- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
juve600 #10897 üzenetére
ROM telepítés után nem szükséges wipe, mert tisztán lett feltéve azzal a módszerrel...
Én a system-et is szoktam wipe-olni manuálisan ROM tiszta telepítés előtt de nem szoktam javasolni mert általában pánikszerűen megijednek amikor reboot to recovery résznél NO OS installed üzenetet kapnak aminek valójában nincs is semmi jelentősége...
(#10898) Peter.70:
Akkor lepődtem volna meg, ha nem így lenne...
-
-
-
juve600
nagyúr
válasz
Peter.70 #10883 üzenetére
fastboot flash recovery twrp.img
fastboot boot twrp.img
utána újraindul a teló és bejön a TWRP
ezután
felmásolod telóra TWRP.img fájlt > Install > Install Image > Select TWRP.img > Select Recovery partition > Swipe right to Install > Reboot to RECOVERYha ezt nem csinálod meg akkor nem marad meg a twrp
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Tud valaki segíteni? Bootloadert nyitottam, twrp-t telepítettem, de nem tudok a twrp menübe belépni.
A bekapcsoló gomb + hangerő fel kombóval a MI recovery 3.0 menü jön fel, ahol választhatok Reboot, wipe data és connect with MIAssistant között
-
dzsoltike
csendes tag
Nagya21 után én is kérdezem, hogy hogyan szedted le az adatokat? Nekem egy A3-B típusú vacak van, amihez az UM24C apk-t használom. Működik, megy a bluetooth is, nézegethetem a vonalakat a kis kijelzőn, de letölteni nem tudtam a számítógépre, hogy ilyen szép grafikonom legyen. A másik meg az, hogy a pc-s programot telepíteni sem tudtam. Ha adnál egy működő linket, megpróbálnám a huszonötös programját. Köszi.
-
juve600
nagyúr
válasz
noorbertt #10876 üzenetére
És azt sem árt elfelejteni hogy most a kiscsávó kisírta magának a telót, de majd ha jobb dolga akad akkor annyi..
Persze arról ne is beszéljünk hogy mi van a szándékosan beépít valamit a rendszerbe xd
na ez sem így volt,van
ennyi erővel kínai telefont se vegyél.............. -
noorbertt
őstag
Sajnos jah, az Android auto egy kalap kaka azon a romon.. és valószínűleg nem is fog még egy jó ideig változni.
Eudev alatt tökéletesen működik + nova launcher és így már kibírom amíg nem lesz szükség új telora.
És azt sem árt elfelejteni hogy most a kiscsávó kisírta magának a telót, de majd ha jobb dolga akad akkor annyi.. :) Persze arról ne is beszéljünk hogy mi van a szándékosan beépít valamit a rendszerbe xd
-
Karavik
veterán
+ még ez is baj az AOSP ROM-okkal, legalábbis számomra:
- fapados kinézet (bár ez szubjektív)
- nem lehet lehúzni a legördülő értesítési panelt egy lefelé suhintásra bárhol a kijelzőn, mindig fel kell nyúlni az értesítési sávhoz
- nem lehet tiltani legördülő értesítési panelt a képernyőzáron - ez az AOSP ROM-okban akkor is lehúzható ha képernyőzár kóddal van védve
- nincs vezeték nélküli FTP kapcsolat lehetőség
- nem működik wireless display finkció
- nincs rejtett üzenet, rejtett app, rejtett fájl, rejtett album lehetőség
- nincs telefonbeszélgetés rögzítés lehetőség
- nincs full screen gesztus vezérlés
- nincs face unlock
- nincs dt2s se dt2wRendszerszinten értendő! Tudom, 3rd party appokkal, launcherrel, magisk modulokkal sok minden megoldható, MIUI-ban viszont minden rendelkezésre áll alapból. AOSP vs MIUI kb. olyan, mint szerkezetkész lakás vs kulcsrakész lakás....ez is egyéni preferencia kérdése, nincs ezzel semmi gond, mindenki választhat saját ízlés szerint...
-
K82
őstag
(#10859) juve600: a Mi8 marad, kell a dual SIM.
(#10860) havri1: ha nincs VoLTE, mindig visszavált 3/2G-re. A Waze nem omlik össze, egész egyszerűen képtelen pozíciót fogni.
Nekem sok választásom nem volt, kellett olyan telefon ami dual SIM-es és jó képeket csinál. A dual-band GPS miatt is csábító volt a Mi8, gondoltam megbarátkozok a MIUI-al is - hát nem. És tényleg azt kell mondanom, hiába a MIUI a natív rendszere, van olyan AOSP alapú ami jobban működik. -
Karavik
veterán
Én sokat használom Wazze-t MIUI OS-en főleg Android Auto-val, de az említett problémát nem tapasztalom. Annyi problem szokott lenni, ha magas épületek között vezetek, amik leárnyékolnak rontva a helymeghatározás pontosságát, akkor néha áttesz egy másik utcába tévesen de gyorsan észhez szokott térni.
Természetesen Battery saver nálam ki van kapcsolva Waze-hoz és Smart battery scenes szintén kikapcsolva
-
havri1
félisten
Akkor viszont nem a háttérben omlik össze, ebben nem voltam biztos.
Igaz, Mi8-on nem nagyon navigálok, csak az említett Redmi2-n, de ott ilyet nem tapasztaltam, csak ha hívás jön be, és szakad a net. (Híváskor vált valamiért sávot a 3G-2G vagy hasonló, és ekkor szakad a net, na ezt nem tudja kezelni).MIUI AOSP témában én nem kívánok senkit sem befolyásolni.
Mindenki azt használ, amit szeretne.
A véleményem az, hogy aki AOSP romot szereti, az ne MIUI-s telefont vegyen, logikusan erre vannak a gyári dolgot, driverek fejlesztve. Többi mind portolás, ami mindig okoz gondokat.
Összességében én elégedett vagyok a rendszerrel, szeretem, sokkal többet ad, mint amire szükségem van. A sok év alatt annyira megszoktam, hogy nem tudnék váltani, és nem is szeretnék. -
K82
őstag
(#10853) havri1: mint írtam, nem záródik be, csak kis időre háttérbe kerül. Amikor visszakerül, ugyanonnan folytatná ahol háttérbe került - ha találna pozíciót...
A PE AOSP alapú, MIUI alapú romot nem vagyok hajlandó felrakni.(#10854) juve600: a 360 óra letelte után megvolt, a MIUI még mindig nem a barátom...
-
K82
őstag
válasz
ElGatto #10848 üzenetére
Vissza-visszatérő probléma és szánalmas h még ennyi idő után is előfordul. Ha a háttérbe kerül a Waze és onnan újra vissza, kínkeservesen talál magára. Anno csak az segített h a mobilnetnél ki kellett lőni az LTE-t, Egde/3G módban ez a probléma nem fordult elő. Ez a MIUI hülyesége lesz (még akkor is ha az akkukímélő ki van kapcsolva) mert custom rom alatt nincs ilyen gond.
-
ElGatto
aktív tag
Hi,
Én a múlt héten kaptam majdnem ideggörcsöt a telefon miatt.
Elindultunk hazafelé egy vidéki kirándulásról, Waze elindít, bluetooth - on keresztül zene elindít majd a waze nem talált jelet és nem is jól mutatta hol vagyunk.
Mivel elég sokáig nem talált magára félreálltam, hogy újraindítsam, ami rendkívül sokáig tartott már izgultam, hogy mi lesz vele...
Tapasztaltatok már hasonlót? -
Leon77
őstag
Sziasztok,
volt már valakinek olyan, hogy kiírta, hogy a kamera app nem elérhető, esetleg indítsam újra a telefont. Néha csinálta az utóbbi napokban, újraindítás után is. A kamera működik jól. Globál stabilon vagyok, legfrissebb rommal.
-
Bagoly01
senior tag
válasz
enginev3.0 #10841 üzenetére
Most nézem nekem is jelez, 220 Mb
-
enginev3.0
félisten
Jött ma ota update
Semmi extra
240mb -
zsoltiz
aktív tag
Valaki tudja, hogy mikor és miért tüntették el a kamera beállításaiból a kontraszt, élesség, telítettség beállításokat. Itt egy régebbi screenshot, ott van alul a contrast, saturation, sharpness beállítás, ezek nálam most hiányoznak. Tegnap vettem észre, kicsit túl élénknek tűntek a fotók és állítani akartam (global dev).
-
st6969
őstag
válasz
Karavik #10830 üzenetére
OK, akkor várok türelemmel
Amúgy próbáltam pár 3rd party appot is, meg is lettek a külön csúszkák...de vagy együtt mozogtak, vagy az egyik nem csinált semmit. Szóval jól lekorlátozták...Akkor marad az, hogy a csengőhangomat valami PC-s wav szerkesztővel halkabbra veszem.
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #10828 üzenetére
Xiaomi.eu build-ekben DM-Verity protection alapból ki van kapcsolva.
Azt az zip-et (disable DM-Verity) én hivatalos Global beta telepítéshez szoktam használni, annak érdekében, hogy a hivatalos ROM felmenjen TWRP-ből máskülönben nem bootol be a teló és TWRP is törlődik.Szóval xiaomi.eu-hoz nem kell elvileg, de tehetsz vele egy próbát...
-
-
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #10822 üzenetére
Mi9 kicsit más helyzet, mert ahhoz még nincs hivatalos, stabil TWRP recovery. TWRP fejlesztőjének, (vagy maintainer-ének) kell a TWRP-t az újabb és újabb ROM build-ekhez frissíteni, igazítani, nem pedig a ROM-ot a TWRP-hez. Pl. Mi9 kapott android security patch level frissítést, már önmagában ez elég indok, hogy a TWRP frissítésre szoruljon, mert máskülönben decription problémát okozhat....
Egyébként a ROM telepítés/frissítés hozzá sem ér a recovery partícióhoz, ahol a TWRP foglal helyet.
Próbáld meg másik vagy frissebb TWRP-vel
-
kuksa90
őstag
válasz
Karavik #10820 üzenetére
Már azt hittem, hogy megmurdelt a telefon, igen érdekesen települt a 9.4.26. Első nekifutásra nem sikerült elindítania a recoveryt, másodikra meg kétszer futott neki a kicsomagolásnak, míg végre felment...
Aztán meg nem indult újra a telefon... Az már csak hab a tortán, hogy az első letöltés sem sikerült - bár ez mindig így van... -
st6969
őstag
Szia Karavik,
utána tudnál kérdezni, hogy milyen módon lehetne az értesítések hangerejét külön szabályozni a csengőhang hangerejétől? Külföldi fórumokon sem találtam erre választ/megoldást.
Köszi -
Karavik
veterán
válasz
juve600 #10817 üzenetére
Nem hát, mivel 9.4.26 az egy "extra" frissítés a prémium telókra a 9.4.25 frissítésen felül. Mindez a hivatalos kiadással párhuzamban. Többi telóra az általános heti frissítés 9.4.25 vonatkozik, ami pénteken lett kiadva.
(#10818) noorbert:
Nem számít, ha kimard egy-két frissítés (up to you) és nem szükséges törölni semmit és frissítéssel nem törlődik semmi a telóról.
-
havri1
félisten
-
Smiro
senior tag
válasz
amargo #10804 üzenetére
Naná, hogy nem. De ha valamin módosítok, alap, hogy a lényeges funkciókat ellenőrzöm. A gps például az. Nagyon mélyre sem kell túrni, hogy lássák. Az akku merülés is ez a kategória. Szerintem. A kis szoftver fejlesztés meg nem ez a kategória. Ott lehet, hogy egy-egy program akadni kezd a sok száz közül, vagy épp nem müxik, de nem érintheti a fő (alapvető) működését egy telefonnak. Ha igen, addig ne adják ki a frissítést. Ne a userrel teszteljék, akit mondjuk egy külföldi út során a frissítés megszivathat. A gps példánál maradva. Mellesleg mérnöki szempontból írom én is, saját szakmai példát fel sem hozok inkább, mert evidensnek tűnik. Jól néznénk ki, ha egy szoftver frissítés után az autónk előzés közben például leállna...
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Mi 8 on hogy tudom megcsinálni, hogy ha menüben felfelé huzom akkor ne a mi 8 böngészője jöjjön be hanem a google?
-
laci laci
addikt
válasz
amargo #10804 üzenetére
Nem vagyok fejlesztő,ez igaz, de azért egy kicsit értek hozzá. A fejlesztés (szerintem) felfelé, jobbá, bla-bla-bla felé megy. De ne legyen már rosszabb, mint eddig, akkor mindig mindenhez hozzányulnak, javítanak, cserélnek... Stb..? Belső építész vagyok, de ha azt látom, hogy rossz a mosogató csap, akkor nem cserélem az egész konyhabútort?! Szerintem attól, hogy nem értek hozzá ez még nekem világos, hogy rossz felé fejlesztenek, javítanak.. Nekem az összes mi szériás telom volt és van, de azért ennyire nem volt rossz egymás után és az előző heti hiba megmaradt és hozzá jött még pár bug..
-
g_g_g
őstag
válasz
amargo #10804 üzenetére
Egyetértek veled.
Én is egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozom és bizony az újabb verziókban előfordul, hogy bekerül néhány hiba, amit majd később javítani kell.
Nyilván nem így tervezzük, de előfordul.
A felhasználó meg nyilván csak azt látja, hogy valami hibásan működik, de mi azért látjuk, hogy adott esetben milyen sokféle tényezőtől függenek a dolgok.
Szóval szerintem nem tragédia, ha néha hibás működés van, majd javítják.
Illetve azt sem tudhatjuk, hogy a gépház alatt miféle komoly módosítások vannak, amik előidézhetik esetleg a rossz működést. -
Smiro
senior tag
válasz
amargo #10801 üzenetére
Abban mi a fejlesztés, hogy kiadják a friss, fejlesztett csomagot és néhány lényeges dolgot szinte használhatatlanná tesznek? Ráadásul úgy tűnik, hogy nem is nagyon akarják az elbaltázott dolgokat sürgősen javítani. Közzétenni valamit úgy kellene, hogy kárt ne okozzon. Szerintem.
-
Smiro
senior tag
válasz
laci laci #10798 üzenetére
Oké, de ha a fogyasztás is kezd rosszá válni, na meg a GPS is, az már jót nem jelent. Én például épp ezek jó működése miatt vettem ezt a telefont. Szerintem gőzük sincs, mi rontotta ezek jó működését, mert sok mindent piszkálnak - csak érthetetlennek tűnik, miért. Tehát egyet is értek veled.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest