- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
ha az automatikus fényerő szabályozásról van szó (mert én ezt a problémát eddig nem követtem), akkor valóban úgy néz ki, hogy ~40%-ig fabatkányit sem változik a fényerő a csúszka szabályozásával. nálam most 8.5.2.0 van.
a memóriakezelés amúgy romlott gyanítom. ugyanazokat az alkalmazásokat használom konstans. frissítés óta 1,2-1,3 GB induláskor és gyakran beesik minimális használat hatására is 1 GB alá
-
gps76
őstag
Ugyanilyen. Ráadásul két emailnél nem volt értesítő hang csak felvillant a kijelző, eddig nem csinálta, ráadásul saját fájl értesítő hangnál volt olyan hogy csak a végét játszotta lemaradt az eleje.
Ez a tegnapi 20-as romot vissza lehet varázsolni valahogy? Vagyis a 10-est, mert az elérhető, ota-n frissül a 20-as, vagy nem tudom azt már lehet fel se ajánlja? -
gorje
senior tag
Szerintem beta stabil.
Visszajelzesek
Amiket eddig olvastam: jobban melegszik es merul, rezges mukodik nema modban, autostart funkcio nem mukodik megfeleloen. -
Black_Raven
veterán
Ez az idő végig 4g mobilnettel jött ki, kb minimum 80% aktív mobilnetezéssel. Mivel szinte csak akkor megy a kijelző, mikor netezek is. Wifivel lehet jobban bírná, vagy nem.
Viszont ebben nincs most zene, csak pár óra BT a Bandnek.Tehát ez nem kiemelkedő teljesitmény, csak normál az akksi mérete miatt.
-
shifty!
senior tag
Parancsolj
Recovery-ből telepíthető .zip, lényegében az elkészült kép minőségét javítja az által, hogy a gyári kamera appot felülírja egy úgyszintén MIUI általival, amiben engedélyezve let több beállítás, így pl. a HDR Pro mód, ami nagyban javítja a képek minőségét. Szerintem ehhez viszont engedélyezni kell a camera2 API-t a rendszerben, ehhez pedig starr kolléga blogjában találsz leírást, egy egysoros művelet az egész, root kell hozzá, illetve ajánlom a MiXplorer fájlkezelőt, ami rootolt fájlkezelőként nálam minden igényt kielégít. -
Parampara
csendes újonc
Köszi mindenkinek, végül ezzel a módszerrel (ha nem is simán*) de sikerült unbrickelni, úgy tűnik. Éppen bootol...
Nem, már be is bootolt, nyelvválasztás, lokáció...
*: Szóval... a hátsó burkolat leszedésébe beletört 4 körmöm, de sikerült. A többi szétszerelés eléggé triviális volt. Test point reset után látta a pc, rendes Qualcomm HS-USB eszközként. Innen MiFlash-sel próbálkozás... Na itt voltak bonyodalmak. Ez már az én hülyeségem: az előzmények után nem kellett volna hagyni és "másra" bízni... szóval egy Note 4x romját kaptam, hogy ez rá való, de tényleg, tegyem csak fel (ezt tényleg csak azért írom le, hogy más is mulasson, bár én nem tettem... meg hogy lássuk, még itt is el lehet tolni, de itt már nem számít, ez már az emergency mód. És néha a segítség nem előrefele viszi a dolgokat.)
Nem ment fel, 183 másodpercnél a flashelés hibára futott ("Error: reading Hello packet" timeout).
Aztán rendes, rá való rommal sikerült a flash. Nem elsőre, még a rossz rommal próbálkozás közben cserélgettem a MiFlash-eket is, aztán a jó romot (santori) a béta verziós MiFlash egy windows újraindítás után (ez is lehet lényeges részlet, passz) végül sikeresen feltolta. (Windows reboot speciel NEM MENT, amíg a telefon rá volt dugva, nem indult el... ez egy érdekes részlet. Lehúzva már bebootolt a win, visszadugva megint látta a telefont.) A telefon bekapcsol, kéri a nyelvet, miegymást, egyelőre megy vissza a gazdájához, ott derül ki, volt-e közben járulékos veszteség...
-
carr
őstag
@pumba sosem foglalkoztatott. Gyors a 2g is ha azt veszem h legalább van. De persze a 3g is elég.
Mobilnet nálam kimerül chat, és email funkcióban. Talán némi böngészés.
@mdraco nem. A két sötét sáv alul a két éjszakát jelzi mikor a lakásban vagyok mert ott gyenge a térerő..
Majdnem 3 nap. -
Sutee89
aktív tag
7.8.17 Multin működik az automata fényerő szabályozás, bár valamiért a finombeállító csúszkának csak a felső fele működik, ettől függetlenül gond nélkül szabályozható. Lehet a 7.8.24-ben már javították.
(#4381) gombi175: Multi ROM-om van nekem feltéve, de hasonló kell legyen a Global esetében is:
1. Kamera appban hosszan nyomni a menü gombot és Fénykép méret opció.
2. A többi navigációs app is eldobja a netet vagy csak a Waze? A Waze nekem is csinál ilyeneket amúgy, hogy random eldobja a hálózatot vagy a GPS vételt, ha háttérbe kerül. Esetleg az értesítés beállításokban engedélyezd neki a Prioritás opciót, valamint az Indítópultba is legyen engedélyezve neki az automatikus indulás. -
lócitrom
őstag
a szoftver különböző kiadásai nem tartalmaznak régiózárakat, bármiféle hálózatot érintő módosítást. csupán alkalmazások terén térnek el. mondjuk mivel európában még nincs hivatalosan jelen a gyártó, így a global általában bloatware-től mentesebb. nincsenek kimondottan európai szolgáltatások/alkalmazások a szoftverben. míg a kínai az ottani trendeknek megfelelő meg a gyártó által fejlesztett sz@rokkal lehet kiegészítve. de ennyi. meg persze a nyelvi csomag értelemszerűen szűkösebb, hisz csak a keleti régió a célterület.
-
Attipapa
aktív tag
Azért még ez sem az igazi! A China Dev-et használom 14-e óta (írtam róla) az összes frissítéssel és még most is teljesen más mint a global. Az igazán "hűvös" és gyors. A Global szerintem egy összecsapott 8 és 9 keverék. Csak nézd meg a settings appot,a global maradt a 8-as elrendezés,semmi változás,sőt semmi változás az egészben a 8-hoz képest a split screent kivéve (ez sem magyarul,mint az EU ban) Nem is látod, hogy új verzión vagy , csak a lockscreen balra menüből. Az Anroid az 7.1.2,de a MIUI az a régi 8 nekünk.Semmi új future.
A kínai nem ilyen, tehát valami EU-ban,Global-ban sántít. Még jó hogy a mentéssel 10 perc alatt vissza lehet állni a China Dev-re.Egy estét végig vittem a MIUI9 global Dev-el és pontosan a dupláját ette meg az akkunak, mint 14-e óta a kínai egy-egy reggelre. Engem nem zavar a kínai karakter egy-két app-ban,de pl. olyat tud,hogy: a home képernyőről balra navigálva, lépésszámláló,notes,calendar........stb egy nagyon hasznos kis dolog, amit egy az egyben kihagytak a globalból is meg az eu rom-ból is.
Több külföldi fórumban is leírták már, és több éves Xiaomi-s tapasztalatom nekem is,(kezdve a MI2S-el) hogy a legjobb romot a kínaiak csinálják. Európában próbálják eltűntetni a sok (zavarosnak tűnő) kínai karaktert, és törölnek appokat, és nem is sejtik, hogy ezzel valamit nagyon elcsesznek a ROM-on.Ez már nem az lesz, mint az eredeti.Root alatt próbáltam kivenni én is már több alakalommal kínai karakteres appokat, de volt olyan ,hogy bootloop lett a vége az app kivégzésének. Nem tudni,hogy mi mivel van kapcsolatban.
Ettől függetlenül jók az EU meg a Global ROM-ok is és szépen használhatók, de sajnos nem kapjuk azt a felhasználói élményt,mint a kínai felhasználók.
Nem vitaindítónak szántam, kérem ,hogy ne legyen ebből vita,csak írtam egy tapasztalati véleményt,és ahogy olvasgatom a fórumot, nem hiszem, hogy sokan próbálgatnának új-és újabb ROM-okat, mint jó pár évvel ezelőtt az első Xiaomi zászlósnál tettük ebben a fórumban!(ugye trebrona,Te még emlékszel.....talán rám is
)
-
pcnet
addikt
Megnéznéd ha megkérlek, hogy a rezgő bugot javították e? Konkrétan, hogy ha le van némítva és be van kapcsolva a rezgő, akkor értesítésekkor rezeg e? Köszönöm ha megnézed!
Nekem csak ennyi bajom van jelenleg a 8-al. Töbször nem vettem észre, hogy kerestek Viberen vagy Face messengeren.
-
vince
őstag
7.8.17-es miuihu romot használok (azt hiszem annak a kínai az alapja, ahogy az eu romnak is, amit előtte használtam), érzésre az akkuidő jobb, mint az előző, 7.7.20-as miui8 rom esetén. A HU viszont szintén érzésre gyengébben teljesített ezen a téren, mint az EU rom, de ez az első szoftverük santonihoz, nyilván nem tökéletes, az elején melegedett is rendesen a készülék, de ezt egy frissítéssel megoldották.
4 nap 5 óra akkuidő, 5 és fél óra képernyőidővel 24% körül tettem töltőre. Android rendszer 24,5%, android OS 8,3%, képernyő 35% fogyasztás. Két simmel használom a telefont, de éjszakára repülő módba teszem.
-
-
-
-
lócitrom
őstag
ezt eddig is tudtuk... az meg MIUI esetében egy megjósolhatatlan dolog, hogy mennyi idő kell, mert valójában míg OTA-ig eljutunk teljesen random. ráadásul gyakorlatban manapság mindennek nevezhető, de stabilnak egyre kevésbé. OTA frissítésként jöhet úgy is, hogy még bétának nevezik, vagy jöhet úgy is, hogy már hetek óta hivatalosan kijött, de OTA-n nem elérhető.
-
RVR400
veterán
Az a baj, hogy ez uniszex telefonnak lett volna szánva, de így marad a tokozós megoldás, mert tényleg gáz a rózsaszínes beütés.
(#2330) trebrona: Jó hátlap van rajta, kód alapján stimmel, de tényleg érthetetlen ez a színképzés ebben a formában.
(#2334) trebrona: Mivel a kód stimmel, így a szín is stimmel, mert csak fekete vagy arany szín van a global verzióból, tehát konkrétan ez a rózsaszínes az arany színű. Ez ilyen almost rose-gold szín.
-
fzoli86
tag
Nagyon izgatott engem is ez a téma.
2 laptopot hasonlítottam össze. Polymer vagy Ion lényegi különbség nincs a kezelést tekintve.Első lapos esetében folyton be volt rakva az aksi és amikor csak lehetett hálózatról üzemelt. Ez a laptop 8 éves jelenleg és a tervezett kapacitás 95,2% át tudja még mindig. Telepről kb. 30-60 alkalommal mehetett élete során. (Gondolom az elektronika megkerül 100%-ra töltés után és kalibrálástól ill. technológiától függően kb. 80-90%-nál tölt rá újra.)
Második lapos 4,5 éves és össze-vissza volt töltve és nagyon sokat üzemelt akkumulátorról. Jelenleg a tervezett kapacitás 28%-át tudja.
Nem kell figyelni az aksi töltésre, az elektronika és a szoftver megoldja. 2 dolgot érdemes szem előtt tartani: üzemi hőmérséklet és nem fullra lemeríteni!
Véleményem szerint, külső szoftverrel az esetek többségében inkább ártunk az aksinak. A rendszer elég jól ki van találva. Ha 100%-ot látsz a kijelzőn az nagy valószínűséggel nincs annyi.
-
Departed
őstag
Én úgy tudom - mivel ezekben már Lítium-polimer aksi van - a ciklusok száma számít, tehát hogy élete során hányszor töltöd.
Szóval én 1-5% között szoktam töltőre tenni a 3-asomat, csak akkor nagyobb százaléknál ha úgy jön ki.Azt meg hogy ne 100-ig töltsd csak 90-ig és ezt figyelgesd az nettó baromság.
Tapasztalat pedig: lassan másfél éves a telefonom, nagyon kevés kapacitás romlását érzem a 4100-as aksimnak, talán 3900-as lehet ennyi idő után.
-
starr
őstag
Li akksikat már nem kell lemeríteni, és teljesen feltölteni, mint korábban a NiMH-kat.
Itt nincs az a memória hatás. Sőt, nagyon kényesek. Sem a teljesen feltöltött, sem a teljesen lemerített állapotot nem kedvelik. Különösen káros, ha állandóan töltőn van hagyva teljesen feltöltve.
Saját tapasztalatom, hogy l.xarom, sosem figyelek rá, és még nem ment tönkre soha akksim 3 év alatt sem. -
Lil21
csendes tag
Jaj-juj... ezek a képek... Ma érkeztek meg az imakos üvegfóliák (fekete és fehér - amit itt is ajánlottak többen), de én konkrétan megkérem egyik haveromat, rakja fel, nem merem bevállalni... XD
Arany telefonom van, de végül a fehér elejűt választottam... pedig utálom, hogy arany telefon létére az eleje fehér... de valahogy az az arany képen nem volt szép.
(Amúgy kegyetlen parázok, mióta pár hete megvan, nehogy összekarcoljam, pamuttok-féleségben van, nekem nincsenek rajta csikarások, nem olyan kijelzőnek tűnik, mint ami hamar csikaródna.) -
-
Jakuu
őstag
V.8.2.1 is van ra. Viszont annyi custom rom, amennyivel dunat lehetne rekesztni, meg nugatos romok is. Jo oreg a keszulekem, de annyira megszerettem ezek miatt, hogy ha hardveresen nem lenne elavult (pl keves memoria) le se valtanam. Kinai keszulekekhez kepest, pedig ugy gondolom egy minosegi keszulek, nem is fogok mas gyarto fele valtani. Foleg ha figyelembe veszuk, hogy a mostani 4x ara az ajandek kategoria, plane ha megnezzuk az arait az itthoni szolgaltatoknak es a keszulekeik felhozatalat. Kozel dupla ennyiert kapsz itthon, hasonlo tudasu es minosegu termeket naluk.
-
gingerbalm
aktív tag
mit értesz fehér üveg alatt? az átlátszót? mert az eddigi tapasztalatokból úgy tűnik, hogy az meg pont a felületre képtelen jól illeszkedni, és csak a telefonszínű keretes variánsok a nyerők
egy kolléga írta is egy fentebbi hsz-ben, hogy a zsebében egyszerűen levált a cucc a telóról...
-
nyikszi
őstag
Én is szemezek ezzel a telefonnal, bár inkább a prime-ot vennem, ha lenne boltban. A kérdésem, hogy ezután a zárás után a Pokémon go megy? Kipróbálnád? És még a Viber érdekelne, bár az nem létkérdés, de a Pokémon nélkül a Kisfiam nem létezne
Azt mondta, akkor maradjon a jelenlegi
És nem idegesítés miatt, de láttátok, hogy 39000 már a smartshop-nál?
-
Telda
addikt
Felraktam. Előtte nyomtam egy factory reset-et, elvileg az a systemet is törli nem?
Felraktam a zip-et, aztán nyomtam még egy dalvik törlést.
Amit eddig kapásból észrevettem, hogy ahol eddig volt 4G most csak 2-3G között váltogat.
Memóriában nekem ugyan annyi szabad, mint az előző EU rommal. -
dontpanic
tag
És mintha a memóriakezelési is jobb lenne, vagy legalábbis több a szabad memória van.
Nálad működik fenyképező a zár képernyőről megnyitva? Elhúzom balra, bejön a fényképező, de azonnal vissza is jön a zárképernyő.
A hangerő lefelé kétszeri megnyomásával bejön, ahogy kell. -
starr
őstag
Fényképezéskor a kameraszenzorról lejön a kép, majd utána eszetlen kontraszt, zajszűrés, szaturáció, élesítés stb-t hajtanak rajta végre a kamera appok.
Gyakran még napos időben is szétkent képet kapunk a zajszűrés miatt, pedig nem is lett volna rá szükség, stb...
Ami a DNG-be kerül, az a közvetlenül a kameraszenzorról lejövő nyers, feldolgozatlan kép. Tehát nem valami szép, de egy erre alkalmas programmal (pl Lightroom) utólag PC-n sokkal jobb, részletesebb képet is ki lehet hozni belőle. -
dontpanic
tag
Ez csak azért bosszantó, mert a MIUI fórumon több helyen írták, hogy milyen újdonságokat hoz majd a 7-es android, de akkor úgy látszik hogy csak a MIUI 9-be fog ténylegesen belekerülni (ez csak feltételezés).
7.6.15 eu weekly-ben eddig 1 bug-ot találtam, mégpedig a gmail értesítésnek nincs "előnézete", csak annyit ír ki hogy "1 new message", de hogy kitől azt nem. Előző verzióban még jó volt, és láttam hogy ki a feladó.
-
Geret
csendes tag
Üdv
Frissítés előtt tapasztaltam ezt(LED jelzés). Azóta kaptam emailt akkor működik (csak nem tudom frissítés előtt mi volt a helyzet gmail appnál
) szóval most csak megfigyelem mi történik.
A belinkelt Camera Modot nem tudom hogy kell. Simán telepíthető? Az enyém "gyári" eustock erre simán felrakható?
Köszi: Geret
-
-
Mármint ha hivatalos romot teszel fel? Az szerintem felül fogja írni a TWRP-t a stock recoveryvel. De ha nem, az sem baj, amíg nem akarsz OTA-n frissíteni.
(#893) dace: első körben próbáld ki másik USB kábellel is. Ha azzal is ugyanez a probléma, akkor másik töltővel, és ez után érdemes foglalkozni a garanciáztatással, mert pl. egy USB kábel esetén szerintem felesleges gariztatni.
-
-
-
Akee92
tag
Én 2 óra 50 perc kijelzőidőidőnél járok, a készenléti időm pedig jelenleg 1 nap 23 óra 52 perc az akksiszint pedig perpill 59%...
A Bluetooth abszolút be sem volt még kapcsolva ahogy a GPS sem a mobil adatforgalom sem ment valami sokat. A Wifi által felhasznált energiára 0 % ami nem meglepő mert 1-2 órát ha ment összesen...
A szinkronizálás pedig folyamatosan be volt kapcsolva már amikor tudott ugye szinkronizálni és kapott netet.
Én még azon lepődtem meg hogy a RAMnak közel a fele állandóan foglalt még akkor is ha nem fut épp semmi. Pedig nem telepítettem semmi erőforrásigényes appot ami esetleg a háttérfolyamataival terhelné a rendszermemóriát (Messengert Lite, Twitch és Steam App van fent)
Bizonyára a Miui felület az oka
-
Akee92
tag
Üdv! Láttam hogy még tegnapelőtt te is felvetetted, hogy normális-e az, hogy az Android meríti legnagyobb mértékben az akksit (sokkal nagyobb mértékben, mint bármelyik alkalmazás vagy folyamat). Sajna ez a jelenség nálam is fennáll (nálam a rendszer perpill valami 52%-ra hozza ki ezt a fogyasztást).
Csak annyit szeretnék kérdezni hogy nálad egy napi használat után hány %-os töltöttség maradt és milyen igénybevételnek tetted ki eközben a telót? Csak mert nekem viszonylag kevés nyomkodással (kb fél - 3/4 óra zenehallgatás + kb negyed óra netezéssel mobilnetről + 1 telefonhívással és a telefon menürendszerének böngészésével) 20% simán eltűnt 1 nap alatt.. így most 80%-os töltöttségen állok. Ja és a nap nagyobbik részében amikor ugye nem neteztem a wifi és a mobilnet is ki volt lőve, éjszaka meg 2%-ot merült miközben nyilván tétlenül hevert az asztalon. Még annyi hogy nálam a telefon 4G-n volt amikor csak lehetett. Szerinted ez normális? Lehet ez csak annak tudható be mert még csak most lett először 100%-ra feltöltve? Vagy a 4G az oka? Mert alkalmazások terén nincs fent semmi olyan ami sokat zabálna...Van még egy másik dolog is. Te is észrevetted hogy ha automatikus fényerőn használod a mobilt akkor rendre drasztikusan kevesebb a fényerő mint kézi módban? Csak mert nekem ha kézire rakom akkor egyharmad vagy egynegyed fényerőn is kicsit fényesebb, mint automatára állítva kb a háromnegyedénél beltéri fényviszonyok között...
-
dontpanic
tag
Egyébként az értesítések mintha nehezebben jönnének meg mit az R3Pro-ra. Később kapom meg, pedig egymás mellett 2 két telefon. Van hogy csippan, rezeg de a képernyő később villan fel. Szerintem ezeket a gyerekbetegségeket pár frissítés után elfelejthetjük, legalábbis jók a korábbi tapasztalataim.
Amit még észrevettem, de nem volt időm jobban megnézni, hogy a kocsiba a bluetooth-os streamelés közben többször megakadt, beszaggatott, mintha a bluetooth kapcsolatot eldobta volna. De ezt még holnap megnézem.+ Trusted Device-hoz jó lenne bekerülne a wifi is, igaz a bluetooh-os eszközzel sem sikerült eddig még
-
dontpanic
tag
Köszi a próbát.
Én a weekly romot használtam korábban is (r3pro), és most is ezzel próbálkozok xiaomi.eu_multi_HM4X_7.5.11_v8-6.0
Volt rajta fent a 7.5.18 is, de mintha eldobálta volna a wifi hálózatot, de ebben nem vagyok biztos, más miatt újat kellet feltennem és most maradok a 7.5.11-en. Hátha megérkezik a nougatGmail/Viber/Messenger-rel próbáltam néma + rezgőn és rezeg. Az adott app értesítési beállításai közt beállítva hogy rezegjen + a Telepített alkalmazások adatai/infója között (Custom notification) is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest