- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Jelenleg miuihu 10-es romot használok, tökéletesen elégedett vagyok vele, viszont meguntam a heti frissítgetést. Nem lehetne ezt valahogy kikapcsolni? A build.prop-ban átírtam a verziószámot nagyobbra, de ugyan úgy frissíteni akar. Lehet visszatérnék a 10-es eu stable verzióra, csak már nem emlékszem hogy ott is voltak előre telepített google alkalmazások, vagy csak a Play?
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok sima redmi 4-esben vajon milyen akksi bújik? A gugli többféle adatot adott. Néztem videót az akksicseréről, tényleg csak egy műanyag vékony spaknival kell lepattintani a keretet róla hogy meglessem az akksit?
-
mpo
veterán
válasz
gingerbalm #23796 üzenetére
A geccsol elvileg meg nem létezik vagy nem egy elterjedt alak.
De jobb, ha abbahagyjuk, mert mindjárt mutatják az utat az off topikba.
-
kerobi
senior tag
Nekem a nativ TWRP telepítés nem tette fel jól a MIUI-t. Az ADB Sideload-on keresztül már jó lett. Már custom romokat is ADB-vel teszek fel. Bár a MIUI amilyen gyorsan felment, olyan gyorsan le is jött
. A MIflash pedig egyenesen egy kudarc volt.
-
thora
csendes tag
Köszönöm a választ! A miflashel mehet fel régebbi Android verzió mert ha már geccsolok vele akkor azt tenném vissza amivel kijött...Amúgy azért nem értem nekem miért nem sikerült mert pontosan úgy csináltam mint ahogy a jutyúb videókban és nekik sikerült nekem nem... A miflashez nincs valami óvodás is megérti tutorial, nem szeretném elveszni? Honnan tudnék leszedni olyan. 8.2.10.0 stabil fastboot romot?
-
vince
őstag
-
thora
csendes tag
Na megpróbáltam downgradelni a miui-t a belső update-n keresztül, de jött az üzenet, hogy sorry flash for older version is not allowed...Bootloader nyitva van...Első körben visszaraktam stabil legfrissebbre, hogy majd onnan sikerül, de nem engedi. Átneveztem update.zipre, gyökérkönyvtárban van, nem tudom mi baj...Valakinek van valami ötlete? Nézegettem a telefont van egy olyan lehetőség, hogy újraindítás recovery módban, azon keresztül nem lehet? Köszönöm előre is a segítséget!
-
sharp007
tag
Sajnos erre nem tudok egyértelműen válaszolni, mert csak akkor használom a 4G-t, ha nagyon szükségem van rá. Céges Vodafonos kártyám van és a munkahelyen nincs valami acélos térerő + van wifi. Csak a technikai részre akartam reflektálni. Talán valaki segít a megfelelő Rom kiválasztásában.
-
sharp007
tag
-
ka64
tag
Sziasztok!
Lányom összetörte a 4x-ét. Mi most az utód készülék? Méretben, akkumulátorban, árban hasonló Xiaomi kellene, ami Magyarországról gyorsan beszerezhető.
Köszönöm:
ka64 -
thora
csendes tag
válasz
sharp007 #23760 üzenetére
Jó lesz nekem az amivel kijött. A gyári frissítővel szeretném majd downgradelni, ahhoz melyik fajta romot kell leszednem? A recoveryvel nem mókolnék mert fosok, hogy elb...om. csaknsimán beraknám a gyökérkönyvtárba és go. A bootloaderem nyitva van. Ja és a google fiókot töroljem elotte ugye, meg a miui fiókból kell kilepni itt neg gépen is? Köszönöm mégegyszer a segítséget.
-
Dr.NX
addikt
válasz
DeFranco #23773 üzenetére
Erről ez jut eszembe.
https://youtu.be/mcujGqRiNvE?t=10s
Amúgy papír/CD alapú manuál is ritka manapság. -
PC-rev-RM
tag
Sziasztok!
Vettem itt aprón egy Redmi4X-et. Kaptam dobozt, töltőt, emag-os garit, számlát, mindent. (A telefon nem lopott! 4)
Az előző gazdi rajta hagyta a mi account-ot. Elküldtem neki az account számát, amit kiír a telefon. Visszaír egy teljesen másik számot, valamint közli, hogy a telefon a párja hugáé volt. Aztán küld egy képernyőmentést egy mi-fiókról, amin egy hölgy keresztneve szerepel, valamint, hogy a Redmi 1s készülék eltávolítva a mi-accountból.. Részéről ennyi, én viszont továbbra sem tudom használni a telefont.
Írtam aprón egy kínaitelefonosnak, ő is csak egy google frp-unlock-os videót küldött, de ezen már túl vagyok.
Tud valaki segíteni, vagy létezik olyan szervíz, ahol ezt megoldják?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
schlaci #23772 üzenetére
2018-ra már eljutottunk odáig, hogy egy felhasználói felület használatának on-the-fly (éles használat közbeni, kézikönyv nélküli) elsajátítása szükséges és magától értetődő készségnek minősül.
egyrészt a felhasználói felületek is felfejlődtek arra a szintre, hogy megfelelően informatívak, intuitívak legyenek, másrészt annak ismerete, hogy nagyjából mit is kellene csinálni, vagy bizonyos utasításokat hogyan kell végrehajtani az egyetemes, általános tudás része lett, mint a liftkezelés, sorszámhúzó gép használat, meg az egéren a duplaklikk
így mára már nem feltétlenül elvárható egy sült galamb szintű felhasználói kézikönyv, érdemes akár 3 percet is rászánni arra hogy az ember figyelmesen elolvassa a képernyőn leírtakat és végiggondolja hogyan is kellene ennek működni, meg próbálkozni kétszer. harmadszorra összejön.
-
schlaci
csendes tag
Mielőtt még tovább sejtetnétek, hogy elfogult vagyok a Win telefonokkal szemben, és emiatt fikázom az androidos telefonokat:
Lumia 650-es telefonom csak pár hónapja van. Használtan, kíváncsiságból vettem, vajon mennyire hasonlít a Win 10 mobil az asztali Win 10 rendszerre, meg azért, mert hiába van egy drága fényképezőgépem, az nem tud koordinátákat rögzíteni GPS egység hiányában, és most olyan feladat adódott, amikor koordinátás fényképeket kell csinálnom. 10.000 Ft volt, hároméves, gyengélkedő akkumulátorral. Valójában én nem az okostelefonok pártján vagyok ha telefonálásról van szó, hanem a hagyományosokén. Becsukható, nagy gomb- és képernyő feliratos, vészhívó gombos (!) telefonokkal van az egész család ellátva. Bármilyen szentségtörőnek is hangzik, néhány heti próbálkozás után visszaálltam telefonáláskor a Lumiáról nem okos telefonra. A Lumia most fényképezésre szolgál, ha nagyon muszáj és van Wifi, akkor néha böngészésre, ill. turista navigációra. Találtam egy jó offline turistatérképet, ami megy Win 10, Win 10 Mobil és Android alatt alatt is, a mapy.cz-t. Csak van egy bibi: Ausztria térképe Win Mobilra nem tölthető le. Úgy néz ki, hogy a cseh cég két éve leállt a program fejlesztésével Win mobilokra. A Lumia 650 kamerája sem valami jó, a fókuszálása bizonytalan. A végén már a döglődő akku is bosszantott. Számtalan további hátrányát is tudnák említeni, bár előnyei is vannak (pl. kezelési útmutató nélkül is elboldogultam vele). De sok a gond a nem okos telefonokkal is. Pl. ha van is bennük zenelejátszó, ritkán társul melléje hangszínszabályzó. A gyári hangszín beállítás viszont nem szokott jó lenni.
Tehát elsősorban a navigáció, másodsorban a fényképezés, harmadsorban a zenelejátszás miatt kellett egy okos telefon. És ha már lehetséges volt, akkor egy friss modell: egy 2018-as Redmi 6-os. Remélem, a továbbiakban már több örömet fog okozni, mint bosszúságot. -
Dr.NX
addikt
Nem tudom mi számít pure droidnak, én ezt használom január óta, hibátlam, nem fagy, nem merül, ajánlom:
https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-4x/development/unofficial-resurrection-remix-5-8-3-t3649432
Ez ugyan nem frissül, de lehet hogy ez nem is baj.
Ennek volt egy forkja, ami viszont frissült júniusig,utána viszont már csak az Oreo verziót fejleszti:
https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-4x/development/unofficial-resurrection-remix-5-8-5-t3706456
https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-4x/development/rom-resurrection-remix-t3783793
Ha váltanék, erre mennék. -
chucky80
csendes tag
Nálam elő-elő jön néha olyan probléma, hogy ha netezek és közben hívnak, egyszerűen kisípolja a hívót. De én nem is tudok róla, hogy hívásom volt, csak jelez később a hívó fél. Telecom hálózat. MIUI global stabil naprakész verzió.
Lehet már írtátok korábban, nem olvastam vissza. -
aelod
veterán
Szinte minden nap olvasom, hogy bátor vállalkozók berhelik a romokat a telefonra. Ha csak egy működne megfelelően már megérné.
Pénteken LTE/WCDA hálózati beállításnál belefutottam olyan hibába, hogy hívás fogadásánál teljesen néma volt mind a kimenő beszéd hang mind pedig a bejövő hívás közben a másik fél hangja. Ilyen sem volt még...
Restart megoldotta, elég kellemetlen volt mondjuk -
arnyekxxx
veterán
válasz
trebrona #23755 üzenetére
Haverom több év Lumiázás után - okostelefonból csak az volt neki, utoljára valami 9es 100+ezres - váltott valami 30ezres xiaomira (5A vagy ilyesmi) pár hónapja a javaslatomra, azóta nem tudunk úgy találkozni, hogy ne kezdene el lelkendezni: élete legjobb telefonja, nézzem már ezt is tudja meg azt is tudja meg napokig nem kell tölteni "hát ez egy csoda"
-
bb71
őstag
Egyiket sem merem ajánlani, én ugyan nagyon soft core felhasználó vagyok, inkább napokban fut az üzemidőm, de így 5-6 a SOT... nem tudom, hogy ha egész nap nyomkodnám, akkor mennyit SOT lenne pl. a most használt HAVOC-on... Egyébként ennél is egy nagy hibát találtam - autó BT kihangosításnál csak az első hívás működik az autóról indítva. Ez megőrjít.
Lassan szentségtörésként vissza fogok térni a 6-os (köszönet az utánam posztoló kollegának!) Miui-ra.
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Lassan 1 éve van meg a telefon, semmi akku probléma nem volt. Utóbbi pár hétben esett meg, hogy éjszakai töltés közben megáll itt-ott és nem tölti fel 100%-ra (pl. megáll 87%-on). Úgy vettem észre, mintha összefüggésben lenne azzal, hogy akkor csinál ilyet, ha 10% alá esik estére és onnan töltöm. De lehet nincs hozzá köze, csak véletlen. Eddig csak pár alkalommal esett meg, alapból felmegy 100%-ra a töltés. Nem használok semmi akksis alkalmazást és töltőfejet is cseréltem, kábel is jó elvileg.
Köszi!
-
thora
csendes tag
Sziasztok!
A 4G témához lenne egy-két kérdésem, ha valakinek uncsi már előre is bocs. Végigolvasva a bejegyzéseket a témában, ha jól értem jelenleg annyit tud tenni akinek dobja a hálózatot, hogy 1.: átállítja minden egyes újraindítás alkalmával a hálózatot a szervízkóddal, 2.: 3g-re teszi a preferált hálózatot 3.: Rootolja a telefont és azzal az automate progival automatizálj a hálózatváltást.
Ezzel nincs is gond eddig. De. Mikor idén januárban megvettük ezt a telót és szimpla júzerként elkezdtük használni (telenor) akkor semmilyen bűvészkedésre nem volt szükség, minden ment flottul alapbeállításokkal (ja global verzi b20 van benne) Aztán mindig feldobta, hogy frissítsem mert kijött egy újabb verzió és egyszercsak elkezdett minket szopatni ezzel a nincs szolgáltatás témával.
Emiatt kérdezném, hogy akkor jól értem, hogy ez szoftveres hiba nem hardveres, ergo nincs értelme pl szervízbe küldeni a telót mert ott sem fgonak tudni mit kezdeni vele?
Nem emlékszem vételkor milyen rom volt rajta sajnos, ezért valaki nem tudná megmondani nekem, hogy melyik volt a global stabil rom amivel nem csinálta ezt a szart a telefon, mert akkor visszaraknám azt... (kellene egy letöltési hely is
)
Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat!
-
schlaci
csendes tag
Bár már írtam, de megismétlem: két telefonom volt eddig a kezem között, egy Microsoft Lumia 650, és kölcsönben egy 2015-ös Samsung A5. Váltani egyiknél sem kellett a töltés és az adatátvitel között. Egyébként a váltás valószínűleg pont úgy megy, ahogy a Redmi 4X-nél. De erről a váltásról csak azóta tudok, hogy nagy nehezen találtam az interneten egy kezelési kézikönyvet, mivel azt nem adtak hozzá. Pedig a szövegben benne van a doboz tartalmának felsorolásánál a kezelési útmutató is.
-
notika77
senior tag
válasz
schlaci #23747 üzenetére
Nem is olvastam olyat. Lehet, hogy a 40 évemmel fiatal vagyok, ebbe nőttem bele és ezért nem okozott gondot az eddig látott kütyük és telefonok után az ábra értelmezése.
ui.: egy autónak, fúrógépnek
elolvasom a használati utasítását, egy kütyünek, számítógépnek, programnak nem
-
schlaci
csendes tag
válasz
notika77 #23746 üzenetére
Lehet, hogy te már rengeteg ujjlenyomat olvasóval találkoztál, én még csak eggyel, most. Ezek után már én is tudnék tanácsot adni másnak, hogy kell beállítani. Még egyszer mondom: a menü útmutatójában az áll, hogy egyszer érintsük oda az ujjunkat addig, míg nem rezeg a készülék, majd vegyük el. Nem egymás után kétszer vagy többször - egyszer. Ha nem sikerült, akkor ismételjük a folyamatot, de a PIN kód beütésétől kezdve. Én jó sokáig még ott is tartottam az ujjamat, gondoltam hátha az a baj, hogy túl gyorsan elveszem, de mindhiába. A kirajzolódó ábrából, meg egy részének szinessé válásából hogy találhattam volna ki, hogy ezek mit jelentenek? Hogy itt szkennelés zajlik? Meg hogy a folyamat végén megjelenik majd egy lezáró "gomb"? Nem Te írsz véletlenül a Xiaominak magyar nyelvű menüket és kezelési útmutatókat?
-
notika77
senior tag
válasz
schlaci #23745 üzenetére
A túlbonyolításra azért van szükség, mert nem biztos, hogy mindenkivel szeretnéd megosztani a telefonod tartalmát, akinek a számítógépére rádugod töltés céljából.
Az ujjlenyomat-olvasó beállítása, meg szerintem eléggé intuitív. Látszik a folyamat, hogy az ujjlenyomat "mekkora" része van szkennelve a színezésből és csak a folyamat végén jelenik meg az egészet lezáró gomb.
-
schlaci
csendes tag
válasz
gyulavezir #712 üzenetére
Két napja vettem egy Redmi 6-os telefont. Az ujjlenyomat olvasóval ugyan az volt a gondom, mint amit egy fórumozó 2017.májusában említett egy redmi 4X kapcsán. Miután már órákig kínlódtam a beállítással, és azon voltam, hogy visszaküldöm a készüléket 3 napon belül, tettem még egy kísérletet, és nekiálltam keresgélni az interneten. Így kerültem erre az oldalra. Köszönöm gyulavezir a segítségedet, még sem rossz a telefonom. A Xiaomiból kiábrándultam: pl. nem adtak hozzá kezelési útmutatót, így órákig szenvedtem vele, hogy tudjak kábelon fényképeket átvinni a számítógépemre. Később az interneten talált kezelési útmutatóból derült ki, hogy ehhez át kell kapcsolni akkutöltésről adatátvitelre a telefont. Ez az átkapcsolási lehetőség a menürendszerben egy eldugott helyen található, magyarázat pedig nincs mellette. Nekem eddig olyan telefonjaim voltak, ahol erre nem volt szükség - egyszerre történhetett a töltés is és az adatátvitel is. Úgy gondoltam, minden telefon így működik. Nem is értem, mi szükség van erre a bonyolításra, hisz külön vezetékszálakon zajlik a töltés és az adatátvitel, mehetnének egyszerre is. Hát ezért lett volna fontos, hogy adjanak melléje kezelési útmutatót. Arra viszont, hogy miképp kell az ujjlenyomatomat a készülékkel párosítani, sem a készülék menüjének útmutatója, sem a kezelési útmutató nem ad válasz, illetve ha egyáltalán írnak róla, akkor félrevezetően. "Tegyük rá az ujjunkat, és ha rezgett, vegyük el". De a lényegről, hogy ezt többször meg kell tenni egymás után egészen addig, míg a körben lévő összes vonal ki nem színesedik, kussolnak. Még egyszer köszönöm a segítségedet. Üdv.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
A global verzio tudja az 5Ghz-es Wifit? -
bunnyhu
senior tag
válasz
sunavlys #23715 üzenetére
Néhányat. Abból élek ugyanis.
Pont ezért tartom felháborítónak, hogy szar fércmunkát adnak ki a kezükből. De mondjuk ez a jellemző a mostani programozás színvonalra, "majd megpatch-eljük".
Nem az a bajom, hogy valami eldugott 1000-ből egy embernél előjövő hiba van. De baszki ha a wifi nem működik akkor miről beszélünk? Gyárok egy autót, ja bocs, nincs rajta fék meg a kormány se forgatja a kereket, de semmi gond, tesztelje csak a sok majom max megdöglik?! Én töltsem le, lakjam be, csesszek el vele órákat hogy kiderüljön, alap funkciók se mennek? Ha ez neked belefér, hát respect. Nekem nem. -
kerobi
senior tag
válasz
siddis #23735 üzenetére
A Legújabbról +Batik recovery.
A jaguart nem veszi, de valami jobb clarity-vel is kiegyeznék, csak nem tudom hol találom. -
J.Hetfield
aktív tag
Üdv! Véletlenül benyomhattam valamit és most híváskor nem hallanak, már az agyamra megy nem tudom visszaállítani, csak kihangosítani. Valaki help? (Tudom, hogy lame vagyok
)
-
kerobi
senior tag
Kérdésem Siddis-hez szólna elsősorban, mert ő a romkirály, de ha valaki tud jó megoldást írjon bátran.
Visszatettem a AOSPExtended rendszert, mert a HAVOC még nem teljesen oké. A havocnak vannak hiányosságai mint pl. rengeteg magyarítatlan menüpont, és volt hogy elfelejtett jelezni. Tény,hogy a jaguar kernellel ő volt az üzemidő-bajnok.
AZ AEX kitűnő, átlátható, szép. Egyetlen baja, hogy éjszaka 10%-ot merül, ami szerintem elfogadhatalan. A jaguar kernellel nem kompatibilis valamiért, próbáltam a treble és stabil verziót is. A treble-nél nem enged be a rendszer, mert encryptálási gondjai vannak és nem tudja megoldani twrp-n keresztül, mert a /data partíciót nem tudja csatolni a módosításhoz. A Stable verzió pedig a fastbootba léptet be.
Szerintem az AEX-jaguar páros jó lehet, csak tudni kellene a trükköt, miként lehet őket összehozni. Az idő szorít, mert anyunak ajándékozom a telefont (belső sírás) és stabil rendszer kellene rá.
A MIUI is érdekelne csak nem tudom milyen betegségei vannak, milyen az üzemideje stb. Úgy gondolom a MIUI teljesen felesleges idősebb anyukámnak, mert pár alkalmazással elvan, de ha vállalható feltelepitem azt.
Köszi a választ előre is, jó egészséget a communitynek! -
kokii
tag
Most telepitettem a legutolso frisstest es minden kepernyo lezaraskor keri a jelszot a telefon. Nem nagyon talaltam meg, hogy az eddigi "timeout"ot, ami azt allitja h 2 lezaeas kozott meddig ne kerje a jelszot hova raktak. Tud valaki segiteni? :S Koszi
-
mufflinca
csendes tag
Van valami stabil megoldás arra, hogy a BT láthatóság ne legyen full nyilvános és csak a társított eszközök láthassanak?
-
siddis
őstag
..nem beszélve arról, hogy ki fogtok esni a Pixys-ből.!
-
siddis
őstag
Felnyomlak benneteket a Minielnök úrnál hálátlanok..
-
Dr.NX
addikt
Maga a szándék nemes, köszönet érte!
Azt én sem értettem, hogy mi értelme random androidhostos fájlokat nulla infóval belinkelni. Még ha XDA-s link, az oké, abból legalább kiderül, hogy mire számítson az ember. -
mdraco
őstag
-
bunnyhu
senior tag
válasz
siddis #23713 üzenetére
Az ilyen alapvető funkciókban se működő romokkal tök jól el lehet érni, hogy nem csak egy átlaguser de még egy képzettebb is úgy van vele, hogy cseszekedjek a rom-olással akinek hét anyja van. Emlékszem azért a ZTE blade-es időszakomban ha kijött egy új ROM annak örültünk és nagyon ritka volt, amikor valamiért le kellett venni. Itt meg komolyan inkább marad az ember a hivatalos-általam amúgy ki nem állt- MIUI ROM-oknál, mert nem hogy beta de még alfa verzióban lévő romokat is publikálnak aztán nesze b+ teszteld.
Az a baj, ha az embernek egy telefonja van, akkor azt szeretné működőképesen látni, és nem fér bele hogy szar, összefércelt kísérleti rom-okkal kísérletezgessen. Azért meg nem fogok fentartani egy telefon, hogy teszteljem más trehány munkáját. -
siddis
őstag
-
Dr.NX
addikt
Kifutott modell, max. használtan találsz. (Én már a későbbi 5A-ról is letettem.)
Itt nézd meg a linkeket:
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-redmi-4x-globalGearbesten elvileg van rózsaszín, 2GB-os nem Global verzió.
-
Geree
senior tag
Üdv,
Tudja valaki hogy lehet-e illetve hol lehet még Magyarországon ilyen telefont venni?
Ha nem itt, esetleg külföldről?
Köszi előre is... -
-
szotadi
tag
üdv.
Már régóta zavar, hogy a telefon nem képes normálisan hálózatot váltani, beszélgetés közben megszakad "hálózat nem elérhető" ok gomb megnyom és már ismét van hálózat! (hálózati beállítás 4G előnyben, ROM 9.6.4.0 stabil) mi lehet a gond, régebbi rom verziónál nem csinált ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest