- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
-
tisn
addikt
-
r0by
addikt
-
veze
őstag
válasz
SirRasor #95709 üzenetére
fekete juhnappa -bol tudok adni, mekkora darab kellene ?
jó állapotu, finom , puha tapintású, egy bőrszíjhoz képes sokkal lágyabb [kép]
Kérdés mennyire tartós ha csak rátekerik, ebből már érdemes lenne méretre varrni ( sima háztartasi varrógép viszi, annyira finom, nem kell ipari bőrvarró hozzá) -
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #95641 üzenetére
183 centi vagyok, szóval bokalengetős lesz, de köszönöm a felajánlást.
tisn és hodigy: pont ezt szeretném elkerülni.
Ezekre az 1-1 alkalmakra inkább bérelnék, mert anniyra ritkák (mindenki házas már a környezetben, szóval a válás lesz a következő, de arra nem szoktak bulit csinálni). Ami történt, hogy volt itthon egy, de hol bevenni kellett belőle, hol kiengedni (mikor milyen idegállapotban voltam
) és elment a kedvem az egésztől, amúgy csak kerülgettem, meg pakolgattam a szekrényben.
Most sajnos temetésre kell, de erre a 2 órára nem vennék, hogy aztán kerülgessem a szekrényben újabb évekig, mire megint esedékes alkalom jön velem szembe (remélem). Erre ideális lenne a bérlés, mert ingem és cipőm van hozzá megfelelő.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #95629 üzenetére
Ide írtam ezzel kapcsolatban, hogy minket megbüntettek az Aldi parkolójában való parkolásért, pedig igencsak távol álltunk meg tőle. Pedig régebben lehetett ott parkolni, 2017-ben biztosan, többször mentünk így Pestre. Közterületen meg időtől időre összeszedik a roncsautókat.
-
Polemius
senior tag
válasz
SirRasor #95618 üzenetére
Érvényes műszakival, magánszemély, nem korlátozott parkolási övezetben szabályosan ott hagyhatja időkorlát nélkül a járművet.
Persze, ha nagyon sokáig ott áll, kitéve az időjárás viszontagságainak, előfordulhat, hogy egy vihar letépi a rendszámtáblákat, és elfújja, teszem azt a szomszéd bokorig, vagy a lakókocsi tetejére.
Akkor meg ugye már nem lehet megállapítani, van-e érvényes műszakija, így lehet, hogy a közteresek elviszik 30 nap (?) után, ha netán valaki jelenti. -
pulutodurumo
őstag
válasz
SirRasor #95518 üzenetére
Én csak a TV és az erősítő közé használok RCA kábelt, annak meg szinte mindegy.
Bandridge egyébként, nem tudom lehet-e még kapni, ezer éve vettem a Műszaki pincében. Amolyan jó fajta vastag, normális csatlakozókkal.
Amit linkeltél, valószínűleg jó lenne. Ha nincs zavar a rendszeredben, egy normálisan árnyékolt kábel nem fog összeszedni máshonnan. Aztán hogy mennyire csilingelnek tőle a magasak, meg előjön-e a zenekar a függöny mögül, hát azt passzolom.
Nem vagyok nagy kábel hívő, ezért nem is próbáltam ki sokat. Lehet jobb így, nem kell még erre is költeni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #95503 üzenetére
Gondolkodtam én is rajta, végül tegnap ezt vettem, nyilván nem egy liga az általad árulttal, de belépő szintre ajánlott. Második SSD-nek használom, a játékokat erre telepítem. A 256 GB-os előd pedig repült a kapott Dell e7440-be.
A fontos adatokat google drive-on tartom, mivel nem sok kép van közte, videó meg egy se, bőven elférnek. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #95483 üzenetére
A CMS-ek mindig is csak bohóckodásra voltak jók. Aki eddig ezekkel szerencsétlenkedett (és ebből, úgy ahogy megélt), annak a napjai az AI miatt ugyanúgy meg vannak számolva, mint az ügyfélszolgálatosok, taxi, kamion, buszsofőrök napjai (ez persze nyilván még akár éveket is jelenthet).
Aki viszont jóval magasabb hozzáadott értékű webfejlesztőként dolgozott, annak továbbra is lesz munkája, ettől kicsit sem tartok.
Viszont pont az AI miatt lesz egy furcsa helyzet. Az AI egyre inkább ki fogja váltani a gyakornokok, juniorok munkáját. Ergo egyre kevésbé lesz értelme gyakornokot, juniort felvenni (talán ezt láthatjuk már most is). Ergo egyre kevésbé lesz utánpótlása a jó, magasan képzett szakembereknek.
Ráadásul a fiatalok is egyre motiválatlanabbak, sokkal jobb otthon mobilozni, VR-ezni, mint keményen tanulni, aztán dolgozni.
Szóval fura jövő előtt állunk. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
SirRasor #95407 üzenetére
Én utálok kódot írni szóval nekem segítség lesz. Szerintem rendszergazdákra mindig lesz szükség még ha tényleg plug&play sokminden. Azért Marika lehet kicseréli azt a hardvert, de már egy hibakeresésbe nem megy bele. AI meg nem fogja megmondani, hogy hol fáj. Vagy legalábbis remélem, hogy nem most lesz az, hogy fogja mondani.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
SirRasor #95390 üzenetére
Nagyon komoly, hogy mit tudnak. Programozásban például kifejezetten durva. Bedobsz neki egy kódot, megkérdezed hogy sérülékeny-e erre vagy arra, és megmondja. De ír is neked bármilyen nyelven.
Másik oldalról meg tud hülyeséget is válaszolni. Szépen szabatosan, csak nem igaz.
Azt mondják, az oktatásban lehet probléma. Olyan jó összefoglalókat tud írni. Egy rövidebb esszé, olvasónapló sima ügy. -
Bogyi007
veterán
válasz
SirRasor #95359 üzenetére
Kávéfőzőt nem akarok venni, de a merevlemezt itt is köszönöm szépen!
Ma hoztam haza Kelebiára a szülői házba az itteni asztali géphez egy külső rackbe pakolva. Nagyon frankón működik, mentek fel rá filmek és sorozatok és így a házi minimozi biztosítva van offline is (ha esetleg a streaming szolgáltatás nem működne) azzal hogy a routerre rá tudtam csatolni.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #95355 üzenetére
Nyitsz EP-t, aztán havonta befizetsz valamennyit. És annak X százalékát év végén (izé, kinek mikor van az éves adóbevallása persze, azaz adóév végén) az adóbevallásodkor visszaigényelheted. Miközben a befizetett pénzt fel tudod használni egy bizonyos termék körre. Meglepően sok mindenre fel tudod használni sport ruházattól kezdve, a gyógyszertárig, de nálam a 6 tagú családnál csak és kizárólag magán fogorvosra elmegy az éves befizetett pénz.
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #95251 üzenetére
Szerintem az a szégyen, hogy mindenki a saját vacak appját erőlteti és nincs egy egységes API amit mindegyik okosotthon cég használna. Azért gond ez, mert megszámlálhatatlan mennyiségű eszköz van a piacon. A Tuya jó kezdeményezés lett volna, de szerintem önmagában kevés.
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #95246 üzenetére
Tárgytalan. Egy buherált Xiaomi Home VEVS változattal egy kalap alá lehetett venni mindegyiket.
-
Rawulf
őstag
válasz
SirRasor #95047 üzenetére
Elég nagy szórás van az M2-es SSD-k sebessége között.
A legalapvetőbb, hogy ne SATA szabványos legyen az az M2, hanem PCIe és lehetőleg NVME minimum 3.0-ás legyen az a PCIe.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy a fórumokat bogarászva a (global) C-STATE bios opció csinál furcsaságokat sokak gépénél. -
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #95047 üzenetére
2022-es VS-t átrakták 64-bitre, lényegesen több memóriát eszik. Ugyanazon projektnél 2019-ben ami 600MB az 2022-ben 2GB RAM nálam.
Ettől függetlenül 1 perces fagyást nem kéne látnod egyáltalán 16GB RAM-mal.Kis b az bit, a nagy B az bájt, azért számolsz rosszul sávszélességet.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #95038 üzenetére
A jelenlegi PCI-E 4.0-ás SSD-m 5000/3000 körüli sebességű (jelenleg leggyorsabb 4.0-ások 7500/5000 körül mozognak). Ehhez képest az 5.0-ások 13000/8000-ről fognak indulni.
Nem érzem lassúnak a jelenlegit sem (Ryzen 7 5800X, 16GB ram, GTX 1070 Ti), de pár évente szeretem követni az aktuális trendeket.
Mivel nem játszok, a VGA-t meg is hagyom, fiamtól szoktam megörökölni a régi VGA-ját.
Mivel a jelenlegi gépem se gyenge, nem kell rohanjak, bőven van időm kivárni az 5.0-ás SSD-ket, addigra hátha jönnek még ki újabb Intel / Amd procik. Januári CES-t nagyon várom!
AMD részéről egy erős árkorrekciót is várok még, mert jelenleg összehozták a mesterhármast (túlárazott proci, túlárazott alaplap, és túlárazott DDR5 ram), miközben a 7000-es ryzenek nagyon nem lettek világmegváltóak. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #94871 üzenetére
Neked nem a Boneco nem vált be, hanem a légmosó. Bármelyik légmosó ugyanígy párásított volna.
A félár pedig jellemző, nézd meg például a használt Midea készülékeket.Száraz légtisztítót keress, ami szimplán csak szűrővel, esetleg UV-vel dolgozik. De ezek mind túlárazottak lesznek. A lelke a HEPA-szűrő, amit évente cserélni kell. A többi a burkolat, a ventilátor, elektronika. Ezeket összedobálhatod egy kartondobozba is. Ha időzítőt, vagy szoftvert is szeretnél, akkor löksz mellé egy Ardiuno-t is. Ózongenerátort is lehet kapni alkatrészként, borítás nélkül.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #94867 üzenetére
Írtam, a légmosó, ami ugye vízzel dolgozik, párologtat.
Ez már egész jó készülék, csak tudd megfizetni, meg az évi 40k-t a szűrők cseréjére. -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #94867 üzenetére
Germicid lámpa: [link]
Ez csak egyféle, de többféle is van, ha van fénycsöves foglalatod, akkor vehetsz csak germicid fénycsövet is. Egy helyiség pár óra alatt tele lesz jellegzetes ózon illattal. Időzítővel kapcsolod ki-be.
Miért is piszkos Szeged levegője: [link] Érdemes megnézni, mit csinálnak a szerb szénerőművek...szomorú... -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #94860 üzenetére
A hatékony légtisztító vagy HEPA-filteres és cserélgeted évente a filtert, vagy légmosó és a vizes tálat mosogatod sűrűn, na meg az ezüst fertőtlenítő patront cseréled évente és ez még párásít is, ha kell, ha nem. És mindezt minimális szellőztetés mellett, hogy a kinti levegőminőség ne hígitsa a bentit.
Ha egyébként se divat nálatok a szellőztetés, akkor Bonair hepa-szűrős légtisztító elég jó. Vagy Xiaomi-nak is van hasonlója.Ahogy írták: légköbméterre veszed, ha a légáramlat megkívánja, a lakás több pontjára kell kihelyezni.
UVC ne zavarjon, megveszed az 5, 12 V ledet és beépíted.
Ózongenerátor valid, tényleg használ. Én Apámnak rendeltem tavalyelőtt még Spanyolországból 18-20k körül, megéri. Garázs, autó, csirkeól, stb. Szépen tette a dolgát. Az ózon (O3) ugye agresszív maró hatású, de van felezési ideje. Érdemes akár időkappcsolóval kombinálni, munkába induláskor bekapcsolod, jár 1 órát és mire az első ember hazaér, addigra le is bomlik. -
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #94864 üzenetére
Hát nekem Smartmi Humidifier van még itthon, mert télen 40% alatti a páratartalom és vattát lehet köpni. Az is hasonló, mint amit linkelsz, de UVC abban sincs. Légmosó kvázi. Vízbe fújja a levegőt és közben párologtat a tárcsáról.
Hogy miért nem csinálnak? Szerintem azért mert nem lehet vele nagy légmozgást elérni.
Kínai az ózongenerátor, most valamelyik black micsodán volt 14K szállítással együtt EU raktárból.
Ha érdekel odaadom kipróbálni, mert nem mindenkinek jön be.
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #94858 üzenetére
Ha légtisztítózol azt fontos tudni, hogy 1 db nem lesz elég, lehet akármekkora, inkább több kicsi kell szétszórva a lakásban.
Amit én csinálok most az két légtisztító (3 is simán elférne...gondolkodom is rajta) és időnként ózongenerátorozás. Az ózonnal jelentősen lerövidíthető a gyerek betegségének hossza.
Csak nyilván addig nem lehet a lakásban tartózkodni. Légtisztítóból a Xiaomi új compactját használom. Ahogy írták a helyén kell kezelni ezeket az eszközöket (nálam elsősorban a szállópor mennyiségének csökkentése volt a cél).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Battlefield 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Könyvajánló
- Arch Linux
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest