- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
válasz
havri1 #11198 üzenetére
Már 75-80% körül lassul a töltés; eddig megküldi 3300-3400 mAh-val, majd fokozatosan csökkenti a töltőáramot; 90% felett közeledve a 100-hoz bemegy akár 1000 mAh alá is. A Li-ionos akkut nem kimondottan szabad lemeríteni, azzal lehet tönkretenni.
A személyes adatok gyűjtése is nagyon hamar kibukna, erre nem nagyon volt még példa szerintem. -
havri1
félisten
Más:
Akik panaszkodnak az erős merülésre, mennyit vagyis meddig szokták tölteni a telefont?
Én jellemzően 80% környékén leveszem.
Én is észrevettem, hogy jobban merül az elmúlt x hétben a megszokottnál. Ma reggel viszont hagytam 100-ra.
Eleve furcsa volt, hogy 89%-tól "baromi" lassan veszi fel (gyorstöltés itt gondolom már nem aktív), viszont cserébe most 75%-on van még.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy csak a töltöttség kijelése nem pontos (sose merítem le, 50-80 között szoktam általában használni).
Lehet néha kell egy full töltés - merülés emiatt.
Régen volt recoveryben battery wipe, pont ezért. -
K82
őstag
válasz
havri1 #11192 üzenetére
Az "ágyon sufnizott romok" azért nem biztos h veszélyesebbek a gyárinál. Mivel nyílt a kód, nagyon hamar kiderülnek a turpisságok (ha vannak egyáltalán) és épp ezért nem is jellemző az ilyen ügyeskedés. Amióta okostelefonom van, soha nem volt olyan problémám h főzött rom miatt tűntek volna el dolgaim.
Közben nézzük meg a OnePlust ahol volt olyan gyári app ami "hazabeszélt", adatokat gyűjött... Custom romok között egyedül a Baikal OS-nél derült ki h adatokat küldözget a Yandex fele, egy LOS-on ilyen ki van zárva. -
Dimond G
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki pontos leírást adni mit és hogyan kell csinálni, hogy a Mi PC Suite működjön?
A legújabb van fent, de nem ismeri fel az Mi 8-am!
Mit kell még letöltenem, mit kell beállítanom a telón!
Köszönöm! -
Norbi.
őstag
Ki merem jelenteni, a topikban rekorder vagyok, negyedjére vettem Mi 8.-at.
-
ajapi
tag
A kamera színhőmérsékletét lehet állítani? A fényképek és a videók is túlságosan kékek.
köszönöm -
Y72
aktív tag
Debloating:
Próbáltam az összefoglalóban szereplő link szerint törölni néhány appot root nélkül, de az ADB shell parancsra nem reagál, a telefon egyedi azonosítóját még megkaptam ahogy a leírásban van. Az ADB driver-t pedig úgy kellet kikukázni a windows romjaiból, mert a netes verziók tele vannak vírussal, hazavágta a gépemet. Miui10-en ez már nem működik? -
Y72
aktív tag
Oké ezek nyomós érvek, de én pont a telefonomat szoktam otthon / kocsiban felejteni, míg a pénztárcát a bankkártyával kevésbé. Amúgy teszteltem a paypas-t a pénztárcámon keresztül és úgy nem tudja kiolvasni, pedig csak 1 bankkártya van benne ami az egyetlen chipes/ mágneses kártya. Gondolom a vastagság és az aprók bezavarnak.
A másik ami a bankkártya mellett szól, hogy mögötte van a Bank, akié a kártya és te fizetsz nekik ezért. Bármi van vele akkor megtérítik a kárt, saját hibámból eredő kárt is térítettek meg már nekem így. -
havri1
félisten
Oké, köszi.
-
havri1
félisten
Mi8-ban helyileg hol van az NFC chip? Csak, hogy céltudatos legyek, ne bénázzak..
-
DanielK
addikt
Kedves Karavik!
A gyári naptár alkalmazás widgete (egész havi nézetes) valamiért csak két eseményt jelenít meg. Ezt nem akarják esetleg javítani valamikor? Sajnos így nem túl szerencsés. Vagy legalább jelezné, hogy van még aznap esemény ha már nem jelzi ki.
Köszönöm! -
amargo
addikt
A mai bétával megjegyezte a készülék újraindítás után is a preferált hálózati beállítást is. Más is tapasztalt ilyet?
-
dnl91
tag
xiaomi.eu-ra hogy tudom a global stabilt visszarakni? kell hozzá mókolni a gépen?
-
K82
őstag
Mi a jó az NFC-s fizetésben?
Baromi kényelmes, csak előkapja a telefont az ember, odatartja a terminálhoz és már kész is vagy - és még PIN-t sem kér 5000 Ft felett. Bénázni nem igen szoktam, tudom hol van az NFC chip a telefonban, így nem gond megfelelő helyre tenni. A telefon szinte mindig kéznél van, nem kell keresgetni.
Biztonsági szempontból sem rossz mert nem tudják kiolvasni a kártya adatait (csak a fizetéskor aktív), nem úgy mint egy sima paypass-os kártyánál. Mivel 5000 alatt nincs pin, akár egy mobil olvasóval is lehet szépen csipegetni az egyenleget anélkül h észrevennéd - szerencsére nem annyira elterjedt ez a fajta turpisság. Viszont biztos ami biztos alapon RFID-blokkolós tárcában hordom a bankkártyámat. BKV-s automatából is nyugodtabban veszek jegyet így h a Simple van beállítva.
Van bankkártyám, de az Unicredit elég "béna", netes fizetésre pedig nem használom mert sajnos nincs virtuális kártya opció. Inkább beraktam egy Curve kártya mögé amit egy kattintással tudok aktiválni és letiltani, így a biztonságos vásárlás is letudva.
-
xhege
veterán
Nekem most dobott fel a telefon egy 9.5.9-es updatet. Valaki használja, van tapasztalat?
-
g_g_g
Topikgazda
Karavik vagy bárki
Esetleg van ötleted, hogy az akkumulátor ikon miért ilyen?
Nem mutatja, hogy menyire van töltve.
Ha újraindítom a telefont akkor jó az ikon, de egy alkalmazásba vagy beállításba belépve majd vissza, így néz ki.
Nem őrületesen nagy gond, de kicsit zavar.
Hátha lenne valami megoldás.
Köszi. -
dnl91
tag
válasz
enginev3.0 #11167 üzenetére
remélem jön majd rá valami fix, ez elég bosszantó... régi xiaomi eu-val simán ment nekem is.
-
Istuu15
senior tag
Az app vault-ba alul a kereső sáv az direkt van ott? Eltűntetni nem lehet?
-
dnl91
tag
Sziasztok!
xiaomi.eu-n használ valaki youtube vanced appot? az istenért nem bírok bejelentkezni, egyszerűen csak töltene a login adatok beírása után. engedélyek megadva, microg fent van stb... s10e-n a chrome letiltása megoldotta ezt a problémát de itt uiába törlöm a chromeot nem akarja akkor sem az igazságot...
-
Karavik
veterán
Mobilos NFC-s fizetés egyszerűbb, kényelmesebb, gyorsabb. Sokkal kevesebb mozdulatból megvan, mint a klasszikus bankkártyás fizetés. Telót sose kell keresni, mert mindig kéznél, kézben van, de zsebből előrántva is csak egy mozdulat és máris fizetésre kész az eszköz. Még PIN kódot se kell ütni, ha fizetés előtt ujjlenyomattal lett a teló feloldva, amivel biztonságosan be is azonosította magát a felhasználó.
Nincs sokadik cég közbevonva, ez a fizikai bankkártya digitális másolata, végeredményben ekvivalens a banánkártyás érintéses fizetéssel.
Másrészt láttam én már bankkártyával is szerencsétlenkedni, bénázni embereket szóval ebből nem lehet kiindulni...
-
szabo.csabi
tag
Külső (csíptetős vagy kicsi puska-) mikrofonnal szeretném előadások, workshopok, utcai /kültéri gyakorlatok hangját rögzíteni.
A kérdésem, hogy a Mi 8 kezeli-e a külső mikrofonokat, szükséges-e hozzá bármilyen átalakító vagy bármi egyéb?
Esetleg a célnak megfelelő alkalmazást, utómunkához szoftvert tudtok-e ajánlani?
-
tojaaji
aktív tag
A legújabb miui verziókban (legyen az global vagy eu) még mindig bezárja kis idő múlva (még akkor is ha az akkumulátorkímélő mód ki van kapcsolva) az alábbi alkalmazásokat?
-mi fit
-mi bandage
-lastpass -
Y72
aktív tag
És mi a jó nektek az NFC-s fizetésben?
Bevonsz egy 3. vagy sokadik céget a fizetési folyamatba, akik majd jól lehúznak mikor már megszoktad az ezzel történő fizetést.
Láttam embereket telefonnal fizetni és az alapján is feleslegesnek tartom az egészet: össze-vissza bénázott mire a telefont a megfelelő helyre sikerült raknia, közben majdnem kiesett a kezéből. Semmi érteleme, főleg hogy bank kártyát amúgy is adnak a számlához, igazolványokat viszel a pénztárcádban ami mellett elfér, elvesztés szempontjából is jobb ha nem minden egy helyen van és google-el / miui-val nem kell értékes adatokat megosztani ingyen. -
Karavik
veterán
Gondolom Mi Globe nem vette figyelembe, hogy hivatalosan megváltoztak az ikonok az értesítési sávban (itt írtam a változásokról) és ez miatt Mi Globe modding valószínűleg nem kompatibilis az új build-vel
-
K82
őstag
(#11110) tojaaji: kipróbáltam, működik az utolsó unofficial build-en (végre!!!!
)
(#11129) st6969: csak úgy jött ide a Google Pay hogy az is olyasmi mint a Simple; és ha a GPay-en keresztül megy az NFC-s fizetés, akkor a Simple-nek is mennie kell.
Egyébként én sem vagyok OTP-s és valószínűleg soha nem is leszek. Van egy Unicredit a lakáshitel miatt, de ha fizetni kell vhol akkor is inkább a feltöltött Simple kártyát használom. Vagy a Curve-ot, abban ugyanúgy be van állítva az UC-s kártya és esetleges küllföldi/online vásárlásnál jóval olcsóbb így használni - ráadásul nem kell kiadnom a "rendes" bankkártyám adait sem. -
g_g_g
Topikgazda
Használja valaki a Mi Globe féle Notch Notification Mod-ot?
A legfrissebb verzió (9.5.9) a friss EU dev ROM-nál (9.5.9) nem működik.
Vagyis nem marad fixen az értesítési sávon az alkalmazás ikon, hanem néhány másodperc múlva eltűnik (mint alapértelmezetten a gyári működésben).Ha lenne másnak is ez ügyben tapasztalata, megköszönném ha megosztaná.
-
xhege
veterán
válasz
Albi001 #11131 üzenetére
Az Erste banknál csak Mastercard és Maestro kártyával működik még a szolgáltatás, de valahol olvastam, hogy Visa kártyára is kiterjesztik júniustól (nekem az lenne a szerencsésebb, mert Visa a hitelkártyám). Egyébként egy bankkártya tartós flip tok és megvan oldva a dolog.
-
Bali222
tag
válasz
st6969 #11137 üzenetére
No, akkor rendben
Egyébként én most váltottam Raiffaisenről Cib-re. Nekem borzalmas tapasztalataim voltak velük.
Banki ügyintézésben az eddigi leglassabbak és legkörülményesebbek voltak eddig.
Ráadásul a kártya limitet számlanyitásnál nem kérdezték meg, és nevetséges összeget állítottak be.
Álmomban nem gondoltam volna, hogy a limit módosítás pénzbe fog kerülni, és csak ez a módosítás egy ezres volt.
Az offért sorry, csak gondoltam, ha már előjött, akkor szólok, hogy vigyázz velük és mindenre gyanakodj velük kapcsolatban. -
st6969
őstag
válasz
Bali222 #11135 üzenetére
Ajajj, igazatok van, ezt eléggé benéztem, elnézést kérek mindenkitől, mea culpa.
Az kavart meg, hogy a honlapon még mindig ez van:
"Simple kártyához kapcsolódó díjak: a Simple kártya egyenleg vezetéséhez, elszámolásához, zárásához és feltöltéséhez kapcsolódó díjak akciósan elengedésre kerülnek, melyet a Bank visszavonásig, de legkésőbb 2019.02.28-ig biztosít. A Simple kártya díjainak részletes leírását az Üzletszabályzat tartalmazza."
Üzletszabályzatot megnyitva, viszont valóban 2020.02.29-ig ezeket elengedik.
Na megyek, regisztrálok is egy kártyát... -
st6969
őstag
válasz
Peter.70 #11134 üzenetére
A kényszerű bankváltás miatt "hónapokat" töltöttem a kisbetűs részek elolvasását is beleértve az új bank kiválasztásával, és így a legésszerűbb kompromisszum a Raiffeisen lett. Nagyon sok szempontot kellett figyelembe vennem. Amúgy pár napja már az Ersténél is van NFC-s fizetés. Szóval reménykedem, hogy itt is lesz hamarosan.
-
Bali222
tag
válasz
st6969 #11133 üzenetére
Erről tudsz küldeni egy linket?
Van simple kártyám, nem vagyok OTP-s és nem tudok erről. Nem szeretnék rejtett költségbe futni.
Amúgy ezt küldték levélben márciusban:
"Kedves Ügyfelünk,
Ezúton tájékoztatunk az alábbiakról:
2019. április 1-i hatállyal módosul a Simplekártya Üzletszabályzata,
2019. március 1-től hatályos a Simple kártya új Hirdetménye, mely szerint:A kártya éves díja és letiltási díja továbbra is 0 forint.
A kártya feltöltési illetve zárlati díja továbbra is elengedésre kerül, melyet az OTP Bank visszavonásig, de legkésőbb 2020.02.29-ig biztosít. - Előző levelünkben helytelenül szerepelt a dátum, ezért elnézést kérünk" -
st6969
őstag
válasz
Karavik #11132 üzenetére
"ugyanúgy díjmentes, mint eddig..."
Sajnos nem, csak abban az esetben, ha OTP-s vagy. Bármely más bank ügyfele vagy, a Simple-n keresztül április vége óta havidíjat + kényelmi díjat kell fizetni
(#11131) Albi001
Pont most váltottam anyagi okokból K&H-ról Raiffeisenre, és így beáldoztam az NFC-s fizetést az ingyenes bankolásra. -
Karavik
veterán
-
st6969
őstag
válasz
Lackki #11128 üzenetére
Stabillal is mennie kellene (én azzal használom). Biztos megvolt, de azért megkérdezem: minden engedély meg van adva neki?
(#11118) K82
"...vagy tudok venni az automatából kólát vagy nem... "
Nem Magyarországon kólázol gondolom? A Google support szerint Magyarországon nem használható a Google pay. Én is szívesen áttérnék az NFC-s fizetésre telefonnal, de se OTP-s, se K&H-s nem vagyok, a Simple meg pár hete már fizetős szolgáltatás... -
Lackki
őstag
Sziasztok, egy rövid kérdéssel fordulok hozzátok a waze mizériával kapcsolatban. Global Stable Miui 10.2.3.0 kikapcsolt akku kímélővel ugyanúgy nem talál jelet, csak miután újraindítom a telót. Ha DEV romot rakok fel, ezt a problémát megoldja?
-
lapuli
tag
Helló.
Újra akartam tenni a telefont bekér mindent mi account jelszót megadom wifit megadom frissítene amikor kiírja erősítse meg jelszavát, de ami kódokat szoktam adni nem fogadja el ilyenkor mi a teendő? -
Dimond G
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom tiltani a gyári alkalmazásokat? -
-
Y72
aktív tag
Van egy kis gondom a Google asszitens-el: beállítottam, működött egészen 1 napig. Másnap reggel már nem ismerte fel az "ok Google"-t. A telefon és a google profil beállításokban is ki van szürkülve a "voice match", pedig előzőleg ott kapcsoltam be.
Gombokkal előhozva pedig működik, mikrofon ikonra kattintva működik, hozzáfér mindenhez: tudok hívást indítani, stb. Hogy lehet visszahozni az "ok google" parancs felismerését? -
K82
őstag
válasz
tojaaji #11110 üzenetére
Hol találtál az unofficial-hoz changelogot?
Ha a GPay javítva, akkor elvileg az NFC-s fizetésnek is mennie kell.HUNited: CAF = Code Aurora Forum; gyakorlatilag a Qualcomm a CAF-on keresztül osztja meg a platform/hardverspecifikus kódokat, így jobban hozzá lehet illeszteni a szoftvert a hardverhez.
-
HUNited
őstag
válasz
juve600 #11114 üzenetére
Nem használom, éppen ez az. Nem volt még a telón alter rom, mert nincs időm vacakolni vele, hogy aztán kiderüljön valami nem jó benne. Ezért van fenn nyitás óta a folyamatosan frissített EU, de az elmúlt 1-2 frissítéstől teljesen meghülyült (lehet szűz telepítés kéne neki, de azt nem szeretném, sok idő).
Mi az a CAF egyébként? -
HUNited
őstag
No, de nem válaszoltatok, EU alatt nektek is extrém módon merül az akksi?
Juve, azt értem, hogy nem jött ki a májusi, de te is arra panaszkodsz (úgy vagy vele mint én), hogy a MIUI egy jó nagy végbélsár, megszokhatatlan, tele van bloatware cuccokkal. Viszont a Pixel Experience az elvileg a Pixel, tehát a stock gyári Android verzió, mi a bajod vele? Olyan sok a hiba? (ok most NFC nem megy, nálam kilőve, de nálad mi a baj?)
-
xedos
addikt
Kollégámnak most jött meg a Mi9 10.2.3-es MIUI-val.
Fényképeket hasonlítottunk össze (Nekem Mi 8 szintén 10.2.3) brutális a különbség benti fényviszonyok között a Mi9 javára! Mi 8-on HDR és AI ki sem segített - mosott maradt a kép. -
HUNited
őstag
Ja csak engem halálba szekál a frissítő, meg rohadtul unom hogy az utóbbi nem tudom hány verziót duplán kellett feltenni.
És az akksi merülés, nagyon nagyon durva.
Juve:
PixelExerience nem jó rom már? Bár mintha azt láttam volna, hogy egyik alter romon sem megy az NFC-s fizetés? -
xhege
veterán
válasz
enginev3.0 #11102 üzenetére
Én az a fajta rohadék vagyok, hogy elolvasom a fórumban, hogy mik a tapasztalatok és ha nem szívás, akkor pár nappal később frissítek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged