Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
otto14
őstag
válasz
Protonmail #17407 üzenetére
Szia. Az én véleményem szerint meg kell venni, és szakszerűen fel kell rakatni, például egy szervízessel. A múltkor rendeltem valamit Aliról, csak féltem rendesen felmelegíteni a telefont, és nem ragadt meg jól. Tokban pedig össze vissza törött emiatt. Rendeltem egy másikat, amit még nem tettem fel, de mindkettő megfelelően néz ki, és mintás mint a gyári. De nem MI feliratos.
Szerintem eredetit csak a Xiaomin keresztül tudnál venni, például email -en a customer service-n keresztül, ha egyáltalán foglalkoznak alkatrész utánpótlással. Tele van a net viszonteladókkal, akik utángyártott alkatrészeket forgalmaznak.
-
Protonmail
csendes tag
Nagy elégedettséggel használom 6. éve a telefont. Sajnos pár hete leejtettem, és hiába volt Nillkin Super Frosted Shield tokban, a hátlapja pókhálósra tört. Jelenleg csak esztétikai hibát jelent, de szeretném lecserélni.
Mindenképp minőségi (lehetőleg eredeti vagy az eredetivel megegyező kinézetű) hátlapot/akkufedelet keresek. Szerintetek lehet még fekete színű, "MI" logós hátlapot kapni? Ezt találtam, de nem tudom, milyen minőségű: [link].
Valaki esetleg vásárolt ilyen - az eredetivel megegyező - alkatrészt? -
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék adatmentés ügyben.
Asszonynak van egy ilyen telefonja, nagyon szereti, rendben megy is, ezzel nincs gondja, viszont lassan megtelik a memória és le kellene mentenem róla a töménytelen képet és videot. Mondom semmi gond, pc rádug, camera mappa másol, örül. Hát sajnos nem, kb 10 percnyi másolás után eldobálja a kapcsolatot. Ki van minden energiatakarékos mód kapcsolva a telón meg pc-n is, de sajnos így is megszakad. Másik port másik kábel csere is megvolt, sajnos ez sem segített. Na mondom akkor hajrá van syno nas, majd a photo csinál automatikus mentést. Hát ez sem jött össze, a telefonra felmegy a photo, de nem kapcsolódik a nashoz, pedig profiltól kezdve minden be van állítva, Hozzáteszem, hogy samsung telefonnal minden gond nélkül működik. Itt tartok most, hátha van valakinek ötlete, hogy hogyn lehetne róla lekapni kb 127 Giga képet meg videót?
Köszi előre is -
madrac
senior tag
válasz
blasi19R #17401 üzenetére
Használtam régen crdroidot és úgy emlékszem nagyon jó és stabil volt. Oroszok vitték tovább a fejlesztését azt hiszem, én közben áttértem Alphadroid-ra, de azzal azért több gond volt. Azt most is karban tartják. Ha jól tudom crdroidra épült, az meg a lineage-re...
Ha jól tudom áttérnek közvetlenül ők is Lineage alapra A15-től. Azóta nem néztem meg mi újság náluk, mert több száz üzenetet kellene elolvasni Telegramon...
Pedig emlékszem régen a beállításokban lehetett állítani a szín sémákat. -
blasi19R
csendes tag
válasz
madrac #17400 üzenetére
Én is még boldogan használom (ez a Pro), eredeti akksival, nap végén töltöm, igaz nálam semmi extra nincs. Legtöbb a YouTube 😁
Egyszer próbáltam a CrDroidot, mert régen a Redmi Note 7en is az volt, és ott szerettem, de ezen olyan fura élénk színei voltak, hogy nem bírtam megszokni, és beállítani sem sikerült normálisra, így ment vissza a gyári rom. -
madrac
senior tag
Én továbbra is csak ezt a telót használom és semmit sem változott az, hogy megvan minden benne ami számomra fontos. Minden újabbra váltás csak erősen kompromisszumos megoldás lenne, ez annyira jól sikerült konstrukció. És/vagy több százezerbe kerülne. Folyamatosan használom, ezért aztán merül persze, de nem látom értelmét akksit cserélni, hogy utána 1 év múlva megint kelljen, mert ezek az utángyártottak mind csak ennyit bírnak (ennyit az agyon ajnározott Nohonról), mint a példádon is látszik.
Annyi, hogy az ujjlenyomat olvasó érzékelhetne jobban is, ami talán a fólia miatt nehézkes neki, ezért talán egy olyan érzékelő jobb lenne ami mondjuk oldalt, a gombon van. Meg esetleg lehetne már benne 5G, de ez kevésbé fontos. Egyelőre más hiányosság nem jut eszembe. Ha váltanom kéne, olyan kamerát szívesen használnék amiben van optikai képstabilizátor.
ROM tekintetében még mindig LineageOS-t használom már egy ideje. Oké, fapados mint állat, de stabil és folyamatosan javítgatják. Kernelsu-val megy az NFC fizetés is és az összes banki app. Hívásrögzítés natív módon. Áttérténék microG-re is google gapps helyett, hátha valamennyivel kevesebbet fogyaszt, de az biztos, hogy azzal a Goggle Lens kamerás fordító program nem megy, amire lehet szükségem lesz majd, meg mikor régen használtam nem minden programba ment vele a google fiókos bejelentkezés sem. -
Jozsó
tag
Nálam is közelítek az 5 évhez. Megy még mindig, harmadik aksi van benne, de most már ez is kezd tönkre menni. Hétvégén volt egy kis ijedelem, bootloop-ba került. Nem tudom hogyan, semmi extrát nem csináltam, gyári firmware van rajta. De ahogy beloggoltam, berajzoltam a feloldómintát újra indult. Mindig. Szóval csak factory reset volt a megoldás, most olyan, mintha új telefonom lenne
Az utódja már megvan, csak még várom, hogy lemenjen annyira az ára, amit már hajlandó vagyok megfizetni.
-
Lathronos
őstag
Nálam még marad amíg tönkre nem megy. Ami remélem még 4-5 évig nem következik be. 5 éve használom én is és tökéletesen működik a mai napig. Eredeti akkumulátorral még mindig kibír egy napot ha nem intenzíven használom.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #9200 üzenetére
5 év és pár nap után hamarosan jön az utód, Oneplus Nord 4 16/512 változatban. Egyik legjobb telóm volt ez a kicsike, marad a családban, anyumé lesz.
Kijelzővédő fólia nélkül 5 év alatt gyk pár mikrokarc lett csak rajta, pedig nem könyvtokban használtam. Hátlap más tészta, ott látszik sajna ahová beette magát a por.
Kijelző nagyon halványan beégett felső sorban de normál használat mellett nem látszik, csak teszteltem és ott jött ki. Na de isten tudja hányezer óra van benne.
Aki még használja azoknak kívánok sok szépet, remélem mindenki talál méltó utódot, hiába a Oneplus csere de azért hiányozni fog.
-
BlacKSouL
addikt
Egy hónap múlva lesz 5 éves a telefon és az eredeti akksi. -
Siriusb
veterán
Nos, nálam is elérkezett az ideje a váltásnak ilyen-olyan hardveres problémák miatt leginkább, de legalább a gyári aksival búcsúzom.
Maradtam Xiaomi vonalon végül, így lehetőség megvan a custom ROM-okra továbbra is, de bevallom már nem akarok szórakozni ilyenekkel, használom gyárilag, ahogy van.A továbbra is kitartóknak sok sikert kívánok!
Részemről ezzel a telefonnal elégedetten zárom az elmúlt 5-6 évet, pontosan már nem is emlékszem, mennyit bírt a készülék, de mindenképpen jó vásár volt.
-
Lathronos
őstag
válasz
laci010756 #17390 üzenetére
Szia! Ha a fekete tokra gondolsz amit a telefonhoz mellékelt a Xiaomi, az megvan. De sajnos jelenleg Németországban vagyok. Elméletileg december 20-án megyek haza Budapestre, de ha nincs szerencsém már jövő héten megszűnik a munkaviszonyom. Ha tudsz várni, megkereslek privátban ha otthon leszek.
-
laci010756
újonc
Sziasztok, Mi 9T eredeti, gyári tokot keresnék én is....(helyileg BP.) Akinek van PLS. ne tartsa magában az infót.
-
BlacKSouL
addikt
[kép]
[kép] 105 nap, 2 napokat megy el (2020 eleji gyári akksival) bár mostanában inkább a cégest(note 10) nyúzom, de privátban nem vágyom arra hogy váltsak vagy cseréljek. Akárhogy nézegetem a specifikációkat a későbbi modelleknél (és AZ árakat), nincs motiváció. A popup kamera meg istencsászárság kuriózum. Sziget, meg smart sziget meg persze... -
Jozsó
tag
válasz
Krisztianson #17384 üzenetére
Szia,
Én is használom jelenleg is. Már túl van két akkucserén, szóval most minden rendben van. Ha tervezed, hogy lecserélnéd a gyári ROM-ot, akkor nagyon érdemes a sorok között olvasni, mert mindig van egy DE. Valami nem működik, valami nem fogadja el az adott ROM-ot (banki alkalmazás, ilyesmi). És azért kell a sorok között olvasni, mert ha valaki lecseréli az eredetit onnantól már védi az igazát. Nem sokan jönnek úgy ide, hogy figyu felraktam az XY ROM-ot, minden működik, de nincs iránytű, vagy nem megy a bluetooth. Általában onnantól az a benyomásod, hogy az az XY ROM a lehető legjobb ami történt az emberiséggel.
-
madrac
senior tag
válasz
Obyboy #17385 üzenetére
Miért ne lenne official LineageOS Mi9T-re? Én is azt használok, igaz valóban fapados.
LineageOS Wiki
Telegram chat, angol nyelvű -
Obyboy
Topikgazda
válasz
Krisztianson #17384 üzenetére
Azt tudod kell a BL nyitása előtt, hogy a Google egyre jobban üldözi a mókolásokat. Eleinte csak a rootolt telóknál tiltott funkciókat. Egy jó ideje már a nyitott bootloadernél is. Engem legjobban az NFC-s fizetés tiltása zavart leginkább.
A gyári ROM lecseréléséhez van leírás az összefoglalóban. Azt olvasd el és ha lesz kérdésed akkor kérdezz és segítünk.
Stock droidhoz legközelebbi ROM-ok:
- PixelOS: én ezzel mindig volt valami bajom vagy lassú volt vagy gyorsan merült.
- Lineage (anno: cyanogen): official nincs a mi9t-re, ettől függetlenül általában gyros, stabil és jól gazdálkodik az akksival
- DerpFest: nekem ez volt a kedvencem, ha egy build bugosan jött ki napokon (néha órákon) belül jött.rá javítás
Ha olyan ROM-ot is szeretnél kipróbálni ahol mindent is tudsz konfigrálni a telón akkor próbáld ki az Alpha droidot. -
Krisztianson
tag
Sziasztok!
Én még aktívan használom mind a mai napig és egyelőre tervben sincs, hogy váltanék.
Ami viszont motoszkál a fejemben az az, hogy most már ennyi év után lehet búcsút mondanék a gyári ROM-nak és felraknék rá valami mást.
Itt jön képbe az, hogy semmi tapasztalatom ilyen térenMelyik ROM kínál stock androidhoz közeli élményt és bánik jók az akkuval?
Lineage?Tudnátok esetleg segíteni, hogy induljak el ezen az úton illetve, mi a menete egy ilyen rendszer telepítésnek?
Előre is köszi!
-
Alemida
tag
Sziasztok! Nincs valakinek megmaradt új tok amit már nem használ és megválna tőle?
-
madrac
senior tag
Jó a Lineage OS, én is arra tértem át A13 Alpháról, egy A11-es villám crdroid próba közbeiktatással, de ez utóbbit sajnos már nem frissítik. Viszont a gyári kernele (vmilyen perf?) nem támogatja az Apatch root-olást, és KernelSU változat sincs belőle, viszont az akku idő érzésem szerint jobb lett mint Alphával volt. Kísérleteztem Magisk Kitsune root-tal és Play intergrity fix + playcurl modulokkal a sikeres gpay-es NFC fizetés érdekében, de nagyon rossz volt. Állandóan összeomlott az Android system webview mindennapi használat során. Próbáltam a Sleepy KSU kernelt én is, de abban is van ez az új random újraindulásos probléma A14 alatt, pedig maga a KSU csont nélkül tökéletesen működött a Magisk Kitsune 27-el ellentétben. Most Rumais féle crdroid kernelt használok szintén KSU-val. Hasonló lehet az akku ideje mint a Sleepy-nek.
-
zolko74
tag
Köszönöm!
Maradok a bontott megoldásnál. Ha esetleg valaki megválna akkuhibás telefonjától akkor pü-ben várom a jelentkezését. -
Obyboy
Topikgazda
válasz
zolko74 #17377 üzenetére
Én még csak olyan telókon cseréltem kijelzőt amiben nem volt benne az ujjlenyomat olvasó, ezek minőségével nem volt gond. Nem tudom az utángyártott kijelzőkbe milyen minőségű ujjlenyomat olvasót tesznek.
Keress rá a vevői vélemények közt, mennyire vannak megelégedve vele. -
zolko74
tag
Sikerült elejteni a telefonom
Aliexpress-es utángyártott amoled kijelzőt rakott már be valaki?
Ujjlenyomat érzékelő működik benne?
Meg szabad venni?
Vagy vadásszak akku hibásat itthonról? -
atesss
addikt
válasz
Obyboy #17374 üzenetére
Hát, én ilyet sehogy sem találok.
Kezdjük ott, hogy nincs a Beállítások alatt nincsenek meg klasszikusan az almenük. Mármint hogy vannak kategóriára bontások, de ilyen hogy főkategória (mint pl. Rendszer) már nincsen.
De ez szerintem nem Xiaomi specifikus, valahol a 9-es Android környékén lett kiszedve ez a főkategóriára bontás, úgy sejtem. -
atesss
addikt
válasz
Obyboy #17372 üzenetére
Hát, keresem de nem találom...
Ez akkor alap Android funkció volna ?Hozzá van adva már most is 2db Google fiók. A fiók hozzáadása oké az megvan persze.
Na de azt nem tudom, hogyan lehet beállítani olyat hogy Google fiókkal jelentkezzen be magába a telefonba.
MOD: A Jelszavak és Biztonság alatt a Feloldási opciók között nekem csak a Képernyőzár, Ujjlenyomat, Arcalapú, BT vannak. És máshol a menüben se látok ilyesmi opciót. -
atesss
addikt
válasz
Obyboy #17370 üzenetére
Hát, nem egy személynek adom, meg nem is személyi telefonnak.
Persze lehetne még ha lenne egy úgymond "céges" közös gmail címük, de tudtommal nincs.
Mondjuk nekem szerintem van olyan sokadlagos gmail címem amit kb. csak RealVNC reg. miatt csináltam és nincs benne semmi személyes, azt akár lehetne használni.De ezt ugye úgy érted, hogy ez a másik Google fiók az a második Asztal helyett ?
Vagy, már a Második Asztal funkción belül ? -
atesss
addikt
Üdv !
A fő telóm Samsung, de van egy ilyen telóm, amit fejlesztő/tesztelőnek vettem kishibásként pár hónapja (kijelző villog hívás közben fej mellett tartva).
Volt már nemrég hotspot 5GHz Wifivel, mostanában pedig kis VOIP telefon rendszerek teszteléshez/beállításhoz fogom használni.
Most úgy néz ki, hogy pont ideiglenesen kölcsön is kéne adnom erre a célra, egy szabadulószobában kommunikációs telefonnak kb. egy hétre (amíg a tulaj szerez egy újat az elromlott telefonjuk helyett).
Zoiper alkalmazás kell csak rajta ehhez, meg a benti wifire csatlakozni.
Na de most nekem azért van már pár személyes dolgom beállítva rajta (pl. gmail/google fiók, trello, stb.), szóval a biztonság kedvéért szerintem ezeket vagy leszedném vagy lockolnám most addig.Felfedeztem a "Második Asztal" funkciót a rendszerben, ami pont jó lehetne erre instant megoldásként.
Jól gondolom hogy ez erre pont jó lenne, ha egy adott dedikált alkalmazást kell csak futtatni ?Van valahogy lehetőség adatcserére a két "Asztal" között ?
Mert most úgy látom ahhoz hogy felrakjam a Zoiper-t a Play áruházból, ahhoz be kell regisztrálom egy google fiókot, külön ezen a második asztalon is... -
duo
addikt
Én LOS-t raktam rá. Frissülget.
Elég jó. De a fizetést nem probaltam vele -
Lathronos
őstag
válasz
Siriusb #17364 üzenetére
Köszönöm a választ, inkább visszarakom a 13-at. Azzal nem volt ilyen probléma. A wallet úgyis csak pár napig-hétig használható minden új kiadás esetén, így aztán a telefonnal való fizetés lehetőségéről már pár hónapja le is mondtam. A többi dolog meg ami nekem kell, az szerencsére mind működik minden kiadásban.
-
Lathronos
őstag
Van itt olyan aki használja az Alphadroid 14-es verzióját? Csak nálam akad sokszor 1-2 másodpercre vagy másnál is?
-
amadeuska
csendes tag
válasz
Barnahalo #17359 üzenetére
Ugyanígy tettem én is, és megerősíthetem, hogy ez működik. Nagyon hasznos volt a csoport, de négy és fél év után után eljött a váltás ideje, a 9T üzemidőben és teljesítményben is remekül teljesített, bőven megszolgálta a 230 eurós árát. Az utód az F6 lett, remélem az is hasonlóan teljesít majd.
-
Logitech
aktív tag
Bal alsó sarokban van valami funkció, ha lezárt képernyőnél jobbra húzom, akkor bead valami váltakozó hátteret. Hogy tudom ezt kikapcsolni? További beállításoknál elitasítom, ki van kapcsolva, mégis ott van az ikonja bal alul.
-
Barnahalo
tag
Még mindig tudja.
Alis Nohon akksi, 2022. 11. 02. beszerelés - 700 ciklus - 3200 saccolt mAh. Szerintem ez a 6:30 perces SOT 9%-on teljesen hibátlan ennyi év után is. Úgy emlékszem, újonnan a 8 órát verdeste a mobil. (Javarészt mobilnet - kevesebb Wi-Fi)
Viszont már borzasztóan közeleg az utód szele számomra, lehet, hogy márkánál maradok, és egy Xiaomi 13 lesz aztán az utód. Egyszerűen nehéz tőle megválni...Ezt a telefont szerintem örökké emlegetni fogom, mint a valaha volt legjobb vételem és telefonom együtt.
-
Jozsó
tag
Na, nekem is megvolt az első saját aksi csere (volt már egy, de azt szervíz csinálta). Először 80 fokra állítottam a hőlégfúvót, de az semmit nem csinált. Aztán fokozatosan mentem fel 140 fokig, akkor kezdett történni valami. Viszonylag bátran be lehet nyúlni, mikor próbálja az ember leszedni a hátlapot, nincs a közelben semmi kényes. Nehézség volt még, hogy az utolsó csavar egy kis matrica mögött volt, amit nem vettem észre. Az aksi kiszedéstől kicsit paráztam, hogy mennyire lesz odaragasztva, de mivel ez már eleve cserés volt elég könnyen kijött. Nem is raktam rá más ragasztót, maradt, ami volt. Utána még nem csavartam vissza a fenti kis műanyag borítást, úgy próbáltam bekapcsolni, de nem ment. Ezen mondjuk be is paráztam, de aztán mikor pár csavart visszaraktam rendben volt. A nohon aksihoz adtak vmi egész jó kétoldalt tapadó fóliát méretre vágva, amivel vissza lehetett volna ragasztani a hátlapot, de aztán maradtam a B-7000-es ragasztónál, ha már direkt ezért vettem. AccuBattery első (részleges) töltésre 3929 mAh-t írt.
-
Obyboy
Topikgazda
-
Obyboy
Topikgazda
válasz
Siriusb #17348 üzenetére
Köszi.
A K20/Mi9T is marad játszós telefonnak, vagy nekem vagy a kislányomnak. Így továbbra is követem a topikot.
Még nem tudom milyen ROM-ot tegyek rá, a DerpFest-tel meg vagyok elégedve (így lehet ez marad), az Alpha is tetszik viszont a Pixel8a miatt gondoltam a Pixel vagy a Lineage ROM-okra is. -
Obyboy
Topikgazda
Ez a nap is eljött.
Ma megérkezett az új telóm egy Pixel 8a személyében, remélem méltó utód lesz.
Átköltözés és belakás folyamatban. -
duo
addikt
válasz
Obyboy #17344 üzenetére
Az a baj h rengeteg problémás hardveres gyik van a pixelekkel. 6-os térerő problema, 7es melegedik. (Talan a 7-es nem de a 7a nyaron pl. leszabalyozza a fényerőt) némelyeknek megjavuljt, masoknak n jott elő, de azért na.
Amugy tetszik a 8a. De azert ez visszatart.Viszont: xda-n talaltam egy szkriptet. Ami grafikus feluleten pucolja adb-vel a samsung cuccait.mindegyik csomaghoz van leiras h mit csinal.
Ugy kipucoltam az a54-et h durva. Es elég pattogós.
(Jelen pillanatban nem tudok jobb vqgy inkabb megbizhatobb keszuleket ebben az árban). -
Obyboy
Topikgazda
válasz
Barnahalo #17342 üzenetére
Amire szükségem van egy telefonban (jó kamera, gyors, friss és sallangmentes rendszer) azt a Pixelek teljesítik leginkább, bár itt a testreszabhatóság korlátozott. A Oneplus Nord-oknak is nagyon jó az ár/érték aránya bár a 3főverzió+ 4év biztonsági frissítést kevesellem.
-
nfsu17
veterán
válasz
Obyboy #17339 üzenetére
Nekem egy Poco F5 váltotta a 9T-t.
Azt nem mondom, hogy az F5 mindenben jobb, mint a régi teló, de most már nem is érzem annyira hátránynak azokat a hátrányokat, amikre azt hittem látatlanban, hogy nagyon rossz lesz.
Mikre gondolok:9T-n nincs kameralyuk: mivel kb nem lesz már ilyen teló a piacon többé, előbb utóbb meg kell szokni. Végülis kibírható.
Méret: 9T kisebb, kezesebb, formásabb, de nem vállalhatatlan nagy a Poco sem.
Kijelző: Poco 120 Hz, így ez nyer, színekben kb ugyanaz, fényerőben papíron jobb a Poco, valóságban a 9T 50%-os fényerőn olyan világos kb mint a Poco 70%-on. Lényegtelen igazából, ez inkább megint csak a 9T erőségge, hogy alig lettek jobb kijelzők ennyi év alatt.
Na mondjuk pwm terén jobb a Poco, ezt aláírom, az elején sokat fájt a fejem, meg könnyezett a 9T-n, aztán elmúlt, ennél a Poconál semmi ilyen nincsAkku: az új akkus 9T baromi jól bírta, a négy éves akkus persze már nem. A Poco akkuja új, így persze, hogy elég jól bírja. Nálam simán két napos teló, mondjuk annyira nem is nyúzom. Ha fotózok, akkor az elég jól beleharap az akksiba, minden mással (játék nálam nincs) elég takarékos. Készenléti merülésben amúgy szerintem jobb a 9T egy picit. De csak nagyon picit.
Jack van, szépen szól, pont mint a 9T
Kamera: GCAM-et feltéve teljesen vállalható a minőség (a főkamerával), talán még jobb is mint a 9T. Széleslátószög van, de azért felejthető. Makro: ki sem próbáltam.
Videóban simán a Poco nyer. Kétféle stabi, plusz stabil/smooth 4k30fps, nem olyan darabos, mint a 9T-vel.Rendszer: én még MIUI-n vagyok, de hyperos-t sem szidják annyira.
Baromi fluid a teló, nagyon gyors, mondjuk a 120Hz is azért segít ebben.Mivel keveset telefonálok, így a hívásrögzítés hiánya sem zavar annyira, de amúgy az is megoldható. Valakinél működik app-al, valaki tett fel indonéz (vagy taiwan?) ROMot, de van rá ugye xiaomi.eu is. Szóval romolósok itt is előnyben. Én nem ilyen vagyok.
Fentieket tudomásul véve én nem érzem visszalépésnek a telót, de világmegváltásnak sem.
115k volt spanyol raktárból, nekem ennyit pont megért.
Most is használnám a 9T-m, csak nem volt kedvem akkuval b.szakodni semmilyen módon, anélkül meg már nagyon egynapos teló lett. Amúgy mai napig minden működik rajta flottul (gyári rom), de valóban "vajsimább" a Poco, ezt csak akkor látja az ember, ha van mivel összehasonlítani. Amíg nem volt, addig a 9T-re mondtam, hogy ez vajsima. -
Barnahalo
tag
válasz
Obyboy #17339 üzenetére
Látom neked is bejön a Pixel vonal. A 8 Proval szemezek, de egyszerűen ennyit még soha nem adtam ki telefonért... Az meg a másik, hogy nem tudom eldönteni, hogy honnan kéne beszerezni akár azt, akár az S23 Ultrát, olyan áron, ami még nem súrolja a 3**ezres lélektani határomat.?
-
-
Siriusb
veterán
Van új AlphaDroid verzió, persze új telepítést igényel.
Már ha rajtam kívül megvan még valakinek ez a készülék. -
atee_13
őstag
válasz
stingy2 #17336 üzenetére
Figyelgetem a z6 at, húsvétra volt is extra akció cserébe csak a nagyobb kivitelek. Nekem elég lenne a 8/256 os is még egy kis extra kedvezménnyel
.
Ha esetleg pont van valamikor infód áresésről írhatsz itt vagy privátban is.
Én is úgy tervezem, hogy meghagyom a 9T amolyan mindenesnek majd.
-
stingy2
senior tag
válasz
atee_13 #17332 üzenetére
Én is elköszöntem 2 hónapja a Mi 9T-től. Majdnem 1 évig vártam, keresgéltem, amíg megtaláltam az utódot.
Csak azért írom, mert a hsz-edben szereplő Nubia Z60 Ultra lett a befutó. Számomra méltó utódja a Xiaominak, vagyis több: mindenben lényeges előrelépés, kivéve a persze a szelfi kamerát, az elég ramaty, de Mi9T-n se használtam 10-nél többször öt év alatt.
Nincs kameralyuk, nagy akku, 0 bloatware, és a Google appok is tilthatók ADB-nélkül, fotók terén pedig nem egy ligában játszanak.
Mivel a Xiaomi ennyi idő után is tökéletesen működik, csak az akku nem bírja, ezért megy munkába navinak, ott nincs gond az akkuval, folyamatosan kábelen lóg.
Sajnáltam volna eladni, vagy eltenni a fiókba. -
Obyboy
Topikgazda
Megvéd a Google magadtól is. 😉
Az utolsó clean flash után az email cím és jelszó megadását követően még kaptam sms-t a Google-től bejelentkezéskor. Az adatok visszaállítása során azt kellett választani, hogy a régi telefon nem opció. Valahol még a régi telefon feloldó mintáját is meg kellett adni.
Talán ha emailes vagy Chrome böngészős azonosítással tudod igazolni magad. Esetleg ha van beállítva másodlagos email cím. -
duo
addikt
sziasztok!
már az új készülék van nálam. a google fiók beállítása viszont taknyosra szopat.
mondogatta hogy nezzem meg a telefonom és kattintsak és akkor lesz kód.
hát úgy kaptam kódot ahogy ti
most meg "túl sok próbálkozás próbálja pár óra múlva"
hogy gyulladna rájuk a szilikonvölgy.
a régi telefonra kapott sms már nem divat inaktív is.
van erre valami orvosság? csak mert kezdenek elpattogni az erek az agyamban
köszi -
atee_13
őstag
válasz
nfsu17 #17327 üzenetére
Egyben kijelzős:
A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel - Mobilarena Okostelefon hír
Mondjuk 200 nál több.
-
duo
addikt
ilyen árban mint az új a54 láttam Szegeden használt s21 ultrát.
szép. de tudod mennyi egy kijelzőcsere munkadíjjal? 130 pénz.
na mondom. azon is csak ugyanazok a seggfejek fognak felhívni, inkább akkor nem.
samu a55 véleményes hogy jó e, a52s vagy a54 most amit igazán jó szível tud ajánlani az aki jobban ismeri a samut. -
S-eye
senior tag
Január óta mindig figyeltem az összes telefon akciót határon innen és túl.
Végül vettem egy Nohon akkut, így még egy évig ki fogom húzni. Bár egy Samsung A55 120K alatt még lehet elcsábít. Vagy Nothing Phone 2.A nagy terv, hogy majd S24+ vagy S24 Ultrát veszek 2 év múlva, amikor még mindig van rá 5 év software support
-
XtremLor
őstag
Snap 8gen 2-3 nezegettem en is v. Mtk9*** bár ez ritka nagyon. Jo áron persze 400e nem adok ki, viszont akku cserelve, gyári miui rajta nincs idom, es energiam romolni. Igy meg hasznalom en is, ha veletlen gond van ugy is ott a ceges ameddig nezek ujat. Iden lesz 5eves a telefonom, durva ennyit meg egyet se hasznaltam egyhuzamban szerintem.
-
duo
addikt
válasz
Siriusb #17325 üzenetére
köszi
nem fogok, felesleges is: nincs twrp
@Obyboy, jaja sokat rágódtam. kicsit rálocsolva lehetett volna s21, de az akkumlátor harmatos, és helyenként gyenkébb a kamera. meg lassan nem is látom az akkora kijelzőt.
de mostmár nem halogatható, mert sokat fagyogat teló bármilyen rommal. de ahogy mondtam tartaléknak jó lehet.
viszont ha gondoljátok az első tapasztalataimat leírom ide, hátha segít másnak hogy abba az irányba váltson, vagy elkerülje azt. -
nfsu17
veterán
válasz
Obyboy #17322 üzenetére
+1
Én sem tudok könnyen szabadulni a telótól (annyira nem is akarok), mert az akksin kívül mindent tud és úgy tud, ahogy az nekem jó. Jó, 4,5 év alatt azért rendesen össze tudtunk szokni.
Viszont tényleg nem tudok hibát mondani rá, ami miatt fognám a fejem és rögtön keresném az utódot.-fél évig simán megy restart nélkül, nincs lag, nincs akadás, minden működik, appok nem állnak le, semmi ok a restartra (gyári MIUI, nincs debloat, semmi extra, szűz az egész)
-nincs kameralyuk (hogy az évi megjelent 100 telóból egyik sem hajlandó legalább egy popup kamerás telót kitolni már....bezzeg ha az ápple' kihozna egy ilyen telót, hirtelen megint rögtön mindenki nyúlna a fiókba érte)
-kamera (gcammal) teljesen korrekt mai szinten is, a 200MP "csodák" is csak jó 10-20%-al jobbak minőségben..talán (van 2x is, mondjuk az sokat nem ér, de jobb, mint a semmi)
-sebesség szerintem (játék nékül) bőven elég, teljesen használhatóAmi miatt meg nem jutok dűlőre:
Én sem akarok 200-nál többet telóra adni, de igazából még ennyit se.-F5 (ha anno megjelenéskor megveszem, és nem tökölök vele, már lehet azt használom...most viszont már mindjárt itt az F6...azt még megnézem...bár a Poco vonal annyira sosem vonzott...plusz az F5-nél most olvastam, hogy a PVW elég ergya, azaz szembántó tud lenni, bár a topikjában erről sok szó még nem esett, szóval a valóság más lehet). Amúgy ez kb mindent tudna, ami nekem kell.
-X6 Pro (ez is Poco, újabb, erősebb, hasonló kamera, mondjuk hátulja nem tetszik..nincs jack, nincs rendes proximity, akku valaki szerint jó, valaki szerint lehetne jobb..)
-Nothing Phone 2a (most jött ki, 130-ért akár jó vétel is lehet, csak annyira nem MIUI, meg "normál teló effekt", hogy nem tudom hosszabb távon kellene-e...rövid távon biztos érdekes, meg izgalmas lenne kipróbálni. Akkuban baromi erős.
-Nord 3 (marha nagy teló, ekkora szerintem már nekem nem kellene...plusz már ez sem friss)
-Samsung ("S" széria ár miatt off, "A" széria sosem vonzott, bár bele sem mélyültem a tesztjeibe az az igazság)
-'I'pple (no way...max ha fele ennyibe kerülne, vagy én keresnék 2x ennyit)
-Moto (edge nem jöhet szóba)
-Realme (edge üveg)
-Honor (nincs normális telója 150k körül)Biztos nekem vannak nagy igényeim, vagy a 9T tette magasra, de ennyire xar kínálat azért elég rég volt az elmúlt 10 évben.
-
Lathronos
őstag
Én addig használok egy telefont, amíg meg nem döglik. Vagyis ha mázlim van, még 2-3 évig nem kell újat vennem. Akkor viszont Red Magic lesz valószínűleg.
-
duo
addikt
válasz
Obyboy #17322 üzenetére
Nálam csak kisebb előrelépés történt, mert A54 5G lett.
Rondább is műamyagabb is, Rom sincs rá. De én ADB ninja vagyok úgyhogy nem lesz gond.Másfelől viszont van 4 év frissites, 5000mah akksi.
Eleg jó fotós képességek, SD kártya bővítés.
Es nem számottevően .
nagyobbHát így.
Ha megerkezik a grafitszürke, a topikban leszek.
Akkor fognak eloszor hallani a debloatrol -
Obyboy
Topikgazda
Örülünk, hogy itt voltál és segítetted a csoportot.
Lassan eljár az idő a Mi9T/K20 felett és mindenki rászánja magát a váltásra.
Már én is keresem az utódot de még pár hónapot várok a váltással. Sajnálom, hogy nem jött be a gyártóknak a pop-up kamera és a kijelző alatti kamerák sem nagyon fejlődnek. Bíztam benne, hogy mire új telót veszek már nem lesznek kameralyukak... Nekem ez előtt Oneplus one volt, a Nothing 2a nem nyerte el a tetszésemet így megvárom a Pixel8a-t, ha valamiért az sem jönne be akkor Oneplus lesz a befutó (ha jóárasodik akkor a 11 vagy 12r, esetleg az idei Nord) 200k fölé nem nagyon szeretnék menni.
Te milyen telefonra váltottál? -
duo
addikt
Sziasztok!
Uraim lassan elköszönök,
Nagyon jó, meghatározó topik ez!
Köszönök szépen mindent!
A telefon megmarad csak átmegy tarcsiba illetve amennyire látom a lányom hétvégénként lenyúlja minecraftozni. -
Lathronos
őstag
Telepítsem az egészet újra?
Akkor így marad.
Vagy OTA-n frissíthető?
-
Lathronos
őstag
Amúgy az AOD bugos. Pár másodperc után kikapcsol, legalábbis nálam.
-
Lathronos
őstag
Nem tudja valaki, hogy tudom kikapcsolni ezt a borzalmas buborék témát a beállítások menüben AlphaDroid-on?
-
Lathronos
őstag
A legújabb AlphaDroidon működik a wallet, így lehet telefonnal fizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest