Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dontpanic
tag
Szia,
Tudnál egy linket dobni erről az orosz okosításról?
Külső appokkal esetleg tud működni, pl Ligt manager /üzeneteket is meg lehessen különböztetni (viber:lila, gmail kék .stb)/
Jelenleg a taskeres megoldást használom, elég szépen működik, de ha van jobb azt kipróbálnám.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
Köszi, tök jó tippek!
A Wifi sebességet próbáltam növelni a blogodban írtak alapján, de 25-35Mbps közötti értéknél többet nem tudok kihozni belőle. UPC modem(technicolor tc7200), 120-as net, "802.11n / 20Mhz" és "802.11n / 20 -40Mhz" -es beállításokkal. Esetleg erre van valami ötleted? Hogyan lehetne többet kihozni belőle? Vagy bárkinek -
dontpanic
tag
Igen, de szerintem az a fólia csak arra van, hogy amíg eljut a vásárlóhoz a készülék addig se sérüljön meg. Addig bőven jó, amíg nem szerzel be egy normálisat. (Kicsit visszaolvasol találsz majd fóliára ajánlásokat, mert a 2.5d-s kijelző miatt nagyon nem mindegy milyet rendelsz.)
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
Akinek van kedve egy kicsit az értesítési led színével játszani, annak ajánlom :
LED Notification Light Color A zip-ben található a leírás.
(root kell, és nem árt egy minimális Tasker ismeret. )
Nálam nem teljesen tökéletes, de az látszik, hogy tud több színt is. (7.7.13 eu weekly rommal próbáltam )
(Nekem már volt fent korábban Tasker (4.9u), így a zipben található nem ment fel, ezért a 5.0b9m-essel próbáltam. ) -
dontpanic
tag
válasz
Domestos #2138 üzenetére
Most nekem is ilyen van rajta. Meglepően könnyen fel lehetett tenni, és nem lett levegős sehol sem. Kb 2 hete van rajta, eddig nem vált el sehol. Mondjuk az a pontháló engem kicsit zavar, de az is igaz hogy csak bizonyos fényviszonyok mellett látszódik. És valóban van éle, sajnos nem lekerekített.
Pont tegnap karcolódott meg, de nem tudok rájönni hogy mitől. Véletlenül mellékerült egy öngyújtó a zsebembe, arra gyanakodtam, de utánna direkt, jó erősen, minden kiálló részével próbáltam megkarolni, de nem sikerült, úgyhogy rejtély maradt az oka.
Mindent leszámítva ez legalább tényleg passzol rá. -
dontpanic
tag
válasz
spiderpig820 #2057 üzenetére
Én évek óta nem találtam jobbat a LINE (dodol) launchernél.
Van icon badge, swipe/gesztusvezérlés /, gyors (szerintem), mappába tehető ikonok (az appdrawer-ben is), tetszőlegesen/manuálisan sorbarendezhető ikonok az app drawerben (amit a NOVA még mindig nem tud) stbstb.[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
Yellow73_a #1903 üzenetére
RM 3Pro-hoz képest én sem találok sok különbséget. Érzetre én is azt mondanám, hogy még kicsit csiszolgatni kell a ROM-on, mert a pro-n mintha kiforrottabb lenne.
A leddel kapcsolatban lehet, hogy valakinek szörszálhasogatásnak tűnik, de ha valaki szándékosan olyan telefont keres amelyiken van értesítési led, mert nincs mindig kézközelben a telefon és megszokta hogy ránézésre tudja hogy milyen típusú értesítés jött, akkor annak szerintem csalódás, márpedig meg lehet szokni (főleg ha még azt is nézzük, hogy azonos gyártó korábbi típusát használta, és nem gondolta, hogy "visszaveszik" ezt a funkciót) .
Nincs mindig kézben a telefon, de messziről látom, hogy ha pl piros vagy zöld (merül vagy hívtak), akkor megnézém, de ha kék (
email), akkor nem nézem meg azonnal, csinálom tovább a dolgom.megelőztek
, de akkor nem csak nekem fontos
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
Zsombo® #1857 üzenetére
1., Bármilyen launchert a goolgle play-ről tudsz letölteni.
2,. A MIUI felületnel nincs app drawer-e. Minden ikon a "kezdőképernyőn". Azokat mozgatni vagy mappákba tenni tudod csak. Eltüntetni akkor tudod, ha törlöd az app-ot (ha engedélyezett, és nem rendszeralkalmazás ( arra egyéb trükkök kellenek ).
(Ha olyan launchert használsz aminek van app drawer-e, akkor tudod eltünteni a felesleges indító ikonokat a kezdőképernyőről, és ilyenkor az app drawer-ből fogod tudni elérni azokat.)[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
kiralytom #1295 üzenetére
4x fórumon pár hónapos telefonnál nem fogsz régebbit találni. R3Pro 1 év után is olyan mint amikor kicsomagoltam, a haveromnak a Redmi 1s is évekig bírta amíg meg nem lett úsztatva. De szerintem modellenként is eltérhet a tartósság. Egyébként meg jól összerakott készüléknek tűnnek.
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
És mintha a memóriakezelési is jobb lenne, vagy legalábbis több a szabad memória van.
Nálad működik fenyképező a zár képernyőről megnyitva? Elhúzom balra, bejön a fényképező, de azonnal vissza is jön a zárképernyő.
A hangerő lefelé kétszeri megnyomásával bejön, ahogy kell.[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
Tomi_Ohl #1162 üzenetére
Lehet, hogy a motorháztető alatt sok minden változott, ezt nem vitatom, de a felhasználói élményt javító funkciók közül nem találtam semmit, ami a nougattal jött volna. Az app shortcutok extra funkció és az értesítésekből való válaszolási lehetőség a MI5-höz készült miui rom -ban már benne van?
A 4x-re kijött verzióban én nem találok ilyen lehetőségeket.
Köszi! -
dontpanic
tag
Ez csak azért bosszantó, mert a MIUI fórumon több helyen írták, hogy milyen újdonságokat hoz majd a 7-es android, de akkor úgy látszik hogy csak a MIUI 9-be fog ténylegesen belekerülni (ez csak feltételezés).
7.6.15 eu weekly-ben eddig 1 bug-ot találtam, mégpedig a gmail értesítésnek nincs "előnézete", csak annyit ír ki hogy "1 new message", de hogy kitől azt nem. Előző verzióban még jó volt, és láttam hogy ki a feladó.
-
dontpanic
tag
Sziasztok,
Hogyan tudom visszatenni a 6-os androidod, ha feltettem a 7-est?
Nyitott bootloader + twrp + 7.15-ös weekly eu rom (nougat) + van backup az előző állapotrólElég az install twrp alól?
Nincs bajom a MIUI-val, de kb mindent elfed, és semmi újdonságok nem találok a 7-esben. (+ reméltem egy értesítési led javítást is)
De ha találtok valami újdonságot, akkor azt is szívesen veszem.Felokosított értesítésekre lettem volna kíváncsi, és hogy 1 kézzel/ujjal is ki lehessen nyitni az értesítéseket az értesítési panelen (a két ujjas kinyitás szerintem használhatatlan).
Ha jól szedtem össze az infókat ehhez nekem az xposed + xmiui kellene. De ha van egyszerűbb mód ami a 7-es andoridon is megy.@mch : hol lehet infót szerezni a 7-es alá készülő xposed-ról? Honnan vetted, hogy sokat kell rá várni?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
Yellow73_a #787 üzenetére
Alapvetően a kíváncsiság
Meg persze vannak ismert bugok, amik talán a multiban (eu) javítva vannak, ahogy azt fentebb írták.
Igaz vannak megoldások amikkel ki lehet takarítani a felesleges rendszer alkalmazásokat is, de szerintem jobb ha eleve benne sincs (de pl vannak miui appok amelyek megmaradtak, és csak a kínai tartalom lett kitakarítva ).
Na meg régen nem volt Global csak China, akkor az EU/Multi rom volt a használható megoldás, de mára már van Global, és szerintem elég jó is lett, szóval nem feltétlen kell cserélgetni.A különbségekről pedig itt is olvashatsz:
Xiaomi.eu Vs Global Rom Differences
Minden amit tudni illik a különféle MIUI változatokról -
dontpanic
tag
Látom nem csak nálam problémás az ébredés
Én külön appot használok, bármit, bárhogy nyomok meg a telefonon csak szundiba tudom tenni, és csak akkor tudom teljesen kapcsolni ha a kiírt matek feladványt megoldom
... nálam bevált.
@Yellow73_a : megelőztél, pont ezt használom én is
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
gyulavezir #713 üzenetére
Beállítások / Alkalmazás zárolása (utolsó előtt menüpont)
-
dontpanic
tag
válasz
Nyugger001 #708 üzenetére
De amit az utolsó sorban írtam az be van állítva? Ott 3 kapcsoló van: 1., Képernyőzár, 2., Adatvádelmi jelszó, 3., Alkalmazás zárolása
Az első kettő legyen bekapcsolva.
(remélem nem vezetlek félre és a global rom-ban is így van)
Esetleg ezt nézd át: http://c.mi.com/thread-44862-1-1.html , esetleg youtube-on keress rá a "Privacy Protection Password" + MIUI kifejezésekre.
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
Nyugger001 #705 üzenetére
"adatvédelmi jelszó" - ezt nem kell bekapcsolni, ha csak lockolni akarod a telefont. Bevallom, én ezt sohasem használtam. Csak a telefont és néhány appot szoktam "lockoltatni", azt meg feloldja az ujjlenyomat.
Illetve ha te használni szeretnéd, akkor a
Beállítások / Képernyőzás és ujjlenyomat / Ujjlenyomatok kezelése / Ujjlenyomat minta beállítása részen a Adatvédelmi jelszó-t be kell kapcsolni szerintem, és akkor azt is feloldja az ujjlenyomat. (ez másik menüpont , nem az amit fentebb írtál!)[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
Nyugger001 #700 üzenetére
Lehet nem értem mi a pontos probléma.
1., Be van kapcsolva, hogy ujjlenyomatolvasóval lehessen feloldani, ami fel is ébreszti a készüléket, de ennek ellenére még kéri a biztonsági kódot is.
2., Azt szeretnéd, hogy egyáltalán ne legyen rajta semmi biztonsági zárolás (pin/pattern/password).Amit írtam fentebb az arra jó, hogy ha az ujjlenyomat olvasóval feléleszted a telót, akkor egyből fel is oldja a biztonsági kódot, külön ne kelljen beírni.
Olyat nem tudsz (szerintem) beállítani, hogy pl ujjlenyomatolvasóval feloldja a lockot, viszont ha a bekapcsolóval éberszted fel a telefont akkor ne is kérjen semmilyen biztonsági kódot. De lehet csak én nem értem pontosan, hogy mi a cél.[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
Nyugger001 #698 üzenetére
Beállítások / Képernyőzás és ujjlenyomat / Ujjlenyomatok kezelése / Ujjlenyomat minta beállítása részen a Képernyőzár be van kapcsolva?
-
dontpanic
tag
Tudtommal 2 helyen kell beállítani.
- Beállítások/ Telepített alkalmazások / XY app / Értesítések / Led értesítés
vagy (ugyan az)
- Beállítások/ Értesítések és állapotsor / Alkalmazás értesítések / XY app / Led értesítés
és
- Beállítások / Rendszer / JelzőfényMindkét helyen beállítva?
-
dontpanic
tag
Én azt tapasztaltam hogy a korábbi xiaomi telefonomhoz képest is (R3Pro) több mindent tart a memóriában. Ott átlag 1.5GB volt szabad, ebben inkább 1GB csak. Igaz én több mindent zárolok, és az akkumulátor kímélőben leveszem a korlátozást, hogy ne zárogassa be, így megkapom az értesítéseket, fut aminek futnia kell. Azért van a memória, és 3 GB szerintem ki is tudja szolgálni ezt az igényt, szóval szerintem emiatt ne aggódj. Ja és minden töltésnél újraindítom a telót. Szerintem az már csak régi androidos reflex,szokás hogy a memóriát csekkolgatjuk, mert akkor még tényleg spórolni kellett vele, de ez az újabb android verzióknál és a mai minimum középkategóriás vasaknál már annyira nem releváns.
@mdraco: Apámnak R4A-t vettem, még a 2GB-ost, nagyon szépen fut, gyors és nem akad. Persze az is igaz, hogy nem játszik, de nyüstöli rendesen. Persze a több jobb 😀
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
Eustock-os vétel, 7.5.11 Eu weekly rom, LTE-re állítva. Nálam szerencsére azonnal kicsöng, megszólal.
-
dontpanic
tag
Egyébként az értesítések mintha nehezebben jönnének meg mit az R3Pro-ra. Később kapom meg, pedig egymás mellett 2 két telefon. Van hogy csippan, rezeg de a képernyő később villan fel. Szerintem ezeket a gyerekbetegségeket pár frissítés után elfelejthetjük, legalábbis jók a korábbi tapasztalataim.
Amit még észrevettem, de nem volt időm jobban megnézni, hogy a kocsiba a bluetooth-os streamelés közben többször megakadt, beszaggatott, mintha a bluetooth kapcsolatot eldobta volna. De ezt még holnap megnézem.+ Trusted Device-hoz jó lenne bekerülne a wifi is, igaz a bluetooh-os eszközzel sem sikerült eddig még
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
Köszi a próbát.
Én a weekly romot használtam korábban is (r3pro), és most is ezzel próbálkozok xiaomi.eu_multi_HM4X_7.5.11_v8-6.0
Volt rajta fent a 7.5.18 is, de mintha eldobálta volna a wifi hálózatot, de ebben nem vagyok biztos, más miatt újat kellet feltennem és most maradok a 7.5.11-en. Hátha megérkezik a nougatGmail/Viber/Messenger-rel próbáltam néma + rezgőn és rezeg. Az adott app értesítési beállításai közt beállítva hogy rezegjen + a Telepített alkalmazások adatai/infója között (Custom notification) is.
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
kzsolt86 #440 üzenetére
Köszi az infót. Remélem gyorsan orvosolják, mert szerintem hasznos funkció, na meg bosszantó, hogy a többi redmiben lehet állítgatni ebben meg nem
... mindenesetre részemről is ment a "confirm" a fórumon.
+ jó lenne még a dupla koppos bekapcsolás, asztalon fekvő telefonon sokkal kényelmesebb lenne a feloldás, nem beszélve arról, hogy elvileg tudnia kellene ezt is, legalábbis a R4A tudja.
A menüt sikerült előhívni, de hiába kapcsolom be, EU-s rommal nem működik. Leírom, esetleg ha valakinek van kedve akkor kipróbálhatná a Global rommal működik-e.
- Developer options menüben ki kell kapcsolni a "Turn on MIUI optimization" -t, újra kell indítani.
- Settings / Battery & performance / Battery use (ilyenkor nem a security app alól elérhető diagram jön be)
- Screen / Reduce the screen-t kell választani, és az alján lesz a Double tap screen to wake -et bepipálni.Menü megvan, de sajnos nálam nem működik.
-
dontpanic
tag
válasz
trebrona #350 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Felment a belinkelt fastboot rom, majd ráraktam újból a twrp-t , ezután az EU romot, és most látszólag megvan minden könyvtár és a gyári appok írni is tudják.
(Mondjuk a fastboot parancsokat nem mint rendszergazda futtattam, mivel úgy hibát írt ki / not recognized as an internal or external command/, de 'sima' futattással felment. )A NON-SYSTEM STORAGE felirattal kell foglalkoznom, vagy ez a normális?
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
trebrona #348 üzenetére
Rendben, várom, és köszönöm.
MIFlash-nek ez jó lehet http://en.miui.com/a-234.html ?(Egyébként miért kell fastbootos rom? Csak, hogy tanuljak is
)
[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
válasz
trebrona #346 üzenetére
Próbáltam az EU 7.5.18/19-es és az EU 7.5.11-et (weekly) is, többször is, és mindig ugyanaz az eredmény.
A TWRP pedig 3-0-3-as.
MiFlash-sel a globalt stable-t vagy developert nem lehet felrakni? Fastboot-ost nem találok a redmi 4x -hez csak a note 4x-hez. Köszi![ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
Sziasztok,
Az eu-s romot tettem fel rá, de szerintem valamit elronthattam, és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Megvolt az unlock, felment a twrp is. Előtte szerettem volna egy wipe-ot, de ott figyelmetlenségből a system-et is bepipáltam, ami a korábbi rendszert is eldobta. Ezután a gépről felmásoltam az eu-s romot, majd jöhetett az install. Fel is ment szépen, de azt látom pl. a settings / storage alatt, hogy "NON-SYSTEM storage (az első sorban, utána ott van a kategóriánkénti bontásban a foglalt terület, de pl a cache : 0 ), a gyári fényképezőt sem tudom használni, mivel azt írja tegyek be SD kártyát, és a gyári fájlkezelőben az Internal storage alatt nincs egy mappa sem, és létre sem tudok hozni új könyvtárat, hibát ír ki.
Kipróbáltam, hogy rootoltam, így most továbbra is azt látom a storage-ben, hogy "NON-SYSTEM storage", de a fényképezőt legalább már tudom használni és a fájlkezelőben is megjelentek a mappák.Én ilyennel még nem találkoztam, azt gondolnám hogy az eu-s romhoz nem feltétlen kell root. A system wipe legyalult valamit amit manuálisan kell visszaállítanom (month/jogosultág)?
Tudna valaki segíteni, hogy mit kellene tennem, vagy ez a normális működés, azaz az EU-s romhoz kell a root is. Nekem gyanús a "NON-SYSTEM storage" kiírás. Valakinek van valami ötlete?
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
dontpanic
tag
Sziasztok.
Szerintetek a Redmi 3pro-hoz képest a Redmi 4x a felhasználó számára is jelenthet érezhető előrelépést?
Tetszik nagyon a telefon és gondolkozok rajta, hogy lecserélem. Az R3PRO-t is nagyon jó és szerethető készüléknek tartom, tetszene a frissebb android, és egy minimálisan szebb dizájn (bár ez relatív), na meg egy kis változatosság, de a CPU+GPU páros miatt nem vagyok benne biztos.
Snapdragon 616 + Adreno 405 + Android 5 (R3PRO)
vs
Snapdragon 435 + Adreno 505 + Android 6 (R4X)Ram + akksi + egyéb extrák elvileg ugyanaz, ha jól néztem.
Szerintetek? Esetleg aki már használta mindkettőt és megosztaná a tapasztalatokat azt megköszönném
Köszönöm!(Feltettem a másik topikba is a kérdést, de úgy látom ez lesz a teló végleges fóruma, szóval bocs a duplázásért).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.