- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SirRasor #97707 üzenetére
Ez céges gép és biztos vagyok benne, hogy valamit állítgatott a külsős IT-s, de azt mondja nem tudja megoldani. Lehet valami más szabály amivel véd minket, ezt is kézivé teszi. Nem értek a Win-hez ennél jobban. Ez válasz az utolsó kérdésedre is.
Bár bármit feltehetnék olyan jogom van, de eddig minden víruskergető lelassította a gépemet. Ez még Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz 2.70 GHz.Mindenki:
Más:
A következő követelménye van egy proginak:
Zwift ajánlott rendszerk. Minimum Optimális
OS Windows 10 64bit, Windows 11 vagy újabb
PROCESSOR Intel® Core i3 or AMD Athlon Intel® Core i7 or AMD Ryzen
MEMORY 8GB 8GB
GPU 1GB dedicated GPU or embedded Intel HD 4000 or AMD RS 2 GB Radeon R9 290 series, or NVIDIA Geforcee GTX 970
HARD DISK HDD 5 GB of free space SSD 5 GB free space
Bluetooth Version 4.0 or greater Version 4.0 or greaterLaptop vételében kérnek tanácsot.
Az egyetlen amihez nem értek az a GPU. Laptop esetében mit keressek ami ezt kielégíti? Van már olyan külön GPU nélküli mobil processzor ami megfelel?
Ha ti nem, melyik topik tud segíteni? -
tisn
addikt
válasz
SirRasor #97713 üzenetére
no mesterek en mit ronthattam el?
w11 uj telepites, sata ssd-re. amikor megjott az nvme, atklonoztam paragornhdd man-el, azota kicsit nehezkes az inditas. (illetve lehet, hogy elso par inditas meg jo volt, nem emlexem)
indulna, aztan szol, hogy valami hibas a boot managerrel, kerek f1-el helyreallitasi konzolt, ott bal felso kocka (win11 inditasa) es akkor siman elindul.
sajat disk ellenorzo foshulladeka szerint minden oke.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #97713 üzenetére
Feleségem, amikor hazahozta a munkahelyi laptopját, hogy túl lassú: 3 antivírus futott rajta
Plusz a HDD-t cseréltük SSD-re Totyával, azóta hasítEz is sok éve volt, azóta is ugyanaz a win10 fut rajta.
A kolléganői meg a csodájára járnak, hogy neki hogy a fenébe ilyen gyors az ugyanolyan gépe -
válasz
SirRasor #97688 üzenetére
Köszönöm. Beállítottam.
Abban tudtok segíteni, hogy a Win10 minden nap felajánlja a defender frissítés telepítését és le kell mindent kattintani, hogy felkerüljön.
Lehet ezt automatizálni? Elég lenne csak a defender cuccát.
Tavaly egy Netes példa alapján megoldottam, de valamelyik frissítés kinyírta. Most meg nem találom hogyan csináltam. Annyira emlékszem, hogy ugyanebben a segédprogiban (gpedit.msc) kellett állítani valamit. Erről jutott eszembe. -
garga pista
őstag
válasz
SirRasor #97694 üzenetére
Megnéztem, Pro verzió. Amikor megjelent a 10 és lehetett ingyen frissíteni, egy eredeti 8.1-et telepítettem fel teljesen tisztán majd egyből telepítéskor frissített 10-re. Azóta így van, nem tudom számít-e, még az egyetemen igényeltem "diák" licenc kulcsot. Annyi a kikötés, hogy hw-hez kötött elvileg, de nem volt benne alaplap se proci csere
-
Protezis
őstag
válasz
SirRasor #97509 üzenetére
Ó, dehogy, nem ilyesmi a probléma. A HDMI kábelem néhány napos, 8K 60Hz-et tud. De a tippjeidből ítélve te nem igazán használsz Macet
A Windowsban/Linuxban van subpixel rendering, azzal oldják meg a szöveg élsimítást (anti-aliasign). Steve Jobs azt mondta, hogy ez workaround, csak azért van rá szükség, mert túl nagyok a pixelek. Úgyhogy kitalálták, hogy 1 pixel helyett legyen 4, elnevezték retina displaynek, és kivették a subpixel renderinget a macOS-ből.
Ennek hála a normál, LoDPI monitorokon a szöveg ronda, életlen. LoDPI pl. a 27"-en a 1440p, ami kb. 110 PPI (pixel per inch). Ennek a duplája (27"-en 5K) a 220 PPI, amin minden király. A 27"-en 4K az a kettő között van, kb. 160 PPI. Azon túl, hogy az nem annyira tűéles, mint a megálmodott retina felbontás, még az is ront a helyzeten, hogy a macOS 5K-ban rendereli a képet és azt kicsinyíti le 4K-ra. Ez a nem egésszámú skálázás (3-ból 2 pixelt kell csinálni) megintcsak pontatlanságot, életlenséget okoz.
Hogy mindez mennyire zavarja az embert, az szubjektív. Sokak a 1440p-s felbontásnál sem érzékelnek semmit problémát (általában idősebbek, rosszabb látásúak, akik felnagyítanak egyébként is mindent).
-
Lehiñito
senior tag
válasz
SirRasor #97507 üzenetére
Hát ha lenne hozzá ilyen eszközöm talán nekiállnék, de ennek hiányában inkább kihagyom.
Úgy emlékszem mikor megvettem jó pár éve, akkor az első elemcsere elött ment vag, 2-3évig a "gyári" elemmel.
Egyébként eléggé hasonlít a videóban lévő óra az enyémhez. Az bosszant leginkább, hogy egy évben csak pár alkalommal szoktam hordani, de alltalában mindig akkor adja meg magát az elem, amikor még lenne is kedvem viselni.
Szerintem első körben elviszem egy másik óráshoz, és megnézem úgy mennyit bír. -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #97488 üzenetére
Érdemes megnézni a grafikont, a lap alján, mekkora volt az árváltozás....durva...Az én órámon 10 éves elem idő van írva, meglátjuk. Igen tudom milyen az mikor te vagy a "gyerekvivős", nem egyszerű, de nem is lehetetlen megoldani az ilyen helyzeteket...
Látom közben elment a használt autó irányába is a gondolatfolyam... csak viccnek írtam be, mikor 2017-ben eladtam az 1996-os F Astrat, azért kaptam 180000 Ft-ot, és akkor biza láttam 80-100000Ft-ért Suzuki-t -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #97483 üzenetére
Nem piszkálódásként mondom, de nem értelek. Ez az óra ahogy látom kb.: 80-100000 Ft-ba kerül. Ennyiért majd autót vettem..
Nem kellene az ilyen munkát szakemberre (órásra) bízni, hogy tuti jól sikerüljön? De ha kérdezted és nem vállalták, akkor oké. Itt azért hallottam, mikor valaki pirította a másikat, ha nem szakemberhez fordult mondjuk számítástechnikai kérdéssel...mindegy a te dolgod. A Casio jó márka, nekem is az van..9100Ft volt
egy éve most 16000Ft
[link]
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #97458 üzenetére
Semmi komoly, csak pár hónapra be kellett ugranom helyettesíteni az egyik multihoz outsource-olt csapatba team leadnek (amíg nem találok oda valaki új embert).
A multinál meg az onboarding része a kismillió oktatás elvégzése, és volt közöttük kettő érzékenyítő is.
Bevallom mindkettőn megbuktam, de nyilván némi ügyeskedéssel ezeken át lehet evickélni. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #97383 üzenetére
Nincs értelme költözni. Ha a városi környezet nem csak megélhetést, kultúrát, szocializációt, egészségügyet, oktatást, szabadidős tevékenységeket ad, hanem a "nem szeretem" dolgokból is. Ha betelik a pohár, lehet költözni, aztán szidni az agglomerációs tömegközelekedést, az utak minőségét, a magas üzemanyagárakat, vagy feladni a város adta előnyök és hátrányok összességével és élvezni a vidéki lét szépségeit és kihívásait.
Aki városban él és dolgozik, az nyeli a port, szmogot, zajt, embernek nevezett véglények produktumait. Aki vidéken él és dolgozik, annak néha el kell mennie városba orvoshoz, kormányablakba, gyerek beteg, iskolába jár, elmenne egy étterembe, biliárdozni.
Aki vidéken él és városban dolgozik, annak az idejét megeszi a munkábajárás, főleg, ha több emberhez is igazodnia kell. Otthon hétköznap csak alszik, előkészül a következő napra, hétvégén házimunka, ház körüli munka.
Ha meg nem jön beruházás a városba, akkor nincs tőke, leépül a város, züllik, az se tetszik.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #97383 üzenetére
Nézd meg az alsó térképet, Szeged bőven benne van...
[link]
Emiatt is lehet aggódni..
És ez régebb óta szennyezi a levegőt. Nem hinném, hogy változott volna a dolog napjainkban.tisn: túl nyitott Szeged észak felől (leggyakoribb széljárás), semmi sem fogja meg a port piszkot, légvonalban meg tök közel van Makkosházához..
-
-
-
SirRasor
addikt
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #97000 üzenetére
:D lehet velem egyet nem érteni, de a tények makacs dolgok.
Mivel inkább Amd párti vagyok (meg az asszony a konyha felújítással közbe szólt), el is engedtem a dolgot. Meglátjuk jövőre egy ryzen 8xxx vs I5 14xxx összehasonlítás mit hoz.
Bár sok jót nem várok. Szegény Amd elkezdi lemásolni az Intel-es big-little core-okat, amiket addigra az Intel 3 generáció óta finomhangol.
De hátha meglepődünk, mint anno az első ryzennél. -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #96910 üzenetére
Én is a Simple-t használom, budapestiként. Sok vidéki városban is van "lefedettsége". Utazás előtt megnézem, hogy az adott településen kell-e parkolási díjat fizetni, majd a Simple appban megnézem a térképen, hogy ismeri-e a helyi zónákat. Általában igen, így nem kell alternatív megoldások után néznem.
Ugyanígy a BKV bérletet is Simple-ben veszem, pedig fent van a BKV app-ja is.Viszont a Simple-nél fáj, hogy a Cinema City kikerült belőle, mozijegyet nem tudok az appban venni. (Más mozikba lehet azért.) Illetve a BKV bérletet nem szinkronizálja át a BKV appba, vagy fordítva, pedig mindkét app ugyanarra az e-mailcímre igazol vissza és természetesen ugyanazokat az okmányadatokhoz rendeli a bérletet.
-
szabzoltan1
tag
válasz
SirRasor #96605 üzenetére
lehet hogy ezt az alászigetelést ugy csinálták hogy átvágták a falakat és befüzték a papirt a résbe.
volt még 1 olyan szigetelési modszer is hogy lemezeket ütöttek be a fugába,de nem biztos,hogy ezek a modszerek tökéletesek.
ha csak anyi pénzed van,hogy megvedd és lakd akkor el kell döntened,hogy Neked megéri e(az én véleményem az,hogy nem).a fütést tuti hogy korszerüsitened kell! a gázkonvektor a leg pazarlobb amit el tudsz képzelni.sok gázt fogyaszt és ahhoz képest keveset fűt.
a burkolatot ugy látom cserélni kell.a burkolók horror öszegért dolgoznak mostanában és még oda sem érnek a megbeszélt időre. a burkolat a házban még szerintem malterba van lerakva(misungba).a felverés után a burkolat mellé még, jo esetben csak padlopont kell venned ,ha nincs szerencséd akkor betonozni is kell.a burkolat felverése sem lesz egyszerű mert a törmeléket horror öszegért szálitják el.
és akkor jön még amit az elöttem lévő hozzászolok irtak.szigetelé és még a többi......
(ez csak az én véleményem) nem lehuzni akarom az épületet. -
lorcsi
veterán
válasz
SirRasor #96605 üzenetére
Ismeros most ujitott fel hasonlot ( szuloi hazat pofoztak kicsit)
a tetot megemeltette es 15 cm nikecellel leszigeteltette=16M
belso burkolatokhoz nem nyúlt ( az altalad linkeltnel kellene) + vakolas
erre kapasbol ramegy 20-25M a vetelaron felul
ha a szgeteles szar az ugy indul h 5M -
garga pista
őstag
-
-
-Tsaba-
tag
válasz
SirRasor #96545 üzenetére
Nem rossz "falu" az, de nekem 2 ismerősöm is oda költözz nemrég (2-3 éve), annyira nem szuper boldogok. Gyerekkel elég necces (1-1 van mindkettőnek), de az utazgatás is (reggel és délután/este is rohanás az ovi/bölcsi miatt). Bölcsibe és oviba bekerülésre is várniuk kellett. Munkalehetőség nincs túl sok ott, szinte mindenki ingázik. Persze mindkettő azért ment oda hogy majd legyen nagy kert, meg gyümölcsös, esetleg állatok, meg miegymás, de nincs rá idejük (csak részben), nyilván pénzük sem volt jobbra/beljebb. Ill rengeteg pénzt elköltenek havi szinten ingázásra (1-2 autóra vagy bérlet), az időről nem is beszélve (mondjuk a kerékpár valóban gazdaságos ha szeretsz tekerni). Én inkább költöznék vmi jobb környéki panelba mint oda (most kertesbe lakunk), de nyilván kinek mi a fontosabb...
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #96557 üzenetére
Szerintem amit nagyon érdemes átgondolnod, az a gyerek kérdése. Hipp-hopp felnő majd és akkor járhat iskolába. Nyilván valami jobb szegedi intézménybe járatnád majd, de akkor meg vagy hordozhatod te magad be, vagy járhat busszal. Hiába van közel Sándorfalva, macera lesz neki, mert nem helyijáratos busz megy oda 7-10 percenként, hanem távolsági, ami tömve van reggelente és időben el is kell induljon (mindezt télen-nyáron).
De óvoda is hasonló lehet, ha ti mint szülők mondjuk Szegeden dolgoztok. Két esély van, vagy cipeled be minden reggel (a sándorfalvi út minden csak nem jó) vagy járhat oda és akkor meg rohanhatsz érte állandóan.
Ne a saját szemszögedből nézd, próbálj meg kiszakadni abból, hogy mit szeretnél te neki adni majd, hanem hogy mire lenne szüksége (neki) és mi segítene a boldoguláshoz. Annyi embertől hallom, hogy az a folyamatos buszozás kikészítette és soha többé. Ezt bonyolítja majd, ha mondjuk külön foglalkozásokra is viszed/jár a jövőben.
A másik mítosz a kert gondolata.
Addig jól hangzik és tetszik a gondolat amíg nincs. Vagy nem lesz időd levágni a füvet és úgy néz ki 2 hét után mint a dzsungel, vagy telegazosodik, vagy kiég/kirohad vagy csak nem lesz kedved majd gondozni egy idő után vagy sok a talajvíz, vagy kevés a talajvíz, stb... Jól hangzik, hogy a gyerek majd ott rohangál, de meddig? Még 3-5 év? Egy házban nem 3-5 évig gondolkodik az ember, az aztán is ottmarad mikor a gyerek már inkább a haverjaival csinálna valamit (ami nem a kertben rohangászás lesz). Ha meg épp csak szombat reggel érsz majd rá füvet nyírni a sok meló/gyerekbetegség miatt akkor pedig te leszel az a bizonyos faxa szomszéd, aki miatt a többiek szentségelnek majd (elő fog fordulni az ilyen).
Sándorfalván tényleg mindenből egy van és hát az is olyan amilyen (Coop pl.), de gyógyszertár is necces, ha nincs ami kell akkor ugyanúgy jöhetsz be Szegedre (ami még mindig nem biztosíték semmire).
Nyilván a 10 emeletes panel Makkosháza közepén sem jó opció, de azért csak kell, hogy a kettő között legyen valami középút.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #96549 üzenetére
Városban lakom, 48 lakásos távolság, 3 épülettel arrébb villamospálya megy. A tücsökciripelés zavar a leginkább, mikor aludnék. A sünik neszezését is hallani.
Nap közben van zaj, persze, de ilyenkor nyáron a nyitott ablak mellett is külön oda kell figyelni, hogy meghalljam a villamost, pedig ha lehull a lombkorona, rá lehet látni a villamospályára.
Sajnos légifolyosó alatt fekszünk, azért az tényleg zavaró. Illetve valamelyik felső szomszéd, aki tippre otthonról dolgozik, szokott hangosan szentségelni, amikor valami nem jön össze. Ezek télen csukott ablaknál is észlelhetőek, de kb ennyi a zajártalom.Valóban vidéken jobb a levegő minősége, kevesebb benne az a szennyezőanyag, ami egészségre káros. Éltem én is vidéken, ha nem te, akkor más tart állatot, azzal jön a trágya, szag, légy. Minden háznak van kertje, társasháznak is. Garantáltan legalább egyvalaki fog füvet nyírni minden pihenőnapodon, vasárnap lesz, aki húst klopfol. És még nincs egyik szomszédodnak sarokcsiszolója, nem gumicsizmával tüzel télen. Ó, igen, az a jó vidéki levegő télen!
Ha nem helyben van a munkahely, akkor az utazást is át kell gondolni. Nem mindenkinek időjárásálló, négyévszakos a kerékpár, egyeseknél van gyerek, akár kisgyerek, néha betegen is, akit orvoshoz, ügyeletre is kell vinni. A háziorvos, a posta megint területileg illetékes.
Ja igen, amit még nem mondtak: a telken, ingatlanon lévő összes költség a tied, míg egy társasház esetében például egy tetőjavítás költségét többen dobjátok össze.
Egy 12 lakásos társasházon és egy nagyobb családi házon lehet ugyanakkora tető egy ugyanakkora telken. -
-
DarkByte
addikt
válasz
Magánháznál is simán kifoghatsz hülye szomszédot.
Szőregi ismerősömék küzdenek most azzal, hogy a falszomszédjuk elkezdett problémázni azon hogy ők megvariálták kicsit a lakást és most ahol eddig az egyik helység spájz volt, forgalmasabb lett és hogy hát ő zavarja a zaj ami áthallatszik.Az ilyennek megmutatnám a társasházi létet egy pár napra. Rájönne hogy nincs is neki baja.
A sertéstelep szag bejön Szegedre is nyaranta. Oké, falun/tanyán ez jön sokkal jobban direktbe. (Engem sokkal jobban zavar a legyek megjelenése az állattartással. Mindent összemocskolnak és idegesítőek. Szüleim tanyán élnek így van hozzá szerencsém.)
Ami nekem még a magánházból totál nem hiányzik az a telek karbantartása, főleg ilyenkor nyáron 40 fokban a fűnyírás/gyomirtás. -
tisn
addikt
válasz
iszonyat jó hely, életem legjobb 4 évét töltöttem ott. A tó nem büdös, elég messze is van, és nagyon szép. Trágyaszag nálunk csak akkor volt, amikor a szomszéd desznyót tartott, de az is rendeződött némi összeveszés árán.
Kaput soha nem zártuk (derékig ért), nem tűnt el semmi soha. A város tiszta, nagyon jó erdei kis futóösvény van, utána jó homokos puha földúttal, futni is jó hely (télen is jó az erdő, mert a faluban megfulladsz.)
hat en szoktam arra bicajozni, nagyon jo a bicajut, robogos max megeloz.
-
Gergello
addikt
válasz
Nem Sándorfalváról, hanem általánosságban mindről, amelyik nem nagy város. Tudom, hogy Sándorfalva technikailag város. Életkörülmények, helyben minden drága, mindenért ! vissza kell járni Szegedre. Én nem úgy vásárlokok, hogy egy hónapban egyszer és akkor mindent. Ha nem egy remete vagy aki a saját házába lakásába zárkózik, hanem köt valami a városhoz, akkor minek eltávolodni. Kultúra hiánya, van a saját telked, a kocsma, a puszta. Ennyi. Még egy sétát sincs hol tenni, ha nem a földek szélén akarsz járkálni.
Szaggal kapcsolatban:
Vidéken"falun" 3 évszak van nem 4:
Gané elött
Ganékor
Gané utánEz nem alpáriság, ez így van.
Én anyagi okok miatt kijöttem, de menekülnék vissza. Minden percben azért dolgozok.
-
válasz
Életem 54 évét falun töltöttem (22 Zsombón és 32 Bordányba)
Faluhelyen mindig is lesz trágya szag és fűnyírót vagy flexet ordíttató szomszéd de meg lehet ezt is szokni mint a városba a folyamatos zajt stb-stb.
Én jóba vagyok a szomszédaimmal és soha nem is volt gondunk egymással.
De ez csak az én véleményem és nem tudom mi a helyzet Sándorfalvával. -
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #96405 üzenetére
Mint egyáltalán nem rossz ötlet, minimál, nagyon Windows like az alap UI összeállítása, nincs tele felesleges vackokkal. Én személy szerint szeretem. Kicsit oldschool kinézet van az igaz. De amúgy az is Ubuntu/Debian alapokra épít, szóval ugyanúgy működik vele minden leírás mint Ubuntu-val.
(Én személy szerint a modern Ubuntu-t egyre kevésbé bírom. Canonical nagyon Microsoft-os irányba viszi az egészet.)Esetleg még Pop!_OS, az akkor lehet jó ha a gépben Nvidia kártya van, picit automatikusabb abban a tekintetben, szintén Ubuntu alapokra épít. Bár azt nem használtam hosszabban, csak kipróbáltam.
-
Rawulf
őstag
válasz
SirRasor #96405 üzenetére
Erős túlzás, sőt inkább lózung, hogy szivatnám a Mint-tel.
Ha nem csupán tesztelni szeretne, akkor az Ubuntu-t javasoltam volna, hogy "belakja", de kezdőknek a Mint továbbra is jobb, mint az Ubuntu. Amúgy a Mint is Ubuntu alapú, ami meg ugyebár Debian alapú, tehát azért nem ég és föld a különbség:
https://linuxinfok.hu/mi-az-a-linux-mint-es-mitol-jobb-mint-az-ubuntu/ -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #96393 üzenetére
Sándorfalva, Kistelek: több ismerős döntött így, jó óvódák, áltsulik vannak (Szőreg/Deszk már drága). A többi közeli helyiséget nem tudom. Bejárás kicsit bonyolultabb, de amennyit spórolsz a házon, azon tudsz venni autót, vagy bérletet. És van egy kertes házad, konyhakerttel, rendes lakóközösség stb..
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #96386 üzenetére
2003-as építésű tégla. A ház építésekor egyedül a mi lakásunkban szabálytalanul lett bekötve a kazán a kéménybe. Mi 2015-ben vásároltuk a lakást. Szerintem az eredeti tulajok se feltétlenül tudtak erről a szabálytalan bekötésről.
A béléscsövezés előtti felmérésnél derült ki a ház életében először (jelzem 2023 januárjában, azaz 20 évvel az építés után), hogy jé, van egy kazán ami szabálytalanul van bekötve. Ekkor már volt olyan lakás, aminek másfél éve nem volt fűtése és melegvize (régi kazán tönkrement, új kazán meg csak béléscsövezett kéménybe köthető), miközben nálunk azóta is él és virul a kazán.
Minden évben volt kémény vizsgálat, de soha senkinek nem tűnt fel a szabálytalanság.
Mivel pont a mi lakásunk volt ez a szerencsétlen, vállaltam, hogy időt és pénzt nem kímélve mielőbb megszüntetem a szabálytalanságot. Ami sok kör lefutása után kiderült, hogy úgy lehetséges, hogy tetőtéri a lakás, leválunk a közös kéményről, új kéményt építtetünk.
Leválás megtörtént, új kémény saját pénzemből elkészült több, mint fél millióért, közös kéményről lemondó nyilatkozat megtörtént, amivel mellesleg 300 ezret spóroltam a háznak a béléscsövezésnél, mert 8 helyett csak 7 lakást kell béléscsövezni.
Erre jött az értesítés, hogy a házban a kémény közös és a kémény béléscsövezésére, mint a társasház legnagyobb alapterületű lakása, nekem kellene a legtöbb pénzt befizetnem több, mint 400e-t, azok után, hogy a ház érdekében saját pénzből, a katasztrófavédelem által is elismerten, több mint 500e-ért leváltam a közös kéményről.
Hát ezért fáj, most ez a 400e.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest