Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• schlaci

csendes tag

Mielőtt még tovább sejtetnétek, hogy elfogult vagyok a Win telefonokkal szemben, és emiatt fikázom az androidos telefonokat:
    Lumia 650-es telefonom csak pár hónapja van. Használtan, kíváncsiságból vettem, vajon mennyire hasonlít a Win 10 mobil az asztali Win 10 rendszerre, meg azért, mert hiába van egy drága fényképezőgépem, az nem tud koordinátákat rögzíteni GPS egység hiányában, és most olyan feladat adódott, amikor koordinátás fényképeket kell csinálnom. 10.000 Ft volt, hároméves, gyengélkedő akkumulátorral. Valójában én nem az okostelefonok pártján vagyok ha telefonálásról van szó, hanem a hagyományosokén. Becsukható, nagy gomb- és képernyő feliratos, vészhívó gombos (!) telefonokkal van az egész család ellátva. Bármilyen szentségtörőnek is hangzik, néhány heti próbálkozás után visszaálltam telefonáláskor a Lumiáról nem okos telefonra. A Lumia most fényképezésre szolgál, ha nagyon muszáj és van Wifi, akkor néha böngészésre, ill. turista navigációra. Találtam egy jó offline turistatérképet, ami megy Win 10, Win 10 Mobil és Android alatt alatt is, a mapy.cz-t. Csak van egy bibi: Ausztria térképe Win Mobilra nem tölthető le. Úgy néz ki, hogy a cseh cég két éve leállt a program fejlesztésével Win mobilokra. A Lumia 650 kamerája sem valami jó, a fókuszálása bizonytalan. A végén már a döglődő akku is bosszantott. Számtalan további hátrányát is tudnák említeni, bár előnyei is vannak (pl. kezelési útmutató nélkül is elboldogultam vele). De sok a gond a nem okos telefonokkal is. Pl. ha van is bennük zenelejátszó, ritkán társul melléje hangszínszabályzó. A gyári hangszín beállítás viszont nem szokott jó lenni.
    Tehát elsősorban a navigáció, másodsorban a fényképezés, harmadsorban a zenelejátszás miatt kellett egy okos telefon. És ha már lehetséges volt, akkor egy friss modell: egy 2018-as Redmi 6-os. Remélem, a továbbiakban már több örömet fog okozni, mint bosszúságot.

• schlaci

csendes tag

válasz csakb #23750 üzenetére

Bár már írtam, de megismétlem: két telefonom volt eddig a kezem között, egy Microsoft Lumia 650, és kölcsönben egy 2015-ös Samsung A5. Váltani egyiknél sem kellett a töltés és az adatátvitel között. Egyébként a váltás valószínűleg pont úgy megy, ahogy a Redmi 4X-nél. De erről a váltásról csak azóta tudok, hogy nagy nehezen találtam az interneten egy kezelési kézikönyvet, mivel azt nem adtak hozzá. Pedig a szövegben benne van a doboz tartalmának felsorolásánál a kezelési útmutató is.

• schlaci

csendes tag

válasz notika77 #23746 üzenetére

Lehet, hogy te már rengeteg ujjlenyomat olvasóval találkoztál, én még csak eggyel, most. Ezek után már én is tudnék tanácsot adni másnak, hogy kell beállítani. Még egyszer mondom: a menü útmutatójában az áll, hogy egyszer érintsük oda az ujjunkat addig, míg nem rezeg a készülék, majd vegyük el. Nem egymás után kétszer vagy többször - egyszer. Ha nem sikerült, akkor ismételjük a folyamatot, de a PIN kód beütésétől kezdve. Én jó sokáig még ott is tartottam az ujjamat, gondoltam hátha az a baj, hogy túl gyorsan elveszem, de mindhiába. A kirajzolódó ábrából, meg egy részének szinessé válásából hogy találhattam volna ki, hogy ezek mit jelentenek? Hogy itt szkennelés zajlik? Meg hogy a folyamat végén megjelenik majd egy lezáró "gomb"? Nem Te írsz véletlenül a Xiaominak magyar nyelvű menüket és kezelési útmutatókat?

• schlaci

csendes tag

válasz gyulavezir #712 üzenetére

Két napja vettem egy Redmi 6-os telefont. Az ujjlenyomat olvasóval ugyan az volt a gondom, mint amit egy fórumozó 2017.májusában említett egy redmi 4X kapcsán. Miután már órákig kínlódtam a beállítással, és azon voltam, hogy visszaküldöm a készüléket 3 napon belül, tettem még egy kísérletet, és nekiálltam keresgélni az interneten. Így kerültem erre az oldalra. Köszönöm gyulavezir a segítségedet, még sem rossz a telefonom. A Xiaomiból kiábrándultam: pl. nem adtak hozzá kezelési útmutatót, így órákig szenvedtem vele, hogy tudjak kábelon fényképeket átvinni a számítógépemre. Később az interneten talált kezelési útmutatóból derült ki, hogy ehhez át kell kapcsolni akkutöltésről adatátvitelre a telefont. Ez az átkapcsolási lehetőség a menürendszerben egy eldugott helyen található, magyarázat pedig nincs mellette. Nekem eddig olyan telefonjaim voltak, ahol erre nem volt szükség - egyszerre történhetett a töltés is és az adatátvitel is. Úgy gondoltam, minden telefon így működik. Nem is értem, mi szükség van erre a bonyolításra, hisz külön vezetékszálakon zajlik a töltés és az adatátvitel, mehetnének egyszerre is. Hát ezért lett volna fontos, hogy adjanak melléje kezelési útmutatót. Arra viszont, hogy miképp kell az ujjlenyomatomat a készülékkel párosítani, sem a készülék menüjének útmutatója, sem a kezelési útmutató nem ad válasz, illetve ha egyáltalán írnak róla, akkor félrevezetően. "Tegyük rá az ujjunkat, és ha rezgett, vegyük el". De a lényegről, hogy ezt többször meg kell tenni egymás után egészen addig, míg a körben lévő összes vonal ki nem színesedik, kussolnak. Még egyszer köszönöm a segítségedet. Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés