Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
válasz
attiati #20294 üzenetére
Fenti hangszóró, amit a füleddel hallgatsz beszélgetés közben? Ha igen, akkor nem a hangszóró baja, hanem előtte a rácsnak, nagyon finom, minden beleragad, olykor nehéz kipucolni, de ennyi a baj. Én egyszer már emiatt cseréltem is hangszórót, nem lett semmi változás, aztán alkohollal, körömmel és egy nagyon vékony textillel pucoltam ki drasztikusan rányomva és csoda történt egyből.
-
Leon77
őstag
Na eljött a búcsú ideje. A betett nohon aksi is elkezdte megadni magát sajnos, úgyhogy kénytelen voltam váltani. Nálam a xiaomi 12-re esett a választás, ami kisebb az mi 8-nál meglepő módon.
-
Leon77
őstag
Valaki esetleg tudna az mi8-hoz töltőcsatlakozó panelt eredetit, pontosabban lelőhelyet. Kezd az usb bizonytalanná válni
-
Leon77
őstag
Na, nekem a waze sikeresen beégett a kijelzőbe. Nem vészes, de engem zavar picit.
-
Leon77
őstag
válasz
pvt.peter #20135 üzenetére
Mivel a hibát szinte kizárólag mindig a hangszóró előtti rács eltömődése okozza, így a hangszóró csere semmit sem fog megoldani, a takarítás viszont igen. Én alkoholos finom ronggyal és körömmel takarítottam, de van, aki fogkefével. Előző telefonomon is ez volt a gond (mi 5s) , cseréltem hangszórót és csak lestem, hogy ugyanolyan rossz maradt a hang, aztán ott is csak takarítani kellett.
-
Leon77
őstag
válasz
attiati #20004 üzenetére
Alkohol, papírzsebkendő és körömmel erősen kapargassad. Nekem is ez volt és teljesen jó lett.
Más, privátban kérdeztél az aksi cseréjéről, szerintem abszolút ide való. Én magam cseréltem ki a youtube-on lévő videó alapján. Ahogyan másnál is, nekem sem kellett a ragasztót használnom, visszatapadt a hátlap a régivel. Nem olyan őrdöngős, mint elsőre látszik. Alul picit jobban kell melegíteni, mire megindult. utána már könnyen ment.
Azóta sokkal jobb az üzemidőm. Itt a topikban is ajánlott nohon aksit vettem, adnak hozzá mindent, szerszámot is.
-
Leon77
őstag
Nekem egyszer csak megoldódott a hívásblokkolási problémám. Az új miui óta volt, most már működik, nem tudom mi történhetett.
-
Leon77
őstag
válasz
st6969 #19992 üzenetére
Én visztont úgy döntöttem, hogy marad még az MI8, pont azért (is), mert amennyiért vettem nem tudnék hasonló telefont venni ma, meg az az igazság, hogy tulajdonképpen elégedett is vagyok vele nagyon, nem sok gondom akadt vele. Így tegnap tettem bele én is egy NOHON aksit.
A csere simán ment, Yt-on első aksicserés videó alapján. Az eredeti ragasztó vissza is ragadt, úgyhogy azt nem is kellett rá tennem, pedig adtak hozzá azt is. Én még így tervezek 2 évet a telefonnal. Bár lehet, hogy meg kell ejtsek majd egy usb csatlakozó cserét is. Apropó, van itt olyan, aki cserélt már?
-
Leon77
őstag
válasz
Napfénysüti #19970 üzenetére
Sajnos nálam is ez a helyzet az új miui óta, előtte minden rendben volt.
-
Leon77
őstag
Na az új miui global stabilon nem működik a hívás blokkolása. Ezzel eddig semmi bajom nem volt. Nem lehet beállítani. Engedi hozzáadni, de aztán mégis üres marad a block lista.
Van valakinek tippje, mi lehet a megoldás?
-
Leon77
őstag
Megjött global stabilra a miui 12.
-
Leon77
őstag
Na megjött a nohon akku erre sajnos BM3e helyett BM3f modellt rendeltem, ami a a mi 8 pro és explorerhez jó. Ha valaki esetleg ilyen telefonhoz keres aksit, keressen bátran.
-
Leon77
őstag
-
Leon77
őstag
Pár napja elnémult nálam a gmail app. Minden jól van beállítva, ha a frissítéseket letörlöm a gmail-ről oké, ha vissza telepítem, akkor nincsen hangja. Más is tapasztalta ezt? Barátnőm MI 11-esén nincs ilyen probléma
-
Leon77
őstag
Te rendeltél aksit? Ki is cserélted? Mik a tapasztalataid? Az enyémet az AccuBattery 2300 mA-esnek írja szemben a gyári 3400-al és egy napot se bír, tölteni kell. Mondjuk a töltés még mindig nagyon gyors, de rendeltem aksit én is.
Nehéz volt kicserélni? Hátlap rendesen visszatapadt?
-
Leon77
őstag
Én szerintem már írtam neked. Izopropil alkohol, vékony kozmetikai papírzsebkendő, befújod és kívülről kaparod a rácsot a hangszórónál. Teljesen jó lesz. Szánj rá kb 5 percet. Nálam is teljesen elment a hang szinte, aztán gyári lett ettől. Sima fültisztítóval mikor dörzsöltem semmi sem történt, pedig ott is használtam alkoholt.
-
Leon77
őstag
válasz
havri1 #18749 üzenetére
Én eddig is próbáltam tisztítani a hangszóró rácsot. Levegő spray, fogkefe. semmi eredmény.
Az előbb fogtam magam és egy kozmetikai papírzsepire isopropil alkoholt fújtak és körömmel megkapargattam. Picit feketés foltos lett. És vissza állt a gyári hangerő. Hihetetlen, nem tudom milyen szennyeződés volt. De most öröm és boldogság.
-
Leon77
őstag
Sziasztok. Van valami trükk, vagy lehetőség rá, hogy a beszédhangszórót picit feljebb tudjam hangosítani. Normálisan sajnos már egyáltalán nem tudok telefonálni, olyan nagyon halk a hangszórója, szinte semmit sem hallok benne.
-
Leon77
őstag
Sziasztok. Mi8 am van, de a normál hangszórója amikor telefonálok nagyon gyatra, egy sima utca zaj is elnyomja és nem hallok semmit a hívóból. Ezen tudnék esetleg valahogyan segíteni?
-
Leon77
őstag
Sziasztok. lefrissült az aod (globál stabil).
Azóta a polar logó ott virít az aodon és fogalmam sincsen, hogyan tüntessem el onnan. Van két okos órám, illetve fitnessz, megy az amazfit és a polar smart notification. Az amazfit logója nincsen kint, ellentétben a poláré ott van. Valahol lehet ezt külön állítani? Nagy piros paca a képernyőn nem tetszik és gondolom az aksinak se.
-
Leon77
őstag
Na, telekom. Eddig volt volt, miui 11 jött és most nincsen. Vajon mit lehet tenni. Nincsen a kis felirat, ami eddig volt.
-
Leon77
őstag
Na megvan az új miui nekem is. Globál stabil.
Van benne egy kegyetlenül idegesítő dolog. Ha lemutolom a messengert (több csoportom is van ott) és lejár a mute idő, akkor annyit csippan, ahány olvasatlan üzenetem van. Ez tragédia, régen csak néhányat csippant és kész. Borzalmas tényleg. Lehet, csak réteg probléma, de ez nekem az.
-
Leon77
őstag
válasz
Steve1207 #13841 üzenetére
Fényerő az valóban gatya, mindig utána kell állítanom, a gps-el viszont maximum annyi a gond, ha nincsen egy appnak engedve, hogy használja az aksit a háttérben akkor újra aktiviláskor nem talál gps-t, a waze így viselkedik, de, ha adsz neki engedélyt, akkor nem veszíti el a jelet és nincsen ilyen gond.
A legutóbbi frissítéssel (globál stabil) jött egy bug, megváltoztatja néha a zár képernyő háttérképét. Két kattintás, de zavaró, remélem javítják. Több, int egy éve nyúzom, ez eddigi legjobb telefonom.
A kamerája például ilyet tud. Ezt kézből fotóztam este:
-
Leon77
őstag
válasz
st6969 #13351 üzenetére
Nekem tavaly Horvátországban csak úgy zúzott az 5G!!!
Na jó, a 4g és a bárban a tengerparton, ahol a vb döntőt néztük eltört az antenna koax csatija és nem volt más és a pincér még stream-et sem talált, így az én mobilnetemről, magyarul néztük a döntőt
És mivel ilyen jó fej voltam egy héten át minden nap 2 ingyen koktélt fogyaszthattam.
Köszi MI8, ez mastercarddal nem ment volna. (vagy akkor még Mi 5s-em volt?
)
-
Leon77
őstag
Az új frissítéssel (globál stabil) jött egy bug is.
Ha bluetooth-os fülessel telefonálok, jön egy bejövő hívás és átváltok, akkor a telefon átvált normál módra, holott a kijelzőn továbbra is a bluetooth ikon van és meg kell nyomni a füles fő gombját, hogy visszatérjen a hang a fülesbe. Autó vezetés közben ez elég zavaró tud lenni.
-
Leon77
őstag
Global stabil. Tegnap simán felhivott egy blokkolt telefonszam. Ez mi? A legutóbbi frissítés okozta vajon? Ez előtt soha nem volt még ilyen.
-
Leon77
őstag
Az vajon miért van, hogy teljesen random, nem nyitja fel a telefon se ujjlenyomatra, se arcfelismerésre a képernyőt, mindenképpen a biztonsági mintát kell lerajzolnom.
nem jöttem rá miért csinálja.
-
Leon77
őstag
Nem csak Mi8 Nekem az mi5s-en ugyanezt csinálta. A megoldás egyszerű. Waze-ból kilépni, majd elindítod újra, egyből megkérdi, hogy folytatod-e az utad, nyomsz egy igent és lesz azonnal gps is. Én már megszoktam, ha bejövő hívás van, egyből aktívvá teszem hívás közben a wazet a képernyőn és akkor nem csinálja.
Viszont hosszú navigálásnál (több 100 km) hajlamos egyszer csak bezárni magát a waze, egyszerűen eltűnik és azt is elfelejti, hogy hova mentél. Ezt az előző telefonomon is ugyanúgy csinálta. Városban nem jön elő, több óra kell neki.
-
Leon77
őstag
Sziasztok,
volt már valakinek olyan, hogy kiírta, hogy a kamera app nem elérhető, esetleg indítsam újra a telefont. Néha csinálta az utóbbi napokban, újraindítás után is. A kamera működik jól. Globál stabilon vagyok, legfrissebb rommal.
-
Leon77
őstag
válasz
Sequadon #10247 üzenetére
Magán a telefonon csak egy dolgot kellett beállítani, az akkumulátor, alkalmazásoknál, hogy ne csináljon semmit. Globál stabilon vagyok és soha nem volt még ilyen gondom, mint neked. Applikáción belül is sokszor előfordul, hogy van külön beállítás, hogy mit csináljon sötét képernyő esetén (Locusban például van) és külön az is némelyikben, hogy használhatja-e a gpst. De maga a rendszer azzal, hogy az aksi kímélést teljesen kilövöd az appnál mindent megenged az appnak, kérdés, az app, akarja-e használni a gps-t lezárt képernyőnél.
Remélem elég érthetően fogalmaztam, meglehetősen késő van már (vagy nagyon korán)
-
Leon77
őstag
válasz
taptaq #10235 üzenetére
Felesleges. Én is rengeteget túrázok. Locust szoktam használni. Elég az aksi beállításoknál minden energiatakarékost lekapcsolni róla (vagy akármelyik appnál működik) és akkor megy a gps zárt képernyőnél is. Mondjuk a locusban erre külön is van beállítás, arra figyelni kell.
Szvsz felesleges emiatt egy másik appot is használni. Én túrázom, futok, sokat futok terepen is, síelek és logolok közben folyamatosan. Egyébként meglepően keveset fogyaszt a gps zárt képernyőnél.9-16:30 ig tartó síelésnél kb 20% esett az aksi, érthető módon minimális volt a sot idő, mert csak a hüttében neteztem ,síelés közben nyilván nem.
Ugyanez túrázásnál is, pedig ott többször előveszem a telefon fotózni, vagy amihez éppen kell.
-
Leon77
őstag
válasz
FrankMonzano #9796 üzenetére
nálam is volt pont ilyen, amit az okozott, hogy a chrome alkalmazást a legszigorúbb akkukímélésre tettem. Visszaállítottam és megszűnt a probléma. Fura, hogy az összes app működésére hatással volt.
-
Leon77
őstag
válasz
kicsipapucs #9639 üzenetére
Én global stabilt használok és nem tapasztaltam semmi gondot. Eleinte az értesítési ikonok megjelenésével volt némi anomália AOD esetén, de ezt egy frissítés orvosolta.
Minden más nálam remekül megy, az aksival is elégedett vagyok, nem tudom kifingatni egy nap alatt és nekem ez fontos volt, mert nálam a teló elég nagy használatban van. Navi, sok app, böngészés stb....
-
Leon77
őstag
válasz
szabo.csabi #8949 üzenetére
Valaki itt a fórumban dobott egy linket és az alapján én teljesen reklámmentesítettem a telefont. Nálam semmi reklám nincsen. Globál stabilon vagyok, igaz eu régió, vagy HU már nem is tudom. (az arcfelismerés nem érdekel)
-
Leon77
őstag
válasz
Bali222 #8072 üzenetére
Nálunk 850-en használják és ugye B20 a neve. Jól terjed, alacsony a sávszélessége, de nálunk ez azért van, mert főként vidéken a 4g miatt nem kellett a szolgáltatóknak új adótornyot építeni és üzemeltetni.
Aztán írhatják is, hogy az országos lefedettség 99,....% De aki járja a természetet, az megtapasztalja, hogy rengeteg helyen nem csak internet, de semmilyen szolgáltatás nem elérhető.
-
Leon77
őstag
válasz
enginev3.0 #7950 üzenetére
Ennek bőr a hátulja és most csak 740 forint, teljesen feszes, passzos, semmije sem lóg, pont védi a kamerát.
Elegáns. Gyorsan rendeltem egy barnát, meg egy szürkét is.
-
Leon77
őstag
Vettem egy ilyen tokot. Zseniális. Gyönyörű, tökéletes kivitelezés a gomboknál, nem csúszik.
A baseust dobtam is...
-
Leon77
őstag
válasz
Lacerta #7937 üzenetére
Nekem Locus-on is alapból volt akku kímélő üzemmód (pro-t használok főleg túrához és terepfutáshoz) . De én amúgy pont ezt szeretem a MIUI-ban, hogy az égvilágon mindent be tudok rajta állítani. Főleg az applikációk működését, hozzáférési jogait, stb...
Nálam mindenesetre az aksi felülmúlta minden várakozásomat. Ez előtt egy Mi5s volt. Imádtam, főleg a mérete miatt, de az aksi... ki is cseréltem, de nem lett jobb.
-
Leon77
őstag
válasz
Lacerta #7921 üzenetére
Térképet logol sebességgel, magassági adatokkal, mindennel, számolja, hol van felvonó (az emelkedésből).
Az így kapott file-t le is lehet szedni és akár google térképre rátenni, de ő maga is kirajzolja a térképet domborzattal együtt.
Waze-val 1 óra navigáció kb 10% mínusz, pedig ott megy a kijelző is.
-
Leon77
őstag
A gyári böngészőben és chrome-ban is, ha van beágyazott FB videó akkor az indulás után visszadobj a böngészőt, magyarán nem tudom megnézni a videót.
Globál stabilon vagyok, de ez már frissítésekkel ezelőtt is így volt. (lehet kezdettől is).
Erre tud valaki valami megoldást?
-
Leon77
őstag
válasz
Tanczi01 #5552 üzenetére
Én (global stabil rom) 1 nap alatt még amióta megvan (1,5 hónap) nem tudtam lemeríteni.
Több óra navigáció, gps alkalmazások állandó cellaváltások (autóval dolgozom). Én nagyon, de nagyon meg vagyok ilyen téren elégedve vele.
Sőt, minden téren. Lehetne kisebb, de ez van (kicsik az ujjaim).
-
Leon77
őstag
Na én is beléptem a klubba ma egy fekete szépséggel, ami 2 nap alatt jött meg az eu-stock-tól.
-
Leon77
őstag
Vajon honnan lenne érdemes most venni? Egy fekete 128gb-os verzióra fáj a fogam, de 15-et sokallok érte, EU stock-on meg nincs, pedig onnan tudnék venni áfa nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A középkategóriában magától értetődően szórja az ajánlott modelleket a Xiaomi, de vajon tud-e vonzó maradni a Mi 8 úgy, hogy a valódi kompaktságát elvesztette?
- EA Sports WRC '23
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Gmail
- Hobby elektronika
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- BestBuy topik
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hardcore pizza és kenyér topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest