- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumoo
senior tag
válasz
_Petya_ #81930 üzenetére
Lövésem sincs, hogy valójában mi a gond, csak írtam vmit.
Ezért kellene szaki, aki megcsinálja.
Részemről tuti nem nyúlok hozzá, de azért köszi a linket.A továbiakban megkérek mindenkit, hogy szorítkozzunk a kérésre, szaki elérhetőség, köszönöm!
Ha meg nincs, az se gond.Sz.
-
csoszogi
tag
válasz
_Petya_ #81901 üzenetére
mondjuk, ha rendesen fel lenne festve, egyertemubben latszana a zarovonal, akkor nem lennenek ilyen dolgok.
Egyszer en is csinaltam hasonlot itt, meg regebben, hogy rossz savba soroltam, index aztan mentem, savot valtottam a korforgalomban, a mogottem jovo meg anyazott, mondjuk teljesen jogosan. De nem volt ilyen szoros, boven volt hely csak inkabb meglepodott, de en is
. Arra emlekszem nem volt nekem egyertelmu az utburkolati jel, en ott meg normalisan felfestve nem lattam. Ha meg ugy megcsinalnak, mint ami a Bakay Nandor vegen van, szerintetek napi hany tengelytores, koccanas lenne? Rick-et kerdezd meg, vagy olvass vissza mi a teeendo ilyenkor, neki van fenn par videoja ami hihetetlen helyzeteket rogzitett.
-
veze
őstag
válasz
_Petya_ #81898 üzenetére
Én rám motorral közlekedve jobbról balról rámhuzzák, mintha sem lennék ott, pedig nem robogó..
Állandóan résen kell lennem. Tényleg jó nagy gyökér mind, ilyenkor nem rajta mulik, hogy utána esetleg bevonuljon a börtönbe gondatlanségból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt !! Aztán sírna hogy nem látja a gyerekét, családját egy ideig. Akit felborít, aki elé kikanyarodik azt meg SOHA többé nem látja a családja már. idióta f@szok, pofán kéne verni mind egy szívlapáttal ! -
-
csoszogi
tag
válasz
_Petya_ #81572 üzenetére
oké, de mint írtam elküldtem neki ugyanazt a .txt file-t, és ő ott kínában tudta használni a program simán beolvasta neki, ahogy évekkel ezelőtt nekem is, míg én itthon meg nem tudtam beolvasni.
És ez igaz volt a régebben előállított fileokra is, hogy most azokat sem akarta beolvasni, ugyanezzel a hibával.
Ez egy kicsi program (2.7MB), de nekem nagyon kellene, másik hozzá hasonlót nemigen találtam.
Maga a txt file meg nagy 18-38MB. Most megnyitottam wordbe: 3000 oldalnál bezártam, meg lett 2460248 szó..
Hat nem hiszem: kozben notepad megnyitotta nagy nehezen, kicsereltem minden pontot vesszore es megy...
Koszonom a segitseget
Most megnezem, ha regiot cserelek, akkor lehet nem kell baszogatnom ezt a vesszo pont atallitast.
-
csoszogi
tag
válasz
_Petya_ #81565 üzenetére
Köszönöm a választ. Hú ez nekem túl bonyolultan van fogalmazva..
A nyelvi beállítást eddig sem változtattam, angol a win-em van, akár csak akinek írtam is, vagy lehet neki kínai..
. Szóval.
Leírom képletesen mit is csinálok:
Van egy adat amit generál ez a szoftver. A kijövő adatokat(A) feltöltöm egy adott szerverre (amerikai), az mókol vele, majd a kapott eredményt .txt formátumban le tudom tölteni.
Ezt a .txt file-t kellene beolvasnia a szoftvernek, hogy megállapítsa, hogy az (A) adatok közül az alapján mi a jó.
No is itt van a gond, mikor ezt a .txt file-t be kellene olvasni. És ez az ami megy a fejlesztőnek, ugyanazt a .txt file-t be tudja olvasni, amit én töltöttem le. Sőt elküldtem neki többet is és minddel ment.
Meglesem a nyelvi beállítást.
-
-Tsaba-
tag
válasz
_Petya_ #80992 üzenetére
Én a Pilóta Panziót ajánlanám, bár nem apartman de szerintem nagyon hangulatos (is)....
-
Doggy dog
senior tag
válasz
_Petya_ #80883 üzenetére
Ma volt idő megcsinálni.
Kártyával minden rendben!@ mindenki
Mivel valószínűleg a kamera a rossz,így rendelnék másikat.
Ezen cikk alapján rendelném meg ezt a kamerát innen,de a Gearbest úgy mutatja,hogy out of stock,ha kosárba teszem...Nem rendeltem még egyik kínai oldalról sem,így lehet csak én vagyok béna és valamit rosszul csinálok.
Valaki,aki szokott innen rendelni,az rá tudna nézni?
Vagy honnan tudnám még ezt megrendelni hasonló áron,megbízható helyről? -
veze
őstag
válasz
_Petya_ #80905 üzenetére
ez is egy agyrém, aki ezt kitalálta.. hogy útpadkával elválasztott, megemelt füvesített pályán megy a villamos egy sávba szorítva a forgalmat. Remélem egyszer majd az anyjáért megy a mentő ezen az úton, a gyökkettővel haladó tanulóvezetők mögött, mert se a járdára se a villamos pályára nem tud felhajtani hogy megelőzze a helyhiányában előle kitérni sem tudó mazsolákat
-
Gondwana
addikt
válasz
_Petya_ #80902 üzenetére
(A villamos az nem pöttyös lámpa? Ahhoz azért nagyon tanyasinak kell lenni, hogy valaki azt benézze. Ellenben Szabadkán gyakran magyar rendszámosok, akik nem is számítanak a telezöld intézményére = törmelék. Úgyszintén eltérő, hogy míg Szerbiában jóformán minden kereszteződésben egyértelműen jeölik (tábla/felfestés/mindkettő) az elsőbbségadást, addig Magyarországon ahol csak lehet, jobbkézszabály kizárólag. Gondolom, a színesfémipar tradíciójának maradéka lehet. Még mielőtt: én is magyar rendszámossal mászkálok Szabadkán...)
-
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #80593 üzenetére
A múltkor jártam úgy, hogy az egyik autóval, amivel csak Pestre szoktam közlekedni, itt a városban nem, álltam a bejárón, valamit kerestem benne, beültem, bedugtam a kulcsot, aztán kiszálltam, bejöttem. 4 nap múlva mentem ki, a kulcs benne, akksi nullára lemerülve, mert a rádió is szólt halkan amíg volt benne szufla. A kutyát nem érdekelte.
-
-
r0by
addikt
válasz
_Petya_ #80444 üzenetére
Utóbbihoz telefonáltam, nem foglalkoznak sajna ilyennel.
Neten láttam már 300 Ft-ért, csak ott meg 2k a házhozszállítás. Így lehet, hogy a végén marad ez a módszer.Szerk:
Aliexpressen láttam még 1.000 Ft-ért 10db-otEbay-t mondjuk még nem néztem, lehet ott lenne 1 db is..
-
válasz
_Petya_ #80307 üzenetére
Én is velük szereltettem az összes klímát, meg ők is tartják karban tizensok éve. Eddig maximálisan meg vagyok elégedve velük, volt, hogy szombat este 9-kor értek haza pestről, de kijöttek kondenzátort cserélni egy öreg westel klímán, amit nem is ők szereltek be.
Viszont tény, hogy rengeteg a munkájuk, időben kell egyzetetni. -
DarkByte
addikt
válasz
_Petya_ #80299 üzenetére
A Digi topik folyamat erről pörög, de tömören: vagy Huawei vagy ZTE ONT-ot kapsz (attól függ mi van nekik készleten), amit lehet kérni hogy rakjanak át bridge módba (javasolt, a sajátjukat nem tudod adminisztrálni), így utána tudod tenni a saját router-edet, amelyen ugyanúgy PPPoE tárcsázást csinálsz mint az eddigi FTTB infrastruktúrán. Ha volt telefon azt az ONT-ba dugod, ha volt TV-d, akkor vagy marad külön kábelen, vagy az ONT olyan hogy van CATV demultiplexer benne, és TV Coax kábelét oda kell bedugni. Ugyanúgy marad DVB-C a történet.
Gondolom még ez is paneles területen van. Kíváncsi vagyok a társasházakhoz mikor fognak hozzá majd.
-
quailstorm
félisten
válasz
_Petya_ #79097 üzenetére
Én paragrafust kértem. Random magántulajdonban lévő weboldal szövege nem paragrafus. Ezek az oldalak jellemzően csak valamely olvasó és szerző által átvett, rendkívül leegyszerűsített verziója a szabályoknak.
Ezek a kitételek vonatkoznak az úttesten kerékpározásra:
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok:
54. § (11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem főútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek – ha a közúti jelzésekből más nem következik – a kétkerekű kerékpárok az úttesten is
közlekedhetnek.
13.§ (2.) …Ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek.A trolis esetnél itt csak és kizárólag az utolsó gumiszabály érvényes, mivel főútvonal tábla kinn van. Ennél egyértelműbb megfogalmazás nincs. Attól most tekintsünk el, hogy egyesével el tudjátok magatoknak dönteni. Az a kérdés a bíróság mit ítélne, ha ezen múlna a baleset. Azzal meg gondolom egyetértetek, hogy az ilyen helyeken a kerékpárút használata lassítaná a közlekedést szabálykövető magatartás esetén. Olykor kényelmetlenebbé is tenné. (vastag repedések)
Azt viszont tudjuk, hogy szabálysértés esetén sincs feljogosítva a közlekedés többi résztvevője sem önbíráskodásra, sem szabálysértésre. Ez egy nagyon tanulságos eset volt.
Ebből kiindulva mi a helyzet a trolinál? Van egy nem elég nyilvánvalóan megfogalmazott gumiszabályunk. Van egy kerékpáros közlekedőnk, aki látható, ha nem létezne az út mellett az osztott kerékpárút, akkor szabályosan közlekedőnek tekinthető.
És van egy trolisofőrünk, aki önjelölt igazságosztó, és közúti veszélyeztetést valósított meg.
Ha szimplán csak dudált volna, az oké.És igen, erre rá lehet húzni, hogy magának keresi a bajt, ezért van az átlagosnál több konfliktusa.
De ez még mindig az alulöltözött lányt meg szabad erőszakolni szindróma. Mint fentebb írtam, igazságosztásra az autós nincs feljogosítva. -
quailstorm
félisten
válasz
_Petya_ #79095 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy edzésben lévő kerékpáros váltós biciklivel nagyon is rugalmas tud lenni, és tudja tartani a forgalom ritmusát. Sokszor az autós nem is számít erre, hanem előre eldönti, hogy ő ott átfér.
Továbbra is kérem, hogy mutass rá arra a paragrafusra, mely egyértelműen kimondja, hogy atomboy szabálytalanságot követett el az úttesten kerékpározással.
Az úttesten kerékpározással nem a szabályosság itt a gond, hanem az autósok mentalitása miatti potenciális konfliktusforrás.Azt is tegyük hozzá, hogy ezek a kiragadott videók a közlekedés milliomod része, és általában minden említésre méltó eset felkerül. Tehát a közlekedés nem ilyen, a hibák jelentősen fel vannak nagyítva és ki vannak emelve.
-
quailstorm
félisten
válasz
_Petya_ #79085 üzenetére
Közben látom, a megállós esetnél is elvileg van osztott kerékpárút, bár felfestés és jelzés sincs, csak a jelzőlámpa piktogramja jelzi.
Ettől függetlenül olyan szabály nincs, hogy őneki csak ott szabályos közlekedni.(#79089) _Petya_:
Autóval SOHA nem közlekedhetsz a járdán. Kerékpárral közlekedhetsz az úttesten. Mindössze ennyi a bukfenc.
A járdán kerekezés is egy erőltetett szükséges rossz.
Amúgy igen, képzeld el a kerékpáros szeretne haladni, és nem gyökkettővel kerülgetni a gyalogosokat, vagy szabálytalanul és életveszélyesen kerülgetni őket. Nem tudom mi ebben a probléma.
Mást kérdezek. Ha segédmotorossal történt volna ugyanez, ugyanígy. Arra mit mondanál? Csak azért mert emberi erővel hajtott már nem is számít?
Atomboy az úttesten szeret menni, én is az emlegetett szervizutat használtam, tényleg elég jó. Ettől függetlenül nem szabálytalankodott és minimális tolerancián és józan észen kívül sokat nem várt el az autósoktól, szándékosan nem állta el senki útját sem...
-
quailstorm
félisten
válasz
_Petya_ #79085 üzenetére
A bemutatós videón jól látható a tábla.
Egy igen szűk és rossz minőségű aszfalttal ellátott járdán kellett volna tekernie, aztán valahogy visszajutni az úttestre.
Erre őneki nem volt szándéka, cserébe annyit várt el, hogy tűrjék el neki, hogy megvárja, míg mindenki elmegy.Pedig! Akár ő is vezethette volna a sort.
A buszmegállós videón viszont nem volt azon az oldalon, abban az irányban se kerékpársáv, se osztott járda, semmi.
Cserébe volt egy buszsofőr, aki nagyon keménynek érezhette magát. Ahelyett, hogy várt volna 3 másodperccel többet, inkább veszélyeztetett egy közlekedőt.
Nem értelek benneteket tényleg.
Amúgy ez nagyon vicces ám, hogy az autós felküld a járdára, a gyalogos meg leküld az úttestre. Lehet hogy ott és akkor, annál a videónál nem volt foglalt a járda, de amúgy az szokott lenni. Annál rosszabb meg a világon nincs, mint amikor a járdán "szabad" kerékpározni. Mikor kijelölt kerékpárútnak hívják a járdának épített járdát.
Amúgy igen, gumiszabály, de ha közlekednél kerékpárral értenéd. Nem lehet haladni, mert 5 másodpercenként meg kell állni meg leugrálni, ezen kívül olyan utakra vagy terelve, ami a szibériai hegyi úttal egyenlő néha.
A másik meg, bármilyen mennyiségű gyalogossal való együtt közlekedés 10x veszélyesebb mint az úttesten tekerni. Az aztán nem fog szétnézni, hátranézni, számítani rád vagy elengedni. Gondol egyet kilép eléd.
Szóval technikailag igen, már 1db gyalogos is közlekedést akadályozó tényező lehet. Ha járművel vagy. -
quailstorm
félisten
válasz
_Petya_ #79082 üzenetére
Mert nincs kerékpársáv, azért. Ezt nem olvastad el.
"Ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek."
-
Gondwana
addikt
válasz
_Petya_ #78370 üzenetére
(a linkelt videóban a komerciàlisan hasznàlt short range olvasòt làthattuk, a nagy hatòtàvolsàgùt, ami a telefonod nfc olvasòjàval sem egyezik meg, kb. ùgy képzeld el, mint az àruhàzak kijàrati rfid olvasòit - nem méretben, hanem teljesìtményben. De nem oktatni, csak tàjékoztatni akartam)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
_Petya_ #78370 üzenetére
És egyébként, jobb helyeken minden tranzakcióról küldenek SMS-t, még ha 20 Ft-ért kiflit veszek arról is, tehát egy ilyennel azonnal lebuknának. - Az egyik kiindulópont az volt, hogy nem akarunk 35 Ft-os sms-eket fizetni minden tranzakcióért, például egy 20 Ft-os kifli vásárlásakor.
-
Gondwana
addikt
válasz
_Petya_ #78367 üzenetére
... ha pedig a bolt bejàratànàl lekéred valaki kàrtyàjàròl a tokent ($50 alatt is van olvasò), amìg ő vàsàrol, te fizetsz az ő tokenjével, amikor a kàrtyàjàval sorrakerül, a soronkövetkező tokennel fizet, a szàmlakivonatig nem is làtszik, hogy 2x hùzta le a kàrtyàjàt az üzletben.
-
Agyasima
őstag
válasz
_Petya_ #78317 üzenetére
Az alapvető probléma az, hogy nem ismerek megbízható bútorasztalost, vagy ezermestert, aki javít bútort. Vagy te jelentkeznél a melóra?
Képet most nem tudok, majd otthonról, ha hazaértem melóból.
De a lényeg annyi, hogy a felfelé nyíló ajtó egyik légrugójának a rögzítése "kiszakadt". Gyanúsan azt a lapot kéne cserélni, amiből kiszakadt. És újra rögzíteni ezúttal rendesen. De az is lehet, hogy van trükk az ilyesmi javítására.
-
válasz
_Petya_ #77203 üzenetére
Igen, bocs, csak sietségben írtam, a (#77191) wwhy-re akartam válaszolni.
(#77204) Rawulf nem baj, azért kell szervizbe vinni, hogy lehetőleg mindenre fény derüljön. Én a végig, digitálisan is vezetett szervizkönyves autót is elvittem márkaszervizbe állapotfelmérésre.
-
Orionk
senior tag
válasz
_Petya_ #75846 üzenetére
Ezt én is ki tudom keresni.
Az angollal nem szokott különösebb gondom lenni, de azért itt szerintem egy magyar leírás jobban jönne. Vagy, ha Te tudod, hogy hogyan működik, akkor leírhatnád néhány mondatban. Habár az 1-2 perccel tovább tart, mint ide belinkelni címeket...Mining is a record-keeping service.[note 5] Miners keep the blockchain consistent, complete, and unalterable by repeatedly verifying and collecting newly broadcast transactions into a new group of transactions called a block.[29] Each block contains a cryptographic hash of the previous block,[29] using the SHA-256 hashing algorithm,[8]:ch. 7 which links it to the previous block,[29] thus giving the blockchain its name.
Ez a fenti szöveg például ott van a linken. Túl sok benne szerintem az olyan szöveg, amit hiába fordítasz le, vagy tudod, hogy mit jelent, ha egyszer a BitCoinhoz tartozó szakkifejezésről van szó.
(#75847) azbest:
Ezzel megint előrébb vagyunk, köszi. -
-
azbest
félisten
válasz
_Petya_ #75528 üzenetére
ja, a cikkben írták, hogy a papír alapú megszűnik.
mondjuk a papír alapú tényeg nagy kihívás... a 25 fős enyhén értelmében akadályozott, funkcionális analfabéta csoportnak is kellemetlenséget okozott, hogy szegeden tudott venni budapesti tömegközlekedés jegyet és szegeden probléma volt a felhasználásával. Se a "lyukasztó" nem akarta elfogadni, se az ellenőr, hiába keménykedtek
(#75527) macilaci78
hát, én nem parkolok, csak a béke ajtaján kiesve mindig keresztül akarok esni rajta -
válasz
_Petya_ #74780 üzenetére
Nem nyitok vitát a kérdésről de a cikkben a leghitványabb,legolcsóbb,gagyi cuccot tesztelték ahol egy ellenálláson keresztül kapott egy nagy marék gyenge minőségű ipari hulladék LED feszülséget ellenben amiről én a képet beillesztettem egy LED meghajtó elektronikával ellátott,a tompított fény terelésére felszerelt kiképzéssel rendelkezett.
Egyszerűsítve a cikkben 2T Trabantról beszéltek míg én Merciről. -
DarkByte
addikt
válasz
_Petya_ #74662 üzenetére
Ez engem is érdekelne mert lassan itt a nyár és még mindig nem jutottam oda hogy a lakással vett klímát átnézessem.
castiels: köszi! (Jesszus Maris, ez az oldal megragadt a 90-es években
[link] Ilyen oda-vissza mozgó marquee szöveget már nagyon régen láttam utoljára.)
Esetleg árakat nem tudtok hogy egy teljes kültéri/beltéri tisztítás, hűtő közeg átnézés / utántöltés körülbelül milyen áron megy most? Ez a klíma legalább két éve be sem volt kapcsolva, szóval bármit el tudok képzelni.
---
Ja tényleg, el is felejtettem tegnap írni. Szerencsére egyedi kémények vannak a lakásban!
Mostantól már "csak" pénz és a szakik idejétől függ. De a kéményes is azt mondta hogy alapvetően akkor járnék jól, ha most csináltatnám meg, mert akkor 1-2 héten belül kész lenne a gáztervtől számítva. A július-szeptemberi időszak a csúcsszezon náluk. Nade nekem augusztusnál hamarabb nem nagyon jön össze rá a pénzem.
-
martonx
veterán
válasz
_Petya_ #74466 üzenetére
Köszi az infókat, nem tudtam, hogy van minimális kábelhossz
Akkor két ilyen Edigitalost azért bepróbálok, hátha nem rosszak.
A nas a router + modem szendvics mellett van, de most gyorsan raktam két ceruzát a router + modem közé, hogy legalább ne direktben melegítsék egymást. -
SirRasor
addikt
válasz
_Petya_ #74193 üzenetére
Fasza, akkor ha leszedek x db fájlt és mondjuk az elsőbe kezdem beletolni a többit és helyi sortot végzek, akkor elő se jött volna
Nem baj, minden nap tanulok valamit
Frenky89 akkor jól belekattintottam. Véletlenszerűen rányomtam egy útszakaszára és drive-in módban körbenéztem; akkor vettem észre, hogy azon a szakaszon van, de picit visszább még nincs. Így viszont nem is várható
-
SirRasor
addikt
válasz
_Petya_ #74191 üzenetére
Basszus ez eszembe se jutott
Thx, így már világos. Nem értem miért nem hagyja békén a kódolást
martonx jelenlegi állapotban semmi értelme, de ha 10db ilyen txt-t egymásba appendolok és úgy sortolom, akkor már kerülhetnek egymás mellé azonos sorok.
Ja más: nem tudjátok, hogy Sándorfalvára el lehet-e menni bicikliúton? Azt láttam gugli mapssel, hogy készül, de el is készült már? Még nem járok arrafelé, de gondolkozom egy kertes házas kiköltözésen. Vagy marad a panel 5. emelet a kilátás miatt
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest