- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
pendre54 #96654 üzenetére
kérdezd meg [Old fox-t ]
nekem már több tápot gatyába rázott ujrakondizással ( ha ez lesz a baja, megoldja) -
válasz
pendre54 #86279 üzenetére
Az a baj, hogy a VGA egy 3 Gigás GTX 1060, nem bír a fullHD-nál többet, de nem akarok most százezreket költeni VGA-ra, amikor úgysem játszom fullHD-nál nagyobb felbontásban, meg a filmek is fullHD felbontásúak, amiket nézek. A munkához viszont kell a nagyobb felbontás, ezért akarom megnézni személyesen, hogy mennyire gáz a filmnézés/játék a nem natív felbontáson.
-
-
Rick4
félisten
válasz
pendre54 #65625 üzenetére
fogadjunk 20 ezresben, hogy elviszek egy 200Ft-os ugyanilyen kábelt, csinálunk egy vaktesztet, ahol én felváltva dugdosom a kábelt, te pedig próbálod kitalálni, jobban szól-e, avagy rosszabbul, és ebből következtetsz, hogy a hiperszuper drága kábeled van-e bedugva, vagy az én gagyim. Ha 10-ból 8x találsz, tied a pénz.
Ha csak 7x, akkor maradunk egálban, ha 6x, akkor nyertem. Túl korrekt, de így is mellélősz, mint a huzat.
lugosi: Ami nem, az ugye nem is létezik.
-
Valkűr
addikt
válasz
pendre54 #65624 üzenetére
Meg kell találni a köztes megoldást, mint ahogy irtam is van az a szint ahol már nem hallható látható a milliós kábellel sem, mivel a rendszer ezt már nem tudja követni, azaz adott rendszer annyit tud. A Régi Technics erősítőmnél én sem igen hallottam, h javulna a hangja a jobb kábellel, arra akkor azt mondták mit is vártam. A jelenleginél viszont üvölt a különbség, és szerintem még lehetne feljebb is menni. Épp tervezek venni egy Transparent HDMI kábelt, csak nem tudom a Soundmania foglalkozik e még vele. Irtam Ferinek még nem irt vissza.
-
Valkűr
addikt
válasz
pendre54 #65480 üzenetére
Egyet értek veled, hirtelen azt hittem HDMI kábelt árulsz, majdnem elvittem örömömben
Nálam a kábelekre legalább akkora hangsúly van fektetve mint magára a rendszerre, persze emberi határokon belül. Bizony látni, hallani a különbséget, amit nyilván a rendszer és az adott kábel milyensége is befolyásol. Nyilván kevés, ha egy rendszerben csak egy kábel van kicserélve a gyáriról, ki kell mind. Itt kezdve az összekötő képi és hangot megjelenítőktől a hálózati kábelekig. Nálam a hangsugárzó kábel a Sztereónál Transparent, a Házimoziban Ortofon. A hálózati kábeleim sem a gyári tyúkbelek, amik minősége siralmas minden téren. Itt van egy kép ahol látni a saját és a gyári kábelt is. Nyilván a legvastagabb a nagy erősitőt táplálja mig a két kisebb a CD, DAC, és a Sztereó erősítőbe megy. A negyedik a gyári
-
válasz
hosszabb kábelen lehet jelentősége a jobb minőségű kábelnek de ilyen távolságba 0, ahogy Rick is írta - mivel digitális jelekről van szó - vagy átmegy az adat vagy nem...
Ha igaz lenne amit mondasz, akkor pl egy documentum másolás közben is sérülhetne rossz minőségű kábel miatt ... vagy nyomtatáskor más jönne ki a nyomtatóból (nem pont ugyanaz).
Ha már láttál digitális TV adást vagy rádiót hallgattál neten, ha rossz minőségű az adás akkor recseg szétesik a kép / hang ... pont ugyanennek kéne történnie ha a dacod rossz minőségű adatot kap ... bár usbnél ilyenkor megszakad a kapcsolat...
Azt meg megint csak nem értem, hogy egy jól árnyékolt minőségi USB kábel hogy zárja ki az alaplapi "zajokat" mikor az a jól szigetelt kábelen belül okoz problémát ...
Továbbá ha ez igaz lenne akkor UTP kábelből is milliós kábeleket kéne (20-30 méteresekből) venni, hogy a neten működjön rajta
HDMI-nél nálam az a tapasztalat - 10-15 méteresnél -, hogy vagy jó a kábel vagy nem ... Ha nem jó akkor két dolog szokott lenni, egyáltalán nincs kép (mint Rick írta 0 adat megy át) vagy még éppen átmegy a kép de már hibásan, viszont ez a kábel hibája, mert szar minőségű, de egy normális 15 méteres kábel (ahogy Rick írja 3850 ft-ért) ugyanazt tudja mint egy hightech kábel (30.000 Ft-ért)...
-
Rick4
félisten
válasz
Pedig ez is olyan, mint a hdmi, maga az adatfolyam tartalmaz egy bizonyos mennyiségű hibajavítást is, és semmiféle olcsó- dárga kábel nem segít azon, hogy a hibajavítás 99%-on van, mert problémás az átvitel, vagy 0%-on, mert tökéletes az átvitel, te pontosan ugyanazt fogod hallani.
A projektoros toipicban is osztották az észt, hogy a 30 ezres hdmi a tuti, én meg merészeltem egy 3850Ft-os 15m-es hdmi-t venni, egy része megértette a cikk lényegét, a másik része még mondta a maga igazát. Ekkor ajánlottam fel, hogy a 3850Ft-os kábelemet bármikor, bárkihez elviszek, és csinálunk egy vaktesztet, biztos vagyok benne, hogy csúnya bukta lenne, melyik kábelen jön a kép. Természetesen nem jelentkezett egyik hőzöngő sem, hogy majd jól kiröhögi a kábelemet, és 10-ből 8x tuti megmondja, hogy a drága cuccon jön-e a műsor. Na pont ez van az ilyen dac usb kábellel is. Az adatátvitelnek semmi köze hozzá, esetleg egy földhurok leválasztót 500Ft-ért tennék oda, de minden más felesleges.
Amúgy itt a hdmi-s cikk:[link]
-
-
HaZse
őstag
válasz
pendre54 #64967 üzenetére
Szerencsére nálunk kiépítették az optikát, így átváltottunk Invitelre.
Nekünk is van vezetékes telefonunk, de még kábel sincs bedugva. Tehát aki hív azt se halljuk.
Akkor még nálatok a csavart rézpár van az Invitel részéről? Azon valóban nem nagy sávszélességet lehet biztosítani ADSL-en.
-
HaZse
őstag
válasz
pendre54 #64965 üzenetére
Az teljesen jó érték. Van belsős emer a telekomnál. És ő mondott pár olyan érdekes dolgot, hogy csak lestem.
Még szerencse, hogy időben leléptem tőlük. És mindenkit csak próbálok a telekomról lebeszélni. Persze, akinek nincs más választása, annak jövőre sokkal nehezebb lesz a problémájára a gyors reakció a telekom részéről.
-
HaZse
őstag
válasz
pendre54 #64963 üzenetére
Érdemes a modemet is megpingelni, mert van úgy hogy már a modemből a válaszidő több, mint 1ms.
Ahhoz, hogy megtudd, mi az átjáró (gateway) címe, ahhoz a parancssorba beírod, hogy ipconfig.
Ebben az elején fogod meglátni, hogy mi az átjáró címe.
Ezt a címet (átjáró/gatevay) meg beírod a ping-hez. Ezzel ki tudod küszöbölni, hogy a modem rossz-e.
Ezt én a telekomos router/modemnél teszteltem.
-
Rick4
félisten
válasz
pendre54 #64960 üzenetére
Akkor leírom, hogy másoknak az elejétől is meglegyen.
A start gomb fölött ott a kereső, oda beírod, hogy cmd.exe, a megnyíló ablakba begépeled, hogy:
ping google.hu -t
és már indul is. Csinálhatsz több ilyet, pl index.hu, bix.hu, amit akarsz pingelni, de csinálhatsz bat fájlt is ami egy text fájlba menti az eredményeket, pl nyitsz egy jegyzettömböt, beírod, hogy:
@echo off
:loopstart
echo %time% >> ping.txt
echo %time
ping 192.168.1.10 -n 4 >> ping.txt
goto loopstartelmented ping.bat néven, és duplakattal indítod, a mappájába azonnal csinál egy pig.txt fájlt, és szépen tölti tele adattal, ezesetben épp 4 egységből tesztel elveszett vagy meglévő csomagokat. amíg ki nem lövöd. Ha változtatod a számot az n mögött, változik az egységbe fogott pingek száma, és akár 5-15-30 pingből számol elveszett- megérkezett arányt, ping min- max és átlag értékeket.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pendre54 #64946 üzenetére
Nem tudom. Igazabol nekem a nagy szobaban laptopn megy a net lan kabelen. Mondjuk erdekes amikor a laptop meg nem kabelen ment hanem wifin, akkor meg napiszinten tobbszor is kek halalozott a laptop, majd ujra indult. Most hogy beszelgetunk rola, ez is eszembe jutott. Anno amikor bekoltoztunk nem volt a nagy szobaban az iptv box bekotve akkor meg gond nelkul ment a wifivel a laptop. Viszont amint be lett uzemelve az iptv a nagy szobaba, azota kek halalozik a laptop wifin. Kabelen ez a jelenseg nincs. Az aramingadozasrol meg annyit hogy elvileg mivel ezek az eszkozok adapterrol mukodnek, nem volna szabad hogy ennyire erzekenyek legyenek. Aztan' lehet tevesen kovetkeztetek
-
-
-
-
DarkByte
addikt
válasz
pendre54 #64629 üzenetére
Az szép, gratula
Én is most tervezem elmerülni kicsit jobban a lemezek világában.
Egy Technics SL-D303-mat kezdek neki felújítgatni. Sajnos az előző gazdája nem volt valami kegyes a plexi borításával így ki van törve belőle egy darab. Valamilyen javítási módszeren gondolkodom, csak nem tudom itt Szegeden ki foglalkozik ilyesmivel. -
Rick4
félisten
válasz
pendre54 #64653 üzenetére
Ez nem hangzik rosszul, a teljesítmény szempontjából, csak épp a gépem egy 3 liter térfogatú itx konfig, a gépház külső vastagsága 65mm, az alaplapba rakott porci fölött marad 46mm hely, ezért is jó a gyári hűtő, ami 44.5mm magas. Egy i7-4790T proci lett a választott darab, nem egy hőerőmű, használat közben, levett ventisebességgel is 45-50°C között mozog, ha meg terhelem, gyorsul a venti.
Amúgy az A4team-nél van raktáron 9 ezres alatt, edigitalnál is, csak épp nem fér be a házba.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest