- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
milszab #40606 üzenetére
Szaggat?
Milyen HDMI kábelt használsz? A monitorod analog azt hogy kötöd össze HDMI vel? Milyen monitorod van? HDMI-n nekem is sokkal intenzivebbek a szinek és sokkal világosabb a kép, vibráló hatást kelt, bár nekem HDMI-s monitorom van és a HDMI csatlakozoból hozom ki a jelet, szerintem nagyban függ attól is hogy milyen kábelt használsz. DVI-n tényleg simább a képtovábbitás én is azt vettem észre de nemtudom miért.
-
Anaren91
senior tag
válasz
milszab #25591 üzenetére
Hát most akarok én is gépházat venni mert ezt ami most van kb 10 éve vehettem és még az akkori gépekhez jó volt de már maga a VGAm is alig fért bele nem hogy még szellőzzön... hiába raktam bele 2 12 es ventit lótúrót nem értem el vele...Koliban elég kis helyen van a gép és amikor reggel odafordítottam 1 kicsit a hősugárzót hogy ne fagyjak már meg Bioshock közben 94 fok sálálálá
De lehet hogy csak rossz értékeket kapok mert win 8 van fent ki tudja hogy emiatt nem e ír bolondságokat a hw info
-
BRIKLY
veterán
válasz
milszab #16083 üzenetére
Lehet,de jelenleg egy GPS-400AA 101A tápom van,ami ha beszív egy kis meleget,rögtön emeli a venti fordulatát...Ha alul lenne a táp,akkor a táp helyére tudnák tenni ventit.
Por nem érdekel,mert rendszeresen takarítom a gépét,az viszont számomra fontos,hogy halk maradjon..Pár fokkal meg lehet melegebb,mivel jelenleg nyitott házzal sem a VGA,sem a proci nem megy 50 fok fölé játék alatt.Proci ventit még kicsit gyorsíthatok,mert jelenleg 600RPM állandóan.Amíg nem hallom a hangját,addíg jó. -
tthomasso
tag
válasz
milszab #15961 üzenetére
Egy CM690-es házban van alul is venti, ami alulról felfelé tolja a levegőt. Szerintem sokat ér, csak porszűrőt ne felejts el rakni eléje. Ezenkívül még 5 db, azaz összesen 6 db 12 cm-es venti van a házban, mindegyik ventiszabályzó panelra kötve. Ilyenkor télen leveszem a fordulatszámot, nyáron meg növelhetem, ha szükséges. A 7870-esem jelenleg 31 fokos, játék közben max. 50.
-
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
válasz
milszab #15961 üzenetére
szerintem nem lenne jó megoldás, mert a kártya aljára nyomná a frissebb levegőt. legyen kereszthuzat a házban (elöl be, hátul ki --> processzorhűtő is ebben az irányban) és megpróbálnék a ház tetejére +befújást tenni ha megoldható, az a VGA-t fújná telibe.
a 2*92mm ventivel az a baj, hogy azokat nehéz PWM módban bekötni, ergo maxon mennek majd ami meg k hangos. szerintem.
-
kovsol
titán
válasz
milszab #15811 üzenetére
Saját mérésem Dirt Showdown.
Játék függő a tuning. Van ahol szinte egyenes arányosan nő az FPS a húzás mértékében van, ahol alig érződik. ÉS játék függő az is, hogy mennyire igényli a ram sebességet, de 1300-1350 körül megy a ramod onnantól már alig nyerhetsz vele plusz fps -t a játékok többségében. -
lowzor
veterán
válasz
milszab #15645 üzenetére
Én 50%-on sem hallottam hangosnak, csak nekem olyan fordulaton már zörgött. De még 1,21V-on sem nagypn érte el az 50%-os fordulatot. 35%-on teljesen hangtalannak hallottam. Mondjuk lehet, hogy a házventim elnyelte valamennyire a hangját.
(#15646) Garsza:
Full HD-ban medium beállításokon adna elegendő FPS-t.
-
-
DeathAdder
veterán
válasz
milszab #10580 üzenetére
Egyik ph-s kolegának (akinek eladtam a 6970-et) mondtam hogy váltson 12.10-ről és próbálja meg az új 8-as betát, erre azt mondja cod bo2-ben már is kékhalálozott neki
Nálam is ez lehetett a baj, igaz 12.10-es még nem fagyott.De hogy lehet ez már? Ennyire nem bírja az Intel chipsetet vagy mi?
(ugye neked a 12.10-el is)
Régen egy ref. 5870-el (amit marha drágáért vettem) szoptam még az LGA1156-os socketben, úgy hogy kivágott mindig a játékbólNem akarok trollkodni távol álljon tőlem, elismerem hogy erősebb és jobb ár/érték arányú vga-ik vannak, de az nvidiával soha az életben nem volt még ilyen (és semmilyen )bajom, mehetett az akár 95 fokon és beta driverrel is akkor sem
-
kisza25
félisten
válasz
milszab #5877 üzenetére
nos load eddig max 180W volt a fogyi, BF3 fullHD low avg 75-80- ról 115-120-ra nőtt az átlag,
mediumon még mindig 85-90, high-on még nem néztem eddig bejövős a motyó
a szélzaj azért nagyobb, mert alapon 30%-on teker ez 1795RPM szemben HD6850 alap 1150RPM-ével szemben és ott ugye 1db venti volt, ezt játék alatt 36%-ig növelte(csak egy 350es TDM-et nyomtam vele gyorsban) így 52fok volt a max,
szerintem leveszem fix 20%ra megnézem úgy meddig megy fel játék alatt, akkor 1200RPM-en megy és úgy már csak kicsit hallom(fene a vájt fülemet)
amúgy plexi van fellül oldalt meg lyukacsos
még félkész kuckó -
szasanyi
félisten
válasz
milszab #5345 üzenetére
Egy jó tanács: ami nem rossz, azt ne akard megjavítani! Sokszor csak szívás a vége, ha vmi balul üt ki. Amúgy itt olvasgass e témában, ha mindenáron túlórázni akarsz a kártyádon.
-
tick
aktív tag
válasz
milszab #5301 üzenetére
ASUS sem tökéletes. Amikor kikapcsol a monitor a ventilátorok egy negyed másodpercre nagyobb fordulaton pörögnek, majd megállnak. Ez egy minimális búgást eredményez, semmi többet. Illetve kb. 5ből egyszer előfordul, hogy miután megálltak a ventik, újra felgyorsul egy pillanatra. De utána végleg megáll amíg a monitor be nem kapcsol.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
milszab #5195 üzenetére
Na, akkor az újabb szériák, amiket én emlegettem, ilyen szempontból ha rosszabbak nem is, talán jobbak lettek.
Itt a lényeg az, hogy ugyanazon körülmények között volt összehasonlítási alapom és a téglahűtős engem meggyőzött. Nem is kissé.Szerintem ilyen bordaleszedegetésekkel ne próbálkozz, a karinak mindenképp kell közvetlen légmozgás. Memóriák, VRM, GPU. Már ha csak a memóriák, VRM nem kapnak levegőt, lefagy majd a gép terhelésnél. Meg a gari az nagyon fontos egy kártya életében! ha már van.
-
seederking
őstag
válasz
milszab #4766 üzenetére
Nem értettem a magyarázatot mert mint írtam:
"Szerintem azt,hogy pontosan! mi okozza azt "itt" senki nem tudja.Csak magát a jelenséget lehet "jellemezni""Magyarul "tudjuk/halljuk a hiba forrását" csak az okozóját nem.Erre írtad,hogy "én tudom mi a baja" és leírtad "magát a jelenséget".
Azt,hogy szoftveres gond lehet azt írták páran ezelőtt,és én is látok/vélek benne igazságot.
Ha pedig valaminek szoftveres baja van,ugyebár mechanikusan megoldani "nem szokás".0core jelenség nálam is bemutatkozott.De én nem nevezném zörgésnek,inkább kattanásnak titulálnám ezt a ventik indulásánál hallható hangot.A zörgés szerintem egy forgó alkatrész folyamatosan adott hangját írja le.Ez pedig ha jól tapasztalom nem zörög folyamatosan.Nekem egy "haldokló" hdd-re hajaz ez a hang.
Ráadásul azért sem nevezném zörgésnek mert aki belátogat a fórumba és Sapphire 7850 után olvasgat riadtan elpártol a márkától mert "súlyos" negatívumokat olvas róla.
Miközben szó sincs fatal error-rólNem akartam túlzó lenni de pl ha én állnék vga vásárlás előtt és ezt olvasgatnám a kiszemelt tipusról 2x-is meggondolnám,hogy meg vegyem-e. -
seederking
őstag
válasz
milszab #4737 üzenetére
Ezt most komoly?
Felkiáltó jellel írod,hogy te tudod!
A következő mondatokban pedig olyan tudásról beszélsz,hogy "valamiért" meg,hogy a "belsejében valami"..Akkor most te mit is tudsz?
Ezt magyarázom a kollégának,hogy a pontos okát nem tudni.De a "hiba" jellemét körül lehet írni.Bocs de ez a vàlasz kicsit értetlen volt.
Ja és még annyit,hogy ha én föltolom 100%-ra a ccc-ben a ventit,semmilyen hangot nem ad ki. -
seederking
őstag
válasz
milszab #4651 üzenetére
Szerintem a cpu.Mert Amd 125w-ot adott meg fogyasztásnak.Tudom ez névleges de azért elég sok.Ha hozzáadjuk a vga 130watt-ját + a többi hardvert akkor ennyi reálisnak tűnik.Sok de reális.Ahoz képest hogy lakótársam p3-mas gépe monitorral 328-at vett föl.Ja és max filmezéssel "terheli".
-
-
válasz
milszab #3778 üzenetére
PL: 7850 es esetében a gyári 130.W os TDP hez tudsz hozzá adni(vagy levenni ha - ba húzod) 20.W ot! (oc verzióknál +,- 50) hogy a kártya ne 130.W nál kezdje el vissza venni az órajeleit ha túl lépné a 130.W ot, hogy bele férjen a maximális 130.W os fogyasztásba ezt lehet kitolni 150(oc bios al 180) W -ra
Bár nagyon nem kell izgulni mivel a 7850 még FurMark al izzasztva se nagyon eszik meg 100.W nál többet, játékok alatt inkább ~90.W a jellemző! tuning esetén jöhet jól a power csúszka bár nálam 1050/1350.en járatva is -10.be van!
-
BullZeye
veterán
válasz
milszab #3574 üzenetére
Most eljutottam odáig, hogy MVP-t teszteltem és müxik, 3Dmarkban olyan átlag 15%-ot dob az összpontszámra. (10-20% rangeben).
Kábel iGPUban (alaplapban)
P22012 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktívP18326 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva
Kábel hd7850oc-ben
P22157 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktívP19037 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva
Konklúziók:
Kábel iGPU-nál
1) Ha nincs MVP akkor azért 4-5% elveszik, HA alaplapra van kötve a kábel,
2) DE fogyasztás csökken, mert HD7850 nem fog holmi firefox miatt 3D-be menni, és bennrekedni driver hiba miatt, és nem lesz +20-30 watt fogyasztás.
3) Idióta Catalyst minden w7 indításnál közli, hogy nem jó kártya van a gépben, és nem indul el. (töröltem is a fenébe, ennyire ostoba program ne legyen már gépemen...)Kábel hd7850-ben
1) Jobb teljesítmény (minimálisan), és így is kihasználja az MVP a iGPU-t, és így is nő 10-20%al a teljesítmény,
2) De fogyasztás nő, mert néha gondol egyet és bennreked 3D módban a videókártya, vagy legalább 400/1250ben.+1
Qrwa zerocore az istenért sem akar működni nálam, lehet az OC káryta mivoltából, fogalmam sincs, de már 11.6 és 11.7béta is járt a gépen, egyiknél sem kapcsolt ki, pedig jelenleg is az alaplapba van kötve a monitor. GPU pedig 300/150, epdig ilyenkor 50/50-re kéne lemennie, és ventinek ki kéne kapcsolnia, hát ezt nem teszi meg.Amúgy kártya 15-20 wattot eszik IDLE, ami nem vészes, de ha azt nézzük, hogy gép alapból 50 watt alatt fogyasztana, ott már azért jelentős (30-40%).
ZeroCore-ra meg jöhetnek tippek, lehet elnéztem valami beállítást, vagy mittudomén kell hozzá a Józsi néni SDK felesztő környezete, hogy működhessen.
-
lowzor
veterán
válasz
milszab #3488 üzenetére
Szerintem a fogyasztást is feldobja olyankor, mikor felpörög a venti, mert a GPU is visszakapcsol 1 időre. Én olyan buggal is találkoztam, hogy nem akart visszajönni alvó módból. Szerencsére az csak 1 adott drivernél volt. Jó lenne, ha kilehetne kapcsolni ezt a zerocore technológiát....
-
akela91
addikt
válasz
milszab #3488 üzenetére
A Venti kerreg benne, ugyanis amikor alvó üzemmódba lép, lejebb veszi a fordulatszámot szinte 0-ra, csak valami bug folytán, abban a pillanatban fel is pörgeti. Tehát 0-100rpm között dobálja végig kb. Szemmel látható ha rávilágítassz és megfigyeled a venti fordulatot. Szerintem egy egyszerű driver frissítés megoldja majd a dolgot. Nem hardveres hiba ez.
-
lowzor
veterán
válasz
milszab #3485 üzenetére
Érdekes, de azt nem úgy veszi, mintha a win kapcsolná le. Amúgy én is csak az éjszaka úgy hagyás miatt állítottam be, mert nem tudtam aludni tőle. Gondolom energiagazdálkodás miatt kapcsol ki. Szerintem ezt még nem lehet állítani, de remélem, hogy később lehet majd.
Gabber_help:
Engem sem zavar annyira, bár van, amikor nagyon idegesítő. Nálam sem olyan hangja van, mint a videóban, csak gagyi felvevővel vettem fel.
-
-
válasz
milszab #2227 üzenetére
Tiszta hülyeség újrahúzni az egész os-t egy driver miatt. Én spec még a régit se szoktam leszedni, hanem felülíratom az újjal. Persze emiatt már sokszor lehülyéztek és igazuk is volt bizonyára, de életemben nem volt gondom belőle (kop-kop).
De ha lelkiismeretesen letörlöd, aztán csökkentett módban asszem driver sweeperrel kiirtod a maradékot is, az tökéletes lesz -
válasz
milszab #1861 üzenetére
Üdv,
az a (talán láma) kérdésem van a már 7850 tulajokhoz, hogy alapon vajh gyorsabb-e az 1000/1200-ra tolt 6870-emnél? Remélem igen a válasz, mert akkor gondolom érdemes beruházni. Szeretnék egy olyan kártyát, amellyel fullHD-ra ne kell kompromisszumot kötni jelenlegi játékokhoz. Multiban nem játszom (eddig
)
ui: jah és persze lehet-e állítani feszültséget rajta?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ashes of Creation (MMO)
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- UHD filmek lejátszása
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest