- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
válasz
lorcsi #75777 üzenetére
en veluk utaztam tobbszor is [link]
hazhoz jottek, repterig vittek.
Az ar meg, ha a 7-10ezer forint sok, akkor a legolcsobb a vonat ket fonek, ahogy macilaci irta. Mondjuk ez kenyelmesebb, en oreg vagyok szanok ra annyi penzt, legfeljebb sporolok a kajan, ugyis van tartalekom a derekam korul.. -
macilaci78
nagyúr
válasz
lorcsi #75767 üzenetére
Szeged-Ferihegy 2 főnek 1. osztály IC-vel 8.950 Ft.
Ahogy nézegettem, Oszkár adott viszonylatban a helyközi tömegközlekedés teljes árú vonaljegyének a felére lövi be az árakat.
A transzfer háztól a kapuig visz, a vonat állomástól állomásig, Oszkárral meg ahogy sikerül megegyezni. -
martonx
veterán
válasz
lorcsi #74981 üzenetére
A Wok'n'Go magyaros testvérével. Napi menüben kétféle leves közül lehet választani és vagy 6 féle második közül. Becsapós, mert a kajáknak csak egy része van kint a pulton, érdemes megkérdezni, hogy miből lehet választani, pl. főzelékeket sokszor nem teszik ki, én meg nagy főzelék rajongó vagyok.
-
proper
őstag
válasz
lorcsi #73783 üzenetére
látom nem érzed az iróniát
az a baj itt sokakkal hogy meg vagytok már savanyodva és mindenen azonnal morogtok meg magatokra vesztek mindent
manapság mindenki mindenben csak a rosszat keresi és így születnek a morgós őregemberek
akinek nem inge ne vegye magára, aki meg feleszi az meg is érdemli
-
Rick4
félisten
válasz
lorcsi #73783 üzenetére
Ja, nem tudtam, hogy azon a részen te nyírod a füvet, meg te raktad rendbe a padkát.
Mert akkor végülis jogosan fáj neked is.
Egyébként megsúgok valamit... Talán jobb is neked, ha nem válaszolsz rá: [link]
253/1997.(XII.20.) Korm. Rendelet 42. § (9)
Felszíni gépjármű-várakozóhely (parkoló), rakodóhely és autóbusz megálló
a) huzamos tartózkodás céljára szolgáló földszinti helyiség homlokzati nyílászárójához – a saját tulajdonú gépjármű kivételével – 5,0 m-nél,
b) nevelési-oktatási, gyógykezelés, regenerálódás célját szolgáló helyiségek nyílászáróihoz – 20 gépjárműnél nagyobb befogadóképesség esetén – 10,0 m-nél
közelebb nem lehet. -
ShadowX
őstag
válasz
lorcsi #72699 üzenetére
Szerbek, románok nagyon sok pénzt itt hagynak ám...
Plusz sok üzlet országos hálózattal bír, így ha a pesti üzletében a bérleti díj 10-szerese a forgalma, akkor bőven belefér egy szegedi üzlet is (presztízsből).
Meg nem egy esetben évente többször is változik az üzletet üzemeltető vállalkozás is sajnos. De van olyan, ami mindig is bukásra lesz ítélve, pl. Levi's bolt. Tönkremegy a cég, majd ugyanaz a személy újat alapít.
-
DarkByte
addikt
válasz
lorcsi #72701 üzenetére
Én mondjuk több éve hallottam hogy a Szeged Plázában is alig vannak mióta az Árkád megnyílt és már akkor is azt prognosztizálta mindenki hogy az üzletek sorra be fognak zárni. Tény hogy pár üzlet el is tűnt, de azért a többség továbbra is működik. És ott is csak lézengeni látom az embereket, leginkább a mozi, kajáldák és a Aldi-ban vannak.
-
Rick4
félisten
válasz
lorcsi #72699 üzenetére
Én ugyan nem gondolkodtam, de volt ez már téma a plázás boltoknál is vagy 10 éve.
Amúgy meg rosszkor mész, én pl szívesen megyek délelőtt, meg minden hónap 20.-a után, akkor nincsenek sokan, viszont délután, meg 10.-e után mindig tele van az árkád, bár azt nem tudom, mennyit vásárolnak.
Ha a 100%-os haszonkulcs megvan egy ilyen órás boltnál, 3-4 órából elvannak egész hónapban.
Van karácsony, valentin, ballagás, stb stb, mindig kellhet egy óra, bár a mobiltelefonos világban én sok értelmét nem látom. -
Rick4
félisten
válasz
lorcsi #72680 üzenetére
Pedig ha hiszed, ha nem, elég eggyel újabb i5, és érezhetően erősebb, miközben kevesebbet eszik, egy még újabb generációnál meg még jobban pörög, még kevesebb energiával beéri. Az már csak hab a tortán, hogy a legújabbak DDR4 ramokkal mennek, ami olcsóbb, mint a régebbiek.
-
quailstorm
félisten
válasz
lorcsi #72680 üzenetére
annyira nem kell tőle hanyatt esni, első generációs 2 magos, ennél még az adatlapomon lévő konfig is jobb
egy newegges használt i5-2500-as lapos konfig a jó, abba egy LP GTX750 még gamingre is OK, csak az még a nyáron volt ennyire akciózva, meg USA (ide is szállítottak)
Houstonban haver vett egyet -
_Petya_
őstag
válasz
lorcsi #72539 üzenetére
a simontornyai Tulipán étteremmel van valakinek tapasztalata..milyen?
Csak jót tudok mondani, nagyon finom a kaja, meglepően gyors a kiszolgálás, és egyáltalán nem is drága. Ha arrafelé járunk mindig ott állunk meg
2 hete voltam arrafelé, délben értünk oda, telt ház volt, várni kellett az asztalra. Nyáron jobb a helyzet ilyen téren, mert akkor van terasz is.
-
Rick4
félisten
válasz
lorcsi #72539 üzenetére
Az étterem mellett csak el szoktam haladni, sose jött ki úgy, hogy bementünk volna, valamiért nem is szeretem amúgy az ilyen útszéli csárdákat,mindig olyan érzésem van, hogy alig állnak meg ott, és hideg étolajas bödönökkel várják, hogy végre valaki beessen...
Ez nálam onnan adódik, hogy egy gyorsétterembe, lángososhoz is úgy szeretek odamenni, hogy előttem 2-3 ember áll, tehát mikor az én kajámat csinálják, akkor ne langyos olajba dobálja a cuccot, azt egye meg más.
Nekem jobban útba esett a solti sport étterem és pizzéria, a pizzák nagyon jók, a sültek is, a nagy körforgalomtól kb 700 méterre van, Simontornyától csak 40 perc, egyébként meg Balatonföldvár és Szeged között pont félúton van. -
kovaccss
tag
válasz
lorcsi #72260 üzenetére
Hát nem vásárlásból, meg krumplipucolásból, meg a tűzhely mellett állásból áll az élet, akkor se, ha nem járok dolgozni, és amúgy lenne időm ezeket csinálni. Láttam eleget, hogy anyám és mások egész nap miket csinált csak a kajáért. Nem leszek háziasszony csak azért, hogy magamnak kaját csináljak. Az evés mindenkinek alapvető szükséglete, magától éretődik, hogy szükség van kajára, mindenkinek alapból olcsón, könnyen hozzá kéne jutnia a jó minőségű kajákhoz, mégpedig úgy, hogy max. a jövelme ötödét kelljen erre elköltenie, és ne legyen muszáj főznie. Nem a felét-harmadát, mint most az emberek nagy része.
A magyaroknak fogalmuk sincs hogy milyen a rendes élet. Egyre több negatív és egyre kevesebb pozitív dolog van a világban, ezeket kéne élvezni, nem a kajáért, rezsiért gürizni. Élvezni a modern technika által nyújtott dolgokat, világot látni (nem utazással), kikapcsolódni, barátokat szerezni, velük pl. skype-on, stb. kommunikálni, a neten a jó dolgokat keresni, mert sokmindenhez ma már nem kell utazni, stb. Egyre több dolgot házhoz lehet hozatni, stb. Egyedül élve és a magánházamból (ez kéne, mindenkitől távol, hogy min. 1 km-es körben ne legyen másik ember) ki sem mozdulva is lehet jól élni. Csak azok jönnének hozzám, akik a megfelelően viselkednek, és lehet rájuk számítani. -
-
-
martonx
veterán
válasz
lorcsi #71826 üzenetére
Ha megvitatunk egy témát, az miért lesz tesztoszteronszagú, kemény tökű?
Direkt visszaolvastam, sehol nem látom se a kemény tökűséget, se a túlzott tesztoszteront, egyedül Gergello próbál vitatkozni a tényekkel, amit sokféleképpen hívhatunk, szerintem arra se a kemény tökűség a megfelelő jelző
bb0t légyszi szólj hozzá te is a témához, mint a topik leggyakrabban előforduló hölyg tagja, hogy ne csak a férfiak véleményét halljuk -
-
csoszogi
tag
válasz
lorcsi #71429 üzenetére
A Makkosházi krt-n levo OMV mogott van par butorbolt,egy ceg a ketto. Mi ott jo arban vettunk eloszobaszekrenyeket, kanapet (kinyithato, agykent is hasznalhato), valamint beepitett gardrobot. A gardrobba az OBI-ban vagattam plusz polcokat ugyhogy kiraly lett. Nagy valasztek volt mindenbol, kedvesek segitokeszek voltak. Nem azonnal elviheto, meg kellet rendelni,de mindenhol ez volt, ahol Szegeden nezelodtunk, ja es van sajat hazhozszallitasuk azt elfelejtettem. Hogy az ingyenes-e nem tudom, de semmi gondunk nem volt veluk, felhoztak a cuccot a harmadikra. Nekunk megerte nagyon. A Jysk-ben is vettunk par dolgot: iroasztalt, szekeket, agyat, szekrenyt,
A gyerkocoknek agyat ami kettetort. Garanciaba csereltek, utan megerositettem, azota okes.
Vagy az Ikea..no de az Pesten van. Onnan ha van ismerosod akinek van, vagy lehetoseged akkor utanfutoval/kisteherrel eleg sokmindent le lehet hozni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lorcsi #71278 üzenetére
Mi sírunk, hogy Nyugatra mennyivel többet keresnek, ők irigykednek, hogy nekünk saját tulajdonú fedél van a fejünk felett.
Ismerőst látogattam meg Münchenben 2 hete. 2.500€/hó egy lakás, 3-an bérlik. 3 külön szoba (nem panel félszoba azért, de egy IKEÁ-s tolóajtós szekrénnyel, francia ággyal és íróasztallal tele van), nagy nappali, egy személyes konyha, egy olyan kis fürdőszoba, ahol a zuhanykabin ajtaját, de a mosógépét sem lehet sarkig kinyitni, jó környéken, 700 méterre a metró.
Ha jól dereng, valami 450.000 € környékén lehet a vételi ár.
Persze, a kinti fizetések elképesztően magasak az itthon megszokotthoz képest, de negyedmillió Ft-nak megfelelő összeget kicsengetni egy szobáért még rezsivel együtt is sok...martonx: Ugyanaz: itt megélni is más költségekből lehet*, ugyanazért a pénzért az itteni munkavégzést és az ezzel járó itteni életet nem vállalják.
* hiszik legalábbis sokan. Oké, az albérlet több, vagy messze van a munkahelyre, de a net, rezsi, Tesco kb ugyanazon az áron van. -
bb0t
őstag
válasz
lorcsi #71267 üzenetére
A szlovákokkal konfliktusunk van a területi "problémák" miatt.
Dél-Tirol eredetileg osztrák terület volt és az olaszokhoz csatolták, ma autonóm megye, osztrák többséggel, de a lényeg az, hogy köztük is hasonló ellentétek feszültek/feszülnek mint a mi esetünkben szlovák "barátainkkal"
És azért Szlovákiát turizmus szempontjából nem lehet összehasonlítani Ausztriával, nem egy súlycsoport. Szlovákia egyébként is főként az iparból él, világelső az egy főre jutó autógyártás tekintetében.
-
bb0t
őstag
válasz
lorcsi #71254 üzenetére
Pontosan tudom az okát, de akkor is éles váltás volt, az egyikre majdnem ráköszöntem, hogy grüsgott!
Viszont nem tudom, hogy a magyar nép bármilyen jólét mellett képes lenne-e arra a kedvességre, amit máshol lehet tapasztani. Jó példa pl. a Grossglockneren kisétáltunk egy hosszú kilátóra ami a hegy oldalában futott. A kutyám lenézett és megijedt innentől kezdve már csak szorosan a fal mellett volt hajlandó menni. A probléma csak az volt, hogy a falhoz tolva padok voltak a padokon emberek, de a kutyám mégiscsak ragaszkodott a falhoz, tehát mindenkinek a lába alatt, mellett, előtt átgázolt. Mi meg sűrű elnézéskérések közepette mentünk utána. Mindenki megértő volt, az olaszok lapogatták a hátunkat, hogy semmi probléma megértik, hogy fél a kutya, mindenki elnézően mosolygott, amíg oda nem értünk egy magyar társasághoz, ahol is valami tahó paraszt nő egyből beszólt, hogy na, mert ide fel kell hozni egy kutyát! (Igen b.meg mert élvezi, jobban mint a te kutyád a kerítésedet amit egész életében bámul.) Lényeg a lényeg, hogy mikor először kiszúrtam őket, láttam rajtuk, hogy magyarok, a megszólalás után pedig nem kellett csalódnom.
-
azbest
félisten
válasz
lorcsi #71254 üzenetére
Ismered az illatszeres füzetkét, aminek a lapját megdörzsölve szagmintát lehetett venni a termékből?
Pár év és nemsokára ilyen füzetkéket lehet vásárolni, amit nyalogatva lehet íz mintát kapni a 10% hústartalmú párizsiből.
Persze olyan áron, hogy azért máshol már húst lehet venni.
-
ShadowX
őstag
válasz
lorcsi #71250 üzenetére
A Cora-t nagyon szerettem. Kicsit drágább volt, mint a többi, de mindig patyolat tisztaság volt, az alkalmazottak is kedvesek voltak és jó volt a minőség is. Nekem ezek megérték a plusz felárat.
Azonban a magyar olyan, hogy ha egy kiflit két forinttal olcsóbban kap egy másik helyen, akkor odamegy (az nem baj, hogy az a kifli nem kifli, hanem levegő). Részben ezért is okolható a kivonulásuk, a sok egyéb ok mellett. Sajnos egyik áruház sem ütötte meg azóta sem azt a mércét. A tescoban állandóan kupi van, ki van bontva-hasigatva minden, alig van alkalmazott, és most még a polcok is üresek. Lehet, hogy tényleg az érdekeltségek eladására fókuszálnak (a cáfolás ellenére).
Ráadásul - mondjon bárki bármit, ez az én véleményem - de én nem bírom elviselni a szerb és román vásárlók többségét sem. Tudom, hogy vásárolnak, meg minden (szerbeknél viszont Áfa visszajön...) de ők még balkániabbak, mint mi.
Apropó festékbolt. Valaki írta itt, higy a József Attilán van egy festékbolt, ahol vállalnak festést is maszekban. Melyik bolt az? A hóbiárttal szemben?
-
Gergello
addikt
válasz
lorcsi #71007 üzenetére
Meg tudom erősíteni !
Kollégám 2,5-ért nézett garázst, mire másnap elment megnézni, azt mondta az eladó, hogy annyi az érdeklődő, hogy 3-ra felemeli az árát.
Egy-két garázs olyan szűk, hogy kellene mellé egy konzvernyitó is, hogy kimásszak az autóból (ha hosszban egyáltalán befér).
-
macilaci78
nagyúr
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lorcsi #70851 üzenetére
Egy barátom 15 éve szenvedett balesetet, csigolyatöréwse volt, felépült, 3 gyereket nemzett és nevel azóta.
A kocsi 3 fát tört ki éscegy gazdasági épületet bontott le, mire megállt. 90-nel ment országúton egy bálna mergával.Lehet venni F1 technikát kis fogyasztással Smart képében és biztonságot nagy étvággyal.
-
Rick4
félisten
válasz
lorcsi #70851 üzenetére
Egyszer hátulról picit belementem egy 206CCbe, épp hogy csak lett valami sérülés, de hozzáteszem, őszi esős idő volt, az út szélén 1.5m szélességben több centi vastagon egy halom lehullott, nedves falevél a Kenyérgyári úton, tehát a jobbos gumik nem sokat tapadtak, és épp csere előtti, 60 ezret futott gumik voltak, sajnos szerencsétlen dolgok összessége.
De cserébe mentem már jópár százezer km-t, és mindig, mindenhonnan hazaértem. Még árokba menés, útról leszaladás se volt kocc is csak egy pesti belvárosi jobbra kisorolás, ami talán épp hozzáért hátulról a másik autóhoz, de az olyan volt, hogy ki se szálltunk.
Na jó, egyszer 60-nál menet közben ki kellett ugranom egy autóból, mert a szerelő olyan jól összerakta a gépet, hogy felforrt víz, a fűtőradiátor csöve eldurrant, és a lábamra ömlött a forró víz, de ez régi történet, pörögtem 10-12-t az aszfalton, és futottam a kocsi után.
De ez még '99-es történet....
-
Rick4
félisten
válasz
lorcsi #70580 üzenetére
A jó indok az, hogy ha veled akarnak azon a címen szerződést kötni, és nem szeretnének vitás kérdésekbe bonyolódni, akkor teremtsenek tiszta helyzetet azzal, hogy felszerelnek egy új mérőt.... Amennyiben nem szerelnek fel új mérőt, akkor írják le, hogy az egy régi mérő, és a tegnapi napig semmiféle ráhatásod nem volt, ergo a későbbiekben bármiféle kár- vagy kötbér igényük nem lesz feléd tolható. Ennyi.
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
lorcsi #70580 üzenetére
Amikor én vettem a lakást -igaz az 10 éve volt- akkor az adásvételivel bementem mindegyik szolgáltatóhoz és azonnal a nevemre írták, és szó nélkül kicserélték újra az összes órát. Kedvencem a gázos volt, mert elmentem a Szent István térre ahol megejtettem a hivatalos dolgokat és azzal búcsúztunk el, hogy a szerelő majd hívni fog mikor tudja kicserélni az órát. A tér sarkán jártam(kb 100m és olyan 2-3 perc), amikor csörgött a telefonom és a gázszerelő közölte, hogy akkor max 5 perc mulva ott lesz a lakásnál, én meg mondtam neki, hogy várjál már legalább addig vazze amíg innen hazaérek!
-
Rick4
félisten
válasz
lorcsi #70576 üzenetére
Ja, a gázos, villanyos csapatot gondolkodás nélkül hívnám, hogy cseréljék az órákat, ha rosszul mér, az a baj, ha mókolva van, az a baj, és ha később kiderül bármi is, ennek a tulajnak a nyakába varrják a dolgot.
Jöjjenek ki, vegyék le, rakjanak fel újat, még ha pénzbe is kerül, megéri.
-
válasz
lorcsi #70548 üzenetére
Erre utaltam, a szénné adóztatással. USA-ban nincs extra adó az üzemanyagon...
Ha megszüntetnek egy dolgot, amire nincs szükség, az nem munkanélküliséget okoz. Majd csinálnak mást helyette.
A közszférával is ez a baj. Rengeteget dolgoznak szegények a hivatalokban (márahol persze...), csak olyasmiket csinálnak, amire nincs szükség, de az még hagyján, még hátráltatják is azokat, akik termelnének.
Ha van egy iparág arra, hogy ássunk egy gödröt, aztán temessük be, akkor én azt mondom, hogy vesszen az az iparág inkább, mint hogy ilyen hülyeségre költsük el a pénzt...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest