Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
CSorBA #100178 üzenetére
Sziasztok!
Van még egy megörökölt TV, ami eladó lenne: Samsung UE55NU7023
Az ár irányár.Leírásban minden infó benne van.
-
stopperos
senior tag
válasz
CSorBA #93776 üzenetére
Pontosítok: A "Power_On_Hours" rendesen számolja, a Self-test LifeTime-ja fordult át.
[link] - itt egy raidz2-ben lévő 750 GB-os merevlemezem. Most van 99310h -nál (~11 év). Ebből 10 darab volt, és 2 halt meg eddig, most csak 6 üzemel a szerverben. A másik szerverben már ki lettek cserélve 2TB-os lemezekre kb 4 éve. -
Orionk
senior tag
válasz
CSorBA #92035 üzenetére
Sziasztok,
Tudnátok ötletet adni, hogy hol lehet Szegeden elegáns inget venni?
Ki hova jár?Kicsit megpocakosodtam az elmúlt 1 év home office alatt és tegnap ahol jártam csak SLIM Fit ingeket árultak.
Voltam az Árkádban(NewYorker, H&M, C&A, Takko) és Nagy Tescoban a ruházati részlegen. Tényleg mindenhol Slim Fit-re épülő varrású ingek voltak. Nem hittem hirtelen el. Még az eladókat is kérdeztem, hogy a többi, pl. Regular Fit varrásúak el vannak-e rejtve, de azt mondták, hogy most nincsenek.köszi
-
quailstorm
félisten
válasz
CSorBA #86282 üzenetére
Telmann Bt. Oskola utca mondjuk.
Nem nagyon van, Mobilpont meg Centrum GSM az kókányol, annál jobb ha te csinálod videó alapján.
(#86281)pilóta
Duplázott felbontás az elviselhető szokott lenni. 800x600 pl. az 1600x1200-as monitoron elment. De ha még csak nem is arányos, akkor igazán rossz.
Filmbe úgyse bújsz bele, megfelelő lejátszó szépen skáláz felfelé (MPC-HC).
Játék meg szerintem elmegy. Látható lesz a rece, de ha pont duplája, akkor nem lesz rossz. -
SirRasor
addikt
válasz
CSorBA #83314 üzenetére
Persze, belülről látom.
Ha WAN ip-t nem adok meg, akkor nem engedi elmenteni.Rick4: "Amúgy nem egyszerűbb egy openwrt-s router 6-7K-ért, meg egy bridge módba kért digis cucc?Ha bármi van a digis hálóval, restartolgat a router, és szétesik az otthoni hálód is..." - így volt, de berakták a digis routert. Átkértem bridge módba, de akkor se működött az, ami előtte csont nélkül. Ezt hagyom emészteni
Na pont emiatt akartam a sajátjukkal megoldani. Visszakértem router módba és most itt állokNem létkérdés, csak érdekes...
-
SirRasor
addikt
válasz
CSorBA #82901 üzenetére
"- egyedül az volt fájó, hogy szó nélkül megszüntették az okos csomagot, így 4580 helyett már 5999 a havidíja."
Az 1000-es netet is felemelték most szó nélkül 3100-ra 2300-ról. Legalább egy tájékoztató email jöhetett volna...de még mindig messze a legjobb alternatíva, szóval...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
CSorBA #82901 üzenetére
A set top boc helyett PCMCIA kártyát kértem. A műsorvisszajátszás, felvétel az, amiben kevesebb, viszont a TV tudja a felvételt (USB-re), illetve böngészőből, appból ugyanúgy 1 hétre visszamenőleg vissza tudom nézni a mindent is.
Cserébe egy távirányítóm van a TV-hez, egy konnektort használ csak, nem kell egy vackot nézegetnem.A béna STB helyett esetleg neked is alternatíva.
-
vizslakutya
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
CSorBA #78677 üzenetére
Meg a jó szakik hozzááértése is remek hibaforrás. Amikor összedugáskor odakoccolja a csövet, amitől az meggörbül az a cső, amit a másikra kéne ráhúzni. S mivel így már nem csúszik össze, ezért lemezollóval a külső csövet bevagdossa, hogy be tudja dugni azt belülre. Különösen akkor vicces, ha nem véletlen miatt találták ki, hogy melyik irányból jövő csőnek kell belül lennie, mivel a benne áramló anyag úgy nem megy mellé, összevagdosva és kókányolva meg alapból szivárgás.
(#78679) SirRasor
"Olvastam most olyat, hogy télen lehet hideg is, mert felülről nincs +lakó, aki fűtene, de a meleg felfelé száll, nem?"
Ez szerintem főleg akkor érezhető nagyon, ha az alattad lakó sóher és kikapcsolja a fűtést, amikor nincs otthon (pl dolgozik). 15 fok alá ő akkor sem hűl a szomszédok miatt, de marha kellemetlen, amikor a fűtés ellenére a lábadnál érzed, ahol szívja el az éltető meleget az élősködő. Pláne este, ha éjszakás. Viszont így rögtön meg tudod mondani, hogy otthon vannak e -
csoszogi
tag
válasz
CSorBA #78677 üzenetére
vagy csak a kivitelezes volt szar. Ismerosnel a terv szerint ra kellett volna dugni a csore a masikat, ehelyett beledugtak egy vekonyabb csovet (csak igy kepletesen), igy a visszafolyo viz nem siman, hanem egy kis bukkanon folyt lefele, mindig picit a ket illesztes koze tudott szivarogni, mert ott pangott allt a viz. Igy tiz ev alatt a vizko meg egyebek miatt egy nagyobbacska res lett. Igy aztatatott aztan mindent a falban. Es ez az elmult 15 evben volt... a szakipar nagyon sokat romlott az utobbi idoben. Par evig ha jo akkor orulhetsz, aztan meg meg nem talalod a mestert, ha csak nincs garanciad/szamlad.
-
azbest
félisten
válasz
CSorBA #78584 üzenetére
a "kellett" talán túlzás, xmp módban a tuning beállítás emelte a feszt ekkorára, hogy a tuningram menjen 2400 meg magasabb órajeleken. De elvileg támogatják a normális jedec módokat is. Meg amd gépeknél volt még elterjedt akkoriban a magasabb fesz.
Csak aztán az újabb generációs skylake intel prociknál ddr3L kellett és az 1.65v -ről az volt a mondás, hogy el is füstölhet tőlük a ram vezérlő, azóta már nem piszkálják ezeket.
-
Agyasima
őstag
válasz
CSorBA #77304 üzenetére
Csak megerősíteni tudom. Ezért írtam, hogy általában. Nem nevezem meg honnan, de hozzánk is jelentkeztek sokan egy bizonyos helyről sok év tapasztalattal, de még junior ajánlatot sem kaptak. Megfelelő helyen, megfelelő hozzáállással azért 2-3 év után lekerül a pozíció megnevezése elől a junior.
-
Rick4
félisten
válasz
CSorBA #76766 üzenetére
Hali. Fixen be van kötve, én a rádió mögötti részről adtam a fix tápot neki, az amúgyis biztosítékkal védett, plusz volt szivargyújtó aljzatom, abba dugtam bele a csatlakozót, és önvulkanizáló szalaggal körbetekertem. Ha tudom, hogy nem kell a kamera, akkor kihúzom a tetején a mini usb dugót.
-
bb0t
őstag
válasz
CSorBA #71211 üzenetére
Én már egyszer voltam 13 óra után, volt még kétféle főétel, de az finom volt, nem rosszabb mint bármelyik menüs helyen. Persze 2 kajából nehéz leszűrni de egyelőre jónak tűnt. Főleg mert végül el sem fogadták a teljes árat csak a felét. Csak kíváncsi voltam van-e másnak véleménye. Mondjuk az furcsa volt, hogy nincs mélytányér.
-
Rick4
félisten
válasz
CSorBA #68880 üzenetére
Szerintem ott simán rossz a kanyar íve, a minimum egy jobb felfestés lenne. Bár sofőrje válogatja, mert vagy érzik, vagy nem, de szerintem a kereszteződés előtti rész nem egészen szemben van az utána lévővel. És ami érdekes, visszafelé se jó, a Párizsi krt-i rész a kereszteződés után egy nagyot kanyarodik, majd a Hétvezérig szinte egyenes....
-
Rick4
félisten
válasz
CSorBA #68428 üzenetére
Akkor nem lepődöm meg, kb behatárolhatatlan a hiba, mert sosem jelentkezik ugyanúgy.. Fent volt, 2 nap után leszedtem, kissé másabb a frissítés, mint a win7-nél, de telepített bőven ezt- azt, fogyott a hely rendesen.
Már mindegy, én dolgozni akarok a gépen, nem álligatni, meg hibákat keresni. A win7 most szépen felpakolt minden frissítést, nem is talál újat, és 3Gb alatt van a memóriahasználat, 9-10%-on a cpu használat, maradt tartalék, minden megy. Ennyi pont elég is.
-
Rick4
félisten
válasz
CSorBA #68426 üzenetére
Nekem is ugyanígy két mappa van felcsatolva, és akárhogy szerettem volna, nem engedte se az asztalra, se a c meghajtóra (C mind a 120GB, mert csak egy SSD van a gépben) Még írta is, hogy nem található a felcsatolt mappa. Holott ott volt. Még a gépnevet is megváltoztattam, 1 db user volt rendszergazdai jogosultsággal.
Win7- Win8.1-en minden működik különösebb hegesztés nélkül ahogy kell..
-
vizslakutya
senior tag
válasz
CSorBA #68073 üzenetére
Józsefen a bisztróval szemben van a festékbolt,kijön a főnök,árajánlatot tesz írásban,csak annyi festéket + egyebeket kell kifizetni amit felhasználtak,színkeverésnél liter a mérték,stb..
Nekem anno az volt a lényeg (mivel ablakot cseréltem),hogy ne egy emberke "szúnyogoljon" ott hetekig,ettől a cégtől 4 emberke jött (az előre megbeszélt időben !! ) és két nap alatt kész volt az előszoba, konyha +étkező a belső lépcsőház és felső szinti folyosó (kaparással,javítással,különböző színekkel festve,hoznak takaró fóliát+papírt,az ár nem publikus,de nagyon "baráti" volt) -
Jinxb1rd
addikt
-
Syl
nagyúr
válasz
CSorBA #57074 üzenetére
Mikor is kötötted? Mert újabban sok érdekes baromságot találnak ki a szolgáltatók.
De hogy is kötnének be netet egy lakásba ha semmi papírt nem tudsz róla felmutatni? Ezzel az erővel a szomszédnak simán megrendelhetem a legdrágább/legszarabb netet?(#57077) sp3rhead
>Aprot nem tudok adniÉn tudok! Van itt egy doboz 5-10-20 forintos. Cserébe elfogadok egy nokiás doboznyi mátyást
-
azbest
félisten
válasz
CSorBA #56381 üzenetére
A tplink ha tényleg csak switchként van használva és ip-je sem ütközik, akkor is okozhat gondot.
Az iptv az tudtommal multicast módban jön. A switched ezek szerint alapból úgy van beállítva (ha konfigolható), hogy multicastot támogasson. IGMP Snooping vagy hasonló beállítás alatt szokott lenni.
Gondolom a tplink a mostani beállításokkal ezt nem tudja switch portokon.Ha openwrt van a tplinek, akkor lehet itt érdemes elkezdeni olvasni [link]
A gyári rendszert ezer éve nem használtam -
Rick4
félisten
válasz
CSorBA #56381 üzenetére
A ciscoba dugott második box megy rendben?
Ha megcseréled a boxokat, a másiknál is jelentkezik a hiba?
A ciscora rádugtad az első helyére a második boxot, ezután betetted mac alapján fix ip-re, és a tp-linken keresztül is ugyanazt kapja?
A cisco eredetileg 192.168.1.1, a tp- link saját ip-je (mivel az is ezt az ip-t szertné gyárilag) át lett állítva pl 192.168.1.2-re, és a hálózati beállításainál a default gateway a cisco ip-je?
BR lan-ra kötötted a tp-linket? -
Rick4
félisten
válasz
CSorBA #47963 üzenetére
40K körül megvan, és kevesebb nem is lesz ha más csinálja, tudok szegedi és szigethalmi traileres elérhetőséget adni. A saját magad trailerezésnél meg figyelj a különböző tömegekre, a trailer B kategóriával max egytengelyes lehet, és az össz tömeg max 4250kg, kéttengelyes trailernél már E kategóriás jogsi kell.
-
proper
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
CSorBA #45611 üzenetére
Én megyek heti 1x minimum arra, hidd el, nem viccből mondtam. Fogtam jó egy éve nyulat is, 50K volt az új hűtő- klímahűtő- venti, meg a lököshegesztés, azóta kerülöm az olyan helyeket, ahol nyúlveszély van, többek között Kunszemtmárton nálam csak Bunny City, ott esténként 6-osával ülnek az út szélén a szuicid hajlamú fülesek.
Pest felé kerülve meg bemehettél voltna az M0- Gastlandba, 1200-ért azt eszel- iszol, amit akarsz, és amennyit akarsz, kát órád van rá.
-
CSorBA
őstag
válasz
CSorBA #45425 üzenetére
Voltam végül Székesfehérváron, és "toronyirányt mentem". Ezt többszörösen megbántam, és legközelebb Rick4-re hallgatok
1, Kb 4 fácán jött ki elém odafelé.
2, Dunatetétlen előtt beleszállt egy motoros a szembejövő autóba frontálisan. Ez kicsivel 4 óra előtt történt, kb 2-3 percel később értem oda, 6-7. autóként. Természetesen ilyenkor még senki sehol, gondoltam a helyszínelés kicsit sokáig fog tartani, így visszafordultam és Akasztó -> Csengőd -> Soltszentimre ->Fülöpszállás felé kerültem, 40km/fél óra volt. De elég jól döntöttem, hogy nem vártam, mivel kb fél7-ig teljes útzár volt. [link]Soltvadkerten viszont finom volt a fagyi és a süti
-
válasz
CSorBA #45421 üzenetére
akkor Bonyhád, Kiskunhalas, Soltvadkert, Kiskőrös, Solt (azaz toronyiránt ... időben nem több szerintem mint körben a pályán...)
út Kiskunhalas - Üllés között elég szar a többi részen tűrhető (Akasztó és Solt között az elmúlt 2 hétben rendbe hozták egy részét az útnak ahol nagyon szar volt
)
-
Rick4
félisten
válasz
CSorBA #45418 üzenetére
Pest felé 26km-rel hosszabb, viszont végig pályán, 110-zel jobb, mint Kecskemét-Solt felé. Estefelé mindenképp pálya, ott tuti nincs nyúl, és mivel megszűnt az M0-son az iszonyat torlódás a 3. sáv miatt, bátran bevállalható, régen mindig Solt felé mentem, mert ki rudja, mi történik az M0-son mire odaérek.. Matrica híján meg Soltvadkert felé menj, viszont 70-es átlaggal számolj.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- SzoftverPremium.hu
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest