- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
retesz147
addikt
Akkumulátor kímélő (ajánlott) - MIUI akkumulátorkímélőre állítottad vissza, vagy a Nincs korlátozásra?
Nálam olyan hibajelenség van, hogy valamitől néha feloldáskor (jellemzően, ha hosszabb ideig nem nyúlok a telóhoz) , vagy 1-1 apoből való kilépéskor (Chrome, messenger, ezekt használom legtöbbször, de volt már más proginál is) kb 2 másodpercre a kezdőképernyőn nem töltődnek be az ikonok, csak a háttérkép.
Rohadt zavaró, hogy csak vársz-vársz hogy legyen valami.Ilyen problémával nem találkozott senki?
Korábban volt már ez, akkor újrahúztam a rendszert 0-ról,de 2-3 hét után ismét visszajött. Egy nap 10-15x eljátsza, idegesít, zavar, de nem tudok rájönni mitől lehet.
Mindig a legfrisebb eu dev-et használom.
-
Leon77
őstag
válasz
FrankMonzano #9796 üzenetére
nálam is volt pont ilyen, amit az okozott, hogy a chrome alkalmazást a legszigorúbb akkukímélésre tettem. Visszaállítottam és megszűnt a probléma. Fura, hogy az összes app működésére hatással volt.
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Több alkalmazásból is random kilép a telefon, pl. játék közben, vagy akármilyen tetszőleges alkalmazásnál. A Waze is mindig kilép navigáció közben, holott "nincs korlátozás"-ra van állítva. Mi lehet a megoldás?
-
DanielK
addikt
Xiaomi.eu rom encryption alapból már bent van? Munkaprofilhoz kell, csak azért kérdem.
Encryption nélkül nem megy a munkaprofil. Utólag meg nem akart bekapcsolódni, több romon sem. Volt hogy 3 óráig hagytam de nem futott le.
Kacérkdom vele. Elég jó az eu rom.
-
Norbi.
őstag
Másnál jó a Gboard?
Beállítom, hogy rezegjen, ha írok, de egy idő után elfelejt rezegni? A beállításokba úgy marad, ahogy beállítottam, de mégse csinálja és amint állítok az erősségen egy ideig működik is, de aztán abbahagyja.. remélem érthető.EU Dev-en csinálja ezt.
-
-
DanielK
addikt
válasz
Karavik #9788 üzenetére
Azt nem tudom mi.
Android for Work készít egy munkaprofilt, ami bizonyos appokat megdupláz.
link
Köztük a névjegyeket is. Így google experience romon a telefon app kijelzi a második simre érkező számok neveit a munkaprofil névjegyek közül.
Miui alatt, ha a második simre jött hívás (céges sim, a munkaprofil alatti névjegyekben vannak tárolva a céges nevek) nem jelezte a neveket. Csak a számot. Ez azért lehet, mert ilyenkor a telefon app is duplikálódik miui esetén. Remélem érthető. Gondolom mert sajátot hoz létre.
Tudom hogy speciális, de ez dupla sim nélkül is elôjön szerintem. -
Karavik
veterán
válasz
Steelheart2 #9784 üzenetére
Xiaomi.eu feature Mi9-ből portolva. Lehet később benne lesz a Global kiadásban is...
(#9786) DanielK:
Munkaprofil alatt second space-t érted? Second space alatt nem jelzi ki a SIM2 hívásokhoz esetén a kontakt neveket csak a tel számot?
-
Karavik
veterán
válasz
juve600 #9735 üzenetére
MIUI10 óta nincs képernyőzáron értesítési ikonok megjelenítés az értesítési sávon - ez ilyen.
(#9741) kuksa90, (#9742) retesz147, (#9765) huliganboy:
Szívesen, most már magyar rendszernyelven a leghosszabb a kontakt név megjelenítés rögzített hívásokban. Nyilván a meglévő rögzített hívások elnevezései nem fognak változni a frissítés után, de az új hívások esetén a felvételek már megfelelően fognak megjelenni, azaz 13 karakter fog látszódni a kontakt névből.
-
laci laci
addikt
válasz
Steelheart2 #9784 üzenetére
-
laci laci
addikt
Jó ez az új töltés animáció..
-
K82
őstag
A leírásban sehol nem találok utalást QC vagy PD töltésre, kérdés mennyire fejlett az elektronika benne. Érdemes lenne Ampere progival letesztelni mikor hogyan tölt. A Legrand nem noname cucc, szóval olyan rossz nem lehet de tény nem a töltők gyártása a fő profiljuk. Ennyiből (sőt kevesebb mint a feléből) kijön mondjuk a Nexus 5x töltője is ami 15W-ot tud és tuti PD-s.
-
rooobert
csendes tag
válasz
enginev3.0 #9770 üzenetére
A képernyő lezárása után villan párat a kijelző max fényerőn, nevezzük vibrálásnak. Főleg sötétben idegesítő.
Ide sajna nem tudom feltölteni a videót, amit készítettem róla.
-
rooobert
csendes tag
Ha már tárgyaltátok, akkor elnézést, de van megoldás a lezáráskori rohadt idegesítő villogásra? Egyre rosszabb..korábban is csinálta, de egy frissítés után megszűnt. Most viszont rosszabb, mint valaha.
-
DAVE_CH1
tag
Global Dev 9.3.14 eddig a legjobb üzemidővel bír!
Úgy döntöttem egy darabig nem is frissítem. -
kuksa90
őstag
válasz
huliganboy #9760 üzenetére
Nekem ugyanaz, és 13karakterben írja a nevet, utána a számot, dátumot... Nálad lehet valami gubanc
-
st6969
őstag
Köszi a részletes választ (a többieknek is).
És mi a helyzet ezzel a 3A-s töltővel, ami 15W-ot tud ugye, de nem QC szabványos. Ellenben Type C aljzatos (is), tehát Type C - Type C kábel kell hozzá. Ilyennel tölthetem majd vajon (ilyen van a munkahelyen)? Vagy nem ajánlott? -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
A MI8 "gyárilag" tudja a telefon beszélgetéseket rögzíteni? -
FrankMonzano
őstag
Érdemes visszarakni a global stabilt, vagy ugyanaz a global dev is, csak frissebb verzióval? A napokban volt téma. Most kicsit bugos a dev nálam. Csináljak gyári visszaállítást vagy "stabilabb" a global stab és menjen az vissza?
-
Steelheart2
őstag
válasz
enginev3.0 #9750 üzenetére
-
juve600
nagyúr
válasz
enginev3.0 #9752 üzenetére
nem igazán
mondjuk én eu-s romon vagyok -
juve600
nagyúr
válasz
enginev3.0 #9750 üzenetére
Mi 9 charging animation
ez jól néz ki
-
enginev3.0
félisten
Ez most mi?
Heti global dev
Előző heti 300mb, ez meg 1.8gb de minek?
Már látom, talán mégsem haszontalan
Widevine L1 certification
- Dark mode (Support the request here : http://en.miui.com/thread-5813056-1-1.html)
- Always on Coloured Display
- Fixed notification icons
- Improved auto-brightness algorithm
- Improved video stabilization for 60 fps video.
- Much smoother full-screen gesture operation
- Mi 9 charging animation
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #9731 üzenetére
Milyen érdekes hogy nappal meg jobb a gyári
Gyári
Gcam
-
kuksa90
őstag
Ééés IGEN!
Köszönöm Karavik kollega hathatós segítségét, immár a rögzített hívások különösebb decriptográfiai ismeretek nélkül magyarul (is) olvashatók.
szerk: juve600: én biztosan nem, mert ahogy nézem, a pro a lesza. kategóriában van... pedig a mérete jónak tűnik.
-
Falconer
aktív tag
-
juve600
nagyúr
Mokee rom
ezt használja valaki ? -
Agent T
tag
Sziasztok!
Szemezgetek a Mi8-al. Érdemes szolgálatótól (Telenor) venni, vagy inkább webshopból ajánlott beszerezni?
(A szolgáltatós telefonok is megkapják a frissítéseket rendesen ?) -
Karavik
veterán
válasz
Albi001 #9717 üzenetére
1. Home screen elforgatására rendszerszinten nincs lehetőség MIUI-ban, de ha megnyitsz egy appot (Google MAPS, Waze...) az már elfordul landsacpe módba amennyiben "rotate off" ki van kapcsolva
2. Feloldás BT eszközzel csak Xiaomi termékekkel kompatibilis, pl MiBand...stb. (Xiaomi policy)
-
Karavik
veterán
Ha app ikon értesítés megjelenítésre gondolsz a lock screen status bar-on, akkor nincs olyan opció MIUI10-ben, de nincs is sok értelme, mert az értesítés megjeleníthető a képernyőzáron a notifications lehetőségekben, ami sokkal informatívabb, mint egy app ikon a status bar-on. Bekapcsolt AOD-al pedig van app icon értesítés (legalábbis xiaomi.eu esetén) de nem minden app támogatott...
-
enginev3.0
félisten
Találtam két "eldugott" gcamot
Stock hdr be
Stock hdr ki
MGC_6.1.021_XCAMBase_F1_v2.apk
Semmit nem módosítottam a programokban, csak a Jpeget vettem fel 100%-ra
-
K82
őstag
(#9728) st6969: MI8-nál felesleges a QC4-es töltő, nem fogsz vele nyerni semmit, ráadásul olcsóbban kapsz PowerDelivery szabványú töltőt (akár a Macbook vagy iPad Pro töltője is jó!), amire a QC is támaszkodik. A QC4+ ha QC-s töltést alkalmaz akkor "csak" 18W-ot ad le (és ez a max. amit a telefon tud kezelni), ha ugyanez a töltő PD szabványt támogató telefonnal találkozik, már 27-et. És ahogy a PD, úgy a QC4(+) is kizárólag USB-C - USB-C kábellel működik - USB-A kábellel 18W a maximum, USB-C kábellel akár 100W is lehet.
Itthon a gyári töltőfejjel, cégnél a Pixel 2XL PD-s töltőjével töltöm a MI8-at, nincs különbség sebességben köztük. Gyakorlatilag 3400mA a maximum amit el lehet érni - amíg alacsony a töltöttség és nem veszi vissza a töltőáramot ahogy melegszik az akku.
[link](#9727) juve600: A Pixel 2 kijelzőjével nem volt gond, abban Samsung panel van. Ellenben a 2XL LG-féle P-OLED panelt kapott, ami nem sikerült tökéletesre. Fakó színek, kék színeltolódás, kis fényerőn a fekete "elfolyása", plusz a beégés.
A fakó színekre megoldás volt egy új színprofil, a kékes eltolódást nagyon hamar meg lehetett szokni és utána már fel sem tűnt, a black smear nem zavart, de pár hónap alatt sikerült beégetni a kijelzőt. Sajnos ez az LG panel nem teljesít jól ha beégésről van szó, ez volt az első OLED-es telóm amin sikerült elkövetni pedig figyeltem rá. Navbar, status bar elrejtve, navi csak akkor és addig ment amíg muszáj volt - aztán az Ingress nevű játék égett bele a kijelzőbe...
SOT-ot ne kérdezz, mindenkinél más, de kb. hasonló az üzemideje mint a Mi8-nak. Endurance rating, Mi8 86, P2XL 88 óra. -
st6969
őstag
Remélhetőleg jövőhéten én is végre tulaj leszek!
Látom, hogy QC4+ szabványt tud. Létezik ilyen töltő elérhető áron? Használ ilyet valaki?
A munkahelyre vennék egy másik töltőt, de milyet érdemes? Van bent olyan, ami 3A-rel tud tölteni, de QC szabványt nem tud...Az gond-e, milyen hátránya lenne így? -
juve600
nagyúr
-
-
Griff55
senior tag
Az energiatakarékos mód mennyire veszi vissza a teljesítményt? Van erről valami írás, hogy hány magot blokkol, mekkora a max órajel ilyenkor?
-
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #9722 üzenetére
Kikapcsolhatod, de nagy különbséget nem fogsz észrevenni üzemidőben: attól még h high accuracy van beállítva, a GPS-vevő nem megy folyamatosan.
Egyébként Pixel 2XL-en és Pixel 3-on is hasonlót rajzol ha úgy mész valahova ha nincs GPS-t aktívan használó program (tudok mutatni ilyet bőven az idővonalamról). Ha megy bármilyen pontos pozíciót követelő app (akár a háttérben), a timeline-ra is pontos infók fognak felkerülni, a "csiganyál" pontosabb lesz.noorbertt: akkor lesz normális Pixel ha legalább 6GB RAM-ot pakolnak majd bele. Az eddigi telefonjaim közül a Pixel 2XL töltötte nálam a legtöbb időt, a kijelző ellenére is imádtam. Beújítottam egy Pixel 3-ra de ott meg az üzemidő erőteljes visszaesés a P2XL után, pedig méretre nagyon kellemes. Majd októberben kiderül mit (és mennyiért) sikerül alkotniuk.
-
amargo
addikt
válasz
enginev3.0 #9697 üzenetére
Ez a location timeline, amit nézel? Mert akkor nincs ebben kvázi semmi meglepő. A telefonod nem push-ja folyamatosan a location infod, a rendelkezésre álló információkból pedig ezt tudja a térképre rajzolni a google. Ez nem telefon probléma, ha a google lenne olyan intelligens és, amikor tudja, hogy autóval közlekedtél, akkor rakhatna az útra is (ami meg rengeteg számítás, vagy is több mint a semmi), hiába hiányzik az infó.
Látom itt a timeline-ról van szó. Ha nem megy mellette egy navigáció, akkor sosem lesz elég adat, hogy pontos legyen ez a funkció, mert akkor a telefon merülne jobban, hiszen folyamatosan a GPS adatokat számolná és küldené. Lássuk be, akkor meg a telefonod merülése zavarna, nincs ingyen ebéd.
-
balalev
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok esetleg,hogy a Mi 9, ami a Gsmhome-nál kapható, az Global Edition avagy nem? Vagy már a Mi 9-nél nincs külön kínai és global?
Köszönöm a segítséget!
-
Albi001
tag
Sziasztok!
Két promblámám adódott, amit eddig nem tudtam megoldani a telefonnal, pedig elvileg tudja (legújabb eu rom):
1: Nem forgatja el a telefon a kezdőképernyőt, pedig a funkció be van kapcsolva (vezetés közben hasznos volna, ki van rakva fektetve a műszerfalra)
2: Nem működik a feloldás bluetooth eszközzel funkció sem. Hiába csatlakoztatom az autó kihangosítójához a telefont, az eszközlistában nem jelenik meg, így ki sem tudom választani.Valakinek ötlete?
-
kuksa90
őstag
válasz
enginev3.0 #9714 üzenetére
A Gmaps idővonala időtlen idők óta így működik. Sőt, a helyzetmegosztás is ilyen hektikus. Viszont megvan az az előnye, hogy a csúcsok alapján fel tudod térképezni a mobiltornyokat.
Nem tudom, miért van így, de a google térkép rá se bagózik nagyon sok esetben a gps koordinátákra, hiába megy a navigáció, ellenben, ha a teló feljelentkezik valamelyik mobiltoronyra, azt előszeretettel írja be meglátogatott pontnak... -
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
A Mi9 topikja még eléggé kihalt, szóval remélem nem probléma hogy itt kérdezek rá, hátha van már valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata.
Spanyol Amazonról szeretnék rendelni egy Mi9-et (spanyol címre), később hazavinném magammal Magyarországra. Hogy működik az Amazonnál a gariztatás? Gond nélkül tudnám Magyarországról is intézni a garanciát?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
dell
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek abban, hogy lezárt képernyőn hogyan látom az értesítési ikonokat. Értesítésnél hang , villanó fény van, de fekete marad a kijelző. Amikor a bekapcsoló gombot megnyomom akkor legfölül az óra és a szolgáltató látszódik a kijelző többi része fekete marad, az ujjlenyomat-olvasó aktiválva van.
Melyik menüpont alatt tudok ezen változtatni?
Köszi.Tamás -
FJC
senior tag
válasz
enginev3.0 #9701 üzenetére
Nekem jegyzi az utamat a Gmaps, ha nem navigálok akkor is!
Amit fentebb látsz képet az is navi nélkül volt.
Viszont csak akkor pontos ha be van kapcsolva a GPS közben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest