AI beruházása).
Ehhez viszont kellenek platformok... Sony/PS és a Nintendo/Switch2 felé már nyitnak, a PC pedig adott és ezen belül a hordozható számítógép/konzol lehetnek életképes oldal hajtás. De ehhez lényegesen olcsóbbnak kell lenniük. A jelenlegi $999 elég magas, több mint duplája a Switch 2-nek és $320 több mint a legdrágább Steam Deck...
-
hohohohóó...
tag
Azért elég szánalmas, hogy manapság minden csak a grafikáról szól már és ezért nem lehetnek modern, PSP/Ds szerű, ténylegesen hordozható kis gépek...
-
Chiller
őstag
Hát nem lett sokkal gyorsabb... cipőkanállal méri az AMD az IGP teljesítményt...
Végre itt lett volna lehetőség normális RAM-ot is mellé tenni 256 bittel... ha már ott a forrasztott ram úgyis...

De ettől függetlenül nem rossz ketyere, csak fáj hogy kicsit többért lehetne (lehetett volna) sokkal jobb is. Sok értelmét nem látom az upgradenek (vagy akár a korábbi verzió megvásárlása helyett akár használtan).
-
Necroman_Mk2
őstag
Valószínűleg a Steam Deck 2 érkezéséig sikeres mardhat a gép, talán még át is csábít pár handheld PC játékost. Én maradok a laptopoknál.
-
csibe1
addikt
Inteles verzió is van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Eladó AM5 Gamer Számitógép
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Lenovo Thinkcentre M710s SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hogy utána mi lesz, jó kérdés, de érted, ez egy teljes értékű PC is, ergó akinek nincsene extrém igényei csak kell egy gép, annak ez minden igényt lefed.

) eszköz, nem tudom, hogy mennyire releváns irodai PC-nek vagy desktop gamer PC-nek használni.

A grafikonokon a 'Turbo min' és 'Performance min' csíkok nem 'max'-ok akarnak lenni