- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
válasz
DarkByte #78818 üzenetére
szerintem működik, de a Gogol utcában is van egy mosoda
és a mérey-n is..nagyjából itt -
martonx
veterán
válasz
DarkByte #78073 üzenetére
"ha már ennyibe kerül, akkor kapj is valamit a pénzedért, ne az alsó kategóriásakat vedd" - én pont ezért vettem RX460-ast használtan 27K-ért, ramot pedig 2600-ast, hiszen minden Ft, amit e felett költök, kidobott pénz, teljesítmény / ár mutatók ide vagy oda (kivéve ha az ember benchmarkokra élvez, vagy 4K-ban játszik).
-
quailstorm
félisten
válasz
DarkByte #77818 üzenetére
Minden csak pénz és türelem kérdése.
Újszerű állapot működő távirányítóval, és MKII verzió. Csak szólalna már meg gépen keresztül isMegpróbálom a csoportot, bár hatalmas aktivitást nem látok sajna
Amúgy tényleg arról van szó, hogy ha valaki zeneszerzésre használ MIDI-s cuccot aminek van 5 pólusú DIN kimenete, az is teljesen jó. Sajna unokatesóm túl új és túl olcsó Roland keyboardot vett, azon nincs...
-
csoszogi
tag
válasz
DarkByte #77701 üzenetére
Hosszabb távon ebben az esetben szerintem megéri valami tisztítóegység felszerelése a csap alá. Csak számolni kell kicsit. Rick4 egyszer beírta ide kb. mennyire jön ki neki egy liter tisztított víz. Ha jól emlékszem....
Ha kevert vezetékes rendszer van (vas/réz) akkor az ott lezajló elektrokémiai folyamatok miatt is romolhat az ízélmény, plusz hozzá ez a visszaoldási mizéria..."Elég szomorú hogy egy Szeged méretű városban ezzel együtt kell élni." és mennyi ilyen dolog van?? Itt is írták többen ezt más, különböző dolgokkal kapcsolatban.
-
_Petya_
őstag
válasz
DarkByte #77394 üzenetére
Én megpróbálnám a Dekorműhelyt a Csongi elején a körúttól a Szent István tér felé talán a második vagy a harmadik ház aljában. Ki van írva, hogy vágnak méretre plexit, gondolom CNC-znek is, de én nem voltam még ott. Majd szólj ha sikerült, mert lehet nekem is kellene ilyesmi.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
DarkByte #77368 üzenetére
Szóval mivel fogják a gépet, ezért azt használod, ami a legjobban fogja a gépet. Looogic.
Sajna a defender kikapcsolására nincs más mód, mint feltenni egy olyan kergetőt, amit felismer, de arra bármely ingyenes is elég.Egyetemen is szétvet az ideg a defender miatt... itthon is mivel nincs SSD megbolondulnék mellette.
Amúgy egy Defender+MBAM+adblock védelem szempontjából jó kombó, csak a defender túl gyakran akadályozza az embert a munkavégzésben.
-
azbest
félisten
válasz
DarkByte #77337 üzenetére
Általában pici haszonkulccsal dolgoznak, ahol a 2-4%-os kártya jutalék is számít (nem a tranzakciós díj). De persze üzleti számlán a tranzakciós díjat is leverik rajtuk. Lehet, hogy te sokat fizetsz, de a boltnak abból 10% sincs a haszna.
Válts bankot, ha nem megfelelő a tarifájuk utaláshoz. Máshol például ingyenes. A kormány készpénzkímélést "elősegítő" politikáját lehet még okolni.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
DarkByte #77062 üzenetére
Elvileg az intenzív arzénmentesítés okozza, de a pontos folyamatot nem ismerem. Az ivóvíz-hálózatra elég komoly haladékot kapott az ország, mostanra viszont be kellett vezetni a magyar norma 1/5-nek megfelelő únós normát. Ebbe buktak bele a híradóban szereplő kistelepülések víztisztítói is, bár ott szuperbaktérium is került a vízbe.
Szagnak meg elvileg nem szennyvíz, hanem termálvíznek kéne lennie
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #76843 üzenetére
Mondjuk az azért tényleg rossz, hogy részletre kérted a 700-at, és nyögni kell, de mint írtam, amivel nem lehet mit kezdeni, azon a kesergés csak az ember életkedvét veszi el, megoldást nem hoz. És mint ilyen, a legjobb, ha az ember minél gyorsabban túlteszi magát rajta, főleg, hogy eleve meglepetés nem lehetett, a vétel előtt is nyilvánvaló volt, hogy erre ennyit még ki kell tenni.
Csak egy példa, nemrég vettem egy autót, a vételár 725 ezres volt, erre kifizettem még eredetvizsgával, illetékekkel, mindennel együtt 83 ezret, ( igen, több, mint 10%-ot) egy kis szerviz 48+46 ezer, és utána tudtam beleülni. És akkor évente ott a kötelező 30-ért, a súlyadó 15-ért, (tehát csak ez a vételár és az érték évi 6%-a) ha megyek, ha nem. Sajnos ez ilyen a vagyonszerzés ebben a világban látszólagos, egyrészt folyamatosan fizetni kell azért, hogy ami a tied, az a tied is maradjon (legalábbis úgy érezd), folyamatosan költened kell rá, hogy értéktartó maradjon, miközben a ráköltés árát sosem kapod vissza, és akkor még szó sincs arról, hogy bármikor bárki ne vehetné el tőled. Házzal, lakással ezt még nehezebb megcsinálni, mert pár nagyságrenddel feljebb van minden, és a végén ott se biztos, hogy jól jön ki.
-
SharpSA
veterán
válasz
DarkByte #76505 üzenetére
Ez teljesen a gyári VW helyére való, nem kell semmilyen plusz keret hozzá, pont olyan a kialakítása. Erről van szó.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #75900 üzenetére
Igaz, mondjuk, hogy tényleg elfogyhat az sms is, ez kimaradt, mert nekem még sose fogyott el a korlátlan küldés, de mondom, ha erre nincs felkészülve az ember, azért úgy általában, ott nagy a baj. A havi elkölthető egyenleg egy feltöltősön azért csak jobban kontrollálható, mint a mobilnet, gondolom... Ez a feltörős móka se működhet olyan nagyban, a gazemberek szerintem más mókával keresnek több pénzt, macerás ezzel mókolni..
De hogy az eredeti témához visszakanyarodjunk, az oszlopnál tudsz pénzérmével, paypassos kártyával fizetni, ha nem kívánsz odamenni, akkor meg sms-sel fizethetsz. Szerintem van annyi lehetőség, hogy mindenki tud választani, és az életünknek ez olyan kicsiny részét teszi ki időben- pénzben is, hogy ennél többet tényleg nem éri meg foglalkozni a témával, főletg, hogy magad is látod, mindenkinek más fontos még ebben is. Szerintem az is nagy előrelépés, hogy az eddigi tépkedős + sms küldős rendszer helyett (mert én már vagy 5-6 éve, de lehet még régebben is, az sms küldős megoldást használtam) másoknak egyszerűbben, és tévedés lehetősége nélkül is lehet parkolni.
Mobilnetem épp nem most fog elfogyni, nehéz is belegondolni, hogy is történik majd, ha megáll..
-
csoszogi
tag
válasz
DarkByte #75900 üzenetére
Szerintem ez az elavult nem elavult dolog azért nem olyan fekete/fehér. Volt egy adott technika, ami bizonyított, SMS vásárlás, én nem tudom évente hány embernek okozott problémát, de túl soknak nem mert akkor cikkeztek volna róla. A Paypassos kártyákról is írkálnak ilyet, hogy feltörhető olvasható stb. No és a hitelkártyákkal történő visszaélésekről ne is beszéljünk. Az okostelefonok korában, mikor az életed a telefonon van, szinkronizálva a számítógépeddel, meg a "felhővel" meg még tudja a jó Isten mivel, ha valamire valakik kiváncsiak megszerzik így vagy úgy, használhatsz te bármiféle szuper titkosítást..
Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a papír alapú csekkel történő számlakiegyenlítés/fizetés, az elavult, vagy sem? Mert nálunk dolgozik egy külföldi, és mikor rendelt valamit az egyeteme nem átutalással rendezte, hanem küldött egy dollárcsekket, hogy akkor váltsuk be. Amit persze nem lehet lásd:[link]
Akkor most őket hova lehet sorolni a 21-ik században? Állítólag igen fejlett népségnek tartjuk őket...Hiába hivatkoztunk az adott törvényre, nem tudták elképzelni, miért nem lehet beváltani azt a dollárcsekket... Azt hiszem náluk meg ez az utalás dolog túl drága.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #75894 üzenetére
Nekem sincs a párnába varrva a pénz, de az egyetlen fontos dolog, hogy ne kelljen fizetnem, ha a kezemben kell legyen, az pont a bankban nem teljesül. Vannak a párnánál modernebb megoldások, sőt, csak modernebbek vannak.
Mobilnet? Jó ötlet.
Csak egy példa, mi a baj vele. Képzeld el, hogy elküldesz egy indító üzenetet, majd elmész dolgodra, közben fellépsz a FB-ra, és kapsz 3 képet, majd megállítanád a parkolást, de elfogyott az adatkeret. AMúgy gondolom ezér tis lett 4 órában megszabva a parkolás, és nem napijegy van, mert van az úgy, hogy nem jön össze. Adatforgalom figyelése, és előre tervezése szerintem bajosabb, mint kemény 75Ft-ot fizetni egy szolgáltatásért. Az úgy rendben lenne, hogy nem tudod leállítani, mert hónap utolsó napján parkolva közbejött valami 1MB-os történet, ugye?Az sms mindenkinek ott van, még egy sima buta telefonnal is lehet küldeni, ismerek olyat, akinek sok sok pénze van, akármilyen telefonja lehetne, de nem érdekli, egy 6-7 éves nokiája van, se net, se semmi. Biztosan lesz majd olyan idő, amikor az sms is kihal,de addig ez a legpraktikusabb. Akinek ez nem jó, mert túl egyszerű, mert olcsó, meg drága, vagy bármi, annak mint írtál, annak ott a kék oszlop.
Momentán mms-t, sms-t is ingyen küldök, az a 75Ft meg nyilván NEKEM megér annyit, hogy 4 órás parkolásnál se, meg 20 percesnél se vergődök mással, másnak nem ér meg ennyit, ő áll az automatánál hidegben, melegben, esőben, esetleg akkor is, ha 4-5 ember áll előtte... Esetleg majd akkor is, ha egy két gazember rááll a témára, és egy bicskával melléállnak, ha már nyitva van a pénztárca...
Megoldás van annak, aki nem akar pluszt fizetni, a kényelemnek ára van, de nem kötelező élni vele.Postára meg mennem kell szinte naponta, az a 2 csekk aztán ugyan nem oszt, nem szoroz a történetben, én még a postára menet is pénzt keresek, nem időelqrás van, az Olajbányász- téri kispostán mindent el tudok intézni, és max 10 percet szoktam bent tölteni mindennel együtt.
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #75894 üzenetére
Most látom, hogy rossz menetrend app-ot linkeltem, ezt akartam. Ez tényleg tök jó. Nem csak funkcionális, de modern is, látszik hogy öltek abba is energiát, hogy passzoljon az Android design elveihez, stb.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #75889 üzenetére
Szerintem ha neked egy ilyen sms ára számít, akkor ne járj autóval.
Kapd elő a számológépet, a bankkártya, a számlavezetés, a tranzakcióról küldött sms bármivel is olcsóbb, mint így a kényelmi szolgáltatás? Akkor elmész az automata mellett, és paypassos kártyával fizetsz. Elég modern, főleg a régi kitépkedés vacakhoz képest, az emberek nagy része ezt csak nem rontja el, nem úgy, mint a tépkedéssel. Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy a pénzem nem nálam van, és fizetnem kell azért, hogy nálam lehessen, ezért aztán számlám, és bankkártyám sincs.
Redem van, abból mindjárt kettő is, az ilyen havi pályamatrica- parkolás, két telefonszám kompletten nettel, akárhova- akárkit hívós csomaggal 26-28 rugóba belefér, egyben kifizetem két kattintással, nekem meg ez a jó, legyen csak ott rajta, ha számla kell a parkolásról, bemész a szeparkhoz, és sorban állsz?Szegény szepark meg mindkettőnknek meg akarna felelni, aztán tessék.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #75887 üzenetére
Itt az sms-t nem én írom, katt-katt, és már megy is a dolog, a szolgáltatás díja pedig a telefonszámlám mellé lesz csapva, ennyivel többet fizetek, de ez van az autópálya.matricával is, katt katt, és mehetünk. Szerintem jól van ez így. Nem kellbankkártya sem, a szolgáltató hiteles formában kiszámlázza, mettől meddig volt jogosultságom, és ez nem kártyával, meg utalgatva fizetős, hanem tettek, és érintés nélkül, távolról is megy. Leteszem a kocsit, de eszembe jut, hogy, hopp, a guminő otthon marad, megállítom, és fizettem 100 ft-ot. Mi a korrektebb ennél? Totál rendben van így, főleg, hogy egy sms múlandó lehet akár vízbe ejtés által is, így viszont igazolható minden, van is egy perem a szeparkkal, ahol szerintük jegy nélkül parkoltam, szerintem meg ott az sms, a visszaigazoló is, és a vodafone számláján is percre pontosan minden. Utóbbi online lekérhető, külön számlát lehet kérni erről, stb stb. Ja, és a paypass se jó, több, mint 4 órát parkoltam, lejárt, újra megnyomtam, oda se kellett menni a kocsihoz... Hogy kellene jobban csinálni!
-
csoszogi
tag
válasz
DarkByte #75417 üzenetére
valami valtozas lesz szerintem, mert latok korbekeritve kb 50*50cm-es teruletet a bicajut mellett a Novotelnel, a szalagra meg rairva, ittt hamarosan parkoloautomata lesz, de az is lehet, szkt jegyautomata. Bicajjal nem lattam pontosan....
Krogoth : passz, csak volt ismerosom akit emiatt buntettek. Lakossagival is annyit allsz amennyit akarsz(mondjuk az mas)..meg kell kerdezni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DarkByte #75027 üzenetére
Engem meg a Kossuth Lajoson követett, majd az Izabella hídon mellettem ment, utána egész az M5 felhajtóig előttem, utána elvesztettem szem elől, majd az Elefántos benzinkútnál megint láttam.
A müncheni BMW Museum-ban volt szerencsém szemügyre venni alaposabban a modellt.
-
Polemius
senior tag
válasz
DarkByte #74993 üzenetére
- Veszel/bérelsz lakást a belvárosban, és kedvezményes bérletet váltasz.
- Parkolsz a körúton kívül / Árkádban. Max 10-15 perc alatt bárhová eljutsz a belvárosban gyalog.
- Vagy autó helyett mással közlekedsz. Pl. gyalog/tömegközlekedés/bicaj/robogó/motor.
- Diplomata karrierbe kezdesz (diplomata rendszámmal is kellene fizetned, de sosem fog megtalálni büntetés) -
csoszogi
tag
válasz
DarkByte #74993 üzenetére
Belvárosi/parkolózóna állandó lakcímen lévő utca plusz a közelben egy másik utcára is ki kell adják.
Magánszemély esetében a kocsi tulajdonosa számít, hova van bejelentve az állandó lakcíme. Céges esetet nem tudom.
Évi 6500-6700 azt hiszem a lakossági.
macilaci jól mondja, őket kell kérdezni. -
macilaci78
nagyúr
-
-
azbest
félisten
válasz
DarkByte #74655 üzenetére
nagyon helyfüggő... a szegedi torony kisteljesítményű, de van hogy nem is a teljesítmény a baj, hanem a millió wifi hálózat, a házakról oda-vissza verődő jel és a közlekedés. Esetleg a többi környékbeli magas épületek tetején lévő ipari átjátszó antennák.
A végén én hajtogattam drótból valamit, azzal lett a legtűrhetőbb, se a kis bot se a sokelemes nagy nem volt elég jó. Pedig még 5 tunerre szét is lehet osztani a jelet.
De anno amikor az eredeti paraméterekről átálltak és olyanra álltak át, ami elvileg hibatűrúbb, az is rosszabbul jött be anno a 8adikon a koleszban, mint előtte. Pedig volt olyan freki amit az usb tuner antenna nélkül is megtaláltFalun a szentesi adót 50 km-ről tudtam venni egy ócska szobaantennával, csak akkor döglődött, ha mobilnetet is szerettem volna használni
A képminőség pedig adott, a digitálisnál vagy sikerül visszaállítani a hibajavító kódok segítségével a tartalmat vagy nem. Nagyon keskeny a léc köztük, amikor képhibák vannak. Vagy van kép vagy nincs.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
DarkByte #74626 üzenetére
Köszi,a kép alapján nem gyűjtőkémény és ha jól látom páran már bélelték, amelyikben oldalt szellőzőrács van,az valószínűleg már bélelt. Próbáld meg felvenni a hozzátartozó tulajokkal a kapcsolatot.
Nekem az ablakosok itthagyták a szellőző betétet,azt ígérték, ha kell félóra alatt berakják.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
DarkByte #74620 üzenetére
Ablakot lehet műanyagot betenni,csak be kell építeni egy szellőző rendszert,gyakorlatilag ezzel el is veszik az új ablak előnye.
Egyszerűen meg tudod te is nézni a kéményed,alul van a tisztítónyílás,kiveszed,bedugsz egy tükröt és ha szépen látod a lik végét az jó jel ,ha kint pedig felnézel a tetőre és kb 1-1.5 méter széles a kémény vége,esetleg még látod is kikandikáló csöveket,akkor valószínű,hogy saját kéményei vannak a lakásoknak.
Ezt lehet bélelni,de ezt a gázszerelő is megmondja neked seperc alatt.A gyűjtőkéményes infó pedig igaz,vagy egyszerre mindenki vagy külön saját kémény(ha megoldható,esetek többségében nem).
Az a neve,hogy "túlnyomásos gyűjtőkémény" ,keress rá ,van fent róla írás bőven. -
-
Polemius
senior tag
válasz
DarkByte #74586 üzenetére
Nem, hogy szabad, de ha nem folyamatos záróvonal van, akkor kimondottan a buszsávból kell kanyarodnod.
Csak figyelj sávváltáskor, mert buszon kívül taxi, bicaj, robogó, motor is jöhet ott!
Valamint, ha buszsávban vagy, akkor a busznak szabadot mutató jelzésre mehetsz te is. -
azbest
félisten
válasz
DarkByte #74479 üzenetére
kíváncsiságból neten keresgéltem és állítólag nincs specifikálva a minimális hossz. Viszont a túl erős jel esetleg okozhat problémát a gyakorlatban. Itt egy egész jó írás erről [link]
Mondjuk fali aljzatnál vagy patch panelnél van mégtöbb kábel a két eszköz között, nem csak a nyúlfarknyi. -
macilaci78
nagyúr
válasz
DarkByte #73972 üzenetére
Facebook, hát az nincs.
Majd ha lesz egy olyan platform okostelefon alá, ahol nem a júzer lesz a termék, akkor felcsillan a szerencsecsillagunk.Rick4: írtam én, hogy bárki is csodálja?
ELACielvtárs: Párom céges telója egy Nokia 535 DS. Már a menüben való keresgéléstől lefagyott.
A Droidot úgy állítottam be, hogy hétfő, szerda, péntek éjjel újraindul. Azért az elmúlt 9 hónapja, mióta megvan, kb 5 alkalommal fordult elő, hogy az újraindulás nem ment végbe reggelig és manuálisan kellett egy reset. A net jó rajta, ahol van megfelelő lefedettség, ott mértem már 86/45 Mbit-et is 4G-n, ahol nincs lefedettség, ott ez sem tud mit tenni. A Miracast késés, laggolás nélkül megy akár fHD filmek esetén is. A TV mellé felpattintom a telót, skype-nál a másik fél képét a TV-re rakom ki.
-
válasz
DarkByte #73725 üzenetére
Az a baj, hogy aki meg akar halni, az megoldja. Itt szerencse, hogy csak magával végzett.
Kb. mint a rákellenes 1% film, amin most mindenki fel van háborodva, pedig eléggé jogos a reklámban felvetett probléma. Persze nyilván van, aki nem tehet semmiről, csak úgy jön a rák, de azért erősen a 99,99999%-hoz konvergál azoknak a száma, akik bizony nagyon is tehetnek róla, és pontosan tudták, hogy a dohányzás, az alkohol, a mozgásszegény életmód, a rossz táplálkozás hová vezet...
-
-
csoszogi
tag
-
tisn
addikt
válasz
DarkByte #73034 üzenetére
a meg most még szőnyegek és függönyök nincsenek és fura kicsit, de majd apránként mindent.
nekem holnap rakjak a redonyt, fuggony dec.6-an a nappalira/konyhara (tobbit megoldottam az elfekvo cuccbol), szoval ket het, es a szomszed hazakbol mar nem bamuljak a pucer seggem
-
quailstorm
félisten
válasz
DarkByte #72995 üzenetére
Enyémek is sárgák, csak mosószert kapott eddig. A ragasztó és a kosz könnyebben lejön mint a sárgaság. Én is megúsztam ingyen a szettet, Floppym nincs csak. Konkrétan a kémiatanárom kukázta nekem még gimiben
Nem csodálom hogy nem bajlódott az elszállítással a tulaj. Erre nyilván jó, csak apám dolgozni vette, mert hogy olcsó. Arra most nem emlékszek mennyire volt lapraszerelt vagy egészben. De nem lett átgondolva.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarkByte #72987 üzenetére
Egy fürdetés ráférne a C64-re
Jó kockulást, most már értem miért találtam be vele.
Látom te is vettél ebből a számítógépasztalnak csúfolt lóf@szból. Mienk már szétkopott teljesen, mérete miatt meg mindig utáltam, teherbírása meg nulla, de veszély nem fenyegeti nálunk. Scanner, monitor, billentyű meg fiókban lom és a gép helyén audioCD. Gép meg mellette.
-
quailstorm
félisten
-
tisn
addikt
válasz
DarkByte #72697 üzenetére
amilyen idiota vagyok en sem kotottem meg... pedig kellene, a netrisken probaltam, de ott nem lehetett normalisan
felhivott az uzletkotojuk, hogy felbeszakitottam a biztositaskotest, mi volt, mondom, hogy van tarsashazi, csak a kulonbozetre + ingosagra szeretnek, de nem engedi, mondta, hogy elintezik visszahiv... azota is
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest