- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
matta2003
tag
Az időjárás app miben jobb/másabb mint az Időkép widget?
Kb. 5 éve az Időképet használom (amióta okosabb a telefonom mint én...), miről maradok le, ha nem a gyárit használom?
-
zojjektum
senior tag
-
ChRiS_RS
aktív tag
Jó hír a globalosoknak, hogy az időjárás app frissült egy v@l@g javítással.
-
RAZR_v3
tag
válasz
siddis #24491 üzenetére
Írhattam volna Lineage OS-t is, vagy stock androidot. A lényeg változatlan.
A MIUI bekapcsolt képernyő mellett, aktív wifi kapcsolattal sem enged egy csomó alkalmazást szinkronizálni a háttérben. Nálam hetekig nem szinkronizálta a fotóimat a Google Fotók alkalmazás, csak akkor kezdett neki, amikor megnyitottam.
Stock androidnál amint bekapcsolod a képernyőt, és van aktív wifi kapcsolat, meg se kell nyitnod a Google Fotók alkalmazást, egyből szinkronizálja a fotókat.Ügyesen használja ki a Xiaomi szoftveres részről az akkumulátor üzemidejének növelését, de nem hátrányoktól mentesen. Cserébe a Biztonság alkalmazásban mindent testre lehet szabni.
-
vince
őstag
Január legvégén a Tesco kiszórta a Redmi 4X-eket 24995 Ft-ért, volt szó erről ebben és a bestbuy topikban is.
Akkor még elérhető volt a tesco scan&shop adatbázisa, Supreme7 kolléga árfigyelőjén is látszik a január végi leárazás (amit aztán követett egy újabb februárban, de szerintem addigra max egy-két bemutató darab maradhatott a boltokban). -
RAZR_v3
tag
Melyik rom ez?
Én amikor alig nyomogattam a készüléket, xiaomi.eu-s rommal napközben folyamatosan bekapcsolt bluetooth mellett legalább 3 napig nem dugtam töltőre. Sőt, 25 százalék töltöttséggel bátran elindulok még bárhova.
Azt gyorsan hozzáteszem, hogy a Messenger, Facebook, meg hasonlók száműzve vannak a készülékről. -
RAZR_v3
tag
válasz
pischta #24479 üzenetére
Bármilyen MIUI rom alap beállítások mellett (legyen az a hivatalos, vagy a xiaomi.eu-s, miui.hu-s változat) jobb üzemidő tekintetében, mint egy nem MIUI rom. Az ok pofonegyszerű: miközben be van kapcsolva a képernyő és használod a készüléket, a MIUI agresszívan fogja vissza a háttérben futó alkalmazásokat az akkumulátor-kímélő mód bekapcsolása nélkül is, nem engedi őket gyakran szinkronizálni. A Google Fotók alkalmazás addig nem szinkronizálja a képeket, ameddig meg nem nyitom, hiába van bekapcsolva a wifi. A biztonság alkalmazásban lehetőséged van testre szabni alkalmazásonként a beállításokat, az üzemidő kárára. Én azt vettem észre, hogy bekapcsolt Wifi mellett, a képernyő kikapcsolása után egy korábban elindított, de be nem fejeződött feltöltés Google Drive-ra nem folytatódik egészen addig, ameddig ismét bekapcsolom a képernyőt. De teljesen mégse lövi le a wifit, mert ha jön például egy e-mail arról kapok értesítést kikapcsolt képernyő mellett is.
Egy nem MIUI-s rom esetében, például a Resurrection Remixnél ameddig be van kapcsolva a képernyő, minden alkalmazás szabadon szinkronizál a háttérben. A Google Fotók alkalmazás a háttérben egyből szinkronizálja a képeket, amint bekapcsolom a képernyőt és van wifi. De ennek van hátránya: bekapcsolt képernyő mellett jobban merül az akkumulátor. De amint kikapcsolod a képernyőt, működésbe lép az Android Doze, ami csak bizonyos időközönként engedi az alkalmazásokat szinkronizálni a háttérben. Ez segít abban, hogy ne merüljön le hamar a telefonod, miközben nem használod.Ha fontosak a frissítések és ez a fő telefonod, akkor mindenképp a xiaomi-eu-s romot ajánlom. Nekem még a béta verziók is alkalmasak voltak mindennapos használatra, olyankor hetente jönnek frissítések, jelenleg 2018. októberi az android biztonsági hibajavító csomag szintje, ami neked fontos a biztonság miatt.
Oreos Resurrection Remix, stb. nem MIUI-s romokkal kapcsolatban nincsenek tapasztalataim a mindennapos használat tekintetében. -
starr
őstag
Milyen treble kompatibilis twrp-t kellene felrakni, hogy felmenjen a Magisk az Arrow OS-re?
-
vince
őstag
válasz
mdraco #24482 üzenetére
Azok a felszínes módosítások azért jelentős mértékben tudják gördülékenyebbé tenni a használatot
-
mdraco
őstag
Miért vagytok oda a xiaomi.eu vagy miui.hu romokért? Csak felszínes módosításokat tartalmaz, a gyári
beta(heti) miui-n alapszik, frissítése is a gyári miui-tól függ. Szerintem legbiztosabb a globál rom, megkapja a havi biztonsági frissítéseket, és nem kell mókolni, zárt marad a bootloader, ami biztonsági szempontból jobb.
Eddig nincs jobb custom rom se, ami stabilitásában, működésben és frissítésben felül múlná a miui-t, max support lejárta után. -
DJGABI
addikt
válasz
pischta #24479 üzenetére
miui vonalon xiaomi.eu teljesen jó választás, esetleg miui.hu ha valaki a hazait részesíti előnyben. 10-es nem tudom hogy áll most, a 9 biztosan kiforrottabb
hivatalos lineage-t nagyon nem ajánlom [link]
dotos-ben az érintésérzékelés valahogy fura volt, alkalmazás telepítés lassúcska, meg hamar belassulgatott
most aicp-ot nézegetem, ezt úgy tűnik frissítgetik [link]
-
pischta
csendes tag
Nézegettem, milyen romra váltsak. Egyik ismerősömnek xiaomi.eu-s van. A jelenlegi global romnál jobbnak tűnik néhány dologban.
Amik nekem fontosak. Stabilitás, biztonság, ne legyen akkuzabáló. A biztonsághoz hozzá tartozik nekem a frissíthetőség. Azt látom, hogy a Xiaomi sem erőlteti a hosszú távú supportot... Milyen alternatívák vannak, amelyekkel minél hosszabb távon szerezhetek be frissítéseket, mellette a rendszer sem gagyi azért? A LineageOS-t néztem, de nem mélyedtem el benne nagyon. Redmi 3-ról váltottam, továbbadtam családon belül. Azon továbbadás előtt cseréltem LOS-ra a romot. Valamennyire így alkalmam volt megismerni, de nem eléggé. Kinézetre nem valami nagy szám, de, ha egyéb szempontok alapján ez az egy alternatíva lesz, lehet, hogy erre váltok. Ha esetleg nem most, akkor később, amikor a telepített rom már nem frissül. De jó lenne most hosszú távú jó döntést hoznom.
Mit ajánlotok? Beleolvasgattam itt a fórumba, de ez alapján még nem tudom a választ. -
DJGABI
addikt
aki camera2 apival meg google camerával bohóckodik:
[link] ez a night mode vajon van esély hogy működjön a mienkén is vagy a kamera szenzornak / mittomén minek is stimmelnie kéne hozzá? a cikkben csak a pár pixel telót említi -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Redmi 4X -et lehet még vhol venni újonnan?
B20, fekete érdekelne.Köszönöm a választ.
-
pischta
csendes tag
Meg tudja valaki mondani, hogyan lehet a jegyzeteket elmenteni? ROM-ot akarok cserélni, és előtte el szeretnék menteni néhány dolgot...
-
Cyrin
addikt
nálam fent van az adaway, de azért kikapcsolgattam ezt a sok szemetet...aztán lehet majd ROM frissítésnél visszakerül.
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
1 éve használom a 4X-emet. Meg vagyok vele elégedve, de nyár óta az őrületbe kerget, hogy az ujjlenyomat olvasó ha egy kicsit is nedves/izzadt az ujjam vagy zsírosabb, már nem működik és nem ismeri fel az ujjam, lehet megtörölni az érzékelőt. Kérdezném, hogy ez általános technológiai probléma az ilyen érzékelőknél, vagy csak a 4X megoldása nem túl megbízható és vannak más ujjlenyomat olvasó technológiák más telefonoknál, amik nem ideális körülmények között is megbízhatóan felismernek!?
A Redmi 5 már megbízható ilyen szempontból? -
trebrona
nagyúr
-
Tomy007
tag
Hali
5 hónapja használok ilyen telefont, leirnek pár tapasztalot.
Amúgy összefüggésben nagyon jó telefon, szerintem mind a mai napig bőven megállja a helyét.
1. Akksi 2 napig bírja, rendes net, Facebook, messenger alkalmazások mellett. Viszont ha 100%ra töltöm este, nem kapcsolom ki, csak net nincs belőle, normál állapotban reggelre 90%ra merül, ez mitől van, lehet?
Még ehhez kapcsolódóan ha rajta marad töltő reggelig, elvileg itt úgy tudom nincs már túl töltés ezeknél a teloknal, jól tudom?
2. Kamera, általánossagban jó ha vmit gyorsan le kell kapni, pl egy beosztást, stb. Voltunk nyaralni ott teszteltem rendesen, de voltak azért negatív képek is rendesen, hiába hdr funkció ott is mosodik rendesen.
Sötétben vaku mellett is hagy elmosódott képeket.
Nappal ha gyorsan le kell kapni vmit úgy vettem észre arra azért jó, de többet nem várok tőle, vnilyen formában javítható a kamera?
3. És végül ami eszembe jutott még, mitől vannak reklámok, egyre több gyári alkalmazásban?
Ez normális amúgy,? Nem játszok, nem rakok fel semmilyen ismeretlen alkalmazást, de pl már gyári fájl kezelőven is reklám található.... Ki lehet vhogy irtani?
Köszönöm előre is válaszokat -
Dr.NX
addikt
válasz
spiderpig820 #24448 üzenetére
Szerintem próbál linkelni, csak nem valami jól...
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
friccccc #24447 üzenetére
De hát GB-n nem is tudod kosárba tenni! Ott van szürkével, hogy discontinue, azaz már nem forgalmazzák. Amúgy igen, ez B20-as verzió volt, a vidéki hálózatokon is 4G-n hasít.
szerk: Ja, látom, hogy rájöttél, hogy sehol sem elérhető. De az "ő" még nem derült ki, hogy honnan szereznéd be EU-n belül.
-
friccccc
tag
Aranyban megvan a kicsike...
De ez a vámon nem csusszan sajna..... -
friccccc
tag
Sziasztok
bocsánat ha off a kérdés, de tudna nekem valaki segíteni abban , hogy hol tudok venni redmi 4x GLOBAL VERSION -t?
[link]
ezt találtam és kb ilyen árak vannak ha jól néztem 180 dollár körül... de sehol sem elérhető...:S
Már nm mai gyerek, de...(aksi miatt mégiscsak őt választanám).
Tudnátok segíteni, honnan érdemes rendelni (kedvező kiadások mellett = no vám stb).
Köszönöm előre is. -
siddis
őstag
válasz
RAZR_v3 #24441 üzenetére
Próbáld ki ezt, a legutolsó -nem treble- RR, tudsz rá tenni vagy 3-4 féle kernelt aztán elszórakozhatsz a hanggal.. de van hozzá Dolby Atmos, Viper4Android is például, ha már hang probléma.
Amúgy a videó felvételnél nem engedi a program kiválasztani a hangforrást.? Úgy emlékszem hogy mintha az Open Camerá-nál lehetett volna választani videóhoz audió forrást is, kamera vagy a hagyományos (beszéd) mikrofon, bár lehet hogy az még a régi telómnál volt.. Hiába, no, a kor.. -
RAZR_v3
tag
Köszönöm! Sajnos időközben kiderült, hogy a nemrég feltelepített régebbi xiaomi.eu stabil MIUI romnál az automatikus képernyő elforgatás nem működik, illetve a gyro szenzor sem. Kipróbálok valami stabil verziójú custom romot (talán RR, vagy AICP) ha végül egyikkel se leszek elégedett, visszakerül a MIUI és nekilátok megoldani a képernyő elforgatás és gyro problémát. Ha már idáig eljutottam hogy megint telepíthetem újra, akkor inkább kipróbálok valami mást.
Viszont ha egyszer a Redmi 4x felmondja a szolgálatot, az utódja biztosan nem olyan készülék lesz, amin MIUI van. Az előző Xiaomi telefonomnál is csak gond volt a MIUI-val. Régen szerettem kísérletezni különböző romokkal és megtalálni a legjobbat, de most már nincs időm több alkalommal is egy egész estét csak erre szánni. -
Bander78
tag
A céges SIM mellé külön mobilnetet szeretnék, ezt néztem ki: [link]
50 Gb/hó, hűségidő nélkül. Van-e akadálya annak, hogy a telefonba (redmi 4x) 2. SIM-ként bepattintva megosszam a netet több gép/laptop között (YT, torrent, stb...)? A válaszokat köszönöm! -
beef
őstag
Nos xda-n írtak egy megoldást.
Használj custom kernelt.
Álljon itt az örökkévalóságnak:
- Rockstar 1.1 treble kernel felrak, restart, örül mert működik Magisk.
- Újabb restart recoverybe, hogy felrakjak egy magisk modult, restart, Magisk nem működik
- Újra recovery, magis újrarak + modul is és utána nem restart, hanem power off, Magisk megint működikEgyébként a 20181021-nél pont akkor nem ment Magisk, ha felraktam ugyanezt a kernelt...
-
RAZR_v3
tag
Üdv!
Valaki tudna ajánlani egy mindennapi használatra megfelelő, stock Android élményt nyújtó custom romot? Nem az a lényeg, hogy minél frissebb legyen, felőlem Marshmallow verzió is lehet, a lényeg, hogy rendesen működjön az ujjlenyomat leolvasó, a Bluetooth, a wifi, a GPS, a telefonálás, illetve a kamera is. De ami a legfontosabb, az a hangrögzítés minősége.
Jelenleg akármilyen MIUI verzióval próbálkoztam, borzalmas a hangminőség videófelvétel és a diktafon használata közben. Tudom, hogy a zajszűréssel kapcsolatos ez a hiba és évek óta létezik. (Más kérdés, hogy a Xiaomi miért nem hajlandó kijavítani.)
Alapvetően elégedett vagyok a készülékkel, mert sok jó tulajdonsága van, de a videók amiket felvesz, kritikán aluli hangminőségűek. De ha ezt a hibát sikerülne egy megbízható custom rommal javítani, akkor tökéletes készülék lenne. Kár, hogy a Bluetooth bekapcsolt állapotban mindig látható, de ez a MIUI hibája szintén, 8.5.3.0 MAMCNED stabil rommal még állítható, utána lett megszüntetve a lehetőség. -
bodnar10261
aktív tag
Az ArrowOSről van valakinek valami véleménye?
-
bb71
őstag
válasz
siddis #24425 üzenetére
Bluetooth Windows 10 és android fájl átvitel
Csak hogy meglegyen:
Enter services.msc in search window
Click services.msc
Right click on Bluetooth Support Service then choose "stop" then do as in the answer from "Dan Dar3"
Right click on Bluetooth Support Service then choose "property"
Choose log on tab. Then do as in the answer from "SANDEEP"
Right click on Bluetooth Support Service then choose "start"
If you want to send a file from PC to Android, you should right click bluetooth icon then choose "send a file " -> double click at android device icon -> choose file in PC -> then choose "open" -> it will show message in android -> in android choose "accept file" -> finish
If you want to send a file from Android to PC, you should start on PC side first by right clicking bluetooth icon, -> choose "receive a file" to wait for a file from Android -> then you work on Android side by selecting a file from Android to PC -> share -> bluetooth and select PC. Then it will appear in PC to receive file in PC -> finish. -
endib
tag
válasz
SenorGrande #24414 üzenetére
https://helloxiaomi.hu/miui-10-global-stabil-frissites-harmadik-egyben-utolso-kor/
-
siddis
őstag
...hátha..
1. In settings click on 'devices',2. click on 'Bluetooth',
3. click 'more Bluetooth options',
4. in 'Bluetooth settings' click on 'com ports' tab,
5. then click 'add', select 'incoming (device initiates the connection)'.
The computer sets an incoming com port with the name of your device.
-
bb71
őstag
Adott egy windows 10-es laptop, bluetooth-on párosítom a telefonnal.
Tudom, hogy inkább w10 kérdés, de itt talán hamar kapok választ...Nem tudok fájlt küldeni és fogadni sem, egyik irányban sem. Miért? Bluetooth driver már cserélve, 2 féle kipróbálva.
-
-
starr
őstag
Felraktam ezt az Arrow OS-t, tulajdonképpen egész jól működött, de nem ment fel rá a Magisk, úgyhogy visszaállítottam az EU rom-ot. Jóval gyorsabbnak tűnt, mint a MIUI EU rom.
Lehet tudni miért nem ment fel a Magisk? -
csodavas
tag
válasz
bodnar10261 #24415 üzenetére
Aliról ötezer forintból megvan az egész.
-
SenorGrande
senior tag
Van arról valami info, mikor jön végre a MIUI10?
-
csodavas
tag
-
gyulaszu
senior tag
Én pedig azzal szívok (asszem 1x már be is írtam) hogy eu-s roaming közben csak akkor kapok messenger értesítést, ha előtérben van.
-
enzahobi
aktív tag
A c2api hiányát cáfolom
, 9.6.4 Miui-n vagyok, és brutál jó képeket csinál, a gcam annyival jobb, hogy a hdr-e kicsit nagyobb dinamikatartományt képes befogni (cserébe zajosabb
), de ez snapseeddel simán reprodukálható a stock kamerával is hdr módban. Nemrég sikerült megoldjam hogy közeli képeknél is lehessen a HDR-t használni VAKUVAL
Készül majd egy leírás képekkel. Nekem elég sűrün kell PCB-t fotózzak, és oda nagyon jól jön. A vakunak a fényerejét is sikerült állíthatóvá tenni, csökkenteni ill kicsit növelni is. Előre annyit hogy clarity kerbel van fent ami a képminőségben lehet meghatározó, ill xposed ami a vaku modhoz kell, de elv Taskerrel is megoldható.
-
csodavas
tag
Ezen agyalgatok én is. Most néztem videót, meg alin keresgélek. ezt néztem, ez jó lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest