- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
Tavaly októberbe szűnt meg a cég ahol dolgoztam laptop,PC szervizes ként.Az óta már a munkanélkülinek is vége lett.Nejem vendéglőben dolgozott most Ő is itthon van.
A meglévő hardvereimet és egyébb műszaki cuccaimat adom el...
A 2 sérvemmel nem igazán tudok bármilyen munkát elvállalni...
Falun lakom elfoglaltságom van bőven de természetesen ezek nem igazán jelentenek bevételt. -
kraftxld
félisten
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
Ez jó téma
Április végén költöztünk volna Fehérvárra ahol az új gyárban kezdtem volna, ez most tolódik egy kicsit
- A jelenlegi gyárban felmondtam, Ápr 15-én fejeztem volna be a munkát, de még igényt tartanak rám amíg nem tudunk indulni, és a munka is sok szerencsére.
- Az AirBnB biznisz 0-ra esett le, bár ezt a feleség csinálta az emeleten, kb mint bónuszpénz volt eddig. De a nyári szezonban (aminek itt épp vége lett) a családi bevétel 33%-a innen jött.
- Nálunk most 4 hét komoly kijárási tilalom van (fodrászok és műkörmösök is bezártak)
- Az Emirates-nél ragadt a törölt járatok miatt egy jelentősebb összeg amit remélhetőleg fel tudok majd használni később.
- A gyerekek már kezdenek hozzászokni az itthoni tanuláshoz.
- Elég rossz időben jött ez a világ befosatása, de majdcsak újra indulnak a dolgok.
- Kaja van sz*rásig, raklap ingyen gyümölöcs, boltba kb hetente 1-2 alkalommal járunk.
- Szerencsére van pénztartalék ha mindent mozgósítani kell akkor egy jó darabig kihúzzuk.A héten meg elindítottam a "makkprojectet" szedtem kb 10 kilót az egyik közeli tölgy alól és lisztet csinálok belőle. Tök jó poén a gyerekekkel, meg készülünk az ínségre
-
SirRasor
addikt
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
Egye fene:
Vegyipari termelőcégnél vagyok mint IT, szerencsére eddig megy minden tovább. Akit lehet, küldenek home office-ba, de pont mi (3-an vagyunk IT-sek) nem
Tartalék az necces, mert feleségem otthon van még a babával. Csak 100k van, ami igazából elég ijesztő, mert mondjuk egy hirtelen tönkremenő mosógépet tudunk csak pótolni.
De hitel nincs, saját lakás van.
Egyáltalán nem látom borúsnak a helyzetet...engem amúgy is - mint jó introvertált - kb. semennyire se érint a vírusos mizériaJó, gyerekekkel lemegyek sétálni, ha éppen nem betegek.
Boltba 2 naponta járok, mert szintén nincs kamra, friss péksütemény meg nem árt. Felhalmozni meg szerintem hülyeség. Ha elkezd akadozni az élelmiszer ellátás, akkor már nem ez lesz a legnagyobb problémánk
Gumikesztyű és maszk van, de egyelőre nem hordom. Indexes cikk alapján egyáltalán nem indokolt. Viktorunk szerint (tegnapi) meg mindenki hordjon, aki tud...ezzel még nem tudok mit kezdeni. -
tisn
addikt
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
sajat vallakozas, eddig is home office, nekem fix szerzodesem van erre az evre (persze nyilvan felbontjak, ha a cegnek nem lesz penze) van par evnyi tartalekom (lakasra/nyugdijra gyujtogetem)
havi kiadas sajna sok, eleve tartasdij 100k, lakashitel 50k, fut ket fundim is (igaz az szuneteltetheto)
kaja itthon 3-4 honapra, hasamon tovabbi 2-3 honap, januarban bepsajzoltam. sportolni minden nap megyek, boltba nem nagyon, tescobol rendelgetek.
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
Hello Hello!
Részvényen elagyalnék, de okosan.Ha bejelentik hétfőn/kedden a gazdaságmegmentő csomagot. A NER közeli cégek brutálisan bedurrannak majd. Persze csak óvatosan, bukni is nagyot lehet.
Amúgy nálunk nincs változás, fejlesztőként megy minden a régiben HO. Egyedül 53 nm-en elvagyok, 200-as hűtő/fagyasztó kombóba fel tudok pakolni. Éljen a tesco rendelés. Nem aggódok különösebben.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #87093 üzenetére
Félreértés ne essék, a PC előtt 6-8 óra játék meg se kottyan ugyanazon a széken. [kép] [kép]
42" a TV, 22" a monitor, az asztal 90 cm mély, a billentyűzettartó 60 cm mély.
De a laptop az ergonómiailag nudli.Ráadásul Feleségem is home office-ban van most kb 10-12 napot, céges 14" noti fHD felbontás, csomó szöveges doksi olvasása, készítése. Odabent van hozzá dokkolója perifériákkal, itthon fáj a feje, nyaka, válla... A képen nem látszik, de jobbra van a hifi, DVD lejátszó, oda van húzva egy csomó plusz kábel a TV-hez, PC-hez. Rá a TV-re, vezeték nélküli bill-egér a laptopba és kényelmesen elvan.
Az enyémhez rendeltem egy DP-HDMI átalakítót, a kép átmegy, a hang meg ha kell, a hifire mehet ugyanúgy. -
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #87091 üzenetére
Így van, nekem például nem vált be a home office, egyszerűen nem arra van az otthonom kialakítva, hogy 6-8 órán keresztül laptopozzak és munkára figyeljek.
Sokat lendített rajta, hogy a TV-re dobtam ki a képet és külön billentyűzetet, egeret használok a laptophoz, de otthon azért a figyelmem is könnyebben terelődik el a munkáról. -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #86913 üzenetére
én ma a nagy tescoban láttam egy nénit (alapból öregeknek tudtommal kimozdulni se lenne szabad, erre kb. több öreget láttam, mint nem öreget) aki tolós nagy kosárral ment, és a kosara SZÍNÜLTIG volt vekni kenyerekkel
Hogy mit fog csinálni a néni ránézésre 20 - 30 kg kenyérrel az rejtély, -
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #86898 üzenetére
Ha estefele érzitek, lehet növényvédelem. A fákat szokták ilyenkor permetezni, ködgenerátoros rendszerekkel. Egy kisteher platójáról, Nálunk pár napja voltak este.
Biztos tapasztaltátok már, hogy reggelre a kocsit valami olajos kulimász borítja, ez az (már ha borítja). Ezen ködnek az alapja dízelolaj/víz. Attól ilyen büdös plusz a vegyszer is büdös lehet. Nyaranta is csinálják, akkor rovarok ellen. -
Rimuru
veterán
válasz
ShadowX #86846 üzenetére
Ugyis oreg tesztat hasznaltak nagyanyaink.
De amugy tenyleg, veze ne vard azt hogy egyik naprol a masikra megtanulnak az emberek rendes kenyeret sutni. Gondolom sem kovaszuk es oreg tesztajuk nincs es nem akarnak 1 hetet eltolteni azzal hogy kovaszt neveljenek* igy megveszik az elesztot.
* es eletben tartsanak
-
SirRasor
addikt
válasz
ShadowX #86827 üzenetére
Cigi: bezzeg a nemzeti dohánybolt nyitva lehet! Végre egy *ürügy*, ami kapcsán be lehetne azt is csukni 2-3 hónapra és elég sokan leszoknának ennyi idő alatt, de neeeeeem
nap nem is azért írtam: a lidlit is folyamatosan töltik, csak bosszantó, hogy ha kényelmesen, este mennék, akkor már tuti nem lesz. Így marad a bevásárlás a feleségemre, aki nyilván viszi magával a 2 gyereket is...
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #86784 üzenetére
"Ha nagyon parázni akarnék lehet menni kéne a bankba és kivenni ami még ott van..." - azt meg elviszi az árfolyam esés + felpörgő infláció
Én a részvény alapjaimból minden pénzt (na jó, azért sajnos ne sok milliókra gondoljatok) átforgattam kötvényekbe, ugyanakkor most kell elkezdeni részvényt vásárolni, amit tudatosan nem is hagytam abba. Vagy rohadt nagyot tarolsz vele, vagy bukod a pénzed mindenestől (mert becsődöl amit olcsón vettél)
Regisztrálsz egy szimpla Revolut-ot mobilon, és már kezdhetsz is részvényt vásárolni
pánikolás helyett.
-
Cyrin
addikt
válasz
ShadowX #86778 üzenetére
igen, átestünk a ló túloldalára szokás szerint az elmúlt években, megint ment a hitelből költekezés ezerrel, és mindent megveszünk mert csak...
most meg az is visszaüt, hogy összeszerelőüzemként képzelte el a vezér az országot, ezt nem lehet otthon végezni...
ma volt a párom a móravárosiban, megint nyugdíjas hordák fosztogatnak
-
-
Rimuru
veterán
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #86079 üzenetére
hali
Sodastream van, a legolcsóbb típus (sima fehér . Hozzá a spéci palackok drágák, de csak egyszer veszed meg. A patron csere 2690Ft a Tescoban, de több helyen is van kb hasonló árért. Nekünk egy hónapra elég egy 80L es patron. 2018.05 óta van meg a gép. Ez az: [link]
Ha dúsabbat szereted, akkor célszerű előtte lehűteni a vizet, akkor több co2 tud beleoldódni. Van olyan is, ahol a co2 szintet lehet állítani, de az drágább. A Youtubon vannak videók a patron utántöltéséről is, én inkább megveszem... mert enyhén szólva is túlárazott a patron csere...
Szifonos: ott azt hiszem 100 forint most egy eldobható patron.
Amin el lehet gondolkodni, az a rekeszes kész szódavíz, van ahol házhoz is szállítják 1.0-1.5-2.0-as kiszerelésben. Vagy ha van hozzád közel bolt, kisbolt ott is meg tudod rendelni vagy venni. Szüleimnél így van otthon szóda. Az ár változó. Az se rossz, kicsit matekozni kell mi éri meg neked jobban. Nálunk nem igazán tudtam hol tárolni, nem igazán fért a hűtőbe, mindig kerülgettük (panel) ezért tértem rá a Sodastreamre.
-
SirRasor
addikt
válasz
ShadowX #86079 üzenetére
A szénsav kivonja a csontokból a kálciumot, úgyhogy ne nagyon erőltesd nagyobb mennyiségben. Alkalmanként meg elég megvenni a boltban. IMHO.
Más: láttátok a mai naplementét? Megnéztem távcsővel, amikor már vörösen izzott az ég alján és..WTF?!? Darabos volt az oldala, de totál szabálytalan. Mintha az AntiAliasing ki lett volna rajta kapcsolva
Valaki tudja mitől lehet ez a jelenség?
-
-
SirRasor
addikt
válasz
ShadowX #86017 üzenetére
Ha nem szólsz, nem fog sose változni a helyzet. Nyilván sokféleképpen lehet szólni: először mindig szépen. A sokadik az már az áramkapcsolgatás, ha kint van a főelosztó
Ahogy beköltöztünk ide...szerintem meséltem: mellettem lévők veszekedtek 23:30 felé, a felettünk lakók meg 0:30 környékén ordibáltak az első 3 napban. Szóltam, csend lett.
Most felmentem, kivártam egy zeneszám végét (hogy lehessen hallani is) és kopogtam. Ajtót nem nyitottak, de lehalkították a zenét.
Szóval ha nem szólunk, akkor vessünk magunkra.
-
quailstorm
félisten
válasz
ShadowX #85915 üzenetére
Nekem is ez volt az Oral B-vel, az az akku nagyon halovány. Ráadásul ha egy picit merül, már kevesebbet forog a fej.
Én a "klasszik" megoldásra tértem át, a Philips Sonicare-re. Tény, hogy nem olcsó, viszont egyelőre az akku az igen jól bírja, és az akkuszint nem érződik a teljesítményen. Plusz ez legalább szól, hogy töltsem, nem csak úgy érzésre. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
ShadowX #85293 üzenetére
Ezzel én se vitatkozok, mert tényleg elég trék, törékenyek, hiányosak, csak azzal nem tudok megbarátkozni, ha valaki hirdetni akar, és feleslegesen ráfröcsög egy ember valamit. Ez az egyetlen bútor Jysk-ben szvsz, ami ér valamit, el nem tudom képzelni, mit lehet kínlódni vele, mi nem jó benne, de nem is érdekel, mert én hirdetem. A 120k-s asztalok jönnek be neki, lelke rajta.
-
nap
addikt
-
veze
őstag
válasz
ShadowX #84977 üzenetére
Arra kell vigyázni hogy hétvégén jelentős %-t tesz rá a valuta átváltásra.
Vagy abban a pénznemben kell felvenni kártyával(automatáról) vagy költerni. ami átváltás nélkül rendelkezésre áll ( vagy átváltani előre már hétvége előtt ha tudom hogy majd kell.
Különben rosszabbul jon ki mintha magyar banknál váltana -
Agyasima
őstag
válasz
ShadowX #84966 üzenetére
Én nem féltem, rendeltem Revolutos kártyát. Eddigi tapasztalataim:
- a regisztráció nem volt különösebben fájdalmas
- dombornyomott Mastercard kártya gond nélkül megérkezett, talán 4 munkanap alatt
- aktiváltam egy csipleolvasós+PIN kódos vásárlással
- simán kifizettem vele külföldi szállás árát EUR-ban, olyan átváltási rátán, amit sehol nem kapsz meg Magyarországon
- használom rendszeresen vásárlásra itthon is
- eddig pont 0 Ft költségem volt a dologgal kapcsolatbanIgen, vannak hátrányai, aminek fényében el kell döntened, akarod-e az előnyeit élvezni. Nekem nem fáj, ha megkérdezik, hogy mennyit keresek. Azt a mostani bankom is tudja. És hát egy angliai székhelyű bankkal szerződve nem kell csodálkozni, hogy angol az ügyélszolgálat, és macerásabb velük kommunikálni. Nekem ez belefér. És nyilván - egyelőre - csak annyi pénzt tartok rajta, ami nem fáj, ha elérhetetlenné válik pár napra-hétre.
-
Luighi
senior tag
válasz
ShadowX #84842 üzenetére
IKV csodabogár, de meg lehet találni velük a hangot. Érdemes átolvasni a társasház alapító okiratát és a működészi szabályzatot.
50%+ magántulajdonosi többséggel már elég jó dolgokat meg lehet szavazni, 2/3-al főleg, 80%+ meg kb mindent visz.
Mi így raktuk ki a szint takarítósokat (55e-t kértek havonta a semmire) és beszavatuk Mancikanéni EV-t takarítani 15k-ért.
-
Rick4
félisten
válasz
ShadowX #84780 üzenetére
Anno 2014-ben voltunk aszonykámmal arrafelé, Klagenfurt- Pisa Bologna, Livorno, Velence- San Marino, visszafelé Plitvice, és úgy haza, 7 nap alatt mentünk 3 ezer km-t, tök rendben volt minden, az égvilágon semmi baj se volt a közlekedéssel.
Ráadásul akkor egy kis 2001-es Fiat Punto-nk volt, pont kiszálltam az amerikai kocsikból, mert a havi autógáz tankolásom 180 ezer forint volt, megvettem a kiskocsit, belerakattam abba is a gázt, megállt 600 ezerből, onnantól viszont havi 90 ezer megmaradt, jó volt, de utólag visszagondolva elég korlátozott egy ilyen autó élvezeti értéke, ma már nem indulnék neki messzire egy ilyennel, de valójában nagyon jó kocsik, és a piacon 300 körül mér lehet ilyeneket venni, jövős- menősnek, 2-3 embernek ma is tökéletes választás, nem kerül milliókba. Ha év közben nem kell, bérelni is lehet, napi 5-7 ezerért már komoly fiatal autókat adnak, 4 emberre leosztva olcsóbbra jön ki egy hát, mint ha vonattal menne az ember.Ellenben 2015-ben voltunk egy Frankfurt- London- Párizs- Bázel- Zürich- Sankt Gallen, Salzburg- Bécs túrán, az a húgom uk-be költöztetésével függött össze, kifelé időre mentünk, de ha már kimentünk, körül is néztünk, akkor 7 nap alatt mentünk 6 ezret, ott is tök rendben volt minden, mindössze annyi volt hogy akkor még nem tudtuk, csak utólag olvastam, nyomatékosan felhívták a figyelmet, Párizsba nem szabad autóval menni, ha valamit mondanak az olaszokra, az 5x-ösen igaz Párizsra. Parkoló nincs, mindenhol fizetős, még odafelé egy kisebb dugóban majdnem kiugrottam egy ázsiait összeverni, de inkább csak magyarul mondtam el neki, mit gondolok róla, tülekedés, másikra ráhúzás, se a sebességkorlát, se a lámpák, se a többi nem érdekli őket, hozzájuk képest egy pesti közlekedés kresz tanpálya, vagy maga az, amit mi svájcnak hiszünk... Mi kerestünk egy frankó mélygarázs parkolót, 1 napra volt 35 EUR, vettünk metrójegyet, végigmetróztunk mindenfelé, aztán éjjel fél 2-kor jöttünk rá, hogy a Champ Elysée-n már elég messze vagyunk a hoteltől, és jól megszívtuk, mert a metrót meg bezárták, így hívtunk egy überes embert, 15 perc alatt hazavitt, eldumáltunk hazáig, (az is arab volt) minden flottul ment.
Busszal anno még 98-ban voltam Görögországban, az is volt az utolsó ilyen utam, sosem ülnél buszra többé, sőt, 96-ban meg a földközi tengert hosszában oda- vissza keresztülhajóztam egy nagy tengerjáró komphajóval, 10 nap elég volt a hajókából is.
Nekem egyelőre marad az autó, akárhova elvezetek, akkor állok meg, amikor én akarok, és úgy igazán frankó, hogy volt egy kb irány, nekiindultunk, asszony fogta a notit, na, hol szálljunk meg? booking.com-on kinézte, ok, lefoglalva, majd estig érjünk oda, közben nézte, mi látnivaló van arra.Néztem ezt a vonatozós lehetőséget, nem volt olcsó, mivel van autóm, nem is volt alternatíva, az talán annak lehet jó, aki tényleg stresszel vezetés közben, keveset vezetett, és nincs gyakorlata, nem tud ébren maradni, nekem ilyen bajaim nincsenek szerencsére.
Autóval mindig mindent megtaláltunk, navigáció pontosan vitt a-ból B-be, 1500 km-es távokra is tudtam 15 perces pontossággal tervezni a megérkezést, szóval sosem volt ilyesmiből problémánk. Inkább így marad, mint hogy egy vonatra, másik utasra akárcsak 3 percet is kelljen várnom.
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #84771 üzenetére
Az hagyján, tegnap ezért indult volna ismerősünk busszal pestre, akit ki is kísértünk a Mars térre. A kálvária ott kezdődött, hogy a buszra online jegyet se lehetett venni, mondván, hogy ez csak átmegy Szegeden, nem innen indul? Aztán a busz pályaudvaron ki se volt írva, hogy honnan indul Pestre a busz. Információs pultnál kellett megkérdezni. Aztán csak nem jött a busz, visszamentem, megkérdezem wtf, erre az információs kikérte magának, hogy személyesen jött ki a peronra szólni, hogy késik a busz indulása. Pedig ott álltunk, oda biztos nem jött...
Aztán a busz csak nem indult, mondtam ismerősnek, hogy én pont ezért telekocsival szoktam járni. Fogtam a mobilom a Mérey utcából 10 perc múlva induló kisbuszba foglaltam egy helyet. Átsétáltunk, beült, kisbusz elindult. És mindez 2400 Ft 1 óra 45 perces menetidővel vs rendes busz 3600 Ft 3 órás menetidővel, és a busz el se indult... Nem értem az embereket, miért szeretik szopatni magukat. -
Rick4
félisten
válasz
ShadowX #84771 üzenetére
Na de egy jegy 4 ezer forint, semmi több, valójában ennyi pénzeden múlt a dolog. Ha komfortosabban akarsz utazni, a vonat sosem volt a legjobb megoldás.
Néztem én is, hogy lehet menni a horvát tengerpartra vonattal, hát, nem is az árak számítottak, de ketten kevesebből lementünk volna kocsival, hanem az egész milliő nem vonz.
Annak is van kockázata, hogy az ember egy többmilliós autóval az autópályán közlekedik, és baleset miatt órákat áll, pedig az arra az útra eső költség épp nem több, mint a vonatjegyed, de valójában sokszorosába kerül.
-
sss
őstag
válasz
ShadowX #84771 üzenetére
Idén én is jártam Olaszországban vonattal, és az München-Bologna vonalon közlekedő DB/ÖBB vonatnak eléggé máv feelingje volt.
A Trenitalia (Frecciarossa 1000) az tényleg szuper, csak ott nem 4000 huf volt a kettő órás út, hanem 60 euro. Cserébe az is megállt a semmi közepén majdnem két órára.
Németországban meg tényleg végtelen mennyiségű pénz el lehet költeni vonatjegyekre.
-
Lenry
félisten
válasz
ShadowX #84718 üzenetére
kérni kell egy hivatalos tervdokumentációt, ami alapján visszaállítható az eredeti állapot, mint azt Kétfarkúék tették
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #84593 üzenetére
Kamatmentes hitelre a telefonok akár szolgáltatótól, akár valamelyik hipermarketből. Nem is tudom, hogy az telefonnal agyonig reklámozott 7%-os hitelnek milyen létjogosultsága van... A szomszédom is azt csinálta, hogy egy újabb, nagyobb autót adott el, az árából vett két kisebbet, főleg munkába járásra használják immáron mindketten, nyaraláskor meg a nagyobbikra feldobnak egy tetőcsomagtartót.
De valóban, ahogyan írták, egyre több a hitel a lakossági érában. -
Rick4
félisten
válasz
ShadowX #84271 üzenetére
Emlékszem anno, talán 2011 körül a mediamarktban nézelődtem, még nem volt annyira menő az online vásárlás itthon, kinéztem egy pioneer házimozi erősítőt, 79900Ft, oké, volt másik, nem sürgős. Néztem mellé 5.1-es hangfalszettet, 69900Ft, oké, majd az erősítővel együtt kell, mert cserélek mindent.
Pár héttel később dolgunk volt Győrben, a végén beléptünk a győri árkádba valamiért, hopp, ott egy mediamarkt, ugorjunk már be... Bemegyek, nézem, a kinézett erősítő egy pio dvd lejátszóval egyben 49900Ft. WTF? Ez akció? Nem, ennyibe kerül. Oké, csomagoljuk és viszem is.
Másnap bemegyek a szegedibe, akkor még itt volt a Rókusi krt-on, erősítő ugyanúgy 79900Ft, dvd nincs mellé.
Ekkor már gyanú volt a dolog.Következő héten mentem Pestre, Kecskeméten akkor nyitott meg a mediamarkt az auchan épületében, na mondom most benézünk, 1 km kerülő. Na bakker ott a hangfalszettem 69900 helyett 49900-ért. Akciós? Nem, ennyibe kerül. Megvettem, azóta sincs gond vele.
Aztán persze bejött ez a nagy online vásárolgatás nekem nem újdonság, mert minden nap ezt csinálom, érthető, hogy a dolgok nagy részét így érdemes megvenni, de sok esetben működhetne úgy, hogy a cég Szegeden van, elérhető személyesen is, és online szállít máshova, erre példát mégsem tudok mondani. Talán fizethetne ide iparűzési adót, alkalmazhatna itteni embereket, és akkor egy kicsit hazafelé is fizetne az ember. De nem.
-
Rick4
félisten
válasz
ShadowX #84267 üzenetére
Az online dologban igazad van, már szinte mi is mindent így veszünk meg, ( halkan mondom, hogy pl házimozi erősítő, stb a német amazonon, ebay-en profi kereskedőktől 25%-kal olcsóbb, mint itthon bármelyik kisker üzletben) nem is ez a része a bajos, legyen normális étterem, cukrászda, meg a szolgáltatóipari rész is legyen fejlett. Szerintem Szeged még épp annyira kicsi város, hogy az a néhány szolgáltató egymással kiegyezve magasan tartja az árakat.
A haverod belehúzott a rosszba, ilyen bármikor előfordul Szegeden is, de csak akkor, ha nem jár előtte utána (de szép szókapcsolat) hogy kit is kell kihívni. Sok sok sok ellenpélda van arra, hogy ha tudja az ember, hogy mit csinál, akkro nem rossz dolgok sülnek ki belőle, pl szegedi vs budai helyek között elit fogászatra árazásban, mindezt úgy, hogy a budai az olcsóbb, és a szegedi az ismerős, de igaz ez autóklíma töltésre, autószerelésre, klímaszerelésre is.
Eggyel rosszabb az, amelyik már csalni is képes, átvesz anyagra pénzt, aztán sosem látod. Sajnos megtörtént a városban, hogy ismerős csak akart konyhabútort, ismertem asztalost, aki elvállalta, de magánéleti válságba került, a bútor félig, és rosszul készült el, majd általa sosem lett befejezve, más kellett plusz pénzért megcsinálja. Sosem állt oda, hogy helló, rendeződtek a dolgok, mostmár meg tudom csinálni, pedig van új csaj, utazgatás ide- oda minden hónapban... Az ilyenekkel nem tudsz mit kezdeni, csak akkor, ha óvatos vagy.
Nem csak Pesten, de mindenfelé divat az, hogy a "szakember" minimális szakértelemmel elmegy a munkát felmérni, kér 20 ezret az árajánlat adásra, majd otthon összecsap valamit durván túlárazva, amit úgyse fognak kérni. Elmegy napi 2 címre, az 2X1 óra, otthon mókol a kettővel egy órát, elküldi az árajánlatokat, és keresett aznap 40 ezret. Szerintem a haverod is ilyenbe nyúlt bele, ha nem a barátait kérdezte, hogy ők előzőleg kivel dolgoztattak, mennyire voltak elégedettek.
Érdekes, Pesten még villanyszerelő kontakt is lenne, igaz ők leginkább ipari épületeket villanyoznak fel, de biztos lenne embere, aki egy kapcsolót ki tud cserélni.Van még példa bőven:
Most fogom a szezon végén cseréltetni az egyik kocsiban a klímahűtőmet, egyelőre nincs baja, de elmúlt a kocsi 5 éves, a klímahűtő van elől, kapja az ívet, tehát előbb- utóbb megadja magát, amúgyis ismert probléma. Én ilyen kifordított gondolkodású gyerek vagyok, hogy nem megvárom, míg tönkremegy, és utána fogom a fejem, hanem már le is beszéltem a pesti autóklímással, ősszel megyek hozzá, viszem az új klímahűtőt, leszedi a gázt, szétszedi, kitakarít mindent, összerakja, visszatölti a cuccot, és mehetek. Mindezt úgy, hogy addig elintézem a pesti dolgomat, a budaörsi autóbérlős sráctól elhozok addig egy kocsit, elintézem a dolgaimat. Ja, a klímás 10 éve minden autóm klímáját el tudta intézni, amikor Szegeden 17-20 ezer volt egy töltés, akkor töltötte 10-12-ért. Szóval azt gondolom nem mindegy, hogy vakon elkezdünk hívogatni valamit, és az beesik, vagy ismerünk megfelelő szakembereket, és velük dolgoztatunk. Mindet úgy, hogy itt van az Andruscsák, elismerten jó szakember a városban, az egyik autómon ősszel ő cserélt klímahűtőt, töltött gázt, mert azzal nem akartam szaladgálni sehova, mégsem hozzá viszem, mert annyira nem bízom benne.Az már csak hab a tortán, hogy az autómat bizonyos javításokra márkaszervizbe viszem, 300m-re van tőlem a szegedi márkaszerviz, ennek ellenére elviszem Békéscsabára a kocsit, mert ott vannak olyan színvonalon hozzáértők, akiknek engedem, hogy belenyúljanak, a másik ember aki meg annyira vágja a témát, hogy a kezébe merem adni, konkrétan Diósdon dolgozik, nem ismerek mást az országban, aki ennyire értene a típushoz, viszont ismerek soha rá nem érő, de ígérgető szerelőket, olyat, aki nem csinálja meg jók a kocsit, de a teljes árat elkéri, sőt, olyat is, aki meg se csinálja, de a teljes árat elkéri. A kör ismét bezárult. Másfél hete vettem a kocsira zsírúj gumikat, meg felniket, 280 ezer lett a vége, inkább elmentem Szerencsre felrakatni, nem is volt mellényúlás.
Nincs a városban olyan szerviz, aki képes lenne elsőre beállítani rendesen egy autó futóművét, az új gumik miatt elvittem jobb híján (de a legjobb döntésnek mondható) a marsohoz, 9500Ft-ért nem sikerült a kormányt középre állítani, és a kerékdőlést a megengedett határok közé állítani, hétfőn vihetem vissza a kocsit.
Van még, mondjam?Persze ha két kiflit veszek egy nap, meg van egy kockás füzetem, én se panaszkodok, mert nincs mire, elég egy magyardombegyházi parasztház egy félszobával, de sajnos nekem nem ezt dobta a gép...
nap: Akkor ezek szerint hozta a hely elsőre azt, amit írtam?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #84069 üzenetére
Be kell menni, vezetőt is kérj, akinél panaszt tehetsz, minden alkalommal. Le fog róla szokni hamar, elhiheted.
Hozzám két posta kb egyforma közel van, az esetek 70%-ban az egyikre kell mennem, 30%-ban a másikra (nagyobb), de nincs minta. Volt, hogy rossz postát jelöltek meg az értesítőn, volt, hogy 2 hétig keresték a csomagomat, mire meglett. Nem csönget, csak értesítőt hagy, begyűri a csomagot a levélszekrénybe, bedobja a rács mögött a lábtörlőre... Elgurult a gyógyszerem, összeszedegettem a fényképeimet az esetekről és mindkét postán panaszt tettem.
A kisebb postán van egy ablak, ahol a küldeményeket kiadják, mindegy, hogy fagyasztóláda érkezett-e, vagy képeslap. A nagy postán 3 külön helyiségben adják ki, sorban állok 40 percet, hogy megmondják, a másik teremben húzzak sorszámot... Megbeszéltük, hogy a kisebb posta legyen a körzetim. Ha mégis a nagyból küldik az értesítőt, telefonálok, hogy talicskázzák át a kicsire.
Rick4: ki se viszi a csomagot, az értesítőt még bent megírja.
A Retek utcára a sok egyetemista rendel egy rakás szart. Ha lépcsőházanként csak egy memóriakártya méretű rendelés érkezik naponta, már tele a postás puttonya.
Kevés a kézbesítő, nem nyugdíjat visz, csomagért nincs borravaló. -
Rick4
félisten
válasz
ShadowX #84075 üzenetére
Erre egyébként van egy egyszerű megoldás, panaszt kell tenni a Széchenyi téri központi postán, fent az emeleten. A szülőknek is volt ilyesmi egy új postással, ment az arcoskodás, Anyám meg nem hagyta magát, bement, aztán a postás onnantól 10m-ről előre köszönt.
Én még annyit se hagyok annyiban, amire más legyint, összegtől függetlenül beleállok a dologba. A helyedben sem hagynám. Igaz, itt annyival egyszerűbb, hogy van kamera, de azt te is mondhatod, hogy van kamera, bizonyítsák be, hogy nem úgy van.
-
Rick4
félisten
válasz
ShadowX #83740 üzenetére
Na de pont azt soroltam, hogy egyik- másik termék magában rossz, értéktől és hírnév utáni megítéléstől teljesen függetlenül, másiknál az értékesítési láncban van probléma, míg a harmadik nem engedi, hogy bárki hibázzon. A rossz a dologban, hogy a Oneplus féle hozzáállást bárkik követhetnék, nem tudni miért kerülik ennek ellenére. Akik az én történetemben hibáztam, még véletlenül se kínaiak.
-
Rick4
félisten
válasz
ShadowX #83730 üzenetére
Kínai termék az a gép is, amitől írsz, az is, amin én most válaszolok, de a rutered, a modem, és a hálózat igen nagy része is az, sőt, a lenovo és az iphone is kínában készül, a Samsung S10- Huawei-Oneplus is.
És addig, amíg a kis Openplus tud olyat alkotni termék minőségben, logisztikában, garanciális ügyintézés- sebesség minőségben, amit sok sok nagyságrendekkel komolyabb bevételű vállalat is megirígyelhetne, addig én nem igazán akarnám a dzsunka gyártókat az ilyen cégekkel egy kalap alá vonni.
Az amit írsz megbízhatatlanság?
Csak hogy érezhető legyen, ha valaki valamivel mostanában lukra futott, az én leszek:1.5 hete vettem egy 155 ezer forintos pioneer házimozi erősítőt, néha elmegy a kép, néha nem, lecseréltem a régi 15M-es hdmi kábelt újra, ugyanaz, lecsereéltem egy 3x olyan drágára, azzal is ugyanaz van, 14 napon belül elállok. Mi a rossz? A QC valószínúleg. Megengedhetik maguknak? nem. Érdekel ez bárkit? nem. Elcsomagoláskor figyeltem fel rá, hogy a basys-es garipapírt már egyszer kitöltötték 03.25.-én, ami át lett írva nekem májusra.
A drágább, 20K-s kábelt teszteltem más eszközökkel, ugyanúgy vagy van kép, vagy nincs, nem jó a jelátvitel, pedig ez már aktív 2.0-s uhd kábel, van hdmi teszterem is, az tökéletesnek mutatja. Kedden viszem vissza.
4 napja vettem egy optoma uhd 300-as projektort 314 ezerért, szar a képe, mosott, viaszos, alig reagál a távra, se a sajátjára, se a logitech harmony touch rendszertávra, ami más készülékekkel a paplan alól is működik. 14 napon belül elállok, a logisztika oké,a termék nem.
2 napja vettem egy benq w1700 uhd projektort 370 ezerért, ma ért ide, a doboz nyitva volt, a tartozékok egy zacsiba dobálva, ki se vettem, telefon ment a forgalmazónak,, hogy ilyen készülékhez hozzá se nyúlok, és megy vissza ez is.
Ki volt a hülye? Én? Rendes boltból, hivatalos áfás számlás vásárlások voltak, szarul jártam és ennyi. Megtörténhet holnap is.
Az, hogy egyes gyártók ilyen- olyan disztribútori hálózatot tartanak életben, és ott egyéni- csoportos hibára van lehetőség, az nem a gyártó sara. Amennyiben a termékkel van baj, csak és kizárólag az a gyártó problémája. Ha veszek egy kínai terméket, és nem csalódok benne, pedig csúcsminőséget várok el félpánzért is, akkor már csak az a baj, hogy a termék kínai? Ha egy Oneplus megteheti, hogy hozom- viszem szervizt üzemeltet, hogy 2 év garit vállal még az akksikra is, és gari után másokhoz képest harmadáron javít, akkor nem a kínai termékekkel van baj.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #83730 üzenetére
Én ettől nem félek, mármint hogy nem leszek pénzemnél. Persze ehhez értelmes helyről kell rendelni, ahol van megfelelő buyer protection.
Ha kifizettem a prority line felárát azért, hogy a fizetendő összegen felül plusz költségem ne legyen, akkor azt le tudjam verni az eladón. (Pay Pal, Ali Pay segít ebben.)
Aki pedig annyira fillérbaszó, hogy a létező legolcsóbb helyről veszi bevállalva minden létező kockázatot, az ne picsogjon. -
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #83724 üzenetére
Nem érted. Az ún. EU Priority Order jelenti azt, hogy már EU-ban lévő raktárból postázzák ki neked a cuccot, azért más így az ára, mert az a készülék már beérkezett az EU-ba, már vámmal, szükség esetén áfával kezelték. A vámtételek EU-szinten azonosak, az áfa mértéke pedig tagállamonként eltérhetnek. Senki nem olyan hülye, hogy a világrekorder Magyarországon üzemeltessen tranzitraktárt kínai motyókra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest