- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Size83
csendes tag
válasz
PandaMonium #27084 üzenetére
Szeretném, de szegényég van, 1680x1050-et tud a monitorom.
-
Size83
csendes tag
válasz
Cingáriusz #27085 üzenetére
AA 8x, Extreme preset, 1600x900 felbontás, proci 3900MHz, vga 1050/1200-on.
(Jobbklikk, megnyitás új lapon és teljes méretben is tudod a képeket nézni, úgy látszik minden info.)
Ahogy nézem hasonló eredményeket kaptatok, mint jómagam.
-
Size83
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvasgattam a topikban bencmarkokat keresvén, hogy legyen viszonyítási alapom. Ezután futtattam egy heavent.
Ezek pontszámok korrektek (FX6100 + Sapphire 7850 oc 1GB kártyával a képen látható órajelekkel)? -
Size83
csendes tag
válasz
férfiállat #25387 üzenetére
Nem a dsub csatlakozó miatt van? Nekem is ezt csinálta, de amint lecseréltem a monitort egy dvi csatlakozósra nekem a csíkozás megszűnt.
-
Size83
csendes tag
válasz
Anaren91 #25349 üzenetére
Az i3 azt kell mondjam jóval gyengébb az FX nél. Nekem egy FX6100 van a 7850 alatt. Bf3 multiplayerben néztem 30% processzorhasználat mellett is 99% on teker a gpu. Kihajt az még két darab 7850/7870-et is ha kell. (Mondjuk azt már nem biztos hogy az alap 3300MHZ-en.)
Sokan alábecsülték az FX-eket, ami lehet hogy a korai szintetikus teszteknek meg benchmark miazmáknak köszönhető. De gyakorlatban igenis jól muzsikálnak. -
Size83
csendes tag
Ha az i3-at nem terveznéd lecserélni akkor felesleges pénzkidobás lenne az erősebb vga-t megvásárolnod. De! Érdemes a 7850-et megvenned, ha már most tisztában vagy vele hogy ez a processzor csak ideiglenes. Nem lesz semmi baj ha addig cpu limites leszel. Égbekiáltó különbséget nem fogsz észrevenni a cpu igényes játékokban (GTA 4, Bf 3 multi), de amelyik vga-ra támaszkodik inkább az azért jobban fog futni az i3 mellett is a 7850-el.
-
Size83
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #25342 üzenetére
Ez rendben is lenne, csak ez embernek kicsit fájnak az ilyen Crysis 2 féle mesterségesen generált gépigények.
A konzolosok megússzák ezt egy középkategóriás vga árából.Természetesen kompromisszumokkal. Nekem mondjuk fizikailag fájt ps3-on crysis egyel játszani 17-30 fps-el.
-
Size83
csendes tag
-
Size83
csendes tag
válasz
Sondi1986 #19226 üzenetére
Rajtam van a BS para. Pillanatnyilag úgy vagyok vele hogy soha többé Sapphire.
Pedig rengeteg Sapphire kártyám volt 4870-től kezdődően... Nameg úgy olvastam külföldi fórumokon, hogy néhány kártya rakoncátlankodik "in boost".
Erre az MSI re csak azért esett a választásom, mert színben passzol az alaplapomhoz. -
Size83
csendes tag
válasz
- = Zk = - #19228 üzenetére
Az elhalós résznél kell kikapcsolni az AA-t, és megint megy minden mint a karikacsapás.
Ekkora felbontásokban már 2XAA is kielégítő. Mondjuk nem egy 24 colos 1680x1050-es monitoron. -
Size83
csendes tag
válasz
BRIKLY #19225 üzenetére
Azt mondom amit tapasztalok egyszerű user-ként: Elég az FX a 7850-alá és nem szakad bele. Ahogy kovsol mondta is, lehet hogy nem egy magon (PL Witcher egy vagy SC2, mert ott van fps drop gazdagon
), de amikkel én próbáltam azokban a játékokban ilyen processzorhasználat mellett is 95-98% GPU kihasználtság van, mikrolag, meg fps drop féle mizériák nélkül. Hajtja ahogy a nagykönyvben meg van írva.
-
Size83
csendes tag
válasz
kovsol #19221 üzenetére
Sok játékkal nem játszottam még rajta, BF3, BO2, CoD4 azok amik belefértek a BS-ezgetés előtt és ezek alatt simán elég neki. Azért a cf hez természetesen én sem alap órajelekre gondoltam. Tisztában vagyok a processzor képességeivel. Nekem is i5-i7 volt az alap koncepció, de sajnos most anyagilag nem fért bele egy jobb vga-val együtt. Így inkább FX-et vettem, mint hogy 7770 legyen mondjuk egy i5 alatt.
Bár az igazsághoz hozzátartozik hogy 1680x1050 a monitorom felbontása, de ahogy teszteket nézegettem maximum 5-10 fps különbség ha van az 1920x1080 felbontáshoz képest, ezért mertem ilyen bátran nyilatkozni. -
Size83
csendes tag
válasz
->Raizen<- #19218 üzenetére
Fene a gusztosod.
-
Size83
csendes tag
Nekem FX6100 volt alatta 3300 MHz-en (mígnem jött a BS), és 30% processzorhasználat mellett kihajtja a 7850-et.
Szerintem elég kettő alá is.
A helyedben viszont én is tápegységen gondolkodnék inkább. 15K ért mondjuk egy Cooler Master GX Lite 600-as jó alapja lehet egy stabil konfignak. És aztán jöhetne az CF.
-
Size83
csendes tag
Ha visszatér a Sapphire 7850 a garanciáztatásról egy ILYEN 7870-re szeretném cserélni. Esetleg tapasztaltok valakinél a kártyáról?
-
Size83
csendes tag
válasz
->Raizen<- #18827 üzenetére
Nem a beállítások érdekelték a kedves fórumtársunkat.
-
Size83
csendes tag
Visszaolvastam rengeteg hsz-t de sehol nem láttam hogy panaszkodtak volna ASUS vagy Gigabyte 7850-ekre BS ügyileg. Jól látom a dolgot és tényleg csak a Sapphire kártyák BS-eznek? Mire cseréljem a Sapphire-t, ASUS-ra vagy Gigabyte-ra?
-
Size83
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget urak!
Így cserélhetem másik típusra az iPonnál.
-
Size83
csendes tag
válasz
BomiBoogie #18238 üzenetére
Sajnos a kereskedés még nem reagált az érdeklődésemre.
Szerintem kereskedéstől teljesen független hogy miként járnak el a BS-ező 7850-ekkel a Sapphire szervízesei. Ami érdekel az az hogy a Sapphire-nél mi az eljárás, amit itt reményeim szerint előbb kiderítek mint a bolttól akitől vásároltam. -
Size83
csendes tag
Sajnos az én Sapphire 7850-em is elérte a black screen átok. Majd egy hónap használat után kezdte csinálni.
Ha jól tudom a black screen problémát egy hibás kondenzátor okozza?! A szervízben ezt tudják javítani, cserélik a hibás alkatrészt, vagy ilyenkor új kártyát küldenek? Valaki megírhatná, hogy néz ki a dolog pontosan akinek bs miatt kellett a garanciát érvényesíttetni.
Ez annyiból fontos számomra, hogy ha javítják a terméket nem cserélhetem le egy másik gyártó (ASUS-t szeretnék helyette.) kártyájára.Köszönöm a segítséget!
-
Size83
csendes tag
Sziasztok!
Ismét gyanakszom a Sapphire 7850-emre. Csak és kizárólag játékok alatt néha-néha textúra villanások jelentkeznek. Nem vészes méretekben olykor szinte alig észrevehető.
(fx 6100, 4 gb hyperx blu 1600 MHz, minőségi 750W psu, semmi semmilyen tuningot nem kap. Az összes driverrel ezt produkálja.)
Mi lehet a hiba oka? -
Size83
csendes tag
válasz
->Raizen<- #14608 üzenetére
Keress google-ben a "modern warfare 3 fps unlocker" kifejezésre és találsz erre programot.
(Nem akartam idelinkelni.)
-
Size83
csendes tag
válasz
->Raizen<- #14587 üzenetére
Black screen hiba nem azt takarja hogy nem kel fel a gép alvó állapotból?
Mert itt valahol arra panaszkodtak 7850-ek esetében...
-
Size83
csendes tag
válasz
Sgt. Chris #14562 üzenetére
Nem kell félni a Sapphire 7850 től! Teljesen korrekt kis kártya. Tökéletes választás tuningra(is). Alap órajeleken másfél óra furmark extreme stress teszt után 65 fokra melegedik, halk, nem csörög mint a Gigabyte verzió. Volt egy asus 7850 is nálam ment vissza gariba csíkozott már 2d ben is. A csereárú szintén asus 7850 egy hét után kezdett csíkozni. Szóval ez is relatív, ki lehet fogni bármelyik márkából hibásat.
Black screen bakira meg majd megoldás lesz egy új driver driver aztán jónapot.
A TDR hiba is megőrjítette az nvidiásokat aztán jött egy-két driverfrissítés és volt nincs TDR.
Sok Sapphire kártyám volt már, még egyikben sem csalódtam. (Van itthon egy 4870 silent efficiency, 4 évet üzemelt húzva, feszelve a gyári hűtésével, és még mindig hibátlan.)
Egy krajcárt nem fizet nekem a Sapphire, de tényleg nagyon jó választás, ha van lehetőséged azt válaszd. -
Size83
csendes tag
Üdv urak!
Valaki tudna nekem valami okosat mondani? A zsír új Sapphire 7850 oc 1GB terhelés alatt csíkoz. Ez nem az a tipikus színes kockás ilyesmi, memóriahibás csíkozás. Inkább vibrálásnak írnám le és főleg szürke/barna háttéren látszik. Hol a gebasz? Tápegység vagy vga?
Fórumon olyat is olvastam hogy az a gond, hogy nem dvi vel csatlakozik a monitorhoz hanem a sima d-sub-on és ez okozza a vibrálást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest