- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új tízezres, 33 wattos powerbank jött a Xiaomitól
- Nagyot fejlődhet a Galaxy Ultra periszkópos kamerája
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Magisk
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
T.ati
tag
válasz st3v3np3t3r #89696 üzenetére
Hát igen, a WP. Mai napig nem értem miért nem lett sikeres. Ha csak a csempéket nézzük, már ezzel meg kellett volna nyernie ezt a csatát. Ránézek az ios-re, olyan kusza számomra. Számomra tele van statikus pötyökkel, dög unalom. Bezzeg a csempe:-) : amelyik app fontos volt azt kinagyítottam, és még mindig maradt két méret játszani az elhelyezésükkel. Mozogtak, információt mutattak, nem lehetett két azonos képernyőképet készíteni.
Annyira szerettem a kis 820-ast, nagyon remélem egyszer még visszatérhetek erre a platformra.Azért az tényleg döbbenetes, akár az iphone-ról, akár az ipad-ról nyitom meg a Vibert, azonnal megjelennek az üzenetek, a 820-ason ha nem arról írtam az utolsó üzenetet, még egy perc is kevés volt hogy betöltsön...
-
this is life
Ármester
Sajna nagy valoszinuseggel bukni fog a rendszer, az a kerdeses egyedul hogy az ms mikor int majd be nekunk (vsz ha a surface phone se lesz sikeres) maga a rendszer azert nem olyan friss igy ez nem indok arra hogy miert nem fejlesztenek ra third appokat, vagy miert nincsenek az elkeszult kulsos appok megfeleloen frissítve karbantartva. Szerintem az átlag felhasznaloknak se jo , mert az fb es appjai egy kalap kutyagumit sem ernek, a viber,whatsapp-al nincs bajom azok csak teszik a dolgukat . Lenyegeben a nokia kiszallasa ota csak egyre csokken a rendszer , a kiadott keszulekek,sw fejlesztok szama es ezzel egyutt a felhasznalok tabora is egyre jobban fogyatkozik .. innentol mar csak egy út van , a kerdes leginkább az hogy mikor jon el ....
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
-
Boonen007
őstag
FB, Messenger, Viber, email, internet, pont egy kalap ... rajta, de amúgy nagyon jó.
-
akkor nem untatlak a technikai részletekkel
W10M az eléggé újnak mondható platform, ami nagyon gyerekcipőben jár és túlságosan zárt ahhoz hogy a fejlesztők kínlódjanak vele,("bár ahogy a frissítésekről olvasgatom a changelog-ot azért kezd fejlődni")ezért sem fejlesztenek rá annyit appot mint iOS-re vagy Android-ra, viszont a zártság mellett szóljon az hogy ettől válik kellően biztonságossá maga a rendszer, sokkal kisebb a támadható felülete a WinPho-nak mint egy iOS-nek vagy egy Android-nak. Céges telefonnak tökéletes, játszó szelleműeknek viszont kevésbé jó, átlag felhasználóknak(FB,messenger, viber, email, internet) elmegy kategória, de attól hogy biztonságosabbnak mondható, nem teszi 100%-san biztonságossá, jelenleg a legbiztonságosabb kategóriában csak a Blackberry 10 OS van(nem az androidos!). Ha rangsorolni kéne, akkor BB10,WP,IOS,Android...sajnos az iOS sem olyan biztonságos mint amennyire sokan hiszik, de belefér még a kellően biztonságos kategóriába
Mint már oly sokszor ki lett vesézve, nem lehet elégszer elmondani, hogy a WP-vel nem lenne semmi baj ha közel annyi és ugyan olyan appok meglennének rá mint a másik 2 konkurens rendszerre...akkor érne is valamit, meg versenyre tudna kelni...de addig csak az utolsó helyen kullog szegény...kár lenne érte ha bukna...
Bár fontolom a visszatérést Win platformra...
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
T.ati
tag
válasz st3v3np3t3r #89692 üzenetére
Aranyos vagy, köszönöm a részletes magyarázatot, de egy szót sem értek ebből, én csak használom ezeket:-)
Csak azért reagáltam, mert nem tudom eldönteni, hogy WP alatt biztonságosabb a Viber, vagy csak kevésbé "fejlett"?
-
válasz zsoltzsolt #89693 üzenetére
Én a google-ról kb 40db mentést takarítam ki nem rég
T.ati a google lehetőséget biztosít p2p titkosításra PGP kulcs megléte esetén [link], de ahogy átnéztem a beállításokat, nem hinném hogy mezei usernek engedik-e, mert nem találok olyan pontot ahol be lehetne illeszteni, amúgy a Facebook-ban is be lehet állítani, hogy a facebook által küldött emailek openPGP kulccsal titkosítva küldje le
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
zsoltzsolt
addikt
válasz st3v3np3t3r #89692 üzenetére
Köszi!
-
ez alkalmazás fejlesztéstől függ, meg alkalmazás beállítástól... a vibert nem használom nagyon régóta, ios-t se használtam sokáig, ebben nagyon érdemlegesen nem tudok segíteni... viszont ha hasonló lehetőség adott a viberben mint az fb messengerben, a titkos beszélgetés, akkor azt tuti nem látod az ipad-on meg iphone-on egyszerre...de...
[link]
a viber lehetőséget ad másodlagos eszköz bevonására, ami lehet vagy PC vagy iPad, bár írja a tabletet is, de az alatt biztos nem az androidos tabletekre gondol, hanem a Windows alapúra... tehát az androidnál nem megoldható másodlagos eszköz bevonása... a Windows Phone 8 meg nem támogatja az új biztonsági módszert, kérdés hogy ez érvényes-e a Windows 10 Mobile-ra...zsoltzsolt ha a biztonsági mentésnél szerepel a Viber,akkor elvileg annak adat tartalmáról a Onedrive-ba készül biztonsági mentés...mint minden más ott szereplő alkalmazásról, mint pl hívásnapló és a telefonban tárolt sms-ek... ha több backup-od is van a rendszerről az utolsó 2-3 db-ot elég ha megtartod, a többi kuka felesleges
[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
Mivel a backup-ot nem kedveli a w10m, ugye akkor törölhetők ezek az OneDrive-ról minden további nélkül?
Vagy egyet hagyjak meg? 21 db van[ Szerkesztve ]
-
T.ati
tag
válasz st3v3np3t3r #89667 üzenetére
Én váltottam ios-re, itt egyszerre látom ipad-en és iphone-on is a viber üzeneteimet. Tehát nem csak két eszköz fér hozzá. Vagy ios alatt máshogy működik a titkosítás?
-
válasz touchscreen #89688 üzenetére
már régen olvastam, de szerintem a cikk költője keverte az SSL/TLS biztonsági csatornával,tudtommal sem használ p2p titkosítást,sőt digitális aláírást sem lehet hozzáadni. az utóbbi tuti, mert egy vitám ebből volt a régi bérletes tulajjal, emailben szerette volna felmondani szerződést...csak hát az nem olyan egyszerű mint ahogy ő elképzelte na mind1 de vannak olyan email kliensek/szolgáltatók akik titkosítva továbbítják az emaileket, mint pl. a ProtonMail...
[ Szerkesztve ]
-
touchscreen
tag
válasz st3v3np3t3r #89669 üzenetére
Hol olvastál ilyet, hogy a google mail end to end titkosítást használ?
Tudtommal egy bővítménnyel lehet megoldani, alapból biztos nem titkosítottak a levelek.Vagyis van rá mód, de hogy a mezei júzer levelei nincsenek titkosítva, az tuti.
-
this is life
Ármester
válasz joysefke #89678 üzenetére
Mi csak mazoista ,egyedisegre vagyo es utazo kulloncok vagyunk ezert használunk w10m-es telefont...rovid tavon elmegy meg a w10m , hosszabb tavon ugy is kuka ....a surface ha kiadjak az is bukta lesz vsz...
A viber sajna ilyen , de interop unlockal es kulso programmal van lehetoseg backupot kesziteni ,kerdes ez mukodne e a viberrel...[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
k-adi
nagyúr
válasz zsoltzsolt #89685 üzenetére
LOL!
-
mtomi95
senior tag
Ma lesz update?
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
félisten
-
Out
addikt
Miért lyukadunk ki mindig oda, hogy aki WP telefont használ az egy idióta barom? Hogy aki WP telefont használ, annak nem is jó és csak kényszerből használja a rendszert? Hogy aki WP telefont használ az nem is tudja, hogy lehetne neki sokkal jobb is egy másik rendszerrel még akkor is, ha neki nincs is szüksége a másik rendszer plusz dolgaira?
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
joysefke
veterán
válasz scyllarus #89676 üzenetére
Már nyáron megszöktem (Lumia -> Xiaomi, outlook -> gmail), de most barátnőm szar 635-ösével kell baszakodnom, azt átköltöztetni a régi L820-ra amíg garizódik. Egyébként személy szerint bottal sem nagyon piszkálnám már meg ezt a rendszert, annyira elegem lett belőle.
Mindenesetre mindig amikor az MS online szarjaival vagy a barátnőm Lumiájával kell molyolnom, ledöbbenek, hogy mennyire vacak lett az egész. Ez a topik is jól mutatja, hogy már csak a HC tagok maradtak: Lumia fan club a la Apple. Minden szép, minden jó, minden hibával együtt lehet élni, csak a user hülye, aki megbízható működésre és kényelemre vágyik...
-
MODERÁTOR
-
scyllarus
veterán
válasz joysefke #89670 üzenetére
"app menüjében semmiféle opciót nem látok arra, hogy a titkos kulcsot exportáljam, vagy hogy az üzenetváltásokat mentsem" - Ez a Windows Phone, ami alkalmazás működik is rajta, az is funkciószegényebb a másik két platformhoz képest.Megszoksz vagy megszöksz... (Az adatok alapján a többség a szökést választotta)
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Spet
addikt
válasz joysefke #89672 üzenetére
Ha tárolni szeretnéd az üzeneteidet örök élet +1 évig akkor használj messengert. Nincs p2p titkosítás, bármeddig megőrződik, akárhány gépen visszaolvasható.
(megsúgom, de csak neked, nem beszélgetésekben tárolja az ember a fontos információkat )
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
félisten
válasz joysefke #89672 üzenetére
Már bocsi de miért beszélsz meg Viberen olyat amit fél év után fontos visszaolvasni? Ez nem erre való. Ez inkább már email kategória, de valójában el sem tudom képzelni mi az amit fontos lehet visszaolvasni. Szerintem kezeld helyén a dolgokat és mindenki jól jár. Ez tisztára olyan mint amikor valaki SIM kártyára menti a neveket aztán csodálkozik, ha beszarik és nincs backup...
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
joysefke
veterán
Nem tudom miért panaszkodsz, ez van el kell fogadni
Azért panaszkodok, mert a barátnőmnek elveszett fél év üzenetváltása. Nem az a bajom, hogy p2p titkosítás van, meg hogy hűde nagy az adatvédelem (állítólag) hanem a konkrét megvalósítás egy kalap szar, ahol a legkisebb user erreor vagy akár technikai malőr is végzetes az adatokra nézve.
-
Spet
addikt
válasz joysefke #89670 üzenetére
Nem tudom miért panaszkodsz, ez van el kell fogadni (ha már te meg elfogadtad a felhasználói feltételeket). Ezt jelenti a biztonság a cégnél(nek), hogy tényleg nem fér hozzá más az adatokhoz.
Kicsit kutattam, és csak WP-re nincs mentési lehetőség, de másik 2 darab rendszerre igen.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
joysefke
veterán
válasz st3v3np3t3r #89669 üzenetére
Jaj, ne röhögtess, licensz feltételek apró betűs részét elolvasni a működés technikai részleteivel kapcsolatban...
Mégis szerinted mennyire valós, hogy a százmilliós(?) ügyfélbázis elolvassa a kisbetűs részt.Az hogy egy csapásra, figyelmeztetés nélkül törli fél év üzenetváltásait a régi készüléken, azért mert beléptem az új készüléken az kb nonszensz, főleg úgy, hogy az app menüjében semmiféle opciót nem látok arra, hogy a titkos kulcsot exportáljam, vagy hogy az üzenetváltásokat mentsem, de még arra sincs, opció, hogy a régi készüléken a Viber csevegések lockolva legyenek, védve a véletlen(?) törléstől. Sőtt, az új készüléken amikor bejelentkeztem, akkor sem dobott a Viber figyelmeztetést -legalábbis nekem nem tűnt fel-, hogy a belépéssel a más készüléken tárolt csevegések elvesznek...
Abszolút nonszensz, főleg egy olyan közegben, ahol 100 online szolgáltatásból 99 úgy működik, hogy párhuzamosan be tudsz lépni több klienssel, azok szinkronizálnak etc, de még véletlenül sem fordul elő, hogy on-the-fly törlődnek a régi készüléken az adatok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz joysefke #89668 üzenetére
pont ez az adatvédelem lényege, ha feltörik a accodat, akkor látják hogy mit beszélgetsz, így hogy másik eszközről léptél be, a korábbi beszélgetéseid és kulcsod megsemmisült és az új eszköz új kulcsot kapott... ez így működik,és egy így helyes, ezt jelenti a privát adatvédelem, minden end2end titkosítás így működik ha egyedi kulcsot adnak minden eszköznek...
a google mail is end2end titkosítást használ, de ők nem használnak egyedi kulcsot...nem önhatalmúlag törölték, hanem te járultál hozzá mikor a licensz szerződést elfogadtad használat elött(kisbetűs részek)...meg ugye a licensz szerződést is kell néha olvasni, nem csak agree/elfogad/elfogadom gombra rábökni...
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz st3v3np3t3r #89667 üzenetére
joysefke a viber end2end titkosítást használ. ami azt jelenti hogy csak 2 eszköz látja a beszélgetést, harmadik nem. tehát a 2 eszköz kap 1-1 256bites titkosító kulcsot, ami visszafejti/titkosítja az üzeneteket...ez a kulcs nem másolható, ha törlöd az appot a kulcs és a titkosított üzenetek elvesznek örökre, ez egy magas fokú adatvédelmi eljárás...
Jó, így is le lehet írni azt, hogy kúrvára nincs kedvük szerveren tárolni dolgokat, mert így olcsóbb. Most ez a szemét szar önhatalmúlag letörölt MINDENT a régi telefonról, csak azért, mert beléptem párhuzamosan egy másik telefonnal az accjába. Nagyon nem korrekt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz scyllarus #89663 üzenetére
mint írtam, "ha jól olvastam... "
a lényeg hogy ez örök gond lesz a wp-n, ha a google frissíti a biztonsági modeljét, akkor a wp-s userek addig megint ki lesznek zárva még az ms nem javítja...ez egy kicsit nagyon gáz helyzet ilyen szempontból, mert nem tudni mikorra frissít az ms is miután a gugli már váltott...ezzel sajnos együtt kell majd élni minden wp-s usernek hogy aki google mailt használt annak majd lehet sokat kell várni...
joysefke a viber end2end titkosítást használ. ami azt jelenti hogy csak 2 eszköz látja a beszélgetést, harmadik nem. tehát a 2 eszköz kap 1-1 256bites titkosító kulcsot, ami visszafejti/titkosítja az üzeneteket...ez a kulcs nem másolható, ha törlöd az appot a kulcs és a titkosított üzenetek elvesznek örökre, ez egy magas fokú adatvédelmi eljárás...
[ Szerkesztve ]
-
válasz scyllarus #89663 üzenetére
mint írtam, "ha jól olvastam... "
a lényeg hogy ez örök gond lesz a wp-n, ha a google frissíti a biztonsági modeljét, akkor a wp-s userek addig megint ki lesznek zárva még az ms nem javítja...ez egy kicsit nagyon gáz helyzet ilyen szempontból, mert nem tudni mikorra frissít az ms is miután a gugli már váltott...ezzel sajnos együtt kell majd élni minden wp-s usernek hogy aki google mailt használt annak majd lehet sokat kell várni...
-
joysefke
veterán
Beléptem a Lumia 820-on párhuzamosan a Viberbe, ott nem jelentek meg a korábbi üzenetváltások, ÉS egyik pillanatról a másikra az ő aktív Lumia 635 telefonján, amin éppen Viberezett is eltüntek VISSZAMENŐLEGESEN a Viber üzenetei.
Na most mit lehet tenni, szeretném visszakapni a régi üzeneteket...
-
scyllarus
veterán
válasz st3v3np3t3r #89661 üzenetére
Ott pont azt írják, hogy ezentúl elérhető lesz (nem lesz többé gond a kapcsolódással)
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
válasz joysefke #89658 üzenetére
a legfrissebb insider kiadásban írtak erről [link]
valami új biztonsági model miatt nem lesz elérető a google...ha jól olvastam, bár kérdés hogy miért írták hogy többé nem lesz elérhető a google-höz való kapcsolódás...
hasonló hiba volt tavaly is, de az valami bug miatt volt...de ez már nem bug[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Barátnőmet költöztetem Lumia 635-ről Lumia 820-ra (mindkettő WP 8.1).
Azon kívül, hogy a Lumia 820-on biztos ami biztos alapon most a Recovery Tool-lal:
-(1) újrarakom a Windowst,
-(2) telefon menüből frissítem a legújabb verzióra
-(3) Majd bejelentkezem rajta a MS-os fiókjávallesz még valami dolgom?
Igazából csak a Viber-t használta a Lumia 635-ön, gondolom a Viber adatok mind a kiszolgálón vannak.
-
joysefke
veterán
válasz st3v3np3t3r #89657 üzenetére
MS fiók belépés nem működött a telefonon tegnap.
-
-
scyllarus
veterán
-
joysefke
veterán
válasz scyllarus #89650 üzenetére
Ha már legyalulod, érdemes WDRT-vel csinálni.
Felraktam a WDRT-t, csatlakoztattam a telefont, és azt mondja, hogy a kiszolgálón régebbi szoftver van mint a telefonon. Gondolom, ha felhúzom a régebbi szoftvert a WDRT-vel, akkor a telefont utána a telefon menüjéből tudom a legfrissebb szoftverre frissíteni. Ugye?
Ha már úgyis ráereszted, kipróbálhatod előtte a 10-et.
De nem kapott hivatalosan 10-et a 920, 925 sem. Valami oka csak van.Végül is igazad van, nem akarom gyűjteni magamnak a bajt...
-
scyllarus
veterán
válasz joysefke #89648 üzenetére
Ha már legyalulod, érdemes WDRT-vel csinálni.
Ha már úgyis ráereszted, kipróbálhatod előtte a 10-et.
De nem kapott hivatalosan 10-et a 920, 925 sem. Valami oka csak van.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Ha már úgyis legyalulom a régi Lumia 820-amat, akkor érdemes recovery toolal újrahúzni rajta a WP 8.1-et? Ennek a Lumia 820-nak különösebb baja nem volt még, de már legalább 3 éves
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Lumia 820-ra érdemes megpróbálni felhekkelni WP10-et? Barátnőm használná, a minél stabilabb, jó működés lenne a legfontosabb. Hogy áll most a WP10 a WP8.1-hez képest?
más:
most hard reseteltem a Lumia 820-at, erre látom, hogy a hard resetnek nem a telefonmenüből valós végrehajtás az ajánlott módja. Ugye nem rontottam el semmit?J.
-
k-adi
nagyúr
(L925, az os wp8.1)
Sziasztok,
Ma kaptam egy messenger üzenetet és utána rögtön tégla lett. Hangyás lett a kép és meghalt. Majd nemsokkal ezután sikerült softresettel (power+volume) újraindítani de a "nokia" logon nem jutott túl, ez így ment 3x, most sikerült bekapcsolni de kitudja mikor hal meg újra. Amíg nem cserélem le (tervben van már) addig hogyan tudnám megúszni az ilyen self-brick dolgokat a lumiámmal?
Ilyen téglásodás már volt néha de csak akkor amikor nagy terhelés alatt volt (pl. youtube video) és túlmelegedett gondolom, de most ma nyugalmi állapotban volt, emiatt félek, hogy bármikor meghalhat??
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz domojko #89641 üzenetére
Nem megbántani akartalak, de Mo-n az userek 75%-a ebay-ről, Amazonról szerzi be a filléres, gyakran hamisítvány kártyákat. Egyszer került a kezembe (hazai, ismert boltból!) Mahasz címke nélküli Kingston, na az hamis volt. Azóta csak Samsungokat használok, megbízható helyről véve, soha nem is volt semmilyen kártya problémám sem az eddigi 4 db windowsos telefonommal, sem a fotógépekkel / kamerákkal / tablettel. Utálok egy vagyont kidobni értük, de inkább kerüljön 3x annyiba, mintsem elveszítsem egy nyaralás, vagy motoros túra képeit. Azt hittem, sikerült valami vacak kártyát "kifognod".
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
scyllarus
veterán
válasz domojko #89641 üzenetére
"Szerintem a WP10 nem kezeli az SD kártyákat," - Én pl. erre reagáltam. Ez így biztosan nem igaz. Vagyis pont akkora az igazságtartalma, mint a fórumtárs válaszának. Ha jól rémlik, a WP7 még nem is engedte az SD kártyák használatát, simán lehetséges, hogy az utólagos beleszerkesztés nem sikerült tökéletesen. Lehet, hogy van benne igazság, de általánosítania neki sem kellene.
-
domojko
senior tag
válasz Bogyó bá' #89623 üzenetére
Lassan második éve van meg a 735, ez idő alatt a 3. kártyát látja hibásnak. Kettő samsung, egy kingston. Mindegyik hivatalos helyről Aqua elektromax-ból származik, tehát nem szar kínai helyről gründolt. Az első kártyát még visszavittem mert azt gondoltam h igaza lehet a wp-nak és hibás. A szervizben minden tesztet lefuttattak, és hibátlannak látták a kártyát. Mondanom sem kell hogy azóta is működnek ezek a kártyák droidon, pc-n, csak ezen a szuper wp-on nem. Az internet tele van a wp hibás kártya kezelésével. Szoval szerintem nem kellene ennyire leoltani vagy elbagatelizálni ezt a dolgot ha valaki megkérdezi. Nyilván van valami logikus magyarázata ennek a jelenségnek, de ha nem tudja senki h mi akkor ezt kell leírni és nem leoltani a kérdezőt. Elhiszem h van aki nem találkozott még ezzel a jelenséggel, de van aki meg sűrűn szembesül ezzel a problémával. Természetesen ez csak az én véleményem, mindenki azt ír amit akar.
-
starr
őstag
válasz this is life #89639 üzenetére
Két WP telefonom van (volt), negyedszerre összekevertem az emergency fájlokat. Előtte 3x sikerült.
Aki mer az nyer. Most épp vesztettem, viszont nyertem egy csomó időt, hogy nem hekkelem tovább az 520-at. Helyette fast ringezek a 640-el. Az sem rossz
Vannak bizonyos emergency fájlok, ami kb a BIOS-nak felelnek meg.
Azokat ha eqrjuk meg sem nyikkan a telefon. pl. másik porton keresi a bekapcsoló gombot, stb.
Ha magát a Windows image-et qrjuk el, akkor nem gond, mivel elindul annyira a telefon, hogy WDRT-vel meg lehessen menteni.[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Pedig adhatnál , te legalabb tudod hogy kell teglasitani , amúgy eleg egy masik készülékre valo fw-t fel flashelni vagy kell meg egy ket trukk hogy sikeres legyen a levelnehezek keszites...?
-
starr
őstag
válasz this is life #89637 üzenetére
Nem adok tanácsot ezügyben, nem jók a referenciáim
Csak saját felelősségre. -
this is life
Ármester
válasz joysefke #89635 üzenetére
Szerintem starr kollegankat kerdezd ez ügyben , neki mar van tapasztalata teglasitas ügyben , en eddig nem probaltam még telefont szant szándékkal leolni, gondolom itt a menete a nem megfelelo ffu,es fw fajlok flashelese az adott telefonra. Fw fajlok itt talalhatoklumiafirware.com.
Elvileg ha teglasitod akkor szervizben se lathatja az okot , persze ez nem garancia arra hogy ne tudnak megjavitani...Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
scyllarus
veterán
válasz EQMontoya #89627 üzenetére
Én többször visszamentem 8.1-re, de végül 10-zel használtam.
Az amúgy sem túl acélos appkínálat 8.1-en tovább szűkül. Nekem a nem éppen bivaly hardveren (532) nem volt gondom a 10-zel, szóval azt mondom, megéri váltani. Mostanra elért oda a 10, hogy funkciógazdagabb a 8.1-nél, és együtt lehet élni a hülyeségeivel is."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
joysefke
veterán
válasz this is life #89631 üzenetére
Wp internals-al nem megfelelő romot flashelsz fel a telefonra es azzal teglasitod...
Köszi!
Gariztatásnál (Nokia Care) ez nem bukik ki?
Van esetleg egy nagyon rövid leírásod, ami mentén el tudnék indulni? -
starr
őstag
válasz this is life #89631 üzenetére
Így van. Nekem is sikerült végleg tönkre tenni az 520-amat.
-
Sziasztok! Lumia 920+ W10
A kezdőképernyőn és a glance screenen szeretném látni az akku aktuális töltöttségét %-ban. Tettem fel egy mybattery appot, ami ezt csinálja, jó is lenne, csak nem frissít egyik helyen sem. Van megoldás?
-
scyllarus
veterán
Szintén 2 W10-es telefon után (az egyik 8.1-ről frissített, a másik gyári 10) mondom, sok baj van a rendszerrel, de az SD kártyára sosem panaszkodott egyik sem.
-
joysefke
veterán
Tudom nem szép kérdés, de nem akarom, hogy csak egy szoftverfrissítést csináljanak a barátnőm hulladék 635-ösön, aztán visszakapja ugyanolyan bugosan a telefont mint amilyen most és a végén még a gariból is kifut.
Tehát házilagos eszközökkel (jobban) tönkre tudom úgy tenni a készüléket, hogy a végén semmi esetre se ugyanezt kapjam vissza?
Előre is köszi!
J.[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Szerintem meg a te rendszered bugos valahol. Miért nem próbálod ki másik kártyával? Ha azzal is szórakozik, akkor meg erősen szervíz gyanús a dolog. Mindezt csak azért mondom, mert az asszonynak 640 az anyósnak 650 nekem 950 mindegyikben SD kártya és persze W10 minden telefonon, de még mióta megvannak a telefonok, soha egyetlen alkalommal se jelzett a telefon kártya hibát. Ja és a korábbi WP-s telefonjaim közül egyik sem.
-
n2066
tag
válasz Kin Tan Te #89607 üzenetére
Az én Lumia 640-esem folyamatosan SD kártya hibával zaklat, 2-3 újrainditás, megoldja. néha az autómatikus SD kártya javítás is szokott segíteni.
Szerintem a WP10 nem kezeli az SD kártyákat, bugos az egész rendszer...Vigyázz, mit kívánsz, még valóra válik! Beware your wishes they might come true!
-
zsamiatt
őstag
válasz turbulencia8 #89610 üzenetére
Én a 6tint használom. Szedd le és tedd újra az alkalmazást. Nekem is volt korábban vele ilyen. Mondjuk most az utolsó frissítések ota már nem csinálja.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Kin Tan Te
tag
válasz joysefke #89616 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint úgy van, ahogy turbulencia8 kolléga írja. Nokia Care-ben elég a számla és IMEI szám alapján ellenőrzik, hogy a garancia érvényes e még az adott készülékre.
Én telefonon hívtam fel egy Nokia Care-t és ott simán bemondták IMEI alapján, hogy garis e még a telefon. Be sem kellett vinnem a kütyüt a gari-érvényesség megállapításához.[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz turbulencia8 #89610 üzenetére
Nálam a Timber hibátlan.
-
turbulencia8
őstag
Nekem a Vaci uti van legkozelebb, a Westend hatso bejarataval szemben van.
-
joysefke
veterán
válasz turbulencia8 #89615 üzenetére
Merrefele van ez a Nokia Care?
-
joysefke
veterán
válasz zsoltzsolt #89613 üzenetére
Lehet, hogy akkoriban a fiókjában volt, de most csatlakozott az üzleti csomagomhoz, és az a letöltési link amit akkor kapott most már nem az ő fiókjára mutat, hanem az enyémre, ott meg nincsen semmilyen dokumentum...
J.
-
joysefke
veterán
Barátnőm majd két éve internetes vásárlással vette a Lumia 635-ösöét (február 13-án lesz két éves a telefon) a Telekomtól. Állandóan újraindul illetve egyéb "komikus" hibákat produkál.
A dobozban jótállási papírt nem találtunk, gondolom valamilyen elektronikus formában (kéne) meglegyen.
Tehát a kérdés az, hogy a gariztatáshoz mire van szükség? Ki lehet a T-mobiltól kérni utólag a garipapírt?
üdv
J. -
this is life
Ármester
válasz Kin Tan Te #89609 üzenetére
A memoria kartya nem feltetlenul hibas , csak valamiert a Windows rendszeru telefonok hobortosan kezelik, ugyan az a kartya az egyik wines telefonba jo a masikban meg allandoan hibát jelez a ki,bekapcsolas utan ....
Turbulencia8
Regebben a 6tin-el nem volt gond , igaz utoljára th2 alatt hasznaltam ...[ Szerkesztve ]
-
turbulencia8
őstag
WP-n mukodik barmilyen tinder kliens? 650-en keptelenseg belepni a timberen es 6tin-en keresztul, kidobal egyfolytaban.
-
Kin Tan Te
tag
válasz this is life #89608 üzenetére
Rendben, értem amit mondasz. Éppen ezért gondoltam, hogy a memóriakártyának a meghibásodása ( ha csakugyan hibás) nem felelős a kontaktok profilképeinek az elvesztéséért.
-
this is life
Ármester
válasz Kin Tan Te #89607 üzenetére
De az Outlook kezeli ezert is nincs meg , pontosabban a live es egyebb fiokokat migraljak az Outlook.com ala , ez nem meg zokkeno mentesen ... pl kontaktok kepei elvesznek...
-
Kin Tan Te
tag
válasz joysefke #89603 üzenetére
Az 535-ösömön ugyanez volt a memóriakártyával. A 640-esem egyszer sem panaszkodott ugyanarra a kártyára. Nem tudom miért vacakolt az 535-ös.
A kontaktokhoz tartozó fotókat nem az outlook kezeli? Nekem nincsenek meg a fotók, amiket a névjegyekhez beállítottam, mégis új telefonra való áttelepüléskor megmaradt az összes.
Biztos van köze ennek a memókártyához? -
SOAD19
addikt
válasz zsoltzsolt #89605 üzenetére
Igen, most már látom. Az előbb lemerült a telefon, kikapcsolódott, és most már megjelent a google is választható opcióként.
MOD:
Most olvasom a kiegészítésedet. Milyen trükkös...[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz zsoltzsolt #89598 üzenetére
Azt is jól látom, hogy a címsorban történő keresésre, már nem lehet kiválasztani a google-t? Csak a bing szerepel, mint választható opció.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Barátnőm Lumia 635-öse (512MB, WP8.1) folyamatosan a memóriakártyára panaszkodik, minden újraindítás után kiírja, hogy hibás a memóriakártya. Némely kontakthoz tartozik fotó, ezeket mostanában nem jeleníti meg.
Van valami progi WP 8.1-re, amivel el lehet dönteni, hogy jó-e a memóriakártya? Lehet csak softveres a probléma?
Előre is köszi!
J. -
bcl
senior tag
válasz EQMontoya #89586 üzenetére
Egész' jó, gyakran frissítik.
Nekem a Pro van, mert anno vagy megvetted, vagy nem... így nem tudom, a free mennyivel kevesebb.
Értesítések mennek (illetve egy ideje nem, de szerintem csak nálam... ), egyebekben kb Viber-szintű.
Mondjuk csak szöveges, hanghívás, video asszem nincs.Igazi UWP app, nekem x86 tableten is megy, Continuum alatt is kb rendesen skálázódik.
Szerintem próbáld ki!szerk: hopp, most látom, hogy 8.1-hez keresed.
Bocsi, ez 10-hez van. De nem szedem ki, hátha valakinek jól jön[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Háztartási gépek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Diablo 3
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Honor X6b 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo A57s 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!