- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
retesz147
addikt
válasz
Zsoleszhun #19138 üzenetére
Sírok!
-
retesz147
addikt
válasz
FrankMonzano #18982 üzenetére
Aliról NOHON akksi kb. 4e Ft és azok valóban jó minőségűek!
-
retesz147
addikt
Ha már root, ha már magisk...
Nektek működik a Mcdonalds alkalmazás roottal?
Nekem sajnos nem, pedig hide'olva van , de a meki app észleli a rootot, ezért elindítás után ki is lép.Tudok élni nélküle, csak röhej, hogy egy banki app működik a meki meg nem
Frissítettem a magiskot ma a 8-ra, de semmi, ugyan az...
-
retesz147
addikt
válasz
Zsoleszhun #18492 üzenetére
Itt a vége, fuss el véle?
-
retesz147
addikt
válasz
Turbobacsi #18416 üzenetére
Inkább egy Nohon-n kb 4-5 ezerért kínából... Igaz 3-4 hetet kell rá várni.
-
retesz147
addikt
válasz
Zsoleszhun #18282 üzenetére
Nálam is hibátlan.
-
retesz147
addikt
Szvsz az a világ jelenleg elmúlt, ami anno a Mi8/Mix2S idején volt, hogy 200e Ft alatt volt egy "csúcs" telód. Ehhez jelen világban +100e Ft-tal emelni kell a szintet.
Plusz én azt veszem észre, hogy megtorpant az érezhető fejlődés. Nyilván fejlődik minden (pixelháború, vezetéknélküli töltés javul,...stb), de már mindennapi használatban nem venni észre annyira azt, hogy gyorsabb a proci, hogy sokkal-de sokkal szebbek a fotók, stb...Egy mezei usert a Mi8 bőven kiszolgál gyorsaságban, fotóban, napi használatban,tudásban. Ezért nehéz az utód választás, mert érzetre nem lesz akkora az előrelépés, mint anno volt és még drágábbak is a mobilok.Akksi cserében ajánlom a NOHON akksikat pl Aliexpressről. Karavik cserélt a Mix2s-ben és nagyon jó tapasztalatai voltak vele. Én is most akarok rendelni.
-
retesz147
addikt
-
retesz147
addikt
Tölthető.
20.6.18 -
retesz147
addikt
válasz
Steve1207 #17786 üzenetére
Bizony bizony.... Igaz Mix2s...
Más nem jelezte, de nekem nagyon sokszor nem akar ébredni. De mintha ez korábbi frissítéstől jött volna, nem csak a múlt hetitől.
-
retesz147
addikt
válasz
rosszkutya #17289 üzenetére
Engem sajnos mindkettő, de vezetés közben jah, elég rossz, hogy Waze nem marad előtérben.
-
retesz147
addikt
Én két problémával még találkoztam, az első nem tudom, hogy MIUI vagy Chrome bug. A második az Android 10 óta van így. Én egy fél megoldást a 2-ra találtam.
1. Chrome. Legújabb van fent, de korábbi verziónál is és most is kint van egy weblap/webhely a kezdőképernyőn, ami pont a PH oldala, ami Asztali webhelyként van kimentve a főképernyőre... Ez anno működött is, 100%-ban asztali webhelyként nyitotta meg a PH oldalt. Na ez most változott... Kimentés után az elején még asztaliban nyitja meg, de pár megnyitás után már mobilos nézetben (utálom, szerintem használhatatlan).
Találkozott valaki ezzel a problémával? Ez miui vagy chrome bug?
Tehát a főképernyőre kimentett weblap mindig asztali módban nyíljon meg, ne térjen át mobilos weblap verzióra.2.Waze. A Waze Android 10 óta hívás közben nem marad előtérben. A Waze alkalmazásban ez a funkció be/ki kapcsolási lehetősége el is tűnik. Így vezetés közben, ha hívnak, vagy hívok akkor a hívásképernyő van, nem tér vissza Waze-be. Ez Titeket nem zavar, vagy Ti megoldottátok ezt és Nálatok ez nem gond?
Én egyetlen megoldást találtam rá a Waze fórumban, de sajnos csak fél megoldás, mert mikor hívnak, akkor jó, akkor a Waze marad előtérben, de mikor én hívok BT autós fejegységről, akkor kicsengés után nem tér vissza a Waze-be, hanem marad a hívásképernyő.
Waze hívás közben előtérben marad Android 10 MIUI -
retesz147
addikt
válasz
havri1 #17275 üzenetére
Dettó...hirtelen én sem tudnék váltani, főleg úgy, hogy kb 150k körül maradjak, mégis egy új, erős készülékem legyen...Annó 1-2 hónaposan a Mix-et 120-ért vettem. BB volt...most, pffff, ezért mehetnék vissza a középkategóriába, igaz, azóta azok is fejlődtek, a mérce feljebb csúszott ott is...
Nekem marad a Mix még jó darabig (max kap egy új akksit) és megállok a MIUI12-nél, még nem annyira döcög, hogy gond legyen, meg remélem még optimalizálnak kicsit rajta. -
retesz147
addikt
válasz
havri1 #17271 üzenetére
Szépen lassan sajnos ez várható...mégiscsak cca. 2 éves készülékek...
Bár a most megjelenő olcsóbb készülékek még most sem érnek fel egy Mi8 szintjéhez, ott nem tudom, hogy fog szuperálni, ha ilyen hardwerigényesre csinálták meg (igaz, a Szuper bolygóközi inváziót ők meg sem kapják). -
retesz147
addikt
válasz
hmatthew19 #17181 üzenetére
Igen, simán. Sőt, próbáld ki az éjszakai módot, ott is "csodákra képes" a gcam.
-
retesz147
addikt
válasz
Balzak83 #16939 üzenetére
Nyilván van természetes amortizáció és nyilván egy üres rendszer kb fele annyit kóstál, mint egy 1 éve belakott programokkal tele rendszer.
Itt az a kérdés, hogy most belakva este 8-ra megmarad mindig 30-40% akkum, ami teljesen jó, mert marad benne tartalékom, ha napközbe többet kellene használnom.
De ha az új rendszerrel (friss rom) ez lemegy 10-15%-ra napi rutinnál, na az meggondolandó.És nem irodába dolgozom, hanem építőiparban, ahol macera a napközbeni töltögetés...
-
retesz147
addikt
válasz
havri1 #16932 üzenetére
És ez szerinted miért van? Mert a MIUI fejlődik és ugye az újabb telók erősebb HW-vel vannak megáldva, így egy régebbi telónak több energiába kerül ezt meghajtani, vagy mert a progik kérnek több energiát a telótól.
Gondolok itt arra, hogy ha a frissítésekkel mondjuk megálltál volna MIUI 10.5 Android 9-nél (eu dev 9.9.3), ahogy én, akkor nem merülne úgy, mint a legújabb MIUI?
Én a progikat frissítem mindig, csak a teló frissítésével álltam le tavaly nyár körül, mert változott az élet, nem volt vele időm foglalkozni.Most gondolkodtam el a frissítésen (a fennálló helyzet miatt lettek szabad napjaim), de ahhoz tiszta telepítés kellene, amitől félek, mert olyan iszonyatosan belaktam, automatizálva van Macrodroiddal, nagyon jól működik.
Azonban sok szemét összegyűlt már benne(progik, fájlok, minden sz*r) és néha észreveszem, hogy meg-meg döccen már.
Akksiban nem veszek észre nagy változást, hogy jobban merülne (nyilván picit igen, hisz lassan 2 éves lesz, tehát természetes amortizáció megvan)Szóval a dilemmám, frissítek? és kapok egy jobban merülő telót, mert akkor nem frissítek, jó ez így ahogy van.
Igaz, Mix2S, de mint tudjuk, rokon lelkek.
-
retesz147
addikt
válasz
Zsoleszhun #14917 üzenetére
"valahogy jobb volt használni is" Volt? -
retesz147
addikt
válasz
Zsoleszhun #14912 üzenetére
Neked mostmár valós tapasztalatod van Mi8 vs Mix2s között.
Melyik a tutibb? 🤣
Nyilván én már kitartok Mix mellett, de a két telót valahogy egymás mellett kezeltem. Nehéz volt a döntés anno is... -
retesz147
addikt
Úgy érzem, itt Mi8-Olaszország együttesével van gond...
-
retesz147
addikt
válasz
huliganboy #13128 üzenetére
Én használok, igaz Mix2S, de nekem ilyen problémám nincs, sosem volt, pedig első perctől (tavaly szeptember) SwiftKey-t használok.
Legfrissebb EU dev. -
retesz147
addikt
válasz
DanielK #12639 üzenetére
A fordítva "betevéssel" az a gond, hogy SLOT2-ben a teló nem tudja a VoWifit-t.
Berti1992: A második problémádat megfigyelem, én még nem vettem észre, kevés sms-t küldök. Igen, eddig nálam a SIM1 volt minden, hívás, hang, minden, a sim2 csak volt a telóban, havonta 1 hívás jött rá és ennyi.
De lett Digi és VoWifi miatt az került SIM1-be, azon megy a net állandóan, hívás nem jön rá, meg sms se, de SIM2-ről megy a forgalom. És igen, azóta vannak problémáim nekem is, olyan furcsán viselkedik a teló, nem jön vissza anet, a hívások nem csörögnek ki.
Igaz Mix 2S, de rokonlelkek a Mi8-al. -
retesz147
addikt
válasz
gigabytman #12540 üzenetére
Mix 2s fórum összefoglalójában van Karavik leírása EU rom felrakáshoz. Nagyon frankó leírás.
Olvasd át, hátha valami lépést kihagysz. -
retesz147
addikt
válasz
Zsoleszhun #12484 üzenetére
Annak örülnék...Meg egy infrának meg egy olyan arcfeloldó kamerának, mint a Mi8-ban van...Mix2S-ből nekem nagyon hiányzik....
-
retesz147
addikt
válasz
Nagya21 #12131 üzenetére
Zsoleszhun leírása alapján Mix2S-en szóra bírható EU DEV ROM-on, de csak SLOT1-ebn.
-
retesz147
addikt
Teszek Nálatok is egy kört.
Valaki használja a telót SIM2-ben VoWifi-vel (pl. az új Digivel?)?
Vagy csak a SIM1 foglalatban tudja a Mi8 is a VoWifit? -
retesz147
addikt
válasz
kvojnovics #12069 üzenetére
Magam ellen beszélek (mert nekem Mix 2s van), de talán a Mi8 kicsit jobban teljesít akkuban az Amoled miatt.
Nekem 24 óra készenlét, amihez társul kb 4 óra SOT, vagy több, vagy kevesebb picit. De egész nap WIFi, mobilnet, BT (okosórával), GPS automatizálló progi miatt és minden szinkrózva (3 e-mail fiók, messenger, stb...).
De Mi8-am sosem volt, abban majd segítenek itteni tulajok. -
retesz147
addikt
válasz
kvojnovics #12059 üzenetére
Ha nem számít a lóvé akkor Xiaomi Mi 9T Pro
Ezek közül annak a legnagyobb az akksija -
retesz147
addikt
válasz
havri1 #11811 üzenetére
Pontosan.
Karavik válasza. -
retesz147
addikt
válasz
Figur10 #11786 üzenetére
Ez de jó, köszi, ezt én sem tudtam! Mindig fájlkezelőből, vagy Hangrögzítőből keresgéltem.
Karavik: Bíztató! Aktiválódik a DIGI, próbálom majd én is, remélem működni fog. Anno Te is írtál valamit, hogy VoLTE-vel van valami gubanc, valami hátrány. Ezek szerint nem ez volt.
-
retesz147
addikt
-
retesz147
addikt
válasz
l86544 #11744 üzenetére
Karácsonykor szórakoztam AA-val. Ugyan ez volt nálam is.
Ha jól emlékszem az volt a megoldás, hogy az AA-nak és a Wazenak is minden jogot meg kell adni (autostart, indulás háttérben, egyszóval minden engedélyt, de tényleg mindent) és a háttérfutást sem szabad korlátozni. -
retesz147
addikt
válasz
CoolBoy323 #9985 üzenetére
Mi 9-ből ez kimaradt, ugye? Csak sima kamera feloldás van, mint pl nálunk 2S-nél?
Érzem a hiányát, nappal tök jó ez is, de eljön az este, vége.
-
retesz147
addikt
Csak szerintem nem elhanyagolható, hogy 1 óra alatt nyugalmi állapotba merül 2,5-3%-ot vagy mondjuk 0,5-1%-ot.
Akinek a készenléte inkább 48h,mert kevesebbet nyomkodja, annak azért számít, hogyha hanyagolja a telót, akkor 2-2,5 napot elketyeg, vagy nyugalomba is alig merül. -
retesz147
addikt
Akkumulátor kímélő (ajánlott) - MIUI akkumulátorkímélőre állítottad vissza, vagy a Nincs korlátozásra?
Nálam olyan hibajelenség van, hogy valamitől néha feloldáskor (jellemzően, ha hosszabb ideig nem nyúlok a telóhoz) , vagy 1-1 apoből való kilépéskor (Chrome, messenger, ezekt használom legtöbbször, de volt már más proginál is) kb 2 másodpercre a kezdőképernyőn nem töltődnek be az ikonok, csak a háttérkép.
Rohadt zavaró, hogy csak vársz-vársz hogy legyen valami.Ilyen problémával nem találkozott senki?
Korábban volt már ez, akkor újrahúztam a rendszert 0-ról,de 2-3 hét után ismét visszajött. Egy nap 10-15x eljátsza, idegesít, zavar, de nem tudok rájönni mitől lehet.
Mindig a legfrisebb eu dev-et használom.
-
retesz147
addikt
válasz
enginev3.0 #9158 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy mivel fólia, így ragadós, nem csúszik úgy mint egy üveg, és huplis lesz egy idő után, mint a narancsbőr.
S3 minimen ez van a mai napig, szóval időtálló, az biztos, mindent túlélt, de szvsz a csúszási élmény nem jó, egy jó 5D-s üveg sztem jobb.
-
retesz147
addikt
-
retesz147
addikt
Skacok, nálatok nincs panasz a telefonbeszélgetés minőségére? Én ugye MIX 2S-en vagyok, de nagy a rokonság.
Nálam 2-3 hete elég sokan panaszkodnak, hogy iszonyatosan visszhangzik a teló. Csak a másik fél hangja, engem tisztán hallanak. Mindig a legújabb EU dev-et használom.
1-2-en panaszkodtak már, de nem volt foglalkozva sajnos a problémával.
Én most csináltam teszteket, úgy tűnik, ha a hívás hangereje nagyobb mint 50%, akkor kezdődnek a gondok.
Mi8-on minden frankó?
Az próbálom kideríteni, hogy hardver, vagy szoftver, de valószínűleg hardver lesz, mert BT fülessel nem csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby rádiós topik
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- További aktív témák...
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest